Ensisijaisesti haikailen vain sitä ihan samaa kansainvälisen oikeuden noudattamista mitä esim. Venäjältä vaadimme. Jos sitten kuitenkin päättävät mainilan laukauksiin verrattavin tekaistuin syin pommittaa jonkun Irakin vielä diktaattorivaltaakin sekasortoisempaan tilaan myöntäen vielä alle vuosikymmen myöhemmin syyksi öljyn, niin voisivat edes sitten siivota jälkiään ottamalla vastaan sitä pakenevaa siviiliväestöä ettei Euroopan sitä tarvitsisi elättää. Jenkit mukaan taakanjakoon!
Eiks tässä nyt ole kyse kuitenkin "köyhän" perus-irakilaisen näkökulmasta vain Isiksestä ja siltä pakenemisesta? Ei sellainen perusjantteri kai muuta toivo, mikäli se ei tosiaan ole vain talouspakolainen, joka juoksee jonkin aivan ihmeellisen näkemyksen perässä.
Toki moni voisi heistäkin voisi toivoa, että Isis pommitettaisiin maan tasalle. Mutta ainakaan jenkeillä ei ole mitään intoa pommittaa jotain mikä vain aiheuttaa kuluja. Ne ajattelee vain tuottoja, joten humanitääriset arvot, pwah, ei tollasilla lämpimillä periaatteilla ole todellisuudessa mitään muuta tarkoitusta kuin jotain (valitse maa) valtion imagoa pönkittäviä poliittisia arvoja, joita kukin valtio nyt sitten hiillosta tonkiessaan koettaa kääntää omaks edukseen tai palkkaa saadakseen.
Jenkkien ei
tarvitse tehdä eurooppalaista pakolaispolitiikkaa, sillä kukaan ei souda Atlantin yli edes pakon edessä. Ne on vapaita moisesta ja niillä on oma shownsa Etelä-Amerikan suhteen, joka varmasti työllistää paljon enemmän. Se on vain yksioikoisten humanistihumppaajien potaskaa, että jenkkien pitäisi ottaa mitään vastuuta mistään kaukosodistaan, kun edes viattomilla ja sotaa käymättömillä Euroopan valtioilla ei ole periaatteessa mitään vastuuta. Mutta joo, humanitääriset arvot ovat Euroopassa eri luokkaa, ja tulee olemaankin mielenkiintoista kestääkö sellainen politiikka kuinka pitkään, vai onko tässä hyvin härskistä Amerikan unelman muunnoksesta Euroopan unelmaksi. Voi pojat, se unelma ei ole ainakaan kaunis.
Ihmisarvo köyhissä maissa on arvoton. Sillä ei ole hintaa, jollei muuttomieheltä löydy kunnolla pätäkkää tai halua ja kykyjä toteuttaa itseään, sillä samalla tapaa siirtolaisetkin tekivät Amerikasta sen mitä se nykyään on. On vaikea nähdä, että Euroopan unelma toteutuisi sellaisenaan, koska täällä on jo yhteiskunta, jota ei tarvitse rakentaa kivijalasta tai joka kaipaisi erityisiä vahvistuksia. Paitsi pönttöjen siivoukseen.