YLE Sotšissa

  • 242 290
  • 877
Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mitä sitten pitäisi tapahtua, että joku selostaja olisi huono? Sinä et saisi tykätä? Muillakin voi olla mielipiteitä.

En minäkään pidä kaikista selostajista, mutta näen metsän puilta eli keskityn peliin sen sijaan, että jankkaisin loppumattomasti jostain selostajasta tai tarttuisin jokaiseen mahdolliseen pikku lipsahdukseen.

En esimerkiksi välitä vaikkapa JP Jalon huutotyylistä, mutta en ole länkyttämässä hänen selostuksistaan kymmenessä eri ketjussa tai perustamassa nettiaddressia miestä vastaan. Ei Saukkonenkaan ole maailman paras selostaja, mutta samat sanat. Siinäpä selostaa, peli tapahtuu kuitenkin kentällä.

Saako muillakin olla mielipiteitä? No hyvä, sitten varmasti hyväksytään myös se, että monen mielestä Kunnaksen selostuksessa on hyviäkin puolia ja että kaikki eivät jaksakaan valitella pelistä toiseen Kaitsun kamaluuksia.

Miten perustelet sen, että Juusela kelpaa varmaan jokaiselle tänne kirjoittaneelle, vaikka kukaan ei kelpaa mielestäsi minnekkään? Saarinen, Kunnas ja Ketola ovat niitä joita täällä _lähinnä_ haukutaan, joten ihan turhaan jauhat jotain ihan muuta. Myöskään tämä ei tosiaan ole ainoa paikka, jossa Kunnas ollaan todettu huonoksi, kuten itsekin tiedät.

Toki Juusela kelpaa. Ei hän mikään ihmeellinen selostajana ole, mutta menettelee. Hän ei sinänsä herätä tunteita suuntaan eikä toiseen. Selostajan merkitys on nyt muutenkin minimaalinen ottelun tapahtumien selostajana, sen sijaan tunnetilojen herättäminen on asia erikseen.

Avainsanasi tuossa on, että täällä haukutaan. Muualla eli ns. tosielämässä voidaan toki vitsailla vaikka Saarisen haastatteluista tai Ketolan isosta kädestä, mutta tosissaan ja tosikkomaisesti Saarista, Ketolaa tai Kunnasta moittivat ovat tosiaan pitkälti täällä eli nettifoorumeilla.

Enpä minäkään koskaan ole jaksanut järin innostuneesti kuunnella esimerkiksi pystyyn kuolleen Kekäläisen NHL-ylistystä tai Sakari Pietilän fläppitauluja MM-kisojen erätauoilla, mutta miksi niitä olisi pakko katsoa väkisin? Täyteohjelmaahan ne kaikki ovat erätauon päättymistä odotellessa.

On varmasti Kunnas jossain todettu huonoksi, mutta ihan yhtä hyvin on todettu myös hyväksi, kuten itsekin tiedät. Mies herättää tunteita suuntaan ja toiseen eikä jätä ketään kylmäksi, mikä on aina ihan hyvä asia. Viihdettähän urheilu on.

Siis luuletko, että ihmiset ostavat noita kanavapaketteja juurikin Mertarannan takia? Toki joku voi näin tehdä, mutta kyllä suurin osa niistä maksaa Mertarannasta huolimatta.

Eivätköhän kanavapakettinsa ostaneet kuuntele pääosin Mertaranta-selostukset Suomen peleistä sen sijaan, että kääntäisivät yleiselle puolelle, josta Suomen pelit myös tulevat. Suurimmalle osalle jääkiekon tv-katsojia Mertaranta on selostajien kuningas, pitivät Jatkoajan ns. erikoisasiantuntijat asiasta tai eivät. Jos Suomen MM2011-finaalia katsoi pari miljoonaa suomalaista niin valtaosa eläytyi Mertarannan selostukseen ja vain Jatkoajassa jaksettiin kultamitalinkin jälkeen moittia sekä Mertaranta että varuiksi vielä Timo Jutilakin.

Vihaajat vihaa jne. Joskus vain on syytäkin kritisoida ja kritiikistä voi ottaa vaikka oppia, eikä väittää muita vain vihaajiksi.

Kunnashan on ottanut oppia ja parantanut lähetyksiään jatkuvasti, Törmäsen kanssa selostus on paljon parempaa kuin alkupeleissä.

Kunnas ei ole ketään tietääkseni väittänyt vihaajiksi, mutta koskahan kritisoijat ottaisivat sitten kritiikistä oppia eivätkä heittäytyisi marttyyreiksi heti kun joku kiinnittää huomiota liian pitkään jatkuvaan ylireagointiin hyvin marginaalisesta asiasta?

Ja koskahan vihdoin otettaisiin oppia siitä, että yhä edelleen kaikki Kunnaksen selostamat pelit saa katsottua Ylen palveluista englanniksi, ruotsiksi tai ilman selostusta halli- ja peliäänillä, jos Kunnas yms. niin paljon verenpainetta nostaa?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En minäkään pidä kaikista selostajista, mutta näen metsän puilta eli keskityn peliin sen sijaan, että jankkaisin loppumattomasti jostain selostajasta tai tarttuisin jokaiseen mahdolliseen pikku lipsahdukseen.

Kyllä, itse olen samaa mieltä.

Tällä palstalla on ollut viime päivinä mitä absurdeimpia juttuja YLEn toimittajiin ja selostukseen liittyen. On arvioitu äänen käheyttä ja korkeutta ja ties mitä sheissea. Kuinka kukaan jaksaa?

Ihmettelen, eivätkö valittajat osaa itse seurata peliä ollenkaan? Ainakin minä koen nähneeni tarpeeksi jääkiekkoa, jotta osaan tehdä omat johtopäätökseni pelistä, vaikka selostaja/kommentaattoria kujalla olisikin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun mielestä Ylellä on ollut todella hyvät selostajat tähän mennessä näissä kisoissa, ainostaan Kunnas on rasittava mukahassuttelija mutta ehkä ihan piristäva poikkeus.
Ruohola, Juusela, se curling selostaja sekä lumilautailu selostaja ja Sarlin ovat mielestäni hyviä.
Mua ei haittaa yhtään että nahka-tapsa ja mertsi puuttuu, tuo curling-selostaja on tuleva vode, niin rauhallinen ja vakuuttava. :o

Sen sijaan VP:n voisi heittää kiekkostudiosta mäkeen ja samoin jortikka, mukavampi olisi katsella keklua ja nupea mutta eivät tainneet / taida olla saatavissa.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Jortikka on ollut yllättävän hyvä. Mies kun on tullut tutuksi aina vittuuntuneena mörähtelijänä, niin yllättävän hyvällä huumorilla on noita kommentteja irronnut. Olisihan sitä nyt parempiakin vaihtoehtoja, mutta ei kyllä valitettavaa tuolta osin. Muutenkin on ollut varsin mukavaa kuunnella Suomessa selostaja + kommentaattori -yhdistelmää, kun Mertarannan kanssa ei tunnetusti ole tuollaista kombinaatiota ollut saatavilla. Ja ei, eipä se Kunnas kyllä minullekaan maistu.

Juusela on ihan hyvä. Välillä heittää jotain ihmeellisiä aivopieruja, kun yrittää keksiä jonkun hauskan kommentin, mutta nuo ovat lähinnä vain naurattaneet typeryydellään. Kuten eilen, kun USA - Venäjä -ottelussa tuomari meni ottamaan yhteyttä videotuomareihin:

Juusela: "Mitäs nyt soitetaan?"
Jortikka: "Kilautetaan kaverille"
Juusela: "Haluatko ostaa vokaalin?"

Tuohon sitten semmonen hetken hiljaisuus ja voin kuvitella Jortikan "tonnin seteli"-ilmeen.

Tapsaa on ollut ikävä. Paras studioisäntä kyllä. En edes tiedä mitä kaikkea kyseinen mies on sekoillut, paitsi että kirjoitellut Twitteriin jotain ihmeen juttuja Kiira Korven genitaalialueesta. Olisi nyt edes sekoillut tyylillä ja tehnyt tuon suorassa lähetyksessä, jonkun Suomi - Ruotsi -olympiafinaalin erätauolla.

YLEn surkeinta antia on ollut se sarja, jossa Juusela ja Haapasalo tutustuvat Sotsiin. Eipä siinä muuten, ihan leppoisaa katseltavaa voisi olla, mutta kun siihen piti änkeä se saatanan pehmolelu. Miksi helvetissä?
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mun mielestä selostajan tehtävä on selostaa peliä. Osata pelaajat, säännöt jne. Lisäksi jos ja kun selostaja on paikan päällä, tulee hänen kertoa tapahtumista kuvan ulkopuolelta. Esimerkiksi Barkovin loukattua itsensä tuli infoa kuvan ulkopuolelta, tätä odotan.
Kommentaattorilta odotan asiantuntemusta lajista. Auttaa selostajaa tehtävässään. Kommentaattorin tausta sitten vaikuttaa siihen minkälaista infoa hän antaa. Valmentaja/ex-pelaaja/pelaaja/Haapasalo tuovat jokainen erilaista maustetta. Jos kommentaattori on amerikanmalliin vielä sijoittunut vaikkapa vaihtoaitioiden väliin, voi sieltä saada todella hyvääkin infoa.

EDIT: Niin, kyllä YLE:llä vielä parannettavaa on.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kuunnelkaapa piruuttanne YLEn ruotsinkielistä selostusta, josta vastaa hyvä, asiallinen, osaava ja energinen ammattimies: Antti Koivukangas.

Eikö Koivukangas osaa enää suomea, vai minkä ihmeen takia Kaj "FST" Kunnas pelleilee ja kähisee suomenkielisissä selostustehtävissä, ja mitä Niki Juusela tekee YLEn "ykkösselostajana", kun kumpaakin edellä mainittua lukemattoman monta kertaluokkaa parempi selostaja selostaa samaan aikaan ruotsiksi?

Ymmärrän kyllä, että maamme äärimmäisen merkittävää ruotsinkielistä vähemmistöä pitää palvella aina ja kaikissa asiayhteyksissä ensiluokkaisesti ja näiden omalla äidinkielellä. Täyttä paskaa sen sijaan on, että Koivukankaan tasoinen selostaja menee täysin hukkaan samalla, kun veronmaksajia kiusataan aivan tietoisesti FST:n höpöhöpö-narsistilla.

Tule nyt, perkeleen Pokkinen, itse selittämään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Käsittämätöntä että Juuselan ja Törmäsen pitää kesken ottelun ruveta pohtimaan, mitä eri lopputulosvaihtoehdot merkitsevät jatkon kannalta. Tällaisten tarkistaminen pitää aina tehdä ennakkoon. Minulle ainakin oli selvää, mikä merkitys Venäjä-Slovakia-ottelulla on Suomelle, mutta Ylen urheilutoimittaja tajusi sen vasta Törmäsen laskutoimituksien kautta.

Niki Juusela on ihan kelpo selostaja, mutta tämä kertoo hänen huonosta osaamisestaan toimittajana.
 

J.Rita

Jäsen
Vellu on aikamoinen turisti studiossa, eikö todellakaan löydy parempaa? Millä näytöillä kommentoi, käsittääkseni kommentoinut liigaakin ja tasonsa siinä näyttänyt?

Vertasi Kanada-Suomi-ottelua harjoitusotteluun, jossa haetaan tuntumaa puolivälieriä ajatellen.

Oikeastihan panoksena on lohkovaihevoitto, jonka ero on ilmainen välieräpaikka (Itävalta/Slovenia puolivälierässä) vs Venäjän kohtaaminen puolivälierässä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Käsittämätöntä että Juuselan ja Törmäsen pitää kesken ottelun ruveta pohtimaan, mitä eri lopputulosvaihtoehdot merkitsevät jatkon kannalta. Tällaisten tarkistaminen pitää aina tehdä ennakkoon. Minulle ainakin oli selvää, mikä merkitys Venäjä-Slovakia-ottelulla on Suomelle, mutta Ylen urheilutoimittaja tajusi sen vasta Törmäsen laskutoimituksien kautta.

Kaiken lisäksi Törmänen laski väärin, kun alkoi neljänneksi sijoittuneelle laskea 12:ta vastaan.

Mutta Juusela ei ollut edes sen vertaa kartalla.
 

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin taidan nöyrtyä myöntämään että onhan tuo Juusela nyt ollut ennakkopelkoihin verrattuna jopa vallan siedettävä. Sittenkin.

Eli vähän kuin Bror-Eerikki aikoinaan: futiksessa katastrofi, mutta lätkässä ok. Outoa kun luulisi maailman nopeimman pallopelin selostamisen haastavampaa olevan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mistä tiesit USA-Slovenia-matsin tuloksen ennen Venäjä-Slovakia-matsia?

En mistään. USA-Slovenia-pelillä ei ollut vaikutusta siihen, että myös Venäjä-Slovakia-pelillä on merkitystä Suomen jatkon kannalta. Toimittajien tehtävä on kertoa tästä katsojille, jotta he voivat katsoa peliä ja jännittää Suomelle suopeaa lopputulosta. Ei voi olla niin, että katsojien pitää itse ottaa kaikki selville, se on toimittajien tehtävä, mutta ilmeisesti Juuselalla on ollut liian tiukka aikataulu kävellä pitkin Adlerin rantaa.
 
En mistään. USA-Slovenia-pelillä ei ollut vaikutusta siihen, että myös Venäjä-Slovakia-pelillä on merkitystä Suomen jatkon kannalta. Toimittajien tehtävä on kertoa tästä katsojille, jotta he voivat katsoa peliä ja jännittää Suomelle suopeaa lopputulosta.

Sinä kirjoitit tietäneesi jo ennen peliä, "mikä merkitys Venäjän matsilla on Suomelle". Jotta olisit sen voinut jo ennen matsia tietää, olisi sun pitänyt tietää USA:n matsin tulos. On eri asia tietää, että ottelulla on merkitystä, kuin tietää se, mikä merkitys sillä ottelulla on.
 
Itse olen yleensä MM-kisojen aikaan suomalaisselostajille ja -toimittajille äkäisempi siitä, että he ovat alkulohkojen päätöskierroksilla pihalla turnauskaavioista. Tämä olympialaisten lohkosysteemi on niin typerä ja liikkuvia osia niin pirusti, että mahdollisista pudotuspelipareista on ainakin selostajan matsin aikana hankala pysyä kartalla, kun pitää siihen duuniinkin keskittyä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täyttä paskaa sen sijaan on, että Koivukankaan tasoinen selostaja menee täysin hukkaan samalla, kun veronmaksajia kiusataan aivan tietoisesti FST:n höpöhöpö-narsistilla.

Olisikohan Yle tässä tietoisesti lähtenyt hakemaan 'persoonaa' täyttämään Mertsin jättämä tyhjiö? Karjalalippiksillehän tuota tehdään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sinä kirjoitit tietäneesi jo ennen peliä, "mikä merkitys Venäjän matsilla on Suomelle". Jotta olisit sen voinut jo ennen matsia tietää, olisi sun pitänyt tietää USA:n matsin tulos. On eri asia tietää, että ottelulla on merkitystä, kuin tietää se, mikä merkitys sillä ottelulla on.

Jep, kirjoitin huonosti. Yhdysvaltojen voitto Sloveniasta oli kuitenkin niin todennäköinen, että Venäjä-Slovakia-pelin merkitys oli selviö. Ei Suomenkaan suora puolivälieräpaikka ole varma, mutta erittäin todennäköinen.

Selostaja ja kommentaattori ottivat ottelun merkityksen Suomelle huomioon vasta kolmannessa erässä, vaikka heidän työhönsä kuuluu tällaisten asioiden selvittäminen ennakkoon.

Itse olen yleensä MM-kisojen aikaan suomalaisselostajille ja -toimittajille äkäisempi siitä, että he ovat alkulohkojen päätöskierroksilla pihalla turnauskaavioista. Tämä olympialaisten lohkosysteemi on niin typerä ja liikkuvia osia niin pirusti, että mahdollisista pudotuspelipareista on ainakin selostajan matsin aikana hankala pysyä kartalla, kun pitää siihen duuniinkin keskittyä.

Siksi otteluiden lopputulosten eri variootit on selvitettävä ennakkoon. Toimittajien ei pidä olettaa, että katsoja tietää tai voi tarkistaa kaiken itse. Minäkin joudun kertomaan vanhalle isoisälleni, miten turnaus etenee, koska Ylen toimittajat eivät sitä ole tehneet.
 
Viimeksi muokattu:

oxymoron

Jäsen
Mun mielestä selostajan tehtävä on selostaa peliä. Osata pelaajat, säännöt jne. Lisäksi jos ja kun selostaja on paikan päällä, tulee hänen kertoa tapahtumista kuvan ulkopuolelta. Esimerkiksi Barkovin loukattua itsensä tuli infoa kuvan ulkopuolelta, tätä odotan.

Naulan kantaan.
Kunnaksella vähän karkaa ne jutut välillä ja Törmänen niitä loistavasti sitten keskeytteli kun rupesivat delffiinit liikaa pomppimaan.

Ja kyllä nuo "Oih, kun oli kiva syöttö" ja "Ihanaa päästä jutustelemaan sun kanssas (en muista ketä haastatteli)" kolahtaa korvaan.

Käheä ääni ei itsessään häiritse, mutta se ähkiminen ja se "Ei taida tulla enää x-joukkueelle hyökkäystä tästä, vai tuleeko. Lähtee syöttö, ei mene perille, menee. Saako kiekon kiinni, saaaaa, saaaaaa, saaaaaa ja laukooko, ei vielä, ei vieläkään, ei vieläkään ja nooooooin ihana kuti mutta ohi menee"
Tässä ajassa on mahdollisesti mm. maalivahti pysäyttänyt purkukiekon, puolustaja sen noutanut, odoteltu uutta hyökkäysvitjaa, osittain katkaistu syöttö, vaikea vastaanotto ja tullut laukaus, ilman että kertaakaan on oikeasti selostettu.
Tuollaista itsekseen jorinaa, eikä yleisölle selostamista.

En oikeen tänään tienny kumpaa 14.30 alkavaa peliä katsoisin. Minuutin taisin USA-Slovakia matsia katella ennen kuin tulin siihen tulokseen, että ei jumalauta tätä jorinaa jaksa kuunnella. Törmänen olisi voinut vielä pelastaa, mutta kun sekin oli kommentoimassa sitä kakkosen peliä niin ei ollut vaikea valinta.

Koosteen ihanat karamelli- ja vaahtokarkkimaalit riitti meikäläiselle.

Jos joku sitä tykkää kuunnella tai osaa olla välittämättä niin ihan hyvä. En ole allekirjoittamassa adressia Kunnaksen vaihtamisesta, vaikka korvaava selostaja todennäköisesti ei samalla tavalla omaa katselukokemustani alentaisi.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On tuo Ruoholakin väsynyt ollakseen mukamas kokenut jne. jne. Tuon naisten viestin palkintojenjaon aikana taas aivan turhaa täytepuhetta. Eikö todellakaan voi vain antaa itse tilaisuuden puhua puolestaan, eikä muistella jotain helvetin toisen osuuden toisen kilometrin tapahtumia? Miksi tuota puheripulia pitää tunkea joka paikkaan?

Ja samaa mieltä, on uskomatonta miten ei oikein kukaan studiossa ole tietoinen miten lätkän jatkokuviot etenevät.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
On tuo Ruoholakin väsynyt ollakseen mukamas kokenut jne. jne. Tuon naisten viestin palkintojenjaon aikana taas aivan turhaa täytepuhetta. Eikö todellakaan voi vain antaa itse tilaisuuden puhua puolestaan, eikä muistella jotain helvetin toisen osuuden toisen kilometrin tapahtumia? Miksi tuota puheripulia pitää tunkea joka paikkaan?

Yhdet mitaliseremoniat vievät mukavasti lähetysajan. Tokihan muutakin mielenkiintoista on menossa parhaillaan.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
On tuolla Kunnaksella pidemmän päälle niin rasittava ääni, ettei sitä jaksaisi enää kuunnella. Lisäksi mies on pihalla kaikista kiekon perusasioista alkaen säännöistä ja pelaajista. Haastattelijana mukahauskan tyylin vielä pystyy sietämään...
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Nämä YLEn haastattelijat ovat kyllä aika surkeita. Välillä käy sääliksi urheilijoita kun kysymykset ovat ihan älyttömiä, kuten esimerkiksi äsken osa Kunnaksen kysymyksistä Barkoville.

Myös tuo Ketola on ihan turha tuolla studiossa. Jortsu sentään yrittää.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tänne voidaan muuten koota lista kysymyksistä, joita pelaajilta voi/täytyy kysyä näissä haastatteluissa. Saarinen ja Kunnas ovat tuolla paikan päällä ja me istumme kaivamassa perseitämme sohvalla. Eli osoitetaan nyt ylivertaisuutemme.

Mitä studioon tulee, niin isäntä Salmisen kynän käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota. Mies heiluu ja osoittelee sillä jatkuvasti. Miten mies toimisi ilman koko kynää? Olisi varmaan todella eksyksissä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtavaa muuten seurata näitä Suomen matseja, kun selostaja keskittyy ottelun tapahtumien analyyttiseen kerrontaan eikä yritä ujuttaa joka väliin ennalta keksimiään, omasta mielestään hauskoja sananparsia/tekohauskuuksia. Hyvä Juusela ja Törmänen!
 

samettikäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko sivistyksessäni aukko, kun en tiedä kuka tuo rillipäinen pystytukka on, joka jutustelee Jortikan tai Vellun kanssa pöydän ääressä?

Googlettelin, muttei kaverista löydy mitään! Nimeäkään ei kertaakaan ole näytöllä näkynyt...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös