Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Cobol, 09.11.2016 klo 10.25.

 1. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
 2. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Trump on tänään taas pauhannut Twitterissä siitä miten media on valehteleva kansan ja Trumpin hallinnon vihollinen. Hyvin pienillä muutoksilla, eli lähinnä vaihtamalla Trumpin ja median paikkaa keskenään Trumpin tuoreessa ajatuksenvirrassa, se alkaa muistuttaa hyvinkin totuudenmukaiselta tilannekatsaukselta:

  Lainaus:
   
  Satunnainen, arvee, El Gordo ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  DT on ajanut itsensä melkoiseen nurkkaan tämän hallinnon sulkemisen kanssa. Kielenkäyttö on sellaista, että mitään kasvot säilyttävää kompromissia ei ole tarjolla. Helppo veikkailla pitkää sulkua. Demarit on saaneet niin paljon kuraa niskaansa valkoisesta talosta, että heidän taipumistaan lienee turha odotella.
   
 4. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Mikäli haluat oikeasti tietää ja ymmärtää (joka tarkoittaa sitä, että kykenet aitoon ennakkoluulottomuuteen), mistä Trump-ilmiössä on kyse, niin suosittelen johdannoksi tätä videota. Haastateltavana on Dilbert-mies Scott Adams, joka ennusti Trumpin voiton jo kesällä 2015 perustelujen kera.

  En ota sinänsä kantaa siihen, onko Trump hyvä vai huono ihminen. Näkökulma häntä kohtaan saattaa kuitenkin muuttua jos ymmärtää mitä psykologinen vaikuttaminen huipputasolla on. Jos on tutustunut teoksiin, kuten Robert Cialdini: 'The Influence' ja 'Pre-suation', Scott Adams: 'Win bigly' tai Norman Vincent Peale: 'The power of positive thinking', niin Trumpia alkaa tarkastella erilaisten silmälasien läpi.

  Arizonan yliopiston emeritusprofessori Robert Cialdini aka. "The Godzilla" auttoi Obaman valtaan 2008 ja 2012, sekä palkattiin Hillaryn kampanjaan kesällä 2016. Juuri Cialdini oli taho, joka muunsi Trumpin murskavoiton rimaa hipovaksi Hillaryn tappioksi. Yksi hänen bravuurinumeroistaan oli Hillaryn vaaliväittelyssä laukaisema "If Trump gets elected, he's gonna get his hands on the nuclear codes" (...and we're all dead.. näinhän tämä jatkuisi). Samassa lauseessa oli psykologisen vaikuttamisen kaikki tärkeimmät elementit (pelote, monimutkaisuuden muuntaminen yksinkertaiseksi, visuaalinen kuva). Faktoja, lukuja ja ruutikuivaa politiikkaa tuota ennen jauhanut HC ei olisi takuulla keksinyt itse mitään noin "trumpmaista". Ei ihme, että hänen kannatuksensa ampui tuon jälkeen varmaan 10% ylöspäin.

  Pari aiheeseen liittyvää avainsanaa: Confirmation bias, Pacing and leading, The high-ground manuever, Anchor, Linguistic kill shot.

  Sitten päivänpolitiikkaan:

  Jälleen Loistavia uutisia USA:n työmarkkinoilta.

  "U.S. private employers added 250,000 jobs in December, marking the biggest monthly increase since March, a report by ADP Research Institute showed on Thursday."

  Lainaus:
  Mitä tarkoittaa nurkkaan ajaminen? Kaksi kovaa tahoa (Pelosi ja Trump) ottavat mittaa toisistaan ja on erittäin mielenkiintoista nähdä kumpi taipuu. Kunhan muistaa että sitä, kumpi taipuu ei pidä sekoittaa siihen, kenen "voitoksi" taipuminen maalataan mediassa ja yleisessä keskustelussa. Ne kun eivät nimittäin ole välttämättä yksi ja sama asia.

  Itse shutdownin merkityksestä USA:lle kertoo varmaankin kaikista parhaiten Rand Paulin kommentti:

  "Kukaan ei todennäköisesti edes ole huomannut, että hallinto on kiinni".

  Lainaus:
  Kyseessä oli mestaritason mediaoperaatio.

  Pari trollitiliä (luultavasti AOC:n taustajoukkojen toimesta) postasi nettiin videon, jossa kuuma AOC tanssii. Video saatiin viraaliksi, AOC näyttämään kaikin puolin loistavalta ja koko USA:n mediamylly laukomaan kiekkoa poloisten konservatiivien reppuun. Siitäkin huolimatta, että on päivänselvää, että oikeasti yhtäkään konservatiivia ei taatusti haittaa pätkääkään, että nuori ja nätti tyttö tanssii.

  10/10.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 17.37
 5. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Tämähän on valtaisan yllättävää että libertaarien airut ei näe mitään huonoa hallinnon alasajossa. Kuitenkin reaalimaailmassa tilanne on eri - mm. TSA:n työntekijöillä flunssaa on alkanut olemaan kovasti: First on CNN: Hundreds of TSA screeners calling out sick - CNNPolitics

  Tuossa ei siis välttämättä kyse niinkään protestoinninsta, vaan realismista: "A union official, however, said that while some employees are upset about the pay, officers have said they are calling in sick for more practical reasons. Single parents can no longer afford child care or they are finding cash-paying jobs outside of government work to pay their rent and other bills, for example". Faktahan myös on, että paljon enemmän niitä terroristeja tulee ihan lentäen maahan (mm. 9/11-terroristit) kuin etelärajan kautta, mutta mitäpä sitä pikkuasioista huolehtimaan kun muuri pitää saada pystyyn.
   
 6. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Tuo muuri on ihan täysi vitsi.

  Tosin vielä suurempi vitsi on Trumpettien (Trump, lehdistöedustaja Sarah Sanders, jne.) hokema ”4 000 tunnettua tai epäiltyä terroristia on yrittänyt päästä maahan”.

  Tosiasiassa NBC-kanavan tuoreen selvityksen mukaan vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla pysäytettiin vain kuusi ulkomaalaista terrorilistalla olevaa henkilöä.

  Myös valtaosa pysäytyksistä tehdään lentoasemilla tai jo siinä vaiheessa kun henkilöt olivat hakemassa viisumia Yhdysvaltoihin, eikä asialla ole mitään tekemistä etelärajan tai muurin kanssa
   
 7. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Aa eli fake news ja pahat demokraatit kaiken takana koska konservatiivit ovat kuuluisasti rationaalista sakkia lähdöstä maaliin.

  Trump-fanaatikkojen joukkue on kuin jamaikan kelkkajoukkue. Kun näyttää jo siltä että kaikki on menetetty niin kelkka kantoon.
   
 8. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Jumalauta, sehän tarkoittaa että 3994 terroristia on päässyt maahan! Kyllä olisi pitänyt olla muuri, nyt on terroristeja jo maassa tuhatmäärin.
   
  Satunnainen tykkää tästä.
 9. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Demokraatit eivät voi poliittisesti voittaa mitään myöntymällä Trumpin vaatimuksiin, koska samalla annetaan Trumpille avaimet tehdä ihan mitä tahansa: jos et saa mitä haluat, hallinto kiinni ja odotetaan kunnes vastapuoli myöntyy kiukunpuuskaasi. Jokainen viisivuotiaan kanssa kaupassa käynyt tietää tämän.
   
 10. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Suomennetaas tämä:

  1. Demokraatit ovat halunneet muuria viimeiset 20 vuotta.
  2. Myöntyminen tarkoittaisi sitä, että kummankin puolueen toive rajaturvallisuuden parantamisesta toteutuu.
  3. Toisin sanoen Trump taistelee oman vaalilupauksensa puolesta ja Nancy Pelosi sen, että Trump ei saisi poliittisia pisteitä asiasta, jota demokraatit itsekin kannattavat.

  Kuka on siis ajanut itsensä nurkkaan?
   
 11. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Öö tota. Kyllähän tuossa videossa (linkki siis tuubivideoon, jossa klippejä demokraattipoliitikoilta maahanmuuton/rajaturvallisuuden tiimoilta jonka nyt pitäisi ilmeisesti sitten todistaa jotain) on useampi demokraattipoliitikko. Josko vielä laittaisit, että missä kohti kukaan peräänkuuluttaa muuria? Koska itsellä meni ainakin ohi.
   
 12. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Tuo muuri on ajatuksena ihan älytön. Siitä ei ole käytännössä juuri mitään hyötyä ja muurista pääsee hyvin helposti yli tai läpi.

  Hullumpiakin ratkaisuja on olemassa. Tätä ei pitäisi Trumpille edes kertoa.

  Jos raja haluttaisiin kokonaan kiinni, niin sellainen viisi metriä leveä ja asfaltoitu rajan suuntainen tie riittäisi hyvin. Tiehen voisi kirjoittaa kaikilla kielillä: "Tien ylitys kielletty kuolemanrangaistuksen uhalla." Tien keskiviivan kohdalle asetettaisiin sadan metrin välein 100 kw laseraseita, jotka ampuisivat kaikki rajan ylitystä yrittävät hengiltä tuhannen pillun päreiksi.

  Siinä saattaisi mennä muutamia ylimääräisiä punaniskoja ja mehikaaneja samalla, mutta trust me, terroristeja tai kieron Hillaryn kannattajia ne ovat kaikki tyynni.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 21.35
 13. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Ei tuolla operaatiolla taida demokraattien (kollektiivisesti), republikaanien tai ainakaan Trumpin kanssa olla mitään tekemistä.

  Sen sijaan myönnän fanittavani AOC:ta ja hänen persuasion gameaan. On vain ajan kysymys milloinka hän ottaa demokraattipuolueen hallintaansa.
   
 14. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Joku voisi käydä supattamassa MAGA-miehen korvaan että myös Kanadasta vyöryy rajan yli terroristeja! Siinä tulisi muurille mittaa. Lisäksi aluevesirajoille miinoitteet ja taistelusukellusveneet partioimaan 24/7.
   
 15. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  ...mutta kun suurin (voisi sanoa jopa tilastollisesti ainoa merkittävä) määrä terroristeja tulee maahan lentoteitse. Näinpä jonkinasteinen kupuratkaisu on ainoa oikea, siitä vain rakentamaan.
   
  Kersakovi ja Konsta Kepuli tykkäävät tästä.
 16. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Eikös se Simpsoneissa ollut, sellainen kupu?
   
 17. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ai täällä on uusi sith-lordi ilmaantunut kun edellinen joutui pelikieltoon. Shokeeravaa.
   
  Jääkoneenkuljettaja, Fat Cat, Salama15 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 18. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Mutta onhan se kuitenkin hienoa, että meillä täällä Suomessa ollaan huolissaan jostain Meksikon rajan muurista. Vittu, että hävettää nämä mielensä pahoittajat. Ootte oikeasti pahempia kuin Persut ja sitten se mielensä pahoittaminen. Hei, rinkirunkatkaa kaikki ja pollttakaa jenkkien lippu sekä Trumpin näköisnukke porukalla. Eikö ole päivisin oikeesti muuta tekemistä? Meidän oma politiikka kun on oikeasti kuosissa mutta siitä ei ole niin sanottavaa:D
   
 19. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Vanhaleni se viitsiytyy kerran kuussa huutamaan välillä sen puolesta että miksei kukaan arvostele Putinia ja välillä pitäisi keskustella suomen politiikasta. Siihen vähän raivokasta lipun polttelun huutelua ja ironisesti mielensäpahoittajiksi nimeämistä päälle niin kasassa on hieno paketti.

  Mitä tahansa kunhan Trump jätetään rauhaan. Ei Trumpin dissausta kannata ottaa noin henkilökohtaisesti vaikka jakaakin ajattelutavan.

  --------------------------------------

  Trump piti televisioidun puheensa ja hätätilaa ei julistettu joten joku siellä vielä pitää viimeisistä kahleista kiinni. Meksiko on muuttunut muurin suorasta maksajasta kierrellen kaarrellen maksajaksi. Uskomatonta että herra diilintekijä ei kyennyt neuvottelemaan onnistuneesti tuota maksuhommaa kun ei ollutkaan käsikirjoitetusta tv-ohjelmasta kyse.
   
  Hangon keksi, Jääkoneenkuljettaja, Fat Cat ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. sininen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Yankees, NFL, Jokerit 1967-2013
  Lainaus:
  Mikä ongelmasi oikeasti on? Jos sinulla ei ole tähän keskusteluun muuta annettavaa kuin ihmetellä miten teitä muita voi kiinnostaa tämä asia näin paljon, niin pysy poissa tästä keskustelusta. Se on niin helppoa.

  Lisäksi perusoletuksesi on täysin väärä. Ainakaan minä en ole täällä siksi, että olisin amerikkalaisvastainen vaan päinvastoin olen erittäin amerikkalaismyönteinen ja olen asunutkin maassa. Juuri siksi nykyinen kehityksen suunta v-tuttaa ja huolestuttaa. Asiasta on silti oikeus keskustella ihan kenellä tahansa, vaikka ei olisi koskaan käynytkään Amerikassa tai edes Suomen ulkopuolella.
   
 21. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Valehtelet.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 22. Tekno-Kekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedote
  Rick Wilson kirjoitti Daily Beastissa, että Trumpin puhe oli märkä pieru. Kolumnissa on paljon hauskaa, mutta sniff lopputulemaksi jäi sniff että haravoija on lyöty ja alistunut, eikä hän voi enää voittaa itse aiheuttamaansa kriisiä.

  Tästä tietysti seuraa, että päivän parin sisällä Trump heittää taas prompterin sivuun ja korottaa sekä ääntä että panoksia.
   
 23. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
 24. BaronFIN Jäsen

  Liittovaltion budjetin alijäämä on ensimmäisellä kvartaalilla kasvanut vaatimattomat 92 miljardia dollaria 312 miljardiin dollariin. Näillä näkymin 1000 miljardin alijäämä koko vuoden aikana on paperia. Liittovaltion menot eivät ole varsinaisesti kasvaneet, mutta diilintekijän verouudistus on ”romahduttanut” liittovaltion tulot vaikka toisin piti käydä.

  No, noihin lukuihin nähden kannattaakin kiukutella viidestä miljardista muuriin liittyen.
   
 25. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  "Trickle-down" ei toiminutkaan? Tämä on shokeeraavaa, historia on osoittanut kuinka tämä yleensä toimii kuin junan vessa.
   
  dana77 tykkää tästä.