Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 137 290
  • 14 642

Yorgos

Jäsen
Eipä se näin mene. Jatkoon menevä joukkue saa aina parista paremman seedin. Eli jos runkosarjan 7. pudottaa kakkosen, jatkaa seitsemäs joukkue kakkosen paikalla. Eli playoff kaavio ei muutu miksikään kesken kaiken.
Komppaan Daespoota, eli kyllä runkosarjan mukaan mennään myös toisella kierroksella.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Jos 1. kierrokselta menisivät jatkoon 1,7,3,4 niin parit olisivat 1-7, 3-4. Heikoin menee ykköstä vastaan.

Eikö NHL:ssä muka ole se kaavio pysynyt aina samana loppuun asti?
Muistin sitten näköjään aivan väärin.
 

TML

Jäsen
Ja jatkoa edelliseen viestiini.

Yllätyksien kautta jopa kotiedun (surkean divisioona -järjestelmän takia) saanut Caps saa vastaansa Phillyn. Molemmat paransivat huomattavasti viime kaudesta. Philly odotetusti, Caps yllätyksellisesti. Sarjasta tulee todella tasainen, vaikka Capsia pidetään kovan kunnon perusteella ennakkosuosikkina. Capsien tiimin uhkana saattaa olla kylläisyys, sillä pleijareita on pelattu jo pari kuukautta ja paikan varmistuttua olo oli varmasti kylläinen. Nyt motivaatio pitää saada kuntoon jotta paikka seuraavalta kierrokselta löytyisi. Sama pätee toisaalta Phillyynkin joka vasta loppuvaiheessa varmisti paikkansa.
Asetelma on jännä, koska Caps aloittaa kotona vaikka keräsi vähemmän pinnoja kuin Philly.

Philly voittaa 2-4.




Tuttu pari toisillensa, Devils-Rangers. Maalivahtien näytös, joukkuepeli vs. hyvät yksilöt. Devils tietää pelisysteeminsä ja joukkueen sitoutuminen on vuodesta toiseen ihailtavaa. Penkin takana asiat tehdään loistavasti ja helppo on pelata kun taustalla on eräs Brödöör.
Rangersillakin taustalta löytyy loistava maalivahti ja pakko ollakkin sillä pakisto on luvattoman heikko (ainakin minun silmiini). Kärkikaarti hyökkäyksessä on kuitenkin sellainen että yksittäiset pelaajat voivat ratkoa pelejä yksinään. Jagster ja clutchien clutch Chris Drury tulevat olemaan tärkeimmät pelaajat.
Sarja jonka kulusta ei itselläni ole mitään hajua. Jos G7 ei nähdä, olen todella yllättynyt.


Läntinen konfrenssi:


Detroit tulee Nashvillen tiputtamaan aika helposti. Materiaalien ero on mittava ja Predators elää suvantokautta muutaman paremman runkosarjavuoden jälkeen. Preds hakee vieläkin ensimmäistä playoff-sarja voittoa, tänä vuonna sitä ei kuitenkaan tule. Wings on odottanut näitä pelejä kauan ja Predsin paikka on sama mikä Ilveksellä oli Kärppiä vastaan, eli jos Wings lähtee hoitamaan sarjaa periaattella "otetaan nyt alta pois tämä sarja", niin yllätysmomentti on olemassa. Rutiini vie kuitenkin siivet jatkoon.



Loistava sarja on tulossa Sharks-Flames parissa. Fyysinen Flames ja nimenomaan joukkueena loistava Sharks. Flames nappaa kotiotteluista hyvää tahtia voittoja, mutta pleijareissa se ei tule riittämään sillä kotietua ei ole. On sanottu että vuodesta toiseen pleijareissa vierailevalla Sharksilla, tämä vuosi on SE vuosi milloin menestystä täytyy tulla. Ei sikäli, joukkue koostuu nuorista todella valmiista pelaajista ja joukkue pysyy yhtenäisenä varmasti pitkään. Silti menestystä odotetaan.
Flames tulee pelaamaan fyysisesti, mutta sillä ei pysty enää pelottelemaan. Wings näytti sen viime vuonna. Flamesilla on kuitenkin joka pelipaikalle liigan parhaimmistoa. Kipper vie pari peliä yksinään ja hyökkäyksessä pelaa koko liigan toiseksi paras pelaaja.
Toivotaan Flamesin voittoa mutta Sharks tämän taitaa viedä.



Rematch jälleen. Nyt vuodelta 2003 muistaakseni. Silloin neverheard Wild tiputti tähtisikermän seitsemännessa pelissä jatkoajalla Brunetten maalilla. Nyt Brunette on mukana jälleen, mutta toisessa joukkueessa. Avs on viime aikoina parantanut huomattavasti peliään ja siirtorajan hankinnat toivat nostalgiaa joukkueeseen.
Wild on lännen Devils. Erittäin hyvin organisoitu joukkue. Pari staraa mutta tasainen materiaali on kaiken alku Wildilla.
Toistetaan nyt tämäkin, mutta tästä sarjasta on myös tulossa tiukkaakin tiukempi. Jatkoaikoja nähdään mutta tuleeko ratkaisija Burnaby Joesta, vai Branko Radivojevicistä?
Wild jatkoon.



Ducks-Stars. Oijoi mikä pari tässäkin. Viime kauden mestari tulee lujaa ja jännä nähdä toimiiko pelottelutaktiikka tänä vuonna. Joukkue on melko sama mutta nälkää pitää tänä vuonna löytyä enemmän. Ylilyöntejä joukkueelta on myös nähty paljon ja joukkue jakaa taitavasti mielipiteet. Ketjut toimivat kuitenkin loistavasti ja pakisto on aivan shaatana kova. Joka kerta kun Modano, Morrow tai Ribeiro tulevat kentälle, vastassa on joko Niedermayer, Pronger, Beauchemin tai Schneider. Teeppä siinä sitten maali.
Starsilla on jälleen tuttu ongelma. Vaikka Turco olikin viime vuonna nucksia vastaan loistava, siltikään mies ei ole vielä(kään) vakuuttanut pleijareissa. Voittoa pleijarisarjasta ei tänäkään vuonna tule, sillä Ducks menee jatkoon.


Itse ketjut noista sarjoista voisi myös pyöräyttää, mutta tässä nyt omia ajatuksia noista sarjoista.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos 1. kierrokselta menisivät jatkoon 1,7,3,4 niin parit olisivat 1-7, 3-4. Heikoin menee ykköstä vastaan.
Näin se todellakin menee. Runkosarjan sijoitusten perusteella edetään jatkuvasti eli paras kohtaa jatkuvesti heikoimman jne..

Kai sitä pitää sitten heittää omat arviot ensimmäisestä kierroksesta:

Itä:

Montreal-Boston
Canadiens lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, mutta Bruins pystyy pistämään kampoihin alussa vieden ensimmäisen ja kolmannen pelin. Canadiens kuitenkin jatkoon voitoin 4-2.

Pittsburgh-Ottawa
Ottawa on sekoiluistaan huolimatta ikävä vastus juuri Pittsburghin kaltaiselle taitojoukkueelle tässä vaiheessa. Pittsburgh voittaa ensimmäisen pelin selkeästi, mutta Ottawa kääntää kurssinsa niukoilla voitoilla ja menee jatkoon voitoin 4-2.

Washington-Philadelphia
Vaikeasti ennustettava sarja, johon Caps lähtee niukkana suosikkina vahvan kevään ansiosta. Kova taistelu tulossa, mutta luotan että Caps on vahvempi seitsemännessä pelissä. Capsille 4-3

New Jersey-NY Rangers
Toinen ympäripyöreä sarja, jossa kaikki on mahdollista. Maalivahdit ovat isossa osassa. Uskon kuitenkin Rangersin olevan vahva tänä keväänä ja menevän jatkoon voitoin 4-2.

Länsi:

Detroit-Nashville
Detroit on selkeä ennakkosuosikki. Nashville haastaa ensimmäisessä pelissä ja ensimmäisessä kotipelissään, mutta Detroit vyöryy jatkoon voitoin 4-1.

San Jose-Calgary
Ehkä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen mielenkiintoisiin sarja. Luotan siihen, että Kipper on ratkaisevasti parempi kuin Nabokov ja Flames menee tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkoon voitoin 4-2.

Minnesota-Colorado
Kumpikin joukkue on varmasti tyytyväinen, että sai vastaansa toisensa. Tasainen sarja tulossa, mutta Wild voittaa kotietunsa turvin seitsemännen pelin ja menee jatkoon. 4-3 Wildille.

Anaheim-Dallas
Varmasti fyysinen sarja tulossa. En kuitenkaan usko, että Starsilla olisi oikeasti mahdollisuus haastaa Ducksia. Anaheim helposti jatkoon voitoin 4-1.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eipä se näin mene. Jatkoon menevä joukkue saa aina parista paremman seedin. Eli jos runkosarjan 7. pudottaa kakkosen, jatkaa seitsemäs joukkue kakkosen paikalla. Eli playoff kaavio ei muutu miksikään kesken kaiken.

Ei pidä paikkaansa.

Runkkarin 8. jengi saa aina vastaansa korkeimmalla runkkarissa olleen ja jatkoon päässeen jengin.

Eli jos Nashville voittaa Detroitin, se saa 2. kierroksella vastaansa Sharksin (oletuksella että Sharks voittaa oman sarjansa). Jos Flames voittaa Sharksin, Nashville saa vastaansa Minnesotan (taas olettaen että Minny voittaa Coloradon). Jos Minnesotakin häviää sarjansa niin sitten Nashville saa varmuudella vastaansa otteluparin Ducks-Stars voittajan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Pat Burns palaa penkin taakse

TSN uutisoi, että syövästä toipunut Pat Burns on Kanadan apuvalmentaja kevään MM-kisoissa. On kyllä hieno uutinen, että hän viimein pääsee valmentamaan oltuaan vuosia sivussa sairautensa vuoksi.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Playoffsien suomalaispelaajat:

(1) Montreal vs (8) Boston (MTL: Saku koivu, Boston: Petteri Nokelainen)

(2) Pittsburgh vs (7) Ottawa (Pens: Jarkko Ruutu)

(3) Washington vs (6) Philadelphia (Caps: Sami Lepistö, Flyers: Sami Kapanen, Kimmo Timonen, Lasse Kukkonen, Antero Niittymäki.)

(4) New Jersey vs (5) NY Rangers

(1) Detroit vs (8) Nashville (Wings: Valtteri Filppula, Nashville: Ville Koistinen)

(2) San Jose vs (7) Calgary (Calgary: Miikka Kiprusoff)

(3) Minnesota vs (6) Colorado (Minnesota: Mikko Koivu, Petteri Nummelin, Niklas Bäckström)

(4) Anaheim vs (5) Dallas (Anaheim: Teemu Selänne, Dallas: Niklas Hagman, Jere Lehtinen, Antti Miettinen,
 

dmem

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Uusi yleisöennätys runkosarjassa on nyt tehty: keskimäärin 17,265 katsojaa matsissa.

http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=359473

Pittsburgh myi ensimmäistä kertaa historiassa loppuun kaikki kotimatsit.
Minnesota on myynyt 318 peräkkäistä ottelua loppuun.

Viime vuosina huonosti yleisö vetäneillä St. Louisilla nousua 41%, Chicagolla 32%, Washingtonilla 11% ja Devilseilläkin nousua 10%.

Top 10:

1. Montreal 21,273
2. Buffalo 19,950
3. Ottawa 19,821
4. Philadelphia 19,556
5. Toronto 19,434
6. Calgary 19,289
7. Detroit 18,912
8. Tampa Bay 18,692
9. Vancouver 18,630
10. Minnesota 18,568
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
En tiedä onko oikea ketju kysyä mutta miksi helvetissä suomalainen media lähes poikkeuksetta kirjoittaa Ovechkinin nimen väärin? Eikö suomalaiset ihmiset osaa lukea tai lausua nimeä Ovechkin vaan se pitää vääntää muotoon Ovetshkin?
Varmaan samasta syystä suomalainen media kirjoittaa poikkeuksetta päin honkia Teemu Selänne, vaikka Teemun paidassakin lukee Selanne.

Ihme toerppojae!
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
En tiedä onko oikea ketju kysyä mutta miksi helvetissä suomalainen media lähes poikkeuksetta kirjoittaa Ovechkinin nimen väärin?

Suomalainen media oikeassa, sinä et. Jenkeissä venäläiset sukunimet translitteroidaan eri standardin mukaan, kuin Suomessa. Samasta syystä Suomessa suuret venäläiset kirjailijat ovat Tolstoi ja Dostojevski eikä Tolstoy ja Dostoevsky.

Aiheesta lisää, http://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjän_translitterointi ja http://fi.wikipedia.org/wiki/Translitterointi

Ruotsissa Ovetshkin translitteroidaan näin: Aleksandr Ovetjkin.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Tuo ruotsalaisten translitterointi näyttää kyllä aika hölmöltä. Idea siis lyhyesti sanottuna on tavoitella kirjoituksella samaa lausuntamuotoa mitä Venäjällä oikeasti käytetään. Ovechkinhan lausutaan englantilaisittain likipitäen samoin kuin suomessa Ovetshkin.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Nuo venäläisten nimet ovat sikäli vähän ongelma, että ne translitteroidaan kussakin maassa eri tavalla. Koska Venäjällä on käytössä omat aakkosensa, ei ole mitään yleispätevää tapaa kääntää nimeä latinalaisille aakkosille, vaan jokaiseen kieleen nimet pitäisi teoriassa translitteroida erikseen siten, että ne ääntyvät oikein.

Tässä asiaa käsittelevä sivusto:
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/iso9.html8

Eli periaatteesssa suomenkielistä tekstiä kirjoitettaessa Ovechkin pitäisi kirjoittaa Ovetshkin.

Esimerkiksi Alex Kovalevin virallinen nimi ei suinkaan ole Alex Kovalev, vaan Алексей Ковалёв joka englanninkielelle translitteroituna on Alexei Kovalev ja suomeksi Aleksei Kovaljov.
Mikäli Kovalev kirjoittautuisi jonkun maan väestörekitseriin nimellä Alex Kovalev, ei tällaisista muotoseikoista pitäis enää välittää vaan hän olisi yksinkertaisesti Alex Kovalev kaikissa latinalaisia aakkosia käyttävissä maissa.


Tosin itse olen kyllä sitä mieltä että voitaisiin siirtyä käyttämään merkittävien henkilöiden kohdalla standardeja translitterointitapoja. Esimerkiksi itse suosin kyllä ihan Ovechkin ja Kovalev -kirjoitusasuja.

edit. Jaa eipä osunut silmään tuossa ylempänä joku selittikin jo asiaa. No enpä viisti poistaakaan postausta, tuosta ymmärtänee lyhyesti mistä on kyse.
 

statisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings
Esimerkiksi Alex Kovalevin virallinen nimi ei suinkaan ole Alex Kovalev, vaan Алексей Ковалёв joka englanninkielelle translitteroituna on Alexei Kovalev ja suomeksi Aleksei Kovaljov.

Minua tässä ihmetyttää sellainen asia, että miksi nimi on väännetty muotoon Kovalev kun esim. Kovalyov olisi englanniksi äännettynä lähempänä alkuperäistä nimeä?
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Minua tässä ihmetyttää sellainen asia, että miksi nimi on väännetty muotoon Kovalev kun esim. Kovalyov olisi englanniksi äännettynä lähempänä alkuperäistä nimeä?
Vaikea sanoa, mutta voipi olla että selitys on niinkin yksinkertainen, että miehen nimeä ei edes varsinaisesti ole "translitteroitu" vaan aikoinaan kun on ameerikkaan tullut niin joku yksinkertainen sihteeri on korvannut kyrilliset kirjaimet lähimpänä olevilla latinalaisilla vastineilla ja kyseinen muoto on vakiintunut.
Ковалёв, -> в -> v, л -> l. Tässähän tuo oikea ääntämys ei kulje mukana.
 

Isolation

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Täällä kun nyt väännetään peistä noista venäläisistä, niin minua ihmetyttää miksi Kovalevin paidassa on C. Onko tämä yleistä korvata kapteeni loukkaantumisen ajaksi? Eikö A riittäisi. Tuntuu todella oudolta, varsinkin kun kyseessä on Habs.
 

M@thieu

Jäsen
Täällä kun nyt väännetään peistä noista venäläisistä, niin minua ihmetyttää miksi Kovalevin paidassa on C. Onko tämä yleistä korvata kapteeni loukkaantumisen ajaksi? Eikö A riittäisi. Tuntuu todella oudolta, varsinkin kun kyseessä on Habs.

En nyt tuosta yleisyydestä osaa sanoa, mutta ainakin tässä tapauksessa tämä on täysin perusteltua. Kovalev on johtanut joukkuetta kentällä, mutta hän on tehnyt joukkueen eteen myös paljon sellaista, mitä tilastoista ei voi lukea. Kovy on ollut isähahmo Habsin nuorille venäläisille, ja edesauttanut näin heidän sopeutumistaan kaupunkiin. Muutenkin Kovy on yksi pukukopin arvostetuimmista pelaajista, joten aivan ansaittu tuo väliaikainen C on.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Venäläisiin nimiin vielä sen verran, että meikäläistä ottaa eniten päähän, kun saa lukea Hesarista kuinka Ovetškin teki maalin tai kuinka Šarapova voitti. Hesarin lisäksi missään muuaalla ei käytetä tuota kirjainhirviötä, eikä ihme kun saman pystyy ilmaisemaan helposti kahdella kirjaimella "sh". Eihän meikäläisen näppäimistöstä edes löydy tuota kirjainhirviötä vaan täytyi tuo äskeinenkin kaivaa Wordin kautta.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Venäläisiin nimiin vielä sen verran, että meikäläistä ottaa eniten päähän, kun saa lukea Hesarista kuinka Ovetškin teki maalin tai kuinka Šarapova voitti. Hesarin lisäksi missään muuaalla ei käytetä tuota kirjainhirviötä, eikä ihme kun saman pystyy ilmaisemaan helposti kahdella kirjaimella "sh". Eihän meikäläisen näppäimistöstä edes löydy tuota kirjainhirviötä vaan täytyi tuo äskeinenkin kaivaa Wordin kautta.
Jos tuo ottaa eniten päähän niin voit taputtaa itseäsi selkään ja paukuttaa henkseleitä, sillä elämäsi on hyvin helppoa!
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Venäläisiin nimiin vielä sen verran, että meikäläistä ottaa eniten päähän, kun saa lukea Hesarista kuinka Ovetškin teki maalin tai kuinka Šarapova voitti. Hesarin lisäksi missään muuaalla ei käytetä tuota kirjainhirviötä, eikä ihme kun saman pystyy ilmaisemaan helposti kahdella kirjaimella "sh". Eihän meikäläisen näppäimistöstä edes löydy tuota kirjainhirviötä vaan täytyi tuo äskeinenkin kaivaa Wordin kautta.

Entäs Sergei Fjodorov?
 

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Kun nyt nimistä on puhetta, niin ainakin mtv3:n nettisivujen käyttämä Kastsitsyn Montrealin veljeksistä pistää vähän ihmetyttämään. Mikähän siinä on, ettei voi kirjoittaa nimeä muotoon Kostitsyn, niin kuin se oikeasti kirjoitetaan...
 

Janezky84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Argentiina, Italia, AC Milan
http://www.nhlnumbers.com/overview.php?team=OTT

Kun katselin tuolta Ottawan sopimustilanteita, niin pisti silmään tuo Alfredssonin kohdalla punaisella pohjalla olevat 3.800 kausille 09/10 ->. Mitä nuo punaisella pohjalla olevat vuodet merkitsevät? Entä mitä tarkoittaa Heatleyn, Spezzan ja Fisherin vastaavat siniset pohjat? Tarkoittaako vain sitä, että sopimukset on tehty tällä kaudella?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
http://www.nhlnumbers.com/overview.php?team=OTT

Kun katselin tuolta Ottawan sopimustilanteita, niin pisti silmään tuo Alfredssonin kohdalla punaisella pohjalla olevat 3.800 kausille 09/10 ->. Mitä nuo punaisella pohjalla olevat vuodet merkitsevät? Entä mitä tarkoittaa Heatleyn, Spezzan ja Fisherin vastaavat siniset pohjat? Tarkoittaako vain sitä, että sopimukset on tehty tällä kaudella?

Punainen on optio ja sininen on "extension". Täältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös