Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 268 763
  • 28 700

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pelokkaan turvapaikanhakijan väite: Useilla Suomeen tulleilla kytköksiä Isisiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vähän alkaa vaikuttaa siltä, että huhussa jossa kerrotaan Irakin vankiloiden tyhjentämisestä kohti Eurooppaa on perää. Eli uutisessa kerrotaan että Irakista on vankeja päästetty lahjuksia vastaan turvapaikanhakumatkalle Eurooppaan. Mahtavaa, kerrassaan mahtavaa. Alkaa oikeasti turhauttaa vähän perkeleesti se, ettei rajoja vieläkään ymmäretä laittaa kiinni. Keväällä saadaan sitten se 7000 hakijaa/vko.
 

pp33

Jäsen
Ei helvetti...
Ei millään tavoin hyväksyttävissä, täysin tuomittavaa. Mutta kaiken tapahtuneen jälkeen odotettavaa. Kaiken Migrin, Kotouman ja Tallukan omistajan vittuilun jälkeen kertoimet tähän olivat aika pienet. Voiskohan näitä asioita hoitaa aikuisten tavoin? Siis ihan jokainen.

edit: Kävin aamulenkin Tallukan kautta. Ulospäin ei näkynyt suurempia vahinkoja, paikalla enää lehdistöä ja omistaja sekä yrittäjät. Eiköhän toiminta jatku suunnitelmien mukaan, ei luulisi pienten savuvahinkojen haittaavan, jos ihmiset oli alunperinkin tarkoitus sijoittaa homepesään.

Pahin mahdollinen tilanne, lehdistö retostelee rasistisuudella, asia tuomitaan yleisesti ja neuvottelut on nyt neuvoteltu. Vituttaa ihan yhtä paljon tällainen toiminta kuin Migrin ja Kotouman puuhastelu. Mahdollisuudet minkäänlaiseen hyvään ja järkevään kehitykseen ovat menneet. Joidenkin idioottien takia kaikki kritiikki bisnestä tukahdutetaan entistä määrätietoisemmin rasismikortilla ja todelliset epäkohdat häivytetään taka-alalle.

Onneksi tajusivat sentään miettiä sen verran, että iskivät tyhjään hotelliin ja minkäänlaisilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Kuuluvaisen Jorman kostoa odotellessa, ehkä tuohon Tallukan pihaan mahtuu kontteja 1000:lle lisämajoittujalle.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@varjo , @arvee , @Acid , tähdennetään nyt alkuun että tuo polamkin sivulla julkaistu kirjoitus ei ollut siis poliisin virallinen kannanotto vaan kahden tutkijan näkemys tämän hetken tilanteesta Suomessa. "Anarkistien pyrkimys vaientaa kansallismielisten mielenosoitus itsenäisyyspäivänä väkivallan keinoin ja maahanmuuttokriittisen perussuomalaisen puolueen kannatuksen lasku kertoo demokratian kriisistä." Tämä lause on suoraan tuosta po. tekstistä. Minusta persujen kannatuksen laskun syy on tyytymättömyys hallituksen harjoittamaan politiikkaan ja ulostulo pakkolakipaketin kanssa sai PS:n kannatuksen gallupeissa syöksyyn, ei maahanmuuttopolitiikka. PS:n kannatus on nyt sillä tasolla millä se on ollut jo pitkään,ei tämä mitenkään poikkeuksellinen tilanne ole. Vastaavasti demarien kannatus on gallupeissa noussut samassa suhteessa. Tuossa kirjoituksessa oletetaan ja annetaan ymmärtää että PS:n politiikkaan pettyneet radikalisoituisivat sankoin joukoin mihin itse en usko. Eikä suomalainen demokratia ole kriisissä. Varjo, tottakai poliisin pitää antaa kaikki tietämyksensä vallanpitäjien käyttöön, neuvoakin tarpeen vaatiessa mutta ei lehtien palstoilla tai blogikirjoituksissa. Ja vertaaminen THL:n on hieman naurettavaa, poliisi noin instituutiona on hieman eri asemassa tässä yhteiskunnassa. Minusta poliisin tulee olla riippumaton ja puolueeton toimija johon kansalaiset voivat luottaa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
. Varjo, tottakai poliisin pitää antaa kaikki tietämyksensä vallanpitäjien käyttöön, neuvoakin tarpeen vaatiessa mutta ei lehtien palstoilla tai blogikirjoituksissa. Ja vertaaminen THL:n on hieman naurettavaa, poliisi noin instituutiona on hieman eri asemassa tässä yhteiskunnassa. Minusta poliisin tulee olla riippumaton ja puolueeton toimija johon kansalaiset voivat luottaa.

Niin, toki avasit alkuperäistä argumenttiasi hieman joten ehkei siinä nyt sen suurempaa ongelmaa ole mutta suora lainauksesi "Minusta tuo kirjoitus oli maahanmuutokriittinen pamfletti jossa kerrottiin valtaapitäville miten tulee toimia. Ei näin, ei todellakaan näin. Virkavalta ei ole siinä asemassa että se voisi ohjeistaa hallitusta miten toimia pakolaiskysymyksessä." kuitenkin antaa ymmärtää että virkavallan ei pitäisi toimia asiantuntijaroolissa.
THL ei ole loppupeleissä kuitenkaan mitään muuta kuin yksi viranomainen muiden joukossa, kyllä, tehdäänhän siellä noin periaatteessa korkeatasoisempaa tutkimusta kuin vaikkapa poliisilla mutta käytännössä yhtälailla molemmat tahot ovat osin omilla aloillaan asiantuntijoita. Näin ollen, THL:n kannanotto vaikkapa kansanterveyden osalta on rinnastettavissa poliisin lausuntoon turvallisuusasioissa. Ja se riippumattomuus ja puolueettomuus voi myös tällöin tarkoittaa sitä että esitetyt asiat eivät olekaan sitä "julkista totuutta", toisekseen, riippumattomuus juuri tarkoittaa sitä että virkamiehillä on periaatteessa oikeus myös ilmaista omia perusteltuja mielipiteitäänkin vaikka ne olisivat poliittisen tahtotilan vastaisia. Muutenhan tosiaan meillä on lopputuloksena poliittisesti ohjattu virkakoneisto jonka ainoa tehtävä on tuottaa kulloisenkin vallassaolevan käsityksen mukaisia "tietoja". Ja toisaalta juuri monikanavainen vaikuttaminen on osa riippumattomuutta, koska kuten Stubbin tekemisistä voidaan oppia, ei poliitikkoihin voi yksinkertaisesti luottaa virkamiesten viestin välittämisessä. Kysymykseksi jää, olisiko Stubb koskaan huomannut tekemäänsä harmillista erhettä ilman median voimakasta puuttumista asiaan...eli periaatteessa virkakoneiston lausunnot olisivat saattaneet jäädä täysin pimentoon poliitikkojen toitottaessa omaa totuuttaan virkamiesvalmistelun selkänojalla (joka tässä tapauksessa oli vieläpä kyseenalainen). Tässä on mielestäni suurempi demokratian kriisi kuin siinä että virkamies bloggaa mielipiteitään.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@varjo , hyvin pitkälle samoilla linjoilla itsekin olen mitä tulee virkamiesten ja poliitikkojen suhteeseen. Onneksi tähän poliittiseen järjestelmäämme kuuluu myös oppositio jonka tehtävänä on haastaa valtaapitävät ja kritisoida päätöksiä. Uskon että tuo Stubbin "erehdys" olisi tullut esiin myös opposition toimesta jos sitä ei lehdistö olisi tuonut julkisuuteen. Onko sinusta demokratia kriisissä kuten tuossa blokikirjoituksessa väitettiin?
 
Nähtävästi ihan järjestäen tahi muutoin tarkoitushakuisesti sytytetään näitä maahan muuttaville tarkoitettuja tiloja. Kankaanpää, Rauma ja nyt Asikkala.
Minne muualle on tulossa siirtolaiskeskuksia? Uskaltaako eri toimijat enää lähteä pakolaisbisnekseen, jos tuloksena on vain savuavat rauniot? Myönnetäänkö näille enää vakuutuksia? Vai pitääkö mennä Ruotsin malliin, että ei enää kerrota, mihin keskuksia perustetaan?

Ja kun onhan noita kiinteistöjä syttynyt myös tupakantumpista tai muuten sisäpuolelta, niin sekin pitää ottaa huomioon jos tilojaan vuokraa. Varmaan into vähenee.
Mutta eihän se tulijamääriin vaikuta, jonnekin heidät on asutettava kuitenkin. Viime kädessä toiminnassa oleviin varuskuntiin, ja asevelvolliset komennetaan kotiin tai telttoihin asumaan.

Viimeisten seitsemän päivän siirtolaismäärät:
lauantai 70
sunnuntai 96
maanantai 84
tiistai 107
keskiviikko 112
torstai 115
perjantai 97

yhteensä 681
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
@varjo , hyvin pitkälle samoilla linjoilla itsekin olen mitä tulee virkamiesten ja poliitikkojen suhteeseen. Onneksi tähän poliittiseen järjestelmäämme kuuluu myös oppositio jonka tehtävänä on haastaa valtaapitävät ja kritisoida päätöksiä. Uskon että tuo Stubbin "erehdys" olisi tullut esiin myös opposition toimesta jos sitä ei lehdistö olisi tuonut julkisuuteen. Onko sinusta demokratia kriisissä kuten tuossa blokikirjoituksessa väitettiin?

Kuten sanoin en ole tuota kirjoitusta lukenut eikä varsinaisesti ole tarvettakaan käyttää aikaa siihen itsessään, kuitenkin en näkisi että tuollainen toteamus on mitenkään absoluuttisestikaan väärin koska kyllähän se vähän ongelmallista on koko demokratiakäsitteen kannalta että loppukädessä äänestäjien vaikutusmahdollisuus tehtävään politiikkaan näyttää jäävän esim. PS:ää äänestäneiden kannalta todella ohueksi ts. jos äänestäjä ei voi edes jonkinlaisella käsitetasolla luottaa siihen että ääni vaikuttaisi tehtävään politiikkaan (oli se sitten maahanmuuttoa tai talouspolitiikkaa) niin toimivuus on kyseenalaista. Ja tämä sitten helposti ajaa ei-poliittisiin ratkaisukeinoihin jos lähipiirissä tapahtuvat asiat ovat vastoin omaa näkemystä. Tietyllä lailla jonkun kohta avattavan tyhjän VOK:n polttaminen on juuri sitä (ihmisiä täynnä olevan polttoyritys on sitten jo ihan eri kaliiperin asioita) ja on tavallaan ihan sallittua sanoa että onko tuhopolton tekijä paikkakunnan saatana vai sankari, jos teon tuloksena VOK:ia ei koskaan tulekaan alueelle. Lain kannalta asia on nyt selvä enkä siis ota kantaa tyhjien hotellien polttamisen puolesta mutta ymmärrän kyllä hyvin että kun kansalaisen vaikuttamismahdollisuudet on karsittu pois niin joku näkee muita mahdollisuuksia vaikuttaa ja loppukädessä ratkaisu voi olla hyvinkin paikallisyhteisön edun mukaista vaikka sitä ei kukaan ehkä haluakaan ääneen sanoa. Vaikka toki nyt tuhopoltto on omaisuusrikoksena vakava asia ja selvästi laitonta, tietyllä lailla kyse on samanlaisesta pre-emptiivisestä kansalaistoiminnasta kuin valitustehtailu tai liito-oravan papanoiden viljely, ero on ehkä siinä että vastaavia ei-destruktiivisia keinoja VOK:ien pysäyttämiseen ei taida oikein olla (koska SPR/Migri tosiaan voi kävellä kuntademokratian yli) ja siksi joudutaan jo siirtymään laittomuuksien puolelle.

Ja toisaalta yleisestikin pettymys nykyhallituksen kyvyttömyyteen saada mitään aikaan on aika yleistä, itsekin kuvittelin että edellisen hallituksen saamattomuus (ylipäänsä kaikessa, en nyt erityisesti tässä hae vain maahanmuuttopoliittisia ratkaisuita) oli juuri sixpackin monitavoitteisuuden syytä mutta kyse lieneekin jostain suuremmasta.

Ts. jättäydyn kyllä itsekin taas suosiolla nukkuvien puolueeseen kun äänestäminen vaikuttaa olevan paljolti ajanhukkaa ja en usko että olen ainoa ja seuraavien vaalien äänestysprosentti romahtanee (jo nykyisistä matalista prosenteista) mikä on akuutisti kyllä demokratian kriisiä. Gallup-kyselyiden sijaan ehkä nyt pitäisikin kysyä "aiotko äänestää seuraavissa vaaleissa" ja peilata tulosta aiempiin vastaaviin gallupeihin.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kuten sanoin en ole tuota kirjoitusta lukenut eikä varsinaisesti ole tarvettakaan käyttää aikaa siihen itsessään, kuitenkin en näkisi että tuollainen toteamus on mitenkään absoluuttisestikaan väärin koska kyllähän se vähän ongelmallista on koko demokratiakäsitteen kannalta että loppukädessä äänestäjien vaikutusmahdollisuus tehtävään politiikkaan näyttää jäävän esim. PS:ää äänestäneiden kannalta todella ohueksi ts. jos äänestäjä ei voi edes jonkinlaisella käsitetasolla luottaa siihen että ääni vaikuttaisi tehtävään politiikkaan (oli se sitten maahanmuuttoa tai talouspolitiikkaa) niin toimivuus on kyseenalaista. Ja toisaalta yleisestikin pettymys nykyhallituksen kyvyttömyyteen saada mitään aikaan on aika yleistä, itsekin kuvittelin että edellisen hallituksen saamattomuus (ylipäänsä kaikessa, en nyt erityisesti tässä hae vain maahanmuuttopoliittisia ratkaisuita) oli juuri sixpackin monitavoitteisuuden syytä mutta kyse lieneekin jostain suuremmasta.

Ts. jättäydyn kyllä itsekin taas suosiolla nukkuvien puolueeseen kun äänestäminen vaikuttaa olevan paljolti ajanhukkaa ja en usko että olen ainoa ja seuraavien vaalien äänestysprosentti romahtanee (jo nykyisistä matalista prosenteista) mikä on akuutisti kyllä demokratian kriisiä. Gallup-kyselyiden sijaan ehkä nyt pitäisikin kysyä "aiotko äänestää seuraavissa vaaleissa" ja peilata tulosta aiempiin vastaaviin gallupeihin.

Minusta oli selvää jo hallituskoalition julkistamisen jälkeen että PS ei tule saamaan omaa agendaansa hallitusohjelmaan siinä määrin kuin olisivat halunneet. Minusta tämä on populistipuolueen kriisi, ei niinkään demokratian, mutta tuohon asiaan saadaan tosiaan selvyys vasta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. En kuitenkaan usko että mitään valtaisaa kansalaisten radikalisoitumista tullaan näkemään lähivuosina. Suomessa harjoitettavaan politiikkaan vaikuttaa EU:n päätökset ja koko maailman tapahtumat, oli sitten kyseessä talous tai maahanmuutto, hallituskokoonpanosta riippumatta. Tässä mielessä suomalainen demokratia on kriisissä, ei voida tehdä enää montaakaan itsenäistä päätöstä koska ollaan osa yhteisöä.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Olen aina ajatellut, että yliopistoissa opetetaan mm. loogista ajattelua, mutta tämä on epäloogisuudessaan jopa hauska:

Joululahjakeräys turvapaikanhakijalle/ Christmas presents for asylum seekers | Turun yliopiston ylioppilaskunta

Linkki Turun yliopiston ylioppilaskunnan kerjuusivulle.

"Tällä hetkellä kaikille naisille ja lapsille on jo saatu lahjat. Miehille kaivataan lahjoja edelleen."

Varmasti näin. Siihen tuskin kovin montaa lahjaa edes kaivattiin, että naisten ja lasten kiintiö on täynnä. Sievoinen läjä nuoria miehiä on siis vielä lahjaa vailla. Nyt kaikki heti lahjoittamaan!

"...kerromme lahjansaajan iän, etunimen ja lahjatoiveen."

Sattaa joulutunnelma vähän lopahtaa, kun postiin tulee lahjatoive 22-vuotiaalta Ahmedilta. "Money, please."

Muslimeille joulu taitaa noin muutenkin olla ihan helvetin kova juttu. Mua sattuis just nyt päähän ellen olisi pienissä. Huomenna tää tulee tuplana takaisin?

"Älä paketoi lahjaa!"

Miksiköhän näin? ;)
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Hursti voisi auttaa traumatisoituneita lahjoittamalla muutaman kinkun. Aika heidänkin ruveta sopeutumaan.

Eikä nämä kinkkuläpät ole jo vähän väsyneitä? Lähtökohtaisesti kunnioitan toisten kulttuuria ja uskomuksia. Se ei sulje pois mahdollisuutta kritisoida.

Ja edelleen kannattaa muistaa, että tulijoissa on ihan oikeasti hätää kärsineitä. Vai miltä kuulostaa ihminen, jonka sisuskalut on paskottu solmilalla siittimen päähän naru ja perään juotettu litroittain vettä?
 
Hursti voisi auttaa traumatisoituneita lahjoittamalla muutaman kinkun. Aika heidänkin ruveta sopeutumaan.

Mites noi Suomen tataarit? Aika hyvin ovat nähdäkseni sopeutuneet vaikkeivät muslimeina possua syökään. Juutalaisetkaan eivät syö sikaa. Eivätkä kaikki anarkistiset ituhipit. Sopeutetaanko nämä ryhmät suomalaiseen yhteiskuntaan hieromalla pekonia naamaan?

Vittu mitä paskaa nää toistuvat sianlihakommentit oikeastaan kaikilla foorumeilla. Toiset heittävät idioottimaisia kommentteja sianlihan ujuttamisesta vääräuskoisille, ja toiset halaavat koko maailman hengiltä ja ovat sitä mieltä että mikään ei ole vinossa. Ei ihme että maahanmuuttokeskustelun taso on mitä on.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Vittu mitä paskaa nää toistuvat sianlihakommentit oikeastaan kaikilla foorumeilla. Toiset heittävät idioottimaisia kommentteja sianlihan ujuttamisesta vääräuskoisille, ja toiset halaavat koko maailman hengiltä ja ovat sitä mieltä että mikään ei ole vinossa. Ei ihme että maahanmuuttokeskustelun taso on mitä on.
Johtuisko nuo sianliha- ym. kommentit vaikka siitä, että noi viime aikoina tulleet elintasomatkailijat haistattavat aivan avoimesti paskat meidän kulttuurille, lainsäädännölle ja hyville tavoille. Monet aivan tavan kansalaiset ovat totaalisen kyllästyneitä kaikkeen heidän perseilyynsä. Kommentitkin sitten tuppaa menemään yli äyräiden. Ymmärrän oikein hyvin, vaikken moista hyväksykään, eikä itsellä kävisi mielessä hieroa kenenkään naamaa pekonilla.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@varjo , @arvee , @Acid , tähdennetään nyt alkuun että tuo polamkin sivulla julkaistu kirjoitus ei ollut siis poliisin virallinen kannanotto vaan kahden tutkijan näkemys tämän hetken tilanteesta Suomessa...

Minusta poliisin tulee olla riippumaton ja puolueeton toimija johon kansalaiset voivat luottaa.

Poliisia ei siis pidä poliittisesti ohjeistaa, myöskään poliisin tiedottamiskäytäntöjä, oletan.
Tämä on hyvä, olemme samaa mieltä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Poliisia ei siis pidä poliittisesti ohjeistaa, myöskään poliisin tiedottamiskäytäntöjä, oletan.
Tämä on hyvä, olemme samaa mieltä.

En usko että poliisin tiedottamisessa olisi käytetty poliittista ohjausta vaan poliisijohto päättää linjasta aivan itse. Näin uskon ja toivon.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Uskolla ja toivolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Oletko siis sitä mieltä että poliisin tiedottamiseen on puututtu valtaapitävien toimesta? Jos olet niin palstan tyyliin todisteita pöytään.
 
Mamutushuuman sivuvaikutukset alkavat näkymään yhä enemmän Ruotsissa: EXTRA! Sigtunan muslimit jakoivat tappouhkauksia ihmisten postilaatikoihin |
Mielenkiintoinen sivusto kyllä tuo. Varsinkin nuo raiskaustilastot on kyllä ihmeellisiä. Raiskausten määrän kasvu on näköjään suoraan verrannollinen maahanmuuton kasvun kanssa. Ja on se nyt aika hurjaa, kun vuonna 2014 raiskauksia oli 15 kertaa sen mitä 1975. Mutta onhan ne Suomessakin varmaan lisääntyneet. Ja eikös se ole niin, että nykyään niitä vaan ilmoitetaan herkemmin.
 

gasp

Jäsen
Mielenkiintoinen sivusto kyllä tuo. Varsinkin nuo raiskaustilastot on kyllä ihmeellisiä. Raiskausten määrän kasvu on näköjään suoraan verrannollinen maahanmuuton kasvun kanssa. Ja on se nyt aika hurjaa, kun vuonna 2014 raiskauksia oli 15 kertaa sen mitä 1975. Mutta onhan ne Suomessakin varmaan lisääntyneet. Ja eikös se ole niin, että nykyään niitä vaan ilmoitetaan herkemmin.

Jep, aika helvetisti on raiskauksia myös täällä, vaikka ainoastaan 3kk on kulunu varsinaisen invaasion alkamisesta.

Täältä tilastot: Yksittaistapaus.com

edit: Toinen mielenkiintoinen tilastosivu: The flow towards Europe - Lucify
 
Viimeksi muokattu:

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Itse laitoin rugerin latinkiin. Jos Mohamed tulee oven taakse, niin paukkuu samoin tein. Ei riehu ISIS täällä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mahtavaa toimintaa Tanskassa. Surffarit joutuu maksamaan omasta pussista. Miksei täällä?
Tässä olisi kyllä jotain ideaa. Jos ihmisellä on rahaa, niin miksi yhteiskunnan pitäisi häntä tukea vaikka kuinka olisi pakolainen? Näinhän se kai menee Kanta-suomalaistenkin kanssa? Tai ainakin pitäisi mennä.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Ihan hyvä säädäntö. Finski sossussa joutuu todistamaan varattomuutensa, joten miksi ei muutkin niitä varoja käyttävät?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös