Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 524 976
  • 11 633

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos NHL saadaan nyt sitten käyntiin, niin mielenkiintoista nähdä mitkä joukkueet tästä kärsivät eniten? Äkkiseltään voisi arvioida Lukon ja Kärppien ottavan jonkun verran iskua. TPS:lle ei myöskään mikään ihanteellinen tilanne, kun Martinez lähtee ja Korpikoski & Russell kaksikko ei ikinä saavukkaan. Jokereille myös jonkinlainen takaisku, kun ottaa huomioon heidän tämän hetkisen loukkaantumissuman, mutta noin muuten ei tee sinne mitään hirveää lovea, vaikka nyt Filppulan ja Karlssonin tasoiset ukot lähtisivätkin.

HIFK:lta nyt lähtisi Lennu ja ikäväähän tämä kaveri on aina menettää, mutta ei mikään kuolettava isku. Sama koskee myös Robidasia. Tosin pakkeihin alkaa tulemaan ongelmaa, kun loppuvat kesken.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos NHL saadaan nyt sitten käyntiin, niin mielenkiintoista nähdä mitkä joukkueet tästä kärsivät eniten? Äkkiseltään voisi arvioida Lukon ja Kärppien ottavan jonkun verran iskua.

Jos huomenna lähtevät niin onhan se Kärpille erittäin kova isku. Ykköspakki, ykkös-, kakkos ja kolmossentterit sairastuvalla. Siitä vielä änäriavut pois niin huhhelihuijaa. Ei auta kuin rukoilla että pyörivät täällä mahdollisimman pitkään.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukko, Kärpät ja Jokerit kaiketi kärsisivät työsulun päättymisestä eniten. Kärpillä ja Jokereilla vieläpä isoja loukkaantumisongelmia normimiehistöissä. IFK:kin pitäisi lähteä pakkiostoksille; puolustus kaipaa kovasti luotettavaa profiilipakkia ja ennen Robidasta Söderholmin parina pyöri parikin Mestis-lainaa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Lukko, Kärpät ja Jokerit kaiketi kärsisivät työsulun päättymisestä eniten. Kärpillä ja Jokereilla vieläpä isoja loukkaantumisongelmia normimiehistöissä. IFK:kin pitäisi lähteä pakkiostoksille; puolustus kaipaa kovasti luotettavaa profiilipakkia ja ennen Robidasta Söderholmin parina pyöri parikin Mestis-lainaa.

Lisäisin tähän myös Tepsin. Nyt kun Russelkin odottamatta tuli takaisin Turkuun, alkaa pakisto olla kohdillaan, Martinezin ja Russelin menetys pudottaisi sen taas Mestis tasolle. Hyökkäyksen pitäisi tulla toimeen ilman NHL-apujakin, tosin Korpikosken ja Koivun (jonka tuloa pitäisin todennäköisenä) menetys olisikin ikävää.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
KUN työsulku päättyy, on nautinnollista nähdä miten ja mitkä jengit sulavat. Työsulkuvahvistusten tuomia feikkipisteitä ei valitettavasti voida enää vähentää, mutta hauska nähdä miten kauan kestää, että joku Lukko toipuu nykyisen ykkösketjunsa lähdöstä.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Nyt jos , tai ennemminki, KUN pelaajayhdistys hyväksyy tuon tasajaon niin alkaa kyllä melkoinen kuhina pelaaja-agenttien ympärillä. Täytyy muistaa että sm-liiga ei ole ihan ainoa joka menettää suuria tähtiä ja jonka joukkueet varmasti rupeavat etsimään vahvistuksia lähteneiden NHL starojen tilalle.
Meillä näkisin että Lukko on ylivoimaisesti suurin kärsijä kun NHL-pelaajat poistuvat. Tanskalaiset ovat olleet koko Lukon viimeaikaisen ryhdistymisen ruumiillistuma ja saa nähdä riittääkö juutti-trion antama buusti kuinka pitkälle kun joukkue joutuu tulemaan toimeen "omillaan".
KalPa tulee sitten seuraavana listalla, Smith tuli Kuparisen tilalle ja on ollut ilmiömäinen. Saa nähdä mistä seuraava mies löydetään ykkösen keskelle.
Jokereilla on paljon loukkaantumisia ja kyllähän Karlsson ja V.Filppula on ollut enemmän tai vähemmän koko Jokerien viimeaikaisen nousun takana ja saanut muunmuassa Ilarin ja Erosen totuttuun lentoon.
Pajuojalla on myös muutama palanen vähemmän käytettävissä kun yrittää saada TPS:n hilattua ylös.
Kärpät menettävät myös pari avainroolin pelaajaa ja Ässät mahdollisesti Joensuun.
Pelicans ja HIFK tulevat kyllä toimeen myös ilman NHL-apujaan, ongelmat on ihan muualla ku pelaajistossa. Myöskään Jyp ei kaadu Peverlyn poistumiseen.
Tappara, Blues, Ilves,SaiPa ja HPK saavat kyllä mielestäni aika ison edun kun muut joukkueet totuttelevat elämään ilman NHL-pelaajiaan.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
KalPa tulee sitten seuraavana listalla, Smith tuli Kuparisen tilalle ja on ollut ilmiömäinen. Saa nähdä mistä seuraava mies löydetään ykkösen keskelle.

Smithin lähtö kieltämättä on sääli, loistavasti on pelannut (ja toivottavasti pelaakin vielä ainakin jonkin aikaa), mutta KalPan Jasse Ikonen palaa sairaslistalta muutaman viikon päästä ja todennäköisesti laitetaan tuolloin ykkösen keskelle jos NHL on jo ehtinyt alkaa. Pelasi siinä muutenkin jo viime keväänä Salmisen ja Kiiskisen keskellä kun Kuparinen huilasi eikä mitenkään huonoin tehoin - itse asiassa muistaakseni niin hyvin että vähän jopa harmitti kun vähän tehottomaksi hyytynyt Kupru tuli automaattisesti takaisin tilalle "vain koska oli Kupru". Kyllä kai Voutilainenkin tietysti pystyy tervehdyttyään jokusen pelin sentterinä pelaamaan jos todellinen hätä tulee. Lisäksi KalPan toimisto kuulemma edelleen etsii yhtä keskushyökkääjää josta luultavasti olisi tarkoitus tulla vakituinen ykkönen - sellaisen löytäminen toki on sitten luultavasti helpommin sanottu kuin tehty.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Bluesin ja JYPin etumatka johtuu pelkästään siitä, että kumpikaan ei ole kohdannut Jokereita vielä.

Jokereiden hyvä viides sija johtuu vain siitä koska se ei ole kohdannut vielä JYPiä tai Bluesia.

Mutta totta on, mielenkiintoinen ja ennen kaikkea tasainen liiga käynnissä, JYP on hävinnyt kaksi kertaa voittolaukauksissa pahnanpohja TPS:lle, joten kyllä siellä kuka vaan voi kenet vaan voittaa. JYPille sinänsä hyvä juttu, että pisteitä kertyy jo nyt, runkosarjan voitolla tuskin on erityisen suurta merkitystä tällä hetkellä (pl. kotietu), loppukaudesta ei ole välttämättä niin hirveä tuska ottaa väkisin niitä voittoja.

Mielellään näitä pelejä katselee, vaikka Johtavan mielestä kaikki pelaavat päin persettä.
 

Masentaja

Jäsen
Jokerit on kyllä saanut suorittaa koko runkosarjan alun todella vajavaisella miehistöllä. Lisäksi pääkäskijät oli 8 peliä poissa, joka sekin vaikutti rajusti. Takaiskuja tullut kokoajan lisää loukkaantumisrintamalla. Pikkuhiljaa ET-matseissa loukkaantuneita alkaa palailee kokoonpanoon, että uskoisin myös suoritustason nousevan kun rutinoituneita pelaajia tulee junnujen/alisuorittajien tilalle. Vallen lähtöä en jää suremaan, enkä oikeastaan Karlssoninkaan. Onhan molemmat huikeita pelureita, ei siinä, mutta ennemmin kaipaisin puolustukseen jämäkkää pakkia, kuin Karlssonin tyylistä. Karlsson kyllä on helvetin kova peluri, ei siinä mitään ja tottakai haluaisin tuon tasoisen pelurin joukkueessa jatkavan. Älkää käsittäkö väärin. Mutta näkisin että Jokeri-puolustuksen kiekollinen osaaminen riittää liigaan muutenkin. Veikkaisin että lukko tulee olemaan iso kärsijä jos/kun lockout päättyy. Toivottavasti näemme tuon 26.10. pelin ennen kuin lockout päättyy... Selvähän on, että moni joukkue joutuu varmasti käymään pelaajakaupoilla, mutta Jokereitten osalta tuo on tasan 1-2 pakkia ei mitään muuta. Oli tää kyllä liigalle hyvä asia että näitä roolimalleja on käynyt täällä skulailemassa. Muista paha sanoa, mutta näkee että esim Teemu Eronen nousi itsevarmuudessa aivan uudelle tasolle.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikä lie peräkkäisten pelien ennätys joissa pelaaja pääsee pisteillä? Haataja aika iskussa.

Veikkaan ilman tietämystä että Raipella jotain tuhatkunta matsia :)
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Eilen autossa kiekkokierrosta kuunnellessani tuli mieleeni eräs skenaario jääkiekko-ottelusta. Mahtaisiko olla mahdollista sellainen tilanne, että samalla katkolla, siis saman tuomarin pillin puhalluksen jälkeen molemmille joukkueille merkitään maali.

Kerron esimerkein pohdintaani:

Joukkue A:n pelaaja lyö kiekon kohti maalia. Tilanne on epäselvä ja kukaan ei reagoi, vaikka kiekko pyörii ihan pelipaikoilla. Tuomari on kuitenkin niin hyvällä paikalla, että jää itse epäilemään mahtoiko tuo olla maali ja tekee "videotarkistus" eleen. Siis luuri korvalle eleen. Tilanne kuitenkin jatkuu. Tällainen lennosta näytetty VT merkki siis tarkoittaa, että tilanne tarkistetaan videolta seuraavalla katkolla. Joukkue B nappaa kiekon ja tekee maalin. Maali hyväksytään ja samalla tuomari menee tarkistamaan videolta joukkue A:n luomaa tilannetta ja sen seurauksena todetaan, että myös joukkue A teki maalin.

Tästähän seuraa se, että pöytäkirjassa näkyy molemmille joukkueille maali samassa ajassa. Voiko tilanne mennä noin? Mahtaisi olla melko erikoinen tilanne ja yleisön reaktio olisi varmaan ihan näkemisen arvoinen. Puhumattakaan joukkue B:n pelaajien reaktio. Jos tilanne voi mennä noin, miten toimitaan, jos tämä tapahtuu jatkoajalla?
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Eilen autossa kiekkokierrosta kuunnellessani tuli mieleeni eräs skenaario jääkiekko-ottelusta. Mahtaisiko olla mahdollista sellainen tilanne, että samalla katkolla, siis saman tuomarin pillin puhalluksen jälkeen molemmille joukkueille merkitään maali.

Käsittääkseni ensimäinen maali hyväksytään, jälkimmäinen hylätään. En ole varma palautetaanko pelikellokin ensimäisen maalin syntyaikaan tarkastuksen jälkeen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta se on hienoa, että löytyy logoja, joissa on turhat kehykset ja muut efektit jätetty pois. Esimerkiksi Kärppien logo olisi huomattavasti tyylikkäämpi ilman taustaväriä ja kultaista kehää. On totta, että Lukon logo näkyy joskus huonosti yksivärityksensä takia. Ääriviivoituksella tuosta pääsisi eroon, mutta en missään nimessä suosi taustaväriä. Mikään ei estä sitä, että esimerkiksi tv-ruudussa logo sijoitettaisiin värilliseen taustaan.

No joo, en tarkoittanut aivan sitä, että pitää olla välttämättä kehys ja taustaväri, vaan sitä, että Lukolla (ja Pelicansilla?) on logon sisällä väritön osa, jonka väri riippuu kulloisestakin taustasta. Vastaavaa olisi jos Ilveksen ilveksen suu olisi pinkillä nettisivulla pinkki.

Toki Lukon tapauksessa jos lukon sisäosa olisi keltainen, jäisi lehväs ehkä vähän irralliseksi. Eli pitäisi olla jotenkin tuollainen: Modernisoitu Lukko-logo | Raumam Boja
Keltainenhan sen lukon pitäisi joka tapauksessa olla.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Liigassa pelikellon aikaa ei palauteta, mutta jälkimmäinen maali toki hylätään.
Pelikellon aika kyllä palautetaan.

Ote casebookista:

SÄÄNTÖ 471 - MAALIN HYLKÄÄMINEN

Tilanne 6

Kiekko ammutaan maaliin, mutta tulee kuitenkin nopeasti takaisin ja peli jatkuu pelitilanteen siirtyessä toiseen kenttäpäätyyn, jossa peli katkeaa maaliin. Tämän pelikatkon aikana tuomaristo toteaa hyväksyttävän maalin syntyneen aikaisemmin jo toisessa kenttäpäädyssä.

Tulkinta: Tätä tulkintaa sovelletaan ainoastaan ennen kuin peliä jatketaan uudestaan pelikatkon jälkeen. Tämä ensimmäinen maali hyväksytään, pelikatkon aiheuttanut maali (siis jälkimmäinen) hylätään ja pelikello asetetaan ensimmäisen maalin syntyhetken mukaiseen aikaan.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Pelikellon aika kyllä palautetaan.

Ote casebookista:

SÄÄNTÖ 471 - MAALIN HYLKÄÄMINEN

Tilanne 6

Kiekko ammutaan maaliin, mutta tulee kuitenkin nopeasti takaisin ja peli jatkuu pelitilanteen siirtyessä toiseen kenttäpäätyyn, jossa peli katkeaa maaliin. Tämän pelikatkon aikana tuomaristo toteaa hyväksyttävän maalin syntyneen aikaisemmin jo toisessa kenttäpäädyssä.

Tulkinta: Tätä tulkintaa sovelletaan ainoastaan ennen kuin peliä jatketaan uudestaan pelikatkon jälkeen. Tämä ensimmäinen maali hyväksytään, pelikatkon aiheuttanut maali (siis jälkimmäinen) hylätään ja pelikello asetetaan ensimmäisen maalin syntyhetken mukaiseen aikaan.

Casebookin mukaan kellonaika palautettaisiin, mutta se vaatisi sellaisen (videotarkistus)systeemin, josta sen ensimmäisen maalin aika olisi todennettavissa. Liigassa on kuitenkin käytössä hieman vanhahkonaikaiset laitteet, joilla ei ole yhteyttä pelikelloon ja siten aikaa ei voi tarkistaa eikä aikaa palauttaa taaksepäin. Tietysti jos kellonkäyttäjä / ajanottaja on todella hereillä ja kirjaa sen ajan ylös, milloin oletettu maali on syntynyt, niin silloin asia voisi olla toinen.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomasin tänään ainakin yhdessä aloituksessa, että Lukon Azevedo kääntää joskus rightin puolen pelaajana mailansa siten että vasen käsi on alimpana, ja kaapii rystyllä aloituksen lapa taaksepäin käyristettynä, tietenkin.
Johan on kaverilla metkut. Ei ihme, että on liigan selvästi paras aloittaja.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tietysti jos kellonkäyttäjä / ajanottaja on todella hereillä ja kirjaa sen ajan ylös, milloin oletettu maali on syntynyt, niin silloin asia voisi olla toinen.
Laukaisukartassa on jokaisesta laukauksesta peliaika ylhäällä, joten kyllä sen ajan joku katsoo. En osannut ajatella, että tästä huolimatta toimitaan casebookin vastaisesti.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ammattimaisempaan suuntaan ollaan menossa :D

- Onhan homma mennyt paljon ammattimaisempaan suuntaan. Nykyään peleihin valmistaudutaan viimeisen päälle ja kaikki mietitään ravinnosta lähtien kuntoon, Ketterer pohti.

- Esimerkiksi joskus 1992 pelimatkalla Tampereelta Helsinkiin saatettiin bussissa lämmittää Hjalliksen yksinpurjehdukselta jääneitä pizzoja mikrossa, hän virnisti.


Ex-jokeritähti muisteli: Pelimatkalla lämmitettiin Hjalliksen yksinpurjehdukselta jääneitä pizzoja - Ilta-Sanomat
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Bluesin ja JYPin etumatka johtuu pelkästään siitä, että kumpikaan ei ole kohdannut Jokereita vielä. Mutta ilahduttavan tasainen on sarja jälleen, ei tarvitse karsintaketjuakaan kenenkään availla vielä.

Hyvillä mielin voi nyt lainata tätä. Kärki tasoittunut kummasti.
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

On Hieno Mies! Puhuisi nuorille vain englantia ja ranskaa, mitä tuntuu osaavan. Voisi myös kertoa millaista on tulla toiselta puolelta maailmaa pelaamaan Suomeen jääkiekkoa. Voisi myös saada nuoret ja ehkä myös opettajatkin uskomaan sen, ettei kielioppi ole se tärkein asia, vaan kommunikointi erilaisten ihmisten kesken.

-duud-
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kyllä hienosta miehestä ollut tiistaina kaukalossa tietoakaan. Järjetön itku pelin ainoan maalin jälkeen tuomareille ja mussutti muutenkin tuomaristolle useiden tilanteiden jälkeen. Huitoi myös mailallaan monesti Jokeri-pelaajan käsille jäähyn arvoisesti.

Okei, kyseessä oli yksittäinen peli, mutta onko tämä jatkuva mussuttaminen Perrinin tapa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös