Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 511 220
  • 11 619

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ei kannata yleistää turhaan, sillä ainakin Jokerifanit tuon ihan tosissaan ottivat viime syksynä.

Ei kannata yleistää turhaa, sillä ainakin itse koin viime kaudella ja koen tälläkin kaudella tuon harjoitusturnaukseksi. Mun mielestä kaiken toiminnan pitäisi tähdä ensisijaisesti liigamestaruuteen ja muun tekemisen (harjoitusottelut, ET, jne.) pitäisi tukea tätä tavoitetta. Samoin EHT ei minua sytytä, vaan näen tuon yhtenä tapana valmistautua arvokisoihin.

Olen toki valmis muuttamaan mielipidettäni jos ET tai joku vastaava kasvaa jossain vaiheessa joksikin edes hiukan CL:ää muistuttavaksi turnaukseksi. Tämä tosin vaatisi parempaa näkyvyyttä, isompia palkintoja ja selkeän kaavan valita mukaan Euroopan parhaat seurajoukkueet. Itse asiassa jopa toivoisin tuota, mutta se olkoon toisen postauksen paikka.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kannata yleistää turhaan, sillä ainakin Jokerifanit tuon ihan tosissaan ottivat viime syksynä. Joulun alla lopputurnaukseen Itävaltaan matkusti reilu 100 kannattajaa ja voisi kuvitella että finaalitappio oli monille kannattajille suurempi pettymys kuin JYPille putoaminen välierissä.

Harkkaturnaus mikä harkkaturnaus siitä ei mihinkään pääse. Eikä tuollaista turnausta missä on automaattisesti mukana vuodesta toiseen osaa ottaa vakavasti. Totta kai aina voittaminen on kivempaa kuin häviäminen ja olisin varmasti ollut iloinen jos Jokerit olisi European Trophyn voittanut. Mutta, että olisi tuo finaalitappio ollut kovempi kuin välierätappio JYPille. Tuolla tavalla ajattelevat kannattajat pitäisi ampua kuuhun. SM-Liiga on kuitenkin kauden päätavoite.

Mielestäni tosiaan on todella tyhmää pelata harkkaturnausta vielä liigakauden aikana. Tuo finaaliturneen vielä ymmärrän, mutta perusrunkkaripelejä en. Alkaa paisua hieman liikaa tämä touhu.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Eikö Koskinen saanut tästä alla olevasta tilanteesta ulosajoa jossa lyö Huhtalaa kolme kertaa kilvellä päähän? Säännöt muistaakseni sanoo että jo ekasta lyönnistä lentää pihalle. Yllättäen tuomarit paskoneet housuun eivätkä ole seuranneet tilannetta. "Mukku se törmäs maalivahtii ja vielä voitti sen "kintaat kädessä" -myllyssä.

Youtube - Playoff 2012 | Koskinen vs Huhtala, 26.03.2012
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Eikö Koskinen saanut tästä alla olevasta tilanteesta ulosajoa jossa lyö Huhtalaa kolme kertaa kilvellä päähän? Säännöt muistaakseni sanoo että jo ekasta lyönnistä lentää pihalle.

Ei tosiaan saanut (vaikka piti), vaan yhden ottelun pelikielto napsahti myöhemmin.

Sinällään tuo oli sen Blues-sarjan käännekohta. Mikko Koskinen romahti tuon tilanteen jälkeen totaalisesti. Toisaalta en ihan kauhiasti ihmettelekään. Se on aika voimakas signaali varsinkin tuollaiselle Koskisen tapaiselle mielialamaalivahdille, jos puolustajat jättävät molarin yksin matsailemaan vastustajan kuumakallen kanssa.

Tämä ehkä kuuluisi enemmän tuonne KalPa-osioon, mutta olisi kyllä edelleen erittäin mielenkiintoista tietää, miten tuo tapahtuma ja seuraavina päivinä tapahtunut korttitalon täydellinen romahtaminen on käsitelty joukkueessa ja seurassa kevään ja kesän aikana. En ole kuullut juurikaan ulostuloja tästä asiasta.
 
Viimeksi muokattu:

Karpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täyttä paskaahan tuo artikkeli on. Kertoneeko enemmän kyseisen median vaatimuksista vai toimittajan asiantuntemuksen puutteesta.

Erittäin hyvin sanottu. Sinälläänhän ei ole mikään ihme, että vannoutuneisiin SM-liigavihaajiin lukeutuva Pekka Jalonen tälläistä tuubaa suoltaa. Ei nimittäin ole ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen kerta. Tosin ihmetyttäähän se, että samasta asiasta on jauhettu jo viimeiset 10 vuotta milloin missäkin mediassa tähän aikaan vuodesta ja aina joku "kiekkonero" luulee olevansa suurikin asiantuntija tuodessaan asian täysin yksipuoliselta kantilta julkisuuteen.

Itse artikkeliin ja sen sisältämiin hölmöyksiin en juurikaan edes jaksa syventyä, mutta kyllähän tuo "huipputason" lähtijöiden/tulijoiden lista menee jo hieman liian räikeästi puhtaan provoilun puolelle. Beech, Melin, Birner.. Mutta tulleiden listalle ei tietenkään mahdu esim. Goren tai Locke. Ja kuinka moni tuosta lähtijöiden listalta oli ennen viime kautta ns. tähti-statuksen pelaaja? Varsinkin Esposito ja 0´Marra omaavat lähtökohtaisesti huomattavasti suuremman potentiaalin kuin Lasch ja Hodgman viime kauden alussa.

Pekka ei tapojensa mukaan ota tietenkään huomioon, että myös kauden aikana jokaiseen joukkueeseen saapuu takuuvarmasti useita, enemmän tai vähemmän laadukkaita pelaajia.

Pekan pettymykseksi täytyy todeta, että kyllä niitä uusia tähtipelaajia tälläkin kaudella taas syntyy, mutta onpahan ainakin pohja jo valmiina uudelle jutulle. Vuoden päästä tarvitsee ainoastaan vaihtaa pelaajien nimet ja kas, uusi artikkelihan se siinä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja kuinka moni tuosta lähtijöiden listalta oli ennen viime kautta ns. tähti-statuksen pelaaja? Varsinkin Esposito ja 0´Marra omaavat lähtökohtaisesti huomattavasti suuremman potentiaalin kuin Lasch ja Hodgman viime kauden alussa.

Ehdottomasti näin. Joltain huomionsaanti-hätähuudoltahan tuo Jalosen juttu vaikuttaa, niin poskellaan siinä on kaikki asiat. Melkein kärjistetysti sitä voisi lukea ääneen ja vaihtaa kaikki adjektiivit päinvastaisiksi ja silloin saisi enemmän lähelle totuutta osuvan artikkelin. Juuri mainitsemasi Esposito ja O'Marra ovat lähtökohtaisesti mielenkiintoisempia ja suuremman potentiaalin omaavia kavereita kuin monet viime kauden pelaajat (olkoonkin että näytöt aikuisten sarjoista ensinmainitulla eivät vielä vakuuta).

Ja muuten, tämän aamun Turun Sanomissa Pekka Virta kehuu TPS:n uutta vahvistusta Brian Willsietä melko vuolain sanoin. Mihin tämä maailma on menossa? Jos Pekka Virta kehuu ulkomaalaista pelaajaansa, niin silloin on kyllä tähtiainesta kyseisessä pelaajassa. Harmi että nimim. Trottier of Life sai ikibannit, olisin halunnut että pääsee tämän lukemaan.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ja muuten, tämän aamun Turun Sanomissa Pekka Virta kehuu TPS:n uutta vahvistusta Brian Willsietä melko vuolain sanoin. Mihin tämä maailma on menossa?
Ei sinänsä yllätä että Willsie on tehnyt vaikutuksen, sillä olihan hän lähtökohtaisesti ennakko-odotuksissa kauden kovimpia, jos ei kovin, vahvistuksia. Se kyllä yllättää että P.Virta kehuu ;)
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei sinänsä yllätä että Willsie on tehnyt vaikutuksen, sillä olihan hän lähtökohtaisesti ennakko-odotuksissa kauden kovimpia, jos ei kovin, vahvistuksia. Se kyllä yllättää että P.Virta kehuu ;)

Älä muuta viserrä!

Pekka Virta - Pelaajien valmentaja. Kuuntelija. Ihmisasiantuntija. Kannustaja.

Tuon saa joku mainostoimisto ottaa talteen äijän tulevia käyntikortteja varten.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Kummolalla jotain valtaa muka Sm-Liigassa? Muutamat toimittajat haluavat Kal€n jyrähdystä liigan suuntaan.

SM-Liigaahan pelataan Jääkiekkoliiton luvalla / suostumuksella alunperin seurat ovat tehneet liiton kanssa sopimuksen jonka nojalla liigaa pelataan. Teoriassa liitto voi kieltää sarjan pelaamisen / ottaa liigan suoraan liiton alaiseksi kuten vaikkapa mestis on. Tämä toki ei ole mikään ilmoitus luonteinen toimi mutta kuitenkin se on mahdollista.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kaksi sääntömuutosta tulossa tällä kaudella liigaan, kertoo jatkis: Tasapistetilanteiden ratkaisu muuttuu - SM-LIIGA - 04.09.2012 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tasapistetilanteissa joukkueiden keskinäinen järjestys päätetään nyt ensisijaisesti joukkueiden saamien kolmen pisteen voittojen määrällä. Seuraavana järjestyksessä on maaliero, tehdyt maalit ja keskinäiset ottelut.

Lisäksi kypärän tahallisesta riisumisesta tappelun aikana napsahtaa pelirangaistus muiden rangaistusten päälle.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Lisäksi kypärän tahallisesta riisumisesta tappelun aikana napsahtaa pelirangaistus muiden rangaistusten päälle.

Siis mitä helvettiä SM-Liiga! Käsittääkseni tappeluista tulevat yleisimmät vammat ovat käsivammoja, kun taotaan kypärää. Varsinkin liigassa kun on visiiri pakollinen, niin siinä vasta niitä loukaantumisa tulee. Kanadan junnuliigoissakin häkit riisutaan ennen tappelua pois ja tämä sen takia että vastustajaa kunnioitetaan ja ehkäistään loukkaantumisriskiä.

Mä en saatana tajua tätä touhua kun mennään ihan vitun mettään näissä asioissa. Toisinpäin ymmärtäisin, että ylimääräinen rangaistus tulisi jos EI riisuisi kypäräänsä. Joskus olisi kiva olla kärpäsenä katossa kun herrat päättävät uusista säännöistä. Mikähän on peruste tälle säännölle? Kai se näyttää kukkahattutädille nätimmältä kun hakataan kypärät päässä. Kohta varmaan hanskojen pudottamisestakin tulee samanlainen rangaistus ja vedellään kintaat käsissä. Sitä seuraavana vuonna täytyy varmaan hakea jo tyyny vaihtoaitiosta ja muksia sillä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Siis mitä helvettiä SM-Liiga! Käsittääkseni tappeluista tulevat yleisimmät vammat ovat käsivammoja, kun taotaan kypärää. Varsinkin liigassa kun on visiiri pakollinen, niin siinä vasta niitä loukaantumisa tulee.
Tähän on kaksi mielestäni selkeää syytä.

1) Halutaan kitkeä ns. showtappelut pois 100%:sti. Nyt et siis saa enää "valmistautua" tappeluun ilman automaattista yhden pelin pelikieltoa. (5+PRK+PRK tappelusta, jossa riisut kypäräsi)

2) Halutaan jättää kypärät päähän, jotta pelaajat jättäisivät hanskat käteen TAI jättäisivät kokonaan tappelematta juuri sen vuoksi, että iskut kypärään voivat rikkoa käden.

Suuren luokan tappelufobia on yksi SM-liigan isoista virheistä.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Onneksi eivät sanktioineet sitä, että tappelun alkajaisiksi pelaajat yhteistuumin riisuvat toisiltaan kypärät.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Onneksi eivät sanktioineet sitä, että tappelun alkajaisiksi pelaajat yhteistuumin riisuvat toisiltaan kypärät.
Totta, porsaanreikä löydetty ja tätähän on käytetty ainakin jenkkien junnusarjassa onnistuneesti. Tosin Suomessa linjurit ehtivät väliin, joten SM-liigan kannalta asia ei liene ongelma.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Totta, porsaanreikä löydetty ja tätähän on käytetty ainakin jenkkien junnusarjassa onnistuneesti. Tosin Suomessa linjurit ehtivät väliin, joten SM-liigan kannalta asia ei liene ongelma.

Melko säälittävän näköistä touhua muuten.

Nimenomaanhan tuota visiiriä pidetään käsiä rikkovana tekijänä ja NHL:ssä visiirin kanssa tappelun aloittamisesta tulee ekstapenalttia. Eikös ainakin Petrell oppinut tämän kantapään kautta?

Tappeluista voi olla montaa mieltä, ilmeisesti kuitenkin suurempi osa kiekkoväestä pitää rehtejä tappeluita osana lajia, kuin vastustaa niitä? Taitaa nyt ihan jääkiekon ulkopuolisten tahojen painostus vaikuttaa tuola liigajohdossa.
 

Masentaja

Jäsen
Lähihistoriassa muistan kun Alex Brooks mursi kätensä jonkun visiiriin liigamatsissa. Tässä puhelimella kirjottaessa en siitä äkkiseltään videota löydä.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Lähihistoriassa muistan kun Alex Brooks mursi kätensä jonkun visiiriin liigamatsissa. Tässä puhelimella kirjottaessa en siitä äkkiseltään videota löydä.

http://www.youtube.com/watch?v=n55VQskb8Ds Tästä varmaankin kyse?
En tiedä sitten menikö Brooksin käsi rikki visiiristä vai tuosta, kun kaatuu käden päälle, mutta kuitenkin taisi olla pari kuukautta sivussa sen jälkeen?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Eräs SaiPalainen tässä kertoi, että pari viikkoa sitten tuomaripalaverissa kerrottiin, että aina kun pelaaja taklattavaa sattuu, on se jäähyn arvoinen. Todella hienoa, että puhtaista taklauksista sakotetaan.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mistä näitä sääntöjä oikein tulee!
Visiiri hajoittaa pahimmassa tapauksessa muutakin kuin käden. Nenänvarret ja poskipäät varmasti tykkäävät jos haljennut pleksin reuna viiltää muutaman sentin uraa.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tasapistetilanteissa joukkueiden keskinäinen järjestys päätetään nyt ensisijaisesti joukkueiden saamien kolmen pisteen voittojen määrällä. Seuraavana järjestyksessä on maaliero, tehdyt maalit ja keskinäiset ottelut.

Mites muuten jos nämä kaikki on tasan ja keskinäisissäkin tilastot tasan, niin onko sitten enää tapaa ratkaista järjestystä? Enemmän lisäpisteitä?
Erittäin epätodennäköinen tilannehan tuo on, mutta jos joku on teoriassa mahdollista niin miksei sitten käytännössäkin.. Aika kinkkinen tilanne jos vaikka sijat 10ja11 ovat täysin identtiset.


Tuo tappelusääntö on kyllä naurettava.
 

axe

Jäsen
Mistä näitä sääntöjä oikein tulee!
Visiiri hajoittaa pahimmassa tapauksessa muutakin kuin käden. Nenänvarret ja poskipäät varmasti tykkäävät jos haljennut pleksin reuna viiltää muutaman sentin uraa.

Todella ärsyttävää, että yritetään kaikenlaisin säännöin estää pelaajia turvallisesti lyömästä toisiaan nyrkillä naamaan. SM-liiga pitäisi suorastaan haastaa oikeuteen, kun pyrkivät näin vaarantamaan pelaajien turvallisuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös