Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 139 071
  • 14 648

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mielenkiintoista katseltavaa NHL-pelaajien syntymäajat:

Kenttäpelaajista
- Suter vanhin
- Ovechkin 4. vanhin
- Malkin 5. vanhin
- Crosby 12. vanhin

80-luvulla syntyneitä kenttäpelaajia jääaikaa saaneina 42 kpl.
Maalivahteja 7 kpl. (Fleury vanhin)

2000-luvulla syntyneitä maalevahteja 11 kpl. (Blomqvist nuorin)
Fleury, Quick, Suter, Burns, Perry ja pari itäisen maan vähemmän viisasta humanismin kieltäjää. Kaikki muut ovat itelle jo poikia. Vähiin on ikämiehet käynyt jo tässä sarjassa.
 

Largo

Jäsen
Jani Alkiolle ja Sami Lepistölle terveiset. Vieläkään se Luostarinen ei ollut ainoa suomalainen ilman tehopisteitä. Kerran tajusitte sen ja nyt pelin loppuun uudestaan sama virhe.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Tällainen dokumenttisarja tullut tänään Areenaan:

''Sarjassa tutustutaan jääkiekon suurimpiin sankareihin, jotka on valittu Hockey Hall of Fameen vuosina 2000-2022''.

Linkki: https://areena.yle.fi/1-71677011

Saattaa tälle olla parempikin ketju olemassa, mutta kai tämä tännekkin ketjuun soveltuu.
 
Mitä tarkoittaa maalissa merkintä "OWN"? Tuli mieleen oma maali, mutta niitähän ei jääkiekossa tunneta.

VAN-LAK pelissä nyt tuollainen.
 

Nick Neim

Jäsen

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tässä taas hyvä muistutus siitä, että nuo hylätyt offer sheetit eivät ole yleisessä tiedossa. Eli siis Roberto Luongo kertoo tässä saaneensa vuonna 2006 offer sheetin Detroit Red Wingsiltä sen jälkeen kun oli juuri tullut kaupatuksi Floridasta Vancouveriin (ja ennen kuin oli siis tehnyt sopimusta Canucksin kanssa). Tästäkään ei ollut mitään tietoa vuotanut julkisuuteen aiemmin. Detroit signasi myöhemmin kesällä sitten Dominik Hasekin toiselle Detroitin keikalleen.


 
The Hockey News (15.11) listannut "Top 100 players born since 2003"
Löytyy The Hockey News Store

1) Connor Bedard C CHI
2) Macklin Celebrini C SAN
3) Matvei Michkov R PHI
4) Adam Fantilli C COLU
5) Leo Carlsson C ANA
6) Luke Hughes D NEJ
7) Wyatt Johnston C DAL
8) Gavin McKenna L 16v
9) Cutter Gauthier L ANA
10) Will Smith C SAN

11) Dylan Guenther R UTA
12) Ryan Leonard R WAS
13) James Hagens C 17v
14) Porter Martone R 17v
15) Beckett Sennecke R ANA
16) Matthew Schaefer D 17v
17) Ethan Belchetz L 16v
18) Juraj Slafkovsky L MON
19) Simon Nemec D NEJ
20) Brandt Clarke D LOS

21) Simon Edvinsson D DET
22) Mason McTavish C ANA
23) Jiri Kulich C BUF
24) Artyom Levshunov D CHI
25) Ivan Demidov R MON
26) Logan Cooley C UTA
27) Zeev Buium D MIN
28) Jimmy Snuggerd R STL
29) Adam Gajan G CHI
30) Lane Hutson D MON

31) Gabe Perreault R NYR
32) Logan Stankoven C DAL
33) Tij Iginla C UTA
34) David Jiricek D COLU
35) Denton Mateychuk D COLU
36) Maddox Degenais C 16v
37) Roger McQueen C 17v
38) Shane Wright C SEA
39) Matt Savoie C EDM
40) Michael Misa L 17v
............................
49) Landon Dupont D 15v
52) Anton Frondell C 17v
56) Braidy Wassilyn L 16v
62) Colin Fitzgerald C 16v
70) Ivan Ryabkin C 17v
71) Logan Hensler D 17v
74) Malcolm Spence L 18v
82) Josh Ravensberger G 17v
85) Victor Eklund L 17v
89) Max Penkin C 15v
 
Viimeksi muokattu:

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
The Hockey News (15.11) listannut parhaat alle 21 vuotiaat lupaukset

Hämmentävä, joskin toki mielenkiintoinen lista. Mitä tässä listataan, potentiaalia vai tämän hetken tasoa? Vai jotain muuta?

Potentiaalia tuskin, koska McKenna on rankattu mm. W. Johnsonin alapuolelle, vaikka ensimmäisen potentiaali lienee suuresti korkeampi. Absoluuttista tasoakaan ei taideta tarkoittaa, kun mm. Ethan Belchetz (16v) on rankattu korkeammalle kuin NHL:ää käsittääkseni hyvällä tasolla pelaava Juraj Slafkovsky.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Itäisessä konferenssissa näyttäisi viimeisten vuosien tapaan olevan tilanne, jossa valtaosa pudotuspelipaikoista on taputeltu jo ennen joulukuuta. Siellä nuo seitsemän hyvää (FLA, TOR, TB, CAR, NJ, WAS, NYR) ovat muita askeleen edellä ja kyse on jatkossa lähinnä keskinäisten sijojen selvittelystä. Vähän tylsäähän tuo sinällään on, mutta jos Boston jatkaa tuolla nykyisellä tasollaan niin sitten saadaan viime vuoden tapaan hupijengien taistelu viimeisestä paikasta (ja ehkä noista joku tekee Washingtonit eikä olekaan enää seuraavana vuonna pelkkää huumoria).
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sitähän on Detroitin, Senatorsin ja Buffalon fanien keskuudessa mietitty kuinka perseestä on olla Atlantin divisioonassa kun siellä on Toronto, Tampa, Florida ja Boston edellä kuitenkin ja pitäisi kammeta tie heidän ohitseen päästäkseen pudotuspeleihin. Nyt kun Boston sitten räpiköi ja pudotuspeleihin pääseminen vaikuttaa heidän osaltaan epätodennäköiseltä niin Detroit näyttää tippuneen sinne draft lottery joukkueeksi, Buffalo jatkaa Buffalointia ja Senators sitten pelaa samalla pistekeskiarvolla kuin Boston eli ei mitenkään hyvin. Montrealin piti myös olla varteenotettava joukkue tällä kaudella, mutta vituiksi näyttää sekin menneen.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Niin eli ne viime kesänä tehdyt isot sopparit näyttäytyvätkin ennakoitua paremmassa valossa katon noustessa odotettua enemmän. Vai mitä tarkoitit?
Juuri näin. Tiedä sitten onko oikeasti hirveästi merkitystä loppupeleissä, mutta ainakin omassa mutuilussani hyvällä tuurilla ajoitetuilla soppareilla voi saada pientä kilpailuetua nyt.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos tosiaan niin, että Pohjois-Amerikassa ei tunneta lyhennettä / koodia kuudella viittä vastaan tehdyille maaleille? Suomessa tuo IM on ihan yleisesti käytössä kuitenkin. Ja merkkaavathan nämä NHL:ssä tyhjiin tehdyt.

Tietenkin yksi syy tähän voisi olla, että ylivoimalla, alivoimalla ja tyhjiin tehdyt vaikuttavat erinäisiin muihin tilastoihin toisin kuin 6 vs 5:t ja tasavajaat. Mutta tilastojen ihmemaassa hämmentää silti.
 

Nick Neim

Jäsen
Onkos tosiaan niin, että Pohjois-Amerikassa ei tunneta lyhennettä / koodia kuudella viittä vastaan tehdyille maaleille? Suomessa tuo IM on ihan yleisesti käytössä kuitenkin. Ja merkkaavathan nämä NHL:ssä tyhjiin tehdyt.

Tietenkin yksi syy tähän voisi olla, että ylivoimalla, alivoimalla ja tyhjiin tehdyt vaikuttavat erinäisiin muihin tilastoihin toisin kuin 6 vs 5:t ja tasavajaat. Mutta tilastojen ihmemaassa hämmentää silti.
NHL.comin sivuilta noita ei varmaankaan taida löytyä, mutta kyllähän nuo esim. Natural Stat Trickissä on nähtävillä.


En muista meneekö linkki nyt suoraan "omiin" hakuehtoihin, mutta kun valitsee haluamansa kauden tai kaudet, runkosarjan tai pudotuspelit, individual tilastot sekä kategorian "with empty net", niin nähdään, että Granlund, Scheifele sekä Zetterlund ovat tehneet tällä kaudella 3 maalia ilman maalivahtia pelatessaan ja ovat tuon tilaston kärjessä.

Se, mitä tuo ei kotimaiseen versioon nähden erottele, on SR tai IM, vaan ne lasketaan tuossa samaksi (ja sillä selittyy esim. San Josen kaksikon 6 yhteismaalia), koska pelitilanne on 6vs5. Eli toisin sanoen vastaten kysymykseesi niin kyllä, käsittääkseni kummallekaan ei ole olemassa "omaa koodiansa", oli se sitten kotimaisista versioista siirretty rangaistus tai ilman maalivahtia tehty maali, kun täällä Suomessahan nekin tilanteet vielä erotellaan toisistaan omalla koodillansa, vaikka pelitilanne sinänsä onkin (yleensä) sama.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös