Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 275 241
  • 28 700

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No niin, nyt näitä "kyllä suomalaiset miehetkin raiskaavat" -argumentoijia pulpahtelee pintaan tuon tuosta. On kyllä hämmästyttävää, miten jotkut yrittävät kääntää nämä viime aikaiset jutut niin että nyt razzistit saavat hyvän syyn heittää bensaa liekkeihin, kun raiskaaja onkin mamu. Pitäisi kuulemma olla yhtä tomerasti tuomistemassa kantasuomalaisten julmuuksia. Mikähän tyyppi tämä Jorieskolin mahtaa olla:

Opinio - www.jorieskolin.fi
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikähän tyyppi tämä Jorieskolin mahtaa olla:

Opinio - www.jorieskolin.fi

Erään uuninpankkopojan mukaan kyseessä on puolueeton sivustakatsoja, siis tämä Eskolin. Mitä itse olen lukenut, niin varsin hyviä ja kiihkottomia analyyseja kirjoittelee netissä. Ilmeisesti joku tilastotieteilijä? Ainakin tekee niistä hyviä tulkintoja.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Yhä edelleen näkee siellä sun täällä somessa ja mediassa sellaisia analyysejä, että mamu-politiikka on jakaantunut leireihin, joiden joukossa kansan "suuri enemmistö" suhtautuu maltillisesti pakolaistilanteeseen.

Olen hivenen eri mieltä, näin omakohtaisen mielipiteeni muututtua suhteellisen positiivisesta suhteellisen kielteiseksi viimeisten kuukausien aikana. Minun mielestäni myös se "suuri enemmistö" on muuttanut pakolaisasennettaan tajuttuaan, että kriisi ei ole missään määrin hallinnassa.

Oma kritiikkini ei kohdistu pakolaisiin itseensä, mä ymmärrän hyvin ne syyt, miksi suht turvallisilta alueilta esimerkiksi Irakista tai Somaliasta nyt halutaan Eurooppaan. Samaten ymmärrän helvetin hyvin sen, miksi nämä ihmiset eivät jää sinne eteläiseen Eurooppaan, lännessä ja Pohjoismaissa heidän tulevaisuudennäkymänsä ovat monin verroin paremmat.

Sen sijaan olen ollut tavattoman pettynyt Euroopan ja EU:n ja Suomen tapaan hoitaa tätä kriisiä. Olen jo pitkään suhtautunut varsin kriittisesti EU-päätöksentekoon (talouskriisi, turvallisuuspolitiikka), mutta kyllä tämä mamu-kriisi on vienyt viimeisetkin rippeet luottamuksesta.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Maahanmuutovirasto: Nyt on kirkastunut ohjeistuksen tarpeellisuus.

Ihan rehellisesti ilman sarvia ja hampaita: Miten tyhmää porukkaa tuolla on töissä?
 

pp33

Jäsen
Maahanmuutovirasto: Nyt on kirkastunut ohjeistuksen tarpeellisuus.

Ihan rehellisesti ilman sarvia ja hampaita: Miten tyhmää porukkaa tuolla on töissä?
Kyllähän tämä lafka on suurin ongelma nykyisessä tilanteessa. Mitään ei hoideta kunnolla ja keinottelijat lypsää rahaa minkä ehtii. Joko toiminta on käsittämättömän härskiä tai käsittämättömän tyhmää. Miten päin vaan, kusessa ollaan Migrin toiminnan kyvyttömyyden takia.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tänne pitää ottaa tänne etsiytyneet kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat.
Jep, koska "meillä on velvollisuus", niinhän se meni?

Mites se menee turvapaikanhakijoiden kanssa? Kunhan asylumia on huudettu, niin heillähän on oikeus ilmaiseen asumiseen, ruokaan, käyttörahaan ja kaduilla kuljeksimiseen, mutta mitkäs ovat heidän velvollisuudet? Pitääkö opetella kieli, käyttäytyä maassa maan tavalla, yrittää olla edes jotenkin ei-haitaksi, tms.?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Minun mielestäni myös se "suuri enemmistö" on muuttanut pakolaisasennettaan tajuttuaan, että kriisi ei ole missään määrin hallinnassa.

Olen täysin samaa mieltä. Minusta suurin uhka maahanpyrkijöille on se "hiljainen" härmän jätkä, joka ei meuhkaa somessa tai muuten tuo äänekkäästi tunteitaan esille kahvipöytäkeskusteluissa. Metsien miehellä kun palaa käämi niin siinä ei käännetä enää toista poskea.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ensinnäkin olen äärettömän pahoillani noiden nuorten tyttöjen vuoksi, teki näitä kuka tahansa, kaikille tulisi moninkertainen rangaistus, jos itse voisin asioista päättä. Toiseksi olen jo etukäteen pahoillani siitä, että nämä tapaukset tulevat jatkossa vain lisääntymään, siinä ei pienet valistukset tule auttamaan mitään, kun menneiltä vuosisadoilta oleva kulttuuri on saapunut Suomeen. Luin juuri muutama viikko sitten pari kirjaa, jotka kertoivat Suomen historiasta 1400-luvulta tänne saakka ja vaikka seksuaalisuus ei ollutkaan pääteema näissä kirjoissa, niin silti sieltä oli luettavissa, että käytöksemme tai kulttuurimme poikeeaa huomattavasti edukseen näissä asioissa. Ja jotta ei kukaan suvakki pääsisi irvailemaan, niin valitettavasti Suomalaiset tekevät myös näitä rikoksia, mutta onneksi edes moninkertaisesti vähemmän, jokainen niistäkin on silti liikaa.

Kuten täällä moni on todennut, enemmistö Suomalaisista tuomitsee nykyisenkaltaisen maahanmuuton, vaikka media pyrkii toisin edelleen väittämään. Siinä mielessä normaalin kansalaisen oikeustaju on aika kovilla näiden asioiden vuoksi, ei kai voi olla oikein, että näiden elintasopakolaisten vuoksi pitää kaikkien naispuolisten muuttaa käyttäytymistään jonnekin historian lehtien tasolle. Suurin osa tuosta häirinnästä ei tällä hetkellä etene poliisien kirjoihin, sen voi jokainen esim. Jumbon tapahtumia tunteva tietää. Eritasoista häirintää on aivan liikaa, mutta kynnys ilmoittaa niistä on suurimmalla osalla kovin korkea.

Kuten Cobol toteaa, niin pakolaispolitiikka pitäisi nopeasti laittaa kuntoon. Rajat kiinni niiltä, jotka eivät oikeasti tarvitse turvapaikkaa eli ainakin noin 80% nyt tänne saapuneista. Tämän jälkeen voidaan sitten vaikka ottaa enemmän oikeita pakolaisia, perheitä, oikeita lapsia, ei niitä jotka näyttävät 30- vuotiailta eivätkä selviäisi mistään tarkastuksista läpi, mikäli näistä perustettaisiin alle 17-vuotiaiden jalkapallojoukkue. Tämän jälkeen pyrittäisiin oikeasti kotouttamaan oikeat pakolaiset. Myös tämä rahastus, joka pyörii tämän asian ympärillä on kuvottavaa.

Joku on myös todennut, että kohta jossain palaa pinna täysin ja se päivä on tietysti joka päivä lähempänä. Mikäli hallitus ei tee asialle mitään, niin jotain tulee tapahtumaan noissa ikävissä merkeissä pian ja ymmärrän sen täysin, mikä ei tarkoita, että hyväksyisin sen. Kenenkään ei pitäisi millään tavalla enää puolustella näitä rikoksia, puolustelemista on niiden vähätteleminen tai inttäminen, mutta kun jotkut muutkin tekevät niitä. Tilastot kertovat karua faktaa ja sen nyt jokainen täysijärkinen voisi myöntää, jonka jälkeen olisi helpompi ehkä tehdä tarvittaessa koviakin ratkaisuja asian eteen.
 
Vähän alkaa jo kevät ja kesä mietityttämään, jos noita raiskauksia on jo nyt tullut ilmi kymmenen ja tätä porukkaa alkoi todenteolla lapata tänne vasta kesän jälkeen. Mitä sitten tapahtuu kun tytöt ja naiset pukeutuvat vähempiin vaatteisiin. Olisi jo varmaan aika lopettaa se hyssyttely.
 

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minua ainakin ilahduttaa Poliisin julkisesti esittämä toive siitä, että vastaanottokeskuksia pitäisi perustaa ensisijaisesti lähelle poliisiasemia. Vanhalle kotipaikkakunnalleni ollaan paraikaa perustelemassa keskusta. Lähimmälle poliisiasemalle on matkaa noin 60 kilometriä, eikä partioautoja näy kulmilla oikeastaan ikinä, ja jos jotain tapahtuu, niin poliisia on aika turha toivoa selvittämään akuuttia tilannetta. Siksi minusta onkin hyvä ajatus, että tällaisille peräkylille sijoitettaisiin ensisijaisesti lapsiperheitä eikä nuoria miehiä. Kotoperäiset urpotkin osaisivat luultavasti käyttäytyä edes vähän paremmin lapsiperheiden kanssa. Luultavasti käytössä olevien tilojen määrä ja sijainti ja tulijoiden ikä/sukupuolijakauma kuitenkin estävät tällaisen jaottelun ja rahanpuute poliisin läsnäolon lisäämisen.

Poliisi myös ehdottaa, että väkeä pitäisi jakaa keskuksiin etnisen/kulttuurisen alkuperän mukaan, jotta kärhämän aiheita olisi vähemmän. Suurin osa virkatehtävistä VOKeissa kun liittyy edelleen turvapaikanhakijoiden keskinäisiin riitoihin eikä konflikteihin kantaväestön kanssa. Alkuperäerottelu kuulostaa aluksi hyvältä ajatukselta, mutta tulijoiden pitää oppia tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa, ja mitä aiemmin se tehdään selväksi, sitä parempi. Ajatus siitä, että turvapaikanhakijoita estettäisiin altistumasta toisenlaiselle ajattelulle tätäkin kautta (toimettomuuden lisäksi), ei mielestäni edistä sopeutumista uusiin oloihin. Pikemminkin se edesauttaa kuplan syntymistä ja vahvistaa kotimaasta mukana tuotuja näkemyksiä, joille ei Suomessa elettäessä ole enää pohjaa tai varsinkaan tarvetta (klaaniajattelu, vahvat uskonnolliset näkemyserot ym.).
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jep, koska "meillä on velvollisuus", niinhän se meni?

Mites se menee turvapaikanhakijoiden kanssa? Kunhan asylumia on huudettu, niin heillähän on oikeus ilmaiseen asumiseen, ruokaan, käyttörahaan ja kaduilla kuljeksimiseen, mutta mitkäs ovat heidän velvollisuudet? Pitääkö opetella kieli, käyttäytyä maassa maan tavalla, yrittää olla edes jotenkin ei-haitaksi, tms.?

Toivottavasti tämä linkki lievittää ahdistusta, vie Punaisen Ristin sivuille, josta voi laajemminkin tutkia turvapaikanhakijan velvollisuuksia.
 

Rankkari

Jäsen
On uutisoitu kolmas, mutiaisen tekemä, alaikäiseen kohdistunut törkeä raiskausepäily viikon sisään. Käytän sanaa mutiainen, koska kyseisen teon tekevälle, en näe parempaa sanaa. Keskimäärin kerran kuussa uutisoidaan maahanmuuttajan saaneesta raiskaustuomiosta.

Nyt eletään syksyn kylmää vuodenaikaa. Todennäköisesti ensi kesänä lisääntyvät mutiaisten raiskaushimot, kun hylkääviä turvapaikkapäätöksiä alkaa tulemaan, ja naisilla kesävaatekausi.

Suomi on menossa kohti turvattomuutta ja levottomuutta. Kukkahattuihmiset puolustavat pakolaisuutta edelleen.
 
Jep, koska "meillä on velvollisuus", niinhän se meni?
Niin, velvollisuus on hyvin monitulkintainen sana, joten väärinymmärrysten välttämiseksi en lausuisi pelkästään noin, mutta kun kysyt, niin tietyillä velvollisuuden merkityksillä asia on noin. Tällöin puhutaan siitä, kuinka utilitaristisen seurausetiikan mukaan teko on velvollisuus, mikäli sen seuraukset ovat arvokkaammat kuin minkään muun tilanteessa mahdollisen teon seuraukset.

Mites se menee turvapaikanhakijoiden kanssa? Kunhan asylumia on huudettu, niin heillähän on oikeus ilmaiseen asumiseen, ruokaan, käyttörahaan ja kaduilla kuljeksimiseen, mutta mitkäs ovat heidän velvollisuudet? Pitääkö opetella kieli, käyttäytyä maassa maan tavalla, yrittää olla edes jotenkin ei-haitaksi, tms.?
Tietysti olisi suositeltavaa opetella kieli, minun puolestani kepin rinnalle voisi tarjota porkkanaa eli vastaanottorahaan voisi saada korotuksen hyvästä tuloksesta kielikokeissa (vaikkapa nyt top25% normaalijakaumasta). Muutoin sovellettakoon samoja velvollisuuksia kuin kaikkien muidenkin kohdalla, tietty.

Kukkahattuihmiset puolustavat pakolaisuutta edelleen.
Kukkahattuihmiset eli keskusta, kokoomus, demarit, vihreät, vasemmisto, rkp, kd ja persutkin tekojensa tasolla jos puheita ei lasketa.
 
Viimeksi muokattu:

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tietysti olisi suositeltavaa opetella kieli, minun puolestani kepin rinnalle voisi tarjota porkkanaa eli vastaanottorahaan voisi saada korotuksen hyvästä tuloksesta kielikokeissa (vaikkapa nyt top25% normaalijakaumasta). Muutoin sovellettakoon samoja velvollisuuksia kuin kaikkien muidenkin kohdalla, tietty.

Tämähän on oikeastaan pirun hyvä idea. Oikeastaan tämän taustalla on ajatus vastikkeellisuudesta, ja se on tietysti motivoivaa. Vastaanottorahaa voisi tiputtaa kautta linjan 10% ja sitten palkita menestyviä.

Toki vastikkeellisuuden vastustajiakin löytyy. Sieltä tulee perusteluita aina ihmisoikeuksista, ja varmaan tässä tapauksessa esiin kaivetaan lukihäiriökin.
 
Tämähän on oikeastaan pirun hyvä idea. Oikeastaan tämän taustalla on ajatus vastikkeellisuudesta, ja se on tietysti motivoivaa. Vastaanottorahaa voisi tiputtaa kautta linjan 10% ja sitten palkita menestyviä.

Toki vastikkeellisuuden vastustajiakin löytyy. Sieltä tulee perusteluita aina ihmisoikeuksista, ja varmaan tässä tapauksessa esiin kaivetaan lukihäiriökin.
Niin, kannustavuuden kannaltahan olisi parasta sitoa koko raha, niin että ellei tule menestystä kielikokeessa niin ei tule rahaakaan, mutta siinä tullaan juuri näihin kysymyksiin. Porkkanan voisi toteuttaa heti juurikin noin kuin ehdotat ilman sen suurempia ongelmia.
 

Jeffrey

Jäsen
Hieman kyllä on harhaanjohtavaa tuo poliisihallituksen viestintä edelleen, vaikka lupasivatkin siihen avoimuutta.

Tänään siis ilmoittivat, että tänä vuonna on tiedossa kymmenen tapausta jossa epäilty olisi turvapaikanhakija. Samassa tiedotteessa todetaan, että poliisi on alkanut tämän kuun alusta merkitsemään rikos ilmoitukseen tiedon mahdollisesta turvapaikanhakija taustasta, jotta näistä asioista pysyttäisiin paremmin kärryillä ja saataisiin tapahtumat tietoon.

Eikös tämä nyt sitten samalla tarkoita sitä, että ennen tämän kuun alkua sattuneet tapaukset eivät ole kenenkään tiedossa, koska niitä ei ole tilastoitu? Ja nytten sitten tämä kymmenen olisi tapahtunut pelkästään tämän "kuun alun" jälkeen?

Hurjaa ja kurjaa touhua.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jotenkin huvittaa kun suvakit näkevät rasisteja ja natseja joka pusikossa sen takia kun yksi heppu käy naamiasasussa larppaamassa ja pari muuta hörhöä heittää jonkun savupommin VOK:n pihaan, mutta kun tyttöjä raiskataan VOK:n asukkaiden toimesta kerran viikossa niin selitetään kuinka vähän niitä raiskaajia on 30 000:sta. Suhdeluku on aika pahasti VOK:n sukkaita vastaan tässä verailussa.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Kun mietitään näitä raiskauksia joita pakolaiset ovat suorittaneet ja kuinka kantasuomalisetkin raiskaavat, niin montako pakolaista kantasuomalainen on raiskannut? Onko tuosta mitään tietoa?
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Kun mietitään näitä raiskauksia joita pakolaiset ovat suorittaneet ja kuinka kantasuomalisetkin raiskaavat, niin montako pakolaista kantasuomalainen on raiskannut? Onko tuosta mitään tietoa?
Koska ainuttakaan ei ole uutisoitu niin olisiko pyöreä 0? Varmasti nykyinen suvakkimedia tuuttaisi tietoa joka torvesta mikäli niitä olisi tapahtunut.
 

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun mietitään näitä raiskauksia joita pakolaiset ovat suorittaneet ja kuinka kantasuomalisetkin raiskaavat, niin montako pakolaista kantasuomalainen on raiskannut? Onko tuosta mitään tietoa?

Homoraiskauksiahan tapahtuu aika vähän, joten tilastollisesti edustavaa otantaa voi olla vaikea saada.
 

Rankkari

Jäsen
Kukkahattuihmiset eli keskusta, kokoomus, demarit, vihreät, vasemmisto, rkp, kd ja persutkin tekojensa tasolla jos puheita ei lasketa.

Kukkahattuihmisillä tarkoitan kaikkia pakoloisuuden puolustajia. En pelkästään politikkoja. Sokeaa hyväuskoisuutta siihen, että pakolaisten vastaanotto on hieno asia. Totuus paljastuu lähivuosina, myös kukkahattu ihmisille. Eri asia on, myöntävätkö he sitä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös