Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Cobol, 09.11.2016 klo 10.25.

 1. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  No, tamahan olisi askel oikeaan suuntaan (”kansallinen hätätila”), rahoitus tulisi Pentagonilta, siella raha kuitenkin menee taysin hukkaan.
  Lainaus:
  Joo, isoin velkoja taitaa olla ykistyiset kansalaiset eli sosiaaliturvaelake rahasto ostaa liittovaltion obligaatioita sijoituksena. Sillainhan taman velan voisi maksaa pois, ei makseta obligaatioita, kansalaiset olisivat ilman elakkeita, eivat varmaan tykkaisi siita (joka tapauksessa tahan elakeohjelmaan tulee leikkauksia 2030-luvulla).
  Parin vuoden paasta velanhoitokulut ovat suuremmat kuin Pentagonille ja Medicaidiin kaytetty raha.

  JOL
   
  Hatchetman tykkää tästä.
 2. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Trumpin koko ajan kiihtyvä trollailu ja uhoaminen valitettavasti tuo mieleen sen, että ajat ovat muuttumassa ja sukupolvet vaihtumassa. Nykyiset diginatiivit ja internetin kasvattamat teinit ovat turtuneet tällaiseen pöljään meininkiin ja pahimmat tapaukset nauttivat sitä enemmän mitä härskimpää meno on. Pakkohan sen on näkyä myös äänestysluukuillakin. Kusipäitä on kiva äänestää, koska kapina ja vahingonilo ajavat ohi terveestä järjestä ja politiikan ymmärryksestä. Tämän päivän kakarat äänestänee kymmenen vuoden päästä vieläkin moniongelmallisempia trolleja johtoasemiin.
   
  arvee ja Pordinard tykkäävät tästä.
 3. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Mutta uskaltaakohan Trump tehdä tätä, kaikki raha joka on pois Pentagonilta, on pois sotateolliselta kompleksilta. Ja sitten Trump kokee JFK:n kohtalon?
   
 4. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Se onkin mielenkiintoista nähdä, että milloin tulee sitten se seuraava vastaisku tälle. Kuinka merkittävää hyvinvoinnin laskua vaaditaan?

  Tuo muurista keskustelu on hyvä esimerkki haluttomuudesta keskustella asioista ja leimata vastapuolta. Trump huutaa muuria. Ja kun vastapuoli sanoo, ettei halua muuria, niin sanotaan niiden vastustavan rajaturvallisuutta. Kuitenkin kongressissakin on ollut esillä monia todennäköisesti tehokkaampia rajavalvontaan kohdistuvia ehdotuksia. Näistä ei voi edes puhua ääneen, vaan aina vaan "Muuri sitä, muuri tätä". Mielikuva muurista on kasvanut paljon todellista tehoa suuremmaksi. Ei edes keskustella muurin ja muiden mahdollisten keinojen tehokkuudesta ja hinnasta. Muuri on yhtä kuin rajaturvallisuus.
   
 5. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Miten Trump on laskenut hyvinvointia?
   
 6. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Niinkö siellä jossain väitettiin? Ihan oikeasti nyt, yritä vähän.
   
 7. Lainaus:
  Diginatiiveista (18-29v.) 55 % äänesti Clintonia ja 37 % Trumpia. 45-64-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat sen sijaan suosivat Trumpia, 52-44 ja 53-45.

  Jos jotain ikäryhmiä haluaa Trumpin valinnasta syyttää, niin kyllähän se on keski-iän ylittäneet eikä diginatiivit.
   
  dana77, RäpyläRepe, Veri ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. Lainaus:
  Tämä on hyvin helppo muutenkin järkeillä omilla kokemuksilla. Mitä nuorempi oli, sitä enemmän oli silmät sinisenä ja lapsen uskoa siihen, että kun yritetään parhaansa niin kaikki onnistuu ja voimme oikeasti muuttaa maailmaa. Vanhemmiten nostaa piru päätään äänestysluukulla, että "mitähän tapahtuu jos tämä oikeasti pääsisi valtaan? Palakoon koko paska!", kun ei kuitenkaan mikään muutu mihinkään. Joskin ne järkevät ihmiset vallassa saavat pyörät pidettyä pyörimässä ja välttävät katastrofeja, vaikka ei muutoksia aikaan saisikaan. Mukava saavutus sekin.

  En olisi silti äänestänyt Trumpia. Minusta koulukiusaajan henkisellä kapasiteetilla varustetut lapset eivät kuulu valta-asemaan.
   
 9. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Johtunee siitä, että 45+ ei osaa KVG ja ovat näin aivan täysin Trumpin suusta tulevan paskan vietävänä.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 10. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Lainaus:
  Tuli oikeastaan aika lämmin ja pörröinen olo tästä tiedosta.
   
 11. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  No nyt täytyy olla vahvasti eri mieltä. No, kyse taisi olla rapakon takaa.

  Terv 45+
   
 12. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Niin no, osa 45+ väestä osaa ilmeisesti myös käyttää googlea koska eivät kaikki äänestäneet väärin.
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Niin, ainoa ongelma on että nuoremmat ihmiset käyvät harmillisen laiskasti vaaliuurnilla. Brexitissäkin taisi läpimenossa olla erittäin merkittävää se, että se iäkkäin ikäryhmä ketkä suunnilleen ainoana eroa (ja sinikantisia passeja) halusivat, käy ahkerimmin äänestämässä.
   
  roottori tykkää tästä.
 14. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  "Trumpin tapa suhtautua välinpitämättömästi totuuteen ja faktoihin raastaa Stavridisin mukaan sotilaan mieltä. "

  Tämä oli amiraali, ex-Natokomentaja James Stavdirisin näkemys Mattisin, Kellyn ja McMasterin Trumpin hallinnosta lähdön syistä.
  Verkkouutisista Timen juttua suomeksi

  Naton ex-komentaja: Tämän vuoksi kenraalit hylkäsivät Donald Trumpin

  Valehtelija ja moraaliton hahmo”, oikeastaan näin luonnehti amiraali Stavridis Donnie-pojua.
   
  Salama15 tykkää tästä.
 15. Hatchetman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aiheeseen ehkä liittyen , Pentagonin esikuntapäällikkö, vara-amiraali Kevin Sweeney erosi juuri palveluksesta. Kiitti kenraali Mattisia, ja ilmoitti, että on aika siirtyä muihin hommiin.
   
  arvee, Konsta Kepuli & Salama15 tykkäävät tästä.
 16. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Suunnitelma on toki typerä, mutta aavistuksen vähemmän typerä se olisi jos appelsiini olisi ylläpitänyt vihollislistansa huomattavasti pienempänä. Nyt ei todellakaan voi vain vetää yhtäläisyysmerkkejä vihollisen ja Kiinan välille. Enemmin voisi sanoa että ystäviä ovat venäjä ja saudit ja harhoissa pohjois-korea. Heiltä sitten vaan lainaamaan?

  Ps. Onko viimeisen parin kuukauden pörssiromahdus ollut Trumpin vika (jos ei niin kenen) ja osuiko hyvin?
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019 klo 22.32
 17. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  When you were young and your heart
  Was an open book
  You used to say live and let live
  (You know you did)
  (You know you did)
  (You know you did)
  But if this ever changin' world
  In which we live in
  Makes you give in and cry
  Say live and let die
  Live and let die
   
  LaTe_Show ja Musta Nuoli tykkäävät tästä.
 18. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Tietotoimisto keräilee elämän käpyjä varastoon seuraavan kuukauden. Kukahan ottaa vetovastuun Trumpin äänitorvena? Animalia ei ole nähty hetkeen, ehkä joku yllätysnimi nyt kun sankarin viitta on tarjolla.

  Ei mulla heitä enempää ole ketjuun tarjota joten tyydyn ihmettelemään ääneen että kauanko Trump aikoo pitää hallintoa suljettuna, kunnes mehikon shekki tulee postissa?
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  En nyt ihan täysin ymmärrä, että miksi tällainen penalty on annettu. Minun mielestäni tässä tapauksessa keskustelua on käyty kuitenkin suhteellisen asiallisesti ja jos nyt jotain pientä piikittelyä on joukossa ollut, niin se on ollut molemminpuoleista. Toki linjaa on tuohon suuntaan vedetty jo jonkun aikaa, mutta aika monessa muussa tapauksessa on perusteluja ollut päätöksien taakse enemmän.
   
 20. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Olihan esim freedom paljon asiallisemmalla linjalla vaikka kaikki Trumpin sekoilut olivatkin vain fake newssia. Tietotoimistolle kaikki jotka kehtaavat arvostella Trumpin neroutta ovat typeryksiä.
   
 21. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Sattui silmään mielenkiintoinen
  artikkeli, jossa puidaan mahdollista
  Goldman Sachsin kaatumista.

  Vaikka Goldman Sachs oli tukemassa Hilary Clintonin kampanjaa (ja on lahjonut monia niin demokraatti kuin republikaanipoliitikkoja), on pankin yksi entisistä johtajajista, Gary Cohn, ollut myös Trumpin talousneuvonantajana.

  Cohn oli mukana Goldman Sachsin ja Kreikan välisissä lainaneuvotteluissa, kun pankki yritti auttaa Kreikkaa sen madonlukujen peittelyissä ja siten edistää Eurokriisiä omien intressiensä vuoksi. Kuten artikkelin lopussa todetaan, jotkut väittävät, että Cohn erosi Trumpin hallinosta, kun tiesi pankin olevan tutkinnan alla sen lehmänkaupoista. Mielenkiintoista nähdä, mitä Trump tekee/sanoo tämän neuvonantajan sekä tämän entisen työnantajan toimista, jos/kun Goldman Sachs joutuu syvemmälle suohon.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  USA:n velka ei ole vielä lähelläkään hallitsematonta. 2017 105% kansantuotteesta ja tuosta on jonkin verran noustu. ´Läskin veroalennukset toki on pistänyt vauhtia tähän asiaan ja USA joutuu jollain konstilla lisäämään tuloja tai vähentämään menoja. Sinnä on muuten rikottu vaalilupaus, valtionvalkaa piti vielä kampanjan aikana maksaa pois. Todellisuus: Veronalennukset -> velanotto kiihtyy.

  Jos ei USA suostu maksamaan velkaansa pois, niin se olisi dollarin valtakauden loppu. Maailman talous vaihtaisi taalat joko euroon tai juaneihin. Kyllä jotain sisäistä mutinaa kuultaisiin, ennen kuin moinen ratkaisu menisi läpi.

  Lainaus:
  Se otti kunnian pörssinoususta, mutta takapakien tunnustaminen ei kuulu läskin ohjelmistoon.

  Talousasiantuntijoiden mukaan USA:n talouden hidastuminen on tulossa ja DT& painaa jarrua kaksin töppösin kauppasotimalla ja valkoisen talon kaaos ylipäätään hidastaa markkinoita. Hallinnon pidempi sulkeminen toimii myös taloutta vastaan.
  Lainaus:
  Kun on katsellut tätä sirkusta ja DT:n esiintymisiä, niin väite vaikuttaa uskottavalta. Uskottavuus ei vielä todista mitään.
  trump amphetamine - Google-haku
  Aika paljon juttua aiheesta löytyy.
   
 23. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Varmaan, mutta kun tässä kontekstissa kaikki Trumpin puolustelijatkin ovat jo kymmeniä sivoja olleet vähintään puusilmäisiä fanipoikia, mutta satunnaisesti myös idiootteja, imbesillejä ja muita. Minusta tämä on ollut keskustelu jossa on annettu ja otettu molemminpuolin ja niinkauan kun itse argumentit ovat perusteltuja, niin homma on ollut ok.
   
 24. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tähän täytyy todeta kuinka ne kaikki muutkin vetää kyllä. Joo, ei varmaankaan kaikki, mutta se on todella yleistä eri ammattikunnissa. Ei se ole pelkästään elokuvissa missä vähän puku päällä vedellään ennen jotain tärkeitä juttuja.

  Kuuluu kulttuuriin.
   
 25. Lainaus:
  Näin on. Siinä missä Suomessa ajatellaan yleensä Marko Jantusta, tai jotain muuta, niin yhdysvalloissa amfetamiinia menee mielettömät määrät ihan lääkkeinä. Kulttuuri suosii ylisuorittamista ja sankaritekoja, jolloin koulusta lähtien kaikissa yhteiskuntaluokissa haetaan etua esim. näillä lääkkeillä. Suurin osa varmasti tosin on ihan diagnosoituja vaivoja, joiden lääkkeiksi eri amfetamiineja määrätään, eikä käytössä ole motiivina välttämättä suorituksen parantaminen tai huumaava vaikutus.

  Jaa, että onko nuo koukussa piriin? Varmasti ovat sankoin joukoin, kuten kahviin ja alkoholiin. DT ei lähtökohtaisesti välttämättä tosin eroa valtaväestöstä mitenkään. Voihan se toki erotakin ja olla ihan kunnon nisti :)