Maolaisuus ei ole uskonto, vaan lasketaan poliittisiin ideologioihin ja henkilökultteihin.
Luulen, ettei tämä uskontojen ja muiden kuin uskonnollisten järjestelmien pahuuden vertailu johda mihinkään. Voidaan ottaa lukuisia esimerkkejä historiasta, joissa uskontojen varjolla on tehdä hirmutekoja. Mutta uskonnollisten ihmisten vasta-argumentti tähän on, että se ei ole ollut sitä oikeaa uskonnollisuutta, vaan sen irvikuva. Sitten vastaavasti voidaan ottaa historiasta esimerkkejä, joissa ateistiset valtiot, kuten Neuvostoliitto ja Kiina ovat tehneet hirmutekoja. Uskontokriittisten ihmisten vasta-argumentti tälle on taas, että se ei ole ollut sitä oikeaa uskonnottomuutta/ateismia.
Tähän kai viittaa vastauksesi, että Kiinassa uskontona oli "Maolaisuus", ja Neuvostoliitto oli vain "näennäisesti" ateistinen. Eli se ei sitten kuitenkaan ollut sitä oikeaa ateismia, kun johti hirmutekoihin.
Mutta joo, siitä voidaan varmaan olla yhtä mieltä, että nämä Ruotsit sun muut maallistuneet länsimaiset demokratiat tuppaavat olemaan niitä parhaita maita asua. Se on silti ihan eri asia, kuin väittää että uskonnoista pitäisi päästä eroon, niin kaikki olisi paremmin. Eihän esim. Ruotsissa pyritä pääsemään uskonnoista eroon, vaan siellä on uskonnonvapaus, ja prinsessatkin menee kirkossa naimisiin, ja se on useimpien mielestä ok. Eli uskonnon harjoittaminen nähdään positiivisena asiana useimmissa yhteyksissä. Uskonnon tosissaan ottavat voivat olla vähemmistönä nykyään, mutta niitä kuitenkin on, eikä sitä tavallisessa tapauksessa pidetä ongelmana.
Jos mennään 100 vuotta ajassa taaksepäin, niin Ruotsi ei tainnut olla sen sotaisampi maa kuin nytkään, vaikka kristinuskolla oli silloin huomattavasti suurempi rooli ihmisten elämässä. Tämäkin nyt osoittanee huuhaaksi väitteen, että sodat ja muut väkivaltaisuudet johtuisivat aina vain ja ainoastaan uskonnoista.