Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 255 078
  • 28 700

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Konteksti ei ollut aiemmin sama. Tuossa käytin tehokeinona kärjistämistä, jotta viesti menee perille.

Konteksti oli tasan sama. Väännettiin kuluista kuten aina kanssasi, ja silloin oletettiin, että kesällä tai loppuvuodesta alkaa näitä tapauksia putkahdella. No, tässä on ollut pari rahastuskierrosta valituksista yms yms välissä, mutta kohta noin 1.5 vuoden odotuksella tilanne aktualisoituu. Ja siitä ei kuluja pitänyt tulla, sinun mukaasi. Ei ole ainoa kirjoituksesi asiasta.

Tässä keskustelussa on konteksina ollut sun väitteet toimeentulotuen maksamisesta kenelle tahansa, joka tulee tänne mistä tahansa.

Enpä minä ole moisia väittänyt. Tässä on linkki viittaamaasi tekstiin. Olen kyllä pitänyt teoriassa mahdollisena, jos YLE & Helsingin kaupungin sossun johtavan lakimiehen näkemys pitää paikkansa. Linkki molempiin löytyy alkuperäistekstistä. Olen myös todennut olevani itse eri mieltä siitä, että näin pitäisi menetellä.

Mutta jos se sinua helpottaa, niin voin toki myöntää tuon kirjoittaneeni ja että se ei tarkkaan ottaen pitänyt paikkaansa. Tottakai turvapaikanhakijoista on kuluja myös sen kielteisen päätöksen jälkeen. Esim ne, jotka jo mainitsin, ja vielä kourallinen muita, kuluja. Toimeentulotukeen he eivät ole oikeutettuja.

Ei se pidä lainkaan paikkaansa. Et myöskään pysty vastoin oikeusoppineita, perustuslakivaliokunnan jäseniä yms lupaamaan, että toimeentulotukea ei maksettaisi. Sulla on outo tapa lupailla mitä sattuu, mutta ei minkäänlaista vaikutusvaltaa lupaustesi toteuttamiseen. Sinun lupaukset mm. irakilaisten poistamisesta, jälkikustannuksista tai esimerkit kuntien tienaamisesta pakolaisilla on jo nähty. Persut ovat sitä mieltä - kuten moni muukin - että tilanne saattaa vaatia perustuslain muuttamista. Tässä perustuslakivaliokunnan jäsen Simon Elon (per) näkemys:

Mikäli tilanteen korjaamiseen vaaditaan perustuslain muutos, on hallituksella oltava rohkeus poikkeuksellisiin toimenpiteisiin poikkeuksellisessa tilanteessa

Jos tuohon joudutaan menemään, sitä ennen mahdollisesti maksetaan useampaankin kertaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näin veronmaksajana en ole niin kauhean kiinnostunut siitä tuleeko se fyrkka luukku A:sta (toimeentulotuki) vai luukku B.stä (välttämätön hätäapu). Mikä on merkitsevää on se, että fyrkkaa palaa, ja nuo luukut sijaitsevat tavallaan samassa rakennuksessa vierekkäin.

Ei mitään väliä maksajien ja velkaa ottavan valtion kannalta, jaetaanko rahat luukulta A vai B ja millä nimikkeellä. Tämän perusasian ohella pieni sivujuttu on se, että Jatkoajassa ei ole ketään, joka voisi luvata uskottavalla tavalla sen, että toimeentulotukea ei paperittomille makseta mahdolliseen perustuslain muutokseen asti.

Helsingin osalta hallinto-oikeus piti jo vääränä sitä, että kaupunki ei maksanut haettua toimeentulotukea paperittomille. On enemmän kuin luultavaa (ja viitataen kaupungin johtavan lakimiehen Välimäen näkemykseen maksamisesta), että nyt on maksettu, koska muuta ei voida.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli onko tässä nyt se vääntö tullut tuosta toimeentulotuki-nimikkeestä?
Ei ole. Ei niille lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneille ole tulossa säännöllisiä tukirahoja millään nimellä. Ne vastaanottorahat ja sen sellaiset loppuu siihen kielteiseen päätökseen ihan oikeasti. Rahaa kyllä annetaan niille, jotka häippäsevät maasta, mutta jos jää tänne, ei tipu fyrkkaa.

Toisin sanoen, pitääkö tämä sitten paikkansa: vaikka saakin turvapaikkahakemuksessa hylsyn, voi vuokrata kämpän ja elellä siellä valtion rahoilla välttämättömän hätäavun turvin?
Ei voi. Hätäapu on oikeasti hätäapua. Se ei ole mikään salanimi toimeentulotuelle tai vastaavalle.

Hätäapu voi olla vaikka yö yömajassa, jos ulkona on reilusti pakkasta. Eikä kenenkään anneta kuolla keuhkokuumeeseen tai nälkään kadulle. Käsittääkseni raskaana oleville naisille annetaan jotain hoitoa/tutkimuksia. Tällä hetkellä nämä lopullisen kielteisen päätöksen saaneet ovat melkolailla samassa asemassa, kuin täällä jo olevat paperittomat, kuten esimerkiksi Itä-Euroopan romanit. Ero on lähinnä siinä, että romanit ovat täällä laillisesti ja kielteisen päätöksen saaneet laittomasti. Jälkimmäinen porukka voidaan siis tarvittaessa tuupata esim säilöön.

Käytännössä nämä ryhmät saavat apua erilaisilta kansalaisjärjestöiltä. Ruokajonoissa ei taideta kysellä passia ja esim Hirundosta saat apua jossain asioissa. Paperittomien klinikalta taas voi saada jotain lääketieteellistä apua jne. En tiedä minkälaisia avustuksia nämä järjestöt saavat valtiolta, mutta varmaankin jotain. Eli jonkin verran kustannuksia tulee veronmaksajillekin, mutta vuokrakämpissä verorahoilla loisivat toimeentulotuen nostajat kuuluu vain propagandistien kirjoituksiin ja puheisiin.

Nerg ja kumppanit ovat myös tehneet suunnitelmia sen varalle, että niitä vaikeasti poistettavia kielteisen päätöksen saaneita alkaa ilmaantumaan isommassa määrin. Sitten perustetaan ehkä jotain palautuskeskuksia tai vastaavia. Siellä olot olisivat suurinpiirtein vokkitasoa. Joskin valvonta tiukkenee ja ne rahahanat pysyy edelleen tukossa. Ruokaa oletettavasti sieltä saa ja epäilemättä jonkinlaista terveydenhoitoa, mutta ei samassa määrin, kuin esim turvapaikanhakijat saavat. Muitakin suunnitelmia on, mutta niistä ei ole kerrottu. Toistaiseksi noille ei ole tarvetta ollut, koska näitä palautuksesta kieltäytyviä on toistaiseksi ollut niin vähän.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kokoomuksen Ben Zyskowicz otti myös kantaa paperittomien tukeen ja tällainen on näkemys:

Zyskowiczin laintulkinnan mukaan ulkomaalaiselle paperittomalle riittäisi täysimääräisen toimeentulotuen sijaan "minimi". Suomessa kukaan ei voi kuolla kylmään ja nälkään. Mielestäni heillä on oikeus välttämättömään tukeen, kuten ruokaan, kattoon pään päällä, ja kotimaan matkalippuun. En tunne näitä hallinto-oikeuden yksityiskohtaisia päätöksiä ja niiden perusteluja. Mutta viime kädessä perustuslain tulkitseminen kuuluu perustuslakivaliokunnalle, sanoo itsekin perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toiminut Zyskowicz.

Kuten yllä olevasta selviää, myös BZ on katsoo, että perustuslakivaliokunta käsittelee viime kädessä kysymyksen oikeudesta toimeentulotukeen. Kun hallinto-oikeus on kaatanut jo nyt kaupunkien kielteisiä päätöksiä toimeentulotuesta paperittomille, asia menee mahdollisesti perustuslakivaliokuntaan ja sitä ennen toimitaan mahdollisesti hallinto-oikeuden päätösten mukaisesti ellei esimerkiksi Helsinki valita päätöksestä.

Palaan huomenna paremmalla ajalla MOT:n mielenkiintoiseen teemaan kun olen ohjelmankin ehtinyt katsoa. Nyt muita menoja.
 
Viimeksi muokattu:

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
SPR - kusettaja numero yksi tässä turvapaikkabisneksessä. Ei tule saamaan minulta latin latia enää koskaan!
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun hallinto-oikeus on kaatanut jo nyt kaupunkien kielteisiä päätöksiä toimeentulotuesta paperittomille,
Pikku sivuhuomautus:
Sisäministeriö ei kutsu kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita irakilaisia, somaleja tai afganistanilaisia paperittomiksi, vaan laittomasti "maahan jääviksi".

Sisäministeriö perustelee tätä sillä, että turvapaikanhakijat eivät ole EU-maiden kansalaisia ja kun heidän kielteinen päätöksensä saa lainvoiman, heidän maassa oleskelulleen ei ole laillista perustetta.

– Paperiton on myös EU-kansalaiset Suomessa, jotka ovat vapaan liikkuvuuden piirissä tulleet Suomeen. He (Lähi-idästä tulleet turvapaikanhakijat) ovat kolmannen maan kansalaisia, joilla ei ole enää oleskeluoikeutta EU-alueella eikä myöskään Suomessa, sanoo kansliapäällikkö Päivi Nerg.

THL:n määritelmän mukaan paperittomalla tarkoitetaan "maassa ilman oleskelulupaa oleskelevaa, muualta kuin EU- tai Eta-valtiosta tai Sveitsistä tullutta henkilöä, jonka oleskelulupa on umpeutunut tai maahantulo tai maassa oleskelu ei ole luvallista".
Eli hiukkasen hankala pysyä kärryillä mistä porukasta on milloinkin kyse, kun viranomaisetkin käyttää toisistaan poikkeavia nimityksiä eri ryhmistä

Lähsde lainaukseen ylen juttu: Nerg selventää käännytettävien irakilaisten kohtaloa: "Totta kai kiireellinen hätämajoitus aina hoidetaan" | Yle Uutiset | yle.fi
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Maahanmuuttovirastokin se niin vakuutteli, että tästä tulee noin 40e per asukki päiväkustannukset. Noh, keskihinta se pysyy edelleen huomattavasti korkeammalla ja kirsikkana kakun päällä SPR:n yksiköt, jopa 200e päivä/asukas hinnoilla. Siinä jää aika moni hotellikin jo jalkoihin!

Maahanmuuttoviraston vastikään väistynyt johtaja Kuuluvainenkin se MOT:ssa kiisti, että olisi mikään avoin shekki ollut, mutta heti perään toteaa että ei tässä määritelty mitään hintarajaa asioille.

Mut muistetaan nyt kuitenkin rasismi ja ettei anneta pelon voittaa! Kyllä me tällä vielä tienataan. Hyvät vuokra-ja palvelusopimukset tehneet toimijat sen ovatkin jo tehneet.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pikku sivuhuomautus:

Eli hiukkasen hankala pysyä kärryillä mistä porukasta on milloinkin kyse, kun viranomaisetkin käyttää toisistaan poikkeavia nimityksiä eri ryhmistäfi

Totta. Palaan huomenna tai viimeistään keskiviikkona jos tiukille ottaa tarkemmin, mutta Nergin ja viranomaisten uusi näkemys saattaa liittyä perustuslakitulkintaan ja ennen kaikkea siihen, että lain muuttamiseen ei tarvitsisi mennä. Tämä olisi toivottavaa, sillä muutos tarvitsee muistaakseni 2/3 tai 5/6 määräenemmistön kiireellisyydestä riippuen.
 

pp33

Jäsen
Maahanmuuttoviraston vastikään väistynyt johtaja Kuuluvainenkin se MOT:ssa kiisti, että olisi mikään avoin shekki ollut, mutta heti perään toteaa että ei tässä määritelty mitään hintarajaa asioille.

Tämä Kuuluvainen on mitä suurimmissa määrin vastuussa siitä, että touhua ei kilpailutettu, vaan näitä avoimia shekkejä alettiin jaella vailla minkäänlaisia perusteita. Joku saattaisi tietysti edelleen miettiä korruption mahdollisuutta, kun iso osa näistä sopimuksista on annettu sisäpiirin toimijoille. Mutta mitäpä siitä, jos joku virkamies rikkoo suoraan lakia tehdessään hankintoja julkisilla varoilla ilman kilpailutusta, kun rahat menevät tuttujen taskuihin Singaporeen ja Bahamalle.

Tässä vielä pari uutista viime syksyltä, jotka kertovat Kuuluvaisen itkupotkuraivareista, joiden seurauksena rahaa alettiin jakamaan.

Keuruu ja Vihti sanoivat ei vastaanottokeskuksille 1.9.2015
http://www.hs.fi/kotimaa/a1440992870896
Maahanmuuttovirasto jyrää jatkossa vastustavat kunnat 3.9.2015

"Lähtökohtamme on tehdä kuntien kanssa hyvää yhteistyötä. Kun nyt katsoo seurauksia, voi sanoa menettelyn olleen virhe, Kuuluvainen arvioi."
Mitenhän nyt...
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt rasti seinälle, kun viimeinenkin alkaa myöntämään, että nämä pakolaiset tai miksi esim. näitä Irakista saapuneita nuoria miehiä pitäisikään kutsua, ovat suuri kuluerä. Toki vielä myönnetään vain, että kourallinen muita kuluja, mutta myönnytys on tuokin. Tuskin kukaan enää edes yrittää selittää heidän olevan meille taloudellisesti hyödyllinen panostus.
Lottovoitto. Nuo raavaat irakilaismiehet. Lottovoitto pitää vaan laittaa poikimaan. Näin totesi maahanmuuttoekspertti Jyrki Sipilä vuosi sitten. "Maahanmuutosta - viisaasti." Ettekö te tyhmät nyt tajua viisautta?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
"Ainutlaatuinen" 1,1 miljoonan apu Suomen köyhille - vastaanottokeskuksiin meni saman verran 17 tunnissa

Vähän on agendalla haettua otsikointia ja juttua, mutta eihän tuo silti hyvältä näytä. Valtio tekee "ainutlaatuisen" teon ja antaa lisää rahaa reilun miljoonan köyhien ruokaan ja lasten harrastuksiin.
Migri painaa samalla 200 miljoonaa pölynä ilmaan, koska tekivät paskoja sopimuksia. 506 miljoonaa oli vuoden lasku vastaanottokeskuksista.

Mutta joo eihän se ole keneltäkään pois. Pelko pois ja marssille.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mielenkiintoisia - vaan ei mitenkään uusia - näkemyksiä kepun kansanedustajilta Mikko Kärnä ja Juha Pylväs salakuljettajien miljardibisneksen rajoittamisesta. Kärnän ja Pylväksen lähtökohta on, että meripelastaminen Välimerestä on lopetettava. Sen tilalle Kärnä ja Pylväs esittävät leirejä mm. Marokkoon ja/tai Tunisiaan. Näiden maiden, joihin ilmeisesti saataisiin EU:n/YK.n avulla pakolaisleirejä, kanssa tulisi sitten neuvotella pakolaisleirin perustamisesta niiden maaperälle, jossa turvapaikkaprosessit laitettaisiin vireille. Vastaavasti ne, jotka eivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa, palautettaisiin leireiltä lähtömaihinsa kun taas kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat jatkaisivat Eurooppaan.

Ehdotus on nähdäkseni hieman edistyneempi kuin EU:n ja Turkin sopimus on, ja sitä valvottaisiin ehdottajien näkemyksen mukaan järein ottein:

Ihmissalakuljettajien toimintaan edustajat puuttuisivat kovin ottein. Heidän mukaansa voimakeinojen käyttäminen on välttämätöntä, mikäli toiminta aiotaan lopettaa. YK:n sotilasoperaatio Libyaan näyttää haastavalta toteuttaa, mutta koska Libyassa ei ole toimivaa hallintoa, voitaisiin operaatiota harkita ilman mandaattia. Luontevin toteuttaja olisi Ranska, joka operoi parhaillaan Libyan naapurimaassa Tshadissa. Muukalaislegioonan eliittisotilaat voisivat helposti helikopteri-iskuin tuhota ihmissalakuljettajien veneet, ennen kuin ne saadaan edes vesille

Uutta tässä on se, että ehdotus tulee tällä kertaa Kepun piiristä.

Aiheesta enemmän:

Keskustaedustajilta lääkkeitä siirtolaiskriisiin: Merihädässä olevien siirtolaisten kuljettaminen Eurooppaan lopetettava - Politiikka - Verkkouutiset
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Oli siinä pokassa pitelemistä kun olin pakolaisten asuntolassa töissä. Kun kaverit saapui asuntolaan, alkoi samana päivänä sellainen kaljaralli ettei paremmasta väliä. Odotin, että muslimeina elävät jokseenkin harrasta elämää tai hartaampaa kuin länsimaalaiset kristityt mutta mitä vielä. Paikka oli kuin Las Vegas. Talo hiljeni aamulla ja poliisit kävi välillä hakemassa pahimmat kuumakallet pois.

Ja se pillerisirkus.. Jos yhdelle oli määrätty antibioottia tai toiselle särkylääkettä, niitä vaihdeltiin ilman kysymättä kaverin kanssa. Kun ei tiennyt mitä lääkäri oli määrännyt ja miksi, lääkkeitä oli helppo vaihtaa naapurin kanssa. Ei sen väliä mitä söi, kunhan söi. Lapsia ja naisia kohtaan ei ollut mitään kunnioitusta. Talossa asui kaksi lapsiperhettä joiden elämisestä ei tullut mitään tuon ryyppäämisen ja tappelemiseen takia.

En tuntenut mitään sympatiaa ja myötätuntoa asuntolan työntekijöitä kohtaan, jotka paapoivat näitä aikuisia miehiä kuin pikku vauvoja. Se oli kerrassaan oksettavaa.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oli siinä pokassa pitelemistä kun olin pakolaisten asuntolassa töissä. Kun kaverit saapui asuntolaan, alkoi samana päivänä sellainen kaljaralli ettei paremmasta väliä. Odotin, että muslimeina elävät jokseenkin harrasta elämää tai hartaampaa kuin länsimaalaiset kristityt mutta mitä vielä. Paikka oli kuin Las Vegas. Talo hiljeni aamulla ja poliisit kävi välillä hakemassa pahimmat kuumakallet pois.

Ja se pillerisirkus.. Jos yhdelle oli määrätty antibioottia tai toiselle särkylääkettä, niitä vaihdeltiin ilman kysymättä kaverin kanssa. Kun ei tiennyt mitä lääkäri oli määrännyt ja miksi, lääkkeitä oli helppo vaihtaa naapurin kanssa. Ei sen väliä mitä söi, kunhan söi. Lapsia ja naisia kohtaan ei ollut mitään kunnioitusta. Talossa asui kaksi lapsiperhettä joiden elämisestä ei tullut mitään tuon ryyppäämisen ja tappelemiseen takia.

En tuntenut mitään sympatiaa ja myötätuntoa asuntolan työntekijöitä kohtaan, jotka paapoivat näitä aikuisia miehiä kuin pikku vauvoja. Se oli kerrassaan oksettavaa.

Näitä dokaamisiahan joskus puolusteltiin sillä, että ottavat vain kantaväestöstä mallia. Nyt vain jokainen jättää viikonloppuna bisset hakematta, niin turvikset seuraa perässä.

Välillä oikeasti tuntuu, että ollaan otettu jotain aikuisia vauvoja tänne.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Puoluejohto kommentoi kansalaisten kiristyneitä asenteita. PSn ja yllättäen myös SDPn vastauksissa oli jotain järkeä. Vihreiden vastauksesta tuli odotetusti paha olo, joskin ei odotetusti niin paha kuin Vähemmistöliiton vastineesta - heille ainoa ongelma on työllisyys.

Ylivoimaiset pohjat veti kuitenkin Stefan "traaksviik" Wallin, joka kertoi vähän tulosta vähättelevästi että koulutetut suhtautuvat myönteisemmin kun näkevät kokonaiskuvan. Ei niin koulutetut suhtautuvat enemmän tunteella ja täten negatiivisesti. Ja muistutti vielä että Suomeen on maahanmuuttajina tullut esim Fazerin ja Pauligin suvut. Kyllä Steffeltä nyt lähti upeasti logiikkaa. Terveisiä myös ns. koulutetusta klusterista- yhä useampi suhtautuu myös siellä yhä negatiivisemmin hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja syystä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Oli siinä pokassa pitelemistä kun olin pakolaisten asuntolassa töissä.

Olet ollut siis Vokissa töissä?
Kerropa vähän lisää sen touhun arjesta, esimerkiksi miten itse tulkitset asian, ovatko pakolaiset röyhkeitä vai kiitollisia avusta? Mitä arvioisit kuinka pieni/suuri osa näistä on oikeita pakolaisia ja kuinka paljon pelkkiä paremman elämän tavoittelijoita jne..
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Olet ollut siis Vokissa töissä?
Kerropa vähän lisää sen touhun arjesta, esimerkiksi miten itse tulkitset asian, ovatko pakolaiset röyhkeitä vai kiitollisia avusta? Mitä arvioisit kuinka pieni/suuri osa näistä on oikeita pakolaisia ja kuinka paljon pelkkiä paremman elämän tavoittelijoita jne..
En osaa sanoa tarkkoja lukuja mutta oletan, että pieni vähemmistö, 5-10% oli oikeita pakolaisia joista suurin osa oli perheitä. Asukkaita oli n. 80. Suurin osa oli nuoria miehiä ja lapsiperheitä oli 2-3.

Ei mennyt kovinkaan kauan kun näille nuorille sotureille ilmestyi ryyppy ja bilekuskeja. Aika erikoista, taisi olla kavereita täällä entuudestaan? Ei siinä mitään, kyllä sitä saa hauskaa pitää mutta vähän ihmettelen miten nopeasti pojat ovat hankkineet autot ja ajokortit.

Jos nyt ajatellaan tavallista nuorta, hän saa tehdä kesän töitä että saa kortin, saati autosta puhumattakaan jos nyt ei halua millään romulla ajaa. Ja näiden ulkomaalaisten autot eivät olleet mitään puhki ajettuja Puntoja.

Kyllä minulla on sen verran maalaisjäkeä, että ymmärrän mistä on kyse. Kaverit tiesivät minne tulla ja suunnitelmat oli selvät. Osa täällä olleista ystävistä ja kontakteista kertoivat miten kannattaa toimia ja mistä saa rahaa.

Eniten koko touhussa vitutti se, että pikkuvauvoja lykättiin 30-vuotta vanhoissa lastenvaunuissa eikä heille löytynyt leluja kuin lahjoituksena. Samoin vaatteet jne. Mutta isot miehet kulkivat viimisen päälle olevissä kuteissa kallis puhelin kädessä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Nyt haluaisinkin kysyä että millä ihmeen velvollisuudella Suomalaisten pitää antaa yhtään mitään näille 90-95% ihmisistä jotka ei täällä ole sotaa paossa. Hakevat vain ilmaista rahaa.
Aivan helvetin käsittämätöntä. Ei vain voi ymmärtää.
 
Koska vähemmistö ihmisistä, jotka ovat tämän monikulttuurillisen asian puolestapuhujina pitävät eniten mekkalaa ja kukaan tervejärkinen ei halua sekaantua asiaan peläten oman uskottavuuden menettämistään.

Nautitaan nyt tästä ajasta ja kirotaan sitten 20 vuoden päästä kuinka maamme tuhoutui. Ei tässä mitään ole tehtävissä enää.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nyt haluaisinkin kysyä että millä ihmeen velvollisuudella Suomalaisten pitää antaa yhtään mitään näille 90-95% ihmisistä jotka ei täällä ole sotaa paossa. Hakevat vain ilmaista rahaa.
Aivan helvetin käsittämätöntä. Ei vain voi ymmärtää.

Lue yltä. Myös Pauligin ja Fazerin suku on tullut maahanmuuttajina Suomeen. Pitää uskaltaa unelmoida, että sadan vuoden päästä meillä on vastaavia menestystarinoita tuhansittain.

Wallinille terveisiä, että asenteet koulutetussakin sektorissa tosiaan kiristyy, kun faktojen ymmärrys nousee. Sanoisin että alunperin monet koulutetut ovat suhtautuneet tähän pelkällä tunnella, järjen sijaan, eivätkä ole hahmoittaneet Wallinin mainitsemaa kokonaisuutta. Esimerkiksi töissä yksi maisterisnainen on koko ajan perustanut oikeutuksen Syyrian tilanteseen ja sitten tuoreeltaan tajunnut, että eihän sieltä tule tänne juuri ketään ja alkanut vasta miettimään kustannuksia - luuli niiden olevan pähkinöitä - suhteessa valtion tilaan ja veronmaksajille tuleviin leikkauksiin. Näin hyvin se valtamediakin on osannut näitä mielipiteitä ja tunnetta ylläpitää.

Se on @Tim Callahan juuri näin, tulevat sukupolvet tulevat kiroamaan sen mihin meidän sukupolvemme Euroopan tällä tahdilla ajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös