Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 141 510
  • 14 651

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Samalla tulee aika reilusti matkustuskilometrejä joukkueille. Tästä olisi varmaan jostain löydettävissä faktaakin mutta minkäköhän joukkueiden välillä on suurin etäisyys, aika kärjessä on varmasti tuo LA-NYR.
En tiedä SimBLin lähdettä, mutta niin ikään Google Mapsiin perustuvan Sportsmapworld.comin avulla sai laskettua areenoiden välille tällaisia etäisyyksiä linnuntietä:

2780 mi / 4474 km Vancouver Canucks - Florida Panthers
2682 mi / 4316 km San Jose Sharks - Boston Bruins
2601 mi / 4185 km Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning
2595 mi / 4176 km Los Angeles Kings - Boston Bruins
2583 mi / 4156 km Anaheim Ducks - Boston Bruins
2574 mi / 4142 km San Jose Sharks - New York Islanders
2553 mi / 4108 km San Jose Sharks - New York Rangers
2543 mi / 4093 km Edmonton Oilers - Florida Panthers
2530 mi / 4072 km San Jose Sharks - Montreal Canadiens
2503 mi / 4028 km Vancouver Canucks - Boston Bruins
2471 mi / 3977 km Los Angeles Kings - New York Islanders
2469 mi / 3974 km Los Angeles Kings - Montreal Canadiens
2459 mi / 3957 km Anaheim Ducks - Montreal Canadiens
2450 mi / 3943 km Los Angeles Kings - New York Rangers
2369 mi / 3812 km Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning
...
2031 mi / 3269 km Vancouver Canucks - Nashville Predators (pisin matka läntisen konferenssin sisällä
1389 mi / 2235 km Florida Panthers - Montreal Canadiens (pisin matka itäisen konferenssin sisällä)

* * *

Myös Blackhawks–Rangers-finaalia olisi ollut hyvä markkinoida, kun molemmat ovat Original Six -joukkueita, jotka eivät ole pitkästä yhteisestä historiastaan huolimatta kohdanneet koskaan finaaleissa. Chicago on myös kolmanneksi suurin markkina-alue Yhdysvalloissa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tuohon näkyvyyteen vielä sellainen ikävämpi näkökulma, että kolmen tunnin aikaero aiheuttaa pienehköjä ongelmia tällaisen coast-to-coast finaalisarjan televisiointeihin. Viimeksi vastaava tilanne oli 2012 Kings–Devils-sarjassa ja vuotta aiemmin Bruins–Canucks-sarjassa. Blackhawksien finaalisarjoissa aikaero oli yksi tunti ja Penguins ja Red Wings pelasivat kahtena keväänä putkeen samalla aikavyöhykkeellä.

Yhtä Niittikeskuksen (vai Klemmarikeskus?) lauantaipeliä (klo 19/klo 16) lukuun ottamatta kaikki sarjan ottelut alkavat itärannikon ajassa vasta klo 20 illalla. Länsirannikon ajassa ottelut alkavat puolestaan arkipäivinäkin melko aikaisin (klo 17). Los Angelesissa saattaa katsojilla tulla hieman kiire ehtiä joko areenalle tai TV:n ääreen, mikä syö väkisinkin hieman lajin näkyvyyttä ja mainostuloja. New Yorkissa puolestaan kotimatka saattaa venähtää seuraavan vuorokauden puolelle, jos varsinainen peliaika ei riitäkään.

Näin suomalaisfanin näkökulmasta ongelmat ovat toki naurettavia, kun on valvonut tälläkin kaudella useamman yön jääkiekon parissa. Satunnaisesti jääkiekkoa katsovan jenkin näkökulmasta nuokin otteluajat saattavat silti olla ikävä ja hankala kompromissi, joka ei ainakaan houkuttele uusia katsojia lajin ääreen.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Osaako joku kertoa, onko nyt pelattu paljon lukumääräisesti? Onko jonain keväänä ollut enemmä pleijaripelejä kuin nyt tässä vaiheessa, konferenssifinaalien jälkeen? Pitkiä sarjoja on pelattu, vain kahdessa tähän mennessä selvitty viidellä tai neljällä pelillä.

Ja jos nyt lasketaan pelit yhteen ja finaalien väh. 4kpl päälle, tuleeko tänä keväänä uusi ennätys kokonaismäärässä?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ja jos nyt lasketaan pelit yhteen ja finaalien väh. 4kpl päälle, tuleeko tänä keväänä uusi ennätys kokonaismäärässä?
Hyvin todennäköistä. NHL:n yhden kevään pudotuspeliotteluiden määrän ennätys on 92 ottelua keväältä 1991.

1. kierros 5+4+6+7+7+6+6+7=48
2. kierros 7+7+6+7=27
3. kierros 6+7=13

Yhteensä 88 ottelua kolmen kierroksen jälkeen, joten tänä keväänä vähintäänkin sivutaan kevään 1991 ennätystä.

Forbesin sivuilta löytyi juttu, jonka mukaan tänä keväänä syntyy joka tapauksessa 2004-05 työsulkukauden jälkeinen ennätys ja viimeksi keväällä 2002 nähty 90 ottelun rajakin ylittyy.
No other NHL postseason since the 2004-05 lockout has played more than 83 games through the first three rounds.

The last postseason to feature 90 games was 2002, when the Detroit Red Wings defeated the Carolina Hurricanes for the Stanley Cup.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Edelliseen viestiini viitaten tänä keväänä tehtiin ennätys yhden kevään pudotuspeliotteluiden määrässä. Uusi ennätys on nyt 93 ottelua. Edellinen ennätys 92 ottelua oli keväältä 1991.
The most games ever played in one postseason is 92, in 1991, when the Pittsburgh Penguins won the Cup by beating the Minnesota North Stars in six games.

Los Angeles Kings become third team to play 21 games in three playoff rounds - NHL.com

Kings teki myös 26 ottelulla ennätyksen pelaamalla eniten otteluita mestaruuskeväänä. Aiempi ennätys 25 ottelua oli 2006 Hurricanesin ja 2011 Bruinsin nimissä, kuten aiemmasta yhteenvedostani voi nähdä.
The Kings became the first team in NHL history to play 26 playoff games and win the Cup. They faced elimination and won seven times, the most by any Stanley Cup champion.

The Kings were the first team to play 21 games and reach the Stanley Cup Final. They were the first time to win three Game 7s on the road.

They became the first time since 1987 to win four times in a postseason in games they trailed by two goals. They became the first team in Stanley Cup Playoffs history to win three straight games when rallying from two-goal deficits.

Los Angeles Kings had much more difficult route to their second Stanley Cup title - NHL.com
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mikäli tänä kesänä ei nähdä yhtään tavallista sopimuksen ulosostoa, niin tulevan kauden päätteeksi kaikki joukkueet pääsevätkin eroon turhista cappirasitteistaan tältä osin. Nimittäin siellä lähtee viimeinen kausi kulumaan esimerkiksi Yashinin, Commodoren, Prospalin ja Hunterin pitkään kirjoilla olleista ulosostoista.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Capgeekin mukaan näin:

1. Jaromir Jagr $117,803,666
2. Chris Pronger $108,800,000
3. Nicklas Lidström $100,640,000
4. Jeo Sacik $96,379,481
5. Paul Kariya $89,372,600

Sikäli kun en ole ymmärtänyt pahasti väärin ja onnistuin laskemaan oikein, Brad Richards on tienannut NHL-urallaan tähän mennessä 98,726 miljoonaa dollaria. Ikää on 34-vuotta ja kait sellainen 10-20 miljoonan uusi sopimus on täysin realistinen. Vrt. Lecavalier.

Kaikkea ei tietenkään ole Richardsille vielä maksettu, mutta nuo 98 miljoonaa ovat varmoja tuloja uralta. Vertailun vuoksi esim. Ovechkinin, Weberin ja kumppaneiden megasopimukset eivät ole varmaa rahaa, vaan palkanmaksu katkeaa, jos pelaaja esim. päättää lopettaa uransa NHL:ssä ennen sopimuksen loppumista, tai pelaaja ei saa kaikkea rahaa, jos seura ostaa sen ulos.

Erittäin cowa suoritus Richardsin tasoiselta pelaajalta, joka parhaimmillaan on ollut runkosarjassa NHL:n pistepörssin seitsemäs, eikä ole mitenkään tunnettu puolustustyöskentelystään. Sanoisin, että ykkössentterinä keskinkertaista kolmoskorin tasoa, jos ykköseen laskee Crosbyn ja Bergeronin kaltaiset supertähdet ja kakkoseen Sedinin, Thorntonin, DAtsyukin jne. kaltaiset huippupelaajat. Vähän makuasioita sitten väitellä, että onko Spezza tai Staal parempia vai huonompia kuin Richards.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
NHL julkisti eilen ensi kauden sarjaohjelmansa, josta näkyy selvästi se, että iltapäiväotteluita on karsittu. Heti ensimmäiseksi katsoin Rangersin ottelut, jotka alkavat Suomen aikaa viimeistään 22:00. Kaikki viisi kappaletta. Seuraavaksi Devils, ei yhtään. Normaalisti paljon iltapäivällä pelaava Bruins joutuu tyytymään noin kymmeneen, samaten Flyers ja Penguins. Onko tästä vähentämisestä ollut puhetta jossain?

Suomessakin eräs palveluntarjoaja varmasti toivoisi iltapäiväottelua lauantaille ja sunnuntaille. Ei voi olla näkymättä katselu- ja tilausmäärissä. 7 kappaletta 19:30 alkavia, 24 kappaletta 20:00 alkavia. Verrattuna viime kausi: 11 kappaletta 19:30 ja 33 kappaletta 20:00 plus yksi 18:30 alkanut.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
https://pbs.twimg.com/media/BqxPnKCCAAAs3Bl.png

Mielenkiintoinen taulukko b2b-pelien jakautumisesta sekä siitä, miten eri joukkueet pääsevät tästä "hyötymään". Buffalolla ja Columbuksella on selvästi heikoimmat ohjelmat tältä osin. Buffaloa tämä tuskin haittaa kamalasti, mutta Keklun luulisi olevan melko myrtsinä tästä.

Devilsillä viime kaudella eniten ja tulevalla kaudella kolmanneksi eniten (eli siis 1 vähemmän kuin Buffalolla ja Columbuksella näitä b2b-pelejä…
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Bruins pelaa kaikki ottelunsa Habsia vastaan b2b:n jälkimmäisenä pelinä. Vaikea sanoa, miten otteluohjelman laatija on onnistunut moisessa.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Itä vs Länsi

Bongasin tuolta NHL:n sivuston palkinto-jutun kommenteista mielenkiintoista tilastoa noista palkinnoista. Eli sinne oli kommentoitu Selke-trophyn jakautumisesta aikavyöhykkeittäin seuraavaa:

21 Eastern Conference Winners
15 Western - (Detroit counted as West)

1 Pacific time zone winner. (Van)
0 Mountain time zone
7 Central time zone winners (Chi, Dallas, St.Louis)
28 Eastern time zone winners

Eli palkinnot menevät tässäkin todella vahvasti itäpainotteisesti. Tiesin, että suurin osa palkintoja valitsevista toimittajista seuraa itärannikkoa ja sen aikavyöhykkeen pelejä, mutta onhan tuo aika karua. En jaksa tarkistaa, mutta onko muillakin palkinnoilla yhtä vahva jakauma itään? Voisin kuvitella. Luulisi, että ei olisi niin hankalaa saada jaettua tuo palkintoja jakava porukka edes suunnilleen tasan idän ja lännen välille niin ei tulisi noin puolueellisia päätöksiä.
Tämä ei siis ole mitään esim Patrice Bergeronia vastaan, joka pelasi todella hyvän kauden ja ansaitsi palkintonsa.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Eli palkinnot menevät tässäkin todella vahvasti itäpainotteisesti. Tiesin, että suurin osa palkintoja valitsevista toimittajista seuraa itärannikkoa ja sen aikavyöhykkeen pelejä, mutta onhan tuo aika karua. En jaksa tarkistaa, mutta onko muillakin palkinnoilla yhtä vahva jakauma itään? Voisin kuvitella. Luulisi, että ei olisi niin hankalaa saada jaettua tuo palkintoja jakava porukka edes suunnilleen tasan idän ja lännen välille niin ei tulisi noin puolueellisia päätöksiä.

Pitää ottaa myös huomioon, että yli puolet NHL:n joukkueista pelaa itäisellä aikavyöhykkeellä. Enemmän ehdokkaita=enemmän ääniä. Lisäksi suurin osa NHL:ää seuraavista amerikkalaisista asuu tuolla aikavyöhykkeellä, mikä vaikeuttaa hajauttamista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mikäli tänä kesänä ei nähdä yhtään tavallista sopimuksen ulosostoa, niin tulevan kauden päätteeksi kaikki joukkueet pääsevätkin eroon turhista cappirasitteistaan tältä osin. Nimittäin siellä lähtee viimeinen kausi kulumaan esimerkiksi Yashinin, Commodoren, Prospalin ja Hunterin pitkään kirjoilla olleista ulosostoista.

Tästä kun pääsin sanomaan niin eikös Coyotes sitten ostanut Ribeiron ulos, ja siitä sitten seuraaviksi kuudeksi vuodeksi cappiin rasitteita.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ei tainnut olla vielä mainintaa, että Gino Odjickilla on todettu harvinainen AL amyloidosis -niminen sairaus, joka vie miehen varmuudella hautaan. Selviytyminen riippuu siitä kuinka nopeasti tauti etenee ja se on sitten taas sattuman kauppaa, toki muutamat seikat iästä ja yleisestä terveydentilasta lähtien vaikuttavat asiaan.

Tuossa vielä linkki Canucksin sivuille Odjickin avoimeen kirjeeseen. Ei ole helppo kohtalo nuorelle ihmiselle tietää sairastavansa sairautta, josta ei voi parantua ja joka on todennäköisesti kohtalokas.

EDIT: Olihan tuolla Canucksin ketjussa tietysti asiasta maininta.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Nyt kun NHL siirtyy Kanadassa TSN:ltä Sportsnetille, niin onko tiedossa, seuraako insidereiden ja asiantuntijoiden joukkopako myös Sportsnetille. Tähän astihan Sportsnetillä ovat esiintyneet voittopuolisesti ne "kakkosluokan" asiantuntijat.
 

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nyt kun NHL siirtyy Kanadassa TSN:ltä Sportsnetille, niin onko tiedossa, seuraako insidereiden ja asiantuntijoiden joukkopako myös Sportsnetille. Tähän astihan Sportsnetillä ovat esiintyneet voittopuolisesti ne "kakkosluokan" asiantuntijat.

Sen verran mitä seurannut tilannetta, niin ei siirry. Sitähän tässä (ja Kanadassa) kirotaan, rahalla ostettiin kiekko-oikeudet pois TSN:lta ja CBC:lta. Nyt ei sitten tiedä mitä tuleman pitää, laatu ei saa ainakaan tippua kun kerran on varaa miljardeja pistää oikeuksien hankkimiseen.
 

Apheu

Jäsen
Pitääpä oikein ihmetellä sitä, kuinka yhä edelleen vain lännestä on tulossa parempi ja parempi. Centralissa on käynnissä jo tässä kohtaa melko hurjanoloinen kilpavarustelu ja fakta on se, että sieltä jää joka tapauksessa yksi todella kova tiimi ilman playoffpaikkaa. Chicagoa lukuunottamatta jokainen centralin joukkue on vain parantunut viime kaudesta ainakin paperilla;

Colorado hankki Iginlan (vaikka Stastnyn menettivätkin, niin nuoret kasvavat).
St. Louis hankki Stastnyn.
Chicago on tosiaan kova ilman mitään hankintojakaan.
Minnesotaan matkasi Vanek.
Dallas kokosi itselleen lähes toisen ykköskentän Spezzalla ja Hemskyllä.
Nashville treidasi Nealin itselleen ja Rinteen ollessa terve helkutin kova tiimi

Winnipegillä voi tulla tuossa seurassa ikävä idän puolelle.. :)
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Pitääpä oikein ihmetellä sitä, kuinka yhä edelleen vain lännestä on tulossa parempi ja parempi.

Lännessä on joukkueita rakennettu järkevästi ja hartaasti. Tuommoisten joukkueiden on helpompi saadakin täsmävahvistuksina signattua noita isoja kaloja, kun taas idässä GM:t tuntuvat napsivan ylihinnoiteltuja pelaajia jos sattuvat vain saamaan. Länsi on tulevalla(kin) kaudella jo aivan helvetin paljon parempi kuin itä, ja ero vain kasvaa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Race for McDavid/Eichel

En nyt parempaakaan ketjua keksi tälle spekuloinnille, draftiketju olisi tietysti toinen. Mutta tuntuu kuin nykyään kilpailu noista franchise-tason prospekteista olisi raadollisempaa kuin aikaisemmin. En osaa varmaksi sanoa, mutta tuntuu kuin esimekiksi Stamkosin ja Tavaresin varausvuosina heidät varanneilla joukkueilla ei olisi ollut varsinaisesti tarkoituksena päätyä tuohon asemaan. Eli että tietyllä tavalla jälleenrakennettiin mutta tavoite ei ollut olla viimeinen ja päästä ensimmäisenä varaamaan, ainakaan tuossa Tampan tapauksessa. Nyt sitten viime vuosina GM:ien silmät tuntuvat auenneen ja pyritään löytämään optimaalinen sekoitus surkeutta jotta runkosarjasijoitus olisi riittävän huono. Ajattelutapa tuntuu muuttuneen. Haluan korostaa että tämä kaikki on puhdasta mutuilua. Tästä päästäänkin varsinaiseen aiheeseeni.

Uskotteko, että jos esimerkiksi Buffalon peli alkaakin kulkea tuolla porukalla ja jengi keikkuu taulukossa jo lähellä viimeistä pudotuspelipaikkaa, niin alkaa paniikinomainen tyhjennysmyynti jossa kaikki tylerennisit vaihdetaan joihinkin danyheatleyhin? Palkkalattian yläpuolella olisi kuitenkin pysyttävä, joten ytimen tilalle kallista paskaa. Parhaat junnut AHL:n ja farmijyrät tilalle. Tämä tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä. Uskon että tiiviimmin tässä kilpailussa ovat Calgary, Buffalo, ehkä Florida, perässä seuraavat sitten kenties Ottawa, Carolina, jopa Winnipeg? Edmonton yrittää selkeästi nousua heti (päätellen hankinnoista), Islanders taas yrittää nousta koska menettää 1. kierroksen varauksensa Buffalolle. Peräpään kahinat tulevat olemaan jännittävimmillään pitkään aikaan, ja toivottavasti homma äityy rumaksi loppukauteen menessä. Kyllä kelpaisi katsella vierestä kun Calgary ja Buffalo kilpailisivat kumpi saa heikomman AHL-miehistön jäälle. Ehkä vähän menee yli tämä fantasiointi kuitenkin ;)
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuosta kisasta ei kannata unohtaa Maple Leafsia, rosteri ei viime kauteen verrattuna ole juurikaan parantunut ja vaikka kokoonpano saattaa ollakin Calgaryyn ja Buffaloon verrattuna tasokkaamman oloinen, Carlyle nostaa Leafsin osakkeita tuossa kisassa. Eipä se tarvi kuin Kesselin tai Bernierin loukkaantumisen ja McDavid on lähellä.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Tällä kaudella todellakin kannattaa kontata. Toronton suunnalla oltiin vaan taktisia kun ei potkitty Carlylea veks. Tahallaan häviämisestä voi kuitenkin tulla sanomista, joten parempi hoitaa homma tollai "diskreetisti".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös