Yleisesti NHL:stä

  • 4 131 643
  • 14 629

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuka olisi muuten uskonut, että tässä puolessavälissä kautta liigan kärjessä ovat Vancouver Canucks ja Winnipeg Jets? Canucksia ainakaan tuskin kukaan veikkasi edes playoff-joukkueeksi, mutta olivat jo tässä puolivälissä keränneet 57 pistettä, kun koko viime kaudella tuli vain 83, millä saavutettiin liigan 22. sija. Vuosi sitten tammikuussa pääkoutsiksi nimetty Rich Tocchet on tehnyt erittäin hyvää työtä assistenttiensa Adam Footen ja Mike Yeon kanssa, ja täsmähankinnat mm. Hronek ovat onnistuneet täydellisesti. Muuten joukkue ei nimittäin ole viime kaudesta radikaalisti muuttunut ja kapteeni Horvatin lähdön myötä on jopa jossain määrin heikentynyt viime kaudesta.
Frank Seravalli osasi ennustaa (ainakin) Vancouverin olevan playoffeissa tällä kaudella ja piti viime kesää joukkueelta erinomaisena. Mutta onhan tuo joukkueen menestys muuten yllättänyt ja siellä Rutherford sanoi ennen kautta lehdistön edessäkin, että onnistuessaan joukkueella on mahdollisuudet taistella playoff-paikasta. Ei siis lähellekään mitään sellaista, että tässä ollaan tammikuun puolessa välissä liigan kärjessä vaan julkinen tavoite oli kisata paikasta playoffeissa.

Tocchet on tehnyt ryhmineen varmasti erinomaista työtä, mutta on tuo joukkue muutenkin muuttunut tässä aika paljon viime kaudesta. Puolustus on vaihtunut varmaan NHL:n eniten eikä viime kaudesta ole jäljellä enää kuin Hughes ja Myers. Noistakin Hughes on nuorena pakkina kehittynyt ja Myersin pelistä huomaa sopimuskauden olevan käsillä (asia minkä Seravalli osasi muuten myös ennustaa). Puolustuksen kokonaisuus on aika lailla eri joukkue kuin viime kaudella ja se on maalivahtiosaston kanssa suurin muutos.

Hyökkäys ei ole muuttunut niin paljon ja se menetti tosiaan Horvatin, mutta on nyt myös paljon viime kautta tasapainoisempi. Blueger, Suter, Lafferty sekä läpimurtokauttaan pelaava Höglander ovat tuoneet kahteen alempaan ketjuun hyvin toimivia pelaajia. Kärkipäässä Millerin ja Boeserin viime kauden alku oli heiltä uran huonointa peliä Vancouverissa ja he ovat olleet molemmat tällä kaudella selvästi parempia, mikä oli odotettavissakin jos on heidän uriaan seurannut.

Maalilla terve Demko on ollut myös tärkeässä roolissa. Demko ei ollut viime kauden alussa kunnossa edelliskauden leikkauksen jälkeen ja tuon huomasi otteista. Usein epävarmaa peliä seurasi kolmen kuukauden loukkaantuminen ja Spencer Martin ei ollut lähellekään riittävä kantamaan päävastuuta maalilla. Viime kauden Vancouverissa nähtiin ihan kauden loppua lukuun ottamatta mahdollisesti heikointa maalivahtipeliä, mitä yhdeltä joukkueelta on NHL:ssä kolmen kuukauden aikajaksolla tällä vuosituhannella nähty.

Tuo varmaan heijastui sitten kentälle muutenkin. Bruce Boudreau nosti juuri Demkon tuoman itseluottamuksen esiin yksilöistä.

I’m really proud of them. I will say this. If Thatcher (Demko) was ready from the beginning of last year, we might be having this conversation live. He had the (knee) operation in the summer, wasn’t able to train, and his start was slower. And then he got hurt again (groin) and missed all those games (35).

I watch him now. Players have extreme confidence. They can make a mistake and know he’s going to be there. There’s a chance he could win the Vezina.

Ehkä hieman pienempään rooliin on jäänyt pätevän kakkosvahdin Casey DeSmithin pelaaminen Demkon takana. Kauden alla myös hankittu DeSmith on tuonut rauhallisuutta peliin silloin kun Demkoa on pitänyt lepuuttaa ja joukkue on voinut keskittyä pelaamaan omilla vahvuuksillaan jokaisena iltana. Henkisesti tärkeä asia kokonaisuudelle, että kumpaankin maalivahtiin voidaan luottaa pitkän kauden aikana ja molemmat ovat saaneet napsittua voittoja hyvän määrän.

Kokonaisuutena Vancouver on silti pelannut ylärajoilla koko kauden ja positiivinen kierre on lisännyt tuota. Tocchetin ja valmennusryhmän (Footen ja Yeon lisäksi myös Sergei Gonchar ja Sedinit kuuluvat sinne) asettama rima arjen tekemiseen on ollut ollut lähtölaukauksena ja tärkeänä tekijänä taustalla koko kauden, mutta myös yksilöillä on ollut merkittävä tarve näyttää. Tämän kauden joukkueessa ei ole ollut tähän mennessä heikkoa osa-aluetta (erikoistilanteissa olisi toki rahkeita parantaa) ja tuo viime kauden epäonnistuminen on varmasti toiminut henkisellä puolella tärkeänä asiana taustalla lisäämässä motivaatiota onnistua.

Mutta katsellaan nyt sitten miten kausi tästä etenee. Vielä ei ole tullut kunnon pelillistä aallonpohjaa, mitä yleensä tulee kaikille (viime kaudella Vegaskin pelasi yhden 10 pelin jakson saldolla 2-6-2 tähän aikaan kaudesta), mutta itse uskon sellaisenkin tulevan vielä. Jopa vähän huolissani olisin mikäli ei tulisi. Tuosta selviäminen kertoisi sitten minulle sen mihin joukkueesta lopulta on. Tähän mennessä pitää olla kyllä erittäin tyytyväinen niin valmennuksen kuin manageriportaan tekemisiin joukkueen kanssa ja nuo asettavat toiveita jatkonkin suhteen. Edellisen seurajohdon aikaiseen panikointiin siirtojen suhteen ei ole nyt mitään syytä.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tää on se aika vuodesta kun saa ekaksi ihmetellä ulkoilmaotteluiden ja sen jälkeen all-star pelin suosita tuolla rapakon takana. Jälkimmäisen suosion syy on varmasti siinä että noilla all-star peleillä on pitkät perinteet ja se löytyy myös muissa sarjoista. Kerran olen tainut katsoa kokonaisen pelin ja se riitti.

Varmaan noi pelaajat jonkun mukavan korvauksen saa siitä että tonne vaivautuu menemään. Erityisesti veskarien motivaatio osallistua kyseiseen tapahtumaan olen aina ihmetellyt. Kiva siellä on olla nöyryytettävänä ja keräillä kiekkoja verkosta. Veskarien sielunmaisema kun on sellainen että osalla palaa käämit jo jollain höntsä vuorolla jos jengi ei puolusta kunnolla. Itse ottaisin kyllä tässä asiassa Ovetškinista mallia ja "loukkaantuisin" ennen tapahtumaan ja suuntaisin mielummin aurinkorannalle kuin ylitöihin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Eihän tämä mitenkään NHL:ään liity, mutta kun en löytänyt sopivaa AHL-ketjua, niin heitetään silti tänne. Mielenkiintoinen tämä Syracusen ratkaisu pelata ekassa erässä 2-1 tilanteessa 5-3 yv 6-3 yv:nä ilman maalivahtia. Sen seurauksena Utica iski tasoituksen tyhjään maaliin. Voi olla, ettei NHL:ssä nähdä ihan heti vastaavaa.



 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
William Nylanderin uuden sopimuksen julkaisun jälkeen Torontolla on mennyt hienosti. Kolme peliä NHL-joukkueita vastaan ja jokaisesta turpaan.

Ja nyt neljäs matsi putkeen.

Kaikissa sulaneet johtoasemasta.

NYI 3-1 --> 3-4 (jatkoilla)
COL 3-0 --> 3-5
DET 2-1 --> 2-4
EDM 2-0 --> 2-4
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Tosin aika harvassa ovat ne molarit, jotka ovat tehneet merkittävän uran NHL:ssä pelattuaan aiemmin ECHL:ssä (en nyt yksittäisistä peleistä puhu).
Lainataan tätä Mängimiehen viestiä toisesta ketjusta ja laitetaan vaikka tänne. Lainatusta viestistä sain ajatuksen tarkistaa, että onko tasoltaan ECHL:n alapuolisista liigoista (vielä nykyään toiminnassa olevista eli FPHL ja SPHL) noussut moni pelaaja NHL:ään saakka.

Scott Darling näyttäisi olevan ainoa. Ainutlaatuisuudessaan kiehtova tarina "kaljaliigasta" Stanley Cup -voittajaksi.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Tämä olisi ehkä kuulunut St. Louisin kausiketjuun, mutta laitan nämä twiitit tänne koska on niin hieno asia ja ele.

Kiitos jaosta! Demitra oli ja on yhä ykkössuosikkini Devilsin ulkopuolelta, joten hienoa nähdä, että kehnoilla terillä vetänyttä kaljua yhä arvostetaan. Upea tarina tuon All Stars -paidan kanssa.

Tässä kun aiheen äärellä ollaan, niin kerrottakoon jälkipolvillekin tarina Pro Hockey -lehdestä:
Kaudella 98-99 Demitra yllätti kaikki tehdessään St. Louisissa läpimurron liigan tähtiin, tehden yhtäkkiä yli piste per peli -tahdilla tulosta. Runkosarjan viimeisessä pelissä Demitra oli yllättäen vain yhden pisteen päässä 90 pisteen rajapyykistä ja kunnon bonusrahoista (<- kysymys oikeastaan kuuluu, kenelle kaikille tällaisia hurjia pistemääriä oikein pistetään sopimuksiin toivotaan-toivotaan-hengessä).

Ottelun lopussa Demitra pääsi kiekon kanssa 2vs1-hyökkäykseen, kun vastustaja pelasi ilman maalivahtia. Ryöstösopimuksella vielä tuolloin pelannut Demitra olisi voinut sinetöidä tyhjällä maalilla kunnon lisätilin nuorelle NHL-uralleen, mutta päätti maalin sijaan syöttää vielä laituri Scott Youngille. Puolustaja onnistui kuitenkin katkaisemaan syötön ja sopimusbonari jäi saamatta. Miksi sitten syötti? Jotta Young olisi saanut rikki oman, vain yhtä maalia vajaan 25 maalin sopimusbonuksen.

Hieno mies.

Myöhemmin Wild-uran aikana Demitrasta oli pidempi artikkeli, jossa seuran huoltaja kertoi, että Demitra pelasi NHL-jäillä mieluiten tylsillä terillä, ja huojui kuin bambi aina kun huoltaja pakotti teroittamaan uudet terät, koska oli lapsuuden oloissaan oppinut luistelemaan nimenomaan tylsillä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Onko siellä NHL:n sivuilla nyt normaali otteluseuranta hajonnut tällä kertaa, jos koosteiden kanssa oli aiemmin ongelmaa.. Toki nyt joku linkki laitettu mistä näkyy tulokset, mutta ylärivillä ei päivity tällä hetkellä lainkaan..

E: Nyt alkoi pelittämään kun ekoissa peleissä päästiin toiseen erään..
 
Viimeksi muokattu:
Kovaa nousua tehty Edmontonissa sen jälkeen, kun koutsi vaihdettiin. Esimerkiksi tuossa "reilu kuukausi sitten" 5.12. Oilers oli vielä koko NHL:n kolmanneksi viimeisenä, 19 pisteellä. Perässä ainoastaan Celebrini-kisailijat Sharks 16 pistettä ja Hawks 15 pistettä. Vertailun vuoksi siinä kohtaa West Conf. kolmantena olevalla LA Kingsillä oli 33 pistettä.

Nyt 26.1. sarjataulukko kertoo, että 15 ottelun voittoputkessa oleva Oilers on 57 pisteessä ja konffan kutospaikalla ja Pacific divarin suorassa jatkopaikassa kiinni. Taakse on jäänyt divisioonakilpailijana 53 pisteen Kings ja kauas-kauas taakse Sharks ja Hawks, molemmat 30 pisteessä. Aivan huikea nousu joulukuun alusta tammikuun loppuun aivan hännitä 19 pisteestä 57 pisteeseen ja suoraan jatkopaikkaan kiinni.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Vakuuttavinta tuossa Oilersin nousussa on se, että viimeisessä 12 pelissä omissa on soinut vain 22 kertaa. Kun tuossa syksyllä vielä päästivät neljä maalia per peli. Paul Coffeyn tulo penkin päähän on auttanut paljon, mies kommunikoi vaihtoaitiossa ja treeneissä pelaajien kanssa ja antaa palautetta jos tulee virheitä.
 
Viimeksi muokattu:
Vakuuttavinta tuossa Oilersin nousussa on se, että viimeisessä 12 pelissä omissa on soinut vain 22 kertaa. Kun tuossa syksyllä vielä päästivät neljä maalia per peli. Paul Coffeyn tulo penkin päähän on auttanut paljon, mies kommunikoi vaihtoaitiossa ja treeneissä pelaajien kanssa ja antaa palautetta jos tulee virheitä.
Jep. Kuka olisi arvannut, että kun laittaa puolustuspelin kuntoon niin alkaa voittamaan pelejä! ;)
 

Dataplo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tuli tuossa pohdittua erästä pelaajaa, joka on ehkä yllätys, mutta hyvin todennäköisesti saa paitansa kattoon niin tuli mieleen tehä tällainen listaus, että kuka on kunkin joukkueen todennäköisimmin jäädytettävä aktiivipelaaja.
Anaheim
Heti on kyllä vaikea tapaus, koska kukaan vanhempi pelaaja ei ole saavuttanut oikein mitään ja nuorista pelaajista ei tiedä kauanko pysyy seurassa, mutta valintani on Mason McTavish, koska Anaheimin nuorista pelaajista todennäköisimmin saa hyvin pelejä joukkueessa ja mahdollisuudet on saavuttaa jotain myös joukkuetasolla.
Arizona
Clayton Keller, sopimusta jäljellä vielä neljä kautta ja pelejä kertyy noin 800 tämän sopimuksen aikana eikä isoja syitä epäillä etteikö jatkaisi Arizonassa sopimuksen jälkeen.
Boston
Brad Marchand kapteenius, cup, hyvät pelimäärät, kulttipelaajuus.
Buffalo
Rasmus Dahlin. Pitkä sopimus takataskussa ja korkean profiilin pelaaja jos pelaa tämän sopimuksen loppuun Buffalossa niin on jo pelannut 14 kaudella buffalon riveissä.
Calgary
Jälleen haastava, koska parhaimmisto on lähössä pois ja heikonlaisesti lupauksia. Sanotaan Dustin Wolf hyvin mahdollisesti iso osa Calgaryn tulevaisuutta.
Carolina
Vaikea valinta Ahon ja Staalin välillä, mutta vedetään kotiinpäin ja otetaan Aho, koska tulee rikkomaan paljon seuraennätyksiä sopimuksensa aikana.
Chicago
Connor Bedard sukupolvitason talentti ja eiköhän hänen ole ihan hyvä olla tuolla Chicagossa
Colorado
Nathan Mackinnon tämänhetkinen henkinen kapteeni joukkueessa, kun Landeskog on telakalla ja eiköhän tule rikkomaan seuraennätyksiä ja olemaan myös kapteenni jossain kohtaa.
Columbus
Zach Werenski, vaikka onkin loukkaantumisaltis niin on yksi NHLn aliarvistetuimmista puolustajista(ei palkassa) mutta pelimäärä sopimuksen jälkeen on kohtalainen.
Dallas
Jamie Benn pitkäaikainen kapteeni ja yksi legendaarinen Art Ross voitto.
Detroit
Dylan Larkin, tulee olemaan pitkäaikainen kapteeni ja ykkössentteri Detroitille.
Edmonton
Connor McDavid. Ei perusteluja.
Florida
Aleksander Barkov. Pitää hallussaan kaikkia isoja seuraennätyksiä, kapteenius.
Los Angeles
Jälleen kahdenkauppa, mutta Anze Kopitar yksi viimeisten 15 vuoden aliarvostetuimmista pelaajista parilla selkellä ja cupilla höystettynä.
Minnesota
Kirill Kaprizov, jos vain pysyy seurassa niin rikkoo kaikki tärkeät seuraennätykset.
Montreal
Tylsä valinta, mutta otetaan Carey Price, vaikka onkin epäselvää onko aktiivi, mutta suvereeni valinta, mikäli lasketaan aktiiviksi.
Nashville
Roman Josi, pitkäaikainen kapteeni Norris voitto finaaleissa käynti, pitää ja tulee pitämään kaikkia isoja seuraennätyksiä uransa jälkeen ja vielä pakkina.
New Jersey
Jack Hughes, pitkä sopimus ja tulee todennäköisesti ottamaan monet seuraennötykset haltuunsa.
NYI
Matthew Barzal, ainoa pelaaja Islandersistä jota katsoessa ei tuu pikkasen oksennusta suuhun ja pitkä sopimus eli aikaa on vielä ruveta tekemään niitä tehoja mitä ollaan nyt viisi vuotta odoteltu.
NYR
Adam Fox todennäköisesti pitkä ura Rangersissä edessä, koska aiemmin jo osoitti ettei halua mihinkään muualle ja ottanee monia pakkien seuraennätyksiä haltuunsa.
Ottawa
Brady Tkachuk, Tulee olemaan pitkäaikainen kapteeni ja kulttipelaaja höystettynä hyvällä pistetuotannolla.
Philadelphia
Sean Couturier, jos pysyy ehjänä niin tämän sopimuksen päätteeksi on hyvä pelimäärä ja eiköhän hänelle kapteenius anneta seuraavalle kaudelle tähän asti yksi selke enkä yllättyisi, jos vielä toisen nappaisi tulevilla kausilla.
Pittsburgh
Sidney Crosby. Ei perusteluja.
San Jose
Logan Couture. Kapteenius, iso vaikutus San Jose taannoiseen menestykseen ja pelimäörät tulevat olemaan kovat sopimuksen jälkeen.
Seattle
Vince Dunn. Yksi NHLn aliarvostetuimmista puolustajista paidan jäädytys vaatii kyllä vielä uuden sopimuksen nykyisen jälkeen, jota on vain kolme vuotta jäljellä.
St. Louis
Vaikea valinta, mutta Jordan Binnington alkaa olla kultti maineessa tärkein yksittäinen tekijä stanley cup runissa ja tällä kaudella taas koppi tarttunut paremmin niin toiveita on siitä, että ehkä hön vielä voi pelata hyvällä tasolla jonkin aikaa nykyisen sopimuksen jälkeenkin.
Tampa Bay
Steven Stamkos. Kaksi cupia kapteenina Rocket Richard voitto ja pitkä aikainen seuran kapteeni.
Toronto
Auston Matthews. Maalitahti on aivan sairas uran mitassa ja on ihan todellinen mahdollisuus rikkoa jopa Gretzkyn maaliennätys, jos pysyy ehjänä.
Vancouver
Quinn Hughes. Harvinaislaatuinen puolustaja/välihyökkääjä joka rikkonee seuraennätyksiä, kapteenius mahdolliset Norris voitot.
Vegas
Jonathan Marchessault. Kaksi finaalipaikkaa, yksi cup, conn smythe ja mikäli jatkaa uransa loppuun asti Vegasissa niin todennäköinen seuran ottelumäärä ja piste-ennätys hallussa.
Washington
Nimeltä mainitsematon numero 8. Ei perusteluja.
Winnipeg
Connor Hellebuyck. Uuden sopimuksen myötä voi hyvinkin rikkoa harvalukuiseen joukkoon oikeuttavan maalivahtien 1000 pelatun pelin rajan se, vaatisi noin 3/4 sopimuksen alaisten otteluiden pelaamista.
Huomautan vielä loppuun, että tässä listauksessa ei oteta huomioon toisessa seurassa pelaavia pelaajia, jotka todennäköisesti jäädytetään entisen seuran toimesta esim. Giroux, Perry, Pavelski.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Tuli tuossa pohdittua erästä pelaajaa, joka on ehkä yllätys, mutta hyvin todennäköisesti saa paitansa kattoon niin tuli mieleen tehä tällainen listaus, että kuka on kunkin joukkueen todennäköisimmin jäädytettävä aktiivipelaaja.
Anaheim
Heti on kyllä vaikea tapaus, koska kukaan vanhempi pelaaja ei ole saavuttanut oikein mitään ja nuorista pelaajista ei tiedä kauanko pysyy seurassa, mutta valintani on Mason McTavish, koska Anaheimin nuorista pelaajista todennäköisimmin saa hyvin pelejä joukkueessa ja mahdollisuudet on saavuttaa jotain myös joukkuetasolla.
Arizona
Clayton Keller, sopimusta jäljellä vielä neljä kautta ja pelejä kertyy noin 800 tämän sopimuksen aikana eikä isoja syitä epäillä etteikö jatkaisi Arizonassa sopimuksen jälkeen.
Boston
Brad Marchand kapteenius, cup, hyvät pelimäärät, kulttipelaajuus.
Buffalo
Rasmus Dahlin. Pitkä sopimus takataskussa ja korkean profiilin pelaaja jos pelaa tämän sopimuksen loppuun Buffalossa niin on jo pelannut 14 kaudella buffalon riveissä.
Calgary
Jälleen haastava, koska parhaimmisto on lähössä pois ja heikonlaisesti lupauksia. Sanotaan Dustin Wolf hyvin mahdollisesti iso osa Calgaryn tulevaisuutta.
Carolina
Vaikea valinta Ahon ja Staalin välillä, mutta vedetään kotiinpäin ja otetaan Aho, koska tulee rikkomaan paljon seuraennätyksiä sopimuksensa aikana.
Chicago
Connor Bedard sukupolvitason talentti ja eiköhän hänen ole ihan hyvä olla tuolla Chicagossa
Colorado
Nathan Mackinnon tämänhetkinen henkinen kapteeni joukkueessa, kun Landeskog on telakalla ja eiköhän tule rikkomaan seuraennätyksiä ja olemaan myös kapteenni jossain kohtaa.
Columbus
Zach Werenski, vaikka onkin loukkaantumisaltis niin on yksi NHLn aliarvistetuimmista puolustajista(ei palkassa) mutta pelimäärä sopimuksen jälkeen on kohtalainen.
Dallas
Jamie Benn pitkäaikainen kapteeni ja yksi legendaarinen Art Ross voitto.
Detroit
Dylan Larkin, tulee olemaan pitkäaikainen kapteeni ja ykkössentteri Detroitille.
Edmonton
Connor McDavid. Ei perusteluja.
Florida
Aleksander Barkov. Pitää hallussaan kaikkia isoja seuraennätyksiä, kapteenius.
Los Angeles
Jälleen kahdenkauppa, mutta Anze Kopitar yksi viimeisten 15 vuoden aliarvostetuimmista pelaajista parilla selkellä ja cupilla höystettynä.
Minnesota
Kirill Kaprizov, jos vain pysyy seurassa niin rikkoo kaikki tärkeät seuraennätykset.
Montreal
Tylsä valinta, mutta otetaan Carey Price, vaikka onkin epäselvää onko aktiivi, mutta suvereeni valinta, mikäli lasketaan aktiiviksi.
Nashville
Roman Josi, pitkäaikainen kapteeni Norris voitto finaaleissa käynti, pitää ja tulee pitämään kaikkia isoja seuraennätyksiä uransa jälkeen ja vielä pakkina.
New Jersey
Jack Hughes, pitkä sopimus ja tulee todennäköisesti ottamaan monet seuraennötykset haltuunsa.
NYI
Matthew Barzal, ainoa pelaaja Islandersistä jota katsoessa ei tuu pikkasen oksennusta suuhun ja pitkä sopimus eli aikaa on vielä ruveta tekemään niitä tehoja mitä ollaan nyt viisi vuotta odoteltu.
NYR
Adam Fox todennäköisesti pitkä ura Rangersissä edessä, koska aiemmin jo osoitti ettei halua mihinkään muualle ja ottanee monia pakkien seuraennätyksiä haltuunsa.
Ottawa
Brady Tkachuk, Tulee olemaan pitkäaikainen kapteeni ja kulttipelaaja höystettynä hyvällä pistetuotannolla.
Philadelphia
Sean Couturier, jos pysyy ehjänä niin tämän sopimuksen päätteeksi on hyvä pelimäärä ja eiköhän hänelle kapteenius anneta seuraavalle kaudelle tähän asti yksi selke enkä yllättyisi, jos vielä toisen nappaisi tulevilla kausilla.
Pittsburgh
Sidney Crosby. Ei perusteluja.
San Jose
Logan Couture. Kapteenius, iso vaikutus San Jose taannoiseen menestykseen ja pelimäörät tulevat olemaan kovat sopimuksen jälkeen.
Seattle
Vince Dunn. Yksi NHLn aliarvostetuimmista puolustajista paidan jäädytys vaatii kyllä vielä uuden sopimuksen nykyisen jälkeen, jota on vain kolme vuotta jäljellä.
St. Louis
Vaikea valinta, mutta Jordan Binnington alkaa olla kultti maineessa tärkein yksittäinen tekijä stanley cup runissa ja tällä kaudella taas koppi tarttunut paremmin niin toiveita on siitä, että ehkä hön vielä voi pelata hyvällä tasolla jonkin aikaa nykyisen sopimuksen jälkeenkin.
Tampa Bay
Steven Stamkos. Kaksi cupia kapteenina Rocket Richard voitto ja pitkä aikainen seuran kapteeni.
Toronto
Auston Matthews. Maalitahti on aivan sairas uran mitassa ja on ihan todellinen mahdollisuus rikkoa jopa Gretzkyn maaliennätys, jos pysyy ehjänä.
Vancouver
Quinn Hughes. Harvinaislaatuinen puolustaja/välihyökkääjä joka rikkonee seuraennätyksiä, kapteenius mahdolliset Norris voitot.
Vegas
Jonathan Marchessault. Kaksi finaalipaikkaa, yksi cup, conn smythe ja mikäli jatkaa uransa loppuun asti Vegasissa niin todennäköinen seuran ottelumäärä ja piste-ennätys hallussa.
Washington
Nimeltä mainitsematon numero 8. Ei perusteluja.
Winnipeg
Connor Hellebuyck. Uuden sopimuksen myötä voi hyvinkin rikkoa harvalukuiseen joukkoon oikeuttavan maalivahtien 1000 pelatun pelin rajan se, vaatisi noin 3/4 sopimuksen alaisten otteluiden pelaamista.
Huomautan vielä loppuun, että tässä listauksessa ei oteta huomioon toisessa seurassa pelaavia pelaajia, jotka todennäköisesti jäädytetään entisen seuran toimesta esim. Giroux, Perry, Pavelski.
Tullut itsekin mietittyä näitä ja itse täysin samaa mieltä tästä, mutta ehkä Calgaryn kohdalla voisi mainita Mikael Backlundin paremman puutteessa. Ja joo, yleensähän jäädytykseen vaaditaan tähdeyttä ja palkintoja, mutta mielestäni vähintään yhtä tärkeitä seikkoja ovat lojaalius yhteen ja samaan joukkueeseen vaikkei se koskaan mikään mestari ehdokas olisikaan, sekä kapteenius. Harvemmin kuitenkin tuollainen noin 0.5ppg duunari pelaa yli tuhatta peliä hänet varanneessa seurassaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tänään ollaan julkistamassa neljän maan kv-turnaus vuodelle 2025. Maina Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi, ja pelipaikkoina Boston ja Montreal. Vielä auki, pitääkö julkistustilaisuus sisällään myös NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin.

Tästä uumoiltiin jo aiemmin. Hyvä että parhailla pelaajilla pelataan kovia kansainvälisiä pelejä, mutta olisihan tuo ensi vuoden turnaus vaatinut kahdeksan joukkuetta mukaan. Isompi juttu olisi tuo NHL-pelaajien päästäminen olympialaisiin.



 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tänään ollaan julkistamassa neljän maan kv-turnaus vuodelle 2025. Maina Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi, ja pelipaikkoina Boston ja Montreal. Vielä auki, pitääkö julkistustilaisuus sisällään myös NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin.

Tästä uumoiltiin jo aiemmin. Hyvä että parhailla pelaajilla pelataan kovia kansainvälisiä pelejä, mutta olisihan tuo ensi vuoden turnaus vaatinut kahdeksan joukkuetta mukaan. Isompi juttu olisi tuo NHL-pelaajien päästäminen olympialaisiin.




Naurettavaa, jos tuohon turnaukseen ei oteta muita maita mukaan. Miksi NHL:n pitää nykyään aina kikkailla näissä? Parhaat mukaan, ei luulisi olevan vaikeaa
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Tänään ollaan julkistamassa neljän maan kv-turnaus vuodelle 2025. Maina Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi, ja pelipaikkoina Boston ja Montreal. Vielä auki, pitääkö julkistustilaisuus sisällään myös NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin.

Tästä uumoiltiin jo aiemmin. Hyvä että parhailla pelaajilla pelataan kovia kansainvälisiä pelejä, mutta olisihan tuo ensi vuoden turnaus vaatinut kahdeksan joukkuetta mukaan. Isompi juttu olisi tuo NHL-pelaajien päästäminen olympialaisiin.



En pidä tuollaisia neljän maan "turnauksia" mitenkään ihmeellisempänä kuin jotain marraskuista eht karjala turnausta. Surullinen tämä jääkiekon maajoukkueturnausten tilanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös