Yleisesti Jokerien, SKA:n, KHL:n ja Rotenbergin suhteesta

  • 190 423
  • 1 088

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Anteeksi huutelu vieraaseen pöytään, mutta...

Cobolille iso kiitos, aivan loistava viesti Jokereiden omistuskuvioista. Mutta mitä tulee tuohon lainattiin kohtaan niin Moseksen pelaajaoikeuksien korvauksen suuruudella ei taas ole mitään väliä, jos niillä rahoilla kuitataan tappioita. Sama kai se on Jokereiden kannalta kummasta taskusta Rotenberg Jokereiden tappiot kuittaa.

Naapurista katsoen asiat nähdään usein selkeämmin. Aika moni vetää punakeltalasit silmillä ja hykertelivät SKA-siirrosta. Fyrkkaa oli kuulemma tulossa Stadiin taas iso tukku. huoh....
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Sieltä puski taaa hyökkääjää sisään. Ei ehkä 2miljoonan, mutta taas vahvistettiin joukkuetta. Tarkoittaneen että sieltä jotain tuli juudaksen ( :D ) pelaajaoikeuksista. Nyt voi tietenkin selitellä että Roman ja Putin antoivat vasta nyt luvan kun Ska noussut melkein rinnalle..
Nojoo älkää ottako liian tosissaan ;)
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Naapurista katsoen asiat nähdään usein selkeämmin. Aika moni vetää punakeltalasit silmillä ja hykertelivät SKA-siirrosta. Fyrkkaa oli kuulemma tulossa Stadiin taas iso tukku. huoh....

Sikäli jännää, että mun mielestä nimenomaan RR:n haukkujat vetää punakeltaiset lasit silmillä. Ei oikein suostuta näkemään kokonaisuutta. On vain Rottenberg sitä ja SKA tota. On syytä muistaa, että vaikka Jokerifaneille SKA on se ykkösvastustaja, niin ikävä kyllä Jokerit ei ole SKA:lle se ykkösvastustaja. Ufa, CSKA ja vaikka Mangi ovat SKA:n ykkösvastustajia kun puhutaan matkasta mestaruuteen. Ja vielä kerran, kun oli selvää että Moses haluaa KHL:ään takaisin, mutta ei tule Jokereihin, niin olisiko Rottnbergin pitänyt päästää Mosse vaikka Ufaan tai CSKA:an? Eihän siinä olisi ollut mitään järkeä. Mä en vaan voi ymmärtää, että mikä tossa siirrossa SKA:han on niin ylipääsemättömän vaikeaa joillekin faneille.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@powerplaymaker Puhuitko ihan lämpimikseen vaan vai olikohan sulla jotain oikeaakin tietoa väitteiden tueksi? Ainakin yrität kovasti olla niin asiantuntevaa ja asioista perillä olevaa sorttia, että olisi ihan hyvä olla jotain taikinaa siellä sanojen takanakin. "Kysyn siis uudestaan, että löytyykö niitä esimerkkejä vastaavan tyyppisestä suhmuroinnista kahdessa eri joukkueessa saman sarjan sisällä jossain Eurooppalaisissa tai Pohjois-Amerikkalaisissa ammattilaissarjoissa?"

@matti&teppo Hyvä teksti kokonaisuudessaan! Toki yksi vaihtoehto jäi vielä kirjoittamatta, mikä on yksi täysin mahdollinen skenaario. Sen sijaan, että Rotenberg siirsi rahaa oikeasta taskustaan (SKA) takataskuun (Jokerit), voi kyse olla myös siitä, että Moseksen pelaajaoikeuksien ostoon tulleet rahat maksoi Gazprom. Siinähän tapauksessa Rotenberg on ollut ihan kettu, jos on saanut siirrettyä sponsorilta 2 miljoonaa Euroa omaan taskuun.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole muistaakseni asiasta kirjoitellut, mutta kyllähän Moseksen SKA-sopimus vieläkin vituttaa. Riippumatta siitä, oliko Moses Jokerien pelaaja vai ei tai olisiko Jokereilla ollut mitään mahdollisuutta Mosesta tälle kaudella saada. Rotenberg olisi kaksoisroolissaan voinut jättää Moseksen hankkimatta, sillä varmasti tiesi, minkälaisen reaktion se Jokerit-faneissa aiheuttaa. Nyt joukkueen osaomistajana kusi fanien päälle. Ihan minkä tahansa muun seuran omistajille on sama, miten Jokerien kannattajat KHL:lään suhtautuvat, mutta Rotenbergille ei pitäisi olla sama.

Ainakin vastakkainasettelua Jokerien ja SKA:n välillä on onnistuttu näin luomaan. Siitä syystä toivonkin, että pietarilaisten kausi päättyisi tänä vuonna lyhyeen. Mieluiten Jokereita vastaan, mutta oikeastaan ihan sama, vaikka joku muu pudottaisi SKA:n. Oksettaa koko seura ja erityisesti varatoimitusjohtajan ja kapteenin naaman näkeminen. HIFK:ta vastaan en ikinä pystynyt tuntemaan tällaista vastenmielisyyttä, vaikka tunteita nekin kohtaamiset aiheuttivat.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitkä 2 miljoonaa? Ei kait kukaan maksa pelioikeuksista tuon vertaa joukkueelle, missä pelaaja ei käytännössä voisi /haluaisi pelata. Kaksi miljoonaa taitaa valitettavasti olla Seiska tason uutisointia jostain nobody agentin kommentista, jos tällainen summa on liikkunut, niin se olisi nyt ihan hyväntekeväisyyttä, niin kuin puolet Jokeri budjetista.

Kukaan ei voi meistä sanoa, mihin mahdolliset Mooses rahat- jotka ei ole 2 miljoonaa- ovat menneet vai ovatko vaikka jemmassa ensi vuotta varten. Jos, HUOM. jos, mitään ei ole saatu/saada, niin silloin Rotta käytti kaksois-rooliaan hyväksi, mutta ei se kyllä näitä salaliittoteorioita vieläkään tue.

Edit: Sen verran vielä, että Mooseksen SKA-sopimus vituttaa silti...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos, HUOM. jos, mitään ei ole saatu/saada, niin silloin Rotta käytti kaksois-rooliaan hyväksi, mutta ei se kyllä näitä salaliittoteorioita vieläkään tue..

Minusta mouhoaminen salaliittoteoriasta alkaa olemaan jo aikansa elänyt. Vähän aikaa sillä ratsastaa ja hihitellä, mutta eihän se faktoja poista. Ei Jokerien ympärillä pyöri salaliittoja, mutta iso kuva on - taas kerran - alla:

* Venäjä on yksi maailman korruptoituneista suhteellisen kehittyneistä maista eli suomeksi sanoen läpeensä korruptoitunut.
* Roman Rotenberg sekä Jokerien alkuperäiset venäläisostajat ovat erittäin merkittävä osa Putinin ajan venäläista korruptiota.
* Roman Rotenberg on rahoituskytkösten kautta määrävässä asemassa kahdessa KHL-seurassa samaan aikaan ja lisäksi merkittävässä asemassa Venäjän Jääkiekkoliittossa. Seuroista toinen on venäläinen, yksi KHL:n tähdistä eli SKA ja toinen suomalainen Jokerit.
* Venäjän urheilu on läpeensä doupattua vilunkipeliä Venäjän valtion johdolla.
* Venäjän valtio yhtiöineen on KHL:n pääasiallinen ja iso rahoittaja.
* Korruption ja vilunkipelin laineet lyövät Venäjän muun yhteiskunnallisen tilanteen takia myös KHL:ään
* Niin Jokerit kuin moni muu KHL-seura/valmentaja on valittanut ja/tai kertonut KHL:n tuomaripelistä playoffeissa.

Katsellaan mitä tapahtuu ja toivotaan että julkista painetta saadaan tuleviin KHL:n playoffeihin sen verran, että niissä ei toistu viime playoffien kaltaiset tapahtumat, joista julkisesti valitti ainakin kahden seuran valmentajat ja Jokerien suomalainen johto.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Moi vaan @Cobol . Olet useasti tuonut esiin kuinka mätä valtio Venäjä on ja kuinka korruptio näkyy ja tuntuu joka paikassa, aina urheilua myöten. Usein myös samassa yhteydessä vilahtelee sanat SKA, Rotenberg ja Putin. Eikä unohdeta kyseenalaista tuomaripeliä ja urheilijoiden dopingin käyttöä Venäjän valtion johdolla. Eli noi on sinun mielestä olemassa olevat faktat ja niitä olet nyt usein tuonut eri tilanteissa esiin. Siinä ei mitään että tuot niitä jatkuvasti esiin, mutta ehkä on jo aika kysyä, että mitä sitten? Miten noi liittyy Jokereihin? Ja korostan jo etukäteen sitä, että minunkin mielestäni Venäjän johto on kusipäisiä paskoja täynnä ja KHL kyseenalainen sarja rahoituksensa suhteen, mutta puolustan Jokereita ja vielä ainakin myös Rotenbergiä kuin heikkopäinen sika. Ja siksi haluan kysyä sinulta, että kun puhutaan KHL:stä ja Jokereista, niin miten Jokerit linkittyy Venäläiseen korruptioon tai Venäläisten urheilijoiden dopingin käyttöön? Ja jos edellä mainitut asiat ei linkity Jokereihin, niin miksi tuot niitä niin usein esiin?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Moi vaan @Cobol Ja siksi haluan kysyä sinulta, että kun puhutaan KHL:stä ja Jokereista, niin miten Jokerit linkittyy Venäläiseen korruptioon tai Venäläisten urheilijoiden dopingin käyttöön? Ja jos edellä mainitut asiat ei linkity Jokereihin, niin miksi tuot niitä niin usein esiin?

KHL ei ole erillinen osa Venäjää. Päinvastoin, se mitä tapahtuu Venäjällä yleensä ja muussa huippu-urheilussa, koskee todennäköisesti myös KHL:ää. Jokerien kannalta katsoen se tarkoittaa kahta asiaa:

1. Venäläiset KHL-joukkueet saattavat käyttää kiellettyjä aineita jotka parantavat rasituksesta toipumista. Tätä voi pitää hyvin mahdollisena sen perusteella kuinka valtiollinen doping läpäisee mm. venäläiseen yleisurheilun. Asiaa on kommentoinut (ja linkitin senkin) myös KHL:ssä toiminut suomalainen fysio joka kertoi ettei seuroilla ole testausta.

2. Jos hyväksytään se että KHL ei ole vapaa korruptiosta, tullaan siihen että viime playoffeissa vääryydestä kertoneet valmentajat Peter Skudra ja Erkka Westerlund sekä Jokerien GM Jari Kurri eivät ole ainakaan kokonaan väärässä sen suhteen, että tuomarilinja ei ole ollut sitä mitä sen pitää olla. Jokerit puuttui asiaan myös tällä kaudella ja tekstihän oli todella tylyä. Se ei jättänyt mitään epäselväksi.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Cobol on kirjoittanut parissa viestissä asiaa. Todellakin mouhoaminen salaliittoteorioista voitaisiin jättää.

1. Jääkiekossakin käytetään dopingia.

2. Tuomarit on puolueellisia (varsinkin Jokereita vastaan ; ), eikö niin ollut jo liigassa ja tästä taisi Cobolkin kertoa kirjoittaneensa aikoinaan artikkelin, joka sensuroitiin?).

No tähän pitää vakavalla naamalla todeta, että uskon Venäjällä lahjottavan tuomareita ja se on perseestä. Voisiko Rotta joskus lahjoa ne meille?
Lisäksi dopingin on Venäjällä iso ongelma, mutta en näe sitä mitenkään ainutlaatuisena tilanteena, käsittääkseni esim. Atlantin toisella puolella sitä harrastetaan monessa joukkuelajissa lähes puoli avoimesti (ja kyllä, se liittyy tähän, koska keskustelemme dopingin käytöstä jääkiekossa).
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lisäksi dopingin on Venäjällä iso ongelma, mutta en näe sitä mitenkään ainutlaatuisena tilanteena, käsittääkseni esim. Atlantin toisella puolella sitä harrastetaan monessa joukkuelajissa lähes puoli avoimesti (ja kyllä, se liittyy tähän, koska keskustelemme dopingin käytöstä jääkiekossa).

Doping on ongelma Pohjois-Amerikassa. Jokerien kannalta katsoen se on toissijainen asia koska Jokerit ei siellä pelaa.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
No tähän pitää vakavalla naamalla todeta, että uskon Venäjällä lahjottavan tuomareita ja se on perseestä. Voisiko Rotta joskus lahjoa ne meille?

Mä en usko että siellä annetaan suoraan rahaa käteen. Voi tietenkin olla että siellä vinkataan että jos haluaa sitä työkseen tehdä, niin ehkä kannattaa miettiä vihellyslinjaansa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
@powerplaymaker Puhuitko ihan lämpimikseen vaan vai olikohan sulla jotain oikeaakin tietoa väitteiden tueksi? Ainakin yrität kovasti olla niin asiantuntevaa ja asioista perillä olevaa sorttia, että olisi ihan hyvä olla jotain taikinaa siellä sanojen takanakin. "Kysyn siis uudestaan, että löytyykö niitä esimerkkejä vastaavan tyyppisestä suhmuroinnista kahdessa eri joukkueessa saman sarjan sisällä jossain Eurooppalaisissa tai Pohjois-Amerikkalaisissa ammattilaissarjoissa?"

En ole väittänyt että sellaista "suhmuroitnia" olisi euroopassa tai muualla maailmassa, jos luit viestini oikein. Eipä semmoista ole Jokereissakaan. Ihan samanlaista liiketoimintaa se rahoitusbisnes on kuin muillakin urheiluseuroilla.

En tiedä ymmärsitkö tarkoituksella viestini väärin vai onko asenteesi vaan lähtökohtaisesti tämä.

Ja kyllä, aika läheltä löytyy ensikäden tietoa ja käytännön esimerkkejä Jokerien toiminnasta. Lähteitä en erittele, uskokoon ken tahtoo.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Okei ja kiitos @Cobol asiallisesta ja perustellusta vastauksestasi. Mun piti kirjoittaa myös pieni "vastine" mutta en nyt tällä kertaa saanut ajatuksiani ymmärrettävään muotoon näppäimistöltä ulos ja kolmannen delete kerran jälkeen päätin luovuttaa, mutta tosiaan kiitos vastauksesta. Rotenberg ja Jokerit rules tähän hätään ;)
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Hei ystavat hyvat, jattakaa nyt herrajumala Rotenberg rauhaan ja keskittykaa johonkin muihin asioihin, vai pitaa pahaa Han on teille tehnyt?!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole väittänyt että sellaista "suhmuroitnia" olisi euroopassa tai muualla maailmassa, jos luit viestini oikein. Eipä semmoista ole Jokereissakaan. Ihan samanlaista liiketoimintaa se rahoitusbisnes on kuin muillakin urheiluseuroilla.

Jos Jokereissa ei ole mielestäsi mitään tavallisuudesta poikkeavaa rahoituskuvioissa ja siinä kuka vetää naruista, niin mielelläni lukisin vastaavista kuvioista muissakin ammattilaissarjoissa. Onhan toi nyt täysin absurdi tilanne, että todellisessa vallan kahvassa rahoituksen kautta on sama kaveri kilpailevissa seuroissa. Roman myös melko avoimesti on kommentoinut aikaisemmin ja tulee varmasti kommentoimaan myös jatkossakin Jokereitten asioita eli mistään ihan hiljaisesta taustalla toimivasta yhtiömiehestä on turha puhua. Käyttääkö se valtaansa suoraan vai välikäsien kautta (esim Paananen) on toissijainen asia. Missä muualla toimitaan näin, jos tässä ei ole mitään poikkeuksellista? Tietääkseni NHL:ssä, Valioliigassa yms isoissa sarjoissa ei ole kahdessa kilpailevassa seurassa samaa kaveria vetämässä molempien joukkueiden naruista.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Entäs jos Olimbin lähtö ei liittynyt mitenkään Kennedyyn vaan realisoitui tyyliin parin päivän varoitusajalla ja nyt on todellisuudessa haku päällä, vaikka julkisesti ei olekaan?

En mä vaan saa mitenkään käännettyä Rotenbergin kontolle. Koko ajatus, että leikkaisi kesken kauden Jokereiden budjettia, koska haluaa nostaa SKA:n ohi runkosarjassa on imo absurdi.

Kaskas. Avasin internetin ja huomasin, että meillehän on hankittu Olimbin tilalle pelaaja.. Eli Huhtala, Olimb out. Kennedy, Pelletier, Talaja in. Ei tässä oikein enää aineksia jutella rosterin tahallisesta halpuuttamisesta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
.. Eli Huhtala, Olimb out. Kennedy, Pelletier, Talaja in. Ei tässä oikein enää aineksia jutella rosterin tahallisesta halpuuttamisesta.

Määrälllisesti ainakin, toivottavasti myös laadullisesti. Halpuuttamisen osalta sen verran, että ehdollinen "jos" ei toteutunut enkä usko, että mentäisiin kuten viime kaudella eli joukkueesta lähtee pelaaja muihin seuroihin vielä siirtorajan sulkeudettua KHL:ssä, jolloin lisähankintoja ei voi tehdä eikä aiemminkaan lähteneitä korvattu määrällisesti. Viime kauden menettely pisti ainakin minun epäilemään, että sama saattaa toistua tällä kaudella. Eihän se varmaa toki ole vieläkään ettei toistuisi, mutta paremmalta näyttää ja uskon että - näillä mennään!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueen halpuutuksen pähkäileminen oli perusteltua, koska viime kausi ja koska toimisto on kuin KGB salailun suhteen.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Moi @Cobol ja toki kaikki muutkin. Eilen tosiaan vaimo ahdisteli jouluostoksille niin en saanut vastattua kun takaraivon takana hoputettiin, mutta nyt kun se imuroi, niin muutama ajatus vielä. Niin sanoit että KHL:ää ei voi erottaa Venäjän muusta yhteiskunnasta ja siksi tuot aina korruption esiin kun puhutaan KHL:stä. En ole kanssasi eri mieltä Venäjän korruptiosta tai yhteiskunnan mädänneisyydestä (siis poliitikkojen taholta), mutta se että yhdistät sen aina KHL:ään on mielestäni aika halpaa artikulointia ja vähän sellaista että mennään sieltä missä rima on alin tai aita matalin. Korruptiohan ei tavallaan ole KHL:n ongelma, vaan se on koko Venäjän ongelma ja vielä laajennettuna se on kansainvälinen ongelma. Ei ole kuin pari viikkoa kun ennen Madrid-Barca peliä tuli tietoon tuomarin lahjontayritys, Italian politiikoista ja jalkapallosta nyt puhumattakaan. Siinä nyt muutama esimerkki tuhansien joukosta. Onhan näitä ympäri maailmaa. Suomessakin on esiintynyt vedonlyöntihuijauksia jalkapallossa. Ja Suomessa muuten myös on korruptiota, ei toki lähellekään siinä määrin kuin Venäjällä, mutta kuitenkin on. Eli se että tuot korruption aina esiin KHL:n yhteydessä on mielestäni halpaa, koska se ei ole vain KHL:n ongelma vaan maailmanlaajuinen ongelma ja sitä esiintyy kaikkialla. Tällä kirjoituksella en ole uhriutumassa enkä kieltämässä sinua myös jatkossakin kritisoimasta KHL:ää ihan millä kriiteireillä haluat ja ihan niin usein kuin haluat ja tarpeelliseksi koet. Toin vaan oman mielipiteeni asiasta esiin pienin perusteluin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli se että tuot korruption aina esiin KHL:n yhteydessä on mielestäni halpaa, koska se ei ole vain KHL:n ongelma vaan maailmanlaajuinen ongelma ja sitä esiintyy kaikkialla.

Voit hyvä @attendo olla 100 prosenttisen luottavainen. Sinä päivänä kun Jokerit pelaa Italian liigaa, olen ensimmäisenä ahdistelemassa Jokerien omistajaa, Mr Berlusconia sekä hänen keskeisestä osuudestaan Italian korruptiossa yleensä että hänen suosimisestaan Milania minulle rakkaan Jokerien kustannuksella ja italialaisen tuomaripelin vaikutuksia Jokerien pudottamiseen mitaleilta tms.

Ainoa mitä kautta asiaa katson on Jokerien etu. Samasta syystä rajaan kritiikkini vain liigaan jossa Jokerit on mukana ja omistajiin jotka Jokereissa tällä hetkellä ovat.

Mitään uuttahan tämä ei ole. Virmasen ja Hjalliksen aikaan arvostelin kymmeniä kertoja heidän toimintaansa ja usein todella kovasanaisesti. En kyllä jättänyt mahdollisuutta käyttämättä, jos V&H tekivät isompia virheitä. Usein meni välit toimistoon, mutta aina ne palasivat kohtuullisiksi. Mielestäni se on hyvä merkki siitä, että asioita ei ymmärretty vittuiluna vaan huolena Jokerien tilanteesta ja tulevaisuudesta. Ihan kohtuulliset on välit nytkin vaikka varmasti arvostelen jos siihen syytä katson olevan.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Ymmärrän @Cobol ja olisihan se vähän hassua kritisoida vaikka Serie A:ta Jokereiden sivuilla, mutta luotan siihen että viisaana miehenä ja maailmaa kiertäneenä löysit kirjoituksestani sen pointin mitä tarkoitin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ymmärrän @Cobol ja olisihan se vähän hassua kritisoida vaikka Serie A:ta Jokereiden sivuilla, mutta luotan siihen että viisaana miehenä ja maailmaa kiertäneenä löysit kirjoituksestani sen pointin mitä tarkoitin.

Viisautta on liian vähän, mutta kyllähän minä taidan kuitenkin suhteellisen ainoa olla siinä mielessä, että kirjoitan sekä Jokerien uhkista että mahdollisuuksista KHL:ssä. Edellinen pitempi kirjoitus sisälsi molempien käsittelyn. Olen myös monta kertaa (mm. gallupissa) tuonut esille sen, että haluaisin Jokerien jatkavan KHL:ssä, mutta budjetti täytyy olla sellainen että playoffit eivät ole mestaruus. Samoin ihan heti alusta asti kun Kurri-Vuorinen valittiin olen tuon kaksikon takana seisonut. Silloinkin kun se ei ollut muotia. Kun Kurri oli selänpesijä ja Vuorinen epäonnistunut kaikessa Bluesissa. Jostain syystä löydän itseni usein eri puolelta kuin enemmistö, mutta uskon että jokainen meistä katsoo asioita Jokerilasien läpi.

Pointin löysin mutta varaudu siihen että jos Jokerit jättää vielä yhdenkin vastalauseen KHL:n tuomaripelistä, kolmas on ainakin mulle liikaa. Sen jälkeen aloitetaan aktiivinen "Jokerit ulos KHL:stä" kampanja.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Toivotaan ettei kampanjiallesi @Cobol ole tarvetta, mutta jos näin, niin ollaan sitten eri mieltä sivistyneemmin kuin suvakit vs. vajakit ;) Toisaalta eihän minunkaan mielipiteeni ole kiveen hakattu, eli jos jotain todella törkeää paljastuu, niin sitten tulen ostamaan kampajiamukin välittömästi
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Mielenkiintoista keskustelua tässä topikissa, ja Jokerit onkin selkeästi enää ainoa mielenkiintoinen kiekkojoukkue Suomessa, mikä entiseltä antijokerilta on jo tunnustus sinänsä. Se mikä tässä keskustelussa itseäni eniten mietityttää, on se että mistä Roman Rotenbergin rahat tulevat? Långvik tuottaa huomattavaa tappiota, ja kun en tiedä Venäjän yhtiöistä, eli mitä ne tuottavat? Eli mistä ne rahat tulevat jotka RR pumppaa Jokereihin. Eli onko RR vain välikäsi rahoittajille vai onko miehellä huomattava omaisuus / tuotto yhtiöistään Venäjällä josta helposti lohkeaa 10 miljoonaa myös Jokereihin ja lisäksi Areena-yhtiöön?

Kun tämä on selvillä niin mielestäni Romanin rooli selkiytyy myös tässä keskustelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös