Yleisesti NHL:stä

  • 3 964 998
  • 14 128

ipaz

Jäsen
Kanadassa pidetään parlamenttivaalit 2.5. ja uutiset on täynnä vaalijuttuja ja ehdokkaiden mainoksia tulee joka tuutista ja on ympäri katujen varsia. Kevään ykkösaihe siis... ja pah! Torstaina piti olla iso ranskankielinen väittely, mutta se siirrettiin keskiviikolle koska järjestäjät epäilivät katsojapulaa. Syy: Boston-Montreal Game 1.
 

TKH

Jäsen
NHL:n laajentumisen jälkeen, eli kaudesta 1967-68 lähtien, Canucksista tuli vasta toinen runkosarjan voittajajoukkue, joka sekä teki eniten maaleja että päästi vähiten maaleja. Edellinen vastaavaan pystynyt tosin teki tempun kaksi kertaa peräkkäin ja vei myöskin Stanley Cupin kumpanakin vuotena.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Yhteen vaiheeseen näytti siltä, että tällä kaudella usea puolustaja (Yandle, Weber, Byfuglien/Enström, Karlsson) voisi voittaa joukkueidensa sisäiset pistepörssit, mutta niin vain sieltä hyökkääjä ajoi joka joukkueensa pistepörssin kärkisijalle.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kolme Kalifornian joukkuetta pääsivät ensimmäistä kertaa yhtä aikaa pudotuspeleihin.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
NHL-palkinnot

Nyt kun Hart-ketjussa jokaisen joukkueen fani on jo perustellut syynsä sille, että miksi juuri hänen kannattamansa joukkueen pelaajan tulisi voittaa "joukkueelleen arvokkaimmalle pelaajalle" myönnettävän Hart Memorial Trophyn, niin jäinpä miettimään niitä raateja, jotka nämä palkintojen voittajat aina määräävät ja kenen näiden palkintojen voittajat tulisi päättää.

Pikaisella wikipedian selailulla PHWA eli Pro Hockey Writers Association päättää ns. arvostetuimpien palkintojen kohtalon - Hart, Norris, Conn Smythe, Selke ja Calder esimerkiksi ovat kaikki kirjoittajien päättämiä. Se, että ketä kaikki PHWA:aan kuuluu jäi minulle vielä arvoitukseksi. Ilmeisesti pelkkiä lehtimiehiä, jotka usein kirjoittelevat vain oman alueensa lehteen / verkkojulkaisuihin. Kuinka monta kertaa kaudessa esim. atlantalaiskiekkojournalisti oikeasti katselee vaikkapa Nashvillen pelejä? Tuskin kovinkaan montaa kertaa. Ovatko he silloin kykeneviä arvioimaan kaikkia liigan pelaajia?

National Hockey League Broadcasters Association valitsee Adams Trophyn voittajan. Ihan OK, useat TV:ssä näkyvät kaverit tuntuvat tietävän lajista paljon... ehkä niillä on juuri sen takia duuni TV:ssä. MacKenzie, McGuire, jne vaikuttaa ihan kelpo raadilta, mutta sitten on vielä ne paikallistelevisioiden play-by-play-kaverit. Esimerkiksi meidän kaikkien rakastama ja arvostama Paul Steigerwald on helmikuun puolivälistä alkaen mainostanut sitä, että hänellä on ääni vuoden valmentajaa valitessa ja hänen oman äänensä kohtaloa on pitänyt muistaa spekuloida TV:ssä tasaisin väliajoin. Siis ei vittu. Englantia puhuva anteromertaranta saa olla tyyyväinen siihen, että hänellä on työ lajin parissa, mutta älkää nyt saatana antako sen päättää mitään.

No entäs pelaajat? Pelaajat valitsevat keskuudestaan parhaan pelaajan nykyisin Ted Lindsey Awardilla. Veikkaisin valtaosan faneista olevan sitä mieltä, että pelaajien tulisi valita useampienkin palkintojen saajat. Itse uskon kuitenkin, että itärannikon pelaajat eivät juuri länsirannikon pelaajia tunne ja päinvastoin; kun kiekkoilijan kausi on pelkkää jääkiekkoa pelien, harjoitusten ja matkustelun muodossa, niin tokkopa sitä Ilya Kovalchuk jaksaa illalla kotiin päästyään vielä katsella Kings-Stars-matsia. Voin toki olla väärässäkin.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä, että kaudella 1985-86 silloisen Lester B. Pearson Awardin voittamiseen ei runkosarjan pistepörssin voitto riittänyt. Ei vaikka Wayne Gretzky teki yhden kauden piste-ennätyksen 215 pistettä, joka oli yli puolet enemmän kuin pörssin kakkoseksi tulleella. Siis WTF? Itse en juuri tilastoista perusta, mutta jos jossain tilanteessa pelkkien tilastojen perusteella voidaan laittaa pelaajat paremmuusjärjestykseen, niin se oli kausi 1985-86. Ehkä pelaajat eivät sittenkään ole oikeita päättämään palkinnoista.

Luultavasti eniten lajista ja sarjasta ymmärtävät ihmiset toimivat joukkueiden johdossa. GM:t valitsevat vuosittain Vezinan voittajan. GM:illä on yleensä hyvä käsitys paitsi omista pelaajistaan niin myös tapahtumista muilla paikkakunnilla. Muuten tulee kenkää, vai mitä mr Milbury? Eriäviä mielipiteitä ja argumentteja varmasti on, mutta mielestäni GM:ien tulisi päättää useampien palkintojen kohtalo. Muuten palkkioiden arvostus laskee.

Ai niin - fanit. Rory Fitzpatrick for MVP, anyone?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
^ paras keskustelupalstakirjoitus tällä kaudella.

Itse olen miettinyt sitä, tietysti, että jos katsotaan vaikka viimeisen kolmen vuoden ajalta paras runkosarjajoukkue (Sharks), niin varsin vähän joukkueen pelaajat tai valmentajat ovat ehdolla yhtään minkään palkinnon saajaksi. 2009 oli McLellan Adamsille koska tulokasvalmentajat on pop juttu, 2010 oli Ortmeyer Mastertonille koska pahat sairaudet on pahoja ja tänä vuonna ainoa kandidaatti on Couture Calderille mutta tuskin voittaa koska ratkaisun tekijät ovat jo unessa kun läntisessä konferenssissa pelataan. Ymmärrän kyllä senkin, että kun joukkueessa ratkaisijoita on pari ketjullista ja maalit jakautuvat varsin tasan, on vaikea nimetä sitä yhtä kaveria. Ja lopulta, aika vähän noilla yksilöpalkinnoilla on väliä, kun Tyynenmeren divisioonan mestaruus ratkeaa lopulta ainoastaan joukkuepelillä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Luultavasti eniten lajista ja sarjasta ymmärtävät ihmiset toimivat joukkueiden johdossa. GM:t valitsevat vuosittain Vezinan voittajan. GM:illä on yleensä hyvä käsitys paitsi omista pelaajistaan niin myös tapahtumista muilla paikkakunnilla.

Ja lainataan tähän pätkä downgoesbrownia:
Vezina Trophy
Awarded for excellence in goaltending, as voted on by the same general mangers who give multimillion dollar contracts to guys like Michael Leighton and Nikolai Khabibulin.

Itse mielelläni lisäisin listaan Vesa Toskalan, Cristobal Huetin ja Jean-Sebastien Gigueren.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja lainataan tähän pätkä downgoesbrownia:
Vezina Trophy
Awarded for excellence in goaltending, as voted on by the same general mangers who give multimillion dollar contracts to guys like Michael Leighton and Nikolai Khabibulin.

Itse mielelläni lisäisin listaan Vesa Toskalan, Cristobal Huetin ja Jean-Sebastien Gigueren.
...yleensä hyvä käsitys...

Ja eikös sopimuksia tehdä, kun yritetään ennustaa tulevaa? Palkinnot käsittääkseni jaetaan menneestä.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tuossa ESPN American pätkässä on pyörinyt moneen kertaan pätkän kun Minnesotan pelaaja siirtää Bobby Ryanin eteen mailan. Tekeekö Ryan kyseisellä mailalla maalin vai, mitä siinä tapahtuu?
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Tämä olikin jo otteluseuranta ketjussa mutta pistetään nyt tämä tännekkin. Lidström sai Game 2 tehot 0+2.

Tämä tarkoittaa sitä että mies nousee playoff historian pistepörssissä kohisten.

1 erän pinnojen ansiosta taakse jäivät Denis Savard, Sergei Fedorov ja Jean Belivau.

Sijoitus:
1 Wayne Gretzky 382p
2 Mark Messier 295
3 Jari Kurri 233
4 Glenn Anderson 214
5 Paul Coffey 196
6 Brett Hull R 190
7 Joe Sakic 188
8 Doug Gilmour 188
9 Steve Yzerman 185
10 Bryan Trottier 184
11 Jaromir Jagr 181
12 Ray Bourque 180
13 Nicklas Lidstrom 177
14 Jean Beliveau 176
15 Sergei Fedorov 176
16 Denis Savard 175

Kun taas syöttöpörssissä Lidas nousi jo Jari Kurrin rinnalle sijalle 6. Molemmilla on 127 syöttöä.

1 Wayne Gretzky 260 syöttöä
2 Mark Messier 186
3 Ray Bourque 139
4 Paul Coffey 137
5 Doug Gilmour 128
6 Jari Kurri 127
..Nicklas Lidstrom 127

Lisäksi mies sai tehomerkinnäksi +2 ja nousi näin kautta-aikojen playoff tehotilaston numero ykköseksi ohi maamiehensä Forsbergin.

1. Lidström +55
2. Forsberg +54
3. Rafalski +45
4. Pronger +43
5. Jagr +38
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
NHL teki uuden sopimuksen NBC:n ja Versuksen kanssa Jenkkilän oikeuksista. Sopimus kattaa 10 seuraavaa kautta ja arvo 2 000 miljoonaa dollaria. Alla ESPN:n uutinen aiheesta.

NHL to stay with NBC, Versus as media outlets - ESPN

Saas nähdä miten vaikuttaa, vaiko mitenkään, ESPN American lähetyksiin tänne. Ei tarttis vaikuttaa, sen verran hyvin tulee lätkää ESPN Americalta ja vielä edullisesti.
 

TML

Jäsen
Idän huumoripuolustukset ovat päästäneet 12 pleijariottelussa 52 maalia. Se on 4,33 ottelua kohti. Lännessä maaleja on mätetty loistavien puolustuksien (ja maalivahtien) taakse 82 kappaletta 13 ottelussa. Tarkoittaen siis 6,3 ottelua kohti.

Jännä oli myös nähdä että TOP5 kassari Crawford aloitti playoffuransa kolmella peräkkäisellä tappiolla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Idän huumoripuolustukset ovat päästäneet 12 pleijariottelussa 52 maalia. Se on 4,33 ottelua kohti. Lännessä maaleja on mätetty loistavien puolustuksien (ja maalivahtien) taakse 82 kappaletta 13 ottelussa. Tarkoittaen siis 6,3 ottelua kohti.

Sä nyt unohdit sen seikan, että ne idän huumoripuolustukset ovat jo kesälomalla, eivätkä vaikuttamassa playoff-tilastoihin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sä nyt unohdit sen seikan, että ne idän huumoripuolustukset ovat jo kesälomalla, eivätkä vaikuttamassa playoff-tilastoihin.

Lännessä taas on mahdollista mennä pudotuspeleihin jopa huumoripuolustuksella?

Kieltämättä ollut aika iso ero tämän kevään pudotuspeleissä. Toki idässä myös maalivahtiosasto on onnistunut paremmin, lännessä nämä kovimmat nimetkin (Luongo ja Rinne etunenässä) ovat pelanneet alle tasonsa, kun taas idässä ei suurta notkahdusta ole tullut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Se ei ole ollenkaan niin helppo pelata kun vielä yhdessäkään pelissä ei ole vastassa ollut idän huumorihyökkäyksiä, vaan koko ajan on joutunut kohtaamaan lännen huipputähtiä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Joko mainittu, että 28.4.1996 Winnepeg Jets pelasi tähän asti viimeisen pelinsä Winnipegissä ennen muuttoaan Arizonaan. Kyseessä oli pudotuspeliottelu, jonka Detroit Red Wings vei maalein 4-1 ja samalla koko sarjan 4-2-

Nyt 20.4.2011 Phoenix Coyotes pelasi suurella todennäköisyydelle viimeisen ottelunsa Glendalessä ennen huhuttua muuttoaan takaisin Winnipegiin. Kyseessä oli pudotuspeliottelu, jonka Detroit Red Wings vei maalein 6-3 ja sarjan puhtaasti 4-0.

En nyt löydä kokoonpanoja, mutta eivätköhän Shane Doan sekä Nicklas Lidström olleet todistamassa kumpaakin tapahtumaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Täältä löytyy tuon vuoden 1996 pelin tilastot ja kokoonpanot. Nuo kaksi mainittua tosiaan pelasivat tuolloinkin.

Myös Winnipeg Jetsien oma varaus Kris Draper pelasi noissa molemmissa otteluissa.

Jos ja kun Phoenix muuttaa takaisin Winnipegiin, niin miten käy divisioonajakojen? Jatkaako Winnipeg Pacific-divisioonassa, vai vaihtaako paikkaa Coloradon kanssa, jotta lännen kanadalais-joukkueet saadaan samaan divisioonaan?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sä nyt unohdit sen seikan, että ne idän huumoripuolustukset ovat jo kesälomalla, eivätkä vaikuttamassa playoff-tilastoihin.

Ainoa vaan että nämä idän huumoripuolustukset ovat lännessä playoffien ulkopuolelle jääneiden joukkueiden puolustuksia parempia. Idässä playoffien ulkopuolelle jääneet joukkueet päästivät tällä kaudella keskimäärin 2.98 maalia per ottelu, lännessä puolestaan 3.05 maalia per ottelu.

Edmonton, Columbus, Colorado... Noilla vasta huumoripuolustukset olivatkin tällä kaudella.
 

BaronFIN

Jäsen
NHL teki uuden sopimuksen NBC:n ja Versuksen kanssa Jenkkilän oikeuksista. Sopimus kattaa 10 seuraavaa kautta ja arvo 2 000 miljoonaa dollaria.
Onko tämä nyt paljon vai vähän? Näyttäisi tekevän 200 miljoonaa dollaria kauteen ja potti jaettuna 30 joukkueen kesken tekisi joukkueelle 6,66 miljoonaa dollaria kaudessa? Eli about kymmenesosa palkkakatosta ja siihen muut kulut päälle niin saadaan arvio 5-7% joukkueiden kokonaismenoista?

En nyt väittäisi NHL:n rypevän rahoissa tämän sopimuksen myötä, mutta ilmeisesti parannusta vanhaan sopimukseen?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En nyt väittäisi NHL:n rypevän rahoissa tämän sopimuksen myötä, mutta ilmeisesti parannusta vanhaan sopimukseen?

Muistaakseni vanha sopimus oli jotain 70 miljoonaa kautta kohti, joten siihen nähdenhän tuo on selkeä parannus. En mene vannomaan tuota muistikuvaani, mutta olen kuitenkin tuosta kohtalaisen varma.

Joka tapauksessa pitkä sopimus, onko se sitten hyvä vai huono, aika näyttää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joko mainittu, että 28.4.1996 Winnepeg Jets pelasi tähän asti viimeisen pelinsä Winnipegissä ennen muuttoaan Arizonaan. Kyseessä oli pudotuspeliottelu, jonka Detroit Red Wings vei maalein 4-1 ja samalla koko sarjan 4-2-

Nyt 20.4.2011 Phoenix Coyotes pelasi suurella todennäköisyydelle viimeisen ottelunsa Glendalessä ennen huhuttua muuttoaan takaisin Winnipegiin. Kyseessä oli pudotuspeliottelu, jonka Detroit Red Wings vei maalein 6-3 ja sarjan puhtaasti 4-0.

En nyt löydä kokoonpanoja, mutta eivätköhän Shane Doan sekä Nicklas Lidström olleet todistamassa kumpaakin tapahtumaa.

Pitäisköhän tästä edellisestä ottelusarjasta käyttää nimitystä Triple Sweep? Red Wings tuntuu pyyhkivän kyseistä organisaatiota vuosikymmenten jälkeen aina paikasta toiseen.

Myös Winnipeg Jetsien oma varaus Kris Draper pelasi noissa molemmissa otteluissa.

Jos ja kun Phoenix muuttaa takaisin Winnipegiin, niin miten käy divisioonajakojen? Jatkaako Winnipeg Pacific-divisioonassa, vai vaihtaako paikkaa Coloradon kanssa, jotta lännen kanadalais-joukkueet saadaan samaan divisioonaan?

Jostain olin lukevinani, että organisaation vaihtaessa paikkakuntaa divisioonajakoa ei muutettaisi vielä ensimmäisellä kaudella.

Mutta sen jälkeen on tietysti loogisinta pistää Winnipeg Northwestiin ja Colorado Pacific -divisioonaan.

Kojoottien muutossa olisi hienointa se, että Teppo Winnipegin paita roikkuisi sen jälkeen oikealla paikkakunnalla sijaitsevan jäähallin katossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös