Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 392 885
  • 3 327

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Liiketalouden ehdoilla, vaikka ei niin kauhean menestyksellisesti, jos vähän googlaa, mutta anyway, monesta seikasta voi huomata, että aika amatöörimaisellä otteella kampanja etenee...


Mitä tulee kampanjan etenemiseen amatöörivoimin, niin siltähän se näyttää ainakin meille ulkopuolisille. Paljonko siinä näkymässä on faktaa, paljonko luotua väärää kuvaa, sitä en tiedä. Trump joka tapauksessa möläyttelee mitä sattuu, mutta jos se(kin) nostaa suosiota, vaikea sanoa, onko kyseessä jo ammattimaisesti suunnitellut möläytykset.

Demokraattien kampanjaa on paljon kehuttu ja osana sitä varsinkin Michelle Obaman viimeistä puhetta, josta monet asiantuntijatkin ovat aivan hullaantuneita. Omin silmin (luin sen eilen) näyttää siltä, että moni runsaita kehuja jakanut ei ole puhetta kuunnellut tai lukenut. Esimerkiksi eilen radiossa korkealle arvostamani Rauli Virtanen totesi Michellen puheen menneen suoraan historiaan. Pelkään Virtasen tarkoittaneen puheen merkitystä.

Onko Michellen puheessa kyse samasta asiasta kuin Hillaryn ammattimaiseksi kuvitellussa kampanjassa? Ei ihan nähdä, mitä todellisuudessa tapahtuu. Toistaiseksi Hillaryn kampanjaan voi liittää mm. seuraavan saldon:

* demokraattien kansallisen komitean puheenjohtaja Debbie Wasserman Schultz ilmoitti viikko sitten eroavansa, koska puoluejohto suosi Hillary Clintonia presidentiksi ja pyrki aktiivisesti estämään Bernie Sandersin valinnan demokraattien ehdokkaaksi.

* yhdessä vuodetussa sähköpostiketjussa puolueen työntekijät keskustelivat, kuinka he voisivat levittää huhuja Sandersin väitetystä ateismista konservatiivisissa osavaltioissa. Sanders on juutalainen, mutta hän puhuu harvoin uskostaan.

* Hillary Clintonille hävinnyt Bernie Sanders erosi sittemmin demokraateista ja on jälleen sitoutumaton tms.

Jälki on miten tahansa arvioiden karmeaa ja todella kaukana niistä arvoista, joista Hillary puhuu ja joita hän puheissaan ja kirjoituksissaan korostaa. Jotta vältytään väärinymmärrykseltä, huomautan, että kyse on Hillaryn takana olevista erilaisista kampanjavoimista. Hillary itse on toki - tietenkin - absoluuttisesti kiistänyt tietävänsä yhtään mitään, yhtään mistään. Kuten aina. Demokraattien kampanjan tasosta kursiivilla oleva teksti kertoo kuitenkin paljon.

Todellista, täydellistä tunarointia ja ihmisoikeuksien polkemista.
 
Viimeksi muokattu:
Jälki on miten tahansa arvioiden karmeaa ja todella kaukana niistä arvoista, joista Hillary puhuu.

Näin Clinton totesi torstain puheessaan: "I believe that our economy isn’t working the way it should because our democracy isn’t working the way it should."

Demokraattien esivaaleissa tosiaan demokratia pelasi ihan vimpan päälle. Esim. Rhode Islandilla suljettiin tämän videon mukaan kaksi kolmasosaa äänestyspaikoista ja tehtiin kaikki voitava, jottei Sanders vain voittaisi:
Rhode Island Democratic Establishment Cheats For Hillary - YouTube

Huffington Post kirjoittaa siitä, miten Arizonassa ja New Yorkissa pantiin toimeen puhdistuksia, joilla äänioikeutettujen joukosta poistettiin epämieluisia uusia demokraattien jäseniä, joiden oli perusteltua odottaa äänestävän väärää ehdokasta. Brooklynissa vietiin äänioikeus 126 000:lta ihmiseltä. Väitetyistä väärinkäytöksistä käynnistettiin tutkinta, jonka johtoon valittiin Hillary Clintonin delegaatti. Ovensuukyselyiden ja lopullisten vaalitulosten välillä oli Huffington Postin mukaan aivan käsittämätön epäsuhta:
Only Voter Suppression Can Stop Bernie Sanders

Nämäkin uutiset on toki varmasti helppo ohittaa olankohautuksella ja todeta, että tuo nyt on tuollaista punaniskaisten, NRA:ta fanittavien ksenofobiöyhöttäjien foliohattuilua. Niiden samojen, jotka kouluaikoinaan vain häiriköivät luokan perällä ja jotka uskovat, että Michelle Obamalla on penis.

Hillary on absoluuttisesti kiistänyt tietävänsä yhtään mitään yhtään mistään, kuten aina.

Mistään ei mietään tiedä mutta sen verran tietää kuitenkin, että osasi julkaista tällaisen lausunnon Debbie Wasserman Schultzista, kun tämä oli kärähtänyt Sandersiä vastaan vehkeilemisestä:

I want to thank my longtime friend Debbie Wasserman Schultz for her leadership of the Democratic National Committee over the past five years. I am grateful to Debbie for getting the Democratic Party to this year’s historic convention in Philadelphia, and I know that this week’s events will be a success thanks to her hard work and leadership. There’s simply no one better at taking the fight to the Republicans than Debbie–which is why I am glad that she has agreed to serve as honorary chair of my campaign’s 50-state program to gain ground and elect Democrats in every part of the country, and will continue to serve as a surrogate for my campaign nationally, in Florida, and in other key states. I look forward to campaigning with Debbie in Florida and helping her in her re-election bid–because as President, I will need fighters like Debbie in Congress who are ready on day one to get to work for the American people.
 
Viimeksi muokattu:

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Demokraattien esivaaleissa tosiaan demokratia pelasi ihan vimpan päälle. Esim. Rhode Islandilla suljettiin tämän videon mukaan kaksi kolmasosaa äänestyspaikoista ja tehtiin kaikki voitava, jottei Sanders vain voittaisi:
Rhode Island Democratic Establishment Cheats For Hillary - YouTube

En pääse nyt katsomaan videota, tilanne on sellainen, mutta niin paljon kiinnostuin, että googlailin asiasta. Lukemani parin artikkelin mukaan äänestyspaikkojen sulkemisesta oli tehty päätös tammikuussa ja tapa oli tyypillinen Rhode Islandilla, jossa ollaan tässä asiassa säästäväisiä. Molemmat artikkelit totesivat huolen, että ihmiset, jotka eivät tunne Rhode Islandin käytäntöjä esivaaleissa, koska eivät ole aiemmin äänestäneet esivaaleissa, voivat hämmentyä tästä. Boston Globen jutusta sain käsityksen, että nämä sulkemiset koskivat molempien puolueiden esivaaleissa RI:lla. Kyse oli siis alueen, ei puolueiden, käytännöstä.
 
Lukemani parin artikkelin mukaan äänestyspaikkojen sulkemisesta oli tehty päätös tammikuussa ja tapa oli tyypillinen Rhode Islandilla, jossa ollaan tässä asiassa säästäväisiä.

Käytäntö on yleinen mutta silti ennakkoäänestyspaikkoja oli vuoden 2008 vaaleihin verrattuna 34 vähemmän. Lainsäätäjät olivat kovin haluttomia kommentoimaan Young Turksin toimittajalle sitä, miksi asia oli näin. Yksi osavaltion senaatin harvoista Sandersin tukijoista oli sitä mieltä, että noin pienessä äänestyspaikkojen määrässä ei ollut mitään järkeä:
Poll Closures Impact Bernie Sanders RI Victory - YouTube

Kyse oli siis alueen, ei puolueiden, käytännöstä.

Saattaa tosin demokraateille olla tuo äänestyspaikkojen määrä hieman tärkeämpi asia osavaltiossa, jonka he voittivat esim. vuoden 2012 vaaleissa luvuin 63-35. Rhode Islandin osavaltion senaatissa heillä on 32 jäsentä republikaanien viittä vastan.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kun nyt ensin on tullut kehuttua Trumpin kampanjastrategiaa, on pakko todeta että onkohan nyt Trump mennyt tekemään ensimmäisen oikean virheen tämän muslimi-sotilas-casen kohdalla. DNC on saattanut kyllä rakentaa mestarillisen ansan Trumpille johon hän sitten ajoi täysillä päin, mutta siitä huolimatta, tuntuisi että nyt ei ihan mennyt Trumpilta putkeen. On sikäli myös vaikea seivata tuota enää muuten kuin aidosti pyytämällä anteeksi "please, could someone think of the soldiers, support our troops" jne. koska kyllähän kuolleet jenkkisotilaat ovat pyhistä pyhintä jenkkilän politiikassa ja on todella riskialtista lähteä tielle missä ei täysimääräisesti nöyristellä kuolleiden edessä (vaan kuten Trump teki, yritti siirtää huomion muualle, epäonnistuen siinä).
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kun nyt ensin on tullut kehuttua Trumpin kampanjastrategiaa, on pakko todeta että onkohan nyt Trump mennyt tekemään ensimmäisen oikean virheen tämän muslimi-sotilas-casen kohdalla. DNC on saattanut kyllä rakentaa mestarillisen ansan Trumpille johon hän sitten ajoi täysillä päin, mutta siitä huolimatta, tuntuisi että nyt ei ihan mennyt Trumpilta putkeen.
Trumpia suorasanaisesti julkisessa puheenvuorossa solvaava islaminuskoisen sotasankarin isä tuntuu vähän liian sopivalta yhdistelmältä ollakseen sattumaa. Voin hyvin kuvitella, että demokraatit jättävät sinne tänne tälläisiä täkyjä ja toivovat että joku tärppää ja nyt osui heti jackpot.

Vaikea sanoa onko syynä enemmän Trumpin kyvyttömyys kestää kritiikkiä vai liioiteltu itsevarmuus sen suhteen, että hän voi puhua ihan mitä tahansa, mutta tuo on kyllä aivan järjetön paikka lähteä vittuilemaan. Se on ihan presidentiksi hakemisen alkeiskurssin juttuja USA:ssa, että sotilaita tai heidän sukulaisiaan ei ikinä, koskaan eikä missään yhteydessä voi arvostella. Aika paljon laineita nostatti jo se aikaisempi näkemys McCainin sotasankaruudesta ja tämä on varmaan vielä isompi tössi.

En millään usko, että Trump lähtee tapausta pyytelemään anteeksi. Hänen koko kampanjansa on perustunut "vahvuuden" näyttämiseen jokaisessa välissä. Olkoonkin, että se vahvuus on ilmeisesti tässä tapauksessa kaikille vittuilemista ja päättömien väitteiden ja lupausten julistamista. Anteeksipyyntö ei mitenkään sovi siihen kuvaan, jonka Trump on itsestään rakentanut. Eiköhän huomiota yritetä vierittää muualle jollain uudella Crooked Hillary-läpällä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olettaen, että linkissä olevat Trumpin näkemykset sunnuntailta ovat väärentämättömiä, Trumpin ulkopolitiikka ei ainakaan perustu tosiasioiden selvittämiseen, saati niiden myöntämiseen. Vaikka ulkopolitiikka ei marraskuun vaaleissa ole isossa roolissa, Trump on kuin yksinkertaistettu painos eurooppalaisesta äärioikeistolaisesta jalkapallohuligaanista. Putinista ja Ukrainan tilanteesta Trump loihtii seuraavan lausuman:

"He's not going into Ukraine, OK, just so you understand. He's not going to go into Ukraine, all right? You can mark it down. You can put it down. You can take it anywhere you want."

Toimittajan huomautukseen, että Venäjä on kyllä jo rynninyt Ukrainaan, Trump toteaa lakonisesti:

"But you know, the people of Crimea, from what I've heard, would rather be with Russia than where they were."

Haastattelussa Trump antaa syystäkin kyytiä Obaman heikkoudelle siitä, että hänessä ei ollut miestä tekemään yhtään mitään kun Putin vei Krimin. Mutta oleellista mielestäni on se, että Trump katsoo nyt Krimin kuuluvan Venäjälle ja krimiläisten olevan asiasta samaa mieltä. Tämä siis tilanteessa, jossa Venäjä ensin hyökkäsi vastoin sopimuksia toiseen valtioon, nappasi siitä osan itselleen ja pisti pystyyn kaikkien toisinajattelijoiden vainot. Alla linkissä esimerkkinä tataarit.

Donald Trump says Vladimir Putin is 'not going to go into Ukraine,' despite Crimea - CNNPolitics.com
Venäjän miehityshallinnon julmuus Krimillä paljastuu – tataareja vainotaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
 
Joo o. Onhan toi Trump ihan sekasin ja ei todellakaan tiedä hyvää kenellekään muulle kuin putelle, jos Trump valitaan. Miten kukaan suomalainen voi haluta Trumpista presidenttiä? Jätkä ei tiedä mistään yhtään mitään. En ihmettelisi yhtään, jos Trump saa rahoitusta suoraan kremlistä, sillä en ole tuollaista paskaa kuullut kenenkään amerikkalaisen syytävän Venäjästä koskaan. Ihan uskomaton jätkä.
 
Putin varmaan hieroo jo käsiään Trumpin valinnan puolesta, sillä silloin Venäjällä on lähes vapaat kädet ottaa alueita mistä vaan. Trump varmaan antaisi koko Euroopan Venäjälle. jotta USA:n ja Venäjän suhteet palautuisivat.
 

Vahtimestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
"He's not going into Ukraine, OK, just so you understand. He's not going to go into Ukraine, all right? You can mark it down. You can put it down. You can take it anywhere you want."

Toimittajan huomautukseen, että Venäjä on kyllä jo rynninyt Ukrainaan, Trump toteaa lakonisesti:

"But you know, the people of Crimea, from what I've heard, would rather be with Russia than where they were."

Kampanja, joka perustuu heittoihin ("I know more about ISIS than generals do") vailla mitään faktapohjaa on loppusuoralla presidentinvaaleissa ja itseasiassa pelottavan lähellä valintaa. Only in America?

Näyttää tosin siltä, että Trumpilta alkaa paletti hajoamaan. Sen verran stipluja muutaman päivän sisään, joista ehdottomasti pahin tuo vastahyökkäys Khanin perheeseen.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
"But you know, the people of Crimea, from what I've heard, would rather be with Russia than where they were."

Haastattelussa Trump antaa syystäkin kyytiä Obaman heikkoudelle siitä, että hänessä ei ollut miestä tekemään yhtään mitään kun Putin vei Krimin. Mutta oleellista mielestäni on se, että Trump katsoo nyt Krimin kuuluvan Venäjälle ja krimiläisten olevan asiasta samaa mieltä. Tämä siis tilanteessa, jossa Venäjä ensin hyökkäsi vastoin sopimuksia toiseen valtioon, nappasi siitä osan itselleen ja pisti pystyyn kaikkien toisinajattelijoiden vainot.

No mitä itse olen kuullut venäläisiltä tutuiltani niin he ovat sitä mieltä, että krimillä asuu venäläisiä jotka halusivat alueen kuulua mieluummin Venäjälle. Olen siis Venäjällä pari kertaa itsekin käynyt. Nyt joku varmasti sanoisi, että no totta kai venäläinen on Putinin puolella. No joo, mutta kyllä hänenkin toimiaan kansa arvostelee. Minä en puolustele Putinia, enkä Trumpia mutta onhan Venäjän kansa kokenut vääryyttä. Politiikka on haiskahtanut esim. nyt olympialaisissa ja vaikkapa Euroviisuissa aika pahasti. Saa olla eri mieltä mutta perustelut.

Trump tosiaan vaikuttaa antavan Putinille nyt leikkikenttää mutta epäilen, että hän mihinkään hyökkää
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onhan tuo helvetin koomista (tai olisi jos se ei kyse olisi vakavasta asiasta), että Trump samaan aikaan kritisoi Obamaa siitä että hän on heikko kun ei pystynyt estämään Krimin valtausta ja samaan aikaan Trump itse kertoo, että maa aikaa eristäytyä ja lopettaa maailman poliisina toimimisen. Voiko enempää kaksilla rattailla ajaa?
 
K

kiwipilot

No mitä itse olen kuullut venäläisiltä tutuiltani niin he ovat sitä mieltä, että krimillä asuu venäläisiä jotka halusivat alueen kuulua mieluummin Venäjälle.

Ja täten Venäjän suorittama kansainvälisten sopimusten vastainen Krimin valtaaminen oli perusteltua? Ymmärrän, että pari reissua naapuuriin muutamalla paikallisella frendillä höystettynä voi antaa asiaan - miten sen nyt sanoisi - erilaisen näkökulman. Olisi kuitenkin asiallista lähestyä asiaa hieman laveammalla perspektiivillä. Mitä jos vironvenäläiset päättävät haluavansa kuulua mieluummin Venäjään? Olisiko siinä mielestäsi oikeutusta Viron palautukselle Neuvos... siis Venäjän yhteyteen?
 
Ja täten Venäjän suorittama kansainvälisten sopimusten vastainen Krimin valtaaminen oli perusteltua? Ymmärrän, että pari reissua naapuuriin muutamalla paikallisella frendillä höystettynä voi antaa asiaan - miten sen nyt sanoisi - erilaisen näkökulman. Olisi kuitenkin asiallista lähestyä asiaa hieman laveammalla perspektiivillä. Mitä jos vironvenäläiset päättävät haluavansa kuulua mieluummin Venäjään? Olisiko siinä mielestäsi oikeutusta Viron palautukselle Neuvos... siis Venäjän yhteyteen?
Joo ja monissa maissa on suuria vähemmistöjä toisen maan asukkaita.. Riikassa on melkein puolet asukkaista venäläisiä.. siitä vaan äänestämään Riika osaksi Venäjää! On tuokin logiikka :D:D. Tämähän tarkoittaa vaan sitä, että ei kannata antaa mihinkään kaupunkiin syntyä äänekästä ja suuriosuuksista vähemmistöä (tai jopa enemmistöä), joka voi sitten joidenkin logiikalla alkaa vaatia liittämistä johonkin muuhun maahan. Kuuluisi melkein nauruketjuun nämä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No mitä itse olen kuullut venäläisiltä tutuiltani niin he ovat sitä mieltä, että krimillä asuu venäläisiä jotka halusivat alueen kuulua mieluummin Venäjälle. Olen siis Venäjällä pari kertaa itsekin käynyt.

Aivan, ja varmasti paljonkin löytyy niitä, jotka kannattavat Krimin Venäjään liittämistä.

Jos Venäjään kuulluvassa Karjalassa kysyttäisiin suomensukuisilta, että haluatteko esimerkiksi ison eläkkeen ja paremmat palkat liittymällä Suomeen, varmaan useampikin kannattaisi liittymistä. Se ei kuitenkaan anna Suomelle laillista perustetta hyökätä Venäjälle ja vallata Karjalaa takaisin.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Aivan, ja varmasti paljonkin löytyy niitä, jotka kannattavat Krimin Venäjään liittämistä.

Jos Venäjään kuulluvassa Karjalassa kysyttäisiin suomensukuisilta, että haluatteko esimerkiksi ison eläkkeen ja paremmat palkat liittymällä Suomeen, varmaan useampikin kannattaisi liittymistä. Se ei kuitenkaan anna Suomelle laillista perustetta hyökätä Venäjälle ja vallata Karjalaa takaisin.

Ei todellakaan ja siksi kirjoitinkin että en puolusta Putinia. Teko ei ollut mitenkään oikeutettu vaikka kuinka joku sitä haluaisikin
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Ja täten Venäjän suorittama kansainvälisten sopimusten vastainen Krimin valtaaminen oli perusteltua? Ymmärrän, että pari reissua naapuuriin muutamalla paikallisella frendillä höystettynä voi antaa asiaan - miten sen nyt sanoisi - erilaisen näkökulman. Olisi kuitenkin asiallista lähestyä asiaa hieman laveammalla perspektiivillä. Mitä jos vironvenäläiset päättävät haluavansa kuulua mieluummin Venäjään? Olisiko siinä mielestäsi oikeutusta Viron palautukselle Neuvos... siis Venäjän yhteyteen?

Joo ja monissa maissa on suuria vähemmistöjä toisen maan asukkaita.. Riikassa on melkein puolet asukkaista venäläisiä.. siitä vaan äänestämään Riika osaksi Venäjää! On tuokin logiikka :D:D. Tämähän tarkoittaa vaan sitä, että ei kannata antaa mihinkään kaupunkiin syntyä äänekästä ja suuriosuuksista vähemmistöä (tai jopa enemmistöä), joka voi sitten joidenkin logiikalla alkaa vaatia liittämistä johonkin muuhun maahan. Kuuluisi melkein nauruketjuun nämä.

Joo ymmärrän mitä tarkoitte ja hieman huonosti perustelin. No teidän mainitsemanne Viro ja Latvia, joo kuuluivat nekin neukkuliittoon mutta on se vähän eri asia silti koittaa yhdistää erillisiä valtioita kuin alue joka maahan kuului ennen ja on yhä paljon enemmän venäläisasutettu kuin vaikka tuo Riika. Nytkin vähän ontuu perustelu varmasti mutta vähän vaikea selittää tätä. Mutta niinkuin yllä sanoin en tippaakaan puolustele tekoa. Se oli väärin vaikka alue olisi pelkkiä venäläisiä täynnä.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miksi ketjussa, jonka otsikossa lukee "Yhdysvaltojen presidentinvaalit", puhutaan lähinnä Putinin Venäjästä?

Ihmettelen, jos jenkkien ääri-isänmaallinen kansanosa ostaa Trumpin halventavat kannanotot sotasankarin vanhemmista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miksi ketjussa, jonka otsikossa lukee "Yhdysvaltojen presidentinvaalit", puhutaan lähinnä Putinin Venäjästä?

Kai se johtuu siitä, että samasta puhuvat US some ja mediat, koska Trump on pari kertaa nostanut asian esille ja nyt uutena hyvin erikoisella tavalla.
 

Vahtimestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Miksi ketjussa, jonka otsikossa lukee "Yhdysvaltojen presidentinvaalit", puhutaan lähinnä Putinin Venäjästä?

Ihmettelen, jos jenkkien ääri-isänmaallinen kansanosa ostaa Trumpin halventavat kannanotot sotasankarin vanhemmista.

Koska Trumpin päästessä valtaan on mahdollisuus, että Putinin Venäjä pääsee mellastamaan Euroopassa vähän vapaammin uuden POTUSin keskittyessä muurien rakentamiseen omille rajoille.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Olisi varmaan kaikille paras ratkaisu, jos sen Obaman jättäisi tonne vielä yhdeksi kaudeksi.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Olisi varmaan kaikille paras ratkaisu, jos sen Obaman jättäisi tonne vielä yhdeksi kaudeksi.

Veikkaanpa että siirtyy Trumpin valtakaudelle perustuslain muokkaukset presidentin maksimikausien määrän suhteen - Obama ei enää taida keretä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Olisi varmaan kaikille paras ratkaisu, jos sen Obaman jättäisi tonne vielä yhdeksi kaudeksi.
Sinänsä mielenkiintoinen tilanne, että kuka tahansa finaaliin edennyt edellisistä neljästä jenkkien presidentinvaalista olisi mieluisampi vaihtoehto varmasti monille kuin kumpikaan tämän hetken ehdokkaista.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Nyt tuli jo sellaista populismia Trumpilta, joka voi kääntyä häntä itseään vastaan. Huomaa kyllä, että Trump on politiikassa keltanokka. Ei sitten yhtään pelisilmää Krim-kannanotossa.

Mutta joo, onhan tässä jenkeillä varmasti historian heikoin finaalikaksikko. Äänestäjäraukat.
 
Wikileaks ja Clinton ojensivat Trumpille kaiken momentumin hopeatarjottimella. Trump päätti heittää tarjottimen seinään ja huutaa "rättipäät helvettiin". On se melkoinen veijari, kun saa fiksatuilla vaaleilla ehdokkaaksi päässeen Hillarynkin näyttämään oikein sympaattiselta vaihtoehdolta. Tämä tarkoittanee sitä, että demokraatteihin pettyneet voivat vaa'ankieliosavaltioissakin äänestää ihan huoletta pikkupuolueita tai jäädä kotiin vailla pelkoa siitä, että tekisivät näin Trumpista presidentin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös