Yleisesti NHL:stä

  • 3 965 739
  • 14 128

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olisi mukava lukea alan asiantuntijoiden (Jatkoajan NHL:n aktiiviseuraajien) hahmotelmia liigan voimasuhteista näin kauden kynnyksellä.

THN oli lisännyt vuosikirjaansa omat veikkauksensa SC-voiton todennäköisyydestä suhdelukuna joukkuearvioiden yhteyteen:

THN Top-5 kirjoitti:
Itä:

Washington Capitals 6-1
Pittsburgh Penguins 13-2
Boston Bruins 8-1
Philadelphia Flyers 8-1
Buffalo Sabres 15-1

Länsi:

Vancouver Canucks 17-2
San Jose Sharks 17-2
Chicago Blackhawks 8-1
Detroit Red Wings 10-1
Los Angeles Kings 12-1

Toki perinteisesti THN:n veikkaus voittajaksi jinxaa joukkueen lähes samalla varmuudella kuin EA:n kansipoikuus pelaajan seuraavan kauden.

Saman lafkan Ultimate Fantasy Pool Guide arvioi pistepörssin top-10 seuraavasti:

THN UFPG kirjoitti:
Sidney Crosby 55+62=117
Alexander Ovechkin 50+48=98
Martin St-Louis 30+65=95
Steve Stamkos 50+43=93
Henrik Sedin 22+70=92
Nicklas Bäckström 28+63=91
Corey Perry 45+45=90
Daniel Sedin 25+55=90
Evgeni Malkin 33+54=87
Ryan Getzlaf 25+62=87

Suomalaisille samainen aviisi povaa seuraava menestystä:

THN UFPG kirjoitti:
Mikko Koivu 20+46=66
Teemu Selänne 30+31=61
Ville Leino 21+39=60
Tuomo Ruutu 20+32=52
Olli Jokinen 16+35=51
Saku Koivu 15+32=47
Jussi Jokinen 15+30=45
Lauri Korpikoski 20+20=40
Valtteri Filppula 12+25=40
Joni Pitkänen 6+33=39
Kimmo Timonen 6+30=36
Sean Bergenheim 30
Teemu Hartikainen 27
Niklas Hagman 27
Toni Lydman 24
Sami Salo 17
Petteri Nokelainen 15

Mukana kummitelee myös jo Elitserieniin siirtynyt Jesse Joensuu 18 pisteellään.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Kuten DGB jo blogissaan sen mainitsikin niin tämä osoittautui heti oikeaksi...
Ja siis kyllähän varmasti esim. Bruins-faneja harmittaa, kun Sharks on niin tasaisesti pitkällä keväisin, kun Bruins vaan ajoittain..
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ja jos kaverilta ei suurempia tekoja sovi odottaa, kuinka häntä voidaan pitää floppina?

Harvempi Rangersiltakaan mestaruutta odottaa, mutta pelkkää pudotuspeleistä putoamista voisi pitää floppina. Suhteuta sama Kopeckyn ja muiden Floridan ylipalkattujen tilanteeseen. Ja jos ei sekään auta, vertaa Andrew MacDonaldiin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Voi olla juu. Tähän mennessä saavutettuun nähden kuitenkin selkeästi ylipalkattu pelaaja, oli potentiaalia tai ei. Minusta van Riemsdykin palkka on silti jonkin sortin melkoinen perseennäyttö etenkin saman seuran Claude Girouxia kohtaan. Giroux pelasi paljon paremman kauden, mutta sai vähemmän. Not fair, ja omalta osaltaan tekee myös hallaa palkkojen kanssa tappelevien joukkueiden asialle.

JvR ja Giroux ovat täysin erityyppiset pelaajat ja Flyersin tilanne on edelleen suhteellisen verrannollinen Bruinsiin: Krejci sai yli 70 pisteen näytöillä heikomman sopimuksen kuin Lucic. Samana "kesänä", toki Lucicin sopimus siis astui voimaan vuotta myöhemmin.

Vaikka JvR ei tappele, hän on muuten voimahyökkääjän prototyyppi ja sellaista nyt vain sattuu olemaan nyky-NHL:ssä paljon kovempi kysyntä kuin perinteisistä pelintekijäsenttereistä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Vaikka JvR ei tappele, hän on muuten voimahyökkääjän prototyyppi ja sellaista nyt vain sattuu olemaan nyky-NHL:ssä paljon kovempi kysyntä kuin perinteisistä pelintekijäsenttereistä.

Osa pelaajista onnistuu kuten Lucic, ja nostelee kannua pari vuotta myöhemmin. Osa taas nostelee parin vuoden päästä tuoppia AHL:n bussimatkalla, SEOn baarissa, kun sopimus dumpataan. En etenkään viime kevään pleijarien osumaprosentin perusteella JvR:lle semmoista veikkaa, mutta sopparin kyseenalaistan.

Btw Cam Neely on edelleen se prototyyppi, ja Miikka Salomäki matkalla sinnepäin.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Mua ihmetyttää tämä jatkuva puhte siitä, miten vahingollista Crosbyn poissaolo on koko NHL:lle ja miten kipeästi koko NHL kaipaa kultapojuaan takaisin. Ollaanko P-Amerikassa niin tolkuttoman yksinkertaisia ja tyhmiä, että joukkuelajeja katsotaan vain yksittäisten pelaajien vuoksi? Varsinkin kun kyse on jääkiekosta, jossa yksittäisen pelaajan (pl. joissain tapauksissa maalivahdin) vaikutus kokonaisuuteen on suhteellisen vähäinen verrattuna vaikka korikseen.

Kukaan ei ajatellut, että nyt Valioliiga kärsii valtavasti kun Cristiano Ronaldo myytiin Espanjaan, vaikka Ronaldo oli ihan yhtälailla se Valioliigan ykköspelaaja niin kuin Crosby on NHL:n. Varsinkin, kun markkina-arvoltaan Ovetshkin on Sidiä edellä - tulos, jota kanadalaisten voi olla vaikea niellä.

Toki itsekin toivon Crosbyn toipuvan aivotärähdyksestään, sillä onhan Sid ihan jäätävän kova pelaaja, mutta en minä yhtään matsia jätä katsomatta sen takia että Crosby on pois. Mun mielestä Crosby on samanlainen väritön ja persoonaton supertähti - ns. kylmä ammattilainen - joita urheilumaailma on muutenkin pullollaan (vrt. Barcan tähdet futiksessa). Ovien kaltaiset tunteita herättävät starat ovat mukavia poikkeuksia siinä massassa.

Linkki vie SportsPro Media sports blog -sivustolle ja listaukseen maailman markkina-arvoltaan kovimmista urheilijoista.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mua ihmetyttää tämä jatkuva puhte siitä, miten vahingollista Crosbyn poissaolo on koko NHL:lle ja miten kipeästi koko NHL kaipaa kultapojuaan takaisin. Ollaanko P-Amerikassa niin tolkuttoman yksinkertaisia ja tyhmiä, että joukkuelajeja katsotaan vain yksittäisten pelaajien vuoksi? Varsinkin kun kyse on jääkiekosta, jossa yksittäisen pelaajan (pl. joissain tapauksissa maalivahdin) vaikutus kokonaisuuteen on suhteellisen vähäinen verrattuna vaikka korikseen.

Aika useat katsojat tulevat katsomaan näitä tähtipelaajia otteluihin tai sitten niitä tappelijoita. Vierasmatkoilla voi jossain paikassa ihan hyvin kerätä yleisöä jos jokin tunnettu pelaaja tulee sinne joukkueensa mukana pelaamaan. Totta kai jääkiekko on joukkuelaji, mutta Crosby on ollut näkyvimmin esillä Penguinsin uudesta tulemisesta pohjamudista takaisin huipulle. Tuskin ilman Crosbya olisi tullut täysosumaa pari kautta sitten (tiedän, että Malkin oli MVP silloin ettei tarvitse toistaa). Hyvä joukkue koostuu monista hyvistä pelaajista ja Crosby on yksi joukkueensa hyvistä pelaajista. Itse kuitenkin mielummin näkisin Crosbyn kaukalossa. Crosbyn ja Ovechkinin kilpailu "suuruudesta" on mitä kiehtovinta seurata. Viime kaudella samaa kilpailua ei ollut ja ainakin itselläni tuntuu, että jotain puuttui NHL:stä viime kaudella.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Mua ihmetyttää tämä jatkuva puhte siitä, miten vahingollista Crosbyn poissaolo on koko NHL:lle ja miten kipeästi koko NHL kaipaa kultapojuaan takaisin. Ollaanko P-Amerikassa niin tolkuttoman yksinkertaisia ja tyhmiä, että joukkuelajeja katsotaan vain yksittäisten pelaajien vuoksi?

Nuo aivotärähdykset ja tähtipelaajien loukkaantumiset ovat itselleni punaisia vaatteita. Totta kai jokainen pelaaja on tärkeä ja jokainen loukkaantuminen on ikävää, mutta en haluaisi en kuulla yhtään tarinaa menetetyistä lahjakkuuksista. Itseäni harmittaa, että kiekkomaailma ei ikinä nähnyt Eric Lindrosin ja Paul Kariyan parasta*. Välähdyksiä, ajottaista dominointia, muutamia tähtikausia kyllä riitti, mutta aina tulee mieleen, että mitä jos miehet olisivat ehjinä ja pystyneet antamaan parhaimpansa lajille.

Toivon todella, että Sidney Crosby palaa dominoimaan ja tekemään samoja juttuja kuin viime kaudella, koska se dominointi oli jotain sellaista, mitä ei olla nähty moniin vuosiin. Mutta toivon myös, että kaikki muut superstarat Ovechkinista Stamkosiin ja Datsyukiin pysyvät terveinä. Kiekkomaailma kaipaa sankareita.

Hyvää pohdintaa silti kaikin puolin.

* = tuota lausetta ei tarvitse irroittaa ja pohtia sen enempää.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Itse en ole maailman parhaiden pelaajien suhteen täysin toipunut vuoden 1996 World Cupista.

Suomella meni miten meni, mutta kun ennen kaikkea normaalisti "änärittömään" arvokisamaailmaan saatiin pitkästä aikaa taas kaikki parhaat, siis NHL-pelaajat, ja siellä upea Team USA vei voiton.

Ihan kaikki parhaista parhaat eivät kuitenkaan olleet mukana. Kanadan superjoukkueesta puuttui tuon ajan maailman paras maalivahti, maailman paras puolustaja* ja maailman paras hyökkääjä.

Toisin sanoen olisin halunnut nähdä vielä kovemman finaalisarjan.

Samalla lailla haluan, että nykyäänkin mahdollisimman parhaat ratkovat paremmuuden maailman parhaudesta. Ei ikinä täydellistä tule olemaan, mutta toivotaan mahdollisimman lähelle sitä.

*=tämä ei ollut viittaus Huddy-keskusteluun
 

TML

Jäsen
Mielenkiintoiset ovat tilastot NHL:ssä.

Syöttöpörssin TOP3 on tällä hetkellä kokonaan ruotsalainen, kun palkintopallilla ovat Karlsson, Sedin ja Backstrom.

Sen lisäksi pistepörssin kärki on mielenkiintoinen kun TOP5 joukossa on viidestä eri maasta pelaajia ja maat ovat Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi, Slovenia sekä Itävalta.

Plusmiinus tilaston perää pitää Eric Staal komealla -10 saldolla (8 games).

Rangersin ylivoima on parantunut mukavasti Richardsin tulon jälkeen. Kuuden pelin jälkeen 4.4%. Capsilla, Sensillä ja Avsilla yli 29% ylivoimatehokkuus.
 

Crazy Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins & Winnipeg Jets
Ihmeen pitkään ei tätä kukaan laittanut, joten tässä. Laraque kertoo, kuinka NHL:ssä steroidien käyttö on normaalia ja tappelijat käyttävät jotain ainetta, etteivät tuntisi kipua..

NHL-tappelijan paljastus: Steroidien k - MTV3.fi - Urheilu - Jaakiekko - Uutiset

Ihmeen pitkään saa tosiaan odotella suomennoksia näistä. Mikä on ku mun verorahat (hypoteesi) menee johonki paskaan kun olis tärkeempää tietää, mitä ne apinat tekee?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Meinaatko, että näitä kirjoja suomennetaan verorahoilla?
En tiedä onko luetunymmärtämisessäni vikaa, mutta käsittääkseni tuota juuri kirottiin kun noita kirjoja ei verorahoilla suomenneta.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Mutta kyllähän niitä käytännössä verorahoilla(kin) suomennetaan, kirjastoapurahalla vaimikäseon. Sitä en tiedä, miten asia liittyy tähän ketjuun.
 

Theone

Jäsen
Lueskelin töissä viime viikon Ilta-Sanomia ja Iltalehtiä ja eteen tuli juttu Esa Tikkasesta. Ei voi kuin ihailla kuinka hienosta NHLPA on hoitanut tehtävänsä ja järjestänyt pelaajien huolenpidon uran jälkeen, jos pelaaja on vain niin halunnut.

Tuo eläke sinäänsä on jo hieno juttu mutta en tiennytkään, että pelaajan viimeisen seuran vakuutuksen täytyy kattaa kaikki hoidot myös pelaajan uran loputtua hamaan tappiin asti. Pelaajalla on siis oikeus käyttää kaikkia terveyspalveluita (fyysisiin- ja henkisiinvammoihin) uran jälkeen jos vain haluaa.

Vaikka viime kesänä noita ikäviä, täysin turhia ja estettävissä olevia kuolemantapauksia olikin, niin mielestäni NHLPA on hoitanut asiansa vähintään hyvin. Sitä en tiedä kuinka paljon NHLPA on yhteyksissä entisiin pelaajiin ja onko tuo hoitoon ohjautuminen täysin pelaajan vastuulla mutta mahdollisuus siihen ainakin on annettu.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Alkaako Detroit-Edmonton -ottelu (7:30 PM ET ) 1:30 vai 2:30 suomen aikaan? Iltasanomat näyttäis, että alkaa 1:30 mutta maikkari näyttää 2:30.

Ja minkä kaupungin/aikavyöhykkeen kellon mukaan NHL.com näyttää otteluiden alkamisajat?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös