Yli 12-vuotias voi suomessakin kieltää vanhemmiltaan terveystietojen näkemisen.
Näin valitettavasti on. Olisi oikein mukava tietää mistä päästä poliittista kenttää/virkamiehistöä tällainen on lähtöisin.
Yli 12-vuotias voi suomessakin kieltää vanhemmiltaan terveystietojen näkemisen.
Niin, itse näen että koulun ei tule salata alaikäisen lapsen sosiaalisterveydellisiä asioita hänen vanhemmiltaan. On vanhemman oikeus tietää kun kyseessä on alaikäinen lapsi. Tämä menee osaltani jankkaamiseksi täällä niin en tästä enää keskustele.
Ja kun tätä asiaa on täällä verrattu seksuaaliseen suuntautumiseen, niin en itse voi näitä verrata samanlaisina asioita. Seksuaalinen suuntautuminen on sitä, minkälaisista ihmisistä ihminen viehättyy, joka on kuitenkin eri asia kuin lapsen sukupuoli.
Käytännössä asukaskohtaista BKT:tä kantaa hyvin pieni hyperrikkaiden joukko. Yhdysvaltain keskiluokasta valtaosa on eurooppalaista keskiluokkaa pitkällä perässä - itse asiassa niin pitkällä, että merkittävä osa siitä menisi meillä alimpiin varallisuusluokkiin.
Talouspoliittisesti liberalistisen tai libertaristisen osan oikeistoa on hämmentävän vaikeata sisäistää sitä, että tietyn rajan jälkeen tulo- ja varallisuuserot - siis äärimmäisinä - alkavat sulkea pelikenttää ja jähmettää yhteiskunnallista kilpailua (mikä kilpailu on siis loistava asia yhteiskunnan dynaamisuuden ja elinvoiman suhteen). Alkaa syntyä yhä enemmän pysyvää rälssiä ja pysyvää alaluokkaa. Rahalla ostetaan menestystä ja vaimennetaan kilpailua, osattomuudella jäädään vaikeutuvan kilpailun ulkopuolelle kokonaan. Ei tosiaan ole mikään ihme, että etenkin alempi keskiluokka (mutta vähitellen keskiluokan muutkin osat) alkavat olla kasvavan raivon ja tyytymättömyyden vallassa. Saapa nähdä mihin tämä yhä jatkuva kehityskulku lopulta tulee johtamaan.Yhdysvaltain yhteiskunnan sisäiset varallisuuserot ovat täysin sairaalla tolalla.
Yhdysvaltalaisista kotitalouksista 2/3 asuu omakotitalossa, ja niistä vain hyvin pieni osa on vuokra-asuntoja. Omakotiasuntojen mediaanikoko on peräti 200 neliömetriä. Keskiluokka asuu mukavasti, mutta totta että kaikista välttämättömistä menoista itse huolehtiminen luo stressiä ja painetta elämään.
Iltalehti uutisoi etusivun otsikolla, kuinka John Bolton väitti vuonna 2020 muistelmateoksessaan, että Trump olisi kysynyt onko Suomi osa Venäjää. Otsikko toteaa Trumpin todella sanoneen näin: ”Onko Suomi vielä osa Venäjää” kysyi Donald Trump.
Tästä samasta aiheesta uutisoitiin siis reilu 4 vuotta sitten. Nyt täysin puolueettoman median mielestä on tarve nostaa vuosien takaisia otsikoita uudelleen etusivulle. Toki siitä ei mainita mitään, että samasta aiheesta on uutisoitu vuosia sitten.
Olen päätynyt vuosikymmenten opettamana kannattamaan niin USA:ssa kuin EU:ssakin suppeaa ainoastaan välttämättömän minimin ja pakolliset ulkoiset turvallisuustehtävät hoitavaa liittovaltiota, ja korkeaa jäsenvaltioiden itsenäistä päätösvaltaa kaikesta muusta. Erityisesti Euroopan pienten valtioiden olisi kukoistaakseen tähdellisen tärkeää ajaa kansallisesti tärkeimpien strategisten toimialojensa menestystä turvaavaa politiikkaa. Tämän Suomi on pahoin laiminlyönyt EU-jäsenyytensä aikana. Myös USA:ssa osavaltioiden välinen kilpailu vahvistaa talouden kokonaisuuden dynamiikkaa. Samojen ratkaisujen ylhäältä soveltaminen Floridaan ja Alaskaan ei ole kovin viisas ajatus. Liittovaltiotasolla olen taipuvainen tukemaan republikaanien ajattelua liittovaltion roolista. Osavaltiotaso on monisäikeisempi juttu.
Hyvin sanottu, siis koko tuo teksti - minusta on täysin ilmeinen järki siinä, että euroalueen ytimestä tulisi oikea liittovaltio. Meidän siihen ei pitäisi kuulua, mutta Saksa, Ranska, Benelux, Italia, Espanja jne.EU on oman kehityksensä jarru niin kauan kuin emme kykene päättämään, halutaanko EU:n olevan liittovaltio vai ei.
Mikä Suomi sitten olisi? Territorio, jolla olisi yksi parlamentissa yksi kuuntelujäsen vailla äänioikeutta.Hyvin sanottu, siis koko tuo teksti - minusta on täysin ilmeinen järki siinä, että euroalueen ytimestä tulisi oikea liittovaltio. Meidän siihen ei pitäisi kuulua, mutta Saksa, Ranska, Benelux, Italia, Espanja jne.
Norja, Sveitsi, Islanti - käytännössä jo Ruotsi ja Tanska omilla valuutoillaan ovat potentiaalisesti (ja osin käytännössäkin) vapaampia valitsemaan oman tiensä. Kansallisvaltiolla on tietty (etenkin kulttuurinen) merkitys: meille pohjoismaana Euroopan liittovaltio olisi askel taaksepäin, jo euro oli jälkikäteen ajateltuna liikaa.Mikä Suomi sitten olisi? Territorio, jolla olisi yksi parlamentissa yksi kuuntelujäsen vailla äänioikeutta.
Tottahan tuo iltalehden juttu on. Ei mitään lämpöä Melanian puolelta. Antoiko Donald poskisuudelman, vai kuiskutteliko jotain korvaan? Vaikuttaa siltä, että Melanialla oli kiire pois tuosta epämielllyttävästä tilanteesta.Näin kehonkielen asiantuntija kommentoi Trumpien suukottelua: ”Ei millään tavalla vastannut”
Kehonkielen asiantuntijan Sami Sallisen mukaan Melania Trump vaikutti miehensä rinnalla ”näyttelyesineeltä”.www.iltalehti.fi
Lisää totuttua kuonaa Iltalehden malliin. Oikein kunnon likasankojournalismia.
Jos edes vähääkään Jenkeissä linja sama enpä ihmettele Trumpin suosiota.
Tottahan tuo iltalehden juttu on. Ei mitään lämpöä Melanian puolelta. Antoiko Donald poskisuudelman, vai kuiskutteliko jotain korvaan? Vaikuttaa siltä, että Melanialla oli kiire pois tuosta epämielllyttävästä tilanteesta.
Tottahan tuo iltalehden juttu on. Ei mitään lämpöä Melanian puolelta. Antoiko Donald poskisuudelman, vai kuiskutteliko jotain korvaan? Vaikuttaa siltä, että Melanialla oli kiire pois tuosta epämielllyttävästä tilanteesta.
Nämä analyysit on jotain taidetta. Odotetaan Bidenin hellyydenosoituksia ja analysoidaan myös, eikö?
Bideniltä ei koskaan ole tällaista teatteria nähty, joten tämän suuntaista analyysiä tuskin päästään tekemään.Nämä analyysit on jotain taidetta. Odotetaan Bidenin hellyydenosoituksia ja analysoidaan myös, eikö?
En usko, että amerikkalaiset piittaavat voitonvarmuudesta ja lesoilusta ainakaan negatiivisesti, sillä he rakastavat voittajia. Mies, joka väistää luodit ja tuo takaisin menneet happy days -ajat.Mun silmään Trump vaikuttaa liian voitonvarmalta ja tuo saattaa kääntyä häntä vastaan. Töitä pitää vielä tehdä.
Myös Ranskassa gallupit pettivät.
Tästä ihan samaa mieltä. Markkinatalous on kyllä hyvin todennäköisesti se paras vaihtoehto kehityksen kannalta, mutta sen täytyy olla minun mielestäni toimiakseen oikealla tavalla säänneltyä. Muuten käy juuri noin kuin tuossa mainitset, että tietyn rajan jälkeen systeemi alkaakin olla kehittymisen ja hyvinvoinnin jarru. Näin on minusta jo USA:ssa käynyt. Tämä keskustelu aiheesta tahtoo vaan olla sekin nykyisin aika polarisoitunutta. Jos kritisoit tätä vapaata markkinataloutta, niin sinua aletaan heti leimaamaan kommariksi ja kyselemään että "No olikos se neuvostosysteemi sitten yhtään parempi häh?". No ei ollut, mutta täysin vapaan markkinatalouden ja neuvostomallisen suunnitelmatalouden välillä on siinäkin erilaisia välimuotoja, joista pitäisi osata vaan valita se toimivin kompromissi. Joskus siinä minusta onnistuttiin, mutta nyt on menty jo jonkin aikaa ihan väärää latua. Trumpin nousu ja Euroopassakin tapahtunut ja tapahtuva rikkovien voimien nousu on minusta aika selkeä merkki tästä, koska näiden voimien nousu lähtee juuri sieltä alueilta ja niistä ihmisryhmistä, mitkä ovat pahiten jääneet tässä kehityksessä jalkoihin.Talouspoliittisesti liberalistisen tai libertaristisen osan oikeistoa on hämmentävän vaikeata sisäistää sitä, että tietyn rajan jälkeen tulo- ja varallisuuserot - siis äärimmäisinä - alkavat sulkea pelikenttää ja jähmettää yhteiskunnallista kilpailua (mikä kilpailu on siis loistava asia yhteiskunnan dynaamisuuden ja elinvoiman suhteen). Alkaa syntyä yhä enemmän pysyvää rälssiä ja pysyvää alaluokkaa. Rahalla ostetaan menestystä ja vaimennetaan kilpailua, osattomuudella jäädään vaikeutuvan kilpailun ulkopuolelle kokonaan. Ei tosiaan ole mikään ihme, että etenkin alempi keskiluokka (mutta vähitellen keskiluokan muutkin osat) alkavat olla kasvavan raivon ja tyytymättömyyden vallassa. Saapa nähdä mihin tämä yhä jatkuva kehityskulku lopulta tulee johtamaan.
Näin kehonkielen asiantuntija kommentoi Trumpien suukottelua: ”Ei millään tavalla vastannut”
Kehonkielen asiantuntijan Sami Sallisen mukaan Melania Trump vaikutti miehensä rinnalla ”näyttelyesineeltä”.www.iltalehti.fi
Lisää totuttua kuonaa Iltalehden malliin. Oikein kunnon likasankojournalismia.
Jos edes vähääkään Jenkeissä linja sama enpä ihmettele Trumpin suosiota.