Viihdearvon parantamiseksi pitäisi seurojen uskaltaa hävitä myös pelejä ja pyrkiä sinne voittoon viihdettä sisältävällä pelillä. Katsojat ja varsinkin satunnaiskatsojat haluavat nähdä maaleja ja tietenki vielä enemmän oman joukkueen maaleja, jos hävitään niin 4-6 tappio on viihdyttävämpi kuin 1-2.
- - -
Jos voitto tulee niin hienoa, mutta hyvän viihdyttävän pelin jälkeen poistuu katsomosta myös tappio niskassa hyvin mielin, jopa mielummin kuin jonkun viimeisenpäälle hiotun pelitavan seurauksena saadun tylsän voiton jalkeen.
Eikä teknisesti loppuunasti hiottu peli ole läheskään aina tylsää (paitsi vastustajan faneille). Tylsän pelin takia Hanlon taisi saada fudut narreista ja eikös futiksen puolella ole useampi tapaus. 1-0 kilpparitaktiikalla otettu voitto ei kauheasti lämmitä ainakaan itseä (runkosarjassa), enkä usko kauhean monen tykkäävän kun oma suosikkijoukkue vetää keskialueen täysin tukkoon ja heittelee kiekkoja päätyyn, ilman mitään aikomusta hyökätä. Mutta onhan se totta että 5-4 peli on yleensä viihteeltään parempi kuin 1-0
Allekirjoitan nämä mietteet täysin!
Lätkän puolelta jokainen voi miettiä hetken, että miksi Antti Törmänen sai SCB:n ruorista kenkää 22.11.2013. Miksi kevään 2013 kulta-koutsi kengittiin seurasta huut'vittuun seuraavan noin parinkymmenen pelin jälkeen? Miksi Bernin/Sveitsin mediassa käytettiin termiä "Ant(-t)ihockey"?
Antti Törmänen - SCB:n kulta-koutsi - oli myrskyn silmässä jo kaudella 2012-13. Stögö peluutti SCB:n joukkuetta suomalaiseen tyyliin - kotiotteluissa taktinen 2-1 -voitto oli parempi kuin hawaijikiekolla saavutettu 4-6 -tappio. Pudotuspeleissä uhkapeli kannatti - kahdesti otteluvoitoissa 1-3 -tappioasemassa oleva joukkue (SCB: puolivälierät ja välierät 2013) selvitti tiensä finaaleihin, joissa tuli voitto Fribourgista lukemin 4-2. Asuin itse noina hetkinä Bernissä ja pääsin seuraamaan tapahtumia todella lähietäisyydeltä.
Kevään 2013 mestaruudesta huolimatta Bernin ja SCB:n suuret miehet -
CEO: Marc Lüthi,
UTJ/kakkoskoutsi: Lars Leuenberger ja muuten vain mukana hääräävä velipoika
Sven Leuenberger - olivat Antti Törmäsen peluuttamasta kiekosta eri mieltä. Heille tärkeintä oli saada 16.000 berniläistä liikkumaan Bern Arenalle joka helvetin pelipäivä - ja se ei onnistuisi Stögön peluuttamalla Ant(-t)ihockeylla. Bern Arenalla myydään joka pelipäivä 3.000 makkaraa (Bärenzipfel), syödään 1.800 illallista ja juodaan 15.000 litraa olutta (Feldschlössen). Tämä ei yksinkertaisesti onnistu sillä, että kotijoukkue pelaa ilta toisensa jälkeen itselleen 2-1 -voiton taktisesti helvetin hienolla pelillä. Berniläiset haluavat nähdä maaleja ja sirkushuveja!
En usko, että tilanne on niin erilainen Suomessakaan: helsinkiläiset (IFK), kuopiolaiset (KAL), vaasalaiset (SPO), jyväskyläläiset (JYP) ja turkulaiset (TPS) haluavat nähdä maaleja - vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Draamaa ja rytinää - vai tutinaa ja tötinää - kuten SM-liigan mainos-slogankin sanoo? Miksi Antti Törmänen sai kenkää SCB:n päävalmentajan pallilta?
Kannattaa oikeasti lukea yksi Weltwochen artikkeli - jos saksa ei taivu, niin tekstin voi heittää Google Translatorin läpi suomeksi tai vaikka englanniksi - ajatus tullee varmasti selväksi:
28.03.2012 -
Marc Lüthi - Der König von Bern
TPS-kannattajana on helvetin vaikeata sanoa, että Hjallis on kova jätkä. Kipeää tekee, mutta Hjallis on! Kuitenkin Marc Lüthi on mun mielestäni kovin lätkäjätkä, joka on vaikuttanut eurooppalaiseen seurakiekkoiluun viimeisen neljännesvuosisadan aikana.
EDIT: lisätään yksi artikkeli Ant(-t)ihockeysta:
07.04.2013 -
Der Playoff Tourist
Artikkeli on kirjoitettu yhdeksän päivää ennen SCB:n mestaruusjuhlia - tässä vaiheessa SCB johtaa finaalisarjaa Antti Törmäsen johdolla voitoin 2-0.