Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 141 210
  • 14 650

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Näin varmasti onkin, mutta onko päinvastaisia esimerkkejä sitten miten paljon? Tai millaisesta aikajänteestä tässä puhutaan? Buffalon nykyjoukkueessa ei ole Casey Nelsonin lisäksi ainuttakaan pelaajaa, joka olisi UFA:na tehnyt jatkosopimuksen Buffaloon.

Eli eli, en tietenkään väitä, että olet väärässä, sillä en muista sinun koskaan olleen (no okei, kerran). Esimerkkejä vain tiedustelin kun aihe kuitenkin minua kiinnostaa.

Teknisesti ei ole nykyjoukkueessa tai tehnyt jatkosopimusta, mutta Matt Moulson palasi Buffaloon sen jälkeen, kun treidattiin Minnesotaan.

Jos otetaan hieman pidempi tarkastelu, niin Torrey Mitchell teki jatkosopimuksen. Syvyyspelaajista Justin Falk ja Taylor Fedun. Pominville ei torpannut siirtoaan takaisin Buffaloon NTC:llänsä (kuten ei Skinnerkään). Chad Johnson palasi Buffaloon yhden kauden jälkeen. Ryan O'Reilly teki pitkän jatkosopimuksen, ei tokikaan kerennyt olla organisaatiossa pitkään, mutta oli kuitenkin tuleva UFA. Myöskin Henrik Tallinderilla oli muistaakseni jokin klausuuli, kun treidattiin Buffaloon takaisin.

Kyllä noita siis jonkin verran on, jotka ovat ihan omasta halustaan sitoutuneet organisaatioon tilanteessa, jossa he ovat olleet joko sopimuspelaajia jo valmiiksi tai heillä on ollut aikaisempaa kokemusta organisaatiosta.
 

ipaz

Jäsen
En tiedä mistä porukka ajattelee, että Buffalo olisi aivan surkea paikka. Junnujen MM-kisoissa pari vuotta sitten joku räkänokka sanoi haastattelussa, ettei kaupungissa ole mitään tekemistä mutta mistä sellainen mitään tietää kun pyörii huudeilla vain pari viikkoa. Buffalo ei tietenkään ole mikään NY tai Toronto ja kaupunkin on itseasiassa melko pieni Amerikan mittapuulla (n. 260 000 asukasta). Metro-alueella asuu kuitenkin reilusti yli miljoona ihmistä. Rakennemuutos iski kaupunkiin parikymmentä vuotta sitten raskaasti ja itse kaupungin asukkaista n. 30% ovat vähävaraisia. Mutta Buffalon ympäristö on hyvin varakasta seutua - hieman samanlainen tilanne kuin Detroitin alueella. Kaupunki rypee, mutta naapurustot porskuttaa. Vuoden 2010 talouskyykyn jälkeen Buffaloon on alkanut taas kehittymään runsaasti uusia työpaikkoja kun New Yorkin osavaltion lähti kehittämään aluetta yli miljardin dollarin hankkeillaan. Buffalo on rankattu myös yhdeksi puhtaimmista suurista kaupungeista USA:ssa. Kaupunki on uudistanut Buffalo Riverin rannalla olevan entisen teollisuusalueen Canalsiden kaupunkilaisten viihtyisäksi "olohuoneeksi".

Sabresilla on lisäksi yksi NHL:n hienoimmista harjoittelukeskuksista HarborCenter aivan KeyBank Canerin vieressä ja se on varmasti yksi sellainen juttu jota nykypelaajat ottavat huomioon sopimuksia tehdessään. Palkasta voi tinkiä hivenen, jos organisaatio ja fasiliteetit ovat vimosen päälle kunnossa. Ja kaikkein tärkeintä on tietysti se, että Teppo Numminen kehui Buffaloa ja kertoi perheensä viihtyvän siellä erinomaisesti. Asuivat vielä muutaman vuoden senkin jälkeen kun työt Sabresissa olivat ohi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näin jossain mainninan että tällä kaudella vain neljä pelinumeroa on sellaisia joita ei ole kukaan käyttänyt vielä tällä kaudella. Ne olivat 66, 69, 94 ja 99. Luonnolisesti kukaan ei voi NHL:lässä käyttää 99 (tai 0 ja 00) joten vain kolme numeroa on sellaista jota ei ole käyetty. Musta on pöhköä että 66 ei sais käyttää kun se on mukamas Lemieuxille pyhitetty numero. Aina kuitenkin jaksaa naurattaa että alasarjojen yksi yleisemmistä pelinumeroista on 69 mutta sitten kummasti pääsarjatasolla sitä ei näy missään. :D
 

Ralph

Jäsen

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Oonko mä jollain tasolla uuno ja tähän on joku yksiselitteinen syy vai miksei numeroa 94 kukaan käytä?
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Joshua Ho-Sang on näemmä sitten vaihtanut numeronsa. Aikaisemmin hän käytti numeroa 66, jota itse vähän ihmettelin. Kuvittelin tuon kuuskutosen olevan vähän niinkuin epävirallisesti jäädytetty koko liigassa.
 
Pelinumeroista puheenoleen, Pohjois-Amerikassa on kovasti kummasteltu Mikko Koskisen pelinumeroa 19. Sillä eihän maalivahdilla voi tuollaista numeroa olla. Siellä tuo numero tunnetaan muutamien legendaaristen huippusenttereiden (Yzerman, Sakic, Trottier ym.) pelinumerona. Euroopassa taas 19 on totuttu näkemään melko useinkin maalivahdin selkämyksessä.

Neuvostoliitossa perinteisesti käytössä olivat numerot 1-20, joista maalivahdeille ensimmäinen ja viimeinen eli 1 ja 20 ja numerot siltä väliltä sitten kenttäpelaajille. Siitä tuo legendaarisen Vladimir Tretjakin numero 20, jota myöhemmin esimerkiksi Jevgeni Nabokov ja Ed Belfour käyttivät kunnianosoituksena Tretjakille.

Ja kaiketi aiemmin kun joukkueen koko on ollut pienempi, niin tuo 19 on tullut suurin numero, joten siksi sitä on maalivahdeilla nähty. Ja nykyisin onneksi myös Koskisella, niin perinteitä säilytetään, vaikka ne eivät oikein pohjoisamerikkalaiseen urheilukulttuuriin tunnu sopivan kitkattomasti. Tshekkoslovakiassa taas maalivahdit pelasivat numeroilla 1 ja 2. Tämä perinne näkyy edelleen ja vuosittain maajoukkueissa (Tshekki ja Slovakia) nähdään noita numeroita maalivahdeilla.

Nyt kun Koskinen on löynyt numerolla 19 kunnolla läpi NHL:ssä, niin olisi komeaa nähdä joku tsekki- tai slovakkimolari breikkaamassa läpi numerolla 2. Taas saisivat ihmeteltävää.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Yllättävää, että tuo 19 oli ylipäätään vapaana Koskiselle. Luulis, että tuo on yksi yleisimpiä numeroita. Eteenkin kun Edmontonillakin on noista 1-20 numeroista peräti viisi jäädytetty.
 
Joshua Ho-Sang on näemmä sitten vaihtanut numeronsa. Aikaisemmin hän käytti numeroa 66, jota itse vähän ihmettelin. Kuvittelin tuon kuuskutosen olevan vähän niinkuin epävirallisesti jäädytetty koko liigassa.

Tietenkin on vaihtanut, koska Lou Lamoriello palkattiin Islesin pomoksi. Lou on kova luu ja kaikkihan tietää, että hän ei pidä isoista pelinumeroista. Tämän saivat kokea tälle kaudella Islandersista ainakin Ho-Sang (66 -> 26), Beauvillier (72 -> 18), Pelech (50 -> 3), Mayfield (42 -> 24) ja Ross Johnson (52 -> 32).

Tätä samaa nähtiin aiemmin Devilsissä ja myös Torontossa Lamoriellon aikana. Käytännössä sinun on turha yrittää pelata jollain yli 40 numerolla ellet ole todella erityinen (arvostettu veteraani) tai joku lyhyaikainen farminosto. Devilsissä tosin farmista nostetutkin saivat noita pieniä alle 30 numeroita. Samalla kaudella Devilsin 29 saattoi käydä monella eri pelaajalla, kuka sitten milloinkin nostettiin farmista ylös.
 

Ralph

Jäsen
Eihän mikään iso numero ole järin suosittu ja sitä käytetään yleensä syntymävuoden mukaan. 96 käyttää yksi, 97 yksi ja 98 kaksi.

Avalanchen Andrei Mironov viimeisin numeroa 94 käyttänyt.
 
Oonko mä jollain tasolla uuno ja tähän on joku yksiselitteinen syy vai miksei numeroa 94 kukaan käytä?

Eiköhän tuo ole vain sattumaa. Viime kaudella tuollakin numerolla pelattiin kun Coloradon Andrei Mironov puki paidan kyseisellä pelinumerolla.

Ja aivan kuten @Ralph tuossa ylempänä kertoi, ei tuota numeroa vain usein luontaisesti oteta käyttöön, koska on noin iso. Mironovkin on vuosimallia 94, mikä tietysti selittää numerovalinnan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Oho, jotenkin jäänyt fiilis, että näitä syntymävuosia käytetään enemmän kuin nuo luetellut. No, mitäpä sen väliä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pelinumeroista puheenoleen, Pohjois-Amerikassa on kovasti kummasteltu Mikko Koskisen pelinumeroa 19.
Onkohan niillä muuten ollu sama ongelma Markströmin # 25 kanssa? :D

Ja kaiketi aiemmin kun joukkueen koko on ollut pienempi, niin tuo 19 on tullut suurin numero, joten siksi sitä on maalivahdeilla nähty.
Joskus näin jotain vanhoja MM-lätkä kuvia Leijonista ja siellä oli maalivahtilegenda Jorma Valtosella oli pelipaitana just #19 ja Myllyksellä oli sama numero Calgaryssä 88. Muistan itsekkin hämärästi kun aloin seuramaan lätkää niin maajoukkueessa oli vain numeroita välillä 1-30 niin veskareiden numerot oli 1, 19 ja 30. Eli sikäli on hienoa nähdä että Koskinen kunnioittaa perinteitä.

Yllättävää, että tuo 19 oli ylipäätään vapaana Koskiselle.
Vapautui just sopivasti kun edellinen #19 eli Patrick Maroon vaihtoi maisemaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Seuraava Winter Classic on sitten Dallasissa, ja kaksi muutakin ulkoilmaottelua on ensi kaudelle kun Stadium Serisiä pelataan Coloradossa ja Heritage Classiciä Reginassa. Jotenkin musta ois ollu fiksumpaa kutsua Coloradon matsia Winteriksi ja Dallasin matsia Stadiumiksi... Omasta mielestä näistä ulkoilmamatseista on kadonnut hohto kauan sitten ja niitä on liian monta per vuosi, mutta näköjään siellä katsomot on edelleen aina täynnä.
 

Ralph

Jäsen
Seuraava Winter Classic on sitten Dallasissa, ja kaksi muutakin ulkoilmaottelua on ensi kaudelle kun Stadium Serisiä pelataan Coloradossa ja Heritage Classiciä Reginassa. Jotenkin musta ois ollu fiksumpaa kutsua Coloradon matsia Winteriksi ja Dallasin matsia Stadiumiksi...
Winter Classic on aina se uudenvuodenpäivän peli ja silloin pelataan Dallasissa.

Just eilen mietin, että Winter Classicissa tuntuu aina pyörivän samat joukkueet. Eilinen oli Blackhawksille neljäs Winter Classic ja Bruinsille kolmas. Noin kaksi kolmasosaa ei ole ollut mukana yhdessäkään Winter Classicissa. Toki syynä on varmaan se, että Winter Classic halutaan pelata itärannikon aikaa. Mutta nyt tuli sitten Stars ja toivottavasti vastassa on joku muu kuin Blackhawks.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Just eilen mietin, että Winter Classicissa tuntuu aina pyörivän samat joukkueet.
Itsellä oli ihan sama fiilis, joten tuli katseltua noita osaanottujia. Winterissä on tosiaan Blackhawks ja Bruins kärkisijoilla, mutta sitten jos lasketaan kaikki ulkoilmapelit niin Penguins ja Flyers on siellä kärkikolmikossa Blackhawksin takana.

Mutta nyt tuli sitten Stars ja toivottavasti vastassa on joku muu kuin Blackhawks.
Voihan se olla että vastaan tulee joko Nashville taikka Arizona. Kumpikaan ei ole ollu osallisena ulkoilmapelissä ja sitten joukkueet sijaitsee lähellä Dallasia. Tai sitten vastaan vois tulla Buffalo jota vastaan Dallas voitti cupin.

Olen aika varma että jossain vaiheessa Vegasissa pelataan taas ulkoilmapeli. Siellähän on siis pelauttu harkkamatsi syyskuussa vuonna 1991 mukavassa +29 asteen lämössä. Näin tammikuussa siellä olisi vain noin +15. Ja varmaan Floridasskin joskus pelataan matsi.
 
Jossakin törmäsin juttuun, jossa pohdittiin mahdollista ulkomailmapeliä Floridassa, joko Tampassa tai Sunrisessa. Tämä pelattaisiin ilalla/yömyöhään (nighttime taisi olla sana, jota käytettiin lähteessä).

Onhan noita ulkoilmapelejä nykyisin ihan liikaa, mutta niin kauan kuin liput menevät kaupaksi, niin mikäpä siinä.
 

Ralph

Jäsen
Itsellä oli ihan sama fiilis, joten tuli katseltua noita osaanottujia.
Pyörittelin, että Devils, Blue Jackets, Senators, Predators tai Hurricanes voisi isännöidä seuraavaa, kun kukaan näistä ei ole ollut mukaan yhdessäkään. Ja vastustaja samasta porukasta tai toinen floridalaisista.

Onhan noita ulkoilmapelejä nykyisin ihan liikaa
Onko tuo kahdesta kolmeen kaudessa liikaa? Winter Classic ja Stadium Series plus mahdollisesti Heritage Classic, kuten ensi kaudella, mutta ei esimerkiksi tällä kaudella.
 

agent082

Jäsen
Minusta tuo Talviklassikko julistettiin klassikoksi vähän turhan nopealla aikataululla. Yleensä ottelusta ruvetaan puhumaan klassikkona kymmenien vuosien jälkeen.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Minusta tuo Talviklassikko julistettiin klassikoksi vähän turhan nopealla aikataululla. Yleensä ottelusta ruvetaan puhumaan klassikkona kymmenien vuosien jälkeen.

Varmaan sana ”classic” tarkoittaa tässä perinteistä, jolla viitataan jääkiekon perinteiseen muotoon, eli ulkopeliin.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Minusta tuo Talviklassikko julistettiin klassikoksi vähän turhan nopealla aikataululla. Yleensä ottelusta ruvetaan puhumaan klassikkona kymmenien vuosien jälkeen.

Oletko varma että lähdekielessä tarkoitus on puhua klassikko-ottelusta vai klassisesta ottelusta. Kalassinen per wikipedia: arkikielessä löyhemmin mikä tahansa sellainen, mitä pidetään perinteisenä, vakiintuneena tai ”vanhaa hyvää aikaa” edustavana.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jossakin törmäsin juttuun, jossa pohdittiin mahdollista ulkomailmapeliä Floridassa, joko Tampassa tai Sunrisessa. Tämä pelattaisiin ilalla/yömyöhään (nighttime taisi olla sana, jota käytettiin lähteessä).

Onhan noita ulkoilmapelejä nykyisin ihan liikaa, mutta niin kauan kuin liput menevät kaupaksi, niin mikäpä siinä.

Eilen reilu 76000 silmäparia katsomassa eli ei NHL ole lypsävää lehmää vielä kaatamassa. TV myös osaltaan ratkaisee. Se mitkä katsojaluvut eilen ja sitä kautta mainosmyynti ei tietoa. Pohjoisen joukkueilla ja faneilla tästä uutuudenviehätys jo mennyt niin siksi looginen paikka jatkossa voisi juurikin olla Florida/Tennesee/Nevada ja Texasiin mennään siis vuoden päästä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko tuo kahdesta kolmeen kaudessa liikaa?
Itselläkin on vähän sama fiilis että niitä on liian monta. Johtuu siitä että kausilla 2008-2012 niitä oli yleensä yksi, ja sitten lockoutin jälkeen kun niillä päätettiin ruveta rahastamaan niitä oli heti kättelyssä 6 kpl. Ja muistaakseni sen jälkeen parina kautena niitä on ollu 4 kpl. Itse vähän kaipailen tohon tapahtumaan sitä alkuaikojen hohtoa kun toi WC oli NHL:län oma Super Bowl eli sellainen yksittäinen ottelu jota änäriä seuraava maailma katsoi.

Pohjoisen joukkueilla ja faneilla tästä uutuudenviehätys jo mennyt niin siksi looginen paikka jatkossa voisi juurikin olla Florida/Tennesee/Nevada ja Texasiin mennään siis vuoden päästä.
Itsekkin veikkailen että seuraavat otteluparit on näköpiirissä (kotijoukkue ensin mainittuna):

Las Vegas - Arizona
Tampa Bay - Florida
Nashville - Carolaina

Yksikään jengi ei ole ollu vielä osallisena ulkoilmaottelussa. Lisäksi noissa pareissa vireasjoukkue sijaitsee sen verran lähellä että sieltä saattaa sitten vierasfaneja matkata matsiin. Toki voi olla että kotijoukkue haluaa jonkun toisen jengin vierailijaksi kuten esim. Las Vegas Los Angeles Kingsin.

Youtubesta löytyy tosta Las Vegasin ulkoilmamatsista klippiä. Kanattaa kurkaa kun Jari Kurri & Wayne Gretzky on mukana ja Kingseillä oli vielä hienot paidat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös