En muista, oliko aiheelle omaa ketjua. Mutta tässä Chris Pronger kertoo oman näkemyksensä, miksi NHL-pelaajan tulevaisuus on kaikkea muuta kuin turvattu sen ison palkkapussin myötä.
No tuossa se ongelma onkin. Jos luit threadin kokonaan, kaikenmaailman puliveivarit lähestyvät rahatukkoja sijoitusneuvoilla tyyliin "kolme päivää aikaa tarttua kiinni!". Ja sitten on vielä ne lakimiehet, joilla on omat sopparipohjansa ammattiurheilijoille.Mikäli miljoonatienisteistä nauttiva jääkiekkoilija/jalkapalloilija/koripalloilija jne. tyytyy "ylemmän keskiluokan elintasoon" samalla vastuullisesti ja hajauttaen sijoittaen matalan riskin arvopapereihin, kiinteistöihin, säästötileille, kultaan jne. Pitäisi omaisuutta kyllä olla mahdollistamaan ihan kohtuullinen elintaso myös uran jälkeen.
Nykyaikana nuorilla tuntuu olevan mentaliteetti, että jos rahaa on, sen pitää näkyä. Suomessakin on esimerkkejä, kun nuoret muusikot menestyy, niin ensimmäisenä tulee uutta autoa pihaan ja rolexia ranteeseen. Harva miettii siinä vaiheessa, että se menestys ja tulotaso ei välttämättä pysy aina samanlaisena.
Alkuviikosta tästä olikin jo keskustelua Tilastokummajaiset-ketjussa (Walkinin kysymyksestä eteenpäin): NHL:n tilastokummajaisetOn jäänyt Änärin seuraaminen viime vuosina vähälle ja nyt aloin katselemaan pistepörssiä ja voi herranjumala. Mitä on tapahtunut kun about 40-50 pelaajaa on vähintään 1 ppg tahdissa tässä vaiheessa kautta? Sillon kun vielä aktiivisesti tuli seurattua, näitä 1 ppg pelaajia oli about 5-15. Mikko Rantasen tämän kauden tehoilla oltais aika korkealla pörssissä, mutta nyt mies on vasta kymmenes. Tuon lisäksi tässä vaiheessa kautta ainakin 6 pelaajaa on ylittänyt 40 maalin rajan.
Onko maalimäärät niin isossa nousussa vai mistä tämä "tehoilu" johtuu? Pistepörssi alkaa näyttämään 90-luvun NHL:n pistepörsseiltä.
Onko kauden palamisen edellytys vielä 9 peliä? Flyersilla 10 peliä jäljellä, niin parista ekasta kun pitää Brinkin sivussa niin voi antaa lopuissa pelata.
Ah, tuollainen pykälä ei ollutkaan mulla tiedossa. Brink tosiaan on 2001 syntynyt.Eikös toi Brink ole vähän vanhempi kuin 18 tai 19 vuotias? Entry level slide ei taida koskea enää häntä.
Ah, tuollainen pykälä ei ollutkaan mulla tiedossa. Brink tosiaan on 2001 syntynyt.
Pelättäiskö siellä vaa, että yliopistosta tulevat pelaajat kävelevät vapaille. Eli mielummin sainataan heti, kun tilaisuus tulee.Flyers teki tulokassopimuksen 2019 draft-vuoden toisen kierroksen varauksensa Bobby Brinkin kanssa. Mietin vaan, että onko tämä viime kausina yleistynyt, että nuorien pelaajien kanssa tehdään tulokassopimus kauden loppuvaiheessa ja poltetaan yksi halpa ELC-vuosi siinä sitten? Vai enkö vain muista, että onhan tuota harrastettu jo kymmenenkin vuotta sitten?
Onhan näissä sekin tilanne, että pelaajat pääsevät jatkamaan kautta joko NHL:n tai AHL:n puolelle, jossakin tilanteessa myös tuo ELC ei ole niin iso asia seuralle. Yliopistossa pelejä on verrattain vähän ja kautta voi jatkaa parhaassa tapauksessa palkallisena sen 20 peliä. Pääsee nopeammin totuttelemaan erilaiseen ympäristöön. Pelaajat yleensä on tuon erilaisen ympäristön ja iän takia fyysisesti valmiimpia.Pelättäiskö siellä vaa, että yliopistosta tulevat pelaajat kävelevät vapaille. Eli mielummin sainataan heti, kun tilaisuus tulee.
Mahdollisesti. Mielestäni nuo on kuitenkin viime kausina lisääntynyt tosi paljon kun en ainakaan itse muista, että näin olisi toimittu joskus 2010-luvun alkupuolella. Ehkä se liittyy juurikin tuohon menettämisen pelkoon näiden yliopisto-pelaajien kohdalla.Pelättäiskö siellä vaa, että yliopistosta tulevat pelaajat kävelevät vapaille. Eli mielummin sainataan heti, kun tilaisuus tulee.
Ainakin Rangersin ja Zac Jonesin kohdalla se oli juuri näin. Otettiin oikein erityisen varman päälle, että Jones vetää nimen alle. Olisihan se nyt joukkueelle äärimmäisen arvokasta, että vetäisi ELC:llä vielä kahdenkin vuoden päästä, mutta toimistolla on joku laskenut tämän olevan oikea ratkaisu.Pelättäiskö siellä vaa, että yliopistosta tulevat pelaajat kävelevät vapaille. Eli mielummin sainataan heti, kun tilaisuus tulee.
Minulta oli mennyt täysin ohi, että Melnyk on poistunut keskuudestamme. Noh, tuon jutun jälkeen ei kyllä paljon tarvitse kepeitä multia toivotella. Suoraan sanottuna sairasta touhua.The Athletic ei kerää tyylipisteitä ajoituksella, mutta kyllähän tämä tarina valitettavasti ansaitsee tulla julki. Eugene Melnyk ei ollut Ottawan omistajana eikä ihmisenä mikään kovin mukava kaveri.
The Athletic: The Eugene Melnyk era in Ottawa: Hopeful, then bizarre and tyrannical
Mitäs kaikkee tuolla jutussa on? Voisiko/jaksaisiko joku tehdä pienen koosteen pääpointeista? Kiitos.The Athletic ei kerää tyylipisteitä ajoituksella, mutta kyllähän tämä tarina valitettavasti ansaitsee tulla julki. Eugene Melnyk ei ollut Ottawan omistajana eikä ihmisenä mikään kovin mukava kaveri.
The Athletic: The Eugene Melnyk era in Ottawa: Hopeful, then bizarre and tyrannical
Tässä pieni pätkä artikkelista joka löytyi twitteristä liittyen Love is love -kampanjan markkinointiin ja lomailevan työntekijän kohteluun.Mitäs kaikkee tuolla jutussa on? Voisiko/jaksaisiko joku tehdä pienen koosteen pääpointeista? Kiitos.
Tässä pieni pätkä artikkelista joka löytyi twitteristä liittyen Love is love -kampanjan markkinointiin ja lomailevan työntekijän kohteluun.
Käytännössä Melnyk lupasi aluksi paljon ja näytti hyvältä omistajalta, mutta oli lopulta tyranni despootti, joka myrkytti organisaation pelon ilmapiirillä ja käyttäytyi huonosti myös koko yhteisöä kohtaan.
Käytännössä Senators ei maksanut laskujaan esimerkiksi tavarantoimittajille ajoissa, vaan nyt Melnykin kuoleman jälkeen näitä vastuita on siivottu. Lisäksi kukaan ex-pelaajista ei halua olla organisaation kanssa tekemisissä ja tässä käsiteltiin myös jupakkaa, jonka saattelemana Alfredsson vaihtoi Red Wings paitaan. Melnyk vaati ettei miestä muisteta ensimmäisessä paluuottelussaan Ottawaan ja lipun hinnat piti miehen käskyn mukaan triplata.
Toimistolla Melnykin vierailuja pelättiin ja hänestä ei haluttu puhua nimellä, koska pelättiin jopa kuuntelulaitteita. Pahimmillaan vain 6,9% työntekijöistä suostui suosittelemaan työpaikkaa muille, palkanmaksun kanssa oli epäselvyyksiä ja johtoa erotettiin hyvin helposti. Melnyk saattoi myös kiivastuksissaan antaa potkut ja sen jälkeen työt jatkuivat normaalisti.
Kyllähän tässä melkoisia Harold Ballard kaikuja oli, sitä myöden että Melnykin "exit strategy" oli ruumisarkku. Seuran myyminen ei ollut vaihtoehto, vaan se käytännössä ajettiin miehen toimesta tuolla tempoilevalla toiminnalla alas, liekö jopa tarkoituksellisesti vai oliko mies vain täysin kyvytön johtaja. Käsittämätöntä luettavaa.
RIP, yksi lapsuuteni sankaripelaajista änärissä...Mike Bossy kuollut:
Islanders icon Mike Bossy, one of NHL's greatest scorers, dead at 65
Mike Bossy, a New York Islanders legend who was one of the NHL's all-time greatest goal scorers, has died. He was 65.www.sportsnet.ca