Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 334
  • 28 700

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
No jaa, minusta oli ihan loogista olettaa, että jos tilanne muuttuisi niin silloin Suomen hallitus ja viranomaiset reagoisivat siihen ja kontrolloisivat tulijoiden määriä - en todellakaan tullut ajatelleeksi, että olemme muuttuneet niin paljon osavaltioksi, että meillä vain tehtäisiin mitä ikinä Saksassa tehdäänkin, vaikka hypättäisiin kaivoon perässä. Toistaiseksihan ei ole tapahtunut käytännössä mitään olennaista tilanteen haltuunottoa vaan seilaamme ihan tuurilla (ja hallituksen retoriikka siten on täysin harhaanjohtavaa).

Sanoisin että varsin naiivia ajatella että jostain ihmeestä löytyisi kansallisvaltion etua ajavaa tahtotilaa, kun poliittinen ilmapiiri on (persujen natsi-siipeä lukuunottamatta) ollut jo vuodet täysin kansallisvaltiota vähättelevä. Hyvin ovat harvalukuisia ne päätökset milloin Suomi on oikeasti tehnyt jotain Suomen etua varjellen eikä peesaillen. Nytkin pitkään vielä puhuttiin ettei oikeastaan mitään voida tehdä, kunnes kaikki muut maat alkoivat tekemään jotain ja sitten Suomikin nilkuttaen perässä, hitaasti asioita valmistellen. Osin kyse on rohkeuden puutteesta, osin tahtotilan puutteesta, mutta seuraukset ovat budjettileikkaukset huomioiden aika surulliset, jos nyt hallitus aikoo pitää kiinni siitä ettei lainoitusta lisätä, niin lisäleikkauksiahan on vain tulossa jos maahanmuuton kulut jatkuvat nykytasolla. Siinä sitten alkaa varmaan huumori loppumaan yhdellä jos toisella kun saavutetut edut katoavat, kyllähän siitä toki suurimman poliittisen hinnan maksaa nykyhallitus (ja erityisesti PS) mutta tietyllä lailla se siemenhän näihin ongelmiin on kylvetty aiempien hallitusten aikana.

Täyttä kyvyttömyyttähän tämä on hallituksilta, mutta siihen on ymmärrettävät syyt joka juontaa juurensa siitä ettei kansallismielisyys ole valtavirtaa poliittisissa piireissä. Jo aiemmin mainittu Rajamäen ilmaisen terveydenhuolto-lounaan torppauksen käsittämätön irrationaalinen vastustus aika hyvin alleviivasi tätä ajattelumaailmaa missä ihan oikeasti päätöksiä ei voisi tehdä Suomen edun nimissä, jos tällainen päätös on ristiriidassa ideologisten utopioiden kanssa. Vähän pelkään että tosiaan osin kyse on myös ihan oikeasti "sähkö töpselistä"-ilmiöstä missä merkittävä osa poliitikoista ei joko kykene tai halua ajatella sitä kokonaiskuvaa mitä ne ikävät tilastot, joita ei tietenkään vuosiin ole saanut käyttää minkäänlaisena argumentaatiota mihinkään (koska sosioekonominen vääristymä), tarkoittavat lähivuosikymmenten julkissektorin kulujen perspektiivistä sitä maagista kotoutumista odotellessa. Karkeasti ottaen, yksikään yritys ei tekisi sellaista investointia mitä Suomi valtiona on nyt tehnyt ja tekemässä, ei niillä ennusmerkeillä ja odotusarvoilla, ilman sitä puhdasta ideologista draivia. Ei siinä mitään, mehän olemme tämä hallintokoneiston äänestäneet paikoilleen.

En kyllä ymmärrä sitten tuota sinun toista pointtiasi - olisit halunnut joskus aiemmin keskustella ongelmista joita ei silloin ollut? Eihän ollut edes mitään Syyrian sotaa, ennenkuin vasta pari vuotta sitten, ja ISISin valtapiirin nopea laajentuminen on tapahtunut vielä senkin jälkeen.

Päinvastoin, Syyrian kriisi (joskin meidän pakolaisethan eivät ole syyrialaisia) on oikeastaan vain yksi monista triggereistä, perustilanne ei ole missään vaiheessa muuttunut, kehittyvissä maissa on valtava populaatio joka saattaisi tahtoa tulla Suomeen ja on ollut vain ajan kysymys milloin tämä massa on löytänyt tiensä tänne kun sitä peräänkuuluttamaasikin kontrollia ei ole tähän asti juurikaan harrastettu (tästä lähinnä juuri konkreettisena esimerkkinä se että kielteisen turvapaikkahakemuksen seuraus ei ole karkoitus, vaan yleensä toissijaisen suojelun perusteinen oleskelulupa ja siitä taas yleensä ajan kanssa oleskelulupa). Juuri tästä kokonaisuudesta koko maahanmuuttopolitiikan kritiikki juontaa juurensa koskien myös kehitysapua ylipäänsä, nykytilanne vain on sellainen ettei tästä ole mitään helppoa exittiä kun asiaa ei ole haluttu käsitellä riskien perspektiivistä juuri nykyisenkaltaisessa tilanteessa.
Äkkiseltään mieleen tulee että se erottava tekijä irakilaisten ja vaikkapa somalien välillä on varallisuus, irakilaisilla nyt vain on ollut paremmat mahdollisuudet maksaa salakuljettajille ja siksi joukon kokokin on ollut suurempi. Kysyntä yleensä laskee hintoja (kun mitään ei tehdä) eli eiköhän kohtapuoliin ala linjat olla kunnossa myös muihinkin suuntiin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No, tuollainen segregaatio on jo totta monessa länsimaassa, ja on onnistunut myöskin ihan ilman humanitaarista maahanmuuttoa (kuten voin omista ammoisista Irlannin kokemuksistani todistaa) - nyt kaukainen pohjolakin liittyy joukkoon. Tämä kehitys liittyy aika olennaisesti hyvinvointirakenteiden rapautumiseen ja pysyvän alaluokan syntymiseen, mitä liberalisaatio tuntuu nyt vain vaativan toimiakseen. Emme kai voi ruveta jonkinlaiseksi sosiaalidemokraattiseksi saarekkeeksi, kun koko maailma avautuu pääoman kulkea vetten yllä. Tarvitsemme köyhälistön ollaksemme "dynaaminen" talous, kysy vaikka Nallelta, ja esim. irakilaiset sopivat erinomaisesti tähän köyhälistöön: halpatyöstä täytyy olla ylitarjontaa, muuten se voisi ruveta kallistumaan.

Tämä nyt on taas sinun niin tyypillistä käsien heiluttelua jolla pyritään siirtämään keskustelu toiseen suuntaan, aivan täyttä tuubaa jota jauhat joka ketjussa.

Globalisaatio on johtanut siihen että maailmanlaajuisesti köyhyys on vähentynyt dramaattisesti, elintaso, elinikä yms. taas vastaavasti noussut dramaattisesti.

Köyhälistö on täysin suhteellinen käsitys, suomalainen "köyhä" on helvetisti varakkaampi kuin koskaan aikaisemmin.

Irlannista et löydä yhtään ns. natiivien "aiheuttamaa" no-go-zonea, se että yrität vyöryttää tätä ympäri Eurooppan suurkaupunkeja vallitsevaa ongelmatilannetta jonkun liberalisaation syyksi on suht huvittavaa, erityisesti sinulle "ennenkuin kukko laulaa kolmesti kiellän olevani demari - olen liberaali".
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Tarkoitan sitä, että on huvittavaa spämmätä blogilinkkejä nostamatta niistä mitään teesiä tai kysymystä, ja sitten ihmetellä kuinka niihin blogilinkkeihin ei kukaan kommentoi, ja lopulta kun uhkaa vieläkin jäädä yksinpuheluksi tai rinkirunkkaukseksi, provoilla että mutku nämä muut blogistit sitä ja tätä. Hieno performanssi, hermannit.

Mahtavaa, hyvin olet kartalla. Postailin niitä linkkejä niihin "typeriin" blogeihin ihan vain siksi, että sinäkin pääsisit kartalle siitä missä mennään. Todellisuus ei ilmeisesti kiinnosta, joten fakta ja logiikka voidaan ohittaa öyhötyksenä. Mitä rinkirunkkaukseen tulee, kss-osastolla se tuntuisi olevan maan tapa.

Jos olisit lukenut noita blogeja, tai ymmärtänyt lukemaasi, sinun ei tarvitsisi häpäistä itseäsi "kyselemällä" asioita joihin muunmuassa on jo vastattu niissä blogikirjoituksissa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sulta on ilmeisesti mennyt tämä ohi ihan täysin, eikä siinä mitään, sattuuhan niitä, joten referoin sen sinulle uudestaan:

Jaa, katsos kun tunnen Ruotsia, kannattaisi ehkä sinunkin käydä, eikä lukea paikasta vain MV-mediasta ja Hommasta. Maalla menee taloudellisesti parempi, sen yhteiskunta todella on vakaa, ja kyllä, siellä on myös slummeja, ja myös halpatyö lisääntynyt. Ymmärtääkseni nämä jälkimmäiset toimivat ihan hyvin anglosaksisen mallin yhteiskunnissa, jota me oikeistolaiset niin pirusti ihailemme, joten mikäs siinä. Jos ajatuksesi esim. USA:sta on, että siellä keskiluokkaiset ihmiset väistelevät katutaisteluja ja istuvat vapisten bunkkereissaan niin eipä sekään ole ihan realistinen käsitys maasta.

Ruotsissa on varmasti paljon hyvää. Mutta mitä mieltä sinä olet niistä kranaatti-iskuista tai no-go-zoneista? Lieveilmiöitä, jotka nyt vaan pitää hyväksyä? Täysin merkityksettömiä ja epäolennaisia juttuja? Vai mitä?

Aivan varmasti osaat vastata.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Miksei EU-maiden sisällä alunperinkin järjestetty kansanäänestystä siitä, että haluaako kansat noita maihinsa. Mielestäni se olisi ollut reilu tapa ratkaista asia.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuota noin, miksi et ole lukenut sitä ensimmäisen tekstin puolen välin jälkeen? Joku syy?
On kivempaa olla kommentoimatta fiksun maahanmuuttoskeptikon tekstiä, odottaa että vaikka sinä annat oman tulkintasi tekstistä, ja ratsastaa sitten paikalle toitottamaan kaikista virheistä, joita sinun tulkinnassasi on.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jatketaan sitä toisen "ääripään" etsintää. Jos se ei ole ne sukkia kutovat vapaaehtoiset, jotka auttavat hädänalaisia, niin mitä ne sitten ovat?
Toinen ääripää on se ryhmittymä, joka järjestää niitä vastamielenosoituksia, joissa on ehditty pahoinpidelläkin mies. Eli se toinen ääripää on olemassa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä nyt on taas sinun niin tyypillistä käsien heiluttelua jolla pyritään siirtämään keskustelu toiseen suuntaan, aivan täyttä tuubaa jota jauhat joka ketjussa.

Terveisiä taas sinne reservaattiin, ei siis tällä viikolla siis ehditty tavata JA:ssa. Sinullla on kyllä harvinaista otsaa siirtää noita omia ominaisuuksiasi vastapuolen kontolle: tuossakin edellisessä repliikissäsi et sano yhtään mitään olennaista ja vain puhkut ja pahkut. Varmasti tuollainen osan aikaa toimiikin, etenkin uusille kirjoittajille, mutta sinut on tosiaan nähty. Anyway, jään odottamaan vastaustasi ensi viikonlopun tietämillä, ellet saa pientä jatkoaikaa siltä paremmalta puoliskoltasi...
 
Tässä vaiheessa jo noi perusjutut maksaa näköjään miljoonan päivässä. Ei muuta kun keräyskonserttia pystyyn. Onko Anssi Kela vapaana?

Sivu 108/1 | Yle Teksti-TV | yle.fi
Kuulostaa kalliilta.

Turha kuitenkaan puhua hyvinvointivaltion rapistumisesta. Tässä on monta keinoa käyttämättä. Yksi varmin ja helpoin korjausliike on matalapalkka-alojen työläisten verotus. Progressiivisen verotusmallin ansiosta perustyöläisen (alle 2000 tai alle 1800/kk) veroprosentti voi olla 12,5-25 mikä on käsittämättömän vähän, varsinkin tässä taloudellisessa tilanteessa, ja mm. kasvavat maahanmuuttokustannukset huomioon ottaen.
Sieltä on miljardeja otettavissa helposti. Lisäksi yhä useampi on tyytyväinen siihen kun yleensä on työpaikka, joten suurempaa kapinaa tästä ei todellakaan nouse, kun veroja sieltä päästä lähdetään korottamaan.

Muutenkin verotusta on vara kiristää vähintään siihen asti, kunnes kaikki maksavat 50% veroa, joten ei ihan heti tule rajat vastaan.
Ja viimeisenä keinona on kommunismi. Mutta menee ainakin 100-150 vuotta että ollaan siinä pisteessä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös Migri sanonut että ne kustannukset on liikesalaisuuksia? Se on kyllä outoa, koska niiden ei käsittääkseni lakien mukaan pitäisi olla salaisuuksia, mutta Migri ei niitä suostu julkaisemaan.
Voit pyytää itsekin näitä tietoja Migriltä. Heillä on 2 viikkoa aikaa julkisuuslain mukaan antaa sinulle tiedot tai vaihtoehtoisesti valituskelpoinen päätös perusteluineen miksi eivät anna. Voit tästä päätöksestä valittaa hallinto-oikeuteen, jossa asiaan sitten saadaan selvyys.

Jos suomalaisella medialla olisi yhtään ballseja, olisivat he jo tehneet asiasta valituksen.
 
Tuota noin, miksi et ole lukenut sitä ensimmäisen tekstin puolen välin jälkeen? Joku syy?
Ei mulla ollut eilen edes aikaa lukea niitä. Ne kolme blogilinkkiä, ehkä kymmenkunta täyttä liuskaa tekstiä, lyötiin vastaukseksi kysymykseeni saatteella, vapaasti siteeraten, "lue ja omaksu tästä, niin ei tarvitse kysellä tyhmiä". Katsoin kyseisen keskustelun päättyneeksi luettuani alusta pari liuskaa jotain yleispätevää yhteiskuntaluokka-analyysia.

Ei ratkaissut mitään? Kerro minulle mitä tuo nyt sitten ratkaisi?
Antoi sille kyseiselle äijälle ihmisoikeudet. Täällä hän voi harjoittaa uskontoaan, työskennellä lääkärinä, perustaa perheen, rakentaa talon, jne. pelkäämättä vainoa.
 
Tämä olisi hyvä. Samaan paikkaan voisi lähettää myös vastaavan ongelman kanssa tuskailevat suomalaiset; kristityt ja ateistitkin.
Oliko jotain tilastoa yhteiskuntaan sopeutumattomiin suomalaisiin ateisteihin ja kristittyihin?
Lähtökohtaisesti en luota ihmisiin jotka ei juo viinaa tai syö pekonia. Maailmanhistoriassa on pelottavia esimerkkejä poliittisista johtajista jotka ovat absolutisteja kuten Hitler, Yrjö Pussi nuorempi ja Matti Vanhanen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Antoi sille kyseiselle äijälle ihmisoikeudet. Täällä hän voi harjoittaa uskontoaan, työskennellä lääkärinä, perustaa perheen, rakentaa talon, jne. pelkäämättä vainoa.

Ahaa. Luulin että tuon kommenttisi takana oli jotain syvällisempää, kun esimerkkinä oli ihan lääkäriksi asti lukenut maahantulija. Luettelemasi oikeudet saa kuitenkin kuka tahansa tänne jäävä matu.

Video Facebookissa. Aah..vielä joku päivä täälläkin. Kartier2France | Facebook

Jotenkin erittäin luotaantyöntäviä otuksia kaikkinensa.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
@Väsyneet Kädet
En minä ole ketään lähettämässä mihinkään. Olen vain sitä mieltä että muslimeita, varsinkaan tosiuskovaisia muslimeja ei pitäisi tänne tuoda. Voivat harjoittaa lahkokiistoja, naisten säkittämistä, shariaa, lapsiavioliittoja, naisten silpomista, uhoilua sekä älämölöä kotonaan, missä se sitten lieneekin. Kunhan ei Suomessa, eikä varsinkaan meidän kustannuksella. Omat sopeutumattomamme hoitavat tarvittaessa poliisi ja lääkärit. Tai hoitaisivat, jos olisi varaa siihen.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Lähtökohtaisesti en luota ihmisiin jotka ei juo viinaa tai syö pekonia.
Epäluulolle on pitkät historialliset perusteet. Aatamin ja Eevan vanhin poika ja maailman ensimmäinen vegetaristi Kain tappoi kiukuspäissään veljensä Abelin, kun Jumala oli pitänyt enemmän Abelin lihapaistoksesta kuin Kainin kasvispöperöstä. Tästä voisi vetää myös sen johtopäätöksen, että Jumala ei ole tarkoittanut ihmistä kasvissyöjäksi.

Tarina löytyy kokonaisuudessaan ensimmäisestä Mooseksen kirjasta.
 
Viimeksi muokattu:
Epäluulolle on pitkät historialliset perusteet. Aatamin ja Eevan vanhin poika ja maailman ensimmäinen vegeratisti Kain tappoi kiukuspäissään veljensä Abelin, kun Jumala oli pitänyt enemmän Abelin lihapaistoksesta kuin Kainin kasvispöperöstä. Tästä voisi vetää myös sen johtopäätöksen, että Jumala ei ole tarkoittanut ihmistä kasvissyöjäksi.

Tarina löytyy kokonaisuudessaan ensimmäisestä Mooseksen kirjasta.
Voidaanko tästä päätellä että olet VT-fundamentalisti?
Ketjun aiheeseen liittyen Tkachuk7:n mukaisesti meidän ei pitäisi ottaa muslimeja. Niistä ei ole suomelle mitään hyötyä.
 
Ehdottomasti. Koraani on kevyttä kamaa verrattuna Vanhaan Testamenttiin.
Molempia on lukenut. Toinen on seksuaalisviritteinen sotaromaani. Toinen on poliittisviritteinen pedofiilikäsikirja. Kumpikaan satukirja ei jatkoon Suomessa.
Just tulin Kiinasta ja vieressä istui vietnamilainen venepakolainen, joka on nykyään yrittäjä suomessa. Nuitahan tänne kannattaa tuoda surffareiden sijasta.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Epäluulolle on pitkät historialliset perusteet. Aatamin ja Eevan vanhin poika ja maailman ensimmäinen vegetaristi Kain tappoi kiukuspäissään veljensä Abelin, kun Jumala oli pitänyt enemmän Abelin lihapaistoksesta kuin Kainin kasvispöperöstä. Tästä voisi vetää myös sen johtopäätöksen, että Jumala ei ole tarkoittanut ihmistä kasvissyöjäksi.

Tarina löytyy kokonaisuudessaan ensimmäisestä Mooseksen kirjasta.

Satukirjat ovat saturkirjoja.
 
Äsken oli televisiossa Arman Alizadin ohjelma missä hän kävi tutustumassa elämään etiopialaisella pakolaisleirillä. Siinne siis oli tullut Etelä-Sudanista olikohan 46 000 pakolaista joista 29000 on lapsia. Etiopiassa on 275 000 pakolaista ja yhteensä tämän konfliktin takia on lähtenyt 750 000.

Aika karut ja rankat olosuhteet oli leirillä. Luonnollisesti siinä mietti, että jos Suomessa on miljoonan verran päiväkohtaiset kustannukset maahanmuutosta, niin tuolla leireillä sillä miljoonalla päivässä saisi ihan valtavasti hyvää aikaan.
Ja siellä vain 10% asukkaista oli aikuisia miehiä, kun Suomeen tulleista jotain reilut 70%.
Vähän toisenlaista porukkaa tulee Sudanista rajan yli, pentu kainalossa ja muovikassi toisessa kädessä, verrattuna niihin joilla on 3000-10000 euroa Suomeen pääsyä varten. Eivät ehkä valittaisi ruosta tai majoituksesta, vaikka ei kai Suomessakaan moni ole valittanut.

Olisi jotenkin kivempaa jos Suomi tukisi maahanmuuton sijasta pakolaisia. Varmasti kansalle olisi helpompi myydä tätä juttua jos rahat menisi sinne missä sitä eniten tarvitaan, ja pakolaisleiri on sellainen paikka.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Olisi jotenkin kivempaa jos Suomi tukisi maahanmuuton sijasta pakolaisia. Varmasti kansalle olisi helpompi myydä tätä juttua jos rahat menisi sinne missä sitä eniten tarvitaan, ja pakolaisleiri on sellainen paikka.
Siis SINUN mielestäsi rahaa tarvitaan eniten pakolaisleirillä. Sipilän, Kumpula-Natrin, Lauslahden ja muiden poliitikkojen mielestä rahaa taidetaan kuitenkin tarvita eniten Luona Oy:ssä, Lomayhtymässä ja muissa omissa ja kavereiden firmoissa. Kaikki menee nyt juuri niin kuin sen on suunniteltukin menevän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös