Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 287 762
  • 28 700

cornix

Jäsen
Eihän se oo kohtuutonta missään nimessä, hyvä siitä vaan seuraa ja poliisien resurssit pääsee hyötykäyttöön kun kaikki tehtailee tutkintapyyntöjä milloin mistäkin höpöhöpö-asiasta. Timo Soinilla oli vittumainen virne ja ruma kravaatti -> Tutkintapyyntö.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Itse en ole ollut rasisti ennen, muutama vuosi takaperin laskin itselläni olevan töissä noin 15 eri kansalaisuutta
Miksi et palkkaa suomalaisia. Vai maksatko niin huonoa palkkaa, että ainoastaan ulkomaalaistaustaiset tulevat töihisi. Ainakaan heitä ei voi syyttää työn vieroksunnasta.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kukaan heistä ei koskaan vastaa mihinkään kysymykseen näistä kaikkien tietämistä ongelmista, joita hallitsematon maahanmuutto aiheuttaa. Löytyisipä jostain yksi henkilö tästä ryhmästä, joka oikeasti yrittäisi vastata näihin kysymyksiin, esim. liittyen vaikka siihen, mistä rahat otetaan ja vastaukseksi ei kelpaa, että lainataan lisää, tai työllistäminen, mikä ei onnistu kielitaidottomille ja valitettavan työhaluttomille,
Tuohonkin on kyllä vastattu luultavasti useita kymmeniä kertoja, mutta menkööt nyt vielä kerran. Maahanmuuton kustannukset maksetaan ihan samoista rahoista, kuin kaikki muutkin valtion menot. Enimmäkseen veroista, veroluontoisista maksuista ja sen sellaisista. Meillä ei ole mitään sääntöjä sen suhteen, että mamujen kustannukset maksetaan vanhusten tai lasten rahoista. Hallitus tekee ihan joka vuosi budjetin, missä se päättää kuinka paljon mihinkin tarkoitukseen annetaan. Korvamerkittyjä maksuja on valtiolla huomattavan vähän, joten on mahdoton sanoa kuka maksaa juuri ne eurot, jotka osoitetaan maahanmuutosta aiheutuneisiin kuluihin.

Sillä kymmenen vuoden päästä samalla vauhdilla tämän "pakolaisuuden" kustannukset ovat vuodessa 10-15 miljardia euroa,
Viime vuonna valtion budjetin loppusumma taisi olla suurinpiirtein 54 miljardia ja sä ihan oikeasti kuvittelet "pakolaisuuden" kustannuksiksi 10-15 miljardia vuodessa kymmenen vuoden päästä? Hanki jostain uusi suhteellisuudentaju. Kannattaa ottaa vaikka vähän enemmänkin käytetty. Sun omas on ihan paskana,
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Sen tiedän, että osa viedään poliisisaattueessa määränpäähän asti. En tiedä kuinka moni. Tuskin yksittäin lähetään kuskaamaan.

Yksittäin vuokrakoneilla on aikojen saatossa kuskattu useita, koska hankalia ja väkivaltaisia asiakkaita ei lentokapteenit halua yleisille lennoille ottaa ja karkotettavan rauhoittava lääkitseminen matkan ajaksi on jostakin käsittämättömästä syystä kiellettyä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä vittua mä just luin? Elikkä väität, että mikäli Suomi ei ottaisi turvapaikanhakijoita niin täällä olisi turvattomampaa, verrattuna siihen, että tänne lappaa satoja tuhansia (perheenyhdistämiset mukaanluettuna) paperittomia ja mahdollisesti traumatisoituneita islamin uskoa palvovia ihmisiä? Nyt kyllä taitaa olla todellisuudentaju siellä päässä melko hakusessa.
Mä olen ihan samaa mieltä, kuin @cornix . Tosin perustelu on eri. Niiden maiden, jotka eivät ota pakolaisia vastaan, johtajissa on jotain pahasti vialla ja tuollaisissa maissa eläminen on aivan varmasti turvattomampaa, kuin Suomen kaltaisissa maissa, joissa ainakin enemmistö poliittisesta johdosta ei ole ihan sekaisin. Suosittelen tekemään listan maista, jotka ottavat pakolaisia vastaan ja listan niistä, jotka eivät ota ja miettiä asiaa uudestaan tuon listan pohjalta.

Mitä tulee siihen, onko Suomi turvallisempi maa 20 vuoden kuluttua, niin oletan asian olevan näin. Turvallisempaan suuntaan on menty jo pitkään ja tuskin tuo suunta mihinkään muuttuu. Siellä pilatussa Ruotsissahan esim henkirikosluvut ovat suurinpiirtein puolet Suomen luvuista. EU:n kärki henkirikoksissa on vähän pakolaisia majoittavat Liettua, Latvia ja Viro. Suomi on neljäs. Ne paljon pakolaisia vastaanottaneet kansakunnat tappavat jostain syystä paljon vähemmän kanssaeläjiään.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Miten reiskojen ja arskojen kännipäissään suorittamat "välienselvittelyt" liittyvät humaitaaristen maahanmuuttajien rikollisuuteen tai sen todennäköisyyteen?

Suomesta ei todellakaan ole tulossa turvallisempi yhteiskunta, ei missään mielessä eikä kenellekään.
 
Niiden maiden, jotka eivät ota pakolaisia vastaan, johtajissa on jotain pahasti vialla ja tuollaisissa maissa eläminen on aivan varmasti turvattomampaa, kuin Suomen kaltaisissa maissa, joissa ainakin enemmistö poliittisesta johdosta ei ole ihan sekaisin.

Kun Suomi ottaa tänäkin vuonna vastaan ehkä noin tuhat pakolaista, ei sillä määrällä kyllä hirveästi pääse henkseleitään paukuttelemaan. Jos nyt otettaisiin pakolaisia edes 10 000 vuodessa, vaikuttaisimme paljon inhimillisemmältä valtiolta.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko sulla kaikki ihan hyvin?
Tuo on Kirjottelia -trollin tapa ilmaista närkästyksensä termien pakolainen ja turvapaikanhakija sotkemisesta. Kirjoittelia tykkää näpäytellä nokkelasti tuollaisista sekä kirjoitusvihreistä, koska sillä oli ankea lapsuus. Se tienaa kuulemma 32 000 vuodessa nettona ja pitää itseään köyhänä, koska sillä oli ankea lapsuus. Pakolaisten vastaanottoa se vastustaa ilmeisesti siksi, kun se pelkää, että jollain pakolaisella olisi vielä ankeampi lapsuus, kuin sillä, sekä siksi, koska sillä oli ankea lapsuus. Mitään traumoja sille ei onneksi ole siitä ankeasta lapsuudesta jäänyt.
 
Pakolaisten vastaanottoa se vastustaa

Voi hyvänen aika. Minä en vastusta pakolaisten vastaanottoa, vaan minun mielestäni heitä voisi ottaa Suomeen paljon nykyistä enemmän. Jos olisi ihan pakko valita, otetaanko Suomeen mieluummin pakolaisia vai niitä irakilaisia, joita tänne nyt tulee, minä ottaisin ennemmin pakolaisia. Tätä mieltä on Suomessa kuitenkin tosi harva, mutta onneksi meillä on mahdollisuus ottaa paljon enemmän sekä pakolaisia että irakilaisia, jos vain poliittista tahtoa löytyy. Onhan Suomi rikkaampi kuin koskaan.
 
Yksittäin vuokrakoneilla on aikojen saatossa kuskattu useita, koska hankalia ja väkivaltaisia asiakkaita ei lentokapteenit halua yleisille lennoille ottaa ja karkotettavan rauhoittava lääkitseminen matkan ajaksi on jostakin käsittämättömästä syystä kiellettyä.

Onko sulla esittää jotain todisteita tälle väitteelle? Kuulostaa hieman MV-propagandalta.
 
Tämä(kin) ketju uhkaa lipsua lopullisesti pelkkään henkilökohtaiseen nokitteluun ja chattaamiseen. Raportointilaatikkoon pukkaa näistä muutamasta saman aihealueen ketjusta ilmoitusta siihen tahtiin, että kohta alkaa olla moderaattorienkin kärsivällisyys koetuksella.

Koittakaa nyt vähän miettiä, onko pakko kirjoittaa julkiselle palstalle ihan kaikkea, mitä mieleen juolahtaa. Me koitamme puolestaan miettiä, millä seuraamuksilla ahkerimmat sankarit palkitaan sivutolkulla jatkuneesta offtopic-viesteilystä.


T: Modet
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
On tietenkin suuri sääli, että suuri osa ääneen nykymenoa vastustavista on jonkinasteisia kylähulluja, mutta se johtuu siitä, että järkevät ihmiset ei vain voi esittää "valtavirrasta" tai toimittajien agendasta poikkeavia näkemyksiään. Rasisti- ja natsikortti heiluu välittömästi....

Minä olen kyllä havainnut sellaisen asian, että ainakin tässä ketjussa tätä natsi ja rasistikorttia ovat heilutelleet ainoastaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat nimimerkit. Nämä molemmat kortit vedetään mukaan aina kun ollaan sanottu jotain negatiivista pakolaisista tai maahanmuuttajista juuri siten kun tuossa lainaamassani viestin pätkässä teet.

Yleensä natsikortti heiluu jotenkin tähän tapaan: "Mamut on perseestä kun ne maksaa rahaa ja raiskaa suomalaisia, mutta jos ton sanoo ääneen niin heti heiluu natsi ja rasistikortti!"

Juu, ei mulla muuta.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En pidätä hengitystäni sen suhteen, että joku vassari tuomitsisi tämän. Onhan kyseessä hyväksyttävä bisnes.

Jep. Porinkin äärikommarit pitävät visusti turpansa kiinni, kun Liinaharjan vanhukset siirretään esim. Attendon hoiviin fatserien tieltä. Muuten ovat aina Furuholm ja Nummelin etunenässä huutamassa, kun veroparatiiseihin siirretään veronmaksajien rahat. Ei tarvitse porvarin muuta sanoa kuin taikasana pakolainen tai maahanmuutto, niin sosialistit syö kädestä kuin hienostorouvan puudeli.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Aika paljon saa kymessä vettä virrata, ennen kuin minut narinkkatorilla näin rauhallisina aikoina kyltti kädessä nähdään. Palataan asiaan sitten kun ne kämpät ja kropat alkaa maassa kylmetä. Mutta unelmapuolelle tietysti.

Ei ole tullut täällä vähään aikaan käytyäkään.. Enpä olisi ihan heti arvannut, että yksi Jukurien kovimmista vihaajista on unelmapuolen mamulover. Jummi-jammi, kaikenlaista. Kohtahan mekin saadaan Mikkelissä kansainvälistä puheensorinaa, kun työtä vieroksuvat Irakilaiset tulevat kansoittamaan Suomen parasta toria. Jännä juttu muuten tosiaan Somalien ja Irakilaisten kohdalla, että he työllistyvät meillä niin huonosti, kun ymmärtääkseni Suomessa on joitakin kansalaisuuksia, jotka työllistyvät jopa (muistaakseni) kantasuomalaisia paremmin, huolimatta siitä että kielitaito tullessa on yhtä heikko. Moni opposition edustaja on puhunut meidän vastuusta ja 'kunnon' kotiuttamisesta taikakeinona mikä nähdään ratkaisuna elintasopakolaisten työllistämiseen. Olen etsinyt tietoa tuosta kunnon kotiuttamisesta, mutta en ole löytänyt. Oman ymmärrykseni mukaan kuntien kotiuttamisjärjestelmät ovat levällään kuin Jokisen eväät, tai jo puoliksi etukäteislamaantuneet tulevan ristiaallokon johdosta. Olenkin sitten tehnyt oman johtopäätöksen, että jotta tuo kunnon kotiuttaminen onkin vain semmoista höpsöttelyä. Itse voisin vapaaehtoisena tulla ideoimaan, mikäli kunnolla aloitetaan kotiuttamaan porukkaa takaisin lähtömaihin.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Aah. Olenkin miettinyt, mikä mahtaa olla Vihreiden versio MV-lehdestä. Siis semmoinen joka ei pyöri veromarkoilla.

Selvisi nyt sekin.

Toki Virheän Langan kommentit eivät tunnu kannattavan lehden periaatetta kovinkaan voimakkaasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös