Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 272 564
  • 28 700

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo palautussopimuksen puuttuminen on muuten myöskin "hieno" esimerkki siitä, millaisia virkamiehiä ja poliitikkoja meillä oikein onkaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442621234020.html

Vähän lainausta:

"
Silloinen maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) lupasi Suomen ja Irakin solmivan palautussopimuksen jo vuonna 2009.

– Sopimuksestamme tulee sisällöllisesti Ruotsin käytäntöä vastaava. Sopu on valmis syksyn aikana, kuitenkin viimeistään vuoden loppuun mennessä, Thors sanoiKalevalle elokuussa 2009.

Vuorion mukaan asia kaatui muuttuneisiin olosuhteisiin.

– Tilanne oli silloin hyvin pitkällä. Turvallisuussyistä jouduttiin matkaa Irakiin lykkäämään, ja sitten asia jäi. Tuli vaalit ja niin edes päin."

Minusta olisi ihan hyvin jos tulisi tutkimus, että onko virkavelvollisuutta laiminlyöty ja niin edes päin. Tosin kun kyseessä oli Thorsin johtama ministeriö voi mietiskellä miksi hommat ei oikein toimineet.
Tää on kyllä huikeutta.

Vaalit tulivat muuten eteen niinkin nopeasti kuin vuonna 2011. Noh, niinhän se menee. Ensimmäiset puoli vuotta menee lomaillessa ja työhön tutustumiseen. Puolitoista vuotta tehdään jotain, mutta kyllähän se on muistettava pitää kunnon lomat. Tuohon puoleentoista vuoteen osuu muuten kaksi joululomaa ja yksi kesäloma, yhteispituus on vaivaiset 5,5 kuukautta. Sittenhän alkaa jo kampanjointi uusiin vaaleihin, ei ehdi enää paneutua mihinkään joutaviin, kuten palautussopimuksiin.

Ja nyt ehdotetaan kesälomakorvausten puolittamista. Samaan aikaan toisaalla: Kansanedustajat liikaa lomalla? Poliitikot älähtivät takaisin - "populistista" - Kotimaa - Ilta-Sanomat Okei, juttu on vanha, vuodelta 2013, mutta tuskinpa noita nyt on ainakaan lyhennetty. Juttu käsittelee ehdotusta kansanedustajien lomien lyhentämisestä ja sieltä löytyy Timo Laanisen hauska kommentti.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen pitää ehdotusta populistisena.
– Jos istuntovapaita halutaan lyhentää, niin pitäisi myös keksiä jotain järkevää tekemistä edustajille siksi aikaa, Laaninen sanoo.


Joopa joo.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koitin etsiö lisätietoa tuosta Belgian linjauksesta koskien irakialaisia turvapaikan hakijoita ja törmäsin tällaiseen uutiseen (englanniksi). Pahoittelut etten saa kunnon linkkiä aikaiseksi:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/News/1.2443467 ("Iraqi asylum seekers to return home voluntarily")

Eli monet Belgiaan saapuneet irakilaiset ovat päättäneet lähteä takaisin kotiin vapaaehtoisesti koska kävi ilmi etteivät todennäköisesti saa turvapaikkaa. Tuon jutun mukaan Belgia siis jäädytti näiden "Bagdadista tulleiden nuorten miesten (tekstissä "single men from Bagdad") hakemusten käsittelyn, koska heidän kertomuksensa olivat liian samanlaisia ja epäuskottavia." Tulevien viikkojen aikana ainakin yksi lentokone lennättää näitä irakilaisia takaisin Bagdadiin.

Lisäksi tuossa jutussa mainitaan että ennen tuota jäädytysprosessia irakilaisille annettiin automaattisesti suojelua (muttei ilmeisesti enää?) Mikä mielenkiintoisinta, niin ihan jutun lopussa todetaan että aihetta tullaan käsittelemään "Euroopan tasolla" koska "muissa maissa on todettu sama ilmiö." Tämähän on mitä suurimmassa määrin myös Suomea koskeva asia koska meille on tullut eiliseen mennessä peräti 6700 irakilaista ja päivittäin tulee satoja lisää. Olemmet tällä hetkellä asukaslukuun suhteutettuna todennäköisesti eniten irakilaisia vastaanottava maa.
 

Rankkari

Jäsen
Tuo palautussopimuksen puuttuminen on muuten myöskin "hieno" esimerkki siitä, millaisia virkamiehiä ja poliitikkoja meillä oikein onkaan.
Ei poliittisia virkamiehiä saada vastuuseen munattomuudesta.
Perinteistä poliittista surkeutta on se, että jopa tavalliset ihmiset osaavat ennakoida, mitä muutoksia tulisi tehdä. Munaton virkamies ei. Nykyesimerkkinä pari ministeriä, kuten Sippilä ja Urpo.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Media: Saksassa kaavaillaan merkittäviä supistuksia turvapaikanhakijoiden tukiin

Eli Saksa lyö jatkossa junalipun käteen Dublin keisseille ja täts it. Nyt on Suomenkin oltava hereillä, kaikille Ruotsin puolelta tulleille bussilippu takaisin Ruotsiin ja siinä riittävä käsittely. Muuten saadaan se 200 000 hakijaa ensi vuonna kun muut Eu maat karsii tukija ja tiukentaa lainsäädäntöä. Pelkät rajatarkastukset ovat yhtä tyhjän kanssa jos Ruotsista tulleita ei käännytetä välittömästi Dublin perusteella.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jos ihmisellä oli todellinen hätä ja turvapaikan tarve niin hänelle riittäisi pieni asunto ja ruoka. Siihen päälle en näe mitään syytä antaa rahaa, koska luulisi turvallisen maan, asunnon ja ruuan riittävän mainiosti. Kaikki hankinnat sitten sossun kautta, jossa tiukka linja päälle.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Toivottavasti järki voittaa ja aletaan auttamaan oikeasti kärsiviä naisia ja lapsia eikä 20-30 vuotiaita lusmujätkiä Sisäministeriö: Suomi aloittaa rajatarkastukset Torniossa heti

Aivan loistavaa!

Ja valtaisa peukku mielenosoitukseen osallistuneille! Harmi kun meidän munattomat päättäjämme vain alkavat heräilemään liian myöhään, kusessa ollaan jo vaikka rajat nyt pistettäisiinkin maagisesti kiinni (mitä ei tietenkään tule tapahtumaan).
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Aivan loistavaa!

Ja valtaisa peukku mielenosoitukseen osallistuneille! Harmi kun meidän munattomat päättäjämme vain alkavat heräilemään liian myöhään, kusessa ollaan jo vaikka rajat nyt pistettäisiinkin maagisesti kiinni (mitä ei tietenkään tule tapahtumaan).
Orpo kertoi hetki sitten, että rajatarkastuksia ei palauteta.
Yle: Sisäministeri Orpo puolustaa turvapaikanhakijoita koskevia tiukennuksia - Kotimaa - Verkkouutiset

Eli kyseessä oli silmänkääntötemppu, kuten arvelinkin.

Kusetuksen sfääri on vailla vertaa.
 
Viimeksi muokattu:

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
lkk
m.


Ei mikään yllätys tuolta rasisti-valtakunnalta. Pelkkää silmänkääntötemppua ollut aikaisemmat Merkelin puheet. Ettekö ymmärrä, että tuomitsette kaikki 4-vuotiaat syyrialaistytöt kuolemaan? Missä ihmisarvo?
Tämän on pakko olla provo. Saksa joka on ottanut eniten pakolaisia vastaan niin miten voit väittää Saksaa rasistiseksi? C'moon hei mietippä mitä sanot. Ja sitä paitsi ne 4 vuotiaat ja sitä nuoremmat sekä vanhemmat tytöt ja pojat jäävät sinne jokatapauksessa kuolemaan koska pakoon rientää vain 18-30 vuotiaat iPhone miehet. Valoja päälle hei!!
 

Rankkari

Jäsen
Torniossa osoitettiin mieltä, rajojen sulkemisen puolesta. Muuallakin maassa pakolaisuden vastustamistilaisuudet lisääntyvät. Lieviä vastustuksia nämä ovat, mutta luulen että keinot lisääntyvät, ja viha kasvaa. Suomalainen aikansa ottaa paskaa niskaan, mutta ei loputtomiin.

Ja politikot pääasiassa rapsuttelevat, olemattomia muniaan.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Tämä ketju on kumman aktiivinen, vaikka Helsingissä osoitetaan parhaillaan mieltä maahanmuuttoa vastaan.
Itselläni se ainakin johtuu siitä että matka Helsinkiin tämän hetkisestä olinpaikastani on useamman tuhatta kilometriä. Ja sitä paitsi en muutenkaan usko mihinkään mielenosoituksiin. Nähtiinhän se jo kesällä kun 15000 puupäitä keskiolutpäissään unelmoi siitä mitä tällä hetkellä on menossa. Pelkkää humalaisten häiriköintiä koko tilaisuus.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Perussuomalaisten piti panna maahanmuutto kuriin – nyt turvapaikanhakijoita tulee enemmän kuin koskaan - Kolumnit - Politiikka - Helsingin Sanomat (linkki Hesariin)

Pakko jakaa tänne, koska juuri nousi veekäyrä nollasta sataantuhanteen miljoonasosasekuntissa. Tämä politiikan esimies Piia Elonen ei näe minkäänlaisena ongelmana sitä, että on ollut itse kaikella journalistisella pätevyydellään jarruttamassa ja heikentämässä perussuomalaisten elintasopakolaisuuteen liittyvää politiikkaa, ja politiikan nyt osittain epäonnistuttua, ilkkuu sitten puskista.
Voi vittu, voiko enää kaksinaamaisempaa touhua olla?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Suomi tiukensi linjaansa... eli jatkossa kaikki, siis KAIKKI, laittomat maahantulijat jotka tahtovat, jatkavat matkaansa viranomaisten avustuksella sinne keskitysleirille. lol. Mahtaa olla iso paikka.

Kerätkää nyt helvetissä niille karvalakkeja ja rukkasia, ettei tule vilu.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Täällä on tuosta Tornion mielenosoituksesta mainintaa, niin voisin vähän kertoa ihan paikalla olleena menosta.

Rauhallista ja siistiä ensinnäkin oli. Ei mitään kähinää ja ihmiset käyttäytyivät siististi, vanhan paloauton kauittumista kovaäänisillä vedettiin puheita ja sinne oli vapaata mennä puhumaan, jos niin tahtoi. Poliiseja oli tosiaan runsaasti paikalla, ruotsalaisia poliiseja etenkin. Taisin nähdä sellaiset 5-6 poliisiautoa heiltä.

Käytiin myös kavereiden kanssa kerran mielenosoituksen aikana ja kerran sen jälkeen Tornio-Haaparannan bussiasemalla, jonne nämä iPhone-miehet saapuvat. Heti ensimmäisellä reissulla saimme esiliinoiksi peräämme kaksi ruotsalaista poliisia, kun joku vanha ukko huitoi meitä kohti sanomalehdellä. Olivat itse asemallakin lähellä, kun katsoimme sellaisen parikymmenen iPhone-miehen käyvän keskenään jotain keskustelua ja norkoilua siinä asemalla. Paikalla oli myös Punaisen ristin tyyppejä. Tässä vaiheessa huomasin myös, että IKEA:n lähellä oli myös poliisiauto sellaisen 500 metrin päässä itse mielenosoituksesta vilkut päällä. Totesimme sen olevan varmaankin estämässä mamubussien tulon asemalle, jotta iPhone-miehet eivät heti ryntää Suomen puolelle mielenosoittajia vastaan. Ihan fiksu veto ruotsalaisilta.

Palasimme tuolta asemalta poliisit toki perässämme ja osallistuimme miekkariin vielä, kunnes se loppui äkilliseen ja rankkaan vesisateeseen. Sen taannuttua nopeasti lähdettiin uudestaan bussiasemalle, kun nähtiin sinne tulevan bussin ja siellä oli vähän enemmän porukkaa. Oli toimittajia ja valokuvaajia paikalla seka mielestäni tässä välissä oli laitettu jopa juomatarjoilua kirkon puolesta pystyyn ja oli enemmän aputyöntekijöitä paikalla. Mamuja sinne ei kyllä ollut enempää tullut eli pitivät niitä busseja passissa kauempana, mutta mahdollisesti saattoi olla IKEA:n pihassa niitä. Busseja oli siellä useita, mutta sinne nyt kulkee muutenkin ostosmatkailijoita. Myös tällä reissulla ruotsalaiset poliisit lähtivät kärppänä seuraamaan meitä ja tällä kertaa heitä oli peräti 4-5 kappaletta. Meiltä otettiin jopa henkkarit tarkistettavaksi ja ne valokuvattiin eli pääsimme kait johonkin rekistereihin. Hienoa kun vieressä on parikymmentä mamua tulleena ties kuinka monen maan läpi ilman papereita sossurahojen perässä ja poliisia ei nappaa tarkistaa heiltä ilmeisesti mitään. Kaveri toki kuittaili olevansa Syyriasta kun kysyttiin mistä ollaan paikalle tultu. Olivat vähän vittuuntuneen oloisia kyseiset poliisisedät. Myös eräs ruotsalainen jätkä otettiin ihan poliisin toimesta sivummalle jututettavaksi, kun otti kuvia paikalta, vaikka mikäänhän ei estä julkisella paikalla kuvaamista. Mekin vain seisoimme oven lähettyvillä ja seurasimme tilannetta sekä otimme kuvan Wi-Fin ohjeista - jotka olivat farsiksi/arabiaksi.

Kaveri oli eilen käynyt kansalaisjournalismia harrastavan kaverinsa kanssa paikalla ja tunnin sisään paikalle oli tullut kolme linja-autollista mamuja. Kaksi täyttä ja yksi vajaa. Kaikkiin autoihin kun mahtuu se n. 80 tyyppiä, kun ovat kaksikerroksisia, niin johan alkaa porukkaa kertyä Suomenkin puolella. Kemissä oli linja-autoasemalla myös kunnolla porukkaa, sellaiset 80 iPhone-miestä paikalla ja vessat kuulemma aivan karmeassa kunnossa. Kusta lattiat täynnä jne, kun sisävessat eivät ole tuttuja kaikille. Kemissä tuo miekkari on vielä isompi kuin Torniossa, sillä Tornion läpi vain mennään, mutta Kemissä on vastaanottokeskus ja hätämajoitusta tarjolla, niin siellä porukka on tilanteeseen turhautuneempaa kuin Torniossa.

Juttelimme myös muutaman paikallisen miehen kanssa, jotka olivat kaverini tuttuja. Kuulemma on vanhemmat soittaneet eräälle koululle turhautuneena, kun mamumiehet tuijottaa koulun pihalla leikkiviä pikkutyttöjä. Eräästä viitosluokkalaisestahan oli otettu näiden toimesta jopa kuvia, kun oli puhuttu jotain että pääsee malliksi tjsp. Tästä on kiertänyt tämä Instragramissa levityksessä ollut kuva, jossa blondi pikkutyttö nojaa aitaa vasten. Tuollaiset asiat ovat sellaisia, jotka pistävät ne asiaan neutraalisti suhtautuvat myös kielteiselle kannalle vääjäämättä.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Huvittavaa, kun joku vajakkien roskasakki siellä marssi tänään isolla kirkolla maahanmuuttoa vastaan. Pelkäsivät hesarin mukaan näitä nuoria maahanmuuttajamiehiä niin kovasti, että tönivät tummaihoista naista ja lasta. Vittu mitä urhoja! Huudettiin meidän Suomi, ei muiden ja joku natsipelle liehutti viron lippua. Loogista. Säälittäviä paskamahoja näytti olevan siellä pohjoisen mielenilmauksessakin, kun "suljettiin raja", LOL. Harmi, etten tiennyt tuosta Helsingin tapahtumasta. Olisin mennyt ihan varta vasten paikalle näyttämään persettä natseille. Paljasta reikää olisin revittänyt niiden naamojen edessä.

Nähtiinhän se jo kesällä kun 15000 puupäitä keskiolutpäissään unelmoi siitä mitä tällä hetkellä on menossa. Pelkkää humalaisten häiriköintiä koko tilaisuus.
Niin jos et edelleenkään ollut paikalla näkemässä, niin älä jaksa jauhaa tuota vitun löperöä disinformaatiopaskaasi. Sinun mutu-puheesi ovat samalla tasolla jonkun mv-lehden "uutisten" kanssa. Vaikka kuinka jauhat paskaa, se ei muutu totuudeksi.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kirjoitetaanpa nyt kun pistää vituttamaan tämä mamuhomma. Ja kun suurimmalla osalla ei tunnu olevan tietoa tästä kotoutumiskoulutuksesta.
Vaimoni on maahanmuuttaja,on ollut kohta 3v. kotoutumiskoulutuksessa ja hänen kokemuksien kautta olen saanut hyvinkin läheistä tietoa kulttuurin rikastamisesta.
Ensimmäisinä päivinä kotoutumiskoulutuksessa nuoremmat arabimiehet lähentelivät ja lääppivät joka loppui vain sillä kun uhkasi soittaa minut eli finlandmanin paikanpäälle.
Eräänlainen peli tämän osalta on silti jatkunut tähän päivään asti.

Koulutuksessa on monen kerroksen väkeä,osa vanhoja naisia&miehiä jotka eivät edes osaa lukea&laskea,osa fiksuja koulutettuja. Osan tarkoitus näillä kursseilla on saada rahaa,ei ole aikomustakaan oppia suomea tai jotenkin edes edetä kotoutumisessaan,tämä on jotenkin vielä tehty vapaaehtoiseksi,lähinnä tuntuu okevan oma valinta haluatko opiskella vaiko et.
Koulussa edetään suhteellisen hitaasti vaikka tasoryhmiä on käsittääkseni 3 erilaista,hitaimman mukaan ellei ole tuossa hyvin kehittyneiden ryhmässä.
Lisäksi pakolaisstatuksen saaneilla ei ole tuota 3v.kotoumissuunnitelmaa jostain syystä,pisimpään opiskellut on ollut suomi 1-lla 8v! Ja tämä ihan hänen omasta suustaan.
Koulusta tulee heille 704.80€/kk plus mahdolliset tarvehankinnat+asumistuet päälle.
Näiltä kursseilta on varsin helppo edetä opiskeluun/työelämään jos vain kiinnostusta ja motivaatiota itsellä riittää,nyt se jätetään lähinnä itsensä mamun kontolle ,nappaako vaiko ei.
Pidemmänkin vuodatuksen tästä voisin kirjoittaa mutta jätetään tähän,toivon mukaan tätä kotouttamista tehostetaan ja tehdään vastikkeelliseksi,nyt osa on max 10pv koulussa ja lääkäriltä lappu,milloin mikäkin vikana. Lisäksi tiettyjen maiden mamut opastavat toisiaan miten käytetään nämä porsaanreiät hyväksi.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Huvittavaa, kun joku vajakkien roskasakki siellä marssi tänään isolla kirkolla maahanmuuttoa vastaan. Pelkäsivät hesarin mukaan näitä nuoria maahanmuuttajamiehiä niin kovasti, että tönivät tummaihoista naista ja lasta. Vittu mitä urhoja! Huudettiin meidän Suomi, ei muiden ja joku natsipelle liehutti viron lippua. Loogista. Säälittäviä paskamahoja näytti olevan siellä pohjoisen mielenilmauksessakin, kun "suljettiin raja", LOL. Harmi, etten tiennyt tuosta Helsingin tapahtumasta. Olisin mennyt ihan varta vasten paikalle näyttämään persettä natseille. Paljasta reikää olisin revittänyt niiden naamojen edessä.

Niin jos et edelleenkään ollut paikalla näkemässä, niin älä jaksa jauhaa tuota vitun löperöä disinformaatiopaskaasi. Sinun mutu-puheesi ovat samalla tasolla jonkun mv-lehden "uutisten" kanssa. Vaikka kuinka jauhat paskaa, se ei muutu totuudeksi.
Mene halaamaan puita ja herää tähän päivään.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Miten sotalapset ovat rinnastettavissa aikuisiin miehiin, jotka pakenevat sotaa kotimaassaan?
 

Rankkari

Jäsen
Torniossa ollaan oikealla tiellä. Pienikin kitka maahanmuuton helppoudessa, on jo kääntänyt osan sosiaaliparatiisistä haaveilivia takaisin ruotsiin.
Kohta tarkastukset alkavat, byrokratian rattaat hidastavat etenemistä, ja paikallinen väestö osoittaa lisää -että emme halua teitä tänne. Sana liikkuu muille tulossa oleville, ja pakolaisuus hidastuu.
Kerrankin hyviä uutisia!
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
herää tähän päivään.
Kuin myös. Toki jos sinusta on ok, että tönitään naisia ja lapsia, niin ei siinä mitään. Mamun miehenä se on varmaan sinusta ihan fine?
 

sakic

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Colorado Avalanche
Harmi, etten tiennyt tuosta Helsingin tapahtumasta. Olisin mennyt ihan varta vasten paikalle näyttämään persettä natseille. Paljasta reikää olisin revittänyt niiden naamojen edessä.
Mua vähän hihitytti, et samaan viestiin lisäsit vielä tämän
jos et edelleenkään ollut paikalla näkemässä, niin älä jaksa jauhaa tuota vitun löperöä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös