Yleisömäärät kaudella 2015–2016

  • 280 659
  • 1 482

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Älä nyt hyvä ystävä kesken lopeta. Kerropa tuosta seuraavasta lainauksesta kun kerran siitä kysyin. Millä joukkueilla on niin vähän varaa, että heillä ei ole varaa panostaa ottelutapahtumaan pikkutakin ja parin strobon vertaa? Tuossa selvästi viittaat useampiin joukkueisiin, joten niemäpä ne myös ettei mene puskista huuteluksi ja siksi kuuluisaksi "nurkantakana nillittämiseksi".

Jos viittaat KooKooseen niin tervetuloa sumulaaksoon katsomaan helvetin hyvää jääkiekko ja melko kivaa hallia kaikenlaisine härpäkkeineen. Kalpenee helposti vähän varakkaampikin Liigaseura.

Jos ja kun näillä seuroilla ei ole varaa panostaa ottelutapahtumaan pikkutakin ja parin strobon vertaa, niin kuinkahan todennäköisesti jompikumpi kamppailee joskus jostain mestaruudesta? Eipä kovinkaan.

Ja 4000 katsojaa on todella hyvä yleisömäärä. Paljonko se olisi että se kelpaisi sinne suunnalle Suomea? Eikö se ole tärkeintä, että siellä missä sitä tulosta tarvitaan olleen tyytyväisiä.

Eikä Sumulaaksossa ole mukava olla kaikkien katsojien, jos sinne ahtautuu se maksimimäärä 6400. Monelle jää pelkkä näkyvyyskatvepaikka perssiin alle tai seisotettavaksi.

On se hemmetti kummaa jos jollekin ei kelpaa KooKoon kotiottelu, jossa on 4000 katsojaa. Eihän tätä voi kun ihmetellä. Varsinkin jos tuollaista kelpaamattomuutta esittää sellainen, joka ei sillä Sumulaaksossa juuri vieraile.

Mitä sitten Mestaruuden tavoitteluun tulee niin missä ovat ne sarjat, joissa lähes jokaisella joukkueella on mahdollisuus Mestaruuteen. Mestiskö? Joku muu Eurooppalainen sarja? Kuuluisa ÄNÄRIKÖ?

Pitäisikö nähdä sellainen kausi, jolloin kaikki kamppailevat rahallisesti, yleisöllisesti, pelillisesti ja palaajistollisesti heti lähtiessä samalta viivalta ponnistaen? Vai olisiko tärkeää että voimasuhteet vaihtuisivat joka kausi niin paljon, että aina olisi varmaa että mitalijoukkueet vaihtuvat?

Katselin Tappara - Pelicans -ottelua. Siellä niitä Ilves -viirejä liehui. Olivatkohan ne ajat tasaväkisempiä?

Ymmärrän että täällä halutaan jälleen käydä keskustelua YLEISMÄÄRÄ / SULJETTU sarjajärjestelmä. Se on relevanttia. Mutta nuo irtoheitot, joihin puutuin voisivat olla vähän relevantimpia myös.

Siis jopa vastaa palstatoveri Karate Mauri niin minkäkin taas viisastun.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tämä osa viestistä on täyttä offtopicia:

@MurhaaMenoo sinun, hyvä ystäväni, kannattaa nyt lukea muidenkin kirjoittamia viestejä tuolta aiemmin. Niistä löydät vastauksia kysymyksiisi.

Minullehan 4000 hengen yleisömäärä kelpaa oikein mainiosti. Itse asiassa minulle on ihan sama, vaikka siellä teillä kävisi 400 henkeä. Tai 40.

Jos viittaat KooKooseen niin tervetuloa sumulaaksoon katsomaan helvetin hyvää jääkiekko ja melko kivaa hallia kaikenlaisine härpäkkeineen. Kalpenee helposti vähän varakkaampikin Liigaseura.

Olen ollut Kouvolassa hyvin paljon. Uudistettua hallia en valitettavasti ole päässyt vielä koeajamaan. Männätorstaina oli tarkoitus tulla, mutta työkiireet veivät voiton. Varmuudella joskus toisen kerran.

--

Yleisömääriin: Janne Onnela Twitterissä: "#Kärpät on alkukauden kotipelien jälkeen toistaiseksi yli 600 katsojaa miinuksella budjetoituun. Karkeasti +50ke takkiin 5 pelissä. #liiga"

Tämän lisäksi kuulin tänään aika tavalla luotettavasta lähteestä, että jääkiekko ei enää kiinnosta myöskään median välityksellä entiseen malliin. Ei tämä nyt niin kovin hyvältä näytä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Yhteiskuntamme ja ajankäyttömme ovat nykyään niin pirstaloituneita että en ihmettele yhtään ettei mikään enää kokoa yhtäsuuria joukkoja jatkuvasti kuin joskus aiemmin. Ihmisen sietokyvyllä on rajansa ja kun monet eivät osaa tai halua rajata ajankäyttöään ja informaatiotulvaa niin keskittyminen on vaikeaa.

Jääkiekko ei ehkä kiinnosta kuten joskus ja tämähän huomaa jopa hallilla kun ottelu on käynnissä niin monet ihmiset "hiplaavat". Tiedätte varmasti mitä ihminen nykyään hiplaa. Siispä jääkiekko-ottelukokemuskin muodostuu pirstaleiseksi ja yhtäkkiä saatetaan huomata että "mitä hemmettiä sinne menee kun se maksaakin niin paljon eikä tuosta pelistäkään ymmärrä yhtään mitään nykyään".

Näkökulma tämäkin yleisömääriin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kärpät jäi viime kaudella kotipeleissään vain kertaalleen alle 5000 katsojan. Tällä kaudella näin on käynyt jo kolme kertaa. Todella huolestuttava suuntaus.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mitäpä jos annamme yleisön päättä sen, mikä on oikea määrä katsojia Liigaottelussa? Pitääkö yleisömääristä sitten olla huolissaan?

Tämähän on loputon noidankehä jos sitä alkaa pyörittää. Jos yleisöä ei kiinnosta niin yleisölle ei kannata yrittää tarjota yhtä tasokasta tai kallista viihdettä kuin aiemmin.

Tietysti tämä heijastuu pelaajapalkkoihin, seuran muuhun talouteen, jääkiekon tasoon yleensä ja ... loputtomiin. Ja näistähän täällä on kirjoitettu myös lähes loputtomiin.

Peli ei kuitenkaan pohjimmiltaan muutu. Ne, jotka nauttivat jääkiekon katsomisesta paikanpäällä käyvät hallilla vaikkei siellä esim. kalliita supertähtiä viiletäkään. Minä en esim. käy Sumulaaksossa katsomassa Josh Greeniä, Jarkko Malista tai Petri Lammasaarta vaan peliä tuloksesta riippumatta. Seuraan toki myös vastustajia. Tällä hetkellä minua KooKoon pelaajista kiinnostaa eniten Jan-Mikael Juutilainen sekä tietysti Juuso Rajala, mutta ei Mikko Lehtonenkaan kauaksi nästä jää.

Mutta näin ei kai saisi sanoa: Antakaamme yleisön äänestää jaloillaa joko sisään tai ulos. Siihen on sitten vain reagoitava kussakin organisaatiossa ja SuomiKiekossa yleensä budjetteja pienentämällä. Sarjajärjestelmiin en tässä puutu ja ne ovatkin minulle liian suuria kuvioita. Pääasia että pääsee katsomaan jääkiekkoa paikan päältä.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Kyllähän tässä luulisi Liigapäättäjien hieman miettivän että missä mättää kun lähes jokaisella paikkakunnalla yleisömäärät ovat laskussa. Voidaan vetäytyä televisioinnin, taloustilanteen, muuttuneen somekäyttäytymisen jne. taakse kun syistä puhutaan. Toisaalta, Veikkausliiga on kasvattanut yleisökeskiarvoaan tänä vuonna, vaikka ihan samat asiat pätevät sielläkin.

Ongelma ei ole helppo ratkaista, ainakaan nopeasti ja kivuttomasti se ei tule tapahtumaan. Nykyinen tilanne vaan on se että pelejä on aivan liikaa suhteessa yksittäisen pelin merkitykseen. Ottelumäärien vähentäminen on mahdoton ajatus seurojen tulojen vuoksi, sarjajärjestelmän muuttaminen avoimeksi taas Liigan omistusrakenteen vuoksi. Lähinnä tässä toivoisi että Jääkiekkoliitto kasvattaisi pallit ja ottaisi kovat keinot käyttöön tämän maan kilpajääkiekon kuntoon laittamiseksi.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ongelma ei ole helppo ratkaista, ainakaan nopeasti ja kivuttomasti se ei tule tapahtumaan. Nykyinen tilanne vaan on se että pelejä on aivan liikaa suhteessa yksittäisen pelin merkitykseen. Ottelumäärien vähentäminen on mahdoton ajatus seurojen tulojen vuoksi, sarjajärjestelmän muuttaminen avoimeksi taas Liigan omistusrakenteen vuoksi. Lähinnä tässä toivoisi että Jääkiekkoliitto kasvattaisi pallit ja ottaisi kovat keinot käyttöön tämän maan kilpajääkiekon kuntoon laittamiseksi.

Minä toivoisin keskusteluun otettavaksi myös pelaajien palkat. Ovatko pelaajien palkat oikeassa suhteessa lajin arvostukseen. Voitaisiin vaikka aloittaa vertaamalla SM-liigan keskivertopelaajan palkkaa joukkueen bussikuskin palkkaan.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Yleinen ilmapiiri ja käsitys "hyvistä" yleisömääristä nykyisin on selkeästi muuttunut. Amerikan mallia ihannoivan herrakerhon kartelli-liiga on karkottanut tehokkaasti monet vuosikymmeniä lajia seuranneet ihmiset katsomoista ja se alkaa näkyä tyhjinä / puolityhjinä katsomoina. Ensi vuonna pidetään varmaan hyvinä ja "kustannustehokkaina" yleisömäärinä esim.Mikkelissä 2500-3000!...No sellaiset määrät jo kertoo kaiken olennaisen puuhastelusta ja eritoten kiekkokulttuurista.

Määrä ei korvaa laatua ainakaan sarjan tasossa ja kun laatu laskee, tekee kuluttaja omat valintansa. On erikoista ajatella Liiga-pampuilla sitä, että kun nostetaan joukkuemäärää, niin valtakunnallisella tasolla yleinen kiinnostus nousee. Suuntaus parilta edelliselta kaudelta ja varsinkin kuluvalta kertoo aivan päinvastaista suuntausta ja todistavan käyrän olevan laskeva niin pelin tasossa, kuin sitä seuraavissa sidosryhmissä. Median puolellakin ollaan varmaankin vähintään huolissaan tyhjistä katsomoista ja puuduttavasta ylipitkästä runkosarjasta ilman toisen ääripään draamankaarta panoksittomine otteluineen.

Barona-Arenalla oli ilmoituksen mukaan ollut 2735 katsojaa, kun luotettavalta taholta paikan päällä oli tarkkaan kolmeen pekkaan laskeneet todelliseksi yleisömääräksi 1350 immeistä!..Ylen twiiteissäkin oli vastaavanlaisia yleisömääriä(1350)laskettu. Lukujen kaunistelu ja siitä ns.housut nilkoissa kiinni jääminen, on näin someaikana on tyhmintä mitä voi tehdä.

Nimimerkki Lofin toteaa jääkiekkoliiton munattomuuden suorasukaisesti ja on siinä harvinaisen oikeassa. Nykyinen puheenjohtaja K.Kummola (entinen SM-liigan toimitusjohtaja) toteuttaa ansiokkaasti entisen työnantajansa tavoitteita / intressejä Suomalaisen jääkiekon(liigan ulkopuolisten seurojen) kustannuksella ja seuraaja (on valmiiksi valittu) jatkaa Kalen linjalla muuttamatta mitään, mikä ainakaan huonontaisi Liigaseurojen saavutettuja etuja. Vain näköpiirissä oleva todellinen romahdus niin taloudessa, kuin itse pelin tasossa saa muutoksia aikaan, VALITETTAVASTI!
Suomalainen jääkiekko tarvitsee seurakohtaisen aidon(farmisarja on identiteetin tehokas tappaja)) identiteetin ja sitä pitäisi vaalia jokaisella sarjatasolla. Itsenäiset / omaan tekemiseen uskovat seuraorganisaatiot ovat se vankka peruskivi jääkiekolle sarjatasosta riippumatta ja sitä ei nyt jo rakenteiltaan huojuva kartelli-liiga osakeyhtiörakenteeseen nojaten saa tuhota.
 
Viimeksi muokattu:

SjV

Jäsen
Barona-Arenalla oli ilmoituksen mukaan ollut 2735 katsojaa, kun luotettavalta taholta paikan päällä oli tarkkaan kolmeen pekkaan laskeneet todelliseksi yleisömääräksi 1350 immeistä!..Ylen twiiteissäkin oli vastaavanlaisia yleisömääriä(1350)laskettu. Lukujen kaunistelu ja siitä ns.housut nilkoissa kiinni jääminen, on näin someaikana on tyhmintä mitä voi tehdä.
Tietääkö joku oikeasti, pitääkö yleisömääräksi ilmoittaa ovella luettujen lippujen määrä vai myytyjen lippujenmäärä?
Tietyssä tilanteissa pelastuslaitosta varmaankin kiinnostaa rakennuksessa olevien lukumäärä (ovella luetut liput), suuronnettomuus tilanteessa rakennuksessa pitäis olla 2500 hlö sisällä (kaikki myydyt liput) ja pelastussuunnitelman mukaiselta kokoontumispaikalta löytyy 1500 hlö, niin missäs ne 1000 sitten on?
Sitten jos ilmoitetaan vain paikallaolijat eikä kaikkia myytyjä lippuja, saadaan kauden yhteesnä 30 000 haamukatsojaa (450k€, 30ott, á15€), jolloin verottajaa voisi kiinnostaa miksi lipputuloissa on melkein puolen miljoonan euron ero ilmoitetun yleisömäärän ja tilikirjan välillä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Muakin kiinnostaisi Barona Areenaan liittyen, mitkä JoKP:n tahot laskivat "luotettavasti" tuon yleisömäärän, mistä käsin ja miten?
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tietääkö joku oikeasti, pitääkö yleisömääräksi ilmoittaa ovella luettujen lippujen määrä vai myytyjen lippujenmäärä?
Lukko ilmoittaa aina kausikorttilaiset mukaan yleisömäärään, vaikka heitä ei hallissa olisi ainuttakaan. Näin Lukon Toimitusjohtaja Rajal ilmoitti juuri viime viikolla RB München pelin jälkeen, jossa ilmoitettu yleisömäärä oli 1716 ja oikeasti paikan päällä porukkaa oli pelaajat ja työntekijät mukaan laskien ehkä n. 500. Alla vielä linkki Kiekko-Areenan juttuun, jossa on Rajalan kommentti asiasta. Muiden seurojen puolesta en tiedä, ilmoittavatko paikallaolevien katsojien määrän, vai myytyjen lippujen määrän.

Ilmoitettu katsojamäärä ja hallin väkimäärä eivät täsmää - tässä syy - Kiekkoareena
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mikään ihme, ettei oululaisia kiinnostanut käydä katsomassa Ässiä. Liigassa on liikaa joukkueita, jonka seurauksena riittävän laadukkaita pelaajia ei riitä kaikille joukkueille ja runkosarja täyttyy merkityksettömistä peleistä. Ei ketään kiinnosta mennä katsomaan joukkuetta, jonka tunnetuin pelaaja on Josh Gratton ja toiseksi tunnetuin Semir Ben-Amor.

Minusta Liigassa on seitsemän seuraa, joiden joukkueen pitäisi olla liian huono Liigaan. Noista porukoista saisi 2-4 ok liigajoukkuetta kasaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän tässä luulisi Liigapäättäjien hieman miettivän että missä mättää kun lähes jokaisella paikkakunnalla yleisömäärät ovat laskussa. Voidaan vetäytyä televisioinnin, taloustilanteen, muuttuneen somekäyttäytymisen jne. taakse kun syistä puhutaan. Toisaalta, Veikkausliiga on kasvattanut yleisökeskiarvoaan tänä vuonna, vaikka ihan samat asiat pätevät sielläkin.

Niinhän sitä luulisi, mutta ei siellä näytä olevan ymmärrystä/osaamista tehdä oikeita asioita. Liigaa vaan paisutetaan, ja puhutaan karsintojen palauttamisesta joskus-ehkä-jopa-mahdollisesti v.2020. Hieno mies tuo kabinetti-Rannisto ja muut samanhenkiset siellä.

Kyllä se 12-14 joukkueen sarja karsinnoilla olisi mielestäni se paras vaihtoehto tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

Ränse

Jäsen
Minulle ei paskat yleisömäärät ole tulleet yllätyksenä kun on seurannut tätä Liigan hidasta mutta varmaa tuhoa. Seesamin kanssa täysin samaa mieltä että tässä sarjassa on nykyään liikaa joukkueita joiden kokoonpanot ovat yksinkertaisesti liian vaatimattomia ja epäkiinnostavia. Ensi kaudella tilanne pahenee. Olihan esimerkiksi eilinen Kärpät-Ässät sen tason "viihdettä" että tuokin yleisömäärä oli ihan liikaa sille. Tällä kaudella edes joukkueen menestys ei ole erityisemmin korreloinut yleisömäärän kanssa. Kun katson rinnakkaisulottuvuuteen jossa joukkuemäärät ovat 12 (Liiga) + 12 (Mestis) karsintoineen näen paljon enemmän yleisöä halleissa ja paljon parempaa kiekkoviihdettä kun panokset ovat jatkuvasti kovemmat.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Tämä on niin yksittäisesimerkki, kuin vain voi vain olla mutta... Eilinen Tapparan peli 8 tehtyä maalia. Tuohon otteluun olisi voitu, ihan oikeasti, JAKAA ILMAISEKSI kouluille yms vaikka päiväkodeille 1 000 lippua. Tällöin paikalle oisi saapunut natiaisia vanhempineen, hatusta löytynyt luku, 500. Maksaneilta katsojilta ei viety mitään. Päinvastoin meteli ja tunnelma hallissa olisi vain kasvanut. Ja 8 maalia, pikkuväki olisi ollut täysin fiiliksissä. Paitsi se Ipa -fanin poka Marko-Olavi, jonka isä kielsi iloitsemasta Tapparan maaleista.
Uskoisin että näistä 499:lla kynnys lähteä uudelleen vaikka maksettuun matsiin madaltuu. 50-100 voi saada jopa vakavamman tartunnan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Kyllähän tässä luulisi Liigapäättäjien hieman miettivän että missä mättää kun lähes jokaisella paikkakunnalla yleisömäärät ovat laskussa. Voidaan vetäytyä televisioinnin, taloustilanteen, muuttuneen somekäyttäytymisen jne. taakse kun syistä puhutaan. Toisaalta, Veikkausliiga on kasvattanut yleisökeskiarvoaan tänä vuonna, vaikka ihan samat asiat pätevät sielläkin.

En tiedä onko sitten porukka vaihtanut halvempaan futikseen vrt. jääkiekko. Toisaalta Veikkausliigassa on mielenkiintoisin kausi vuosiin johtuen HJK:n rämpimisestä, joka on nostanut muitakin seuroja mestaruuskamppailuun sekä HIFK:n ja Ilveksen noususta sarjaan. Lisäksi siellä on paranneltu olosuhteita ainakin Rovaniemellä, joka on nostanut yhdessä RoPSin hyvä vireen kanssa katsojamääriä reippaasti. Ensi kaudella SJK saa uuden stadionin ja Vaasassa aletaan parantamaan olosuhteita, joten näissä paikoissa yleisömäärät nousemaan.

Silti vaikea uskoa, että ihan lähivuosina Veikkausliiga nousisi lähellekään jääkiekon liigaa ellei liigan yleisökato kiihdy.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Barona-Arenalla oli ilmoituksen mukaan ollut 2735 katsojaa, kun luotettavalta taholta paikan päällä oli tarkkaan kolmeen pekkaan laskeneet todelliseksi yleisömääräksi 1350 immeistä!..Ylen twiiteissäkin oli vastaavanlaisia yleisömääriä(1350)laskettu. Lukujen kaunistelu ja siitä ns.housut nilkoissa kiinni jääminen, on näin someaikana on tyhmintä mitä voi tehdä.
Aivan taatusti paikalla oli enemmän ihmisiä kuin tuo 1350! Kausikorttilaiset tosiaan lasketaan tietääkseni mukaan, olivat he paikalla tai eivät ja näin tehdään varmasti joka paikkakunnalla. He ovat maksaneet paikasta jokaisessa ottelussa, joten miksei heitä laskettaisi yleisömäärään mukaan?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tämä on niin yksittäisesimerkki, kuin vain voi vain olla mutta... Eilinen Tapparan peli 8 tehtyä maalia. Tuohon otteluun olisi voitu, ihan oikeasti, JAKAA ILMAISEKSI kouluille yms vaikka päiväkodeille 1 000 lippua. Tällöin paikalle oisi saapunut natiaisia vanhempineen, hatusta löytynyt luku, 500. Maksaneilta katsojilta ei viety mitään. Päinvastoin meteli ja tunnelma hallissa olisi vain kasvanut. Ja 8 maalia, pikkuväki olisi ollut täysin fiiliksissä. Paitsi se Ipa -fanin poka Marko-Olavi, jonka isä kielsi iloitsemasta Tapparan maaleista.
Uskoisin että näistä 499:lla kynnys lähteä uudelleen vaikka maksettuun matsiin madaltuu. 50-100 voi saada jopa vakavamman tartunnan.
Itse muistelen omassa lapsuudessa kun sai lippuja KalPan peliin tai Puijon kisoihin. Siis ala-asteella. Kyllähän nuita himoitsi vaikka kuka ja ilomielin semmoisen otti vastaan ja lähti sitten hallille/mäelle kisoja katsomaan. Mielestäni olisi erittäin hyvä tapa aktivoida lapsia mukaan tapahtumaan ja sitä kautta myös vanhemmathan väkisin sinne lähtisivät. Kun lapsi kerran tahtoo ja on lippukin jo valmiina! Tämä toisi satunnaiskatsojia lisää ja mahdollista myyntiä. Ja häviääkö joukkue nuilla ilmaislipuilla jotain jos antavat täysin ilmaiseksi kun ne kerran tuo porukkaa ja katsojia lisää peliin. Jotka mahdollisesti ostavat jotain oheistuotteita jne? Parempi kait sekin on kun se että siellä ei käy sit niitä vähiäkään tuhlaamasa rahoja tai edes tuomassa tunelmaa.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Onko käynytkin niin, että jääkiekon hitaasti kasvava lama johtuukin koko lajin arvostuksen hiipumisesta? Syndi muistaa kuinka pikkupoikana koulun jälkeen illat kuluivat koulun kentällä pipolätkää pelatessa ja se oli niin helvetin siistiä! Jääkiekko antoi ilon ja onnen tunteen! Lätkä oli kaikkialla: Pihoilla, halleilla, ihmisten huulilla. Tähän aikaan jääkiekon harrastaminen ei ollut niin kallista (ainakaan pääkaupunkiseudulla!). Lähtökohtaisesti syndin oma mielipide on se, että jääkiekko pitäisi olla kaikkien saatavilla ihan lapsesta asti, näin luodan niitä positiivisuuden tunteita, jotka saattavat antaa sen alkavan kipinän, joka myöhemmin vie hallille kannustamaan sitä rakasta joukkuettaan. Lätkän pitää tuottaa onnellisuuden tunnetta, tänäpäivänä se ei sitä luo.

Syndi oli onnekas ja sai elää 90-luvun kiekkobuumin Helsingissä, Nordikselta on niin paljon muistoja milloin naapuria vastaan, million muita kovia jengejä. Lätkässä oli silloin tunnetta. Aitoa tunnetta, joka liikuttaa. Tässä kohtaa pitäisi tietysti alkaa etsimään syyllisiä jääkiekon lamatilaan, mutta päivän päätteeksi se syyllinen löytyy sieltä peilikuvasta. Millaista jääkiekkoa haluamme tarjota jälkipolville? Tunteetonta koohottamista? Jääkiekkoa, joka ei herätä intohimoja?

On meillä toinenkin tie käytettävissä. Tuodaan lätkä takaisin minne se kuuluu: Pihoille, kouluihin, ihmisten arkeen, halleille, kaikkialle! Tässä kohtaa syndi peräänkuuluttaa Liigan vastuuta. Te edustatte meitä, te olette meillä töissä. On etuoikeus, ei itsestäänselvyys työskennellä meille.

Viimekädessä yhdessä tästä noustaan tai kaadutaan. Valinta on meidän.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Yksi iso askel kiinnostuksen nostamiseksi olisi tarjota ilmaiskanavilla peli viikossa.
Vanhaan hyvään aikaan Hockey Night kaikkine vastenmielisine lisukkeineen piti kuitenkin Liigan kansan huulilla.
 

444

Jäsen
Kyllä se 12-14 joukkueen sarja karsinnoilla olisi mielestäni se paras vaihtoehto tällä hetkellä.
Mä en kyllä osta tätä millään. Ettäkö mun mielenkiinto käydä katsomassa joku Blues-peli syyskuussa kasvais siksi, että kummallakin on mahdollisuus joutua karsintoihin 7 kk päästä?
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi iso askel kiinnostuksen nostamiseksi olisi tarjota ilmaiskanavilla peli viikossa.

Enpä tiedä. Voisi viedä ihan päinvastaiseenkin suuntaan mikäli ei samalla korjata itse tuotteen ydintä eli peliä viihdyttävämpaan suuntaan. Odotukset eivät täyty. Nykyisellään vain ihan muutamat yksittäiset ottelut siellä täällä ovat välillä riittävän viihdyttäviä muille kuin ihan die hard-seurafaneille.

Joukkuemäärät, sarjajärjestelmät, pelitapahtuman oheisohjelmat yms. ovat ihan liirum laarumia tuon olennaisen - eli miltä se peli näyttää katsomoon - rinnalla.

Minun silmääni ongelman ydin on siinä, että itse peli on taktisesti ja mm. fysiikaltaan kehittynyt niin paljon, että tällä tavalla pelattuna yksilöiden taitojen pitäisi olla aivan eri tasolla. Ja koska rahat eivät riitä haalimaan näitä taitavimpia yksilöitä niin peliä pitää muuttaa muilta osin. Lähtökohdan pitäisi olla liigassa aina pelin viihdyttävyys eikä mikään muu (kuten vaikkapa maajoukkueen tukeminen, tasainen sarja yms. joilla on vuosien saatossa argumentoitu).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä itsekin olen siihen johtopäätökseen päätynyt, kuten moni muukin, että suurin syy yleisökatoon on televisionäkyvyys. Miksi mennä hallille kun pelin näkee vaivattomasti ja edullisesti kotonakin? Esim. itsellä tulee peli kyllä katsottua jollakin konstilla aina. Aiemmin, kun joka matsia ei televisioitu, oli pakko mennä hallille nähdäkseen pelin. Ja sinne mentiin. Nykyisin sinne ei ole enää pakko mennä. Pelin näkee kotona, kavereiden luona, baareissa, saunailloissa, lähes missä tahansa.

Jos televisiolähetyksiin laitettaisiin rajoitus, ettei oman kotipaikkakunnan kotimatseja pysty telkusta katselemaan, katsojamäärät halleissa nousisivat aivan takuulla. Ainakin Oulussa Kärpät saisi yhden vakikatsojan lisää (minut). Nykyisin olen vain satunnaisesti yleisön joukossa. Toki tällainen rajoitus on hankalaa teknisesti toteuttaa, eikä liene tv-yhtiöiden intresseissäkään.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mä en kyllä osta tätä millään. Ettäkö mun mielenkiinto käydä katsomassa joku Blues-peli syyskuussa kasvais siksi, että kummallakin on mahdollisuus joutua karsintoihin 7 kk päästä?

Ottelumäärästä: Esimerkiksi 12 joukkueen sarjassa HIFK pelaisi useammin mielenkiintoisimpia / kärkijengejä vastaan kuin 16 joukkueen sarjassa, jos pelimäärä olisi sama.

Karsinnat: Ne nostaisivat yleisesti sarjan mielenkiintoa ja lisäisi jännitysmomenttia selkeästi. Lisäksi putoamisen mahdollisuus poistaisi tyhjennysmyyntejä alkuvuodesta, jolloin jo entisestään vähän nimimiehiä sisältävät joukkueet myyvät ne vähäisetkin vetonaulansa pois. Tuollainen on huono homma ihan kaikille joukkueille, kun pelejä tulee vastakkain vielä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Onko käynytkin niin, että jääkiekon hitaasti kasvava lama johtuukin koko lajin arvostuksen hiipumisesta? Syndi muistaa kuinka pikkupoikana koulun jälkeen illat kuluivat koulun kentällä pipolätkää pelatessa ja se oli niin helvetin siistiä! Jääkiekko antoi ilon ja onnen tunteen! Lätkä oli kaikkialla: Pihoilla, halleilla, ihmisten huulilla. Tähän aikaan jääkiekon harrastaminen ei ollut niin kallista (ainakaan pääkaupunkiseudulla!). Lähtökohtaisesti syndin oma mielipide on se, että jääkiekko pitäisi olla kaikkien saatavilla ihan lapsesta asti, näin luodan niitä positiivisuuden tunteita, jotka saattavat antaa sen alkavan kipinän, joka myöhemmin vie hallille kannustamaan sitä rakasta joukkuettaan. Lätkän pitää tuottaa onnellisuuden tunnetta, tänäpäivänä se ei sitä luo.

Syndi oli onnekas ja sai elää 90-luvun kiekkobuumin Helsingissä, Nordikselta on niin paljon muistoja milloin naapuria vastaan, million muita kovia jengejä. Lätkässä oli silloin tunnetta. Aitoa tunnetta, joka liikuttaa. Tässä kohtaa pitäisi tietysti alkaa etsimään syyllisiä jääkiekon lamatilaan, mutta päivän päätteeksi se syyllinen löytyy sieltä peilikuvasta. Millaista jääkiekkoa haluamme tarjota jälkipolville? Tunteetonta koohottamista? Jääkiekkoa, joka ei herätä intohimoja?

On meillä toinenkin tie käytettävissä. Tuodaan lätkä takaisin minne se kuuluu: Pihoille, kouluihin, ihmisten arkeen, halleille, kaikkialle! Tässä kohtaa syndi peräänkuuluttaa Liigan vastuuta. Te edustatte meitä, te olette meillä töissä. On etuoikeus, ei itsestäänselvyys työskennellä meille.

Viimekädessä yhdessä tästä noustaan tai kaadutaan. Valinta on meidän.
Niin ennen sai varusteet luistimet jne suhkot halvalla. Nytten jo mailat maksavat +100e siis yksi tikku maksaa 600mummon markkaa. Melko älytöntä. Luistimista nyt puhumattakaan. Nämä vielä kun junnuna joudut uusimaan lähes joka vuosi niin siinäpä sitä kustannetta tulee. Päälle vielä kausi/hallivuokramaksut niin namnam. Ei minusta siis ihme ettei lajikaan ole enää niin kovasti ihmisten huulilla. Toki tossulätkään kelpaa välineet kuin välineet ja sitä tuli itsekkin pentuna harrastettua useampaan otteeseen päivässäkin. En siis yhtään ihmettele että lajikaan ei ole niin iso juttu välttämättä. Tähän nyt en tilastofaktaa voi antaa mutta kyllähän tuo kalliilta touhulta kuulostaa nykyään. Itsekkin uusia ulkojää luistimia ja mailaa miettiessä monesti mietin että kannattaako näihin nyt satasia laittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös