Gone Fishin'. Gone Huntin'. Gone Shootin'. Ilmeisesti vittuuntuneita valkoisia miehiä eivät Polli-porukat tavoittaneet. Eikä varsinkaan Demokraatit sanomallaan. Vielä on jengiä, jolla ei intoa vastata joka vitun kyselyyn, vaikka muutama minuutti aikaa kyllä olisi ( minä muuten teen aivan samoin). Nämä miehet lähtivät nyt kuitenkin äänestämään, ampumaradan houkutuksen pystyivät kerrankin torjumaan, ja näköjään saivat myös naisensa käännytettyä.
Floridan latinot ovat ilmeisesti kuubalaisia vakiintuneita kapitalisteja, joille Trump-unelma tarkoittaa viisikuusikymmen-luvulta periytyvää kokemusta, joten heidän toiveensa on näköjään täysin toinen kuin esim. Kalifornian meksikaani-hedelmäammattilaisten visio. Latinot eivät taida olla homogeeninen, solidaarinen porukka sittenkään.
Samaa mieltä. Tämä oli hyvä näpäytys myös medialle ja tutkijoille, jotka tuntuivat uskovan vain äänekkään some- ja nettiyleisön ääntä. Ihmisiä ja elämää on myös tämän nettikuplan ulkopuolella, ja aika isona massana. Ja etenkin kun teema näyttäisi olevan äänestäjien saaminen liikkeelle niin tämä hiljainen kansanosa kun nytkähti edes osittain uurnille niin yllätysjytkyä sieltä pukkasi. Lisäksi varmasti moni ei uskaltanut sanoa äänestävänsä Trumpia koska some- ja julkinen lyttäys.
Latinoissakin alkaa olla jo amerikkalaistunutta sukupolvea, joka on hyvin toimeentulevaa ja uskovat tai elävät amerikkalaista unelmaa, johon rebublikaanien arvot osuu ja Trumpin puheet jossain määrin. Ja vaikkei osu, on helpompi äänestää puoluetta kuin Hillarya. Ehkä he kokevat itsensä jo niin amerikkalaiseksi, että puheet Meksikon aidasta ja muusta ei kosketa heitä. Ja se ryhmä, johon Trumpin meksikolaisvastaisuus pahiten osuu, ei ole äänioikeutettua, joten tavallaan nuokaan kommentit ei lopulta ehkä näy tuloksessa kuin" muutaman" laittoman maahantulon symppaajan osalta.
Hillary puheessaan sanoi, että Amerikka on jakautuneempi. Ehkä kupla-ajattelu tässäkin pääsi yllättämään. Ilmiönä vaalien tulos versus ennakkoanalyysit on minusta todella mielenkiintoinen ja eilen YLE:llä prisma-studiossa oli hyvää juttua tästä miten some pakottaa ihmiset lopulta kupliinsa ja sitä kautta varmasti luo illuusion hieman vääristyneestä tilanteesta.