Yleisesti NHL:stä

  • 4 127 326
  • 14 611

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Entä jos keskinäisten otteluiden maalierokin on tasan? :)

Entä jos, entä jos.. NHL.com -> Standings. Tonne oisit menny ensin niin ois riittäny yks kysymys tähän ketjuun. Niin ja keskinäisistä otteluista lasketaan vain pisteet, ei mitään maalieroja. Keskinäisten otteluiden jälkeen lasketaan sitten se maaliero.

En itekään varmaksi tiedä miten menetellään tuon jälkeen, mutta muistelen vahvasti et se järjestys päätetään arpomalla (saatan muistella jotain toista liigaa). Virallista tietoa en nyt tähän hätään löydä mistään, ihmettelen kovasti.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Virallista tietoa en nyt tähän hätään löydä mistään, ihmettelen kovasti.

Itsekin ihmettelen ettei virallista tietoa tunnu löytyvän mistään. Varmasti tuollainen on olemassa, mutta ei ole vain kirjoitettu tuonne NHL.comin sivuille, koska siihen ei koskaan jouduta turvautumaan. Pilkunviilaaja-fanien tiedonhimo jää vaan tässä toteutumatta.

Itse en usko että arvalla menisi, vaan että kaivettaisiin joku ensimmäisen keskinäisen ottelun maalintekijä tai vastaava urheilullinen ratkaisu tälle. Ilmoitelkaa tänne, jos joku tietoa jostain löytää.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Itse en usko että arvalla menisi, vaan että kaivettaisiin joku ensimmäisen keskinäisen ottelun maalintekijä tai vastaava urheilullinen ratkaisu tälle. Ilmoitelkaa tänne, jos joku tietoa jostain löytää.

Pakkohan siel jossain kirjoissa on joku ratkaisu olla. Ensimmäisen ottelun maalintekijä olis siinä mielessä huono ratkaisu et siinä on toisella joukkueella kotietu. Yks vaihtoehto vois olla et lasketaan pelkästään keskinäisistä vierasotteluista saadut pisteet ja maaliero (tosin nämäki voi mennä tasan). Niin ja voittokohdan muuttaisin niin et:

1. varsinaisella voitetut
2. jatkoajalla voitetut
(3. rankkareilla voitetut)

En siis laskis noita kahta ensimmäistä suoraan yhdeksi luvuksi.

E: NFL:ssä on näköjään kolikonheitto viimisenä kohtana, mutta NBA:sta löyty mielenkiintoinen "Which team had the better win percentage against teams eligible for playoffs in their own conference".
 

TKH

Jäsen
Mainitaan nyt näin pudotuspelien alla, että Lidas on nousemassa kohti kärkeä pakkien pudotuspelien kaikkien aikojen pörsseissä. Tuskin sentää vielä kärkeen, mutta kakkoseksi kuitenkin.

Pisteet
Coffey 196 (59+137)
Bourque 180 (41+139)
Lidström 175 (50+125) Hyökkääjät mukaan lukien Lidas on pörssin 15.

Maalit
Coffey 59
Potvin 56
Lidström 50

Syöttöpisteet
Bourque 139
Coffey 137
Lidström 125. Hyökkääjät mukaan lukien Lidas on pörssin 7.

Ottelut (kaikki pelaajat)
Chelios 266
Lidström 247
Messier 236
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse uskon, että on erittäin todennäköistä että Schneider pelaa viimeisessä ottelussa. Ainakin tullee käymään maalilla, kuten viimeksikin sen 20sek, jotta saadaan nimi pystiin. Toivon, että peluuttavat koko ottelun, mutta saas nähdä.
Kuten odottaa saattoi, Schneider pelaa ja ilman loukkaantumista pelaa varmasti koko pelin. Hän olisi voinut kyllä hyvin pelata sen toisenkin Oilers-pelin kokonaan ja/tai esimerkiksi tuon viimeisimmän Minnesota-pelin ja tulos olisi ollut sama. Luongon mukaan Corylle kuuluu nimi Jennings Trophyyn (Luongo sanoi, että hänelle itselleen merkitsisi Schneiderin nimi tuossa palkinnossa paljon) ja itse olen samaa mieltä. Schneiderin kausi on ollut kyllä kaikin puolin todella hyvä ja hänelle kuuluu kiitos Canucksin pistesaldossa. Joku joukkue saa hänestä vielä tulevaisuudessa hyvän ykkösvahdin itselleen.
 

ipaz

Jäsen
Kanadassa pidetään parlamenttivaalit 2.5. ja uutiset on täynnä vaalijuttuja ja ehdokkaiden mainoksia tulee joka tuutista ja on ympäri katujen varsia. Kevään ykkösaihe siis... ja pah! Torstaina piti olla iso ranskankielinen väittely, mutta se siirrettiin keskiviikolle koska järjestäjät epäilivät katsojapulaa. Syy: Boston-Montreal Game 1.
 

TKH

Jäsen
NHL:n laajentumisen jälkeen, eli kaudesta 1967-68 lähtien, Canucksista tuli vasta toinen runkosarjan voittajajoukkue, joka sekä teki eniten maaleja että päästi vähiten maaleja. Edellinen vastaavaan pystynyt tosin teki tempun kaksi kertaa peräkkäin ja vei myöskin Stanley Cupin kumpanakin vuotena.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Yhteen vaiheeseen näytti siltä, että tällä kaudella usea puolustaja (Yandle, Weber, Byfuglien/Enström, Karlsson) voisi voittaa joukkueidensa sisäiset pistepörssit, mutta niin vain sieltä hyökkääjä ajoi joka joukkueensa pistepörssin kärkisijalle.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kolme Kalifornian joukkuetta pääsivät ensimmäistä kertaa yhtä aikaa pudotuspeleihin.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
NHL-palkinnot

Nyt kun Hart-ketjussa jokaisen joukkueen fani on jo perustellut syynsä sille, että miksi juuri hänen kannattamansa joukkueen pelaajan tulisi voittaa "joukkueelleen arvokkaimmalle pelaajalle" myönnettävän Hart Memorial Trophyn, niin jäinpä miettimään niitä raateja, jotka nämä palkintojen voittajat aina määräävät ja kenen näiden palkintojen voittajat tulisi päättää.

Pikaisella wikipedian selailulla PHWA eli Pro Hockey Writers Association päättää ns. arvostetuimpien palkintojen kohtalon - Hart, Norris, Conn Smythe, Selke ja Calder esimerkiksi ovat kaikki kirjoittajien päättämiä. Se, että ketä kaikki PHWA:aan kuuluu jäi minulle vielä arvoitukseksi. Ilmeisesti pelkkiä lehtimiehiä, jotka usein kirjoittelevat vain oman alueensa lehteen / verkkojulkaisuihin. Kuinka monta kertaa kaudessa esim. atlantalaiskiekkojournalisti oikeasti katselee vaikkapa Nashvillen pelejä? Tuskin kovinkaan montaa kertaa. Ovatko he silloin kykeneviä arvioimaan kaikkia liigan pelaajia?

National Hockey League Broadcasters Association valitsee Adams Trophyn voittajan. Ihan OK, useat TV:ssä näkyvät kaverit tuntuvat tietävän lajista paljon... ehkä niillä on juuri sen takia duuni TV:ssä. MacKenzie, McGuire, jne vaikuttaa ihan kelpo raadilta, mutta sitten on vielä ne paikallistelevisioiden play-by-play-kaverit. Esimerkiksi meidän kaikkien rakastama ja arvostama Paul Steigerwald on helmikuun puolivälistä alkaen mainostanut sitä, että hänellä on ääni vuoden valmentajaa valitessa ja hänen oman äänensä kohtaloa on pitänyt muistaa spekuloida TV:ssä tasaisin väliajoin. Siis ei vittu. Englantia puhuva anteromertaranta saa olla tyyyväinen siihen, että hänellä on työ lajin parissa, mutta älkää nyt saatana antako sen päättää mitään.

No entäs pelaajat? Pelaajat valitsevat keskuudestaan parhaan pelaajan nykyisin Ted Lindsey Awardilla. Veikkaisin valtaosan faneista olevan sitä mieltä, että pelaajien tulisi valita useampienkin palkintojen saajat. Itse uskon kuitenkin, että itärannikon pelaajat eivät juuri länsirannikon pelaajia tunne ja päinvastoin; kun kiekkoilijan kausi on pelkkää jääkiekkoa pelien, harjoitusten ja matkustelun muodossa, niin tokkopa sitä Ilya Kovalchuk jaksaa illalla kotiin päästyään vielä katsella Kings-Stars-matsia. Voin toki olla väärässäkin.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä, että kaudella 1985-86 silloisen Lester B. Pearson Awardin voittamiseen ei runkosarjan pistepörssin voitto riittänyt. Ei vaikka Wayne Gretzky teki yhden kauden piste-ennätyksen 215 pistettä, joka oli yli puolet enemmän kuin pörssin kakkoseksi tulleella. Siis WTF? Itse en juuri tilastoista perusta, mutta jos jossain tilanteessa pelkkien tilastojen perusteella voidaan laittaa pelaajat paremmuusjärjestykseen, niin se oli kausi 1985-86. Ehkä pelaajat eivät sittenkään ole oikeita päättämään palkinnoista.

Luultavasti eniten lajista ja sarjasta ymmärtävät ihmiset toimivat joukkueiden johdossa. GM:t valitsevat vuosittain Vezinan voittajan. GM:illä on yleensä hyvä käsitys paitsi omista pelaajistaan niin myös tapahtumista muilla paikkakunnilla. Muuten tulee kenkää, vai mitä mr Milbury? Eriäviä mielipiteitä ja argumentteja varmasti on, mutta mielestäni GM:ien tulisi päättää useampien palkintojen kohtalo. Muuten palkkioiden arvostus laskee.

Ai niin - fanit. Rory Fitzpatrick for MVP, anyone?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
^ paras keskustelupalstakirjoitus tällä kaudella.

Itse olen miettinyt sitä, tietysti, että jos katsotaan vaikka viimeisen kolmen vuoden ajalta paras runkosarjajoukkue (Sharks), niin varsin vähän joukkueen pelaajat tai valmentajat ovat ehdolla yhtään minkään palkinnon saajaksi. 2009 oli McLellan Adamsille koska tulokasvalmentajat on pop juttu, 2010 oli Ortmeyer Mastertonille koska pahat sairaudet on pahoja ja tänä vuonna ainoa kandidaatti on Couture Calderille mutta tuskin voittaa koska ratkaisun tekijät ovat jo unessa kun läntisessä konferenssissa pelataan. Ymmärrän kyllä senkin, että kun joukkueessa ratkaisijoita on pari ketjullista ja maalit jakautuvat varsin tasan, on vaikea nimetä sitä yhtä kaveria. Ja lopulta, aika vähän noilla yksilöpalkinnoilla on väliä, kun Tyynenmeren divisioonan mestaruus ratkeaa lopulta ainoastaan joukkuepelillä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Luultavasti eniten lajista ja sarjasta ymmärtävät ihmiset toimivat joukkueiden johdossa. GM:t valitsevat vuosittain Vezinan voittajan. GM:illä on yleensä hyvä käsitys paitsi omista pelaajistaan niin myös tapahtumista muilla paikkakunnilla.

Ja lainataan tähän pätkä downgoesbrownia:
Vezina Trophy
Awarded for excellence in goaltending, as voted on by the same general mangers who give multimillion dollar contracts to guys like Michael Leighton and Nikolai Khabibulin.

Itse mielelläni lisäisin listaan Vesa Toskalan, Cristobal Huetin ja Jean-Sebastien Gigueren.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja lainataan tähän pätkä downgoesbrownia:
Vezina Trophy
Awarded for excellence in goaltending, as voted on by the same general mangers who give multimillion dollar contracts to guys like Michael Leighton and Nikolai Khabibulin.

Itse mielelläni lisäisin listaan Vesa Toskalan, Cristobal Huetin ja Jean-Sebastien Gigueren.
...yleensä hyvä käsitys...

Ja eikös sopimuksia tehdä, kun yritetään ennustaa tulevaa? Palkinnot käsittääkseni jaetaan menneestä.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tuossa ESPN American pätkässä on pyörinyt moneen kertaan pätkän kun Minnesotan pelaaja siirtää Bobby Ryanin eteen mailan. Tekeekö Ryan kyseisellä mailalla maalin vai, mitä siinä tapahtuu?
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Tämä olikin jo otteluseuranta ketjussa mutta pistetään nyt tämä tännekkin. Lidström sai Game 2 tehot 0+2.

Tämä tarkoittaa sitä että mies nousee playoff historian pistepörssissä kohisten.

1 erän pinnojen ansiosta taakse jäivät Denis Savard, Sergei Fedorov ja Jean Belivau.

Sijoitus:
1 Wayne Gretzky 382p
2 Mark Messier 295
3 Jari Kurri 233
4 Glenn Anderson 214
5 Paul Coffey 196
6 Brett Hull R 190
7 Joe Sakic 188
8 Doug Gilmour 188
9 Steve Yzerman 185
10 Bryan Trottier 184
11 Jaromir Jagr 181
12 Ray Bourque 180
13 Nicklas Lidstrom 177
14 Jean Beliveau 176
15 Sergei Fedorov 176
16 Denis Savard 175

Kun taas syöttöpörssissä Lidas nousi jo Jari Kurrin rinnalle sijalle 6. Molemmilla on 127 syöttöä.

1 Wayne Gretzky 260 syöttöä
2 Mark Messier 186
3 Ray Bourque 139
4 Paul Coffey 137
5 Doug Gilmour 128
6 Jari Kurri 127
..Nicklas Lidstrom 127

Lisäksi mies sai tehomerkinnäksi +2 ja nousi näin kautta-aikojen playoff tehotilaston numero ykköseksi ohi maamiehensä Forsbergin.

1. Lidström +55
2. Forsberg +54
3. Rafalski +45
4. Pronger +43
5. Jagr +38
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
NHL teki uuden sopimuksen NBC:n ja Versuksen kanssa Jenkkilän oikeuksista. Sopimus kattaa 10 seuraavaa kautta ja arvo 2 000 miljoonaa dollaria. Alla ESPN:n uutinen aiheesta.

NHL to stay with NBC, Versus as media outlets - ESPN

Saas nähdä miten vaikuttaa, vaiko mitenkään, ESPN American lähetyksiin tänne. Ei tarttis vaikuttaa, sen verran hyvin tulee lätkää ESPN Americalta ja vielä edullisesti.
 

TML

Jäsen
Idän huumoripuolustukset ovat päästäneet 12 pleijariottelussa 52 maalia. Se on 4,33 ottelua kohti. Lännessä maaleja on mätetty loistavien puolustuksien (ja maalivahtien) taakse 82 kappaletta 13 ottelussa. Tarkoittaen siis 6,3 ottelua kohti.

Jännä oli myös nähdä että TOP5 kassari Crawford aloitti playoffuransa kolmella peräkkäisellä tappiolla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Idän huumoripuolustukset ovat päästäneet 12 pleijariottelussa 52 maalia. Se on 4,33 ottelua kohti. Lännessä maaleja on mätetty loistavien puolustuksien (ja maalivahtien) taakse 82 kappaletta 13 ottelussa. Tarkoittaen siis 6,3 ottelua kohti.

Sä nyt unohdit sen seikan, että ne idän huumoripuolustukset ovat jo kesälomalla, eivätkä vaikuttamassa playoff-tilastoihin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Sä nyt unohdit sen seikan, että ne idän huumoripuolustukset ovat jo kesälomalla, eivätkä vaikuttamassa playoff-tilastoihin.

Lännessä taas on mahdollista mennä pudotuspeleihin jopa huumoripuolustuksella?

Kieltämättä ollut aika iso ero tämän kevään pudotuspeleissä. Toki idässä myös maalivahtiosasto on onnistunut paremmin, lännessä nämä kovimmat nimetkin (Luongo ja Rinne etunenässä) ovat pelanneet alle tasonsa, kun taas idässä ei suurta notkahdusta ole tullut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Se ei ole ollenkaan niin helppo pelata kun vielä yhdessäkään pelissä ei ole vastassa ollut idän huumorihyökkäyksiä, vaan koko ajan on joutunut kohtaamaan lännen huipputähtiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös