Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 268 763
  • 28 700

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ilmeisesti siis kuitenkin ymmärsit viestini pointin ja kiukuttelet muuten vain pahaa oloasi. Vai kertoisitko itse mistä otetaan rahat talvivaaran kaivokseen, kokoomuksen puoluetukeen, poliisin lisämäärärahoihin tai miljoonaan muuhun valtion menoon? Toisin sanoen, miksi pakolaisrahat olisi jotenkin erilainen kulu, johon pitää jostain löytää erikseen korvamerkittyä rahaa ja joka on jostain muualta pois, mutta muut valtion menot eivät ole?

Eihän sulla mitään pointtia ole. Aivan täysin järjetöntä tekstiä ottaa samalle viivalle poliisin määrärahat ja turvapaikanhakijoiden käsitely. Niin löysää, niin löysää. Mutta hyvin tyypillistä äärisuvakille.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Toisin sanoen, miksi pakolaisrahat olisi jotenkin erilainen kulu, johon pitää jostain löytää erikseen korvamerkittyä rahaa ja joka on jostain muualta pois, mutta muut valtion menot eivät ole?

Kaikki valtion menot ovat korvamerkittyjä ja aina jostain toisesta pois - myös humanitäärisestä maahanmuutosta seuraavat sellaiset. Paitsi tietysti, jos ratkaisuna on jälleen kerran taikaseinä, eli lisävelan ottaminen.
 
Kerrotko tarkemmin, mitä EU:n yhteinen pakolaispolitiikka tarkoittaa ja miten sen avulla ratkaistaan kymmenien miljoonien uusien pakolaisten asiat EU:ssa olettaen, että mm. YK ei erehdy ennustaessaan Afrikan väestönkasvun nykyisestä noin miljardista noin kolmeen miljardiin noin 30 vuoden aikana ja olettaen, että sodat eivät lopu?

En pahastuisi jos mahdollisessa vastauksessa olisi myös taloutta koskeva osa. Ihan ei riittäisi se, että rahat vaan otetaan budjetista.
Tarkoittaa sitä, että iphonepartalapset eivät enää pääse seikkailemaan, turvapaikkashoppailemaan ja maahantunkeutumaan schengen-alueella, kun hakemus jätetään ulkorajalle. Mikään maaginen ilmainen pakolaisongelman täydellinen ratkaisu se ei tietenkään ole, mutta kohdistaa euromme paremmin hädänalaisten auttamiseksi.

Julkista kulutusta korvamerkitään hyvin vähän, jolloin kaikki rahat "vaan otetaan aina budjetista". Tämä kansainvälisen suojelun tarjoaminen ja suojeltavien yhdenvertaisuus lain edessä on minusta sellainen normatiivinen juttu jonka kustannuksen korvamerkitsemisestä ei tarvitse edes keskustella.

Kysymys ketjun suvaitsevaisille..?
Ettekö tiedosta, että siellä on jopa 10 miljoonaa vaeltajaa tulossa lähiaikoina. Heistä osa on tulossa Suomeen.
Ainoa ongelma tässä on se, että kaikki näistä vaeltajista eivät ole suojelun tarpeessa. Toki onhan se itsessään ikävää että näitä pakolaisia ylipäätään on, mutta vittuakos siellä pommittavat.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä kansainvälisen suojelun tarjoaminen ja suojeltavien yhdenvertaisuus lain edessä on minusta sellainen normatiivinen juttu jonka kustannuksen korvamerkitsemisestä ei tarvitse edes keskustella.

Outoa, että haluat kuitenkin keskustella. Minusta ensin tulee ykköstason välttämättömät (opetus, infra, turvallisuus jne). Sen jälkeen katsotaan kakkostason rahoitus. Kolmostasolla Suomi voi ilmoittaa, että otamme 3 000 kansainvällisen suojelun tarvimitsemaa henkilöä Suomeen Turkin leireiltä, annamme resurssit, koulutuksen ja mahdollisuuden kotoutumiseen Suomessa ja määräaikaisen oleskeluluvan. Se uusitaan jos kotouttaminen onnistuu ja muutetaan tarvittaessa 6-10 vuoden kuluttua pysyväksi oleskeluluvaksi, mutta max 10 prosentin osalta. Loppuja kannustetaan palaamaan kotimaihinsa, koska heillä on koulutus ja osaaminen ja he voivat siten olla hyödyksi kotimaissaan ja sen rakentamisessa kun pahin on ohi.

Vastustan ghettojen luomista vokkeihin ja uusia vuosaaria, vastustan turvapaikanhakijoilla rahastamista, vastustan kaikenlaista sellaista kohtelua, joka ei ole inhimillistä heidän kannaltaan.
 
Outoa, että haluat kuitenkin keskustella. Minusta ensin tulee ykköstason välttämättömät (opetus, infra, turvallisuus jne). Sen jälkeen katsotaan kakkostason rahoitus.
Juu, mielipide-eromme tulee tästä, että minusta pakolaiset kuuluvat ykköstasolle nistien, deekujen, vanhusten (kuka muisti turvata omat eläkkeensä muttei vanhempiensa :DD) ja oravanpyörässä juuri ja juuri tai ei ollenkaan pysyvien sikiävien heikkolahjaisten kanssa. Muut ryhmät sitten saavatkin eduskunnassa äänensä kuuluviin eivätkä menetä mitään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Julkista kulutusta korvamerkitään hyvin vähän, jolloin kaikki rahat "vaan otetaan aina budjetista". Tämä kansainvälisen suojelun tarjoaminen ja suojeltavien yhdenvertaisuus lain edessä on minusta sellainen normatiivinen juttu jonka kustannuksen korvamerkitsemisestä ei tarvitse edes keskustella.

Voisitko hiukan tarkentaa, kiitos. Miten määrittelet normatiivisen?

Normatiivinen ottaa kantaa siihen, miten jotain asioita pitäisi tehdä, miten jotain asioita pitäisi hoitaa ja millaiseen järjestelmään tulisi pyrkiä. (Wikipedia)

Eikös tämä juuri ole politiikan ydin eli arvovalintojen tekemistä? Siksi en ymmärrä, miksi sitä ei tarvitsisi keskustella. Siitähän juuri pitäisikin keskustella.

En myöskään ymmärtänyt tuota "korvamerkitään hyvin vähän". Eikös menobudjetissa nimenomaan korvamerkitä julkisen puolen käytettäväksi tulevaa rahaa?
 
Voisitko hiukan tarkentaa, kiitos. Miten määrittelet normatiivisen?
Siis viittaan eettisiin normeihin, eli se että kaikilla pakolaisilla on oikeus muuttaa johonkin muualle asumaan on mielestäni yhtä ilmeinen tosiasia kuin se että lapsia ei lyödä nyrkillä naamaan. Ja kun muuttaa Suomeen asumaan, se tarkoittaa, että kunnes löytyy työ tai kannattavaa liiketoimintaa, se tulee veronmaksajille kalliiksi, koska hyvinvointivaltio. Ottaisin paljon mieluummin suojeltavia jotka ovat tulleet "Eurooppaan turvaan" eivätkä "Euroopan läpi Suomeen turvaan", kuten nyt tullaan.

En myöskään ymmärtänyt tuota "korvamerkitään hyvin vähän". Eikös menobudjetissa nimenomaan korvamerkitä julkisen puolen käytettäväksi tulevaa rahaa?
Siis menobudjetin euroilla ei yleensä ole korvamerkkiä mistäpäin tulobudjettia se euro on peräisin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Mielestäni (nyt kun täällä ollaan päästy asian tiimoille) Suomessa liikaa odotetaan, että kansalaisten antama ääni eduskuntavaaleissa on jonkinlainen arvomaailmasta kertova statement pakolaisasiassa. No ei se ole. Itselleni esim. talouspolitiikka, NATO, seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat tärkeitä asioita ja niiden perusteella annoin ääneni.

Jos minä saisin päättää, emme ottaisi tänne yhtään pakolaista, jolla ei ole EU-maan tai pohjoismaiden kansallisuutta. Koska meillä ei ole siihen todellisuudessa minkäänlaista velvollisuutta. Korostan vielä siis, että oma lukuni olisi nolla em. kansallisuuksien ulkopuolelta. Kuten olen maininnut, olen sen verran kyyninen, ettei minua ihan oikeasti kiinnosta ihmisten hätä muualla. Valitettavasti. Sori siitä. EU-maiden ja pohjoismaiden kansalaiset hädän tarpeessa tervetuloa, ihonväriin katsomatta.
 

MegaForce

Jäsen
Köyhintä kansanosaa tuskin lämmittää tuloerojen kaventuminen, jos se tapahtuu muutoin kuin heidän oman elintasonsa nousun myötä. Tuota nousua ei tule tapahtumaan ilman merkittävää työllisyystilanteen kohentumista, eikä työttömyyden voi odottaa vähenevän siinä mittakaavassa, etteivät turvapaikanhakijat olisi ongelma lähes kenellekään.

Nimenomaan, tuloerojen kaveneminen usein tarkoittaa vain sitä, että köyhien, kuten työttömien, opiskelijoiden ja eläkeläisten asema paranee sen verran, että he pystyvät nostamaan elintasoaan, jolloin kynnys jakaa omasta toiselle voi olla pienempi. Tämä nyt on kuitenkin ihan spekulaatiota, sillä Suomen noin puolen prosentin kasvu ei riitä tähän alkuunkaan, vaan sen pitäisi olla 3% luokkaa.

Esimerkiksi 90-luvun laman aikaan tulleisiin somaleihin on suhtauduttiin hyvin kriittisesti vrt. vaikka aikaisempiin Vietnamin tai Chilen pakolaisiin. Totta kai määrät olivat silloin myös pienempiä, mutta luulen että ihmisten asenteet olisivat joustavampia mikäli elettäisiin nyt vahvaa nousukautta.

Toki tässä tapauksessa Islamin huono kultti heikentää monien asenteita myös turvapaikanhakijoita kohtaan.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Toki tässä tapauksessa Islamin huono kultti heikentää monien asenteita myös turvapaikanhakijoita kohtaan.

Juuri näin. Vaikka kehnon taloustilanne lukuisine lieveilmiöineen ruokkiikin rasismia, niin se ei todellakaan ole niiden ainoa syy. Jos asennemuutosta odotetaan pelkästä talouskasvusta, niin kyllä sen täytyy huikean suurta, jotta se pyyhkisi mennessään myös muihin syihin perustuvan muukalaisvastaisuuden. Jos Suomesta löytyisi, vastoin kaikkia odotuksia, öljyä, niin ehkä sitten.
 

Rankkari

Jäsen
Kun kotimaankaan ihmisten asiat ei ole riittävän hyvin järjestetty, niin missämäärin meidän tulisi auttaa, pääasiassa parempaa elämänlaatua etsimään tulleita?
Vaikea kysymys..
Mutta tärkeitä olisi kannustava ja motivoiva järjestelämä Suomalaiselta yhteiskunnalta, ensisijaisesti suomalaisille, ja osittain myös pakolaisille.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Niitä, jotka ovat oikeutettuja kansainväliseen suojeluun, tulee auttaa samassa määrin kuin kaikkia muitakin Suomessa asuvia, koska Suomessa ihmiset ovat yhdenvertaisia.
Kyllä, kuten myös Kuubassa ja Pohjois-Koreassa. Suomessa tosin on demokratia, jonka perusteella katsotaan ketä autetaan ja ketä ei.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Näinhän nämä pellepukuiset, kikkelinhalaajat osoittavat.
On rikkaus halata pakolaista.. kotimaan ihmiset unohtaen..
Tätä minä en ymmärrä. Nämä samat pakolaistenhalaajat ovat järjestäneet asunnottomien yöt, pelastaneet saimaannorpat, ommelleet keskosille, antaneet jouluapua facebook-kampanjassa ja olleet yleensä mukana vaikka missä hyväntekeväisyysprojektissa. Mikä ihme estää sinua ja kavereitasi tekemästä samoin?
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Tätä minä en ymmärrä. Nämä samat pakolaistenhalaajat ovat järjestäneet asunnottomien yöt, pelastaneet saimaannorpat, ommelleet keskosille, antaneet jouluapua facebook-kampanjassa ja olleet yleensä mukana vaikka missä hyväntekeväisyysprojektissa. Mikä ihme estää sinua ja kavereitasi tekemästä samoin?

Ettet nyt vaan puhuisi pehmoisia. Kävim kurkkaamassa Loldiersien naamakirjasivua, eikä siellä ollut mitään mainintaa tällaisesta. Ihme öyhötystä..
 

Rankkari

Jäsen
Tätä minä en ymmärrä. Nämä samat pakolaistenhalaajat ovat järjestäneet asunnottomien yöt, pelastaneet saimaannorpat, ommelleet keskosille, antaneet jouluapua facebook-kampanjassa ja olleet yleensä mukana vaikka missä hyväntekeväisyysprojektissa. Mikä ihme estää sinua ja kavereitasi tekemästä samoin?
Auttamishaluisuus, ja sen mukainen toiminta, on suuri rikkaus. Lienee tämä pöhkö syksyn juttuketjujen kukkahattusuus, jossa osa osoitti sen, että mielummin auttaa ulkoa tulleita, kuin lähiöiden ihmisiä.. vaikuttaa asiaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ei näytä olevan itsestäänselvää, ei ainakaan sinulle. Pienten vähemmistöjen ongelmat ovat pienten vähemmistöjen ongelmia, paitsi niille, jotka pelkäävät tai muuten kiinnittävät vähemmistöön huomiota. Somalinaisten työllisyysprosentila ei ole merkitystä ratkaistaessa Suomen ongelmia. Sama koskee pakolaistilannetta, kyllä Suomen valtio selviää muutamasta kymmenestätuhannesta pakolaisesta, yhteiskuntamme suurin ongelma on edelleen satojentuhansien työttömyys ja syrjäytyminen.

No en sitten ilmeisesti vain tajua, miksi resursseja uhrataan pienten vähemmistöjen ammatilliseen koulutukseen.
Tai miksi mediassa nostellaan pakolaismuuttajien sankariyksilöitä esiin.

Kyllä minä ymmärrän kainuulaisten poikamiesten olevan rasite yhteiskunnalle, muinoin kaltaisensa maahanmuuttivat Ruotsiin. Työllistyivät tosin.
Ja kyllä minä ymmärrän elämän liian kovana kokevien kyvyttömyyden tarttua toimeen, ottaa vastuu lapsistaan, kasvattaa. Yhteiskunta auttaa.
Lähiöpubeissa ihmiset hakevat vertaistukea, heillä on jotenkin aina varaa maksaa välillisiä veroja, kiitos hyvinvointivaltion.

Kyllä minulla on suhteelisuuden taju toivottavasti tallella, mutta puolet lähimmäisistä on typerämpiä kuin toiset ei.
Jyri Katainen (kok) veti hallitushaluillaan tämän maan lopullisesti turmion tielle, Sari Sairaanhoitajat, ja kaiken maailman sosiaalikuraattorit ja monikulttuuriuskouluttajat tulevat liian kalliiksi.
Ihminen ei luovu saaduista eduistaan ikinä. Ehkä sotatilanteessa voidaan joustaa, AKT tuskin silloinkaan.

Kansantalouden realiteetit, syyt leikkauksiin, ovat täyttä hepreaa niille joihin ne eniten iskevät.
Esim. monikulttuuriuden tutkija, näyttelijä tai pubin nurkassa kohtaloaan manaava ex-trukkikuski yksinhuoltaja-äiti eivät vain ymmärrä.

Näistä toki ex-trukkikuskilla saattaa olla suhteellisuuden tajua maailman hädänalaisten määrästä, hän tuntee ainakin tusinan kaltaistaan.

Mikäli Suomeen otettaisiin vaikkapa satatuhatta pakolaista, ja tarkoitan todellisia pakolaisia pakolaisleireiltä eikä mitään matkastaan maksaneita facebook-Elvistelijöitä, niin missä se globaalisti tuntuisi?

Suomessa se tuntuisi kyllä. Toki maailmanparantaja-halijaksajat ryhtyisivät valivoihkimaan resursseista ensimmäisenä. Karin Creutz valittaa yliopiston alasajosta jne.

Olen huolissani siitä, että suomalaiset ovat tyhmiä ja maahantulleet turvapaikanhakijat eivät vaikuta kaikkein heikommassa asemassa olevilta raukoilta.
Kansamme entinen vahvuus, luokkaeroista jotenkin ylipäästy yhtenäisyys on vaarassa.
Älymystö pilkkaa junttien, rajoittuneessa suhteellisuuden tajussaan toki vääristynyttä, maailmankuvaa. Kansankiihottajalle pedataan väylää oikein huolella.

Heikosti jäsennelty vuodatus on tämä, mutta menköön lähetykseen.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Tätä minä en ymmärrä. Nämä samat pakolaistenhalaajat ovat järjestäneet asunnottomien yöt, pelastaneet saimaannorpat, ommelleet keskosille, antaneet jouluapua facebook-kampanjassa ja olleet yleensä mukana vaikka missä hyväntekeväisyysprojektissa. Mikä ihme estää sinua ja kavereitasi tekemästä samoin?

Näistä kyllä suurin osa auttaa silloin kun siitä jollain tavalla hyötyvät tai siitä saa selkääntaputuksia ja klikkauksia. Muuten niitä ei näy.. Syksyltä omia kokemusta niin uskonnon uhrien parista kun tältä vuodelta turvistenkin osalta. Ne ketkä oikeasti auttaa ei jouda somessa korostelemaan paremmuuttaan.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tällaista tällä kertaa:

Orpo Savon Sanomille: Kymmenillä Suomeen talvella tulleilla terroritausta

Eikös unelmaöyhöttäjät vielä syksyllä vakuuttaneet, että tällaisia tapauksia ei avun saajien joukossa ole?

Yhtä juttua mä en vaan pysty ymmärtämään. Jos tiedetään, että jollain maahantunkeutujalla on terroritausta, niin miksi vitussa sitä ei roudata seuraavalle palautuslennolle vaan annetaan jäädä maahan? Ei tämä maa nyt voi niin sekaisin olla, että sellaisten ihmisperseiden annetaan jäädä maahan jos todetaan että kyllä ne siellä vaarassa ovat? Ja tottakai ovat, kun itse sen vaaran aiheuttavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös