Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 280 860
  • 28 700

Jeffrey

Jäsen
Halla-Aho tölväisee Facebookissa tällä kertaa ihan nokkelasti tähän poke-kohuun:

"Vihreässä Langassa paheksuttiin eilen sitä, että n. 30-vuotiailta turvapaikanhakijoilta kysyttiin papereita ravintolan ovella, vaikka suomalaiselta ei kysytty.

Mitä ihmeellistä tässä on? Suomalaiset ovat juuri kuluneen syksyn aikana oppineet televisiosta ja lehdistä, että 30-vuotiaalta näyttävät turvapaikanhakijat ovat oikeasti 17-vuotiaita, eikä sellaisia saa päästää ravintolaan."
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Turvapaikanhakijat voimme mielestäni ottaa kaikki. Elintasopakolaisten elättämiseen en kuitenkaan suostu, vaan rajoitettujen kansalaisoikeuksien myöntämisen ehtona tulee olla kansainvälisen suojelun tarve. Jos tilanne dramaattisesti muuttuu niin, että Suomesta tulee EU:n mittapuulla poikkeuksellisen suosittu turvapaikkahakemusten kohde, niin voimme yrittää kansainvälisissä pöydissä kyseenalaistaa kaikkien hakemusten vastaanottamisen mielekkyyttä. Kansalaiskeskusteluna tämä varmaankin on vääjäämättä edessä, mutta vasta sitten kun se alkaa tuntua konkreettisesti tulonsiirroilla elävien kauppakassissa.

No voi perkele. Ihan jäätävää paskaa taas.

Ihan konkreettisesti nostan esiin tämän ylimielisen, rasistisen ja ennakkoluuloisen kommentin: "Kansalaiskeskusteluna tämä varmaankin on vääjäämättä edessä, mutta vasta sitten kun se alkaa tuntua konkreettisesti tulonsiirroilla elävien kauppakassissa."

Koska kuka tahansa voi olla turvapaikanhakija, sentterit siis ottavat tänne kaikki, jotka "keksivät" hakea turvapaikkaa. Sentterit ottavat riemumielin vastaan käytännössä kenet tahansa. Ei ihme, että somalit ja ja irakilaiset muodostavat liki 100% näistä "turvapaikanhakijoista". Suomalaisia virkamiehiä vedetään kuivana kakkoseen, ja suuri osa kansasta hurraa.

Ihan voi katsella niitä palautusprosentteja, joku ääliö on mennyt julkaisemaan ne. Onneksi tämäkin tilasto saadaan sumutettua ja mitätöityä kun puhutaan puista metsän sijaan.
 
Koska kuka tahansa voi olla turvapaikanhakija, sentterit siis ottavat tänne kaikki, jotka "keksivät" hakea turvapaikkaa.
Siksi aikaa, kunnes saadaan selvitettyä onko hakija sellaiseen oikeutettu. Ihan normaalikäytäntö. Saksassa vuodetut dokumentit paljastavat valtiovallan varautuvan jopa 1,5 miljoonaan turvapaikanhakijaan koko tämän vuoden aikana.

Tekisitkö sinä jotakin toisin? Mitä?
 
Päivät ollaan töissä kiinni ihan normaalissa arjessa jossa pakolaiskriisi ei mitenkään kahvihuoneen iltapäivälehteä lukuunottamatta näy, ja illalla sitten sukelletaan rinnakkaistodellisuuteen öyhöttämään.

Hetkinen. Ei kai ne rasistiöyhöttäjät missään töissä käy? Eikö ne ole työttömiä sossupummeja?

Kuuluuko muuten nimimerkki @Ahar mielestäsi myös tuohon öyhöttäjäporukkaan, jonka arjessa mamut eivät näy kuin iltapuluissa? Onko sulla työsi kautta enemmän käytännön kosketuspintaa aiheeseen kuin hänellä?
 
Muistaakseni en ole tainnut havaita Aharin öyhöttävän. Ehkä jotain epäilyksiä hänen maailmankuvastaan kirjoittelunsa on herättänyt, toki voittopuolisesti jo ennen pakolaiskriisiä. Ihmeen paljon tänään näyttää kiinnostavan, mitä mieltä olen kenestäkin kirjoittajasta.

Olen ihan samaa mieltä siitä, että vähän kyseenalaisia ja viranomaiselle sopimattomia asenteita sieltä viesteistä välittyy. Mielestäni Suomessa olisi poliisienkin suvaitsevaisuuskoulutusta hyvä lisätä tuntuvasti. Kun poliisit laitettaisiin Veronika Honkasalon ja muiden alan asiantuntijoiden luennoille vähintään kerran kuussa, oppisivat Ahar ja hänen työtoverinsa kohtaamaan paremmin vieraita kulttuureja, eivätkä enää repostelisi rasistiseen sävyyn netissä sillä miten "taas jouduttiin selvittelemään mamujen tappeluita".

Ja näille luennoille olisi varmasti tarvetta myös monilla muilla aloilla. Tässä pitää huomioida myös työllistävä vaikutus. Se nostaa Suomen taloutta, kun lukuisat suvaitsevaisuuden asiantuntijat saavat lisää töitä ja maksavat enemmän tuloveroja.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Meinaat sitten, että voidaan säätää uudet lait ja soveltaa niitä takautuvasti?
Meni jo...

Mitä tuohon toisin tekemiseen tulee, niin tosiaan pari juttua pitäisi ja olisi pitänyt hoitaa toisin. Ensinnäkin on anteeksiantamonta perseilyä se, ettei Suomella ole palautussopimusta Irakin ja Somalian kanssa, toisin kuin muilla pohjoismailla.

Toiseksi, meillä ei ole varaa tällaiseen pelleilyyn ja perseilyyn, toisin kuin Ruotsilla ja Norjalla (jäljempänämainitulla olisi todellisuudessa varaa maksaa kaikki kulut sekä Suomen että Ruotsin mamuista, eikä tarvitsisi koskea tavallisen norjalaisen toimeentuloon mitenkään)

Kolmanneksi, Ruotsillakaan ei todellisuudessa ole varaa omaan maahanmuuttoonsa, joten ohjaavat kaikki mahdolliset tänne enemmän kuin mielellään.

Eli mitä tekisin toisin; olisi että en ottaisi Ruotsista tulevia turvapaikanhakijoita tänne. Ruotsinkaan ei pitäsi ottaa Tanskasta tulevia, Eikä Tanskan Saksasta tulevia. Saksankin pitäisi laittaa vähän toisenlaista rotia maahantuloon.

No siinä on sitten noita erinäisiä keski-ja etelä-euroopan maita reitillä, mutta perusperiaate on se, ettei yhdellekään laittomasti maahantulleelle ihmiselle myönnetä turvapaikkaa/oleskelulupaa/läpikulkulupaa automaattisesti, niin kuin on tilanne nyt. Haetaan ihmisiä pakolaisleireiltä sen verran kuin oma perse kestää.

Tähänastisten perseilyiden hinnasta jatkan myöhemmin.
 

S.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olikos Irakin suurlähettiläältä tullut singnaalia, että Irak ei hyväksyisi kansalaisten pakkopalautuksia? Eli jokainen irakilainen jäisi suomeen kielteisestä turvapaikkapäätöksestä huolimatta, ellei sitten joku muu maa näitä vastaan. Eli verkkoa vesille jos jokin muu maa ottaisi ne 95 tuhatta mitkä niistä 100000 hakijasta jää! Nouseeko käsiä missään. Viro? Islanti....
 
Eli mitä tekisin toisin; olisi että en ottaisi Ruotsista tulevia turvapaikanhakijoita tänne. Ruotsinkaan ei pitäsi ottaa Tanskasta tulevia, Eikä Tanskan Saksasta tulevia. Saksankin pitäisi laittaa vähän toisenlaista rotia maahantuloon.
No tämä nyt ei yllätä, mutta enemmän kiinnostaa kuinka sen tekisit? Pyydetäänkö EU-pöydissä schengen-sopimuksen uudelleenarviointia, vai oikaistaanko suoraan toimintaan ja palkataan vain entisistä poliiseista ja sotilaista muutama tuhat rajavartijaa ja laitetaan ne rajat kiinni ihan itse ratifioimistamme sopimuksista välittämättä?
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Eiku ihan yksinkertaisesti käännyttäisin rajalla paperittomat maahanpyrkijät.

Ruotsalaiset rutisisivat aikansa, sitten siirtäisivät pakon edessä käytännön Tanskan vastaiselle rajalle, tanskalaiset Saksan vastaiselle rajalle, lopun varmaan arvaatkin...
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minua noissa Timosen kirjoituksissa häiritsee valtava kärjistysten määrä. Ja voin sanoa yhden valheen Timoselta: KKK-urpon jälkeen Uuninpankkopoika väitti(Boldaus on minun tekemäni) Juha Sipilän hallituksen hyväksyvän poliittisen väkivallan mikä on täyttä roskaa.

Nopeasti muutaman Sakun blogin ja kommenttiosion läpi selanneena, niin tuo kärjistyksen määrä ja suoranainen vittuilu häneltä muiden suuntaan on kyllä silmiinpistävää. Hän toimii tasan samalla tavalla, mille kaikki suvakit naureskelee kun viitataan vaikka iltapäivälehtien kommenttiosioihin. Mutta koska kyse on heidän omasta idolistaan, niin se on tietenkin sitten täysin eri asia. Nopeasti vilkaistuna hilpeyttä herätti kyllä se, että julkisesti tuollatavoin huuteleva mies on näköjään ammatiltaan juristi. Ei ihan heti uskoisi.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ei mua kiinnosta eduskunnan mahdollinen kannatus. Tuo on mitä minä tekisin, jos saisin määrätä.

Sitähän tässä kyseltiin?
 
Ei mua kiinnosta eduskunnan mahdollinen kannatus. Tuo on mitä minä tekisin, jos saisin määrätä.
Ok, eli käytäntöä ei löytynytkään. Toki hyväksyn ideologisen haihattelunkin, ei siinä mitään. Edelleen vaan vähän oudon ironisessa valossa näyttäytyy muille, mm. minulle, suunnatut vaateesi käytännön ehdotuksista, jota et kuitenkaan kysyttäessä suostu tarkentamaan. Mutta mennään näillä.
 

SgtMarkov

Jäsen
No, mitä sä sitten tekisit?

Kysymyshän ei minulle kuulu, mutta vastaan kuitenkin. Ohjaisin nämä surffaajat Torniosta suoraan Venäjän rajalle. Siperiassa lienee näitä gulaggeja vielä olemassa, sinne vain. Puuta löytyy, riistaa löytyy, jopa luonnonvaroja. Ja lääniä riittää takuulla kaikille halukkaille. Eikä isiksestä tai sisällissodasta tietoakaan. Niin sanottu win-win-situation.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Vastaan jo etukäteen.

Niinpä niin. Asialle ei voida mitään, koska niin moni taho hyötyy tästä. Tehokkaalla "puolueettoman" median aivopesulla hankitaan mandaatti, tai ainakin luodaan riittävän epäselvä tilanne/sumuverho, jolloin voidaan tehdä mitä halutaan.

No mitä sitten halutaan? Oman näkemykseni mukaan tarkoitus on luoda suuri halpatyövoimareservi valtion piikkiin. Kun se halpatyövoimareservi on olemassa, voidaan alkaa polkea suomalaisten palkkatasoa. Seuraavassa vaiheessa puututaan sosiaaliturvaan taas raskaammalla kädellä, ja niin edespäin. Ei mene montaakaan vuotta, kun kilpailukyky tosiaan on paremmalla tolalla.

Sivutuotteena suomalaiset sopeutuvat muslimien moraalikäsityksiin ja muihin systeemeihin, yhteiskunta muuttuu hajanaisemmaksi ja turvattomammaksi, terveydenhuolto muuttuu tosiasiallisesti yksityiseksi ja vakuutuksilla toimivaksi. Eliittiä tämä ei tietenkään haittaa, koska he pärjäävät "aina". Lopuille meistä tämän perseilyn lasku tulee olemaan valtava, sekä rahallisesti että inhimillisesti mitattuna. Enkä usko, että halpistyövoimareservi itsekään kokee tilannetta hirveän kivaksi. vrt Ruotsi.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kysymyshän ei minulle kuulu, mutta vastaan kuitenkin. Ohjaisin nämä surffaajat Torniosta suoraan Venäjän rajalle. Siperiassa lienee näitä gulaggeja vielä olemassa, sinne vain. Puuta löytyy, riistaa löytyy, jopa luonnonvaroja. Ja lääniä riittää takuulla kaikille halukkaille. Eikä isiksestä tai sisällissodasta tietoakaan. Niin sanottu win-win-situation.

Jätkä on rasisti. Ei arabit kestä tuollaista kylmyyttä. Vielä pitäisi töitä tehdä selviytyäkseen? Selkeästi HARAM!!!!
 
No, mitä sä sitten tekisit?
Tekisin minkä suhteen? Tämä on nyt kolmas kerta kun kysyn.

Mitä nyt yleisellä tasolla pakolaiskriisistä äkkiseltään tulee mieleen, niin
- turvapaikkahakemuksen käsittelyä odottaville antaisin väliaikaisen työluvan.
- kannustaisin vaikka verohelpotuksin kansalaisia majoittamaan turvapaikanhakijoita luokseen.
- huolehtisin, että kielenopetusta on heti tarjolla. luulen ja toivon, että nykyään on. aina ei ole ollut.
- laittaisin Tanskan tapaan vähän panoksia markkinointiviestintään. "älkää tulko, täällä on kylmää ja pimeää, ihmiset murjottavat luonnostaan 24/7, ja talous ja työllisyys on erittäin pahasti laskusuunnassa. mutta jos haluat tulla, niin tässä meidän kriteerimme niin ei tartte tulla turhaan kääntymään"
- fiksaisin sosiaaliturvan niin, ettei se kannusta työttömyyteen, vaan työn tekoon. tietysti porkkanalla, en kepillä.
- järjestäisin työllistämistöitä kuten tässä maassa aina ennenkin on tehty.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näinpä. Jo nyt tehdään leikkauksia, ja tämän tulvan jatkuessa, lisäleikkauksia joudutaan tekemään. Kysymys on se, että kuinka isoja lisäleikkauksia Suomen hallitus joutuu tekemään.

Piti vielä lisätä, että matutulva ei aiheuta pelkästään tarvetta lisäleikkauksille, vaan myös verot nousee sen takia. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan korotuspaineet kunnallisveroon ovat väistämättömiä, jos nykymeno jatkuu. Lähde Yle.

Tänään oli muuten taas yksi maahanmuuttokriittisten mielenosoitus Helsingin Narinkkatorille, järjestäjänä Hommaforum. Ja sujui luonnollisesti ilman järjestyshäiriöitä. Vaikka olihan siellä taas kerääntynyt naamioituneita vastapuolen edustajia mielenosoituksen läheisyyteen.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Tekisin minkä suhteen? Tämä on nyt kolmas kerta kun kysyn.

Mitä nyt yleisellä tasolla pakolaiskriisistä äkkiseltään tulee mieleen, niin
- turvapaikkahakemuksen käsittelyä odottaville antaisin väliaikaisen työluvan.
- kannustaisin vaikka verohelpotuksin kansalaisia majoittamaan turvapaikanhakijoita luokseen.
- huolehtisin, että kielenopetusta on heti tarjolla. luulen ja toivon, että nykyään on. aina ei ole ollut.
- laittaisin Tanskan tapaan vähän panoksia markkinointiviestintään. "älkää tulko, täällä on kylmää ja pimeää, ihmiset murjottavat luonnostaan 24/7, ja talous ja työllisyys on erittäin pahasti laskusuunnassa."
- fiksaisin sosiaaliturvan niin, ettei se kannusta työttömyyteen, vaan työn tekoon. tietysti porkkanalla, en kepillä.

Ja tämä ratkaisee minkä miljardiongelman miten? Älä nyt viitsi tota lässytystä...

edit; viimeisessä pointissa on joku tolkku, mutta ku ei niitä töitä ei ole, eikä tule. Eikä varsinkaan polkematta nyt työssä olevien suomalaisten (netto)palkkoja ja niin edespäin. Vittu kun niitä töitä ei ole, niin ei ole.
 

cornix

Jäsen
Tänään oli muuten taas yksi maahanmuuttokriittisten mielenosoitus Helsingin Narinkkatorille, järjestäjänä Hommaforum. Ja sujui luonnollisesti ilman järjestyshäiriöitä. Vaikka olihan siellä taas kerääntynyt naamioituneita vastapuolen edustajia mielenosoituksen läheisyyteen.

Mistä sä tiiät että sinne oli maahanmuuttajia kerääntynyt mielenosoituksen läheisyyteen jos niillä oli kerran naamiot?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös