Ilmoitukset

Paluun alkuvuodesta palstalle tehnyt nimimerkki Salmon ei osoittautunut hakemaksemme vahvistukseksi, vaan hän rikkoi jatkuvasti sääntöjä keskittymällä asiakeskustelun sijaan henkilökohtaisiin hyökkäyksiin. Tämän vuoksi hän ei jatka enää palstalla.

Nimimerkki Veli Kaleva puolestaan on vähäisissä viesteissään keskittynyt turhan usein flametukseen. Toivomme viikon kirjoitustauon muuttavan hänen kirjoitustyyliään parempaan suuntaan.

Nimimerkki JypFabu kirjoittaa toistaiseksi pelkästään kiekkokeskustelun puolelle, sillä vapaassa keskustelussa hänen kirjoituksensa menivät jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mites on pärjännyt viimeiset 5 vuotta? Nykypäivän tilannetta tässä kartoitetaan.
   
 2. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:
  Onko Kanadalaiset sitten paskoja, kun heidän joukkueet eivät ole pyttyä nostelleet 25 vuoteen?
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Ovat. Liikaa median painetta rakentaa joukkueita järjestelmällisesti. Tämä ehkä nyt muuttumassa, tosin Toronton esimerkki näyttäisi, että caphitit karkaa käsistä ennen minkäänlaista menestystä.
   
 4. Hendricks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Eli Los Angeles on muuttunut 5 vuoden aikana mukavammaksi paikaksi? Aikaisemmin sinne siis meni voittajia, nykyään vain mukavuuden haluisia muka ammattilaisia?
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Juuri näin ja Ilja kovalchukin hankinta oli oikeastaan tästä paras esimerkki ja samalla hirttosilmukka kaulaan.

  Hyvä paikka käydä töissä.
   
 6. Ralph Jäsen

  Mielenkiintoiset pudotuspelit menossa, kun tällä hetkellä näyttäisi ainakin kuusi otteluparia päättyvän altavastaajan eli runkosarjassa huonommin sijoittuneen eduksi. Blue Jackets ja Avalanche menivät jo jatkoon tiputtaen historiallisesti molemmat konferenssivoittajat. Sen lisäksi Blues, Stars, Golden Knights ja Maple Leafs johtavat sarjojaan 3-2 eli ovat lähempänä jatkoa, kun pääsevät kotiyleisön edessä kokeilemaan sarjan katkaisemista.

  Ainoastaan Islanders menee varmuudella paremmin sijoittuneista jatkoon. Lisäksi Capitals-Hurricanes on tasatilanteessa 2-2, joten siinä kummallakaan ei varsinaisesti etua vielä ole, vaikka Capitals ennakkosuosikki jatkoon onkin. Muutaman tunnin päästä toki tiedetään, että kummalla se etu on. Mutta olisihan se melkoista, jos Metropolitania lukuunottamatta kaikista pareista menisi altavastaaja jatkoon.
   
  TykkiJutila, pussukka & 5hole tykkäävät tästä.
 7. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Todellakin poikkeuksellisen mielenkiintoiset ja yllättykselliset pleijarit menossa. On kyllä hyvää mainosta liigalle ja mm. NBA komentaattori Charles Barkley on kehnut NHL:lää siitä että NHL:lässä periaateessa jokaisella pleijarijengillä on saumaa mestaruuteen. NBA:ssa ja myös NFL:lässä kun on vähän se ongelma että siellä on yksi jengi joka vain voittaa mestaruuksia. Jos noista superjengeistä ei digaa niin kyllähän se sitten syö kiinnostavuutta.
   
 8. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  NHLssä runkosarjassa kilpaillaan kuka pääsee Wild Card-paikalle ja helpon ensimmäisen kierroksen playoffeissa.
   
 9. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  NFL:ssä viimeiseen 10 vuoteen kahdeksan eri mestaria ja 14 eri joukkuetta piipahtanut Super Bowlissa. Ei kuulosta yhden joukkueen showlta. Viimeiseen viiteen vuoteen toki kolme Pats-mestaruutta, mutta sinäkin aikana kolme eli mestaria ja seitsemän finalistia.
   
  DTremens tykkää tästä.
 10. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  ...ja yksi finaalitappio. Eli viimesen viiden vuoden aikana neljä kertaa finaalissa on ollu sama jengi. Tätä vähän hain, koska sitä ennen NFL:ssä oli loistava tilanne kun 10 vuodessa oli 8 eri mestaria. Tilanne ei toki ole niin paha kuin NBA:ssa jossa viimeset neljä finaalia on ollu sama finaalipari. Toki sielläkin nyt ainakin toinen finaalisteista tulee vaihtumaan. Itse olen lähinnä seurannut tota keskustelua NBA:n tiimoilta koska siellä on noita superjengejä ollu melkeen aina kun jaksan muistaa (Bulls, Lakers, Spurs, Heat ja Warriors). Samaa menoa en tosiaan kaipaa NHL:lään joten kyllä toi kova palkkakatto on loppujen lopuksi hyvä juttu vaikka se sitten aiheuttaakin ongelmia GM:ille.
   
  Vintsukka ja Alamummo tykkäävät tästä.
 11. Ralph Jäsen

  Jos Hurricanes onnistuisi pudottamaan Capitalsin ja Maple Leafs Bruinsin, toiselle kierrokselle ei pääsisi yhtään Stanley Cup -voittajaa sitten vuoden 2006, jolloin juurikin Hurricanes voitti. Mutta kaikki voittajat väliltä 2007-18 olisivat ulkona. Eli Capitalsin ja Bruinsin lisäksi Blackhawks, Penguins, Kings, Red Wings ja Ducks.

  Eikä ajalta 2007-18 finaalit hävinneistäkään joukkueista jatkossa olisi kuin Sharks tai Golden Knights.
   
 12. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Ja jos vielä mainitsemasi Hurricanes (2006) ja Colorado Avalanche (2001) tippuvat (siis kun Hurricanes on ensin voittanut Capitalsin), niin kaikki 2000-luvun Stanley Cup voittajat ovat ulkona. Ja vaikka varsinkin Colorado oli ensimmäisellä kierroksella vakuuttava niin ei ole ollenkaan kaukaa haettu tapaus, että saadaan tämän vuosituhannen osalta uusi voittaja. Tämä tekee kyllä hyvää lajille.

  Eli siis jos mukana olevista joukkueista Caps, Canes tai Avs tai Bruins ei voita, niin saadaan voittaja joka ei ole 2000-luvulla pyttyä nostanut.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019 klo 13.25
 13. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  On siellä vielä sentään Bruinskin mukana.
   
 14. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Pahoittelut, unohtui mainita se tuosta listasta. Muokkaan siihen, kiitos.
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Kuitenkin Caps uusii ja jää nämä jutut vain haaveeksi. Mut joo, jos nyt Caps tippuisi niin olisi kyllä varmaan yllätyksellisimmät playoffit ikinä.
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Ei se nyt näytä yhtä konemaiselta kuin vuosi sitten.

  Oshie tippui ulos koko kevääksi ja heikentää hitosti tuota kakkoskenttää. Ja Siegenthaler maksaa oppirahoja Kempnyn saappaissa.

  Lisäksi kun nyt hankkivat Game7 -väsymykset viikon huilannutta Islandersia vastaan, niin hyvin todennäköisesti viimeistään 2.kiekalle jää tämän kevään Capitals. Trotzin kohtaaminen on täyttä myrkkyä kun pystyy lukemaan entistä jengiään salaisine/avoimine heikkouksineen kuin avointa kirjaa.

  Sama tullee käymään tuossa CBJ - BOS/TOR.

  Columbuksessa on nyt niin paljon talenttia yli salary cap arvojen, että väsynyt Game7 -porukka (BOS/TOR) oli se sitten kumpi vaan, on tuota herhiläislaumaa vastaan ens kiekalla totaalikusessa. Omaa hyvyyttään voittivat Tampan, joukkue muuttui kuumaksi juuri oikealla hetkellä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019 klo 23.56
 17. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Liikaa on ollut vapaamatkustajia tähän asti koko kauden ajan, joten vaikea uskoa, että viime vuoden kaltaista virettä enää saavat päälle. Tiukkaa tulee tekemään Caneseiltakin vikan voiton ottaminen.
   
 18. Hendricks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Vahva veikkaus että sharks-vegas matsin eakinin 5 min jäähyn takia tullaan näkemään videohaasto/ tuomarin mahdollisuus kelata jäähy videolta tulevaisuudessa..
   
  tinkezione, Crapbag & Jyyd tykkäävät tästä.
 19. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Samasta aiheesta oli pakko tulla nurisemaan, eihän tuossa ole mitään järkeä että jotain munakarvan verran paitsiota hinkataan illasta toiseen mutta "perus pelitilanteesta" aiheutunut loukkaantuminen arvotaan lonkalta ulosajoksi ilman mitään muttia. Jotenkin tuli heti fiilis että tässä voi vielä käydä näin, etenkin kun ensimmäinen kiekko kaivettiin MAF:n selän takaa jo kuuden sekunnin jälkeen. Silti tuo yllätti, harvoin nuo vitoset tarjoaa juuri mitään ihmeellistä. Näitä isoja jäähyjä tulee kuitenkin niin harvoin, että ottelutapahtuma ei siitä kärsisi jos nopsaan käytäisiin videolla. Tarvittaessa.
   
  Marlboro ja jalperi tykkäävät tästä.
 20. Rocco Jäsen

  Itse taas uskon, että ei tule. Toivon, että nuo tyhmät paitsiohaastot jäävät pois, vaikka teknisesti ne on helppoja tarkistaa. Siinä voi todeta selkeästi, että pelaaja oli tai ei ollut paitsiossa. Mutta se miten se sopii pelin luonteeseen on aivan ääliömäinen.

  Se on nähty moneen kertaan maalivahdin häirinnän tarkistuksissa, että mitään järkeä ei ole tällaisia mielipidetuomioita lähteä videolta katsomaan. Sama kun katsellaan pelikieltoja. Kentällä on neljä tuomaria, joista kaksi viheltää kakkoset rikkeistä, ja loput kaksi saa konsultoida päätuomaria vitosen arvoisista rikkeistä. Se pitää riittää. Videolta kun katsellaan ja kelaillaan tilanteita, niin sieltä löytyy herkästi asioita mitä ei ole, ja vastaavasti oman mielipiteen toteaminen käy vaivatta. Jenkkifutiksessa, mikä on USA:n ylivoimaisesti suosituin TV-laji, ei sielläkään katsella videolta rangaistuksia. Ainoastaan sellaisia asioita, mistä voi todeta kyllä tai ei. Ei mitään sellaisia, missä on vaihtoehtona "ehkä" ja sitä sitten katseltaisiin.
   
 21. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Ensi kaudesta eteenpäin katsellaan nuo syötön häiritsemiset, tämän takia:

  The Worst No-Call Ever Saints vs Rams
   
  tinkezione tykkää tästä.
 22. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Lyön vetoa että ottelun lopussa heitellään kaaripalloa syvälle ja sen jälkeen heitellään haasteet katsottaviksi, ja etsitään pieniäkin kontakteja ja sen jälkeen alkaa kamala kitinä jommaltakummalta sivurajalta matsin jälkeen.

  Ei hyvä.
   
  teude tykkää tästä.
 23. Janis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ja jos Canes tiputtaa yöllä Capsit, niin ainakin yksi suomalainen SC-finalisti saadaan idästä. St. Louis vielä lännessä ilman suomalais-edustusta, ellei maalivahtirintamalla tapahdu ihmeitä.
   
  5hole tykkää tästä.
 24. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Olen jo pidempään pohtinut, että ovatko jääkiekkokypärät riittävän turvallisia tällä hetkellä? Samalla jaksan aina vaan ihmetellä sitä, että minkä takia NHL:ssäkin esimerkiksi leukahihnaa pitää todella moni pelaaja niin julmetun löysällä. Tasaiseen tahtiin näkee tilanteita, kun kypärä lentää pelaajan päästä pois vaikkapa taklauksen seurauksena. Pelaajat oikein kerjäävät ikäävyksiä päävammojen muodossa. Kun aivotärähdykistä ollaan niin kovin huolissaan, miten on mahdollista, että niinkin yksinkertainen asia, kuin kypärän oikeanlainen käyttö, voi olla näin retuperällä. Olisiko aika alkaa ohjeistamaan pelaajia leukahihan oikeasta kireydestä?

  Jääkiekkokypärälle on kovat vaatimukset pelin osalta, kun sen on oltava riittävän kestävä ottamaan vastaan esimerkiksi osuma kiekosta tai jäästä. Sen on myös kestettävä useita osumia pidemmän aikaa säilyen silti ehjänä ja käytettävänä. Jokaisen vaihdon tai ottelun jälkeen kypärän vaihtaminen ei olisi järkevää. Onko kypärissä kuitenkaan tapahtunut riittävää kehitystä kun peli nopeutuu jatkuvasti ja päävammoja pyritään ehkäisemään huolellisemmin?
   
 25. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Onhan nämä olleet käsittämättömät playoffsit. Kaikki lohkonsa voittaneet ulkona ja yksi lohkokakkonenkin.

  Kahdeksikon viimeiset SC voitot:
  2011 Bruins
  2006 Hurricanes
  2001 Avalanche
  1999 Stars
  1983 Islanders

  Blue Jackets, Sharks ja Blues ilman voittoa.

  Mielenkiintoiseksi toisen kierroksen tekee se, että neljä viimeksi voittanutta eivät pelaa vastakkain, joten "parhaimmassa" tapauksessa konferenssifinaaleissa pelaavat 1983 mestaruuden viimeksi voittanut Islanders sekä ensimmäistä Stanley Cupia hakevat joukkueet.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2019 klo 08.32
  Le Dang ja TykkiJutila tykkäävät tästä.