Eli Trump jatkaa näiden asioiden osalta tasan samalla linjalla kuin kampanjan aika. White power Bannonin kanta EU:ta kohti on ollut koko jan selkeä ja tarkoituksena ei pelkästään ole sen hajottaminen vaan myös se että vallan kahvaan pääsevät Le Pennin, Wildersin ja Orbanin kaltaiset hahmot... joten olisi melko kummallista että Trump alkaisi EU myönteiseksi tässä kohtaa. Ukrainan kohtalona on olla kauppatavaraa mahdollisissa diileissä... Siinä samalla mitataan miten rehdisti Merkel ja Hollande seisovat liittolaistensa tukena.
Näin se näyttäisi tällä hetkellä menevän. Bannon on selventänyt Trumpin puheita: täytyy olla epäjohdonmukaisuutta ja sitähän löytyy, jopa samasta haastattelusta, kappaleesta ja kenties lauseestakin.
Niin, onhan tuo Trumpin suhtautuminen Venäjään erikoista. Välillä tuntuu siltä, että siellä toimitaan Venäjän asialla, välillä siltä ettei hän vain oikein ymmärrä Venäjän toimintatapoja, välillä Priebus väläyttää että Trump saattaisikin ryhtyä Venäjän vastaisiin toimiin ja välillä sitten mietitään kauanko tämä Trumpin ja Putinin välinen kuherruskuukausi oikein kestää..
Kyse lienee siitä, että Trump noudattaa politiikkaa, jota voisi kutsua "hajota ja hallitse" politiikaksi. Putinin Venäjä sopii Trumpille myös ideologisesti. Lisäksi hyvin todennäköisesti Trumpilla on bisneksiä Venäjällä, samoin kenties väitettyjä arkaluonteisempia asioita tallessa Putinin kassaholvissa, joten kuherrusta tullaan näkemään jatkossakin. EIkä siinä mitään, jos se perustuisi yleisesti ottaen hyviin tavoitteisiin - ei Ukrainan ja Krimin unohtamiseen, Venäjän muiden reunavaltioiden painostamiseen, EU:n hajottamiseen jne.
Anyway, tuttuun tapaansa Trump varmuuden vuoksi myös kiisti itsensä samassa haastattelussa, joten luoja yksin tietää, mitä ajattelee. Jos jotain tässä pitäisi arvailla niin tekeillä on ydinaseiden karsimisesta sopimus Venäjän kanssa, jonka yhteydessä unohdettaisiin Ukrainan pakotteet ja tiedä sitten vaikka Ukrainan länsimielisyyskin (toivottavasti ei sitten tule samalla mitään salaista lisäpöytäkirjaa vaikkapa, hmm, Baltian maista).
Tuo itsensä kiistäminen on Bannonia ja Trumpia "parhaimmillaan" ja jos olet perehtynyt amerikkalaiseen johtamiseen ja johtamiskoulutukseen, myös kaiken entisen hajottaminen on usein osa sitä. Eihän kukaan vastusta - paitsi tietyt asetehtaat - ydinaseiden vähentämistä, mutta se pitää tehdä oikeassa kontekstissa. USA:n ja Euroopan Venäjä-pakotteet johtuvat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja Krimille, ei Venäjän ja USA:n ydinaseista.
Menee ehkä hieman OT, mutta menköön: Niin, tuo Gini-indeksi mittaa käsittääkseni pelkästään tulojakaumia, mutta esim. Richard Wilkinson ja Kate Pickett ovat kirjoittaneet 350-sivuisen kirjan "Tasa-arvo ja hyvinvointi", jossa on höyryävänä kymenä erilaisia tulojakaumien (ja tulojen) korrelaatiotaulukkoja hyvinvointiin.
Kiitos tästä. Tarkastelin pelkkää tulojakaumaa, ja siksi toin esille maita, kuten Tanskan, joissa on Suomea suuremmat tuloerot, mutta monessa suhteessa parempi tilanne. Alkuperäinen näkemykseni oli ja on se, että USA:ssa pitäisi kiinnittää äärimmäinen huomio hyvin matalaan työllilsyysasteeseen ja keskiluokan hälyttävään tilanteeseen. On kokonaan toisen keskustelun paikka, miten hyvinvointia luodaan ja mitataan. USA:ssa sitä luodaan ja mitataan eri tavalla ja tämä on tullut itselleni selväksi noin 20 vuoden aikana, jolloin tein pääosin mun firman kautta, mutta myös suoraan, yhdelle maailman suurimmalle amerikkalaisyhtiölle töitä. Ja oli meillä firmassa tytäryhtiökin Amerikassa vuosia.