Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 279 055
  • 28 700
"Asian tiimoilta käytävä keskustelu varsinkin sosiaalisessa mediassa on ollut vilkasta ja suurelta osin asiatonta. Poliisi toivoo malttia ja asiallisuutta asian ympärillä vellovaan keskusteluun ja muistuttaa, että sosiaalisessa mediassakaan ei voi kirjoittaa mitä sattuu."

Lähinnä tässä on asiatonta se, että poliisi ottaa kantaa "sosiaalisen median kirjoitteluun", sikäli mikäli lakia ei rikota. Varsinkaan ei kannattaisi lisäillä tällaisia propagandaan vivahtavia lausuntoja virallisiin tiedotteesiin, tilanteessa jossa jokainen täysjärkinen näkee otsallaankin ettei polisiin oma tiedottaminen (tai tiedottamatta jättäminen) ole puhtaasti puolueettomalla asiapohjalla.
Ihan hyvähän siitä on muistuttaa, ettei ole kenenkään eduksi alkaa kirjoittelemaan valheellisia asioita vain oman agendansa edistämiseksi. Erittäin asiallista siis poliisilta. Propagandaahan tuossa ei ole tippaakaan, ellei välttämättä sitä itse halua nähdä. Silloin sitä toki varmaan näkee koko ajan joka puolella.
 

Aapee79

Jäsen
No, ei nyt paljon tarvitse netissa olla nähdäkseen sellaisia omalaatuisia yleistyksiä, että kaikki nämä miespuoliset tulijat olisivat raiskaajia. Toistaiseksihan mennään kai suhdeluvussa 3/25000? Ymmärrän että on olennaista keskustella tilastollisista todennäköisyyksistä, mutta yksi niistä sitten on sellainen, että todella huomattavan todennäköisesti miespuolinen tulija tähän maahan ei raiskaa. Tilastollinen todennäköisyys ryhmän sisällä on toki korkeampi, mutta tulee pitää mielessä myös tämä toinen tilastollinen fakta ennenkuin leimaa kokonaisia ihmisryhmiä pelkän kulttuurisen tai etnisen taustan perustella.

Ei jumalauta. Tämä viesti voittaa 100-0 jopa Väsyneet hanskat ja Erik Haulan viestit. "huomattavan todennäköisesti miespuolinen tulija tähän maahan ei raiskaa". Oot kyllä harvinaisen oikeassa ja todella fiksusti asian funtsinut. Monta raiskausta sinusta on ok määrä? 3/25 000 saldo(kun nyt tämä UUSI 25 000 ryhmä onkin kerinnyt maassa olla montakin viikkoa, mihin vertaat eli tilastoarvo on 0 ja KUN EIVÄTHÄN NE VOI ENÄÄ RAISKATA TÄSTÄ ETEENPÄIN, KUN EIVÄT OLE NYTKÄÄN HETI RAISKANNEET) on siis ok. Onko 12 501 raiskausta sitten se raja esim. tämän ryhmän kohdalla, että kun se sitten on yli 50% todennäköisempää, niin sitten pitäisi olla vasta huolestunut?

Menepäs selittämään tämä sinun mahtavan looginen ja ihana tilasto ensi alkuun vaikka näille "vain kolmelle" raiskatulle ja tule sitten uudestaan selittämään tätä sun suoltamista.

Miksihän joku ryhmä/kansalaisuus/uskonnonharjoittaja leimautuu? Osaatko itse yhtään päätellä syytä? En usko, joten helpotan sinua seuraavilla tiedoilla:

- Kulttuuri ja uskontohan se juuri heidät oikeuttaa raiskaamaan. Tuskin täällä kukaan enää ihonväriin puuttuu, joten miksi se pitäisi hyssytellä pois? Eikö 17 x raiskaus vrt. kantaväestö ole aika helvetin paljon sinusta? Voit käydä lukemassa esim. edellisiltä sivuilta raportin, millä nyt toki sinun tapauksessa ei ole mitään väliä. Suurin osa kun ei raiskaa, niin kaikki hyvin. Tosta puuttui vain sulta, että raiskaa se suomalainenkin. Siitäkin voit käydä tästä ketjusta lukemassa parit pointit. Samaa paskaa ihmismassaa raiskaajat on, oli ne suomalaisia tai marsilaisia. Nyt tarkkana, tulee olennainen kohta:

Jokainen raiskaus on liikaa, teki sen kuka vain. Nyt on otettu hetkessä yks kaks helkutisti laitonta maahantulijaa ilman papereita ja mitään tietoja heistä. Heidän kulttuurissa ei arvosteta naisia ja naisen raiskaus on jees. Eli tänne on otettu rikollisia ja/tai meidän laista piittamattomia ihmisiä runsaasti, joten esim. raiskaustilastot kasvavat.

Meillä taitaisi olla ihan tarpeeksi jo omia hädänalaisia sekä rikollisia tilastoja kasvattamaan. Leikkaukset kohta vie viimeisetkin pennoset keskiluokalta ja ne siirretään suoraan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleille elintasopakolaisille, ketkä vitut välittää meidän uskonnosta ja säännöistä.

Se syyrialainen perhe saa edelleen tulla mun naapuriin ja mä opastan mielelläni heidät suomalaisille tavoille ja olen tukena sopeutuksessa. Leiriltä suoraan ja hallitusti kun asiat tehdään, niin homma bueno. Nyt nämä valitettavat "alaikäiset"surffaajat käyvät tekemässä täällä tuhonsa ja se siitä. Työllistymisprosentit on nähty jo aiemmin tulleilla ja kun ne huitelee 20% maita, niin nämä uudethan kiristyvässä lamassa tulevat saamaan vielä huonommin töitä. Rikos se on mikä kannattaa ja kohta vankilassakin on uutta lihaa monelle. Ainakin nyrkkeilyyn.

Aina kun luulen, ettei joku voi alittaa rimaa, niin oon väärässä. Olen aika sanaton, joten: Älä turhaan vastaat minulle enää @mjr . Olet juuri historian toinen jatkoaikalainen, kuka pääsee minun kuuluisalle ingore-listalle. Joskus sitä toivoisi, että osa miehistä ei olisi joskus lauennut tai olisi käyttänyt kondomia.

Tekstistä löytyy varmaan typoja, mutta en jaksa alkamaan korjailla, koska Zalmonella.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En usko että kukaan järkevä ihminen olisi päässyt muuhun kuin kaasukammioon 30-luvun Saksassa. Mitä tulee Jori Eskoliniin, en miestä tunne ja olen lukenut ainoastaan hänen tälle palstalle linkatut kirjoituksensa, mutta voin sanoa että niissä on järkeä enemmän kuin yhdenkään tälle palstalle kirjoittavan höpinöissä. Et tietysti nähnyt A-studiota kun piti MV-lehteä lukea mutta siellä kyllä tuotiin totuudenmukaisesti kaikkien ulkomaalaistaustaisten tekemät raiskaukset esiin. Oseaaniasta tänne muuttaneet eivät olleet tehneet yhtään raiskausta.

Miten niin en nähnyt A-Studiota? Minä jopa kuuntelin sitä, sen. Ja MV-lehteä en lue, huumorintajuni ei enää siihen riitä.
Ehkä tein hätäisen johtopäätöksen Eskolinista. Pitänee yrittää perehtyä miehen tuotantoon syvemmin, samoin kuin ilmeisesti myös MV-lehteen.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No on kyllä oikeesti huvittavaa, miten tuolla norsunluutornissa on pohdiskeltu asiaa. Että maahantulijat ovat täällä ikään kuin evakossa, ja kun tilanne kotimaissa paranee niin ainakin joku suvusta lähtee jälleenrakentamaan kotimaataan ja rakentaa talon sinne jääneelle osalle sukua. Kunhan on Suomessa ensin remontoinut jonkun mökin tyhjenevältä maaseudultamme. Ja myynyt sen.

Aika harva muutenkaan vapaaehtoisesti enää muuttaisi takaisin jonnekin Irakiin, jos on saanut Suomesta luvan jäädä.

Jännä kyllä nähdä tästä eteenpäin ihan useamman vuoden tähtäimellä, miten tämä kansainvaellus/muuttoaalto kehittyy. Muutama viikko sitten luin lehdestä miten joissakin arabimaissa alle 25-vuotiaiden työttömyys on 40-60 prosenttia, ja joissakin valtioissa puolet asukkaista on alle 15-vuotiaita.
Ei varmaan Eurooppaan pyrkijät lopu. No, ainahan Afrikkakin on ollut köyhä ja sotaisa, mutta ei sieltä ole massoittain lähdetty Eurooppaan. Ja ehkä siellä olosuhteet kehittyy koko ajan, ettei tarvitsekaan lähteä pois sieltä.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa on tosiaan todella paha nuorisotyöttömyysongelma. Ihan maailman kärkeä tuossa valitettavassa tilastossa. Ja nuoria on tosiaan todella paljon. Jos nämä valtiot eivät saa asioitaan kuntoon eikä EU rajavalvontaansa kondikseen niin se Eurooppaan tulijoiden määrä on aivan loputon.

On muuten jokseenkin uskomatonta, jos joku tosiaan erehtyy pitämään tätä pakolaisuutta jonaina evakkomatkana ja kaavailee jotain paluumuttoaaltoa Lähi-itään. Kyse on aivan selkeästi pysyvästä siirtolaisuudesta, joka tehdään pakolaisuuden/turvapaikan nimissä. Elintasoero lähtömaiden ja vastaanottajamaan välillä on niin valtava, että kukaan tolkussaan oleva ihminen ei jättäisi sitä hyödyntämättä. EU-maan kansalaisuus tarjoaa ihmiselle ja hänen jälkeläisilleen merkittäviä etuja. Käytännössä jokainen turvapaikan saava on samantien myös kansalaisuusjonossa.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ihan hyvähän siitä on muistuttaa, ettei ole kenenkään eduksi alkaa kirjoittelemaan valheellisia asioita vain oman agendansa edistämiseksi. Erittäin asiallista siis poliisilta. Propagandaahan tuossa ei ole tippaakaan, ellei välttämättä sitä itse halua nähdä. Silloin sitä toki varmaan näkee koko ajan joka puolella.

Kyyllä kyllä. Poliisin on myös aiheellista huomauttaa jonkun virallisen tiedotteen ohessa, ettei vanhuksille pidä puhua rumasti, eikä varsinkaan etuilla heitä jonossa. Ihan vaan muistutuksena siitä, että vanhempia ihmisiä tulee kunnioittaa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
A- studioon oli tietysti hommattu afgaani-yksittäistapaus Nazima.

Kuka siellä sitten olisi pitänyt olla? Razmyar edusti keskustelussa Monika-Naiset ry:tä, mikä kuuluu oleellisesti kyseiseen aiheeseen, mutta sinulla olisi varmasti ollut ehdottaa relevatimpaa keskustelijaa.
 
Leikkaukset kohta vie viimeisetkin pennoset keskiluokalta

Keskituloinen suomalainen tienaa yli kolme tonnia kuussa. Minusta on aika härskiä kirjoittaa tällaisten ihmisten kohdalla, että "nyt viedään viimeisetkin pennoset", ikään kuin se elintaso tällä hetkellä olisi muka kovin niukka.

Ja samaan aikaan kun vauhkotaan siitä, että mitä jos keskiluokkainen suomalainen nyt joutuukin lyhentämään kahden viikon Thaimaan-lomaansa muutamalla päivällä ja tyytymään alle 60-tuumaiseen telkkariin, ollaan kamalan närkästyneitä siitä, että turvapaikanhakija saa yli 200 euroa kuussa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt on jo väläytelty täydennyspoliisien käyttöön ottoa. Linkki Iltalehteen:

Puolustusministeriö haluaa reserviläisiä täydennyspoliiseiksi | m.iltalehti.fi

Jos olet reservin Spol ja ikää yli 35, eikä sijoitusta puolustusvoimien sodan ajan joukoissa, niin ei muuta kun verkot vesille. Onhan se selvää, että poliisin resurssit ovat lujilla kun tämä invaasio jatkuu. Sitä en tiedä miten kustannustehokas tämä täydennyshomma olisi mutta periaatteessa kannatettava idea.
 
Joskus tuli ehdotettua vähän samanlaista romanikerjäläiskysymyksen velloessa kuumimmillaan. Samalla kun laitetaan mamut halpatyöhommiin niin voidaan laittaa myymälävartijan hommista eläköityneet katu partiolaiset kakkosluokan poliisin natsoilla päivärahakorvauksella kuntouttavaan työtöimintaan mamuja paimentamaan. Tämä olisi kaikkien osapuolten kannalta mahtava yhtälö.
 

Jeffrey

Jäsen
Keskituloinen suomalainen tienaa yli kolme tonnia kuussa. Minusta on aika härskiä kirjoittaa tällaisten ihmisten kohdalla, että "nyt viedään viimeisetkin pennoset", ikään kuin se elintaso tällä hetkellä olisi muka kovin niukka.

Ja samaan aikaan kun vauhkotaan siitä, että mitä jos keskiluokkainen suomalainen nyt joutuukin lyhentämään kahden viikon Thaimaan-lomaansa muutamalla päivällä ja tyytymään alle 60-tuumaiseen telkkariin, ollaan kamalan närkästyneitä siitä, että turvapaikanhakija saa yli 200 euroa kuussa.

Sillä keskiverto suomalaisella jää palkasta käteen verojen, tellien ja lellien jälkeen noin 1 700 €. Tässä keskiarvo suomalaisessa perheessä on ~3 henkilöä. 118 315 suomalaisessa perheessä on yksi vanhempi, eli tuolla 1 700€/kk pitää kustantaa itsensä lisäksi kaksi lasta. Kahden lapsen elättäminen maksaa tilastokeskuksen mukaan keskiarvoisesti noin 15 000 euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että 118 315:ssa suomalaisessa perkeessä aikuisen elämiseen saisi kulua 5 400 euroa vuodessa, 450 euroa kuukaudessa.

Mainitaan nyt vielä, että eikös tuo turvapaikanhakija saa sen reilu 200 euroa käteen sen jälkeen kun asumiset ja ruuat on jo maksettu? Mitäs kuvittelet, että tuosta suomalaisen vanhemman 450 eurosta jää käteen sen jälkeen kun tämä aikuinen on maksanut oman osuutensa asumisesta, ruuista yms. Niinpä....

En minä tuosta nyt lähtisi ihan hirveästi nipistämään. Tuskinpa näissä 118 315:ssa perheessä edes unelmoidaan sinun hehkuttamillasi Thaimaan lomilla, mahtaako olla televisiota ollenkaan? Mahdollisesti joku Grundig? Taidat elää melkoisessa kuplassa.
 
Kahden lapsen elättäminen maksaa tilastokeskuksen mukaan keskiarvoisesti noin 15 000 euroa vuodessa.

Ei lapseen ole mitään tarvetta kuluttaa tuollaisia summia. Viisaat ihmisethän ovat meille kertoneet, että Suomessa kaikilla on perhetaustaan katsomatta ihan yhtäläiset mahdollisuudet menestyä elämässä. Siksi lapselle on aivan sama, vaikka hänen elättämiseensä käytettäisiin 7 500 euron sijasta vain 2 000 euroa vuodessa.

Toisaalta silloin, kun postityöntekijän 2 000 euron palkasta yritetään ottaa muutama satanen pois, alkavat ne samat viisaat ihmiset valittaa, että eihän sellaisella palkalla pysty elättämään perhettä. Vaikka siis heidän mukaansa lapsen mahdollisuuksien kannalta sillä rahalla ei ole mitään merkitystä, koska Suomessa ei ole yhteiskuntaluokkia. Joku voisi nähdä tässä ehkä pienen ristiriidan, mutta demarin logiikalla ymmärtää, että mitään ristiriitaa ei ole.

Tuskinpa näissä 118 315:ssa perheessä edes unelmoidaan sinun hehkuttamillasi Thaimaan lomilla, mahtaako olla televisiota ollenkaan? Mahdollisesti joku Grundig? Taidat elää melkoisessa kuplassa.

Eivät läheskään kaikki yksinhuoltajat ole köyhiä. Suuri osa toki on, mutta he eivät olekaan keskiluokkaisia, ja AaPee79:n avautuminen käsitteli keskiluokan kurjistamista.
 
Viimeksi muokattu:

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
.Minä en tiedä mihin asemoidut tällä kuuluisalla rasistit-suvakit -akselilla. Itse koen olevani aika keskellä.

Olisi mielenkiintoista kuulla keihin vertaat itseäsi, eli mikä saa sinut asettamaan itsesi aika keskelle kuuluisaa rasistit-suvakit - akselia. Rohkenen olettaa, että toisessa ääripäässä on kuulapäitä ja kenties eräs europarlamentaarikko nykyisine ja entisine puoluetovereineen, keitähän lienevät ne suvakit, jotka sijoittuvat saman akselin toiseen päähän.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Olisit laittanut suoraan vaan ne pedofiliaväitteet ja muun roskan, niin olis kaikki ymmärtäneet heti, että maahanmuuttokriitikothan ne siellä taas nimettöminä dialogia harrastaa. Vähän niinkuin sinä täällä.

Sä ilmeisesti luet aika aktiivisesti noita muita foorumeita, koska en ole itse kuullut mistään tuollaisesta vaan lainaamani viesti tuli melkein ensimmäiseksi google haussa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
On kyllä naurattavaa kuinka paljon työssäkäyvän veronmaksajan pitäisi aina joidenkin mielestä jaksaa kantaa. Kantokyky on loputon ja kyllä se vaan on kohtuullista heitä rokottaa kaikenlaisten elämäntapa sossuilijoiden sijaan. Joita myös käytännössä kaikki turvapaikan hakijat ovat vuosia ja osa ihan eläkevirkaa myöten (kuten 90luvulla tulleista voidaan tätä ennakoida)
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hallituksen ministereistä kukaan ei luultavasti osaa saksaa tai ranskaa, mutta yllä Ranskan pääministerin sanoman ydin käännettynä suomeksi.
Mene ohi aiheen, mutta kyllä muuten osaa. Stubb osaa saksaa ja ranskaa, Olli Rehn osaa ranskaa, sen sijaan hänen saksansa on "auttavalla tasolla", Lenita Toivakka osaa saksaa ja ranskastakin alkeet.

Ja muistetaan vielä, että Bernerin äidinkieli on sveitsinsaksa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin turvapaikanhakijoita valistetaan seksuaalisuudesta

"– Olemme puhuneet esimerkiksi siitä, että vaikka tyttö katsoo silmiin ja ottaa kontaktia, niin se ei tarkoita sitä, että tyttö suostuu tyttöystäväksi, saati vaimoksi, ohjaaja kertoo."

Jotenkin ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa sille, että tälläisiä joudutaan opettamaan ihmisille. Kertoo aika paljon tietyistä uskonnoista ja kulttuureista.
Ja nämä veikot pitäisi Suomen työelämään saada.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näin turvapaikanhakijoita valistetaan seksuaalisuudesta

"– Olemme puhuneet esimerkiksi siitä, että vaikka tyttö katsoo silmiin ja ottaa kontaktia, niin se ei tarkoita sitä, että tyttö suostuu tyttöystäväksi, saati vaimoksi, ohjaaja kertoo."

Jotenkin ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa sille, että tälläisiä joudutaan opettamaan ihmisille. Kertoo aika paljon tietyistä uskonnoista ja kulttuureista.
Ja nämä veikot pitäisi Suomen työelämään saada.
Eikös nämä ole yksittäistapauksia, eikä kulttuurisidonnaisia juttuja? Olen ymmälläni.

Kuvitelkaa muuten joku Rasmus-ryhmän mummo lässyttämään noita asioita turvapaikanhakijoille. Varmasti menee perille.
 

Acid

Jäsen
Eikös nämä ole yksittäistapauksia, eikä kulttuurisidonnaisia juttuja? Olen ymmälläni.
.
Sama. Hämillään tässä on kun ei nyt oikein tiedä miten asia on. Eiköhän joku migrin viisaista ihmisistä osaa tämänkin selittää. Huonosti ollaan opastettu, häpeä kantasuomalaisille rasisteille.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei jumalauta. Tämä viesti voittaa 100-0 jopa Väsyneet hanskat ja Erik Haulan viestit. "huomattavan todennäköisesti miespuolinen tulija tähän maahan ei raiskaa". Oot kyllä harvinaisen oikeassa ja todella fiksusti asian funtsinut.

Enpä oikein tiedä mitä tuohon omalaatuiseen vuodatukseesi vastaisin - tuo oli huomio siihen, että ei ole kovin perusteltua leimata kokonaisia ihmisryhmiä, jos erittäin pieni vähemmistö heidän joukossaan tekee törkeitä rikoksia. Ei muuhun. Se mitä sitten tulee nykyiseen turvapaikanhakija-kriisiin niin olen ymmärtääkseni tehnyt negatiivisen kantani sangen selväksi.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Pakoloisille jaetaan seksuaalivalistusta.

Oppaan mukaan tavoitteena on, että osallistujat ymmärtävät, mitä termeillä seksuaalinen häirintä ja seksuaalinen väkivalta tarkoitetaan. Turvapaikanhakijoille kerrotaan, millainen seksuaalinen käyttäytyminen ei ole Suomessa hyväksyttävää sekä mitä tarkoittavat suojaikärajaan perustuva lasten suojelun tarve sekä lapsen oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen.

"Tätä meille ei kerrottukaan Irakissa/Afghanistanissa/Syyriassa/Somaliassa!"

Aiheesta on näytetty myös videota:

https://www.youtube.com/watch?v=TTuCLaONG0s&feature=youtu.be

"...everyone has the right to choose their partners.."

Öh, näin ei kyllä todellakaan ole.. paitsi ehkä Irakissa/Afghanistanissa/Syyriassa/Somaliassa...

Noh vähän myöhemmin videolla setä toki auliisti valistaa lapsukaisia että ei saa pakottaa..
Videolla on monta valistajaa. Esim. humanoidi-pakoloisille on oma puhuva pallopää.

http://static.iltalehti.fi/uutiset/20727797_503_uu.jpg
(linkin kuvasta näkyykin miten pakoloiset ovat saaneet tarpeekseen valistusta ja lähteneet innokkaina joukolla rai.. valitsemaan puolisoa.)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mene ohi aiheen, mutta kyllä muuten osaa. Stubb osaa saksaa ja ranskaa, Olli Rehn osaa ranskaa, sen sijaan hänen saksansa on "auttavalla tasolla", Lenita Toivakka osaa saksaa ja ranskastakin alkeet.

Ja muistetaan vielä, että Bernerin äidinkieli on sveitsinsaksa.

Toki. Kyse oli sellaisesta vittuilevasta liioittelusta. Tärkein ajatus sen takana oli muualla Euroopassa ja Suomen lähistöllä käytävä keskustelu rajojen sulkemisesta eri muodoissaan sekä huomion kiinnittäminen turvapaikanhakijoiden kansallisuuteen. Syyriasta tulee (uusin viikkotilasto) vain 4.5 prosenttia kaikista vaikka Syyrian pakolaistilanteen auttamisella vedotaan kansaan ja kerätään varoja. Suomessa ei myöskään juuri ole huomioitu mediassa - hallituksesta puhumattakaan - sitä, että Ranskan pääministeri Manuel Valls katsoo, että Euroopan maat eivät voi ottaa enää enempää pakolaisia. Vallsin mielestä pakolaisten tulo Lähi-idästä Eurooppaan pitää pysäyttää heti.

Kuinka moni Suomen johtavista poliitikoista uskaltaa sanoa, että Valls on rasisti tai kuinka moni Suomen johtavista poliitikoista uskaltaa sanoa, että Valls puhuu asiaa ja hyvä että vihdoin joku sanoo kuten asia on?

Täällä vaietaan. Kaikilla kielillä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Asia voi olla juuri noin kuten sanot - tai sitten asia voi olla sen suuntainen kun itse arvelin, en tiedä - mutta jos on sinun sanomallasi tavalla niin eipäs Sipilän teko olekaan niin jalo kun on annettu ymmärtää. Noin menetellen Sipilä menestyisi taloudellisesti huomattavasti paremmin kuin siinä tapauksessa jos vuokraisi tyhjillään olevan Kempeleen kotinsa vapailla markkinoilla.

En usko että Sipilä on antanut kotinsa vailla mitään korvausta 20 pakolaisen käyttöön. Määrä Sipilän. Ei Sipilä ole myöskään ilmaisuudesta missään todennut. Oletan että vesi-, sähkö-, vakuutukset yms juoksevat menot vähintään + erikseen sovittu summa kulumisesta. Kyse siis tilanteesta, jossa pakolaisia olisi kolmisen vuotta Sipilöiden kämpässä. Jos kyse olisi eilen perustetusta "Rahat Pois RP Oy":stä, se olisi 40 euroa per nuppi per vuorokausi. Sipilä ei tietenkään näin toimi, se on selvä. Mutta tuskin ilmaiseksi.

En ajattele asiaa näkökulmasta onko Sipilä typerä vai viisas vaan näkökulmana on halu auttaa. On ihan selvää että niidenkin turvapaikanhakijoiden asumiskulut maksaa joku: joko Sipilän kaltainen yksityishenkilö taikka Suomen veronmaksajat. Jos Sipilä maksattaa "auttamisensa" ja vieläpä varsin ruhtinaallisten laskutapojen mukaan, voidaan sanoa että Sipilä ei edes halua auttaa turvapaikanhakijoita - vaikka perää auttamishalua kansalaisilta - vaan maksattaa härskiä bisnestään veronmaksajilla.

Tästä olisi oikeasti kiva saada oikeata tietoa että miten Sipilällä on tarkoitus hoidattaa asiansa.

Vastasin osittain jo edellä. Kyllä minä uskon Sipilöiden vilpittämyyteen. Sipilöiden siksi, että Sipilän mukaan idea on vaimon. Ajatus on ollut sellainen, että Suomeen mahtuu satoja tuhansia turvapaikanhakijoita ja jotta ne kokisivat tilanteensa paremmaksi, otetaan osa heistä Kempeleen kotiin jolloin naapuritkin voivat tutustua kolmen vuoden aikana heihin ja huomata, että voisivat kenties itsekin toimia samoin ja antaa kotinsa pakolaisille. Sipilät varmasti allekirjoittavat Kataisen suunnitelman siitä, että Suomi tarvitsee pikaisesti lähes kaksi (2) mijoonaa maahanmuuttajaa.
 

Aatos

Jäsen
Työskentelin 10 vuotta avoterveydenhuollon päivystyksessä. Meidän tehtävä oli tuohon aikaan ottaa geenitestejä epällyistä. Ja myös uhreista. Näppituntumaksi jäi että yksi viidestä oli maahanmuuttaja. Tarkkaa prosenttia tosin en tiedä. Sama tuntuma oli poliisilla joka toimitti epäiltyjä tutkimuksiin. Nykyään taitavat ottaa kokeet poliisiasemalla.

Toki kyseessä oli epäily, ei tuomio. Tämä on hyvä pitää mielessä. Mutta myös se että kaikki eivät tee ilmoitusta. Tiedän että jotkut uhrit pahoittavat mielensä vähättelevistä kommenteista. Kokevat uhrina syyllisyyttä.

Linkissä Rikosoikeuden professori emerita Terttu Utriaisen kommenttia asiasta.

Utriainen: Ulkomaalaiset yliedustettuina raiskaustilaistoissa | Yle Uutiset | yle.fi
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kuka siellä sitten olisi pitänyt olla? Razmyar edusti keskustelussa Monika-Naiset ry:tä, mikä kuuluu oleellisesti kyseiseen aiheeseen, mutta sinulla olisi varmasti ollut ehdottaa relevatimpaa keskustelijaa.

Kuka tahansa poliisiviranomainen jolla on kokemusta aiheesta, tieto todellisista tilastoista, ja lupa sanoa tietonsa ja näkemyksensä ääneen olisi ollut parempi. Eiköhän ne pojat tiedä parhaiten, missä mennään ja mitä on luvassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös