Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sehän on yksi teoria, että Biden luopuu vallasta kolmen vuoden jälkeen ja Kamala nousee presidentiksi, jolloin hän pääsee ponnistamaan seuraaviin vaaleihin pressan paikalta. Kaikenlaista voi pyöritellä, ja varsinkin Trumpin kannattajien joukoissa varmasti pyöritellään, spekulointia tietysti kaikki. Mutta eihän tuo demokraattien pläninä ihan huonolta kuulosta, siis jos tavoitteena olisi tehdä Kamalasta seuraava pressa.
 
Jokainen hetki haavoittaa. Viimeinen tappaa.

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Bideninhän pitää ainakin ministerit käydä hyväksyttämässä myös Capitol Hillillä, tämä vaikuttanee siihen ettei sinne ilmesty Sandersin yms. nimiä listalle jos GOP on senaatissa hallitsevassa asemassa.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vertasin aiemmin Trumpin ketjussa Donald Trumpia Caesariin ja Augustukseen. En toki ihan kaikilta osin, ja läpällä tietenkin. Yhtäläisyyksiä kuitenkin löytyi. Bidenille nähdäkseni on vielä

Nähtäväksi jää, kuka on Bidenin Trajanus.
Larry Hogan , Marylandin kuvernööri.

Kutsuttu Yhdysvaltain rakastetuimmaksi kuvernööriksi. Republikaani, joka hallitsee täysin sinistä osavaltiota, mutta nauttii yli 60+% kannatusta, vaikka GOP huutelee 40 prosentissa.

Kuvailtu pragmaatikoksi, keskitien kulkijaksi, luotettavaksi, rehelliseksi.

Totesi vaaleista, että country before party, ja sanoi että Liittovaltion yhtenäisyys ja perustuslain noudattaminen on tärkeintä. Kertoi Trumpin oikeusjuttujen olevan vain miehelle tyypillistä käytöstä, ja ettei niitä GOPissa vakavasti oteta.

Kehotti puolueen muuta johtoa tunnustamaan tappion miehekkäästi, iloitsemaan hyvästä vaalimenestyksestä kongressivaaleissa, ja huomautti, että Mitch McConnell ja useat pitkän linjan senaattorit tuntevat Bidenin niin hyvin, että mahdollisuudet työskentelyyn ovat hyvät.

Jopa CNN-ankkuri hämmästyneenä kysyi, että oletko siis ehdolla presidentiksi 2024, johon Larry hymyili, ja sanoi, että hoidetaan nyt ensin corona ja talous kuntoon...
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Bideninhän pitää ainakin ministerit käydä hyväksyttämässä myös Capitol Hillillä, tämä vaikuttanee siihen ettei sinne ilmesty Sandersin yms. nimiä listalle jos GOP on senaatissa hallitsevassa asemassa.
Sandersin ja Warrenin kohdalla GOP:n hallitsema senaatti voi tehdä poikkeuksen, koska molemmat tulevat sellaisista osavaltioista, joissa on republikaanikuvernööri, joka saa nimittää näiden seuraajan ennen kuin tulee mahdollinen täydennysvaali. Lisäksi saavat lisää pontta väitteileen että pahat sosialistit täyttävät Bidenin hallinnon virat. ja että Biden on vain näiden sätkynukke.
 
- Kaiken maailman apinat kopioivat kansainvälistä hulluutta. Joukkueurheilu pitäisi kieltää, kommentoi tilannetta pelästynyt ohikulkija, joka ei tiennyt, mistä urheilutapahtumasta oli edes kyse.

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Bidenin ensimmäisen kauden talouspolitiikan suunnitelmista on tihkunut lisää tietoa. Luvassa on verotuksen leikkauksia, parannusta terveydenhuoltoon ja college-velan pienennystä. Biden aikoo nostaa rikkaiden verotusta ja laskea köyhien ja keskiluokkaisten veroja. Trumpin hallinto oli ehtinyt valmistella Affordable Care Actin lakkauttamista, mutta Bidenin kaudella tätä ei tule tapahtumaan. Sen sijaan Biden aikoo tehdä siitä vahvemman ja Obamacareen tulee lisävaihtoehtona julkinen sairausvakuutus jota amerikkalaisilla on mahdollisuus hakea.. Joe Biden plans to cut taxes, boost health care and reduce college debt during his first term
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Biden vaikuttaa erittäin miellyttävältä henkilöltä niin käytöksensä kuin ulosantinsa puolesta, mikä on kyllä huomattava muutos edeltäjäänsä verrattuna. Aatteellisesti hän vaikuttaisi olevan melko keskellä, mikä ei nyt haitaksikaan ole muutoin melko mahdottomassa tehtävässä yrittää yhdistää jakautunutta kansaa. Mutta eiköhän se siitä. Jokainen vähääkään tolkun ihminen republikaanien leirissä varmasti antaa Bidenille mahdollisuuden. Hänen voittomarginaalinsa oli lopulta melko leveä - ehkä onneksi niin. Melko iäkkäänä pitkänlinjan poliitikkona hän on hyvä vaihtoehto, koska hän ei viesti konservatiiveille mistään liian "vallankumouksellisesta" johtajasta, mitä kenties Kamala Harris tai vastaava olisi tässä kohtaa presidenttinä tehnyt. Varapresidentti Harris on myös ihmisenä miellyttävän oloinen viehättävä nainen. Hän on merkittävässä roolissa siinä, että seuraava presidentti voi hyvinkin olla nainen.

Odotan Bidenin normalisoivan transatlantisia suhteita. Ilman tiivistä kumppanuutta Yhdysvaltojen kanssa Eurooppa on sekä poliittisesti että taloudellisestikin kuin tiikeri ilman hampaita. Otan tämän kehityksyn vastaan ilolla, vaikka Trumpia olen 'kannattanut' oikeastaan nimenomaan siitä syystä, että hän piti tiukasti kiinni kansallisvaltion suvereniteetin periaatteesta. Mitä on jäljellä siitä ja länsimaisista arvoista, mikäli vielä Yhdysvallatkin lähtisi liikaa Euroopan tielle tässä asiassa. Toivottavasti siis Bidenkin on ensisijaisesti amerikkalaisten presidentti eikä yksipuoleinen globalisaation edistäjä.

Ilmastoasiat ja kiertotalouteen siirtyminen ovat tottakai tärkeitä. USA:lle fossiilisista polttoaineista irtautuminen on kipeä asia, mutta asteittain ja talouskasvua tuottavana seikkana se voidaan sielläkin lopulta läpiviedä. Luotan tässä aika paljon amerikkalaiseen kapitalismiin ja yrityksiin (ilman poliittista ohjaustakin), että tervettä kasvua tuottavia päästöttömiä innovaatioita syntyy sikäläisten yritysten toimesta runsaasti tulevina vuosina. Amerikan infrastruktuuri on osittain ja alueittain edelleenkin vanhakantaista. Yksistään sen uusimisessa on myös valtava kasvupotentiaali. Mm. Suomen energiateollisuuden ja muidenkin kannattaa olla tässä hereillä.
 
Kun järki loppuu, alkaa taide.

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Sehän on yksi teoria, että Biden luopuu vallasta kolmen vuoden jälkeen ja Kamala nousee presidentiksi, jolloin hän pääsee ponnistamaan seuraaviin vaaleihin pressan paikalta. Kaikenlaista voi pyöritellä, ja varsinkin Trumpin kannattajien joukoissa varmasti pyöritellään, spekulointia tietysti kaikki. Mutta eihän tuo demokraattien pläninä ihan huonolta kuulosta, siis jos tavoitteena olisi tehdä Kamalasta seuraava pressa.
Eipä tarvii edes luopua, kunhan suunnittelee Kamalan esiintymiset ja roolin huolella.
 

Tuolta on nähtävissä Bidenin prioriteetit ja työlista, millä presidenttikausi aloitetaan. Neljä tärkeintä prioriteettia siis ovat koronaviruksen vastainen taistelu, talouden elvyttäminen, rotujen oikeudenmukaisuus ja ilmastonmuutoksen vastainen taistelu.
Eikö Biden toimi ilmastonmuutoksem suhteen ristiriitaisesti. Vaalitentissä hän puhuu, kuinka ihmiskunnalla on vain kymmenen vuotta aikaa pudottaa merkittävästi päästöjään tai seuraamukset ovat peruuttamattomia. Tosin tiedemaailma ei ole kaiketi kyseistä tipping pointia pystynyt todentamaan. Jos se olisikin totta, niin eikö Pariisin ilmastosopimus pitäisi repiä ja painostaa Kiina välittömiin päästövähennyksiin? Kiina kun saa sopimuksessa vapaat kädet kasvattaa päästöjään seuraavat kymmenen vuotta.

Ja lausunnot hallinnon etnisestä jakaumasta toivat mieleen Tarja Cronbergin kommentit työministerinä ollessaan kuinka yritysten johtoportaissa tulee olla kaikki mahdolliset etniset ryhmät ja seksuaaliset suuntaukset edustettuina. Ääripäästä toiseen, jos Trumpin hallinnossa oli näkyvillä paikoilla vain itsensä kaltaisia rikkaita ryppykikkeli-äijiä. Tuleeko pätevimmät nytkään valituiksi? Yksilöiden välinen tasa-arvo ei toteudu. Pitäisi olla aivan sama onko hallinnossa kaikki homoja tai latinoita tai valkoisia heteroita kunhan pätevimmät valitaan.
 
Viimeksi muokattu:
"Olen edelleenkin täysin pöyristynyt, miten tällaisen mittaluokan asia saa tällaisen maailmanlaajuisen kaaoksen aikaan. En minä näe siihen mitään eväitä." Infektiotautiopin emeritus-professori Heikki Peltola Ylen Ykkösaamussa koronaviruksesta 14.3.2020

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Biden puhuu sovinnollisuudesta ja kädenojennuksesta. Republikaanit eivät puolestaan tunnusta vaalitulosta eivätkä onnittele Bidenia. Tästä yksipuolisuudesta lienee tulossa presidenttikauden teema.

edit: Tässä hyvä kommentti aiheesta: The next two years will be all about a stolen election
4 republikaanisenaattoria on onnitellut Bidenia: Mitt Romney (Utah), Lisa Murkowski (Alaska), Ben Sasse (Nebraska) ja Susan Collins (Maine). Taitavat olla näitä ei-trumpisti republikaanisenaattoreita. Löytyisiköhän Bidenilta noista henkilöistä senaatissa viedä ainakin joitakin uudistuksiaan läpi, jos senaatti nyt menee republikaaneille?
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!
Suosikkijoukkue
Kärpät
4 republikaanisenaattoria on onnitellut Bidenia: Mitt Romney (Utah), Lisa Murkowski (Alaska), Ben Sasse (Nebraska) ja Susan Collins (Maine). Taitavat olla näitä ei-trumpisti republikaanisenaattoreita. Löytyisiköhän Bidenilta noista henkilöistä senaatissa viedä ainakin joitakin uudistuksiaan läpi, jos senaatti nyt menee republikaaneille?
Romney ja Sasse ovat käsittääkseni aika talousliberaaleja ja arvokonservatiivisia ideologialtaan, vaikka ovatkin molemmat puolueensa never-trumppereina kunnostautuneet Trumpia kritisoimalla ja tämän ehdokkuutta vastustamalla vuonna 2016. Ja toki kuten muistamme, Romney äänesti ainoana republikaanina senaatissa myös Trumpin viraltapanon puolesta aiemmin tänä vuonna. Tuon ideologiansa takia heidät voi kuitenkin olla hankalampaa saada poikkeamaan äänestyksissä republikaanien yhteisestä rintamasta.

Murkowski ja Collins sen sijaan lienevät niitä ratkaisevia avainääniä senaatissa erilaisissa Bidenin hallinnon ajaman politiikan kannalta tärkeissä äänestyksissä, etenkin jos senaatin enemmistö jää Georgian senaattivaalien jälkeen republikaanien käsiin niukasti. Murkowski ja Collins olivat esimerkiksi vuonna 2013 ainoat republikaanisenaattorit, jotka äänestivät Obaman näkemysten mukaisesti yli 70 prosentissa äänestyksistä:


Ja jos vähän tuoreempaa dataa tarkastellaan niin vuonna 2019 sekä Murkowski että Collins kunnostautuivat senaatissa ahkerina sellaisten lakialoitteiden tukijoina, jotka olivat muun kuin republikaanisenaattorin esittämiä:


 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt kun uutisoitiin Bidenin hiplailuista ja luin facesta kommentteja, niin se kaksinaismoralismin määrä oli jäätävä. Bidenistit haukkuivat median ja paheksuivat, miksi tällaista edes uutisoidaan. Ihmeteltiin median reagointia epäollennaisuuksiin ja vähteltiin äijn tekoja. Aivan, kuten trumpistit ovat tehneet 4 vuotta. Ja nämä samat ihmiset, jotka nyt ovat loukkaantuneet, lällättivät tuon 4 vuotta Trump uutisoinneille. Vittu me ihmiset ollaan älyn jättiläisiä ja se korostuu somessa. Ei pitäisi lukea noita kommentteja.

Edit. Linkki uutiseen poistettu, koska ei pelitä enää
 
Kaikki on sallittu sodassa ja rakkaudessa. Paitsi sodassa rakkaus ja rakkaudessa sota. -Juice Leskinen

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Nyt kun uutisoitiin Bidenin hiplailuista ja luin facesta kommentteja, niin se kaksinaismoralismin määrä oli jäätävä. Bidenistit haukkuivat median ja paheksuivat, miksi tällaista edes uutisoidaan. Ihmeteltiin median reagointia epäollennaisuuksiin ja vähteltiin äijn tekoja. Aivan, kuten trumpistit ovat tehneet 4 vuotta. Ja nämä samat ihmiset, jotka nyt ovat loukkaantuneet, lällättivät tuon 4 vuotta Trump uutisoinneille. Vittu me ihmiset ollaan älyn jättiläisiä ja se korostuu somessa. Ei pitisi lukea noita kommentteja. Alla uutinen asiasta.

Tästäkin aiheesta on puhuttu ketjussa moneen otteeseen. "Kaksinaismoraalin" perään huutelevat ajavat yhtä kovaa ulos kuin Trumpin vaalivilppipuheet.
Jos Angela Merkel kaivoi nenäänsä niin joku wannabe-natsi nostaa siitä metelin ja jos joku ihnettelee metelin nostoa niin paikalle ratsastaa väki joka huuttaa kaksinaismoraalin perään koska Hitleristä kyllä kaivamalla kaivetaan negaa mutta sitten käännetään katseet kun Merkel tekee jotain.

Olin ensimmäinen joka käytti Hitler-kortin. Mitä voitin?

Hitlerkorttia täytyy käyttää silloin kun vastapuolen väitteissä on yhtä paljon järkeä kuin kortissa.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Toki arvostan uskonsotureita tasapuolisuusharhan tiellä.
Kyllä, me olemme uskonsotureita tasapuolisuusharhan tiellä. Siksi kirjoitinkin "Vittu ME ihmiset ollaan älyn jättiläisiä..." Sinäkin kuulut tähän joukkoon.
 
Kaikki on sallittu sodassa ja rakkaudessa. Paitsi sodassa rakkaus ja rakkaudessa sota. -Juice Leskinen

kiwipilot

Jäsen
Niin, joidenkin mielestä halaaminen tai olkapäistä tarttuminen on inan eri asia kuin ”grab them by the pussy”.

Toki arvostan uskonsotureita tasapuolisuusharhan tiellä.
Tämä tasapuolisuusharha ja mutkuttelu Biden vs. Trump -keskustelussa on kyllä ihan pomminvarma typeryysmittari. Mutta hyvä niin: kaikista ei aina päällepäin näe etteivät pelaa kaikilla korteilla.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Tämä tasapuolisuusharha ja mutkuttelu Biden vs. Trump -keskustelussa on kyllä ihan pomminvarma typeryysmittari. Mutta hyvä niin: kaikista ei aina päällepäin näe etteivät pelaa kaikilla korteilla.
Ehdotan että laitetaan "kaksinaismoralisointi" ja "tasapuolisuusharha" kehään ja annetaan niiden keskenään setviä asia. Kaksinaismoralisointi tuskin tappiotaan tulee myöntämään jos häviää.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ehdotan että laitetaan "kaksinaismoralisointi" ja "tasapuolisuusharha" kehään ja annetaan niiden keskenään setviä asia. Kaksinaismoralisointi tuskin tappiotaan kyllä tule myöntämään jos häviää.
Toisaalta tasapuolisuusharhalla saattaa olla ottelun jälkeen naama muussina ja molemmat jalat katki, mutta näkökulma otteluun on silti se, että ensimmäisessä erässä sai itsekin yhden kylkiosuman sisään, joten kuka tässä voi voittajaa alkaa määrittelemään kun osumaa on ottaneet kumpikin.
 
DON'T PANIC

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi erittäin merkittävä ero näissä Bidenin ”hiplailuissa” on verrattuna Trumpin ahdisteluihin: Biden on jälkikäteen myöntänyt toimineensa väärin. Hän on toki sanonut myös, että ajat ovat muuttuneet, mutta tärkeintä on se, että hän on sanonut vastuun olevan hänen ja kantaa teoistaan vastuun.

5.4.2019 Biden on todennut Business Insiderin jutussa näin:
Social norms have begun to change — they've shifted. And the boundaries of producing personal space have been reset, and I get it. I get it. I hear what they're saying. I understand it. And I'll be much more mindful," he said. "That's my responsibility. My responsibility, and I'll meet it.”

Tämän jälkeen on tainnutkin sitten olla hiljaisempaa näiden syyttelyiden kanssa? Eli, voisiko tosiaan olla niin, että Biden on muuttanut omaa käytöstään ja ymmärtää paremmin, että kaikki ihmiset eivät pidä halaamisesta. Jotkut pitävät ja hän varmasti heitä halailee jatkossakin. Se on mulle ihan ok, vaikka en itse mikään hugger olekaan. Muiden halailut ei mulle kuulu.

Ihmiset tekee virheitä. Paitsi Donald Trump. Toiset ottavat virheistä opikseen ja muuttavat käytöstään. Toiset lopettavat sopimattomana pidetyn halailun, toiset ylpeilevät sillä, että ovat kourineet pussya. Ja tässä, hyvät ihmiset, on suuri ero.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Niin, joidenkin mielestä halaaminen tai olkapäistä tarttuminen on inan eri asia kuin ”grab them by the pussy”.

Toki arvostan uskonsotureita tasapuolisuusharhan tiellä.
"I grab them from the shoulders" [ ]
"I grab them by the pussy" [ ]

Siitä voi valita. Ihan fifty-sixty varmaan kaikille
 
Fistauksessa on tärkeää muistaa nyrkkisäännöt

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voi tulla aika vaikea alku Bidenille koronan takia. Vaikka koronan vastaiset toimenpiteet todennäköisesti pysyvät samoina kun mitä tähänkin asti ollaan nähty, niin vastustus niitä kohtaan varmasti voimistuu nyt kun tulevat Bidenilta. Vielä kun Trump tuskin mihinkään katoaa, vaan jatkaa vaikuttamista pitkälti niin kuin tähänkin asti. Oppositiojohtajan asemassa pääsee vielä vapaammin vaikuttamaan omiin kannattajiinsa ilman minkäänlaista vastuuta. Sitten vielä kun Trumpista eroon pääsemisen ilo laantuu, niin kritiikkiä alkaa tulla myös omilta. Saa todella hyvin onnistua, jotta minkäänlaista yhteiskuntaa yhdistävää politiikkaa onnistuttaisiin saamaan aikaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juttelin yhden AOC:n kannattajan kanssa. Hän oli sillä mielellä, että tulee kritisoimaan Bideniä kuten aiemmin Trumpia, mutta elätteli toiveita siitä, että Biden mahdollisesti myös kuuntelee heitä. Kritisoimaan siis aiheesta, kun sitä tarvetta tulee.
 
Jokainen hetki haavoittaa. Viimeinen tappaa.

Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juttelin yhden AOC:n kannattajan kanssa. Hän oli sillä mielellä, että tulee kritisoimaan Bideniä kuten aiemmin Trumpia, mutta elätteli toiveita siitä, että Biden mahdollisesti myös kuuntelee heitä. Kritisoimaan siis aiheesta, kun sitä tarvetta tulee.
Samaan aikaan Demokraatit ovat menettämässä paikkoja Kongressissa, ja siellä syytetään termejen sosiaalidemokraatti ja sosialisti käyttämisestä tiettyjen henkilöiden julkisissa esiintymisissä.

Ainakin Michiganin, Wisconsin, Floridan, Georgian, Texasin ja ilmeisesti Ohion suunnalta tullut moitteita, että Blue Wall murtuu taas, ja etelässä häviää jalansijaa, ainakin mustat äänestäjät ja latinot, jos puolue ei jyrkästi irtisanoudu kaikesta vasemmistoon liittyvästä.

Demokraattisen puolueen tulee kuulemma valita vasemmistolaisuuden tai valtapuolueaseman välillä, muuten presidenttikaudet jäävät lyhkäisiksi, ja senaatti pysyy GOPilla hamaan tulevaisuuteen. Ja asia tulisi olla kaikille selvä ennen 2022 välivaaleja.

Kyse on siitä, että AOC ja Ihan Omar mahtuvat kyllä puolueeseen, kunhan jättävät Bernien retoriikan. Berniehän ei puolueeseen edes mahdu tai kuulu.

Bidenilla siis sama ongelma kuin Halla-aholla, että pitäisi saada äärisiipi käyttäytymään julkisuudessa yhtenäisesti.

Tämä siis ollut nyt toista päivää CNN:n lähetyksissä esillä, ja aika tulikivenkatkuisesti vieläpä.

Sanon vaan, että Larry Hogan Marylandista saattaisi 2024 pyyhkäistä kartan punaiseksi joka osavaltiossa Kaliforniasta itään ja New Yorkista länteen ja etelään...ja New Hampshiren vielä kirsikaksi kakun päälle.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun uutisoitiin Bidenin hiplailuista ja luin facesta kommentteja, niin se kaksinaismoralismin määrä oli jäätävä. Bidenistit haukkuivat median ja paheksuivat, miksi tällaista edes uutisoidaan.
Kumpaakaan miestä, Bidenia tai Trumpia, ei ole käsittääkseni oikeudessa tuomittu raiskauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Trumpia vastaan on kyllä nostettu viisi kannetta aiheen tiimoilta. Bidenia vastaan ei vielä yhtään Muita julkisuuteen tulleita syytöksiä seksuaalisesta hyökkäyksestä tai sopimattomasta käytöksestä on Trumpin tapauksessa 27 kpl (laskin Wikipedian artikkelista), ja Bidenin tapauksessa 9 kpl (business insiderin artikkeli).

Trumpia kohtaan esitetyt syytökset tuppaavat olemaan vakavampia kuin Bidenin. Joskaan en halua vähätellä myöskään epämukavuutta, joka naiselle aiheutuu hartioihin tai selkään koskemisesta, tai halauksen pitkittämisestä sekunnin liian pitkään. Mutta jos nyt keskitytään niihin naisiin, jotka ovat kertoneet Trumpin hyökänneen intiimialueisiin kiinni, niin tässä lista:

Jill Harth
E. Jean Carroll
Summer Zervos
Jessica Leeds
Kristin Anderson
Amy Dorris
Karena Virginia
Karen Johnson

Lisäksi Trumpin ex-vaimo Ivana Trump on puhunut ihan jopa raiskauksesta. Muut 27 syytöksestä koskevat suutelemista suulle lupaa kysymättä, pakaroihin tarttumista, naisten hameen alle kurkkaamista sekä yllätysvierailuja naisten pukuhuoneeseen, kun kauneuskisan osanottajat ovat olleet vaihtamassa vaatteita.

Bidenin vastaavalla listalla (intiimialueisiin kohdistuvasta kourimisesta syyttävät) on vain yksi nimi:

Tara Reade, joka sanoo Bidenin painaneen hänet seinää vasten, suudelleen ja työntyneen sormilla sisään.

Listan muut 8 syytöstä koskevat käsien laittamista hartioille tai selkään, otsien vastakkain laittamista, takaraivon koskettamista, halauksen pitämistä hieman liian pitkään, ja eräässä tapauksessa suudelmaa niskaan. Lisäksi parissa tapauksessa Bidenin kerrotaan kehuneen jonkun nuoren tytön ulkonäköä hieman oudolla tavalla.

En ole iloinen, että Yhdysvaltain presidentiksi valittiin henkilö, johon kohdistuu tällaisia syytöksiä, mieluummin tietysti näkisi presidenttinä henkilön, joka puhuisi naisten kunnioittamisen puolesta ja jonka omaan käytökseen siltä osalta ei kohdistuisi minkäänlaisia epäilyjä.

Mutta ainakin sillä voi lohduttautua, että samalla sieltä saadaan pois Donald Trump, joka on suurella todennäköisyydellä paljon pahempi naisten kimppuun kävijä (ja mahdollisesti raiskaaja) kuin Biden. Ja joka ei missään vaiheessa ole edes puhunut naisten kunnioittamisen puolesta.

Trump ei koskaan sanonut yhdellekään häntä syyttäneelle naiselle, että olisi pahoillaan jos he ovat kokeneet hänen toimintansa häiritseväksi, vaan on syyttänyt ahdistelusta kertovia naisia valehtelijoiksi ja onnenonkijoiksi rumin, seksistisin sanoin. Yhden syytöksen hän kuittasi vihjaamalla, että nainen on niin ruma ettei hän olisi tämän ahdistelusta edes kiinnostunut. Trump tekee puheissaan seksiobjekteja kaikista naisista, mukaan lukien oma tyttärensä, eikä hän ole koskaan pyytänyt anteeksi sanojaan, kun julkisuuteen tuli nauhoitus jossa hän kehuskeli seksuaalisilla hyökkäyksillään. Kun Christine Blasey Ford todisti Trumpin korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan Brett Kavanaughin ahdistelleen häntä seksuaalisesti aikoinaan, niin Trump pilkkasi omassa kampanjatilaisuudessaan myös Fordia julmaan tyyliinsä.

Donald Trump on ns. raiskauskulttuurin ykköskannattaja läntisessä maailmassa. Kulttuurin, jossa naisia arvioidaan heidän pantavuutensa perusteella, vaikutusvaltaisilla miehillä on oikeus käyttäytyä heidän kanssaan miten parhaaksi näkevät, ja jos he uskaltautuvat kertomaan kokemuksistaan ja vaatimaan oikeutta, niin heitä pilkataan ja kutsutaan halventavilla nimillä.

Olkoon Bidenilla miten pahoja ongelmia sitten hyvänsä hiplailunsa kurissa pitämisessä, niin ainakaan hän ei julkisesti ole tuollaisen kulttuurin puolestapuhuja. Joten Bidenin voitosta voi olla tyytyväinen tämänkin vuoksi (ja tuhannen muun syyn vuoksi).

Mitä tekopyhyyteen tulee, niin mielestäni:

Donald Trumpin kannattajat ovat yleisesti ottaen tekopyhimpiä ihmisiä maailmassa.

Heillä on kahdet standardit, joiden välissä on aivan valtava kuilu. Sankarinsa Trump saa valehdella, huijata ja öykkäröidä niin paljon kuin sielu sietää. Poliittisten vastustajien taas tulisi olla olla aina rehellisiä ja kunnioittavia kaikkia kohtaan, tai nousee valtava huuto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy