Mainos

Yhdysvaltain (n)ex(t)-presidentti Donald J. Trump

  • 3 594 488
  • 23 466

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Tuo Trumpin toiminta Yhdysvalloissa vaikuttaa samalta kuin täältä keskustelupalstalta tempaistaisiin joka päivä eri kirjoittelija olemaan Yhdysvaltain presidentti. niin poukkoilevaa ja älytöntä on herran toiminta. (Pyydän anteeksi, jos tämä loukkaa palstalaisia).
I just think that's a nasty post ! You're a terrible writer!
 

Fordél

Jäsen
OK kukkis. Toivottavasti en mielipahasi lisäksi aiheuttanut koronakuolemia.

Et aiheuttanut mielipahaa.

Kyllä ihmisten typeryydelle voi nauraa ihan missä yhteydessä vain. Jatkoajassa on oikein ketjukin darwin-palkinnosta.

Ihmisten typeryydelle on ei pelkästään sallittua, vaan jopa suotavaa nauraa.

Ihmisten typeryydelle saa nauraa, mutta se on aina kontekstisidonnaista ja aina jossain menee rajat. Minua ei edelleenkään hymyilytä edes vähää se, jos ihmiset ovat saaneet koronatartunnan vaikka kirkossa. En vain näe siinä mitään hymyilyttävää.

Oletko siellä käynyt moralisoimassa?

En ole.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo Trumpin toiminta Yhdysvalloissa vaikuttaa samalta kuin täältä keskustelupalstalta tempaistaisiin joka päivä eri kirjoittelija olemaan Yhdysvaltain presidentti. niin poukkoilevaa ja älytöntä on herran toiminta. (Pyydän anteeksi, jos tämä loukkaa palstalaisia).
Asiantuntijat ja tunnolliset johtajat versus DT, huomiosi vaikuttaa oikealta. Vaan jos homma pistetään oikeaan valoon, niin johdonmukaisuus löytyy. Se käyttää noita jokailtaisia korona-tioedotustilaisuuksia korvamaan vaaliralleja, jotka on sattuneesta syystä peruuntuneet. Vaaleien alla on tapana luvata yhdeksän hyvää ja mansikoita päälle. Koska jengi haluaa mahdollisimman pian normaalien olejen palautumista, niin sitä tarjotaan; pääsiäisenä kirkkoon.

Tuo on tietty vastuutonta toimintaa isossa kuvassa, mutta toivotaan, että jokainen true trumper menee kirkkoon pääsiäisenä...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Oliko tämä jo täällä? Ympäristönormit jäävätty määrittelemättömäksi ajaksi. Linkki vie The Hill -sivustolle.

 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Oliko tämä jo täällä? Ympäristönormit jäävätty määrittelemättömäksi ajaksi. Linkki vie The Hill -sivustolle.

Äkkiseltään vaikea nähdä miten ympäristön paskominen helpottaa pandemiaa mutta toisaalta EPA:ssa on tainnut käydä melkoinen putsailu ja pääjohtajaksikin taisi jossain vaiheessa DT nimittää jonkun entisen öljylobbarin.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Muistan lukeneeni parin päivän takaa CNN:n uutisen Trumpin kannatuslukemista, joissa kerrottiin Trumpin olevan tällä hetkellä koronaviruskriisin (ja siihen, noh, reagoinnin) myötä suositumpi kuin koskaan. Sen mukaan yhdysvaltalaisista 49 % on sitä mieltä, että Trump on hoitanut leiviskänsä mallikkaasti. Sanotaan, että USA:n kansa kokoontuu aina kriisin aikaan johtajansa taakse, olipa puikoissa kuka tahansa. Näin totta vie tuntuu käyneen, mutta kun vertaa George W. Bushin kannatukseen pian 9/11 jälkeen, niin ei tuo Trumpin kannalta hyvältä näytä. Syyskuun terrori-iskujen jälkeen Bushin kannatusprosentti kävi nimittäin parhaimmillaan 92 % tietämillä.

Eli Trump kyntää jopa tällaisessa tilanteessa. Paljon täytyy tapahtua, että tuo ukko on vielä ensi vuoden alussa Yhdysvaltojen presidentti.

46% kokonaisäänistä riitti voittoon vuoden 2016 vaaleissa, ja kun hänen keskikannatuksensa on nyt 47-48% tietämillä, niin eipä tässä mitään vahvoja kantoja voi ottaa puolesta eikä vastaan siitä, että miten hänen käy tämän vuoden vaaleissa. Vaa’ankieliosavaltioissa tuo ratkeaa siihen kuinka ehdokkaat saavat nuo ”liikkuvat taakseen”. Itse näen, että Trump on hyvin lähellä toista kauttaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaa’ankieliosavaltioissa tuo ratkeaa siihen kuinka ehdokkaat saavat nuo ”liikkuvat taakseen”.

Vaa'ankieliosavaltiot ja vaa'ankielipiirikunnat todellakin ovat ratkaisevassa roolissa Trumpin uudelleenvalinnassa. Niissä Trumpin pitäisi toistaa vuoden 2016 suoritus ja menestyä merkittävästi paremmin kuin republikaanit vuoden 2018 vaaleissa. Esimerkiksi laadukkaana kyselytutkimusten tekijänä kunnostautuneen Monmouthin yliopiston tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että tuo voi osoittautua aika haasteelliseksi:

Washington Post kirjoitti:
In approximately 300 “swing” counties where the margin of victory was less than ten points for either candidate – accounting for about one-fifth of the total U.S. electorate – 50 percent back Biden compared with 41 percent who support Trump.

Biden leads Trump by nine percentage points in those 300 swing counties. By contrast, Hillary Clinton carried them in the aggregate against Trump in 2016 by a scant one point.

Greg Sargentin kirjoitus Washington Postissa:


Toisaalta vaikka Bidenin kannalta tilanne mielipidekyselyiden perusteella näyttää tällä hetkellä aika hyvältä, niin vaaleihin on vielä useampi kuukausi aikaa ja meneillään oleva koronakriisi ja sen kehitys mutkistaa ennakointia ennestään.
 

Montana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset.
Tämä kriisi on Trumpille todella vaikea paikka kun käytännössä joutuu valitsemaan omien bisneksiensä ja uudelleenvalinnan väliltä. Osakekurssit syöksyvät ja hotelliala on vaikeuksissa, joten halu avata patoluukut on valtava. Se vaan olisi ainakin jonkinasteinen polittinen itsemurha.

Itse seuraan Yhdysvaltain tilannetta täältä Seattlen kaupungista. Washingtonin osavaltiossa todettiin ensimmäinen tautitapaus ja täällä on ollut melko paljon kuolemia viruksen iskettyä vanhainkotiin. Osavaltion kuvernööri Jay Inslee on sulkenut osavaltion käytännössä kokonaan aiheuttaen massatyöttömyyttä, firmojen konkursseja, pysyvästi sulkeutuneita ravintoloita ja muita palveluita. Yleinen mielipide tuntuu olevan kuitenkin että kaikki toimet ovat olleet oikeita, kritiikkiä on tullut toimien aloittamisesta liian myöhään. Tämä perustuu keskusteluihin tuttavien, naapurien ja työkaverien kanssa sekä yleisesti paikallismedioiden verkkokeskusteluihin.

Tähän perustuen en ollenkaan ymmärrä miten Trump edes halutessaan voisi "avata maan" pääsiäisenä. Eihän hän ole sitä vielä edes sulkenut vaan rajoitukset on tulleet kaupunkien tasolta ja lopulta osavaltioiden tasolta. Oma kokemus on Washingtonista, joka on melko demokraattista aluetta. Täällä tuskin edes Trumpin mahtikäsky saisi kaupunkeja ja kuvernööriä löysäämään rajoituksiaan. Sama tilanne lienee myös Kaliforniassa ja New Yorkissa, joissa tilanne on kaikkein pahin. Jonkinlainen pelastus saattaa olla se että virus on hyökännyt eniten sinisiin osavaltioihin.

Ruotsissa kuitenkaan ei ole homma lähtenyt ainakaan vielä täysin lapasesta, kuten Yhdysvalloissa. Ainakin minun korviin on kuulunut paljon myös kritiikkiä Ruotsin toiminnasta, mutta se varmaan riippuu paljon siitä, mitä medioita seuraa. Ruotsin kansalaiset taitavat kuitenkin paremmin noudattaa ohjeistuksia, kuin vapaat USAlaiset ja lisäksi yhteiskunta on rakennettu niin, että ruotsalainen voi huoletta jäädä pikkuflunssassa kotiin. Usan kansalaisella tällaista etuoikeutta ei ole, kun ruokaa pitää saada, niin taksikyytiä tarjotaan, vaikka nokka vuotaisi.

Omiin kokemuksiini pohjaten en allekirjoittaisi mitään tästä pätkästä, mutta ymmärrän kyllä mistä tällaiset mielikuvat juontuvat. Muistan kuinka joskus tammikuussa sanoin työkaverille että onneksi tuo virus on tuolla Kiinassa jossa maa tai osavaltio voidaan tuosta vaan sulkea ja ihmiset määrätä pysymään kotona - tuollainen ei tulisi ikinä onnistumaan vaikkapa täällä Washingtonissa. Nyt yhteiskunta on kiinni ja "vapaat amerikkalaiset" ovat kyllä ainakin oman oletukseni muuttaneet ihan täysin. Kaupunki on tosi hiljainen, kaikki autoruuhkat on poissa ja ihmiset suorastaan välttelevät toisiaan. Juuri tänään aamukävelyllä vastaan tullut pariskunta vaihtoi tien toiselle puolelle kuin Suomessa konsanaan. Kaikki perus "good morning, how you doing" heitot ja pikaiset rupattelut vastaantulijoiden kanssa on loppuneet. Lisäksi ennen kuin karanteenit kunnolla edes alkoivat tuli ainakin meidän työnantajalta selkeät ohjeet että töihin ei sitten tulla vaikka olisi vaan nuha - sairauslomat ei lopu kesken tässä tilanteessa.

Tilanne on paikoin lähdössä lapasesta, se on totta. Täysin lapasesta se ei kuitenkaan ole lähtenyt, esimerkiksi meillä täällä Washingtonissa uusien tartuntojen käyrä on jo muuttunut loivemmaksi. Uskoisin että tilanne saadaan täällä vielä hallintaan, koska ihmiset ovat kyllä tajunneet tilanteen vakavuuden. Eristystoimet ovat täällä tasoltaan jossakin Suomen ja Italian välillä. Tämä siis täällä maan pohjoisosissa.

Yleisellä tasolla Yhdysvaltoja pitäisi verrata Euroopan unioniin ja yksittäisiä Euroopan maita pitäisi verrata yksittäisiin osavaltioihin. Presidentin päätöksillä on tavallisen tallaajan elämään aika lailla samansuuruinen merkitys kuin Brysselistä tulevilla päätöksillä on tavallisen suomalaisen arkeen. Jos tästä kriisistä selvitään, se tehdään osavaltiotason päätöksillä presidentistä huolimatta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
46% kokonaisäänistä riitti voittoon vuoden 2016 vaaleissa, ja kun hänen keskikannatuksensa on nyt 47-48% tietämillä, niin eipä tässä mitään vahvoja kantoja voi ottaa puolesta eikä vastaan siitä, että miten hänen käy tämän vuoden vaaleissa. Vaa’ankieliosavaltioissa tuo ratkeaa siihen kuinka ehdokkaat saavat nuo ”liikkuvat taakseen”. Itse näen, että Trump on hyvin lähellä toista kauttaan.

Perus-spekuloinnissa "jos vaalit pidettäisiin nyt" (Trumpin ja Bidenin välillä valiten) lopputulos saattaisi jälleen olla hyvin täpärä. Mutta vaaleja ei pidetä vielä aikoihin, ja kun sekä koronatilanne että taloustilanne on juuri nyt vauhdikkaassa muutoksessa, niin turhaltahan se tuntuu vielä arvuutella, minkälaisessa tilanteessa uurnille mennään.

Tosin se täytyy sanoa jo nyt, että sellainen skenaario jossa korona- ja talousahdinko massiivisesti lisäisi Trumpin suosiota ja vaaleista tulisi helppo läpihuutojuttu hänelle, näyttää hyvin epätodennäköiseltä.

En tiedä sitten olisiko kekkosmainen poikkeuslailla jatkaminen mahdollista, jos pandemia on vielä syksylläkin pahassa vaiheessa. Ei kai nyt sentään Amerikassa?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trump osoitti tuoreimmassa lehdistötilaisuudessaan jälleen kerran sen, miksi hän ja Yhdysvaltain presidenttiys ovat erittäin huono yhdistelmä. CNN:n toimittajan ja faktantarkistajan Daniel Dalen twiitti aiheesta alapuolella:





Tosin se täytyy sanoa jo nyt, että sellainen skenaario jossa korona- ja talousahdinko massiivisesti lisäisi Trumpin suosiota ja vaaleista tulisi helppo läpihuutojuttu hänelle, näyttää hyvin epätodennäköiseltä.
Näkisin asian samoin. Esimerkiksi tuo, miten Trump puhuu Michiganin (osavaltio, jonka hän täpärästi voitti vuonna 2016) kuvernööristä nimellä "the woman in Michigan" ja osoittaa halventavaa asennetta sellaisia osavaltioita ja niiden johtoa kohtaan, jotka eivät ylistä häntä tuskin sataa Trumpin laariin tulevissa vaaleissa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa

Koronakriisin hoidossa suurin ongelma on Trumpin avoimuus. Hän on kiistämättä kaikkein avoimin presidentti USA:n historiassa. Tässä tilanteessa se ei kuitenkaan ole erityinen voimavara, vaan taakka. Trumpille pitäisi saada suukapula ja kädet selän taakse.

Trumpin tavoitteet ovat täysin mahdollisia ja itse asiassa, yksi tapa suhtautua koronavirukseen. Luonnonmukaisuus. Toisin sanoen, annetaan koronaviruksen tehdä oma vaikutuksensa ja pidetään huoli taloudesta. Seurauksena voisi olla muutaman miljoonan amerikkalaisen kuolema. Samalla on mahdollista saada varsin suuri laumaimmuniteetti.

Ongelmana tässä mallissa on se, että Trump toiminnallaan lisää koronaviruksen aiheuttamia kuolemia antaessaan ihmisille virusta vähätteleviä lausuntoa ja nostaessaan toisaalta liian suuria toiveita viruksen torjunnassa. Linjan olisi pitänyt olla kristallinkirkas alusta lähtien, joku Eisenhower olisi varmaan pystynyt siihen. Ylimpänä tavoitteena olisi tällöin talouden kilpailukyvyn ylläpito ja ihmishenkien menetykset tulisivat toisella sijalla.

Nyt kuitenkin Trump hämmentää viestinnällään kaikki: se positiivinen vaikutus, minkä 1,7 biljoonan tukipaketti aiheutti talouteen ja kursseihin, voi kaikota pian, mikäli Trump ei pidä turpaansa kiinni. Ajatus rajoitusten poistamisesta pääsiäiseen mennessä ja tämän (hyvin todennäköinen) peruminen ei anna luotettavaa kuvaa siitä, miten kriisiä lopultakin pyritään hoitamaan. Vaikka osalla Trumpin kannattajista on hyvin valikoiva muisti Trumpin sähläilyihin, talouselämän toimijat eivät välttämättä ilahdu tästä poukkoilusta.

Lyhyesti: vaikka presidentti tietää tarkalleen, mitä haluaa tehdä, viestinnässä pitää aina antaa kuva, jonka mukaan asiat ovat presidentin kontrollissa. Ei anneta lupauksia, joita ei voida pitää. Ei kerrota ihan kaikkea siitä, miten hallinnossa lopultakin suhtaudutaan viruksen torjuntaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koronakriisin hoidossa suurin ongelma on Trumpin avoimuus.
Kattelin eilen suuren osan trumpetin korona-pressistä ja ongelma on jatkuva valehtelu, vääristely, väärän turvallisuustunteen levittäminen ja ylipäätään koronatiimin sekava viestiminen. + vielä tyypillistä dt-politikointia henkilökohtaisine hyökkäyksineen kriisialueiden johtajia vastaan. Aivan täysi katastrofi. Muistutti kovin vaalirallien tajunnavirtaa eikä jälkeäkään kriisiajan johtajasta. Karisma sillä on edelleen kohdillaan, joten true trumpperit tuskin älysi mitään... Joku radioasema on jo lopettanut näiden välittämisen ja tv-kanavat harkitsevat samaa.

Kun ovaalissa allekirjoitti tuon pelastuspaketin, niin ei kutsunut demareiden edustajia paikalle olenkaan. Pelkästään rebuja ja koronatiimi. Siinä oli mahdollisuus koota rivejä kriisin hetkellä, mutta ei kelvannut.

DDT tekee amerikasta suuren taas: eniten koronatapauksia maailmassa. yli 100 000 ja kun maailman totaali on luokkaa 600 000, niin USA:n osuus on noin 15%. Käppyrät osoittaa vankasti ylöspäin. Coronasta tullaan trumpetti muistamaan...
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siis tämä Kiinan hallinnon valehtelu, vaientaminen ja peittely luonnonilmiö? Tästä näkökulmasta olen kiinnostunut kuulemaan lisää. Tämän lisäksi Kiinan viranomaiset ovat venäläisten lisäksi omissa tiedotusvälineissään levittänyt salaliittoteoriaa, että virus on Yhdysvaltojen aikaansaama.

Kyllä tällä suomalaisella jääkiekkopalstalla tämä Putin/Kiina-mielisyys suoranaisesti hämmentää minua. Kiinan hallintoa kritisoidessani asia on sivuutettu totaalisesti ja viety yhtäkkiä espanjantautiin ja Kansasiin. Whataboutismi suoraan kuin Pietarin trollitehtaan oppikirjasta. Olen tainnut astua nololla tavalla miinaan.
jos tässä nyt pitää vertailla USA:n ja Kiinan suhtautumista tautiin, niin kumpikin on tuomittavalla tavalla salaillut/vähätellyt sitä, mutta vain toinen on tehnyt ne kovat toimet jolla tauti on saatu kuriin. Toinen jatkaa leväperäistä suhtautumista edelleen. Saa nähdä kummassa on enemmän uhreja per capita kesään mennessä vaikkei huomioitaessa vertailussa taloudellisia resursseja toimia
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
jos tässä nyt pitää vertailla USA:n ja Kiinan suhtautumista tautiin, niin kumpikin on tuomittavalla tavalla salaillut/vähätellyt sitä, mutta vain toinen on tehnyt ne kovat toimet jolla tauti on saatu kuriin. Toinen jatkaa leväperäistä suhtautumista edelleen. Saa nähdä kummassa on enemmän uhreja per capita kesään mennessä vaikkei huomioitaessa vertailussa taloudellisia resursseja toimia
Ei kai tuota tarvi arvailla. Jenkeissä nyt tartuntoja 315 per miljoona asukasta ja kuolemia 5. Kiinassa samat luvut 57 ja 2. Toinen menee vielä kovaa vauhtia ylöspäin, eikä se ole Kiina.

Nämä toki viralliset luvut ja saattavat olla Kiinan osalta alakanttiin raportoidut. Mutta eiköhän jenkit tuon skaban vie helposti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei kai tuota tarvi arvailla. Jenkeissä nyt tartuntoja 315 per miljoona asukasta ja kuolemia 5. Kiinassa samat luvut 57 ja 2. Toinen menee vielä kovaa vauhtia ylöspäin, eikä se ole Kiina.

Nämä toki viralliset luvut ja saattavat olla Kiinan osalta alakanttiin raportoidut. Mutta eiköhän jenkit tuon skaban vie helposti.
Noni, nyt veit minulta saumat vedonlyönnissä tehdä tiliä.
Minä olen sitä paitsi aina ollut varovainen ennustamisissani.
 
Kun katsoo Yhdysvaltojen koronakarttaa, niin siitä Trump-uskovaiset saa vahvistusta siihen, että Trump on nykyajan Mooses. Hän johtaa kansansa vääräuskoisten itä- ja länsrannikon väestön seasta uuteen maailmaan, jossa ei ole valeuutisia ja kirkot täyttyy kiittämään Herraa ja sivulauseissa Jumalaa.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
jos tässä nyt pitää vertailla USA:n ja Kiinan suhtautumista tautiin, niin kumpikin on tuomittavalla tavalla salaillut/vähätellyt sitä, mutta vain toinen on tehnyt ne kovat toimet jolla tauti on saatu kuriin. Toinen jatkaa leväperäistä suhtautumista edelleen. Saa nähdä kummassa on enemmän uhreja per capita kesään mennessä vaikkei huomioitaessa vertailussa taloudellisia resursseja toimia

En minä vertaile USA:a ja Kiinaa koska ei ole mitään vertailtavaa. Maailmanlaajuinen pandemia lähti Kiinasta eikä USA olisi voinut mitenkään tätä estää, ainoastaan Kiina, jonka alun salailusta ja valehtelusta maailma maksaa nyt valtavaa hintaa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
En minä vertaile USA:a ja Kiinaa koska ei ole mitään vertailtavaa. Maailmanlaajuinen pandemia lähti Kiinasta eikä USA olisi voinut mitenkään tätä estää, ainoastaan Kiina, jonka alun salailusta ja valehtelusta maailma maksaa nyt valtavaa hintaa.
Marraskuussa Yhdysvalloissa on paljon äänestäjiä, jotka ovat joko itse, tai vähintään tuntevat jonkun, jota tämä kriisi on koskettanut joko tartunnan tai työpaikan menettämisen muodossa. Heitä kiinnostaa vain se, miten kriisi on hoidettu, ei sen alkuperä. Trump on tulipalon vahinkojen rajaamisen sijasta keskittynyt syyttämään palon sytyttäjää. Ei mielestäni kovin hyvää johtamista osoita tuollainen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En minä vertaile USA:a ja Kiinaa koska ei ole mitään vertailtavaa. Maailmanlaajuinen pandemia lähti Kiinasta eikä USA olisi voinut mitenkään tätä estää, ainoastaan Kiina, jonka alun salailusta ja valehtelusta maailma maksaa nyt valtavaa hintaa.
Tietenkään USA ei tätä kokonaan estää ole voinut, mutta USA olisi voinut toiminnallaan rajata tämän moninverroin pienemmäksi ongelmaksi omalta kohdaltaan, kuten Kiina teki.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Marraskuussa Yhdysvalloissa on paljon äänestäjiä, jotka ovat joko itse, tai vähintään tuntevat jonkun, jota tämä kriisi on koskettanut joko tartunnan tai työpaikan menettämisen muodossa. Heitä kiinnostaa vain se, miten kriisi on hoidettu, ei sen alkuperä. Trump on tulipalon vahinkojen rajaamisen sijasta keskittynyt syyttämään palon sytyttäjää. Ei mielestäni kovin hyvää johtamista osoita tuollainen.

Kyllä ihmisiä on läpi historian syyllisen tuomitseminen kiinnostanut, vaikka se ei tehtyä enää saa tekemättömäksi ja siitä ei mitään käytännön hyötyä enää ole. Sitä kutsutaan oikeudeksi.
Ehkä minua tämä häiritsee vielä sen takia enemmän, kun tuon maan perinteinen ruoka- ja lääkekulttuuri perustuu uhanalaisten villieläinten kiduttamiseen ja tuhoamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kyllä ihmisiä on läpi historian syyllisen tuomitseminen kiinnostanut, vaikka se ei tehtyä enää saa tekemättömäksi ja siitä ei mitään käytännön hyötyä enää ole. Sitä kutsutaan oikeudeksi.
Ehkä minua tämä häiritsee vielä sen takia enemmän, kun tuon maan perinteinen ruoka- ja lääkekulttuuri perustuu uhanalaisten villieläinten kiduttamiseen ja tuhoamiseen.
Kyllä, rikoksissa juurikin näin. Tämä on kuitenkin eri tilanne. Työpaikan menettämisen syy on istuvan presidentin, ei Kiinan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Trumpin tavoitteet ovat täysin mahdollisia ja itse asiassa, yksi tapa suhtautua koronavirukseen. Luonnonmukaisuus. Toisin sanoen, annetaan koronaviruksen tehdä oma vaikutuksensa ja pidetään huoli taloudesta. Seurauksena voisi olla muutaman miljoonan amerikkalaisen kuolema. Samalla on mahdollista saada varsin suuri laumaimmuniteetti.

Ongelmana tässä mallissa on se, että Trump toiminnallaan lisää koronaviruksen aiheuttamia kuolemia antaessaan ihmisille virusta vähätteleviä lausuntoa ja nostaessaan toisaalta liian suuria toiveita viruksen torjunnassa. Linjan olisi pitänyt olla kristallinkirkas alusta lähtien, joku Eisenhower olisi varmaan pystynyt siihen. Ylimpänä tavoitteena olisi tällöin talouden kilpailukyvyn ylläpito ja ihmishenkien menetykset tulisivat toisella sijalla.

Tuo nyt on täyttä kuvitelmaa, kaikilta osin. "Luonnollinen" menetelmä ei ole mahdollinen modernissa valtiossa, jossa on terveydenhuolto. Ehkä viimeksi joskus Tsingis Kaanin valtakunnassa on voinut olla tuolleen, että ihmiset saa parantua itsekseen tai kuolla. Tai kai Tsingikselläkin joku välskäri palkkalistoilla oli, vähintään haavoja sitomassa.

Vai tarkoittaako "luonnollinen" menetelmä, että terveydenhuolto on, mutta sen annetaan pohjata vapaasti, eli ei järjestetä lisäresursseja? Tai että terveydenhuoltoa on muille, mutta ei koronaan sairastuneille? Taitaa olla liian perverssi ajatus jopa Trumpille, eikä hän ole sellaista edes esittänytkään. Tuskinpa valtuudetkaan riittäisi, korkein oikeus kieltäisi tai senaatti panisi viralta, jos Trump tuollaista yrittäisi. Omatkin kääntyisi vastaan.

Toistaiseksi en ole nähnyt mitään todisteita, että Trumpilla edes olisi tällaista suunnitelmaa. Hän ehkä huolehtii taloudesta enemmän kuin ihmishenkien menetyksestä, mutta suunnitelma talouden edelle asettamisesta perustuu lähinnä toiveajatteluun, että virusepidemia menisi ohi pääsiäiseen mennessä. Sitten kun näin ei tapahdukaan, niin hän vastahakoisesti myöntyy lisätoimiin. Tai käytännössä osavaltiotasollahan ne ehkä enempi tehdään, ja Trumpin puheet on vain taustamölyä. Tosin sillä on oma vaikutuksensa ihmisten asenteisiin ja sitä kautta siihen, miten nopeasti virus leviää.

Paljon puhuttu laumaimmuniteetti taitaa olla parempi saada rokotteesta kuin sairastamalla. Arvioiden mukaan populasta jopa 60 % pitäisi olla sairastanut tauti, ennen kuin laumalla on immuniteetti. Olet siinä oikeassa, että se Amerikan kokoisessa maassa voisi tarkoittaa jopa muutamaa miljoonaa kuollutta, jos viruksen annettaisiin levitä vapaasti ja terveydenhuoltojärjestelmän korkata ilman yrityksiä lievittää tilannetta. Siinä olet väärässä, että Trump tai juuri kukaan muukaan Amerikassa tuollaista vaihtoehtoa pitäisi hyvänä. Eikä Trumpin valtuudet riittäisi, vaikka haluaisi. Emme siis tule sitä näkemään.

Churchillin sanomaksi väitetty kasku kertoo, että amerikkalaisten voi aina luottaa tekevän sen mikä on oikein - kokeiltuaan kaikkia muita vaihtoehtoja ensin. Luultavasti jonkun variaation tuosta tulemme näkemään. Viivyttelyä ensin ja sitten kuitenkin reipasta toimintaa taudin leviämisen rajoittamiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös