Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 254 956
  • 28 700

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä on täysin totta, mutta miksi Soini antaa tämän tapahtua. Itse uskon, että yksi merkittävä syy on se, että Soini ei ole erityisen maahanmuuttovastainen. Hän vaan käyttää Persujen maahanmuuttosiipeä hyväkseen. Hyvin Soinillla ei kuitenkaan enää mene: Ensin tuli Kreikka ja nyt sitten tämä. Ainoa asia, jota Soini voi saavutuksekseen väittää on "solidaarisuusvero". En usko, että kannattajakunta on kovin tyytyväistä. Selitys "mutku se olisi muutekin mennyt läpi" ei taida enää kelvata. Persut ovat poliittisesti kokemattomia, eivätkä ymmärrä, että heitä käytetään räikeästi hyväksi pitämällä heitä mukana "tekemässä päätöksiä" ja samalla saadaan heidän kannattajansa tyytymättömiksi.

Viime kuussa tuli pohdittua samaa kun rajat oli apposen selällään ja väkeä lappasi sisään tuhansittain. Kirjoitin johonkin ketjuun ja @MustatKortit sitä kommentoikin, että heikosti koulutettu työvoima tulee pudottamaan vassareiden yms hellimien ammatti-ihmisten liksoja jatkossa myös Suomessa. Pohdin itsekseni sitten sitä, laskeeko Soini paperityöläisten ja muiden paremmin tienaavien ammatti-ihmisten (joissa on persukannatuksen ydin) olevan tämän invaasion ja muutoksen ulottumattomissa ja onko siinä kenties syy siihen, että Suomeen ei haluttu kesän aikana korkeammin koulutettuja ja itsensä työllään elättäviä pakolaisia mm. Syyriasta vaan oltiin tyytyväisiä kun Saksa avasi laaturyhmälle ovensa. Saksahan valikoi ns. parhaat ja tuottavimmat päältä ja laittoi muut kiertoon Eurooppaan.

Samalla lyötiin lukkoon se, että Suomeen tulevat ovat ns. pussinperän sakkia ja tämä sopii Soinille koska heidän taitonsa haastaa paperityöläisiä ja vastaavaa ammattiväkeä ei riitä vuosiin jos koskaan. Yhtä kaikki, voi olla että mitään tällaista taktikointia ei ole muilla kuin Saksalla, mutta siinä tapauksessa kyse on pelkästä Suomen hallituksen typeryydestä jonka suomalaiset maksavat ja kalliisti. Vika ei missään nimessä ole näiden Suomeen tulleiden pakolaisten, joista osaa on huijattu monin eri tavoin ja merkittävä määrä on ihan oikeasti sotaa paossa. Sen sijaan että pakolaisia vastaan osoittaa mieltä kannattaisi hiukan käyttää aivojaan (edellyttäen toki että ne ovat käyttökunnossa) sen pohtimiseen, miten ja miksi Suomen kävi kuten kävi ja mikä on Suomen hallituksen rooli koko casessa, jonka vuosikustannukset ovat hallituspuolueiden kansanedustajienkin (kuten Hjallis Harkimo) mukaan maksamassa Suomelle useita miljardeja lisää vuositasolla.

Toivotaan että joku persukannattaja tai muu hallituksen ystävä löytää vastauksia kysymyksiini. Muussa tapauksessa keskustelua on turha osaltani jatkaa koska ydinasiat kustannuksista ja niiden maksajista ja kokonaistilanteen vaikutuksista Suomen huoltosuhteeseen 2-25 vuotta eteenpäin sivuutetaan muiden toimesta tarkoituksella. Kun Suomen velkaantuminen muutenkin on rajua ja kun Suomen julkisen sektorin menot kasvavat jatkuvasti miljardeilla ilman mitään pakolaisiakin, ollaan Suomen taloustuhon tiellä otettu mahdollisesti ratkaiseva askel (ns. piste iin päälle) ja siitä kiitos tälle hallitukselle. Tässä lisäkustannustasossa viiden prosentin säästöt työelämässä ovat lillukanvarsia. Taisi muuten Hjalis Harkimo juuri noin sanoakin.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kyllä piristää aamua kun näkee tämän ihmisen juttuja. Voiko joku oikeasti olla tuota mieltä. Kyllähän tänne mahtuisi montakin miljoonaa...

"Suomeen mahtuisi miljoona pakolaista" – Kohurehtori neuvoo HS:ssa | Helsingin Uutiset

Rosenberg on sekaisin kuin sepelimylly. Muissakin yhteyksessä tältä naiselta on kuultu ihan käsittämätöntä juttua. Ihmettelen kuinka kukaan sitä palkkaa yhtään mihinkään työhön. Olisi vaan pysynyt siellä Ruotsissa akateemisten militanttilesbojen paratiisissa pohtimassa miten perseestä suomalaiset ja erityisesti suomalaiset miehet ovat.

Rosenbergille voisi tehdä gutaa pikku ekskursio arabimaihin avoimesti puolisonsa kanssa. Saattaisi sen keikan jälkeen olla vähän hiljempaa. Tai no, riittäisi tietty kun menisi johonkin Tukholman, Malmön tai Göteborgin mamulähiöön saarnaamaan näkemyksiään...
 

Acid

Jäsen
Mutta Suomen päätökset sen osalta ovat Suomen päätöksiä samalla tavalla kuin vaikkapa Saudi-Arabian, Japanin ja Australian päätökset ovat Saudi-Arabian Japanin ja Australian päätöksiä. Kunkin maan hallitus kantaa täyden vastuun omista päätöksistään.
Juuri näin. Koko viesti pelkkää asiaa. Tämän takiahan mitään muuta järkevää ratkaisua ei ole kuin muuttaa pois. Ei mitään järkeä jäädä Suomeen jos vain on mahdollisuus lähteä muualle.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mutta Suomen päätökset sen osalta ovat Suomen päätöksiä samalla tavalla kuin vaikkapa Saudi-Arabian, Japanin ja Australian päätökset ovat Saudi-Arabian Japanin ja Australian päätöksiä. Kunkin maan hallitus kantaa täyden vastuun omista päätöksistään.

Tätä ei tosiaan sumenna pois edes nykypäättäjien taipumus olla päättämättä.

Suomen hallituksen päätökset tai joidenkin mukaan päättämättömyydet ovat johtamassa siihen, että pääministeri Sipilän mukaan jopa 50 000 saattaa tulla Suomeen vuoden 2015 aikana. Heidän kustannukset ovat virallisten ja todennäköisesti hyvin alakanttiin laskettujen tilastojen mukaan 16 637 euroa per vuosi per henkilö joukkomajoituksessa. Jos heistä lopulta jäisi Suomeen vain 2/3 puhutaan lisäkustannuksista 35 000 tulijalle ja perheiden yhdistämisohjelman kautta määrä voisi olla 120 000 - 150 000 ihmistä. Heidän terveydenhoidon, koulutuksen, tulkit, asunnot yms mukaan laskien puhutaan hyvin varovaisesti useiden miljardien kustannuksista. Todennäköisemmin kokonaiskustannukset ylittäisivät ainakin 10 miljardia vuodessa.

Minustakin on ollut selvää, että puheet sadoista miljoonista lisämenoista ovat puppua, jopa harhautusta. Ne tulevat olemaan minimissään miljardiluokkaa, itsekin veikkaisin että lähempänä tuota 10 miljardia ja tosiaan vieläpä vuositasolla! Kertakaikkinen katastrofi.

Sipilä on hallituksen pääministeri joten pakko suhtautua lukuihin sen mukaisesti eli vakavasti. Kukaan täällä persuja ja hallitusta puolustavista ei edes yritä vastata aiemmin esittämiinin kysymyksiin:

1. Mistä nämä miljardit tai jopa 10 miljardia otetaan? Konkreettisesti.
2. Miten käy Suomen huoltosuhteen jatkossa ja miten mm. somalit työllistyvät tai oppivat edes lukemaan?
3. Onko mahdollista, että mainitun 150 000 lisäksi otetaan jostain vielä väkeä, joka on valmis tekemään työtä ja omaa perustaidot sen tekemiseen tai itsensä työllistämiseen Suomen oloissa?
4. Jos edelliseen vastaa kyllä, mistä konkreettisesti siihen otetaan lisärahat? Jos edelliseen vastaa ei, miten huoltosuhteen räjähtävä heikkeneminen rahoitetaan?

Kaikki niin vakavia kysymyksiä että vastauksetkin, jos niitä on, ovat vaikeasti ennakoitavissa. Erit. nuo kaksi viimeistä ovat paljastavia kehityksen kannalta.

Koittakaa vetää pää pensaasta ja pohtia ihan oikeasti sitä, että Suomen hallituksen huonoista toimista johtuen maassa oli jopa täysin hallitsematon pakolaistulva pohjoisessa. Sen alkusysäyksenä maahan on Sipilän mukaan tulossa jopa 50 000 ihmistä vuoden 2015 aikana persujen passiivisella hallitustuella.

Tuota kardinaalimokaa emme tule näkemään historiankirjoituksessa käännettävän onnekkaaksi sattumaksi. Vaikka kaikki menisi parhain päin, se kertoo ajopuuna olemisesta. Harmin paikka.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Lehtola osaa pukea tämän kauniimmin sanoiksi;

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443752939670.html

Linkki vie iltasanomien sivuille.

Tervon "sivistys" selvisi itselleni, kun hän suurta suvaitsevaisuutta osoittaakseen viskoi Raamattua lattialle ja kehoitti islamilaisia pilkkaamaan Jeesusta. Älyn ja ymmärryksen jättiläinen, suomalaisen intellektualismin kulmakiviä populaarikulttuurissa, seurapiireissä ja mediassa. Rohkea veto Lehtolalta, kun uskaltaa norsunluutornia pikkasen tönäistä.

Kun siihen Saksaan näissä pakolaisasioissa vedotaan, niin sielläkin alkaa tulla pientä säröä julkikuvaan.

"Takseja, rahaa, valitusta" - Saksan sisäministeri ihmettelee turvapaikanhakijoiden käytöstä

Tuttuja asioita Suomestakin. Mitäs sitten kun Saksassa alkaa isossa kuvassa mennä kuppi nurin? Virallinen mielipide ulkomaalaisista on hyvin suvaitsevainen, mutta sen verran tunnen germaaneja, että pinnan alla on melkoisia epäluuloja.

Pahinta tässä koko jutussa on, että tämä nykyinen touhu hyödyttää rikollista toimintaa, salakuljettajia ja ihmiskauppiaita, jotka kuljettavat ihmisiä Eurooppaan, petkuttavat lupauksillaan maksavia asiakkaita ja saattavat näitä hengen vaaraan. Kyllä minä ymmärrän vaikka irakilaista kaveria, joka on laittanut 15000 euroa kiinni lupaukseen hyvästä elämästä Suomessa ja sitten uhkaa saada (aiheesta) käännytyksen takaisin kotiin. Vastuu on Suomella ja koko Euroopalla. Meidän pitää auttaa, pitää huolehtia huoltosuhteen muuttamisesta, mutta meidän pitää myös hallita prosesseja, päättää ketä ja millä tavalla. Tälle sairaalle salakuljetusbisnekselle pitää laittaa stoppi. Näille salakuljettajien vetämille rahoille olisi varmasti käyttöä vaikka siellä Bagdadissa.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Täällä lukenut että tarvitaan ulkopuolista työvoimaa huoltosuhteen paranemiseksi.
Mikä takaa että nuo rajanylittäjät tulee tänne töihin eikä sosiaaliturvan perässä? Se että sanovat sen haastattelussa? Luotetaan sotalapsiin, ei ne valehtele.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kyllä piristää aamua kun näkee tämän ihmisen juttuja. Voiko joku oikeasti olla tuota mieltä. Kyllähän tänne mahtuisi montakin miljoonaa...

"Suomeen mahtuisi miljoona pakolaista" – Kohurehtori neuvoo HS:ssa | Helsingin Uutiset

16.000 € x 1.000.000 = ? Ja summahan ei ole tuo, sillä luin tänään mediasta, että 16.000 on vaan aikuisten kulut. Lapsilla se on tuplat.
Mihkähän heidät sijoitettaisiin. Suomessa on nyt n. 5,4 miljoonaa ihmistä. Sen jälkeen luku olisi n. 6,5 miljoonaa ? Mistä saataisiin asunnot, työpaikat, terveydenhuolto, koulut jne jne.

Ja mitä tulee siihen että Ruotsi otti 50.000 niin se nyt on jo niin käytetty kortti kun vaan voi olla. On aika väsynyttä että siihen vedotaan vieläkin. Naiset ja Lapset meni rajan taakse länteen, Pojat ja Miehet meni Itään ja mahdollisti sen että meillä on vielä itsenäinen valtio joka toistaiseksi päättää itse omista asiostaan. Mutta ei kauaa tällä tahdilla...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ensisijaisesti ne jotka ovat vastuussa laittomuudesta. Toissijaisesti ne jotka vastustavat Suomen keskeisten perustuslakien mukaiseen legitiimiin tilanteeseen palaamista. Jos tutustuisit Suomen hallitusmuotoon ja valtiosääntöön niin homma valkenee sitä kautta. Esim. Korfun sopimus on Suomen perustuslakien mukaan mitätön. Ei sitä asiaa muuta miksikään se, että korruptoituneet poliitikot totesivat aikoinaan sen perustuslakivaliokunnassa validiksi.

Aika pelottava ja vainoharhainen näkemys historiasta. Jos joskus tämä suunta pääsisi valtaan niin edessä olisivat kai lähes Stalin-luokan puhdistukset "maanpettureista". Suomi on kuitenkin liberaalidemokraattinen, suvereeni valtio, mikä on tehnyt laillisesti päätöksiä, mitkä nyt jälkikäteen ovat osoittautuneet osin kyseenalaisiksi. Sen sijaan että metsästettäisiin menneiden sinänsä täysin laillisten huonojen päätösten tekijöitä niin katsotaan nyt sentään eteenpäin ja jätetään tälläiset vainot vähemmän länsimaisille ja pohjoismaisille valtioille.

Enpä todella olisi uskonut, että kirjoittelusi takana on näin äärimmäinen ja fanaattinen maailmankatsomus.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
16.000 € x 1.000.000 = ? Ja summahan ei ole tuo, sillä luin tänään mediasta, että 16.000 on vaan aikuisten kulut. Lapsilla se on tuplat.
Mihkähän heidät sijoitettaisiin. Suomessa on nyt n. 5,4 miljoonaa ihmistä. Sen jälkeen luku olisi n. 6,5 miljoonaa ? Mistä saataisiin asunnot, työpaikat, terveydenhuolto, koulut jne jne.
Tuolla ihmisellä ei ole todellisuudesta minkäänlaista käryä. Hänen ajatusmaailmassaan ihmisiä voi ottaa niin paljon kuin tilaa on. Sekä nämä vertaukset Ruotsiin ovat oksettavia. Vaikka jokatoinen olisi Ruotsissa ulkomaalaistaustainen, tarkoittaa se hänen mielestään että Suomessakin näin pitää olla.

Jännä nähdä mitä päivän mielenosoitukset tuovat tullessaan. Toivottavasti ei mitään ylilyöntejä kummaltakaan puolelta.
 
Suvaitsevaiston huvittavin epäloogisuus on ehkä siinä että voivat hypätä homoja tai naisten tasa-arvoa puolustavalta marssilta suoraan taistelemaan kaikin keinoin sen puolesta että Suomeen saadaan porukkaa ketkä haluavat polttaa homot elävältä ja vetää huoraa turpaan.
 
Ai että Suomi voisi ottaa miljoona pakolaista. Mitä me sitten teemme, kun maailmalla alkaa uusia kriisejä ja pakolaiset eivät enää pysy pakolaisleireillä, vaan lähtevät kohti Eurooppaa, kun kerran tänne saa kaikki tulla. Vielä, kun saadaan Suomen auttamishalua levitettyä niihin loppuihin maihin, joiden kanssa ei ole palautussopimuksia, niin saadaan tänne yhä vain enemmän porukkaa.

Sitten vielä tämä: Pääministerin erityisedustaja: ”Isis rekrytoi yksin jääviä, turvapaikanhakijat saatava heti töihin”
- Juha Sipilä - Kotimaa - Helsingin Sanomat


Miten olisi 10000 uutta kebab-mestaa??
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Suvaitsevaiston huvittavin epäloogisuus on ehkä siinä että voivat hypätä homoja tai naisten tasa-arvoa puolustavalta marssilta suoraan taistelemaan kaikin keinoin sen puolesta että Suomeen saadaan porukkaa ketkä haluavat polttaa homot elävältä ja vetää huoraa turpaan.

Onkohan monenkin muijansa tasaisin väliajoin hakkaavan ja homokammoisen kriitikon pää räjähtänyt kuvaamasi kaltaisen ristiriidan kohdattuaan?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onkohan monenkin muijansa tasaisin väliajoin hakkaavan ja homokammoisen kriitikon pää räjähtänyt kuvaamasi kaltaisen ristiriidan kohdattuaan?
Asiaan löyhästi liittyvä kysymys, johon olisi mielenkiintoista saada sinun vastauksesi. Kummassa maassa luulet, että naisia hakataan ja raiskataan kotona enemmän, Irakissa vai Suomessa, eli kummassa maassa naisen asema on huonompi?
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Asiaan löyhästi liittyvä kysymys, johon olisi mielenkiintoista saada sinun vastauksesi. Kummassa maassa luulet, että naisia hakataan ja raiskataan kotona enemmän, Irakissa vai Suomessa, eli kummassa maassa naisen asema on huonompi?

Varmastikin sekä määrällisesti että keskiarvoisesti Irakissa.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Oletko siinä käsityksessä, että tänne tullessaan heidän arvonsa muuttuvat länsimaalaisiksi? Ehkä sitten toisessa sukupolvessa...

En ole siinä käsityksessä lainkaan.

Mistä minä tiedän, voiko sellaisesta edes pää räjähtää?

Voihan siinä olla ajukoppa kovilla, fyysiseen räjähtämiseen toki tarvitaan jotain kättä pitempää. Ymmärsit varmaan kuitenkin viestini pointin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Oletko siinä käsityksessä, että tänne tullessaan heidän arvonsa muuttuvat länsimaalaisiksi? Ehkä sitten toisessa sukupolvessa...

Vielä huolestuttavampaa faktaa on se, että tutkimusten mukaan siirtolaisten jälkeläiset nimenomaan sopeutuvat vielä vanhempiaankin kehnommin.
 

Rankkari

Jäsen
Unelmia pitää olla, ja niitä tulee toteuttaa.
Unelmakuplassa elävät haluavat toteuttaa unelmaansa, myös toisten kustannuksella. Outoa.
Jos olet eri mieltä, olet heti rasisti. Tai sitten sua vedetään nenuun. Mielenkiintoista "suvaitsevaisuutta".
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Jos miettii skenaariota, jossa Baltian maat ovat joutuneet Venäjän aggression kohteeksi, tavalla tai toisella, ja sieltä on tulossa Suomeen satatuhatta liettualaista, latvialaista ja virolaista, niin kuinkahan moni Suomessa vetää KKK-kuteet päälle tai ylipäänsä rustaa banderolleja mielenosoituksia varten? Veikkaan, ettei kovin moni. Eiköhän tämä viime viikkojen mellakointi ja palstahysteria ole nimen omaan rasismia ja anti-islamismia. Vääränväristä ja vääräuskoista porukkaa tulossa. Ei käy, rajat kiinni.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän tämä viime viikkojen mellakointi ja palstahysteria ole nimen omaan rasismia ja anti-islamismia. Vääränväristä ja vääräuskoista porukkaa tulossa. Ei käy, rajat kiinni.
Eli jos haluaa Suomeen työntekijöitä loisten sijaan on rasisti? Oukei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös