Yleisesti NHL:stä

  • 4 007 550
  • 14 242

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Voit tulla myös tuonne San Jose -viestiketjuun kertomaan kuinka mahtavasta joukkueesta sinunkin mielestäsi on kyse, ja kaikki tämä vaikkei joukkueen historian kovin pelimies Mark Smith enää ole mukana.

Mutta, kyllä. Samaa mieltä sinänsä, ettei tämä keskusteluformaatti ainakaan toimivin ole. Toisaalta koska tällä osiolla ei ole samanlaista massaa kuin esimerkiksi hfboardsilla, on ensinnäkin aika hankala luoda johonkin joukkueeseen helposti identifioituvia pienempiä keskusteluja vaikkapa aiheen sivusta, ja toisekseen on hankala saada lokeroitua nämä keskustelut niin, että niihin löytäisi juuri niistä kiinnostuneet henkilöt ja henkilöt jotka eivät vielä tienneet olleensa niistä kiinnostuneita.

Lisäksi koska tämä palsta on niinkin voimakkaasti moderoitu kuin on, suoranaisista trollauksista liikkeelle lähtevät ketjut on onnistuttu kitkemään, vai mitä The Original Jags? Asialla on puolensa, ainakin tässä välttyy yleiseltä internet-käytökseltä ja suurimmalta osalta kuolaavista idiooteista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nykyään homma menee niin, että tulen NHL-palstalle ja katson, onko Leafs- tai Yleisesti NHL:ssä -ketjuissa jotain uutta. Jos ei ole, niin melkeinpä se oli sitten siinä.
Sama juttu (tosin Leafsin tilalla Red Wings).

Minun mielestäni tämä asia joka korjautuisi parhaiten terävämmällä moderoinnilla. Tärkeintä olisi rönsyilevien (ja samalla usein parhaiden) keskusteluiden siirtäminen omiin ketjuihin, jotka muutkin ne löytäisivät. Nuo rönsyilyt kuin usein lähtevät liikkeelle pikkuhiljaa, jolloin mitään hyvää keskustelunavausta ei ole kenenkään helppoa niihin kirjoittaa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ainakin itselläni kyse on siitä, että 90% 90%:n NHL-joukkueitten asioista eivät kiinnosta millään tavalla ja Suomalais-ketjusta pystyy bongaamaan ne 10% epäkiinnostavien joukkueitten kiinnostavista asioista (lue suomalaispelaajat) ja sitten niitten 10% kiinnostavan joukkueen asiat voi lukea ketjuista. Etenkin jos pikkujoukkueitten keskustelut muodostuvat yhden tai kahden keskustelijan monologeista, kuten todettua Suomi on vain liian pieni maa HF-tyyliselle meiningille.

Toki sitten aina kun tulee näitä erikoiskeissejä vastaan, sitä katsastaa joukkueitten ketjuja, mutta tosiaan, ehkä voisi toivoa että tällaisia tapauksia varten voitaisiin avata omia ketjuja. Esim. vaikkei nyt Averyn uusin tempaus mikään merkittävä tapahtuma ole, niin vähän rasittavaahan se on kun näkee jossain maininnan Averyn törttöilystä ja sitten pitää alkaa muistelemaan missä sekin pelaaja nykyään pelaa ja minne kausiketjuun eksyä lisäkommenttien perään.

Jos siis Montrealissa tapahtuu jotain kiinnostavaa joskus, niin lupaan avata ketjun aiheesta, jos hannes&Co lupaavat samoin niin jo yli 10% NHL-joukkueista on katettuna ja ehkä tämä ohjaa sitten keskustelua "avoimempaan" suuntaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ollaanko me nyt kaikki ihan tyytyväisiä tämän NHL-palstan nykytilanteeseen?
Ei kai tuohon voi olla tyytyväinen, kun keskustelu on melko hiljaista.

Olen itsekin usein miettinyt, pitäisikö jonkun pelaajan otteista laittaa pystyyn oma ketju tyyliin "Kyle Wellwood - Canucks-hyökkääjä Vancouverin Olympialaisiin", "Ruotsalaispelaajien vaikutus Canucks-pelaajien lukuisiin nivusvammoihin", "Kuka rivipelaaja kiusaa tehoillaan jotain seuraa parhaiten - onko Svatos ykkönen" tai vaikka tuoreimman ketjun "NHL:n flopit - onko Averyn voittanutta".

En vain ole erotellut asioita seuraketjusta siitä syystä, että kukaan toinenkaan ei tätä Jatkoajassa tee, ja toisaalta tuo saattaisi viedä keskustelun liiankin pieniin osioihin. Se on ihan selvää, että jostain Averysta olisi voinut saada irrallisenkin useamman vastauksen sisältäneen ketjun, mutta tuon tason keskustelun aiheita ei kovin usein ole saatavilla.

Olen kyllä ihan samaa mieltä kanssasi hannes_ko siitä, että nuo mammuttiketjutkaan eivät asiaansa nykyisellään aja, mutta kumpi onkaan sitten parempi vaihtoehto: nykyiset mammuttiketjut vai se riski, että Jatkoajassa olisi iso määrä pienempiä ketjuja, joihin ei tulisi välttämättä määrällisesti kovinkaan paljon vastauksia?

Minä en tiedä vastausta kysymykseeni, ja siksi kysynkin muiden mielipidettä. Onko meillä jatkossakin käytössä mammutti- ja seuraketjuja, vai ilmestyykö Jatkoajan keskusteluihin mukaan noita yksittäisiä maali-, tappelu- tai pelaajaketjuja HFB:n tyyliin.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Turha kai se on inistä, jos aiheet on niin paskoja, ettei kukaan muu tartu koukkuun ja yksikseen on vähän tylsä keskustella.

Sama se on kyllä joukkuekohtaisissakin ketjuissa ongelmana. Joillain joukkueilla on muutama aktiivifani, jotka kirjoittelevat enemmän tai vähemmän turhaa huhujargonia ketjuihin, mutta keskustelua saadaan niissäkin aikaiseksi aika harvoin.

Olen harkinnut jo jonkin aikaa Boston Bruins -ketjuun kirjoittamisesta kuinka joukkue pelaa nyky-NHL:ssä harvinaista fyysistä kiekkoa ja on pystynyt haastamaan omalla Big Bad Bruins -tyylillään taitokiekkojoukkeet kuten Red Wings ja Canadiens (Canal+ peleissä) tällä kaudella. Olin 90-luvun NHL:n suurena fanina aivan innoissani Bruinsin peleistä aikana, jona jokainen joukkue pyrkii jäljittelemään Detroitin sapluunaa.

Mutta enpä jaksa kirjoittaa, kun täällä ei jengillä ole tätä nykyä kykyä keskustella muusta kuin siirtohuhuista. Loistava ketju "uuden NHL:n sääntömuutoksistakin" kuivui aikanaan kokoon ennen kuin ensimmäinen kausi oli saatu päätökseen ja sääntötulkinnat olivat jossain määrin järkeviä.

Jounin blogissa HS:n sivuilla on nykyään ihan hyvää keskustelua. Sinne vain, jos järkevä kiekkokeskustelu kiinnostaa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Omalta kohdalta voin sanoa, että NHL kiinnostaa yleisesti niin paljon, että näitä "mammuttiketjuja" tulee luettua päivittäin aktiivisesti. Tälläkin hetkellä etusivun ketjut näyttäisi kaikki olevan tutkittu. Hyvänä esimerkkinä pidän näistä ketjuista esim. Nucks-ketjua. Joukkue sinällään ei hirveästi mielenkiintoa herätä, mutta palstan asiantuntevuus ja kirjoitukset on sitä luokkaa, että kahvikupposen ääressä on mukava lueskella asiapitoista tekstiä.

Mutta tämmöisille tapaus Averyille voitaisiin suosiolla kyllä avata omat ketjut.
 
Viimeksi muokattu:

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...
Joillain joukkueilla on muutama aktiivifani
...

Olen harkinnut jo jonkin aikaa Boston Bruins -ketjuun kirjoittamisesta kuinka joukkue pelaa nyky-NHL:ssä harvinaista fyysistä kiekkoa ja on pystynyt haastamaan omalla Big Bad Bruins -tyylillään taitokiekkojoukkeet kuten Red Wings ja Canadiens (Canal+ peleissä) tällä kaudella. Olin 90-luvun NHL:n suurena fanina aivan innoissani Bruinsin peleistä aikana, jona jokainen joukkue pyrkii jäljittelemään Detroitin sapluunaa.

Vähän paloissa koostetta...

Itse tykkäisin lukea tämäntyppisiä juttuja, mutta ongelmana omalla kohdalla on etten seuraa niin aktiivisesti kiekkoa saati näe pelejä että voisin, IMO, ottaa osaa tällaiseen keskusteluun suuremmin. Jotenkin tuo tuntuu liittyvän yleisesti palstaan. Jokaisella joukkueella on ne muutama aktiivikirjoittaja, mutta toisaalta yleisesti ei seurata liigaa niin hyvin että "rajojaylittävää" keskustelua syntyisi. Sikäli mitä tässä välillä on näitäkin nähty niin monesti keskustelu menee siihen "meidän isä on vahvempi kuin teidän isä" keskusteluun. Joka toisaalta voi sitten johtua tuosta avarakatseisuuden puutteesta.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Kyllähän nuo kaikki ketjut yleensä tulee luettua, mutta siihen se sitten useimmiten jää. Harvemmin tulee heitettyä kommentteja muiden joukkueiden ketjuihin. Sama tilanne varmasti monilla muillakin?

Useimmiten kuitenkin ketjuista löytyy ne tärkeimmät NHL-uutiset, varsinkin suomalaisiin liittyvät. Ja uutispalstaksihan tämä menee, kun ei ole ketään, jonka kanssa keskustelee. Yleisenä tiedonlähteenä ihan ok, jos vaan jaksaa kahlata kaikki ketjut läpi. Kieltämättä vituttaa kirjoitella yksin 'Canesin asioista juuri tuohon uutistyyliin, mutta fanipohja ei todellakaan riitä keskusteluun. Ei edes vuoropuheluun. Tapaus Avery on hyvä esimerkki tapahtumasta, jolle omakin ketju olisi ollut jo paikallaan. Mutta aika vaikea yleisesti ottaen päätellä, mikä asia sitten ansaitsee oman ketjun. Asia voi kyllä kiinnostaa itseä, mutta ei ketään muuta.
 

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse olen lukenut ja nimenomaan lukenut tätä NHL puolta jo monen vuoden ajan mutta koin tarpeelliseksi rekisteröidä vasta kuukausi pari sitten. Eli hyvin pitkälle samoilla linjoilla muiden kanssa - kaikki ketjut tulee avattua ja luettua ja siitä suuri kiitos niille, jotka jaksavat yksittäisten joukkueiden tärkeimpiä uutisia ketjuihin päivitellä. Kyllä minua kiinnostaa jokaisen seuran asiat ainakin jossain määrin, mutta en koe tarpeelliseksi vastailla tyhjänpäiväisyyksiä uutisoiviin viesteihin, joissa on usein vielä purettu k.o. uutisen vaikutukset seuraan. Kunnon keskustelut todellakin loistavat poissaolollaan ja ne vähätkin tuntuvat aina ajautuvan väittelyksi (Kurri vs. Selänne, Avery, M. Koivu vs. muu maailma).

Jälleen pohdin, kannattaako tätä viestiä edes lähettää. Muut ovat jo samat asiat sanoneet aikaisemmissa viesteissä, mutta menkööt nyt tämän kerran.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ainakin omasta mielestäni tilanne parani sen jälkeen kun keskustelupalstalle tuli se uudistus, että lukemattomat viestit ovat lukemattomia vaikka ei kävisikään joka kerralla ketjussa. Ehkä hieman viiveellä tulee noita joukkueiden ketjuja katsottua, muutama joka visiitillä alkaen alimmasta lukemattomasta. Toki jos näitä mielenkiintoisia tapauksia joukkueissa tapahtuu (esim. Dallas/Avery) niin niitä tulee sitten luettua heti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse tykkäisin lukea tämäntyppisiä juttuja, mutta ongelmana omalla kohdalla on etten seuraa niin aktiivisesti kiekkoa saati näe pelejä että voisin, IMO, ottaa osaa tällaiseen keskusteluun suuremmin. Jotenkin tuo tuntuu liittyvän yleisesti palstaan.
Minuakin tuo pelitapa-keskustelu kiinnostaisi periaatteessa kovasti, mutta pitää myöntää, että en tuohon pysty. Ja uskon, että todella harva NHL:ää seuraava seuraa jokaista 30 joukkuetta niin, että tietää näiden pelityyleistä olennaisen ja pystyy vielä vertaamaan noita keskenään toisiinsa+käymään järkevää keskustelua noiden pohjalta. Joukkueiden pelitapakeskustelu järkevällä pohjalla onkin nähdäkseni jollei nyt mahdotonta, niin ainakin erittäin vaikeaa, kun puhutaan noin isosta sarjasta.

Omalta osaltani voin sanoa sen, että pystyn keskustelemaan vain Luoteisen divarin joukkueiden (+Vancouverin parin viimeisimmän vastustajan) pelitavoista edes jotenkin järkevästi ja omiin havaintoihini pohjautuen. Minulla ei yksinkertaisesti aika riitä katsomaan runkosarjan aikana kuin Vancouverin pelit (joissa seuraan usein juuri vastustajan pelitapaa omien lisäksi) säännöllisesti sekä muutamia muiden seurojen hajapelejä viikossa Canalilta ja netistä.

Noissakin on tullut huomattua usein se, että se pelitapa mikä jollakin joukkueella on ollut käytössä esim. kauden alussa, on saattanut muokkautua joskus aika paljonkin, kun kuukauden päästä seuraan samaa joukkuetta (esimerkiksi avainpelaajien loukkaantumiset vaikuttavat tuohon). Jos minun pitäisi siis tuon jälkeen vielä ottaa seurantaani esimerkiksi koko Itäinen konferenssi ja alkaa miettimään joukkueiden välisiä eroja vaikka pelkästään karvauksissa tai erikoistilanteissa (saati sitten kokonaisuudessa), niin eihän siitä mitään tulisi.

Ehkä tuo on vain omaa kyvyttömyyttäni nähdä yksilöiden takaa isompaa kuvaa, mutta olen rehellisesti yrittänyt viimeisten kausien aikana tosissaan miettiä eri joukkueiden pelitapoja, ja noiden vertaaminen keskenään on kyllä (ainakin minulle) todella vaikeaa. Ehkä joku toinen pystyy näkemään pelitapaerot paremmin, mutta vaikka aihe onkin kiinnostava ja pelitapakeskustelu olisi kuinka toivottavaa, niin vaikeaa olisi varmasti saada liikkeelle isompaa keskustelua NHL-joukkueiden pelitavoista ja noiden vertailemisesta keskenään.
 

Hard8

Jäsen
Ei kai tänne nyt tulekaan samanlaista kuin hfboardsilla. Siellä on meno niin paljon vapaampaa kuin täällä.

Täällä nyt lyödään kirjoituskieltoon tyyliin kun sanoo pippeli.

Kunnon provot kehiin niin alkaa tulemaan juttuakin.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Omalta kohdalta voin sanoa, että NHL kiinnostaa yleisesti niin paljon, että näitä "mammuttiketjuja" tulee luettua päivittäin aktiivisesti. Tälläkin hetkellä etusivun ketjut näyttäisi kaikki olevan tutkittu. Hyvänä esimerkkinä pidän näistä ketjuista esim. Nucks-ketjua. Joukkue sinällään ei hirveästi mielenkiintoa herätä, mutta palstan asiantuntevuus ja kirjoitukset on sitä luokkaa, että kahvikupposen ääressä on mukava lueskella asiapitoista tekstiä.

Mutta tämmöisille tapaus Averyille voitaisiin suosiolla kyllä avata omat ketjut.

Itsellä on aika lailla sama tilanne eli oman suosikkijoukkueen lisäksi "fanitan" koko NHL-liigaa sen verran, että kaikki keskustelut tulee luettua aina kun palstalla vierailee. Tiedonjano on erittäin kovaa luokkaa, mikäli näin asian voi ilmaista. Kirjoittelu toisiin joukkueketjuihin on kuitenkin aika vähäistä, mutta sitäkin pyrin lisäämään koko ajan. Aika harvoin niihin kuitenkaan keksii mitään järkevää sanottavaa, eikä siellä viitsi aina vaan tyhmäillä.

Eihän tämä nyt ehkä ole aivan paras muoto luomaan kovaa keskustelua, mutta en mielellään haluaisi nähdä samanlaisia ketjuja mitä HFBoardsilla näkee. Monilla eri joukkueen pelaajista on oma ketjunsa, jonne sitten käydään kirjoittamassa suunnilleen, että "äijä heitti limpun eilen ylämörköön" tai "tänään tehot 12+26". Tosin jos tuollaiset tehot tekee niin onhan se toki oman ketjun arvoinen suoritus.

Muutenkin keskustelu koostuu HFBoardsilla - etenkin joukkueosioissa - usein one-linereista, joita muut sitten lainaavat ja heittävät siihen perään oman, varsin lyhyen vastauksensa. Uskon, että kirjoittelu tällä palstalla menisi juuri tuohon suuntaan, mikäli jokaisesta NHL:n asiasta sekä pelikenttätapahtumista tehtäisiin omat ketjunsa. Onko se sitten hyvä vai huono asia, sen jokainen saa itse päättää.

Minun puolesta voi kuitenkin kukin avata jos jonkin näköisiä ketjuja, sillä ne tulee varmasti luettua. Oli kyse sitten OJ:n ylähuulen tilavuudesta tai Sean Averyn muotivirheistä. Kaikille ylilyönneille ym. suurille tapahtumille olisi toki suotavaa avata omat ketjunsa, ettei niitä tarvitisi kahlata joukkueketjuista, eikä keskustelu hyppelisi yhdessä ketjussa niin paljon. Tämän takia monia postauksia voi jäädä huomaamatta, koska monet puhuvat eri asioista samassa ketjussa. Täytyy kuitenkin myös muistaa, että jossain tuolla takasivuilla on olemassa ainakin jo alisuorittajien-, tulokkaidenketjut, jotka avattiin aika hätäisesti jo parin pelin jälkeen. Niitä voisi jo pikkuhiljaa alkaa nostelemaan. Voipi olla, että myös ylisuorittajille sekä veteraaneille löytyy omat ketjunsa, mutta en muista varmasti. Jos ei ole, pitäisi ehkä pystyttää?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ideaheittona voisi ajatella, että jos noihin jatkoajan toimituksen viikko/kuukausijuttuihin saisi jollain keinoin mukaan myös lukijoiden kommentteja, niistä saattaisi viritä hyvääkin virttä. Ainakin keskustelut olisi avattu muutaman liigaa jossain määrin, useimmiten vuosien kokemuksella seuraavan vähintään harrastelija-asiantuntijamaisin avauksin.

Diletantteja tai ei, ainakin keskustelua voisi syntyä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kunnon provot kehiin niin alkaa tulemaan juttuakin.

Näinhän se menee. Jos on perusmukavaa selkääntaputtelua ja meikäläisen kaltaisia joo-miehiä niin homma on tylsää. Mutta eipä se oikeastaan missään ole toiminut sellainen kultainen keskitie provoamisen ja asiapitoisen keskustelun välillä. Se on joko tylsää ja asiallista pääasiassa muutaman aktiivin voimin tapahtuvaa jutustelua tai sitten henkilökohtaista vittuilua laajalla skaalalla.

En tiedä mutta tuntuu, että täällä on melko varovainen ilmapiiri esim. uusien ketjujen suhteen. Jos ketjunavaus ei ole gradutasoinen tutkiva kannanotto asiaan niin joko moderaattorit suolaavat tai muut kirjoittajat tyyliin "paska ketjunavaus, olet väärässä, asiasta keskusteltu 5 vuotta sitten, lukkoon". Kärjistetysti näin mutta näen siinä jotain totuuttakin. Nyt kun kukaan ei jaksa availla uusia ketjuja esim. juuri Averyn tapauksesta tai muista vastaavista niin sitten nämä jutut jäävät noiden kausiketjujen sekaan. Ehkä moni myös kokee asian niin, että ei aiheesta tulisi kuin se muutama viesti niin on helpompi laittaa viesti vaan sinne kausiketjuun.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Erittäin hyvä aihe käsiteltäväksi. Eikös tämän voisi muuten erottaa omaksi ketjukseen myös?

Itsehän avasin ainakin puolustajista yhden ketjun, tämän Jatkiksen taannoisen puolustajaketjun innoittamana. Että sen verran voi omaa sädekehäänsä kiillottaa. Seuraavaksi olisi lienee paikallaan pistää jotain vastaavaa nykyisistä puolustuksista, esimerkiksi samaan ketjuun. Kaikenlaiset rankingit ja vertailut synnyttävät ainakin paljon keskustelua, osa on listauspaskaa mutta kyllä se aina kirvoittaa ainakin mielipiteitä. Maalivahdeista nyt seuraavana.

Jatkiksella on ihan pätevää toimittajakuntaa, tartutaan jatkossa ainakin niihin aiheisiin.

Jollakin Jounin tasoisella bloggarilla on aina paljon sanottavaa, mutta kun hänenlaisensa tyyppi kirjoittaa niin paljon kokemuksiin nojaten niin on usein hyvin vaikea ruveta vääntämään vastinetta, kun ei vain tiedä läheskään yhtä paljon. No nyt mies kirjoittaa Hesariin, muttei se toki estä täällä aiheita käsittelemästä.

Koitetaan porukalla jatkossa avata ainakin kaikki Sean Averyn tapauksen tyyliset isommat caset omaksi ketjukseen, niin paljon kuin se olisikin etupäässä yhden ketjun asiaa. Toinen mikä tuli mieleen oli Seminin, Ovechkinin ja Crosbyn sekä Malkinin, ja joukkueidensa pieni syntymävaiheissa oleva rivalry, joka toivottavasti vielä saa aikaan pelikentällä jatkoa. Selkeästi aihe joka menee normaalin kausiseurannan ohi, ja josta pitäisi nykymeiningillä kirjoittaa molempien joukkueiden kausiketjuihin. Notta josko siis noiden ohella olisi syntymässä enemmänkin feudeja. Toivottavasti. Kenties hieman muisteloita mukaan, kenelle esim. Detroitin ja Coloradon kohtaamiset ovat olleet mieluisia.

Olisi mielenkiintoista myös miettiä mitkä joukkueet mahtavat olla kolmen tai viiden vuoden päästä NHL:n pinnalla.

Pienemmätkin tarinat toki maittavat, ja päivänpolttavat aiheet. Kai tärkeintä olisi se että ainakin jos mietintä koskee isompaa kokonaisuutta kuin yksi joukkue, mentäisiin rohkeasti vain uutta aihetta napsauttaen.

Siinä pikaista aivoriiheä.

PS. Ja jos joku oikea toimittaja pöllii minun ideoitani niin qristan sen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
EToinen mikä tuli mieleen oli Seminin, Ovechkinin ja Crosbyn sekä Malkinin, ja joukkueidensa pieni syntymävaiheissa oleva rivalry, joka toivottavasti vielä saa aikaan pelikentällä jatkoa. Selkeästi aihe joka menee normaalin kausiseurannan ohi, ja josta pitäisi nykymeiningillä kirjoittaa molempien joukkueiden kausiketjuihin. Notta josko siis noiden ohella olisi syntymässä enemmänkin feudeja. Toivottavasti. Kenties hieman muisteloita mukaan, kenelle esim. Detroitin ja Coloradon kohtaamiset ovat olleet mieluisia.
Mitä joukkueiden väliseen totiseen kahvaamiseen tulee, ainakin Sharks ja Dallas ovat sitä harjoittaneet jo noin kymmenen vuotta. Taisi lähteä liikkeelle -97 pudotuspeleistä, jolloin Ed Belfour joka edellisenä kesänä oli loikannut vapaana agenttina joukkueesta, sai runtua San Josen kannattajilta. Tästä varmasti jossain määrin suivaantuneena iski ainakin Marcus Ragnarssonia kilpikädellä pelitilanteessa, jälkeenpäin todeten lehden haastattelussa: "I didn't snap". Belfourin sanat eivät juuri faneja vakuuttaneet, vaan seuraavassa ottelussa viitattiin tapahtumiin fanien toimesta mm. murolausahduksia lainaten "Snap, Crackle and Pop!".

Tämä oli ensimmäinen kausi kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen, kun Sharks pääsi pudotuspeleihin. Dean Lombardi huitoi pelaajamarkkinoilla kuin heinämies konsanaan ja hankki joukkueeseen legendoja kuten Bryan Marchment ja lopulta joukkue varmisti pudotuspelipaikkansa jo kaksi ottelua ennen runkosarjan päättymistä! Marchment varmasti antoi oman panoksensa joukkueiden välisen kemian kehitykseen taklaamalla mm. Joe Nieuvendykin laitaan niin, että tähtihyökkääjän polvi meni rytinässä rikki. Taklaus on edelleen puhdas, vaikka monet sitä pitävätkin maailman likaisimpana. Myös Modano sai osansa, ja yhdessä kahinassa eräs Juha Lind suojeli tätä ameriikan kaikkien aikojen nais pop-tähteä. Siis tarkoitan kaikkien aikojen amerikkalaista kiekkoilijaa, oma virheeni.

Tämän jälkeen joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet niitä tapahtumia joihin molemmilta on totuttu näkemään erityisen pudotuspelimäinen ilme - paitsi tällä kaudella, kun Dallas on ollut erityisen heikko.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
No, eiköhän NHL pysy kauemmin pystyssä kuin KHL. KHL:hän on jo ongelmissa, kun kaasun hinta on tippunut, öljystä puhumattakaan. Toivottavasti ei KHL kokonaan kuihdu, hyvä että NHL:n ylijäämillä on joku maksaja :) Mutt jos vakavasti puhutaan, niin hyväähän kilpailija NHL:lle tekee.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
No, eiköhän NHL pysy kauemmin pystyssä kuin KHL.

Kyllä myös KHL pysyy pystyssä, vaikka muutama seura jättäisi leikin kesken ja palkkatasoa jouduttaisiin alentamaan. Myös NHL:ssä lienee edessä pelaajien palkkojen alennus, sillä nykyinen palkkakatto saattaa olla liian korkea.


KHL:hän on jo ongelmissa, kun kaasun hinta on tippunut, öljystä puhumattakaan.

Epäilemättä ongelmia tulee monille seuroille, jos sekä öljyn hinta että KHL:n palkat pysyvät pitkään nykyisellä tasolla.

Mutta heikkeneekö KHL:n suhteellinen asema verrattuna NHL:ään tai Euroopan sarjoihin on hyvä kysymys.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Jos liksat tippuu molemmissa sarjoissa niin siitä kärsii eniten juuri KHL. Ei-venäläinen pelaaja kumminkin valitsee pääsääntöisesti KHL-liigan rahan takia ja onhan se myös tasokas liiga. NHL taas on aina NHL, vaikka silläkin on aina välillä heikompia ja parempia jaksoja. Ei siihen vaikuta, jos pelaajaliksat vähän laskee.

Mutta se on vain hyvä, että monet taitavat, mutta NHL:n sopimattomat pelaajat valitsee KHL:n niin niistä jäätävistä käsistä pääsee nauttimaan CHL:ssä ja Euro hockey Tourin ja MM-kisojen aikana. Aika turha niiden jätkien jotka jäävät pieneen rooliin, mutta ovat taitopelaajia enemmän kun sähikäisiä on pelata sitä alle 10 minuuttia ottelussa, kun voi pelata 25min Venäjällä samalla tai isommalla liksalla ja harhautella eurooppalaisia puolustuksia kahville.
 

TKH

Jäsen
Ovechkinillä on realistiset mahdollisuudet päästä 200 maaliin alle 300 ottelussa, tosin hyvin tiukalle se menee. Tähän on NHL:n historiassa yltänyt vain 4 pelaajaa. Gretzky teki 200 maalia vain 242 ottelussa ja Bossy on toiseksi nopein 255 ottelulla. Lisäksi alle 300 ottelulla vastaavaan ovat päässeet vain Lemieux ja Brett Hull. Ovechkin pääsee todella suurien nimien seuraan jos vain yltää rajan alle. Viidenneksi nopeimmaksi Ovechkin pääsee vaikka 200:s maali syntyisi vasta 307 ottelussa, tällöin se olisi tasoissa Lindrosin kanssa.
 

Spanky#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Mahtiankat, Minnesota Wild, Sport
Ovechkinillä on realistiset mahdollisuudet päästä 200 maaliin alle 300 ottelussa, tosin hyvin tiukalle se menee. Tähän on NHL:n historiassa yltänyt vain 4 pelaajaa. Gretzky teki 200 maalia vain 242 ottelussa ja Bossy on toiseksi nopein 255 ottelulla. Lisäksi alle 300 ottelulla vastaavaan ovat päässeet vain Lemieux ja Brett Hull. Ovechkin pääsee todella suurien nimien seuraan jos vain yltää rajan alle. Viidenneksi nopeimmaksi Ovechkin pääsee vaikka 200:s maali syntyisi vasta 307 ottelussa, tällöin se olisi tasoissa Lindrosin kanssa.

Kyllä se voi aika tiukille mennä, mutta ei todellakaan mikään mahdottomuus. Tällä hetkellä 278 peliä ja 185 maalia. Viimeiset viisi peliä on tuottanut tavoitteen, ainakin meidän tavoitteen (tuskin herra itse miettii asiaa?), kannalta maukkaat viisi maalia. Toivotaan, että tahti jatkuu joulutauon jälkeen vähintään samanlaisena. Jäämme odottamaan Ovechkinin vastausta.
 

TKH

Jäsen
Kyllä se voi aika tiukille mennä, mutta ei todellakaan mikään mahdottomuus. Tällä hetkellä 278 peliä ja 185 maalia. Viimeiset viisi peliä on tuottanut tavoitteen, ainakin meidän tavoitteen (tuskin herra itse miettii asiaa?), kannalta maukkaat viisi maalia. Toivotaan, että tahti jatkuu joulutauon jälkeen vähintään samanlaisena. Jäämme odottamaan Ovechkinin vastausta.

Jep, hyvältä näyttää - 9 maalia viimeiseen kymmeneen otteluun. Uskon, että Ovechkin pääsee rajan alle, ottelulla tai parilla. Hattutemppu heti joulutauon jälkeen lisäisi todennäköisyyttä mukavasti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Joo Ovechkinin onnistumista toivotaan myös täällä, ukko on kuitenkin suosikkipelaajani koko NHL:ssä. Hyvin tiukoille voi mennä, ihan viimeinen peli voi olla se ratkaiseva. Toki 15 maalia/22 ottelua tarkoittaa, ettei ihan joka pelissä tarvitse maalata, mutta ainakaan tähän ihan heti joulun jälkeen ei kovin montaa maalitonta peliä toivoisi tulevan, muuten voi jäädä liikaa paineita viimeisiin peleihin. Vaikka en kylläkään usko, että Ovie itse tästä rajapyykistä mitään paineita ottaa. Ihan niissä vikoissa peleissä voi yrittää maalintekoa vielä normaaliakin raivokkaammin jos saavutus silloin on parista maalista kiinni, mutta tuskinpa sekään mitenkään kovin negatiivisesti miehen pelissä näkyisi. Mitä enemmän hän laukoo, sitä enemmän hän tekee maaleja ja sitä enemmän Caps pelejä voittaa. Toki jos homma menee ihan täysin puskemiseksi niin silloin tilanne kääntyy negatiiviseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös