Mainos

Yleisurheiluvuosi 2015

  • 154 895
  • 774

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Maastohiihtäjä Kristin Størmer Steira juoksee 3000m, 9,29, Astrid Jacobsen 9,40, Therese Johaug myös 9,40.
Juoskivatko hiihtäjät 3000 m sileää vai esteiden kanssa?
 

Biath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontiolahden Urheilijat
Vaikka olenkin samaa mieltä hiihdon kiinnostavuudesta, on aikoja vertaillessa ja johtopäätöksissä otettava huomioon, että vertaat kolmen tonnin aikoja ilman esteitä hiihtäjillä ja Camillalla ja Sandralla esteiden kanssa. Aikaero lienee puolisen minuuttia tai enemmän, jos juoksisivat sileän kisoja samassa kunnossa kuin esteitä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toisaalta eipä näytä kukaan suomalainen nainen tällä kaudella päässeen 3000 metriä sileälläkään alle yhdeksän ja puolen minuutin. Tässä mielessä norjalaishiihtäjien aikoja voi pitää aika hurjina, etenkin kun on kyse keskellä kovinta peruskuntokautta tehdyistä ajoista.
 
Viimeksi muokattu:

Biath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontiolahden Urheilijat
Toisaalta eipä näytä kukaan suomalainen nainen tällä kaudella päässeen 3000 metriä sileälläkään alle kahdeksan ja puolen minuutin. Tässä mielessä norjalaishiihtäjien aikoja voi pitää aika hurjina, etenkin kun on kyse keskellä kovinta peruskuntokautta tehdyistä ajoista.

Eipä ole ei. Tirunesh Dibaba juoksi ennätyksensä 8.30 pintaan kymmenen vuotta sitten, aika vähän niillä sekunneilla ketään. Tarkoitat varmaan 9.30? Sandran ennätys 8,55 viime vuodelta, tänä vuonna loukkaantuminen estänyt toistaiseksi kovemmat vedot. Aika harvoin estenaiset juoksee huippukunnossa sileää, joten ajat 8,55 ja norjalaisten 9,30-9,40 ovat siinä suhteessa lähes vertailtavissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eipä ole ei. Tirunesh Dibaba juoksi ennätyksensä 8.30 pintaan kymmenen vuotta sitten, aika vähän niillä sekunneilla ketään. Tarkoitat varmaan 9.30?.

Juu 9.30 tarkoitin.
 
Juoskivatko hiihtäjät 3000 m sileää vai esteiden kanssa?


Ei ole tietoa onko juostu yu-radalla, asfaltilla vai missä. Luultavasti ajat on juostu vuoden 2013 kesäkaudella, koska artikkeli on lokakuulta 2013.
http://www.langrenn.com/gulljentenes-3000-tider.5312160-1743.html

Tosiaan Kristin Stormer Steira voitti vuonna 2014 Norjan 10km juoksun mestaruuden ajalla 33.40,75. Aika olisi oikeuttanut ylivoimaiseen mestaruuteen myös Kalevan kisoissa. Kuopiossa Suomen mestariksi juoksi ajalla 35.30,31 Minna Lamminen. Störmer Steiran aika on lähes minuutin ja 50 sekuntia parempi. Tämä aika, joka ei ole edes Steiran ennätys on parempi kuin mm Oona Kettusen ennätys 34.38,89.

Störmer Steiran ei olisi tarvinnut ajallaan hävetä edes Zürichin EM-kisoissa. Aika 33.40,75 olisi oikeuttanut 10 000 metrin finaalissa Euroopan huippujen joukossa sijalle 21. http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1288729854443.html
 
Juokseehan Johanna Matintalo 800 metriä 2.05 vaikka on hiihdossa ehkä 20 parhaan joukossa Suomessa jos hyvin onnistuu. Eli voidaanko tästä päätellä, että parhaat suomalaiset hiihtäjät juoksisivat 800m vielä kovempaa, sinne kahden minuutin paikkeille?
No ei voida.

Joskus kun Tilastopaja oli ilmainen niin katsoin Marja-Liisa Kirvesniemen juoksuaikoja. En kyllä tarkkaan muista, mutta 800m oli jossakin 2.08-2.12 jotain sitä luokkaa. Pitäisi hankkia pääsy sinne tilastoihin joskus.

Mutta sanotaan näin, että helpompi se on hiihtäjän ruveta juoksijaksi kuin juoksijan hiihtäjäksi. Oona Kettunenkin on ollut talvisin ihan kovassa kunnossa vaikka on ollut loukkaantumisia välillä. Silti se hiihtovauhti ei vaan riitä. Vaikka joskus väläyteltiin, että olisiko hänellä paremmat mahdollisuudet kansainväliseen menestykseen hiihdossa kuin kestävyysjuoksussa.
 
Minkälaisia aikoja Kuitunen, Saarinen, Matikainen ja M-L Kirvesniemi ovat juosseet aikoinaan parhaimmillaan?

Saarinen ja Mäkäräinen on myös kovia juoksijoita. Saarinen ja Mäkäräinen kykenevät juoksemaan 3000km maastojuoksun alle 11 minuuttiin.

Kuitunen ei ole kummoinenkaan juoksija. M-L Kirvesniemi ei myöskään mikään huippujuoksija ollut, mutta Harri Kirvesniemi oli. Kirvesniemi on yksi neljästä suomalaisesta maailmanmestarista tai olympiavoittajasta, jotka ovat juosseet 5000m virallisessa kilpailussa alle 14 minuutin aikaan. Muut ovat Pekka Päivärinta, Pekka Vasala ja Lasse Viren. https://fi.wikipedia.org/wiki/Harri_Kirvesniemi

Tässä nähdään se, että vaikka et ole hyvä juoksija, voit huipulle hiihdossa päästä.
 

FlyingAntero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Hannu Hämäläinen juoksi Joensuussa ensin alkuerissä kauden parhaansa 10,43 (+1,5m/s) ja finaalissa 10,33 liian kovaan myötäiseen (+2,9m/s). Myös Ville Myllymäki ylsi kauden parhaaseensa alkuerissä ajalla 10,46 (+1,5m/s). Finaalissa sitten hölläsi varotoimenpiteenä heti lähdön jälkeen. Etenkin nuo Hämäläisen juoksut lämitti mieltä. Mies on nyt tehnyt ns. paluun siihen kuntoon, missä oli ennen imusolmukesyöpää. Oikeastaan yhden olympiadin verran se hidasti miehen urheilu-uraa ja kehittymistä.

Neziri puolestaan jäi harmittavan vähän kisarajasta. Alkuerissä 13,01 (+1,5m/s) ja finaalissa jo alle rajan 12.94 mutta aavistuken liian kovaan myötäiseen (+2,2m/s). No eiköhän se kisarajan alitus sieltä tule jos vaan olosuhteet sattuu kohdilleen.

Ruuskasen MM-junakin on miehen sanojen mukaan kunnossa, vaikka Joensuussa hävisikin Veselýlle (X, X, X, 82.40, 83.90, 85.24) reilulla metrilä (Ruuskanen: 81.23, 82.87, X, X, 81.99, 84,15). Ihan ok sarjan Ruuskanen heitti. Wirkkala puolestaan jäi tällä kertaa alle 80 metrin (79.73, X, 79.32, X, 78.58, X). Melko ailahtelevaa on ollut tuo Wirkkalan heittäminen tällä kaudella ja se viimeinen piikki on jäänyt puuttumaan.
 

TKH

Jäsen
Zenitha Erikssonin juoksu 2:04 pintaan kasilla oli yksi eilisen päivän positiivisimmista yllätyksistä, tai varmaan kaikkein positiivisin. Muistan kun joskus varmaan 5-6 vuotta sitten Sandra sanoi jossain haastattelussa, että Zenitha on kolmikosta kaikkein lahjakkain, mutta ennen eilistä tästä ei kyllä juurikaan mitään viitteitä ollut näkynyt. Zenitha siirtyi Camilla Richardssonin tapaan pari vuotta sitten Guy Storbackan valmennukseen ja tämä näkyy molemmilla hienona kehittymisenä. Myös Karinilta oikein hyvä esitys eilen, 2:04.5 on parasta mitä Karin on juossut ulkona sitten vuoden 2011. Hallissa meni tosin aivan 2:04 pintaan 2012.
 

TKH

Jäsen
3 J'can athletes want to represent Bahrain

Bahrain saa rakennettua Andrew Fisherin ja Kemarley Brownin varaan lähitulevaisuudessa ihan kunnon pikaviestijoukkueenkin. Fisher juoksi pari viikkoa sitten ennätyksensä 9.94 ja Brownin ennätys on 9.93. Tietysti tuohon tarvitaan vielä pari vähintään 10 sekunnin pintaan juoksevaa satasen menijää, mutta epäilemättä nekin löytyvät jostain. Jos ei Jamaikalta niin sitten jostain muualta. Kolmikko näyttäisi jatkavan treenaamista Stephen Francisin MVP-tallissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllähän Bolt löi vastatuulessa ja vesisateessa sen verran kovan ajan tiskiin (lopussa vielä perinteisesti vähän hölläten), että noinkohan on ollut median hössötys Gatlinin kovasta kunnosta jne ennenaikaista hälinää.

Oletan Boltin olevan vielä paremmassa tikissä mm-kisoissa, Usain vie taas koko potin.

ps. ihmetytti Ruuskasen valmentajan kommentointi, että pyritään heittämään se 87,5 m mm-finaalissa, "kyllähän sillä se mitali irtoaa". Ymmärrän hyvin tuon sinällään, huumorillahan tuota haastista annettiin, mutta tosikkona muistuttaisin, ettei kasiseiska välttämättä riitä mihinkään. Siis minkään väriseen mitaliin.

Toivottavasti Ronssilla on takataskussaan isompia paukkuja, keihään taso on tänä vuonna kova.
 

TKH

Jäsen

Mainitaan nyt näistä kisoista, että kisat alkavat huomenna ja mukana on siis joitakin jo kohtuullisen tunnettuja superjunnuja kuten Tuomilehto ja Lehikoinen. Junnujen pitäisi kerätä kisoista aika hyvin mitaleita huolimatta siitä, että Ahola ja Lehto eivät kisoihin lähde. Liekö syy siinä, että ko. junnut kokivat Kalevan kisat tärkeimmiksi. En tiedä, mutta ainakin molemmat ovat ilmoittautuneet Kalevan kisoihin. Sinänsä poisjäännit ovat mitalisaaliin kannalta harmillisia, koska Ahola on EYOF-kisoihin osallistuvista ikäluokista Euroopan tilastoykkönen ja Lehto tilastokolmonen. Kisoihin osallistuvista urheilijoista Lehto olisi ollut tilastoykkönen, koska muun muassa oman ikäistensä ME-aikoja juossut Ingebrigtsen ei kisoihin osallistu. Aholan poisjäänti ei tosin Suomen mitalitiliin välttämättä vaikuta mitään, koska Aholan tilalla on Korkeasalo, joka on Euroopan tilastokolmonen ja kreikkalainen tilastokakkonen ei ole kisoissa mukana.

Heitellään nyt muutamia kotimaisia mitalikanditaatteja ja heidän sijoituksiaan sekä ikäluokan Euroopan tilastossa että kisoihin osallistuvien joukosta. Jos sukunimi ei vielä kerro lajia, niin se löytyy yllä olevasta linkistä. Euroopan tilastoykkösinä kisoihin lähtevät Lehikoinen ja Väänänen. Leveelahti on tilastokakkonen sekä Euroopan tilastossa että kisoihin osallistuvista. Kuten jo todettua, niin Korkeasalo on tilastokolmonen Euroopassa, mutta tilastoykkönen kisoihin osallistuvista. Tuomilehto on Euroopan tilastovitonen, mutta on tilastokakkonen kisoihin osallistuvista. Tilastoykkönen on 10.60 juossut ranskan Florian Barbier. Hintsanen on Euroopan tilastokolmonen ja on sitä myös kisoihin osallistuvista. Andersson on tilastonelonen, mutta tilastokolmonen kisoihin osallistuvista. Anderssonin kauden paras on 395 ja neljä metriä voisi hyvinkin mennä rikki samoissa kisoissa kuin missä Lampelallakin. Anderssonin ikäluokan voimassa oleva SE:hän on Lampelan 402 ja Lampela hyppäsi tuon juuri edellisissä EYOF-kisoissa 2 vuotta sitten, jossa sai tuloksellaan hopeaa. Mestaruuden tuolloin vei muuten juuri 19-vuotiaiden EM-kultaa voittanut sveitsiläinen Angelica Moser. Seipäässä on mukana kuusi vähintään 390 hypännyttä, joten mitali voi hyvinkin vaatia Sagalta uutta ennätystä. 19-vuotiaiden EM-kisoissakin mukana ollut Lisa Gunnarsson (425) lähtee kisaan selvänä ykkössuosikkina.

Edellä siis joitakin poimintoja, mutta kuten on jo muutama vuosi sitten tullut todettua, niin -99 syntyneiden ikäluokasta löytyy paljon huippulahjakkuuksia. Muita EYOF:iin lähteviä lahjakkuuksia on mm. Mattila, joka juoksi viime vuonna 200m 24.49. Tänä vuonna ei vielä ole kulkenut samalla tavalla, mutta lahjakkuus on selvä. Niiranen rupeaa olemaan nelosella (56.23) jo samaa tasoa Lehikoisen kanssa. Lisäksi esimerkiksi Kinnunen on keihäässä Euroopan tilastokutonen jne. Yllä mainituista Korkeasalo ja Andersson ovat -00 syntyneitä. -00 Ikäluokka ei ole yhtä lahjakas kuin vuotta vanhempi, mutta esimerkiksi Purola juoksee ikäisekseen erittäin hyvin ja jos olosuhteet kisoissa olisi kunnossa, niin Elmon nimissä oleva ikäluokan 200m SE:n rikkoutuminen ei olisi mitenkään odottamatonta.

Mainitaan EYOF:n kisoista vielä sen verran, että näissäkään kisoissa Suomi ei ole erityisemmin juhlinut, mutta tänä vuonna pitäisi tulla huomattavasti parempi saalis kuin alla mainituissa kisoissa.

2013: 0-2-1
2011: 0-2-1
2009: 1-2-1. Tampereen kotikisoissa Neziri voitti mestaruudeen.
2007: 0-0-1
2005: 0-0-0
2003: 0-0-2.

Kuten ohesta voidaan huomata, niin kuusissa edellisistä kisoista on tullut vain yksi vaivainen mestaruus. Tosin tulevaisuuden kannalta mitalin tuleminen tai tulemattomuus ei tietenkään tarkoita vielä yhtään mitään. Tilastoista löytyy luonnollisesti paljon tuntemattomia nimiä, mutta löytyy sieltä aika paljon myös tunnettuja nimiä. Esimerkiksi niin Bohdan Bondarenko (2005 kisat) kuin myös Mariya Kuchina (2009) sijoittuivat EYOF:ssä aikanaan hopealle.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ymmärrän hyvin tuon sinällään, huumorillahan tuota haastista annettiin, mutta tosikkona muistuttaisin, ettei kasiseiska välttämättä riitä mihinkään. Siis minkään väriseen mitaliin.

No voihan niinkin sattua mutta silti aika epätodennäköistä, vaikka taso onkin ollut hyvä niin pitää ottaa huomioon että stadionin olosuhde tuskin on kaikista otollisin pitkiin heittoihin joten tason pitää olla kyllä huikean kova että 87,5m tuloksella jäätisiin mitalien ulkopuolelle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No voihan niinkin sattua mutta silti aika epätodennäköistä, vaikka taso onkin ollut hyvä niin pitää ottaa huomioon että stadionin olosuhde tuskin on kaikista otollisin pitkiin heittoihin joten tason pitää olla kyllä huikean kova että 87,5m tuloksella jäätisiin mitalien ulkopuolelle.

Totta turiset, sanasta sanaan. Ihan samoja tsäänssejä "varmaan mitaliin" ei kuitenkaan tänä vuonna kasiseiskalla ole, kuin muutamana aiempana vuonna. Taso on noussut ja Walcott, Yego, Pitkämäki sekä Vesely nyt ainakin omaavat mahdollisuudet heittää tuon kasiseiskan. Pitkämäen ja Veselyn kohdalla pidän jopa todennäköisenä, että ovat tuollaiseen mittaan tyytymättömiä, mm-finaalin ollessa kyseessä. Vesly totesi hiljattain YLEn haastattelussa toivovansa pystyvänsä about ysikymppiseen mm-finaalissa, epäilemättä Teron ajatukset ovat saman sorttiset.

Walcottin ja Yegon kohdalla pidän jopa aika todennäköisenä, että jompikumpi epäonnistuu pahasti viimeistään finaalissa.

Lisämauste on vielä se (onko karsintaraja jo kerrottu), että tason ollessa varsin laaja, voi käydä niin että joku kasikymppinen riipaisu ei riitäkään finaalipaikkaan, vaan pitää heittää metri pari pidemmälle.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Walcottin ja Yegon kohdalla pidän jopa aika todennäköisenä, että jompikumpi epäonnistuu pahasti viimeistään finaalissa.

Walcott tuskin Pekingissä heittää.

"Walcottin manageri Tero Heiska vahvisti Yle Urheilulle, että tukijalan nilkan vamma estää olympiavoittajan heittämisen Pekingissä lähes 100 prosentin varmuudella."

Tästä vielä juttuun Ylen sivuille.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Walcott tuskin Pekingissä heittää.

"Walcottin manageri Tero Heiska vahvisti Yle Urheilulle, että tukijalan nilkan vamma estää olympiavoittajan heittämisen Pekingissä lähes 100 prosentin varmuudella."

Tästä vielä juttuun Ylen sivuille.

Aika mielenkiintoista, että Walcott kuitenkin tänä viikonloppuna heitti Pan American Gamesien mestariksi päälle 83 metrin tuloksella.
 

TKH

Jäsen
Hantta finaalissa 11.81 (1,1) Oli kisan toinen Christania Williamsin (11.43) jälkeen. Hantta taisi olla ilmoittautunut myös myöhemmin juostavaan 200 metrin kisaan jos en nyt ihan väärin muista.

Hantta tuplamatkalla 24.58 (0,8). Hjelmer voitti kisan 23.57.
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Hantta finaalissa 11.81 (1,1) Oli kisan toinen Christania Williamsin (11.43) jälkeen. Hantta taisi olla ilmoittautunut myös myöhemmin juostavaan 200 metrin kisaan jos en nyt ihan väärin muista.

Hantta tuplamatkalla 24.58 (0,8). Hjelmer voitti kisan 23.57.
Tässä vielä Hantan 200m juoksu vähän erikoisesta kuvakulmasta: Hanna-Maari Latvala avasi kilpailukautensa Ruotsissa. Ei ollut hääppöinen keli juosta.

Etusuora oli koonnut myös ihan mielenkiintoisen tilaston miesten keihään tasosta: Miesten keihästaso nousussa – huippuvuodet vuosituhannen vaihteessa. Tällä kaudella 13 miestä on heittänyt yli 85 metriä ja niistä kolme on ollut suomalaisia (Pitkämäki, Mannio, Ruuskanen). Lisätään tähän vielä, että kuinka monta suomalaista on heittänyt yli 85m kulloinki. Ensimmäinen luku on kaikki 85m ylittäjät maailmassa ja toinen luku suomalaiset. Suluissa heittäjän kauden paras.
  • 2015: 13, 3, Pitkämäki (89,09), Mannio (86,82), Ruuskanen (86,61)
  • 2014: 12, 2, Ruuskanen (88.01), Pitkämäki (86.63), (Lisäksi Etelätalo jäi 2cm 85m rajasta)
  • 2013: 7, 2, Pitkämäki (89,03), Ruuskaen (85,70)
  • 2012: 8, 2, Ruuskanen (87.79), Pitkämäki (86.98)
  • 2011: 9, 2, Pitkämäki (85,33), Mannio (85,12)
  • 2010: 10, 3, Pitkämäki (86,92), Wirkkala (86,53), Mannio (85,12)
  • 2009: 7, 4, Pitkämäki (87,79), Wirkkala (87,23), Mannio (85,70), Ruuskanen (85,39),
  • 2008: 10, 3, Pitkämäki (87,70), Ruuskanen (87,33), Järvenpää (86,68)
  • 2007: 8, 1, Pitkämäki (91,23)
  • 2006: 10, 1, Pitkämäki (91,11)
  • 2005: 5, 1, Pitkämäki (91,53)
  • 2004: 11, 1, Närhi (86,61)
  • 2003: 9, 0
  • 2002: 12, 0
  • 2001: 15, 3, Parviainen (92,41), Haatainen (86,63), Laukkanen (85,40)
  • 2000: 16, 2, Parviainen (90,97), Haatainen (86,10), Hakkarainen (85,65)
  • 1999: 14, 5, Parviainen (93,09), Närhi (87,88), Kinnunen (85,96), Laukkanen (86,96), Hakkarainen (85,00)
  • 1998: 15, 3, Parviainen (90,88), Laukkanen (86,96), Laukkanen (86,34)
  • 1997: 16, 4, Närhi (88,24), Parviainen (87,48), Laukkanen (87,10), Hakkarainen (86,48)
  • 1996: 14, 4, Hakkarainen (87,44), Laukkanen (87,12), Räty (86,98), Kinnunen (85,32)
  • 1995: 14, 4, Hakkarainen (87,82), Räty (87,68), Parviainen (85,50), Pakarinen (85,18)
  • 1994: 11, 3, Laukkanen (85,54), Hakkarainen (85,46), Räty (85,22)
  • 1993: 10, 1, Räty (85,68)
  • 1992: 11, 2, Räty (90,60), Laukkanen (88,22)
  • 1991: "Rypyläkeihäs" -vuosi, tulokset mitätöity, mainittakoon kuitenkin Räty (96,96) ja Kinnunen (90,82).
  • 1990: 8, 1, Räty (86,92)
  • 1989: 3, 0
  • 1988: 3, 1, Korjus (86,50)
  • 1987: 4, 0
  • 1986: 2, 0
Yllättävän kova on tuo 85 metrin rajakin. Yli 80 metrin suomalaisheittäjiä löytyykin sitten melko runsaasti. 2001 ja 2009 80m ylittäjiä on ollut 10kpl. Erikoiseksi tuon 2009 vuoden tekee kuitenkin se, että Suomi jäi ilman mitalia MM-kisoista, vaikka kisoissa oli neljä suomalaista. Mannio ei päässyt kisohin, vaikka heitti yli 85m. Kisoihin valittiin 82,85 parhaallaan kyseiselle kaudella heittänyt Järvenpää.

92-02 on maailmassa kyllä paukuteltu kovia tuloksia. Sen jälkeen kovista heitosta on vastanneet lähinnä Pitkämäki ja Thorkildsen muutamia väläyttelijöitä lukuunottamatta.
 

TKH

Jäsen
Seipäässä on luvassa hienot ja tasokkaat taistelut MM-kisoissa. Etenkin miesten puolella on hypätty sen verran laajalla rintamalla sen verran hyvin, että laji nousee yhdeksi MM-kisojen kaikkein mielenkiintoisimmista.

Miesten seipään TOP lista.
Renaud Lavillenie 605
Raphael Holzdeppe 594
Shawn Barber 593
Thiago Braz 592
Konstadínos Filippidis 591
Piotr Lisek 590i

Naisten puolella ei aivan vastaavaan tasoon tai tason laajuuteen ylletä, mutta on sielläkin hypätty Yarisley Silvan (485) johdolla ihan hyvin. Toistaiseksi vain kolme naista on koskaan hypännyt vähintään 490, mutta lähitulevaisuudessa Sidorova tulee liittymään tuohon harvalukuiseen joukkoon. Sidorovan 480 EM-halleissa ja 479 Lontoon Timanttiliigassa olivat sen verran korkeita, että 490+ korkeudet ovat täysin mahdollisia tänä kesänä. Ohesta voi vilkaista ko. hyppyjä.

4.79 Anzhelika SIDOROVA Pole Vault Sainsbury's Anniversary Games London 25.07.2015 - YouTube
European Indoor Championships Prague 2015 Pole vault - Women Final - YouTube
 

TKH

Jäsen
Tuomilehto EYOF:ssa 10.60. Tuulilukemaa ei näytetty, mutta lipuista päätellen tuuliapuja ei ollut yhtään. Huomenna finaalissa SE17-lukemat (10.56) tähtäimessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös