Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 259 026
  • 28 700
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Saat ihan vapaasti öyhöttää itseksesi, mutta faktoihin perustuen 50% työllisyys irakilaisten keskuudessa on täyttä utopiaa. Toisessa polvessa prosentit oletettavasti paranevat, sitä odotellessa.

Erään toisen muslimimaahanmuuttajaryhmän kohdalla toiveet on nyt heitetty kolmanteen polveen. Hekään tosin eivät pärjää peruskoulussa, joten pikemminkin ehkä voidaan sanoa suoraan jo, että neljänteen polveen. En odota yhtään enempää irakilaisilta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Oletko kuullut, että nämä tuntemasi koulutetut ja sivistyneet ihmiset puhuisivat Odinin soturien tapaan valkoisesta Suomesta? Vai olisiko kenties niin, että puhuessaan tiukemman maahanmuuttopolitiikan puolesta he puhuvat kulttuurieroista eivätkä ihmisten ihonväristä?

Tuo on siinä mielessä osittain hiusten halkomista, että somaliassa ei valkoihoisia ole ja arabit nyt sitten.. no.

Osittain taas ihan hyvä pointti. "Valkoinen Suomi" ei terminä varmasti tule ensimmäisenä vastaan, mutta "Eurooppa eurooppalaisille" on omasta mielestäni salonkikelpoinen kiertoilmaus täsmälleen samalle ajatukselle.

Silti : avoin rasismi voi pohjautua muuhunkin kuin ihonvärin avulla määrittämiseen.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Täällä joku tai jotkut yrittivät vielä kirjoitella, että vain heikosti kouluttautuneet ja heikosti elämässä menestyneet ovat maahanmuuttoa vastaan tai jotain siihen suuntaan. Voin sanoa, että täyttä paskapuhetta. Liikun jatkuvasti piireissä, joissa varmasti koulutustaso on korkea, on menestyneitä yritysjohtajia ja aivan samoin siellä jakautuu mielipiteet puolesta ja vastaan. Vastustajien määrä tuntuu kyllä kasvavan koko ajan, kun ymmärrys ongelman suuruudesta aletaan tajuta. Suomen kannalta tietysti suurin ongelma on yleisen turvattomuuden lisäksi se, ettei meidän talous kestäisi edes tätä nykyistä maahanmuuttoa puhumattakaan siitä mitä on tulossa, ellei rajoja laiteta nyt kiinni elintasopakolaisilta. Pian näemme, kuinka valtion budjetista 10% kuluu pakolaisuuden kuluihin ja samaan aikaan otamme koko ajan saman 10% budjetista lisää lainaa. Tuohon päälle jossain vaiheessa kasvavat korkokulut ja seuraava Kreikka on valmis. Tietysti voimme myös nostaa veroja, vaikka sen 5-10%, laskea sosiaaliturvaa ja vähentää merkittävästi hyvinvointipalveluja.

Käsi pystyyn suvakkiöyhöttäjiltä, jotka vielä tämän jälkeen uskovat, että kotoutuminen saadaan hoidettua tai rasismi ei kasvaisi tai kaikki lieveilmiöt pakolaisuuden tai suvaitsemattomuuden ympärillä kasvaisi merkittävästi? Täällä on puhuttu esim. luvusta 100 000 pakolaista tänä vuonna ja se ei ole utopiaa, kuten kerroin jo viime kesän aikana. Se on täyttä todellisuutta ja tämän jälkeen ne kustannukset ovatkin jo useammassa miljardissa vuodessa, jotka meiltä menevät jo suoraan tulonsiirtoina pakolaisille, sitten tulevatkin kaikki muut kustannukset, joita on vähintään saman verran. Ja yllätys yllätys, ei meidän kestävyysvaje olekaan kadonnut minnekään, koska meidän vienti ei kasva näiden pakolaisten ansiosta, lisää tuloja ei tule, vain lisää kuluja jaettavaksi pienelle määrälle työtätekeviä. Huoltosuhteemme heikkenee jokaisen pakolaisen mukana ja sen pitäisi olla jokaiselle suomalaiselle selvä asia, niin ettei kuvitella jotain ihan muuta. Ei ole vaikeaa arvata, että samaan aikaan alkaa Suomesta kasvava maastamuutto kouluttautuneiden keskuudessa, jotka näkevät mihin tämä skenaario johtaa. Liumme hiljalleen kohti Kreikkaa tai voisiko esimerkkinä olla Irakia ilman öljyä tietysti.

Itselläni on tällä hetkellä varmaan noin 250 työntekijää, joukossa myös jokunen maahanmuuttaja, miksei voisi olla enemmänkin, mutta kielitaito on yleensä se ongelma, jonka vuoksi heitä on lähes mahdoton palkata. Lähinnä Itä-Euroopasta tulevat ovat oppineet Suomea, mutta muuten tilanne on yleensä heikko. Tietyt kansalaisuudet eivät edes hae töitä, miksi hakisivatkaan, kun sosiaaliturva hoitaa asian heidän puolestaan ja kulttuuriin ei työnteko oikein kuulu. Se on myös hauskaa, kun täällä väitetään kaikilla olevan niin kova tahto tehdä töitä, joita ei tosin ole Suomessa olemassa. Miettikää sitä, että meillä on asunut romaaneja suomessa jo hyvin pitkän ajan ja vielä tänä päivänäkään tästä ryhmästä vain harva tekee työtä, se ei kuulu kulttuuriin eikä tilanne ole edes millään muotoa muuttumassa. Valtiovalta on tämän hiljaisesti hyväksynyt ja hyvät korvaukset riittävät heille, joten miksi vaivautua työelämään, joka sitoisi moneksi tunniksi päivästä.

Meistä ihan jokainen tietää sisimmissään, etteivät nyt tänne tulleet "pakolaiset" tule pääsääntöisesti sopeutumaan Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin. Kuluva vuosi tuo tasaisen tappavalla vauhdilla erilaisia ongelmia, joista osa mediaa uskaltaa jo nyt kirjoittaa, alkuun lähes kaikesta vaiettiin täydellisesti, mutta lopulta poliisin hermo petti ja sieltä alettiin kertoa mikä on totuus näiden miesten käytöksen suhteen. Nyt kun valitettavasti näyttää siltä, ettei Orpo ja Suomen hallitus tajua tilanteen vakavuutta, niin vuoden päästä meillä on täällä 150 00 elintasopakolaista, joista 140 000 on nuoria miehiä väliltä 15v-45v. Työtä heillä ei ole, osa joutuu asumaan kaukana suurista kaupungeista, tekemistä ei juuri ole. Muutama suomalainen nainen tarjoaa itseään näille ja pakolaiskeskusten vapaa-ehtoisista on innokkaina talkoissa mukana. Miesten välinen seksi ei jaksa tyydyttää kaikkien tarpeita. Ei ole vaikea ennustaa, että poliisille tuleva kesä on kiireinen ja en ainakaan itse suosittele naisille liikkumista enää yksin paikoissa, joissa näitä turhautuneita miehiä pyörii. Rikollisuus ja siihen liittyvät muut ilmiöt nostavat myös entisestään päätään. Sekään ei yllätä, kenestä ei tuntuisi pahalta, jos itse saa muutaman euron päivässä ja toisilla on rahaa niin paljon kuin vain haluaa käyttää. Eihän näillä ole mitään menetettävää, jonka olen itsekin jo nähnyt livenä, erilaiset varkaudet jne eivät ole heidän mielestään mikään rikos. Tämä on se suvakkiöyhöttäjien unelma, jota meille on tulossa ja jota vain pieni osa kansasta haluaa, todella pieni osa. Sitten on näitä, jotka ovat vain niin pihalla, että kuvittelevat kaiken sujuvan ilman ongelmia.

Kaiken tämän keskellä meidän hallitus puuhastelee lakeja, joilla pyritään leikkaamaan vaikka 20m€ jostain vanhusten hoidosta. Nuo rahat menevät päivässä pakolaisille, joten puhutaan niistä lillukanvarsista. Yhteenvetona siis, että meillä on valtava ongelma ja osa suvakkiöyhöttäjistä jaksaa edelleen yrittää väittää jotain muuta. Kuten Cobol sanoo, niin koko Eurooppa siinä mielessä, mitä me olemme nähneet on suuressa vaarassa tuhoutua ja aikaa estää se tuho ei ole kovin paljon. Stubb puhuu uhkakuvista, että vapaa liikkuvuus on esim. vaarassa, onko sen loppuminen todellakin joku uhka Euroopalle? Tämä kertoo kaiken myös siitä, miten pihalle Stubb on asiasta, kyllä todellinen uhka on aivan jotain muuta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Keskeistä on @Tkachuk7 taloudellisesti katsoen juuri se minkä nostit esille eli kasvu tapahtuu velaksi ja huoltosuhteen heikentämisen ehdoin. Ilman että tähän saataisiin muutos, Suomea ei pelasta mikään samanlaiselta konkurssilta kuin Kreikkaa. Syyt toki ovat erilaiset, mutta oleellisin on velkaantumisvauhti ja velkarahan "sijoittaminen" kulutukseen ja tukiin ilman riittävää määrää tuotannon erilaisia investointeja.

(e: lisään kaiken varalta ettei joku postaa lukuja energia-alan kasvavista investoinneista sen, että niiden osalta on menty täysin metsään. Miljardien investoinnit tuulienergiaan ovat raskas virhe. Ei aiheesta enempää tässä ketjussa kuin se, että tuulienergia kykenee tuottamaan tänään ehkä 1.5 prosenttia sähköntarpeesta ja paukkupakkasten aikaan sähköä on ostettava erittäin kalliilla muualta kuin Suomesta. Samalla paljastuu Suomen energia- ja sähköhuoltovarmuus haavoittuvaiseksi).

Sen verran tuosta sähkön tuonnista että näillä paukkupakkasillakin Suomi on 80-prosenttisesti omavarainen mitä tulee sähköntuotantoon. Vain 20 prosenttia tuodaan ulkoa, etupäässä Ruotsista. Anteeksi offtopic.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Puhutte kahdesta eri asiasta ja tuo keskustelu ei vie mihinkään.

Annan yksinkertaistetun esimerkin miksi puhumme samasta asiasta:

1. Maasta X saapuu ensimmäiset kuusi turvapaikanhakijaa Suomeen, yksi mies ja viisi naista. Mies menee töihin. Naiset eivät hae töitä. Maan X työttömyysprosentti Suomessa on siten 0. Koska naiset ovat miehen vaimoja ja aikuisia, maan X.n työllisyysaste on rapiat 17 prosenttia.

Suomen kannalta keskeistä on pakolaisten työllisyysaste, joka oli muutama vuosi sitten kaikkien ulkomaalaisten osalta vähän yli 60 prosenttia ja tippuu vuoden 2015 ja 2016-> tuloksena alle 50 prosentin. Kun tarkastellaan pelkästään pakolaisten työllisyysastetta, luku oli noin 50 prosenttia (2014). Noin 25 vuoteen työllisten määrä ei ole Suomessa kasvanut käytännössä lainkaan, vaikka väestön määrä on kasvanut yli puolella miljoonalla henkilöllä.

Kyse on siitä, että entistä harvempi töissä käyvä elättää entistä suuremman joukon työmarkkinoiden ulkopuolella olevia. Ja tämä tapahtuu velaksi ja se velkaantuminen on pakko katkaista koska huoltosuhde vääristyy koko ajan lisää. Sen takia työttömyysaste ei kuvaa parhaiten tilannetta vaan pitää tarkastella työllisyysastetta.

Olen pahoillani jos en ole osannut ilmaista asioiden syy-yhteyttä riittävän selvästi.

Ja @bebeto totta, tarkoitin lähinnä tuulivoimainvestointien epäonnistumista ja selkeää tilausta ydinvoimalalle.
 
Viimeksi muokattu:

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nöyrät kiitokset @kamenski ja vastaus: on todennäköistä, että Eurooppa tuhoutuu tai ainakin se Eurooppa jossa olemme eläneet, tuhoutuu kokonaan. Afrikan väestönkasvu eli se että Afrikan väestö kasvaa 400 % seuraavan 100 vuoden aikana, johtaa yksin valtaviin ongelmiin niin Afrikassa kuin Euroopassa ja myös muissa maanosissa.

Vielä on aikaa ja mahdollisuuksia tehdä jotain, mutta olisiko 2-5 vuotta ihan maksimi isoille päätöksille. Tärkeintä olisi rajoittaa Afrikan, Intian ja monen muun maan väestönkasvua ja sen jälkeen auttaa ihmisiä rakentamaan tulevaisuuttaan paikan päällä.

Boldatusta kohdasta ainakin olemme täsmälleen samaa mieltä.

Muutama kommentti vielä, takerrutaan ekana linkkaamasi sivun tähän kohtaan:
"Saksalaisen Die Welt -lehden haastattelema Saksan siirtolaisinstituutin johtaja Dirk Messner vetoaa EU-maihin, jotta ne auttaisivat Afrikkaa kehittymään ja luomaan asukkailleen mahdollisuuksia kohtuulliseen elintasoon."

Onko Dirkin tiestä kukaan onnistunut laskemaan jonkinlaisia realistisia arvioita mitä se tulisi kustantamaan? Yhden pakolaisen kustannus per suomalainen on kaiketi laskettavissa, mutta onko minkäänlaista käryä siitä, minkälaisen panostuksen vaihtoehto D(irk) vaatisi per nuppi (Suomessa, Euroopalta yleensä)? Kuinka valmiita Euroopassa voitaisiin olla siihen, että pakolaisia otetaan vastaan (ja heitä avun seurauksena ylipäätään on) vähemmän, mutta palkasta lohkaistaankin suoraan pala lähetettäväksi "omien" pakolaisten sijasta suoraan Afrikkaan? Rahallisesta panostuksesta tässä joka tapauksessa kaiketi puhutaan, en näe kovin monen eurooppalaisen lähtevän paikan päälle auttamaan, tuskin edes investoimaan business-mielessä.

Nykyistä tilannetta minä en näe vielä yhtä synkkänä kuin sinä, mahdollisesti naiivisti ajattelen että Lontoo, New York, jne. kaupungit toimivat osoituksena siitä (ja vain siitä) että eri maankolkista tulevat ihmiset pystyvät toimeen tulemaan, heikoistakin lähtökohdista ja vähillä varoilla. Vaikkakin sitten omiin kaupunginosapoteroihinsa kaivautuneena.

Tietynlainen kaupunginosien slummiutuminen, rikollisuuden kasvu, elintason lasku yleisesti ennen kaikkea yhteiskunnan alemmilla portailla; kaikki hyvin todennäköistä, mutta ei katastrofaalista. Suomalaisten kannalta perseestä, tässäkin tapauksessa ennen kaikkea jo nyt vähempiosaisten kannalta, mutta vaikka pahimmassa skenaariossa kävisi Kreikat, niin kyllähän Kreikassakin elämä jatkuu. Köyhempänä, mutta ei sielläkään nälkään kuolla.

Tosin jos koko Euroopalle käy Kreikat pakolaistulvan alla niin sitten en tiedä miten suu pannaan.

Silti "what if" skenaariot ovat ajatusleikkinä vielä pelottavampia, viitaten edellisen viestini Ebola- skenaarioon. En näe tuollaista täysin mahdottomana, jos Eurooppa lopulta ajautuu siihen tilanteeseen että ulko-ovi laitetaan kokonaan kiinni.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Täytyy huomenna @kamenski katsella jos löytyy jotain laskelmia DM:n tiestä. Mitä tulee tuohon what if skenaarioon Euroopan ovien sulkemisesta niin uskoin sen olevan vaihtoehto vielä ennen kesää. Enää usko. Syynä se, että EU ei pysty päättämään mistään ja ei saa mitään linjaa aikaiseksi mihinkään. Kreikka, Turkki ja jopa Suomi vuotaa kuin uppoava laiva kesän aikana. Pelkään, että vähitellen ilman mitään ilmoituksia EU lakkaa olemasta ja kukin maa on pitkälti omillaan. Siinä vaiheessa Eurooppa on nykyisenkaltaisena menetetty.

Nyt on pakko lähteä Putin-kiekon pariin!
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Annan yksinkertaistetun esimerkin miksi puhumme samasta asiasta:
Sinä puhut kaikista maahanmuuttajista, kun Anssi puhui ainoastaan näistä 1989-93 tulleista pakolaisista ja siitä kuinka heidän osaltaan käy ilmi, että noin 10 vuodessa kaikki ulkomaalaiset, mukaanlukien irakilaiset, työllistyivät 50 %:sti tai paremmin. Eli sinä huomioit myös nämä viimeisimmät turvapaikanhakijat, kun Anssi ei. Tämän takia tilastot ovat aivan täysin erilaisia. Siksi siis puhutte mielestäni eri asioista.
Mutta kuten sanoin, ei meillä ole kertakaikkiaan varaa odotella 10 vuotta (mikäli sekään riittää näillä työmarkkinoilla), että joka toinen turvapaikanhakija pääsee töihin.
 
Täällä joku tai jotkut yrittivät vielä kirjoitella, että vain heikosti kouluttautuneet ja heikosti elämässä menestyneet ovat maahanmuuttoa vastaan tai jotain siihen suuntaan.

Esim. Halla-aho on tohtori mutta ei hän sano taistelevansa valkoisen Suomen puolesta. Sen valkoisen Suomen puolesta puhuvat elämäm koululaiset pilottitakeissaan.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Koska hieman aika on kortilla, kirjoitan lyhyesti yhden fantasioimani worst-case skenaarion. Pakolaiset jäävät Afrikkaan => resurssit (vesi, ruoka, lääkkeet) loppuvat => Afrikassa repeää entistä enemmän, entistä laajempia sisällissotia => länsimaiset avustusjärjestöt vetäytyvät => sairaudet leviävät holtittomasti => uusi, tällä kertaa useampaa astetta pahempi Ebola epidemia.

Ovatko tällaiset ajatusleikit aivan utopistisia?

Toivottavasti eivät ole. Best case scenario minun mielestä.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Rinne yllättyny:
Rinne: SDP:hen paluuta harkitsevat kyselevät, onko puolueen linja turvapaikanhakijoihin tiukentunut – Vastaus: ei ole | Yle Uutiset | yle.fi

Mietin vaan mihinhän tää maa menee sen jälkeen ko SDP on taas hallituksessa. EDIT:Toki täs ehtii tapahtumaan vaikka mitä sitä ennen.

Ai vittu mitä tunareita meillä on mukana polittikassa. Miten voi olla, että tyhminkin rasisti tiesti jo kesällä mitä #unelmasta seuraa, mutta Rinteelle tämä asia selvisi vasta nyt. Sama kyllä pätee El Stubidoon ja muihin johtaviin älykääpiöihin.
 
Päivän uutissatoa:

Poliisiylijohtaja: Seksuaalinen häirintä on lisääntynyt | Yle Uutiset | yle.fi
Niin muuten, miksi naisia ei voisi ahdistella myös päivänvalossa...?

Norjan Kirkkoniemessä soihtumielenosoitus vastusti turvapaikanhakijoiden palautusta Venäjälle | Yle Uutiset | yle.fi
Norjassa vastustetaan turvapakanhakijoiden palauttamista Venäjälle, ja asiasta on kanneltu YK:n ihmisoikeuselimiin. Toisten mielestä Venäjä ei ole turvallinen maa johon voi palauttaa, toisten mielestä on turvallinen maa.

Tanskan kansanpuolue: Turvapaikanhakijat asumaan erillisiin telttakyliin maaseudulle | Yle Uutiset | yle.fi
On kyllä rasistinen maa tämä Tanska. Ensin takavarikoidaan tulijoiden omaisuus koska eihän pakolaisilla voi mitään olla, ja nyt heidät halutaan asumaan erillisiin telttakyliin keskelle ei-mitään.

Kaiken tämän keskellä meidän hallitus puuhastelee lakeja, joilla pyritään leikkaamaan vaikka 20m€ jostain vanhusten hoidosta. Nuo rahat menevät päivässä pakolaisille, joten puhutaan niistä lillukanvarsista. Yhteenvetona siis, että meillä on valtava ongelma ja osa suvakkiöyhöttäjistä jaksaa edelleen yrittää väittää jotain muuta. Kuten Cobol sanoo, niin koko Eurooppa siinä mielessä, mitä me olemme nähneet on suuressa vaarassa tuhoutua ja aikaa estää se tuho ei ole kovin paljon. Stubb puhuu uhkakuvista, että vapaa liikkuvuus on esim. vaarassa, onko sen loppuminen todellakin joku uhka Euroopalle? Tämä kertoo kaiken myös siitä, miten pihalle Stubb on asiasta, kyllä todellinen uhka on aivan jotain muuta.
Kuulemma rajoilla jonottaminen toisi vuosittain kolmen miljardin kustannukset EU:ssa. Joten eiköhän pidetä rajat auki. Kuulemma Ruotsin ja Tanskan välisen sillan kontrollointi tuo 300 miljoonan menetykset.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Kuulemma rajoilla jonottaminen toisi vuosittain kolmen miljardin kustannukset EU:ssa. Joten eiköhän pidetä rajat auki. Kuulemma Ruotsin ja Tanskan välisen sillan kontrollointi tuo 300 miljoonan menetykset.
Kolme miljardia on erittäin pieni hinta verrattuna tälläisen määrään turvapaikanhakijoita ja niiden aiheuttamiin kustannuksiin EU:ssa.
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hauska jekku siinä.

Ahdisteluväitteet olivat keksittyjä | Vihdin Uutiset

Viime vuoden puolella kolme vihtiläistyttöä saivat aikaan melkoisen tapahtumaketjun. He sepittivät tarinan, jonka mukaan kolme Hopeaniemen vastaanottokeskuksessa asuvaa turvapaikanhakijamiestä olisi eri tavoin ahdistellut heitä kirkonkylällä. Sosiaalisessa mediassa tarinat saivat hurjat mittasuhteet. Ahdistelut muuttuivat raiskauksiksi ja kostoa vannottiin sen tekijöille.


Väitettyjen tapahtumien seurauksena Vihtiin perustettiin turvapartioryhmä, jossa turvapaikanhakijoita ahdistelusta syyttäneiden tyttöjen äidit ovat mukana.


Tytöt siis tekivät poliisille rikosilmoituksen ahdistelusta.


– Sitä lähdimme tutkimaan ja miehet olivat meillä kuulusteltavina. He kiistivät kaiken, rikoskomisario Rauli Salonen sanoo.


Väitetyn ahdistelun tapahtumapaikka oli kirkonkylällä marketin edustalla. Kuulustelujen jälkeen poliisi saikin tutkittavakseen kaupan valvontakameroiden nauhat. Niistä tapahtumien todellinen kulku on nyt käynyt täysin selväksi.


– Tytöt ovat aivan omaehtoisesti menneet rupattelemaan miesten kanssa, rikoskomisario Salonen sanoo. – Miksi he sepittivät ahdistelutarinan, sitä en osaa sanoa.


Tapahtumien seurauksena kaksi kolmesta aiheetta syytetystä turvapaikanhakijasta perui turvapaikkahakemuksensa ja ilmoitti poistuvansa maasta.


– Sen tarkemmin en tiedä, mikä heidän tilanteensa tällä hetkellä on, toteaa Salonen.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Täällä joku tai jotkut yrittivät vielä kirjoitella, että vain heikosti kouluttautuneet ja heikosti elämässä menestyneet ovat maahanmuuttoa vastaan tai jotain siihen suuntaan. Voin sanoa, että täyttä paskapuhetta. Liikun jatkuvasti piireissä, joissa varmasti koulutustaso on korkea, on menestyneitä yritysjohtajia ja aivan samoin siellä jakautuu mielipiteet puolesta ja vastaan. Vastustajien määrä tuntuu kyllä kasvavan koko ajan, kun ymmärrys ongelman suuruudesta aletaan tajuta. Suomen kannalta tietysti suurin ongelma on yleisen turvattomuuden lisäksi se, ettei meidän talous kestäisi edes tätä nykyistä maahanmuuttoa puhumattakaan siitä mitä on tulossa, ellei rajoja laiteta nyt kiinni elintasopakolaisilta. Pian näemme, kuinka valtion budjetista 10% kuluu pakolaisuuden kuluihin ja samaan aikaan otamme koko ajan saman 10% budjetista lisää lainaa. Tuohon päälle jossain vaiheessa kasvavat korkokulut ja seuraava Kreikka on valmis. Tietysti voimme myös nostaa veroja, vaikka sen 5-10%, laskea sosiaaliturvaa ja vähentää merkittävästi hyvinvointipalveluja...

@ultrar :in viesti #13596 on täyttä asiaa. Lukekaa hyvät ihmiset.


Seppo Saario kertoo myös Arvopaperin blogissaan Suomen talouden tilasta ja sivuaa siinä pakolaisia.

Korkeat verot ja hinnat ovat ”halvaannuttaneet Suomen”, suurituloisia verotetaan ankarammin kuin vertailumaissa keskimäärin, jolloin he vähentävät työntekoa tai muuttavat ulkomaille ja ”tilalle tulee pakolaisia, jotka elävät vuosikausia valtion taloudellisen tuen varassa”.
 
Kolme miljardia on erittäin pieni hinta verrattuna tälläisen määrään turvapaikanhakijoita ja niiden aiheuttamiin kustannuksiin EU:ssa.
Niin no eiköhän Suomen osalta saada parissa vuodessa laitetuksi se kolme miljardia siirtolaisiin. Jos tänä vuonna saadaan joku 40-60 tuhatta uutta asukasta.

Jännä skenaario on sellainenkin, että rajoja ei laiteta kiinni, mutta jossain vaiheessa ei enää oteta lisää siirtolaisia rekisteröitäviksi. Olisi yhä vapaa liikkuvuus, mutta ei myönnetä turvapaikkoja eikä anneta rahaa. Vaeltavat siirtolaiset saisivat siis asettua vaikka omiin hökkelikyliin kaupunkien ulkopuolelle, tai oleskella sukulaisten luona, ja vapaaehtoiset majoittavat heitä myös. Mutta rahaa ei tipu.
Itse asiassa tämä vaikuttaa jopa melko todennäköiseltä kehityskululta. Kun ei nyt vitju voi niinkään tehdä, että siirtolaisia aletaan ampua rajoille ja tuhansia kilometrejä pitkät rajalinjat olisivat koko ajan joka kohdasta miehitettyinä. Sieltä tullaan varmasti metsiä pitkin, jos virallisilla rajanylityspaikoilla käännytetäänkin pois.
Ja johan niitä pakolaisleirejä ja luvattomia kyliä on Balkanilla, ja kuuluisin lienee kanaalitunnelin alkupäässä oleva Calaisin leiri.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinä puhut kaikista maahanmuuttajista, kun Anssi puhui ainoastaan näistä 1989-93 tulleista pakolaisista ja siitä kuinka heidän osaltaan käy ilmi, että noin 10 vuodessa kaikki ulkomaalaiset, mukaanlukien irakilaiset, työllistyivät 50 %:sti tai paremmin. Eli sinä huomioit myös nämä viimeisimmät turvapaikanhakijat, kun Anssi ei. Tämän takia tilastot ovat aivan täysin erilaisia. Siksi siis puhutte mielestäni eri asioista.
Mutta kuten sanoin, ei meillä ole kertakaikkiaan varaa odotella 10 vuotta (mikäli sekään riittää näillä työmarkkinoilla), että joka toinen turvapaikanhakija pääsee töihin.
Mutta eihän sitä tiedä vaikka Anssi haluaisi laittaa rajat kiinni eikä ottaisi tänne enää yhtään turvapaikanhakijaa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Täällä joku tai jotkut yrittivät vielä kirjoitella, että vain heikosti kouluttautuneet ja heikosti elämässä menestyneet ovat maahanmuuttoa vastaan tai jotain siihen suuntaan. Voin sanoa, että täyttä paskapuhetta.

Onhan tuo jo pitkään ollut selvää, että unelmaöyhöttäjät eivät oikein ole kartalla tosiasioista, mutta näillä mennään..., eikä todellakaan tilanne tule enää koskaan nykyisestä paranemaan.

Pikkaisen pelonsekaisin tunnelmin odottelen ensi kesää, mutta koska siitä ei vielä ole tilastoja tilastouskovaisille unelmaöyhöttäjille antaa, niin mitään ei heidän mukaan tule silloin tapahtumaan.

No, suomalaiset ovat sopeutuvaa ja alistuvaa kansaa, ja miettivät aina vain sitä, mitä muut meistä ajattelevat, joten ehkä tämä on täysin ansaittua...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ajatellaan positiivisesti ja uskotaan että moni turvapaikanhakijoista 20-30 vuoden säteellä työllistyy. Toivottavasti eivät työllisty ns. paskaduuneihin joissa huono palkka, koska alle 25 000 vuodessa tienaavat eivät käytännössä rahoita lainkaan tuloveroin valtion pottia. Liitteenä kuva verokertymästä tuloluokittain vuodelta 2013:

http://www.akava.fi/files/13830/492/Veronmaksajat-ja-valtion-ansiotulovero.png


Samaan aikaan muualla. Tanskassa on laitettu tuulemaan:

"
Tanskassa keskustellaan erityisten pakolaiskylien tai telttaleirien perustamisesta, kertovat Tanskan tiedotusvälineet. Ehdotus on alun perin maahanmuuttovastaisen kansanpuolueen, mutta se on saanut sosiaalidemokraatit ja konservatiivisen kansanpuolueen mukaansa.

Telttaleirit perustettaisiin kaupunkien ulkopuolelle. Kansanpuolueen alkuperäinen ajatus oli, että turvapaikanhakijat eristettäisiin kokonaan muusta yhteiskunnasta. Se pyrki siirtämän pakolaispolitiikan painopistettä kotouttamista palauttamiseen


Tanskan kansanpuolue: Turvapaikanhakijat asumaan erillisiin telttakyliin maaseudulle | Yle Uutiset | yle.fi
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Hyvää juttua ollu täällä tänään ja varsin monenlaista visiota tulevasta. Yksikään ei vaan ollut kovin positiivinen. Minut on yllättänyt tässä se millä vauhdilla tämä etenee.. varsinkin suomessa vaikutukset ollu jo muutaman kuukauden jälkeen kohtuu rajut. Taloudellisesti tämä vaellus on täydellinen katastrofi eikä siitä tule muuttamaan mitkään toimet. Ennen taloudellista romahdusta uskoisin että tullaan näkemään melkoisia levottomuuksia ja ne saattaa karata hyvinkin äkkiä käsistä ja levitä pitkin eurooppaa.

Germany announces indefinite border checks Vaikka juttu ei tarjoa hirveästi uutta niin siinä kuitenkin käy ilmi että joka suunalla puuhaillaan omien rajojen turvaamisen kanssa. Paitsi Suomessa jossa vuotaa jo itä-raja ja tyydytään odottelemaan vastausta Venäjältä..
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti eivät ole. Best case scenario minun mielestä.

Mainitsematta jäi se, että tuossa skenaariossa kyseessä olisi kontrolloimaton maailmanlaajuinen Ebola- epidemia, ei Afrikkaan rajoittunut. Vuodettaisiin siis kaikki yhdessä koos. Tietystä näkökulmasta sekin tosin olisi best case.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Turvapaikanhakijoilla todettu Suomessa harvinaisia tartuntatauteja: "Ongelmaan pitää puuttua"

Terveystalo on suurin turvapaikanhakijoiden terveydenhuollon järjestäjä. Puolessa vuodessa se on tutkinut 15 000 turvapaikanhakijaa.

- Tuberkuloosia, B-hepatiittia, HIViä, kuppaa ja suolistoloisia. Satoja tapauksia on ollut. Hieman useammalla kuin joka sadannella on ollut joku näistä sairauksista, kertoo Terveystalon johtaja, ylilääkäri Juha Tuominen.

Kyseiset sairaudet on luokiteltu yleisvaarallisiksi tartuntataudeiksi. Tuominen pitää määrää maltillisena, mutta kuitenkin merkittävänä. Suomeen on saapunut vuodessa yli 32 000 turvapaikanhakijaa.
- Tuberkuloosi on huolestuttavin riski, sillä se leviää helposti ja on oikeasti kansakunnalle vaarallinen. Myös kuppa on huomionarvoinen, sillä se on jo melkein hävinnyt Suomesta."


Kaikki se työ mitä ollaan näidenkin sairauksien kanssa tehty laitetaan roskakoriin yhteisen unelman edessä. Pitkään sitä mentiinkin eteenpäin, niin nyt sitten askel askeleelta kohti kivikautta. Luolamiehiäkin lappaa maahan kymmeniä tuhansia joka vuosi ja sanovat vain "UGH!" ja ottavat naisen väkisin.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskon että jokaisella on tavoissaan parannettavaa, mutta olen ollut kyllä uskomattoman pitkämielinen ja pysynyt lukujen ja niistä johdettavissa olevien päätelmien linjalla viime kesästä asti.
Vai niin. Minä olen keskustellut kanssasi tasan kaksi kertaa. Molemmat kuluneelle viikolla. Molemmilla kerroilla olet alkanut vittuilemaan päin naamaa ilman syytä heti kättelyssä. Molemmilla kerroilla olet itse tehnyt jotain virheellisiä päätelmiä teksteistäni ja se seuraksena aloittanut suorat solvaukset. Ei erityisemmin rohkaise keskustelemaan kanssasi jatkossakaan.

Asia taisi tällä kertaa selvitä toisen kirjoittajan toimesta, joten tästä ei tarvinne jatkaa enempää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Rinne: SDP:hen paluuta harkitsevat kyselevät, onko puolueen linja turvapaikanhakijoihin tiukentunut - Vastaus: Ei ole

"Rinne tunnustaa, että moni asia on turvapaikanhakijoiden tulossa on yllättänyt.

– Meillä kaikilla oli tietämättömyyttä, mitä kaikkea tästä saattaa seurata. En ollut ymmärtänyt, että shiiat ja sunnit saattavat samassa vastaanottokeskuksessa synnyttää keskenään sellaisia ristiriitoja, kuin on nähty. Samoin, esimerkiksi suhtautumisessa naisiin on sellaisia piirteitä, joiden en halua pesiytyvän Suomeen, Rinne sanoi."

Talvi yllätti autoilijan ja shiia-ja sunnimuslimien väliset satoja vuosia kestäneet erimielisyydet ja vihanpito yllättivät Antti Rinteen.
Onneksi meillä on luottoa herättäviä poliitikkoja, jotka selvästi tietävät asioista kansaa enemmän ja tekevät oikeita ratkaisuita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös