Voisiko joku tilastopajan käyttöoikeudet omaava kertoa tarkemmin Sandellin ajoista 18-vuotiaana? 19v hän juoksi tuon SE:n, mutta juoksiko jo edellisenä kesänä alle 32min?
Sandell on tammikuussa syntynyt, kun taas Vainio marraskuussa, näinollen Sandellin 17v se 32.55,24 on juostu 17v7kk ikäisenä ja Vainio on nyt 17vuotta ja 9kk. Ei se kovin kauaksi jää mun papereissa, vaikkei samassa sarjassa kisailekkaan. Tuon ikäisellä tuollainen reilun kymmenen kuukauden ikäero vähän tuntuu vielä.
Hieno ja hieno. Tulokset eivät riittäneet MM-rajaan. Vainion ikäisenä Annemari Sandell veti alle 32 minuutin.
Lisäksi vielä kolmantena ikuisuuskysymyksenä voidaan pohtia sitä mikseivät naiset ja miehet juokse samanlaisia pika-aitoja? Naisten aidat ovat aivan liian matalat suhteessa juoksijoiden kokoon.Tutkiskellessani tulevien MM-kisojen ohjelmaa huomasin, että naisilla on yhä yksi laji vähemmän kuin miehillä. Heiltä puuttuu 50 km kävely kokonaan. Miksi näin? Rankka laji joo, mutta niin on maratonikin ja kyllä noita ultrajuoksijoita/triatlonisteja naistenkin puolelta löytyy. Joku voisi sanoa, ettei se matka tapa, vaan vauhti :)
Jotenkin outoa, että naiset saavat kävellä vain 20 km:n kilpailun, eikä heitä päästetä yhdelle kisojen kuninkuusmatkoista. Näin äkkiseltään luulisi, että naisten 50 km:n kävelyssä olisi ekalla järjestyskerralla kovempi taso kuin oli naisten seipäässä tai moukarissa.
Toinen, mikä on pitkään ihmettyttänyt on se, että miksi naiset eivät vedä kymmenottelua, kun kerta kaikki sen lajitkin ovat ilmestyneet naisten puolelle? 7-ottelu on aivan liian pikajuoksu/nopeuspainotteinen.
Onhan se hyvä, ettei ainakaan alaspäin ole menty. Jos tosiaan Neziri onnistuu rajan alittamaan ja joku naisten keihääseen vaikka rankingin perusteella.MM-joukkue alkaa olla pikku hiljaa nyt kasassa:
12 urheilijaa joukkueesta toistaiseksi löytyy ja jokunen olisi vielä tyrkyllä kisoihin, vahvimmin ehkä Neziri ja Söderberg. 15 urheilijaa saattaisi olla realistinen tavoite. Se olisi jonkin verran parempi kuin aikaisempina vuosina, 2011: 13kpl, 2013: 11kpl.
Todella hyvä tilanne tällä matkalla siis. Mutta tietysti harva suomalainen on lopulta päässyt sinne alle 1.47 kv. tasolle. Jospa näistä nuorista sitten joku sinne päätyisi.
Mainitaan EYOF:n kisoista vielä sen verran, että näissäkään kisoissa Suomi ei ole erityisemmin juhlinut, mutta tänä vuonna pitäisi tulla huomattavasti parempi saalis kuin alla mainituissa kisoissa.
2013: 0-2-1
2011: 0-2-1
2009: 1-2-1. Tampereen kotikisoissa Neziri voitti mestaruudeen.
2007: 0-0-1
2005: 0-0-0
2003: 0-0-2.
Naisten kympistä tuli mieleen, että Vainio ja Peiponen varmaankin pääsevät molemmat ensi kesän varjo-EM-kisoihin.
Nähtävästi ei aio juosta enään mutta ilmeisesti uskoo silti, että hänellä olisi sauma päästä mukaan kisoihin:Mielenkiintoinen on kyllä tuo kilpaiku Richardsonin ja Foughbergin välillä. Onko kellään tietoa yrittääkö ruotsalainen vielä rikkoa rajaa vai tyytyykö kohtaloonsa?
Tänään jännätään, että ketä saadaan vielä mukaan MM-joukkueeseen:
Lähde: toplist.leichtathletik-mehrkampf.de
- Neziri rankingissa 35. ajalla 13,01 (Kisoihin 40, raja 13,00)
- Söderberg rankingissa 31. tuloksella 75,03 (Kisoihin 32, raja 76,00)
- Richardsson rankingissa 45. ajalla 9:46.34 (Kisoihin 45, raja 9.44,00)
Tosiaan! Tuon mukaan Murron pitäisi nousta kisakoneeseen. Facebookin ja Twitterin perusteella tyttö ei kuitenkan ole kisoihin lähdössä tai tietoinen mahdollisuudesta. En ihan ymmärrä, että miten tuo lista toimii, sillä nykytilanteen mukaan myös Fougberg olisi kiilaamassa kisoihin viimeisenä urheilijana (45.) 3000m esteissä. Myös Aftonbladet uutisoi tästä. Richardsson olisi nyt se toiseksi viimeinen (44.). Kuitenkin jos lähtee laskemaan listan urheilijoita, niin Richardsson on 52. ja Fougberg 53. Nezirikin on 40. mutta listan numeron mukaan 35. Richardsson ja Neziri ovat kisoihin jo valittu joka tapauksessa. Hallituloksetkin pitäisi huomioida, sillä Mäkelä hyppäsi rajan 14,20 hallissa. Ulkona on mennyt 14,06, mikä ei oikeuttaisi pääsyä kisoihin. Joku viisaampi voisi kertoa, että miten ranking oikeasti toimii.Tuon lähteen mukaan myös Wilma Murto olisi talven hallituloksen 4.40 avulla pääsemässä kisoihin. Miksei tästä puhuta missään, vai eikö Suomessa noteerata hallituloksia seipäässä?
Joku viisaampi voisi kertoa, että miten ranking oikeasti toimii..
Joo tämä oli itselläkin suurin piirtein tiedossa mutta silti ihmetyttää nuo listalla olevat rajan ylittäneet urheilijat, jotka eivät näillä näkymin ole kisoihin tulossa. Esimerkiksi paras ranskalainen Marion Fiack on ylittänyt naisten seipäässä 471 mutta ei ole valittu kisoihin. Sen sijaan toiseksi paras ranskalainen Marion Lotout (460) on kisoihin valittu. Muita ranskalaisia naisten seipäässä ei ole, vaikka myös Vanessa Boslak (446) olisi rankingin perusteella kelpoinen kisoihin. Ilmeisesti tällaiset urheilijat ovat sitten juuri näitä loukkaantuneita, sivulajissa pärjänneitä tai maan liiton valitsematta jättäneitä syystä tai toisesta? Niiden määrä vain on yllättävän suuri (naisten seipäässä 7kpl).1.10.2014-10.8.2015 välillä kisarajan rikkoneiden (myös hallitulokset hyväksytään) (+ puolustava mestari, timanttiliigan viime kauden voittaja, maanosamestarit) lisäksi osallistujamäärä täydennetään lajikohtaisesti halutuksi em. ajan tilastotulosten mukaan, esimerkiksi kenttälajeissa 32 urheilijaan. Korkeammilta rankingsijoilta pääsee mukaan, koska sama maa voi lähettää vain 3 urheilijaa/laji, jotkut kovat maat jättää turistit lähettämättä, on loukkaantumisten vuoksi poisjääntejä, vain päälajiin keskittyviä urheilijoita vaikka sivulajissakin olisi raja tehtynä, jne...