Jep, paitsi jos Biden voittaaNäin se taitaa olla. Siis siinä tapauksessa, että demokraatit voittavat.
JOL
Jep, paitsi jos Biden voittaaNäin se taitaa olla. Siis siinä tapauksessa, että demokraatit voittavat.
DT peri hyvän talouden Obamalta, muuten vaikutukset olisi olleet kamalia. Kun kasvu ei ole ollut kuvitelmiensa mukaisia, se syyttelee keskuspankkia. Fedillä ei vaan ole oikein pelivaraa, kun korko on 2½%
Toinen mielenkiintoinen ehdotus Trumpilta on valtion lainojen uudelleenlainoitus, mutta se ei todennäköisesti ei tule tapahtumaan, sijoittajat pistävät hanttiin. Eli idea olisi että kymmenen vuoden laina pidennettäisiin satavuotiseksi jne.Trumpin vaatimukset Fedin suuntaan ovat protokollan vastaisia. Mutta se ei Trumpia kiinnosta missään asiassa. USA:n talous on tässä kunnossa paitsi Obaman ajan, myös Trumpin toimin. Koska elvyttävää politiikkaa päätettiin taas jatkaa, Obaman ajan vaikutukset ovat enää pieni osa kokonaisuutta. Se mitä on tehty Trumpin aikana, on ratkaisevaa.
Toinen mielenkiintoinen ehdotus Trumpilta on valtion lainojen uudelleenlainoitus, mutta se ei todennäköisesti ei tule tapahtumaan, sijoittajat pistävät hanttiin. Eli idea olisi että kymmenen vuoden laina pidennettäisiin satavuotiseksi jne.
Tuo on kovan luokan elvytystä ja Euroopan talous ei oikein rullaa. Jenkkien 2½ pinnaa on sekin lähes elvytyksen puolella kun katsotaan noita korkoja pitkällä aikavälillä.EKP:n korko on 0 ja talletuskorko -0.5. Varaa on vaikka kuinka.
Noilla koroilla kannattavien investointien tekeminen ei ole mikään ongelma. Ja jos nousussa korot painetaan nollaan, niin mitäs tehdään kun laskusuhdanne koittaa? Muistutan, että ei ole vielä kertaakaan jäänyt tulematta....
Saudien öljyntuotanto on leikattu puoleen kiitos Iranin proxyjen. Komeat savut
tulee! Tätäkö tavoitteli maximaalisella paineella ja heikouden osoituksella?
Vakaa ja tyyni nero mietiskelee keneen itseään vertaisi, kun kerran Boris Johnson näkee itsensä Hulkin inkarnaationa Brexit-politiikassa. Kapteeni Amerikka tulee ainoana mieleen, joten sen valitsee hän.
Ölljyinfra on pehmeä kohde, joten hankala suojeltava ja saudien ilmatilanvalvonnassa lienee aukkoja.Saudeja nöyrytetään myös oikein kunnolla. 61 miljardia vuodessa aseisiiin (vain USA ja Kiina käyttävät enemmän) ja tuntuu, että melko helposti maan tärkeimmästä kohteesta nousee vain savua. Tätähän Iran uhkaili tekevänsäkin. Ensin tankkerit, sitten öljyjalostamo... mitä seuraavaksi?
Päämäärä oli rikkoa Obaman diili ja sitten ns maximi paine. Kun talouspakotteet ei ole tuoneet ketään neuvottelupöytään, niin nero on peukalo vuorotellen perseessä ja suussa. Eikä mitään ideaa miten eteenpäin, vaikka suussa maistuu paska.. "Hauskinta" tässä on, että valtaosa tänkin saitin kirjoittajista olisi osannut sanoa etukäteen, että kuinka hyvin Iranin uskonnollinen diktatuuri ottaa kiristyksen vastaan: Diktatuuri ei voi osoittaa heikkoutta ulkoista painetta vastaan. Etenkin kun sotilaallisen uhan tiedetään olevan korkean kynnyksen takana ja USA:ta johtaa Obamaakin pahempi vätys. Se veti punaiset linjansa ja samaa heikkoutta osoittaa myös nykyinen...Kuten sanoit niin huolestuttavinta on, että Trumpilla ei tunnu olevan mitään toimivaa strategiaa näihin Iranin provokaatioihin.
Reagan. Kaatoi neukkulan ampumatta laukaustakaan. Obama, sai Iranin luopumaan ydinasekehittelystä.Trumpia kritisoidaan jo nyt ulkopolitiikan epäonnistumisesta. Varmaan oikein, kunhan ensin kerrotaan, kuka USAn presidenteistä onnistui ulkopolitiikassaan?
Trump harkitsee edelleenkin vaihtoehtoja viime tiedon mukaan. Onkohan mielikuva sama kuin silloin kun Napoleon harkitsi Venäjänretkeään, sama historiallinen momentum, taiteilija ikuistamassa hetken? Luulen, että ei, mikä on nykyajan pahimpia ominaisuuksia, triviaalisuus. Trumpin harkitseva, mutta päättäväinen olemus kenraalien keskellä johtamassa puhetta erilaisista mahdollisuuksista. Mikä olisi yllättävää, jos pitää paikkansa, että Trump kykenee keskittymään yhteen asiaan noin 24 sekuntia.
Osin kyllä juu, iso osa windfall:ia.
Reagan. Kaatoi neukkulan ampumatta laukaustakaan. Obama, sai Iranin luopumaan ydinasekehittelystä.
"Hauskinta" tässä on, että valtaosa tänkin saitin kirjoittajista olisi osannut sanoa etukäteen, että kuinka hyvin Iranin uskonnollinen diktatuuri ottaa kiristyksen vastaan: Diktatuuri ei voi osoittaa heikkoutta ulkoista painetta vastaan. Etenkin kun sotilaallisen uhan tiedetään olevan korkean kynnyksen takana ja USA:ta johtaa Obamaakin pahempi vätys. Se veti punaiset linjansa ja samaa heikkoutta osoittaa myös nykyinen...
Mun näkemyksen mukaan Iran on nyt niin ahtaalla, että katsovat olevansa jo sodassa. Ne kuitenkin toimii proxyjen kautta niin kaunan kun sotilaallinen vastaus tulee heidän maaperälleen, jolloin USA saadaan näyttämään aloittajalta. Tää on myös mediapeliä.Iran tulee ihan varmaan kokeilemaan USAn rajoja vielä lisää lähiaikoina. Iran lienee sotilaallisesti turvassa toistaiseksi, koska Trump on ilmeisen haluton sotimaan yleisesti ottaen eikä taatusti ennen vaaleja aloita sotaa.
Riittääkö trump-tower Riadiin? Iipot myös yllyttää neroa sotimaan, joten sitä painetta on kahdesta suunnasta.Epäilemättä saudien yritys saada USA jälleen tekemään jotain heidän puolestaan on kova kulisseissa.
Seuraaja pääsee neuvottelupöytään, kun hiukan hellää pakotteita ja päädytään Obaman sopimuksen uusimiseen. Toivottavasti, sillä voihan tää kiista ratketa sotimalla jo ennen sitä...Kiinteistömoguli lähti napit auki uhoamaan ja tilanne vieläkin vaikeampi ratkaistava kuin ennen jatkaa hän tai kuka ikinä tulekaan seuraajaksi niin toivottoman tuskainen tehtävä.
Sotii ne koko ajan Jemenissä. Mut isommassa kahakassa voi tulla huoli, kun Saudeissa ei taida olla minkään sortin isänmaallisuutta, ainoastaan uskonnollista intohimoa. Yhdyn käsitykseen, että munattomia.Saudit hirmuisesta sotilasbudjetista huolimatta täysin munattomia mihinkään sotilastoimiin, vaikka epäilemättä heilläkin on kykyä järjestää jonkinlaisen iskuja Iranin sisällä
Minusta Trumpin yksi todella harvoja positiivisia puolia on hänen ilmeinen haluttomuutensa käyttää merkittävää sotavoimaa. Epäilemättä syyt tähän eivät sinänsä ole kauhean mieltäylentäviä, mutta vielä pahempaa maailmalle olisi, jos todella olisi yhtä sodanhimoinen ja aggressiivinen kuin puheensa. Iranin suhteen USA:n ongelma on, että se on vielä merkittävästi vaikeampi kohde kuin Irak ja Irakin retki osoittautui kalliiksi katastrofiksi.
Sotii ne koko ajan Jemenissä. Mut isommassa kahakassa voi tulla huoli, kun Saudeissa ei taida olla minkään sortin isänmaallisuutta, ainoastaan uskonnollista intohimoa. Yhdyn käsitykseen, että munattomia.
Lisäksi kaikki merkittävät tehtävät taidetaan jakaa sukulaissuhteiden perusteella Saudeissa, joten tuskin siellä on parasta saatavilla olevaa osaamista edes johdossa. Yleensäkin mentaliteetti taitaa olla se, että ostetaan kaikki ulkomaailta ja laitetaan orjatyövoima tekemään vielä kaikki varsinaiset työt. Mikäli Iran ja Saudit vain kaksistaan sotisivat niin en epäile etteikö Iran tuota voittaisi aika selvästi. Saudeilla toki paremmat lelut, mutta taistelumoraali ei taatusti samalla tasolla kuin iranilaisilla. Lisäksi osaavatkohan kunnolla edes käyttää kaikkia aseitaan? Silloin aikanaan Saddamn olisi varmaan halutessaan pystynyt jyrämään myös Saudeihin mikäli olisi halunnut.
Venäjän vastaus öljylaitosikuihin: tarjoaa Saudi-Arabialle ohjustorjuntajärjestelmää
Tuntuu että Neroa viedään kuin pässiä narussa. Joka suunnalta tulee painetta ja hämmennetään tilannetta lisää ja Nerolta ei vain vastausta tule.
Eipäs pilkata pässejä!Tuntuu että Neroa viedään kuin pässiä narussa. Joka suunnalta tulee painetta ja hämmennetään tilannetta lisää ja Nerolta ei vain vastausta tule.
Tähän mennessä se on päässyt elämään aika hyvin omassa kuplassaan. Nyt Iran (ja Kiina) on katsomassa, että millaista kättä pienet kädet pitää ja löytyykö kanttia. Toiselta puolelta Israel ja saudit painaa päälle ja vaatii jenkkejä käymään Irania vastaan sotaa. Mikki on merihädässä! (se lastenlaulu)