Yleisömäärät kaudella 2015–2016

  • 280 659
  • 1 482

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä kaikki seurat ilmoittaa kausikorttilaiset mukaan yleisömäärään, oli heitä paikalla mikä määrä tahansa.

Eilisessä Tap-Pel ilmoitettiin yleisömääräksi 4011 ja tästä noin 2500 on kausikorttilaisia. Todellinen paikallaolijamäärä on ollut 3000-3500 paikkeilla.

Valitettavan heikko määrä mutta aikaisemmat kotipelit on ollut melkoista kuraa ja Tapparalla pelilliset asiat vaikuttaa paljon (sekä tietenkin Mouhijärven säätilanne).
 
H

Hidas_ja_kankea

Jos televisiolähetyksiin laitettaisiin rajoitus, ettei oman kotipaikkakunnan kotimatseja pysty telkusta katselemaan, katsojamäärät halleissa nousisivat aivan takuulla. Ainakin Oulussa Kärpät saisi yhden vakikatsojan lisää (minut). Nykyisin olen vain satunnaisesti yleisön joukossa. Toki tällainen rajoitus on hankalaa teknisesti toteuttaa, eikä liene tv-yhtiöiden intresseissäkään.

Johan tässä siirrytään virtuaalisesti Pariisiin katsomaan CHL-matseja 1,99 € kertamaksulla.

Kyllä henk.koht. tavoitteena on nauttia rusinat pullasta livenä. Luultavasti en sen useammin hallilla kävisi, jos tv-näkyvyyttä ei olisi.
Kärppien osalta CHL-pelit ovat olleet parasta antia toistaiseksi. Tuotteen voisi yrittää laittaa ensin kuntoon (joukkuemäärä+otteluiden merkityksellisyys)
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yksi iso askel kiinnostuksen nostamiseksi olisi tarjota ilmaiskanavilla peli viikossa.
Vanhaan hyvään aikaan Hockey Night kaikkine vastenmielisine lisukkeineen piti kuitenkin Liigan kansan huulilla.
Samaa mieltä. Joku saisi varmasti kipinän lähteä katsomaan peliä paikan päälle.

Kyllähän ihmiset vieraantuvat lajista väkisinkin, kun kiekkoa ei enää nää kuin urheiluruudusta pieninä koosteina. Se mikä on poissa näkyvistä on usein myös poissa mielistä. Sitten on tietysti aktiiviset seuraajat jotka käyvät peleissä huolimatta siitä, että pelit näkisi kotonakin. Nämä aktiivit eivät kuitenkaan yksinään täytä halleja vaan sinne tarvitaan näitä satunnaiskatsojiakin.

Olen joskus miettinyt, että kunka paljon katsojia tulisi lisää jos netin/TV:n kautta ei näkisi pelejä esim. kuukauteen. Olisi mielenkiintoinen kokeilu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin ennen sai varusteet luistimet jne suhkot halvalla. Nytten jo mailat maksavat +100e siis yksi tikku maksaa 600mummon markkaa. Melko älytöntä. Luistimista nyt puhumattakaan. Nämä vielä kun junnuna joudut uusimaan lähes joka vuosi niin siinäpä sitä kustannetta tulee. Päälle vielä kausi/hallivuokramaksut niin namnam.
Ei ne mailat kyllä ihan niin paljoa maksa. Tai löytyyhän niitä tietysti vielä huomattavasti kalliimpiakin, mutta myös halvemmalla. Puumailoja saa vielä parilla kolmella kympillä ja halvimmat komposiittimailatkin ovat 40-50e luokkaa. Ja ne OVAT täysin kelpoisia vehkeitä piha/höntsäpeleihin. Mitä hemmetin järkeä ostaa ulkojäille 150 euron komposiittikeppi kun tuollaisen mailan parhaat ominaisuudet on laukauksissa? Ja kun höntsäpeleissä ei yleensä edes lauota (kun ei useinkaan ole varusteellisia veskareita). Toisekseen höntsäpeleissä on ties minkälaisia halonhakkaajia mukana joten sitä kallista mailaa alkaa vaan varomaan.

En ihan täysin ymmärrä edes sitä että harrastavalle junnullekaan hankitaan viimeisen päälle vehkeitä. Ei ne peliesitykset ole varusteista kiinni. 10-vuotias napero ei tasan tarkkaan saa esim. mailan valinnalla niin paljoa etua, että siihen kannattaisi alkaa hirveästi satsaamaan. Se on käytännössä yhtä hyvä pelaaja muihin verrattuna, oli sillä sitten 50e tai 200e keppi kädessään.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Jos ne blokkaukset kerran ovat jo ajatuksena mahdottomia, niin miksi niistä pitää sitten edes puhua? En ymmärrä. Muutenkin parantuneen näkyvyyden pitäisi lisätä kiinnostusta, jonka pitäisi näkyä yleisömäärissä hallilla ja kanavapakettien tilauksissa, eikä jakaa vanhaa yleisöä kahtia. Nyt kun näyttää kuitenkin käyneen niin, että yleisö on siirtynyt halleilta kotisohville, niin pitäisi lähinnä miettiä sitä, miksi niin on käynyt, eikä sitä kuinka ne puolipakolla tuodaan takaisin halliin. Siinä luultavasti kävisi niin, että osa kotisohvajengistä lopettaisi oman seuraamisensa kokonaan.

Vaikka itse en pidä ollenkaan palloilun yhteydessä sellaisista sanoista kuin tuote, niin tuote se silti on. Tuote, jota kaupataan yleisölle ja yleisö päättää, onko se rahan väärti. Kun pelataan kasa merkityksettömiä otteluita ammattiträpittäjien välillä, niin ei se mikään ihme ole, ettei satunnaiskatsojaa sellainen kiinnosta. Hyökkäysalueiden suurentaminen muutti vielä entisestään peliä siihen suuntaan, että se ei kaikkia sytytä enää edes siinä määrin kuin ennen. Suomessa ei kuitenkaan mitään syvälle juurtunutta palloilukulttuuria ole, joten aika harva kokee otteluun menemisen pakollisena osana elämäänsä. Toisaalta, jos Suomessa olisi osyvälle juurtuneempi kulttuuri tässä asiassa, niin sarjaa ei olisi ikinä suljettu ja koitettu muokata siitä jotain kylmän pohjolan katalogiänäriä.

Kevään koittaessa taas ne joukkueet, joilla on jotain pelattavaa alkavat taas keräämään suurempia yleisöjä ja peliin tulee tunnetta mukaan, kun pisteillä on oikeasti merkitystä. Kaikista talouteen liittyvistä tilanteista huolimatta se sillon näyttää kiinnostavan ja harva poistuu täysin pettyneenä kaikkeen. Sen mitättömän syksyisen 2-1 rankkareiden jälkeen -ottelusta poistuessa saattaa monikin miettiä, että miksi hukkasi aikaansa ja rahaa kyseiseen tapahtumaan ja nekin, ketkä eivät niin ajattele, ovat yleensä niitä, jotka ovat kiintyneet siihen maailmaan, mutta edelleen paskat tämä mikään jööttepori ole, jossa moisia logon palvojia olisi suurempaa massaa, johon voisi luottaa pitkässä juoksussa.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tunnetta ja säpinää lisää! Radikaaliveto mutta itse syttyisin ajatukselle --> Tappeluista 2+10min ja takaisin jäälle. Tai sitten vain suora 5min ja takaisin jäälle.

Monesti puhutaan että ei tappelut kuulu jääkiekkoon. Eikä formuloihin kuulu kolarointi. Mutta miksi molemmat sytyttävät katsojat? Miksi maikkari näyttää kaikissa F1 mainoksissa ulosajoja, kolareita ja palavia F1-autoja? Miksi yleisö huutaa ja hurraa seisaaltaan kun matsissa tipahtaa hanskat?

Siksi koska ne kiinnostavat ihmisiä!

Kouvolassa pelasi Ässissä kovaan maineeseen noussut Matt Nickersson. Hallilla moni kotijoukkueen kannattaja odotti että mitähän nyt tapahtuu kun Matt "päästetään irti"? Kun hanskat tippuivat oli meteliä hallissa. Ja tietysti suurimmat kukkahatut tuomitsevat tämän mutta valtavirta nautti. Istuivat penkeillään ja toivoivat että kohta lähtee...

Sarjan taso ei nouse vaikka siellä sarjassa pelaisi 8 joukkuetta. Ei näiden joukkeiden rahakirstut tuottaisi euroja enempään kuin nyt. Rahalla ne pelaajat kuitenkin ostetaan sinne. Vai kuka syttyy ajatukselle IFK - ILVES otteluita 6-8 kertaa kaudessa? Siihen kylkeen vielä jokin tasauskierros ja samaa vastustajaa vastaan vielä keväällä pleijarit niin hienoa...

Toki rehellisesti olen sitä mieltä että ei kiinnosta katsoa oman kylän poikia kompuroimassa nelosketjussa etenkään jos eivät ole ansainneet paikkaansa pelaamalla. Mielummin yksi kovanyrkki siihen ketjuun ja säpinää jäälle!
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Onkohan sitä koskaan oikeasti tutkittu miksi ihmiset eivät käy peleissä? Tuttavani teki kandintyönsä Luleån fanien mielipiteistä siitä mikä hallille houkuttelee ja mikä saa jäämään kotiin. Tutkimusta mainostettiin Luleå hockeyn Facebook-sivuilla ja siihen osallistui 178 henkilöä. Heistä kolmasosa oli sitä mieltä, että televisiointi vaikuttaa siihen kuinka usein he käyvät peleissä. Ei ole tietystikään mitenkään kattava tutkimus, mutta olisi mielenkiintoista saada enemmän tutkimustietoa asiasta. Jos kiinnostaa, tutkimus löytyy ruotsiksi osoitteesta urn:nbn:se:lnu:diva-26415 : Upplev Luleå Hockey : Publikupplevelser i Coop Norrbotten Arena
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
[kieli poskessa]Tehdään jääkiekosta taas maalintekopeli. Runkosarjan voittaa se, joka tekee eniten maaleja. Loppuisi se puolustuksen kautta pelaaminen. Ketään ei enää kiinnostaisi voittaa matsia 1-0 jos 4-7 tappiollakin kohentaisi asemiaan enemmän sarjataulukossa.[/kieli pois poskesta]
 

444

Jäsen
Ottelumäärästä: Esimerkiksi 12 joukkueen sarjassa HIFK pelaisi useammin mielenkiintoisimpia / kärkijengejä vastaan kuin 16 joukkueen sarjassa, jos pelimäärä olisi sama.

Karsinnat: Ne nostaisivat yleisesti sarjan mielenkiintoa ja lisäisi jännitysmomenttia selkeästi. Lisäksi putoamisen mahdollisuus poistaisi tyhjennysmyyntejä alkuvuodesta, jolloin jo entisestään vähän nimimiehiä sisältävät joukkueet myyvät ne vähäisetkin vetonaulansa pois. Tuollainen on huono homma ihan kaikille joukkueille, kun pelejä tulee vastakkain vielä.
Menee vähän taas kummalliseksi. Eli jos IFK pelaisi viisi kertaa kaudessa esim. Tapparaa vastaan sen neljän kerran sijaan, tämä olisi takuuvarma yleisömagneetti? Siis vaikka verrattuna nyt esim. Pelicansiin tai vaikka Sportiin, jotka ehkä mahdollisesti eivät pelaisi Liigaa tuossa tapauksessa. Mä en jaksa uskoa, että tuolla saisi suuressa mittakaavassa mitään ihmeellistä aikaiseksi; itse peli ei kuitenkaan muuttuisi tuosta miksikään.

Karsintojen tuoma jännitysmomentti on myös hyvin mielenkiintoinen utopia. Mä en edelleenkään menisi yhtään mieluummin katsomaan runkosarjan 50. ottelua, jossa vastaan asettuu karsintauhan alla oleva joukkue kuin mikä tahansa muu joukkue. Se karsintapaikkaa pelkäävä jengi olisi joka tapauksessa aivan yhtä paska, koska eihän se muuten olisi niin alhaalla sarjataulukossa. Toki jos oma jengi olisi tippumassa, niin varmaan kävisin katsomassa yhden enemmän niistä viimeisistä peleistä, mutta sekin olisi niin marginaalitavaraa, kun puhutaan koko Liigan yleisökeskiarvoista. Jos vaikka Sportin viimeisiä pelejä olisi käynyt katsomassa keskimäärin 200 ihmistä enemmän, niin sillä ei olisi koko Liigan ja koko kauden mittapuulla yhtään mitään merkitystä. Sillä olisi merkitystä yhden seuran taloudelle, that's it.
Lisäksi mun mielestä olisi hirveän mielenkiintoista nähdä tilastoja siitä, kuinka paljon yleisökeskiarvot ovat runkosarjan aikana tippuneet, kun nimimiehet on myyty muualle. Eli vaikuttaako se oikeasti ja kuinka paljon se vaikuttaa?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Syyskuun matsit on taputeltu ja nyt voidaan verrata tilannetta suhteessa vuoden takaiseen. Seuraavassa on laskettu joukkueittain tämän vuoden syyskuun kotipelien yleisökeskiarvon ja viime kauden syyskuun kotipelien yleisökeskiarvon välinen erotus:

Tappara: +717
HPK: +270
SaiPa: +204
Pelicans: -8
HIFK: -83
Kärpät: -103
Lukko: -137
JYP: -164
KalPa: -189
Sport: -415
TPS: -624
Ilves: -972
Blues: -1662

Ässiä ja KooKoota ei ole huomioitu, koska ensimmäinen ei ole pelannut yhtään kotipeliä tällä kaudella ja jälkimmäinen taas on uusi tulokas sarjassa.

Iso kuva on aika musertava, kun joukkueista 10/13 on kerännyt nyt vähemmän katsojia per peli. Keskiarvollisesti pudotusta on 244 per joukkue.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Aivan taatusti paikalla oli enemmän ihmisiä kuin tuo 1350! Kausikorttilaiset tosiaan lasketaan tietääkseni mukaan, olivat he paikalla tai eivät ja näin tehdään varmasti joka paikkakunnalla. He ovat maksaneet paikasta jokaisessa ottelussa, joten miksei heitä laskettaisi yleisömäärään mukaan?

KooKoo ilmoittaa aina VAIN ne katsojat, jotka lukulaitteiden ohi kulkevat. Eli jos sinulla on lippu taskussa hautumassa kun puhaltelet munia sohvannurkassa niin sinua ei lasketa ottelun YLEISÖKSI.

Käytännöt siis vaihtelevat ja toiset VALEHTELEVAT ilmoittaessaan otteluyleisömääriä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kyllä kaikki seurat ilmoittaa kausikorttilaiset mukaan yleisömäärään, oli heitä paikalla mikä määrä tahansa.
KooKoo ei ainakaan ilmoita kausikorttilaisia mukaan yleisömäärään, jos he eivät saavu paikalle. KooKoo ei ilmoittanut kotona istuvia kausikorttilaisia Mestiksessä eikä ilmoita Liigassakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Eli jos KooKoo joskus myy ottelun loppuun niin se ei silti ole loppuunmyyty yleisömäärän mukaan? Voi aiheuttaa pientä hämmennystä seuraavana päivänä niiden halukkaiden asiakkaiden keskuudessa, joille on myyty ei oota, kun Kouvolan Sanomissa seisookin, että jäätiin esim. sata katsojaa täydestä tuvasta.

Lähes kaikki seurat ovat ajoittain ilmoittaneet täysiä katsomoita joten KooKoo lienee käytäntönsä kanssa ihan yksin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
KooKoo ei ainakaan ilmoita kausikorttilaisia mukaan yleisömäärään. KooKoo ei ilmoittanut Mestiksessä eikä ilmoita Liigassakaan.
Kirjoitit väärin. Se ei siis ilmoita, jos korttia ei ole luettu. Ilmoittaa, jos kortti luetaan ja henkilö todellakin hallissa sisällä. Eikös vaan?

Sama Vaasassa. Meillä ilmoitetaan ainoastaan ne, jotka lukulaite lukee. Tästä on ihan omakohtaista faktaa. Kysyny tätä seuralta ja viime kaudella oli tilanne, jolloin lukupääte petti. Silloin kellotettiin perus laskurilla sisääntulleet kausikorttilaiset.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kirjoitit väärin. Se ei siis ilmoita, jos korttia ei ole luettu. Ilmoittaa, jos kortti luetaan ja henkilö todellakin hallissa sisällä. Eikös vaan?

Sama Vaasassa. Meillä ilmoitetaan ainoastaan ne, jotka lukulaite lukee. Tästä on ihan omakohtaista faktaa. Kysyny tätä seuralta ja viime kaudella oli tilanne, jolloin lukupääte petti. Silloin kellotettiin perus laskurilla sisääntulleet kausikorttilaiset.
Kiitos vinkistä, nyt on korjattu.

KooKoo pelasi aikanaan ilmaispelin johon kaikki halukkaat eivät pääseet sisään, kun halli oli loppuunmyyty. Silti hallissa ei silti ollut kuin 5000-5400 katsojaa, koska osa ilmaislipun hakeneista ei ilmestynyt paikalle.
Eli jos KooKoo joskus myy ottelun loppuun niin se ei silti ole loppuunmyyty yleisömäärän mukaan? Voi aiheuttaa pientä hämmennystä seuraavana päivänä niiden halukkaiden asiakkaiden keskuudessa, joille on myyty ei oota, kun Kouvolan Sanomissa seisookin, että jäätiin esim. sata katsojaa täydestä tuvasta.

Lähes kaikki seurat ovat ajoittain ilmoittaneet täysiä katsomoita joten KooKoo lienee käytäntönsä kanssa ihan yksin.
Tuolloin ilmaispelissä tapahtui juuri mainitsemasi skenaario.

Tarkastin juuri ja tuo ottelu oli KooKoo-Titaanit ja se pelattiin 23.1.2008. Katsojia oli paikalla 5025 ja lippuja oli myyty ja jaettu 6000 kpl. Osa katsojista ei edes päässyt sisälle loppuunmyytyyn halliin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kirjoitit väärin. Se ei siis ilmoita, jos korttia ei ole luettu. Ilmoittaa, jos kortti luetaan ja henkilö todellakin hallissa sisällä. Eikös vaan?

Sama Vaasassa. Meillä ilmoitetaan ainoastaan ne, jotka lukulaite lukee. Tästä on ihan omakohtaista faktaa. Kysyny tätä seuralta ja viime kaudella oli tilanne, jolloin lukupääte petti. Silloin kellotettiin perus laskurilla sisääntulleet kausikorttilaiset.

Sumulaaksossakin on lukulaitejärjestysmiehillä vieressään olevalla pöydällä mekaaninen laskuri juuri niitä tilanteita varten kun se piippari pätkii ettei sisään tulevan katsojan tarvitse odottaa kunnes piippari taas saadaan toimimaan.

Jos halli "myydään" täyteen ja yksikin kausikorttilainen tai lipun ostanut jää tulematta ilmotettu määrä on alle maksimin eli 6400katsojaa. Näin se menee Sumulaaksossa.

Miten yleisömäärä voitaisiin ilmoittaa mitenkään oikein, jos periaatteena olisi:

Kausikorttilaiset + Lipun ostaneet + Vapaalippulaiset + KooKoon vieraat = X

Lukulaitteen pitäsi erotella kausikortit tavallisista lipuista, vapaalipusta ja joistain yrityslipuista. Eli Kausikortteja ei pitäsi lukea ollenkaan tai lukulaiteessa pitäsi olla kausikorttilaisille oma lokero, joka ei lue niitä mukaan yleisöön kun ne kerran lisätään automaattisesti.

Kysyitte, että missä KooKoo ilmoittaa käytännöstään. Miksi täydellisestä rehellisyydestä pitäsi ilmoittaa? Eikö niiden pidä ilmoittaa jotka huijaavat ottelun yleisömäärissä? Heidän pitää ilmoittaa että kyseessä on Otteluun MYYDYT liput.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sport: -415.

En halia selitellä Sportin yleisömääriä, ne ovat pettymys, mutta....
Meillä on käynyt nyt vieraita pääasiassa niistä kylistä, joiden jengi ei kiinnostanut viime kaudellakaan, poislukien Tappara tänään. Kun Kärpät ja HIFK tulevat taas, nousee yleisömäärät huomattavasti. Veikkaan, että ensi perjantain KooKoo nostaa myös mukavasti. Tai ainakin itse odotan tätä ihan high lightinä alkusyksylle.

Mutta joo.. Tarkastellaas noita lukuja Sportin näkökulmasta. Veikkaan, että muilla vähän samaa "tilastoharhaa" näin pienellä otannalla.

Kausi 2014-15 Syyskuu:
1) TPS 4169 -> Lauantai ja eka peli 40-vuoteen nostavat tätä tietysti
2) SaiPa 3017
3) Blues 3098
4) Kärpät 4402

Keskiarvo: 3671

Kausi 2015-16
1) JYP 3492
2) Pelicans 2543
3) TPS 3285
4) Blues 3030
5) Tappara 3095

Keskiarvo: 3089

Vähennystä siis: 3671 - 3089 = -582 henkilöä

Mutta, jos otetaan aina kiinnostava Kärpät pois, tasoittuu puntit kausien välillä oleellisesti, 3428-3089= -339 katsojaa

Vähennystä on tullut siis, mutta näin lyhyt otanta ei kerro kokototuutta. -528 tai -339, siinä on vissi ero.
Varmasti muillakin samoja tilastoharhoja, joko negatiiviseen tai positiiviseen suuntaan.

Sanoisinkin siis, että kun jokainen jengi on käynyt kerran vieraissa, voidaan vasta vetää enemmän johtopäätöksiä, miten kamalat nuo erot tulevat olemaan. Veikkaan esim. Sportin osalta Lokakuussa positiivista eroa vs viime kausi, koska kotona vastaan tulevat mm. KooKoo ja Kärpät. Toki tätä tulee tasoittamaan se, että viime kaudella Lokakuussa vastassa olivat myös kiinnostavat Ilves ja HIFK, jotka myös vetävät Vaasalaisyleisöä.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Kysyitte, että missä KooKoo ilmoittaa käytännöstään. Miksi täydellisestä rehellisyydestä pitäsi ilmoittaa? Eikö niiden pidä ilmoittaa jotka huijaavat ottelun yleisömäärissä? Heidän pitää ilmoittaa että kyseessä on Otteluun MYYDYT liput.
Niin eli perustuuko tämä väite nyt omaan fantasiaan ja mutuiluun? Eikös "täydellistä rehellisyyttä" olisi juuri antaa jotain faktaa tästä väitetystä toiminnasta?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja sinäkin tietäjä suollat täällä silkkää ... eikun valhetta. KooKoo ei ilmoita!

KooKoo ei ainakaan ilmoita kausikorttilaisia mukaan yleisömäärään, jos he eivät saavu paikalle. KooKoo ei ilmoittanut kotona istuvia kausikorttilaisia Mestiksessä eikä ilmoita Liigassakaan.

Kattos perkele, ei sitä meinaa pysyä enää mukana, kun kyläseuroja nousee joka vuosi mukaan. Ei vaan, pahoittelut väärästä infosta.

Miten Kouvolassa menee tilanne, jos halli myydään loppuun mutta kausarilainen saapuu vasta toiseen erään?
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Eli ilmoittaakin KooKoo sitten hallihenkilökunnankin tai kuokkimaan tulleet virkavallanedustajat yleisöksi, jos siellä naamoja lasketaan? Eikö ottelutapahtumaan myytyjen ja annettujen lippujen määrä ole paljon selvempi luku? Seura tietää kyllä montako lippua on myyty tai annettu. Ilman lippua paikan päällä olevia taas ei lasketa yleisöksi, vaikka peliä usein katselevatkin. Ja heitäkin on yleensä melkoinen liuta.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kysyitte, että missä KooKoo ilmoittaa käytännöstään. Miksi täydellisestä rehellisyydestä pitäsi ilmoittaa? Eikö niiden pidä ilmoittaa jotka huijaavat ottelun yleisömäärissä? Heidän pitää ilmoittaa että kyseessä on Otteluun MYYDYT liput.

Teknisesti kausikorttilainen on ostanut paikan joka peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös