Tuolta näkee lukiokohtaisesti, minne oppilaat lukion jälkeen ovat sijoittuneet.
Peruskoulun välttävästi suorittaneet eivät mene/pääse lukioon. Peruskoulujen tilastoja, joista selviäisi, mikä on oppilaiden keskiarvo 9. luokan jälkeen tai mihin oppilaat ovat sijoittuneet peruskoulun jälkeen ei ole. (Tai ilmeisesti on, mutta niitä ei anneta julki.) Valtamediaakaan tämä ei kiinnosta, sillä esiin tulisi asioita, joita esim. HS:n toimittajat eivät halua julkaista. Land of free media, vai miten se meni? Itsesensuuria ei lasketa.
Tuolta näkee lukiokohtaisesti, minne oppilaat lukion jälkeen ovat sijoittuneet.
Reilu kolmannes suomalaisista helpottaisi maahanmuuttoa Suomeen
Noin kolmannes suomalaisista näkee, että maan seuraavan hallituksen on syytä helpottaa maahanmuuttoa Suomeen, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.yle.fi
Onpa taas Yleltä niin värittynyt tulkinta maahanmuutosta tehtyyn kyselyyn. Miksi otsikko ei voi olla "Enemmistö suomalaisista suhtautuu kielteisesti maahanmuuttoon" tai "Enemmistö suomalaisista vastustaa maahanmuuton helpottamista"?
Mitä arvoa on tämänkaltaisilla gallupeilla, kun kaikki maahanmuutto niputetaan samaan koriin? Olen ollut iloinen, että vihdoin olemme Suomessakin keskustelukulttuurissa siirtyneet vaiheeseen, missä jokaista maahan saapuvaa ulkomaan kansalaista ei niputeta automaattisesti samaan "mamu"-lokeroon ja keskustelua juurikin työperäisen maahanmuuton tarpeesta on vihdoin käyty laajalti. Jotenkin olettaisin, että emme enää elä 1990-lukua, jolloin kylälle saapuva maahanmuuttaja saattoi vielä jonkinlainen tapaus ollakin.Kyselyssä ei määritelty maahanmuuton laatua eli sitä, olisiko kyseessä työperäinen vai esimerkiksi pakolaisuuteen ja turvapaikanhakuun liittyvä siirtolaisuus.
Olisiko nyt käynyt niin että värittyneisyys koskeekin sinua eikä YLEä? Kun MT kysyy, ”pitäisikö maahanmuuttoa helpottaa, on luonnollista uutisoida maahanmuuton helpottamista haluavien määrä. Sama toistepäin; jos kysyttäisiin ”pitäisikö maahanmuuttoa vaikeuttaa, uutisoitaisiin vaikeuttamista haluavien määrä. Yksikertaista.
Reilu kolmannes suomalaisista helpottaisi maahanmuuttoa Suomeen
Noin kolmannes suomalaisista näkee, että maan seuraavan hallituksen on syytä helpottaa maahanmuuttoa Suomeen, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.yle.fi
Onpa taas Yleltä niin värittynyt tulkinta maahanmuutosta tehtyyn kyselyyn. Miksi otsikko ei voi olla "Enemmistö suomalaisista suhtautuu kielteisesti maahanmuuttoon" tai "Enemmistö suomalaisista vastustaa maahanmuuton helpottamista"?
Eiköhän tämä nyt tullut jo selväksi. Maahanmuutoa on kahdenlaista, humanitaarista ja työperäistä. Toista kannattaa suurempi osuus kuin toista. Nämä valkopesu-uutiset näyttävät sen, että medialla on poliittinen agenda, vaikka vain osa mediasta on ilmoittanut poliittiset sidonnaisuutensa. Tällaista paskaa ei pitäisi tehdä veronmaksajien rahoituksella.Olisiko nyt käynyt niin että värittyneisyys koskeekin sinua eikä YLEä? Kun MT kysyy, ”pitäisikö maahanmuuttoa helpottaa, on luonnollista uutisoida maahanmuuton helpottamista haluavien määrä. Sama toistepäin; jos kysyttäisiin ”pitäisikö maahanmuuttoa vaikeuttaa, uutisoitaisiin vaikeuttamista haluavien määrä. Yksikertaista.
Kyseisen tutkimuksen tehnyt Maaseudun tulevaisuus ei ainakaan peittele poliittista sidonnaisuuttaan. Tämä ei liene uutinen. Tekeekö se, että YLE uutisoi uutisoinnista, YLEstä poliittista agendaa levittävän median? Vai onko mielestäsi MT helpompaa maahanmuuttoa toivova media?Nämä valkopesu-uutiset näyttävät sen, että medialla on poliittinen agenda, vaikka vain osa mediasta on ilmoittanut poliittiset sidonnaisuutensa.
Alkaa argumentit loppumaan kotouttajilla, kun ylivoimaisesti suurin osa muslimimaista tulleista pakolaisista ja "pakolaisista" ei edes halua integroitua millään tavalla yhteiskuntaan.En nyt lähtisi mitään johtopäätöksiä vetämään, mutta ei tuo miltään hyvältä trendiltä intrgroitumisen suhteen näytä.
Mitä ehdotat käytettäväksi? Vaikea nähdä tuossa nimityksessä mitään ongelmaa. "Mulkku" tai "kusettaja" eivät oikein taivu oikeus- tai lehtikieleen.Milloin aletaan oikeasti puhumaan näistäkin oikeilla nimillä.. "tamperelaisperheen"... Tai voihan se olla että yli viisikymppiset "tamperelaismiehet" vain yleensä saavat kotoutumistukea.
Tamperelaisperhe eleli Espanjassa neljä vuotta veronmaksajien rahoilla – yhtä pikkuasiaa ei Kelalle kerrottu
Lapsilisiä, työttömyyskorvauksia, asumistukea... Rahavirta kolmilapsisen perheen vanhemmille kesti yli neljä vuotta.www.is.fi
Elätettävä taitaa taipua? Tai hyväksikäyttäjä olisi varmaan parempi.Mitä ehdotat käytettäväksi? Vaikea nähdä tuossa nimityksessä mitään ongelmaa. "Mulkku" tai "kusettaja" eivät oikein taivu oikeus- tai lehtikieleen.
Mitä ehdotat käytettäväksi? Vaikea nähdä tuossa nimityksessä mitään ongelmaa. "Mulkku" tai "kusettaja" eivät oikein taivu oikeus- tai lehtikieleen.
Eli sinulle on merkityksellistä painottaa ihmisen taustaa silloinkin, kun se ei ole juridisesti merkityksellistä. Koukeroisempi ilmaisukin kelpaisi. Tarkastele motiivejasi.No yleensä ottaen vaikka maahanmuuttajaperhe? Tampereelle sijoitettu afgaani/somali/irakilais-perhe? Ymmärrän kyllä että ongelmaa on tiettyjen värilasien takaa vaikea nähdä.
Eli sinulle on merkityksellistä painottaa ihmisen taustaa silloinkin, kun se ei ole juridisesti merkityksellistä. Koukeroisempi ilmaisukin kelpaisi. Tarkastele motiivejasi.
Saivat tuomion, järjestelmä pelasi ainakin lopulta.
Vai voisikohan olla, ettei asianomaisten perhetaustalla ole mitään käytännön merkitystä? En toivo tänne "en finne igen"-kulttuuria.Kyllä silloin kun asialla on yhteiskunnallista merkitystä. Se että maahanmuuttajien keppostelut peitellään median osalta saa aikaan virheellisen kuvan maahanmuutosta.
Olen kuullut, että media peittelee myös Helsingistä muuttaneiden osalta kepposteluja käyttämällä rikosuutisissa nimityksiä kuten "keravalainen", "nurmijärveläisperhe". Se antaa virheellisen kuvan Helsingistä muutosta.Kyllä silloin kun asialla on yhteiskunnallista merkitystä. Se että maahanmuuttajien keppostelut peitellään median osalta saa aikaan virheellisen kuvan maahanmuutosta.
Tähän on helppo ratkaisu, lopetetaan nämä typerät kiertoilmaukset, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.Olen kuullut, että media peittelee myös Helsingistä muuttaneiden osalta kepposteluja käyttämällä rikosuutisissa nimityksiä kuten "keravalainen", "nurmijärveläisperhe". Se antaa virheellisen kuvan Helsingistä muutosta.
Ei pitäisi ei, olet oikeassa.ei pitäisi olla mitään merkitystä.
Näin on! Kyllä nurmijärveläistä pitää sanoa helsinkiläiseksi ja keravalaista helsinkiläiseksi.Tähän on helppo ratkaisu, lopetetaan nämä typerät kiertoilmaukset, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.
Jos jatketaan samalla linjalla. Miksi tarkennetaan naiselle tai miehelle nykymaailmassa? Mitä oleellista sukupuolen mainitseminen tuo?Näin on! Kyllä nurmijärveläistä pitää sanoa helsinkiläiseksi ja keravalaista helsinkiläiseksi.
Tai sitten tuo tamperelaisperhe tamperelaisperheestä on juridisesti oikea nimitys ja vieläpä kuvaavin. Taustoja kannattaa käydä sitten läpi asianmukaisessa yhteydessä, kun sillä oikeasti on merkitystä.
Ja se on pois todellisten hädänalaisten resursseista. Tosin alkaa jo naurattaa itseäkin.Ei pitäisi ei, olet oikeassa.
Mutta valehtelisin jos sanoisin ettei kyseinen tapaus harmita enemmän, kun mielessä alkaa liikkumaan ajatus tänne humanitäärisyistä otetuista jotka nauraa espanjan hiekkarannalla neljä vuotta maaten "kyllä ne suomalaiset on tyhmiä".
Tai sitten tuo tamperelaisperhe tamperelaisperheestä on juridisesti oikea nimitys ja vieläpä kuvaavin. Taustoja kannattaa käydä sitten läpi asianmukaisessa yhteydessä, kun sillä oikeasti on merkitystä.
Vai onko joku peruste miksi kyseistä perhettä pitäisi kutsua "tamperelaisperheeksi"?
Verovelvollisen henkilön kotikuntana pidetään kuntaa, jossa hänellä on verovuotta edeltäneen vuoden lopussa katsottava olleen kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta ja asuinpaikka. Maistraatti ylläpitää valtakunnallista väestötietojärjestelmää, josta käyvät ilmi muun muassa kotikuntatiedot. Jos henkilö muuttaa kotikuntaa tai siellä olevaa asuinpaikkaa, hänen on ilmoitettava siitä etukäteen maistraatille.
Oikeustiede:kotikunta ja asuinpaikka – Tieteen termipankki
tieteentermipankki.fi
Tarpeeksi paksua rautalankaa ei näköjään nyt sinulle löydy.Niin tuohan vain vahvistaa sen ettei kyseessä ollut "tamperelaisperhe"? Kuten vahvisti oikeuskin. Väitätkö nyt että oikeus oli väärässä?