Missä asiassa? Siinäkö miten kehitetään yksi arvokisamitalisti kerran sadassa vuodessa. Onko Tanskalla ollut edes muita mitalisteja Petersenin lisäksi kuin Wilson Kipketer joka ei tietenkään ollut minkään tanskalaisen yleisurheilutyön tulos.
Yleisurheilusta vuodesta 1980 Tanskalla on ollut 4 mitalistia , siinä missä Suomella 12
...mutta siihen nähden kuinka pieni ja mitätön laji yleisurheilu Tanskassa on, ovat saavuttaneet varsin korkealla prosentilla mitaleita. Esim. Vuoden 1980 olympiakisoissa Tanskalla oli vain 2 osallistujaa yleisurheilussa. Miesten 400m Jens Hansen ja miesten maratonilla Jorn Lauenborg. Vertailun vuoksi Suomella esimerkiksi 31 osallistujaa siis Moskovan kisoista 1980. 2004 Ateenan kisoissa Tanskalla oli 5 osallistujaa, joista nappasivat 2 mitalia. Suomella 23 osallistujaa ja ei yhtään mitalia.
Täytyy vielä muistaa se, että kaikki tämän otoksen Tanskan yleisurheilumitalit ovat tulleet 2000-luvulla, siinä missä Suomella valtaosa mitaleista 80-90-luvuilla. 2000-luvulla Suomi on saavuttanut yleisurheilussa ainoastaan 3 mitalia(Arsi Harju, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen). Tanska on siis saavuttanut 2000-luvulla enemmän mitaleita yleisurheilusta kuin Suomi.
Suomen yleisurheilun hyötysuhde on todella huono. Toisin sanoen siihen ladatut panostukset palautuvat todella huonosti takaisin olympiamitaleina ja muinakaan mitaleina.
Valtaosa Suomen yleisurheilumitaleista on tullut keihäänheitosta. Yksinään Seppo Räty on tuonut 3 olympiamitalia. Suomen pitäisi keskittyä ainoastaan keihäänheittoon ja jos jotain murusia jää jäljelle niin loput muihin heittolajeihin. Kaikki juoksulajit voidaan unohtaa saman tien. Mitkään Alisa Vainiot ja Hanna-Maaria Latvalat eivät koskaan tule mitään maailman huippua saavuttamaan.
Tämä johtuu jo osittain siitä, että suomalaiset eivät ole geneettisesti kovin hyviä juoksijoita. Maailman mittakaavassa erityisesti naiset pärjäävät erittäin hyvin kuitenkin suhteellista voimaa tuottavissa ja kestävyyttä(sisukkuutta) vaativissa lajeissa. Näutä lajeja ovat maastohiihto, kamppailulajit, soutu -> rajua fysiikkaa vaativat lajit.
Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski penkkaa yli 100kg. Sillä hän hätyyttelee oman painoluokkansa ME tuloksia ja aivan taatusti olisi taistellut Riossa painonnoston olympiamitaleista.