Yhdysvaltain (n)ex(t)-presidentti Donald J. Trump

  • 3 690 591
  • 23 956

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mutta eikö lause: armahdettavat ovat kaikki Trumpia lähellä, viittaa enemmän tulevaan vaikkei ole suoraan futuurimuodossa? Tai vaihtoehtoisesti mainittuihin ihmisiin.
Ok. Tarkastellaan sitten näitä kolmea ja unohdetaan kaikki muut.

Dinesh D`Souza on Ted Cruzin sisäpiiriä. Asiaan vihkyitymättämille Cruz on Republikaanissa puolueessa eräänlainen erkkituomioja. Tämän lisäksi Cruz oli viimeinen Trumpin haastaja Republikaanien presidenttiehdokasvaaleissa ja kesän 2016 puoluekokouksessa kieltäytyi asettumasta Trumpin taakse. Lehtitietojen mukaan Cruz kävi anelemassa Trumpilta D`Souzan armahtamista.

Minusta väite että cruzilainen elokuvantekijä olisi Trumppia lähellä on tässä mielessä outo. Tai Saarikosken tarkka lainaus oli "Armahdettavat ovat kaikki Trumpia lähellä. Kaipa kaksipuoluejärjestelmässä oman puolueen kilpailevan faktion luottomies on omaa lähipiiriä. Jutta Urpilainen lienee Antti Rinteen luottonainen.

Martha Stewart - en oikein näe muuta yhteyttä kuin Diili-ohjelman. Kaipa Tom Arnoldinkin on samalla tapaa Trumpin lähipiiriä. Toki kannattaa muistaa että Stewart on tehnyt Trumpin pariskunnan kanssa voileipiä:

Video: Meatloaf, Donald Trumps' Favorite Sandwich | Martha Stewart

Megan Mullallyä varmaan vituttaa olla Trumpin lähipiiriä koska ovat laulaneet dueton Emmy-gaalassa 2005.

Rod Blagojevich - demokraatti. Sen mitä olen noita nauhoja niistä puheluista kuunnelllut niin en ole bongannut että Blagojevich olisi halunnut rahaa Obaman senaattipaikasta vaan harrasti normaalia hevoskauppaa. Toki koska kyseessä on Chigaco joka on poliittisesti Amerikan Turku mitä hyväveli-verkostoihin tulee niin sekin on tietty mahdollista

Ettei nyt unohtuisi Saarikosken jutun otsikko oli "Trump armahtaa tukijoitaan, koska hänellä on valta vapauttaa kenet haluaa – se on avokämmen vasten oikeusvaltion kasvoja" ja ingrenssi "Presidentti armahtaa tukijoitaan näpäytyksenä oikeuslaitokselle, jota hän kohtelee vihollisenaan.

Joku tyhmempi voisi luulla että jutun kannalta olisi olennaista että joku mainituista olisi hänen tukijansa.
 
Viimeksi muokattu:

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Joku tyhmempi voisi luulla että jutun kannalta olisi olennaista että joku mainituista olisi hänen tukijansa.

Ehkä viisainta on olla suoraan yhteydessä Saarikoskeen itseensä, esim twitterin @SaarikoskiLaura. Ainakaan itselläni ei ole kanavaa päästä hänen pään sisään.

Mutta mitä tulee Blagojevichiin ja Stewartiin, niin tuskin suoraan toimivat Trumpin tukijoina (kuten tämäkin kuva todistaa), mutta (Trumpin agendan) tukijoina epäsuorasti nimenomaan tuon Comey-yhteyden vuoksi. Sitä olisi voinut korostaa jutussa enemmän. Samoin otsikkoakin olisi voitu selventää.

Still, the relevant point about Stewart is that her prosecution was James Comey’s most high-profile accomplishment during his tenure as United States Attorney, in Manhattan. Pardoning Stewart is a way of diminishing Comey, who is among Trump’s most reviled enemies. Since Stewart has long been out of prison, the pardon will have little practical significance for her, but that’s not the point. Punishing Comey is. (Springing Blago, the former Illinois governor who was convicted on public corruption charges, in 2011, and is serving a fourteen-year sentence, offers similar value for Trump. The governor was prosecuted by the former U.S. Attorney Patrick Fitzgerald, who also brought a perjury case against Scooter Libby, the former chief of staff to Vice-President Dick Cheney, whom Trump pardoned earlier this year. And Fitzgerald today is one of the lawyers representing Comey, so undoing Fitzgerald’s work operates as more score-settling for the President.)

Why Trump Pardoned Dinesh D’Souza—and May Pardon Martha Stewart | The New Yorker
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä kritisoin tässä pelkästään Saarikosken kolumnia ja sen datan käsittelyä ja johtopäätöksiä. Tässä tarkka lainaus:

"Armahdettavat ovat kaikki Trumpia lähellä. Stewart ja Blagojevich olivat mukana Trumpin Diili-ohjelmissa."

Koska kaikki armahdettavat ovat Trumpia lähellä niin se tarkoittaa että Rubashkin, Saucier, Libby ja Johnsson ovat sitä myös.

Pidän erikoisena että Laura Saarikoski pitää Jack Johnssonin selvästi rasistisen tuomion kumoamista "avokämmenenä oikeusvaltion kasvoille". Minusta ihmiset ihonväriinsä katsomatta saavat mennä toisiin osavaltioihin vaikka ihan niissä moraalittomissa tarkoituksissa.
Kannattaa vaan totutella näihin HS:n lanseeraamiin uusiin sanomalehden tekstilajeihin, eli analyyseihin. Ne tuntuu olevan nykyään jokin mystinen sekoitus uutista ja mielipidekirjoittamista. Sen lisäksi siis että jo joka toinen uutinen on kolumni nimikkeen alla tuotettu.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Republikaaneilla on tosiaan harvassa nykyisin etenkin kansallisella tasolla maltilliset ns. Moderate/Main Street -siiven (ennen vanhaan myös Rockefeller Republicans -nimellä esiintyneet) edustajat.

Vielä 2012 presidentinvaaleissa puolueen esivaaleissa oli ehdolla Jon Huntsman Jr., joka on muun muassa sosiaalisissa asioissa republikaanien mittapuulla hyvinkin liberaali ja profiloitunut mm. homoavioliittojen tukijana. Nykyään edellämainitun kaltaiset republikaanit ovat kiven alla ainakin senaatissa ja edustajainhuoneessa. Kauas ollaan tultu niistä ajoista kun republikaanien riveistäkin löytyi laillisen abortin tukijoita. No löytyy niitä toki edelleenkin, mutta erittäin vähän. Republicans for Choice - Wikipedia (Linkki vie Wikipedian Republicans for Choice PAC:ista kertovaan artikkeliin)

Myös Trumpia julkisesti kritisoivat tällä hetkellä virassa olevat republikaanipoliitikot ovat suhteellisen harvassa. Tätä nykyä senaatista löytyy muutama senaattori, jotka ovat Trumpia julkisesti kritisoineet. Esimerkiksi Bob Corker, Jeff Flake, John McCain ja Ben Sasse ovat Trumpista muutaman painavan sanan lausuneet ääneen. Edellämainitut senaattorit eivät kuitenkaan varsinaisesti ole mitään maltillisia republikaaneja eivätkä itse asiassa ole Trumpin ajaman politiikan ja virkanimitystenkään kanssa juurikaan erimieltä vaan pikemminkin kritisoivat sitä millä tavoin Trump julkisuudessa esiintyy. Heidänkin rohkeuteensa kritisoida Trumpia vaikuttaa monen kohdalla se, ettei painetta uudelleenvalituksi tulemisesta ole.

Tuo aborttikysymys on siinä mielessä, vähän kummallinen että se on oikeastaan vasta muuttunut isommaksi poliittiseksi jakolinjaksi sen jälkeen kun tuo tuli lailliseksi koko liittovaltiossa. Reagan lähti abortilla ja perhearvoilla kosiskelemaan etelän uskonnollisia piirejä samalla kun demokraatit lähtivät kosiskelemaan kaupunkien naisäänestäjiä. Aborttia tukevien republikaanien vähenemisen taustalla on myös se, että puolueiden kannatus on lähtenyt eriytymään voimakkaasti sen mukaan asuuko henkilö kaupungissa vai maaseudulla. Ne republikaanit, jotka kannattavat laillista aborttia asuvat pääasiassa kaupungeissa, mutta kaupungeissa äänestetään pääasiassa demokraatteja nykyään. Vastaavasti sitten taas maaseudulla ja esikaupunkialueilla ihmiset ovat arvoiltaan konservatiivisempia ja noissa varsinkin Obaman kaudella demokraattien kannatus väheni huomattavasti.

Vastaavasti löytyy sitten esimerkkejä politiikoista, jotka ovat hyvinkin vuolaasti Trumpia kehuneet ja tukeneet esimerkiksi senaattori Orrin Hatch ja edustaja Duncan Hunter. Jälkimmäisen vierailu toukokuussa Real Time with Bill Maher -ohjelmassa oli suorastaan koominen.

Maherin haastattelussa Hunter mm. väittää Trumpin olevan täysin syytön siihen mitä hänen kampanjassaan on tapahtunut, ympärillä vain sattui olemaan paljon hämäriä ihmisiä. Yhdysvaltain oikeusministeriön roolista oli myös Maherin ja Hunterin välillä erimielisyyttä. Maher painotti oikeusministeriön toimivan kansakunnan hyväksi ja Hunter taas muistutti sen kuuluvan presidentin vallan piiriin.

Tavallaanhan Hunter on oikeassa, sillä Department of Justice kuuluu vallanjaossa presidentin edustamaan Executive Branchiin. Ideana tuossa nyt kuitenkaan tuskin on se, että presidentti on lain yläpuolella vaikkakin esimerkiksi Trumpia lakiasioissa edustava Rudy Giuliani on hiljattain näitä pähkähulluja "presidentti olisi voinut vaikka ampua Comeyn" -teorioitaan esitellyt.

Laitanpa tähän loppuun vielä linkin Hunterin haastatteluun kokonaisuudessaan: Rep. Duncan Hunter | Real Time with Bill Maher (HBO) - YouTube (Linkki vie YouTuben Real Time with Bill Maher -kanavan haastatteluvideoon)

Vähän olen ymmärtänyt, että Watergaten jälkeen oikeusministeriön ja valkoisen talon välille luotiin tavallaan seinä, vaikka ovatkin molemmat executive branchin alaisena. Tuota on sittemmin pidetty kai aika pitkälti itsestäänselvyytenä, joka on pitänyt aina tähän asti ennen kuin Trump on yrittänyt lähteä murtamaan sitä.
Taannoin Trumpin valtakauden alussa kun oli puhetta näistä nepotismilaieista niin ihmettelin miksi aikoinaan pidettiin ongelmallisena sitä, että JFK nimitti veljensä oikeusministeriksi, mutta jossain määrin on tullut selväksi, että jenkeissä tuo Attorney General on huomattavan paljon erilaisempi virka kuin Suomessa oikeusministeri ja tuossa virassa on huomattavan helppoa kykenevän henkilön toimia tulppana sen hetkisen hallinnon rötöksien tutkimiselle.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Kaikki yksityisautoilijat tämän tietävät. Kun raakaöljyn hinta nousee, niin pensan hinta pumpulla nousee alle nanosekunnissa vastaamaan uutta markkinahintaa. Kun raakaöljyn hinta laskee, niin pensa-asemilla menee se 8-10 työviikkoa miettiä sitä, että pitäiskö meiän nyt laskea hintaa vai ei. Kun sitten päätös tulee, niin hinta onkin taas noussut.

Dataa en nyt kännykällä lähde kaivamaan, mutta käsittääkseni tämä pätee vain Suomessa. Jenkeissä gallonahinta kyllä laskee merkittävästi tehokkaammin öljyn barrelihinnan kanssa kuin Suomessa, jossa uskoakseni jonkin asteen sopimista hinnoista on pakko olla. USA:ssa bensa on merkittävästi kilpaillumpi ja isompi bisnes kuin täällä, sekä iänikuinen aihe politiikassa. Jenkkilöissä saat vapaalipun poliittiselle uralle, kunhan vain lupaat alemman gallonahinnan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trumpin Twitter-sormi on tänään taas syyhyillyt. Sen lisäksi, että tuttuun tapaan Trump hyökkäsi jo ties kuinka monetta kertaa Muellerin vetämää Venäjä-tutkimusta vastaan nostaa Trump jälleen itsekin esiin myös Giulianin jo aiemmin pyörittelemän itsensä armahtamisoikeuden. Trump Says Appointment of Special Counsel is ‘Totally Unconstitutional’ - The New York Times (Linkki vie New York Timesin artikkeliin Trumpin tuoreimpaan twiittimyrskyyn liittyen)

Pistipä aiheeseen liittyen NYTimesin sivuilla silmään myös Harry Litmanin tuore mielipidekirjoitus Trumpin vallankäyttöön liittyen: Opinion | President Trump Thinks He Is a King - The New York Times (Linkki vie New York Timesin mielipidekirjoitukseen)
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Trumpin Twitter-sormi on tänään taas syyhyillyt. Sen lisäksi, että tuttuun tapaan Trump hyökkäsi jo ties kuinka monetta kertaa Muellerin vetämää Venäjä-tutkimusta vastaan nostaa Trump jälleen itsekin esiin myös Giulianin jo aiemmin pyörittelemän itsensä armahtamisoikeuden. Trump Says Appointment of Special Counsel is ‘Totally Unconstitutional’ - The New York Times (Linkki vie New York Timesin artikkeliin Trumpin tuoreimpaan twiittimyrskyyn liittyen)

Pistipä aiheeseen liittyen NYTimesin sivuilla silmään myös Harry Litmanin tuore mielipidekirjoitus Trumpin vallankäyttöön liittyen: Opinion | President Trump Thinks He Is a King - The New York Times (Linkki vie New York Timesin mielipidekirjoitukseen)

Syy Trumpin lievästi sanottuna sekopäiseen twiittailuun viime päivien aikana taisi selvitä, kun Mueller lähetti oikeudelle pyynnön perua tai muuttaa Paul Manafortin vapaanaolojärjestelyä ennen oikeudenkäyntiä. Manafort oli ilmeisesti yrittänyt ottaa salaa yhteyttä näihin tiettyihin entisiin eurooppalaispoliitikkoihin joita hän oli palkannut aikoinaan ajamaan omaa ja Ukrainan silloisen hallinnon asioita ja yrittänyt saada näitä muuttamaan todistustaan tai kätkemään todisteita. FBI:llä ja Muellerilla on näistä viestit tallella ja todistukset kyseisiltä henkilöiltä, joten Manafort vaikuttaisi olevan entistä enemmän kusessa.

Manafort attempted to tamper with potential witnesses: U.S. special counsel | Reuters
(reuters.com)
 
Ei suurtakaan probleemaa, kun sattuu olemaan vapaudu vankilasta -kortti tarjolla.

Väärin! New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä Eric Scheidermann tekee yhteistyötä Muellerin kanssa.

Jos Dirty Don armahtaisi Manafortin,ja Yhdysvaltain lakien mukaan armahdus edellyttää siis ,että henkilö on ensin tuomittu syyllisenä tai tunnustanut,mutta välttää siis seuraamuksen, niin New Yorkin osavaltio nostaisi syytteet.

Niihin ei liittovaltio voi puuttua. Tietäisi 18 vuoden kakkua legendaarisessa Sing Singissä Paulie Walnutsille...

Tietysti Trump syyllistyisi obstruction of justice -rikokseen armahtaessaan itseensä kohdistuvassa jutussa tuomitun
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Väärin! New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä Eric Scheidermann tekee yhteistyötä Muellerin kanssa.

Jos Dirty Don armahtaisi Manafortin,ja Yhdysvaltain lakien mukaan armahdus edellyttää siis ,että henkilö on ensin tuomittu syyllisenä tai tunnustanut,mutta välttää siis seuraamuksen, niin New Yorkin osavaltio nostaisi syytteet.

Niihin ei liittovaltio voi puuttua. Tietäisi 18 vuoden kakkua legendaarisessa Sing Singissä Paulie Walnutsille...

Tietysti Trump syyllistyisi obstruction of justice -rikokseen armahtaessaan itseensä kohdistuvassa jutussa tuomitun

Sen verran tätä täytyy oikaista, että Schneiderman erosi virastaan noin kuukausi sitten kun New Yorker-lehti julkaisi jutun jossa kertoi hänen syyllistyneen parisuhdeväkivaltaan useamman tyttöystävänsä kanssa. Tosin hänen seuraajansa kyllä jatkaa juttua ja yhteistyötä Muellerin kanssa.

Sinänsä mielenkiintoinen sivujuonne tuossa oli, että piakkoin tuon kohun jälkeen eräs asianajaja pyysi oikeudelta koskien noita Michael Cohenin ratsiasta takavarikoituja materiaaleja, että ne mitä hänen asiakkaansa, jotka olivat tulleet kaltoinkohdelluiksi Schneidemanin toimesta olivat Cohenille antaneet, julkaistaisiin luottamuksellisiksi. Schneiderman oli ollut Trumpin perässä jo 2013 alkaen tuon Trump University-huijauksen myötä ja ilmeisesti Trump & Cohen olivat pyrkineet kaivamaan hänestä törkyä, mutta eivät olleet sitä vielä käyttäneet hyväkseen. Jotain spekulaatioita on ollut, että Trump & Cohen olisivat kiristäneet Schneidemania tai aikoineet käyttää tuota infoa hyväkseen ennen syksyn välivaaleja jolloin myös Schneiderman olisi pyrkimässä jatkokaudelle ja tietyt tahot halusivat tuon tiedon ulos jo nyt kun se hautautui kaiken muun hälyn keskelle.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Trumpin isoa Twitter-pauhaamista on yleensä aina seurannut joku isompi uutinen häntä vastaan ja tätä viimeisintä (Manafort boseen) saatettiin jo odottaa. Toki Trump ehti jo tehdä Manafortille samat kuin muillekin syytetyille (”oli kampanjassa vain vähän aikaa, tuskin tunnen koko miestä”)...
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Trump on varmasti ansainnut kaiken sen loan mitä hänen niskaansa kaadetaan. Huonoin presidentti ikinä ja niin edelleen. Silti en täysin ymmärrä miksi TV1:n aamu-uutisissa mälvätään puolen tunnin välein hänen suhdettaan paikalliseen palloseuraan, sekä naureskellaan, kun mies ei osaa God Bless America -laulun sanoja – ei ainakaan pysty yhteislauluun osallistumaan.

Trumpista huolimatta, ei tietenkään hänen ansiostaan, Nasdaq ja Russel 2000 -indeksit ovat uusissa huipuissa, palvelualojen ostopäällikköindeksi kasvaa euroaluetta nopeammin, samoin teollisuuden ostopäällikköindeksi, USAn työmarkkinaraportti ylitti odotukset ja niin edelleen. USAn työttömyysaste on 3,8%.

Eli jotain siellä tehdään oikein ainakin taloudessa, kun eivät edes Trumpin twiitit pysty kasvua horjuttamaan. Siitähän ei voi olla kyse, että uutisoinnissa olisi jotain tarkoituksenhakuisuutta siksi, että Suomenkin medialla on asiassa joku agenda. Tai stten Trump-uutisia on vaan helposti saatavilla ja valittu tulokulma kiinnostaa yleisöä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tai sitten Trump-uutisia on vaan helposti saatavilla ja valittu tulokulma kiinnostaa yleisöä.

Kyllä on ainakin osittain kyse myös tästä, Trumpin tapa toimia presidenttinä on lievästi sanoen uusi ja hänen uusimpia tempauksiaan ja puheitaan seurataan samalla tavalla kuin Matti Nykäsen/Johanna Tukiaisen tekemisiä Seiskassa.

Mikä on varmasti osin myös Trumpin tarkoitus, hän on koko julkisen elämänsä ajan asettunut tietoisesti keskipisteeksi ja ottanut myös pellen roolia tarpeen niin vaatiessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Seuraan Trump-uutisia pääosin jenkeistä. CNN, NYT, WP jne. Sen olen huomannut, että jos vassari/liberaali pohjainen jenkkimedia (kuten WP, Washington Post) saa jotain positiivista Trumpista, se ei ole Suomessa uutinen. Mutta pienikin uutinen toiseen suuntaan saattaa olla. Hyvä esimerkki alkuvuodesta oli WP:n julkaisema selvitys Trumpin ja USA:n ensimmäisestä vuodesta talouden osalta. Siinä oli useita erilaisia mittareita ja WP päätyi siihen, että Trumpin luvut olivat häkellyttävän loistavat. En muista, että olisi Suomessa noteerattu. Ja kyseessä oli sentään aika iso asia verrattuna näihin höpötason negatiivisiin juttuihin, joita varsinkin YLE lähettää eetteriin.

Jostain syystä vaikeneminen toimii myös kääntäen. Hyvin vähän pohditaan Trumpin ulkopolitiikan terävöitymistä ja eräänlaista oikeistopopulististen, jopa osin äärioikeistolaisten ihanteiden nousemista esiin myös Euroopan suhteen. Saksassa Trumpin nimittämä USA:n suurlähettiläs on avoimen oikeistopopulistinen ja tukee vastaavia ryhmiä Euroopassa useilla eri tavoilla. En nyt kenties tietoisesti muista tuon lähettilään nimeä, enkä jaksa googlata, mutta hän on avoimesti ilmaissut tekevänsä työtä sen eteen, että oikeistopopulistit nousevat Euroopassa valtaan. Faktisesti tämä tarkoittaa myös sitä, että Venäjä saa yhä enemmän jalansijaa EU:n sisällä. Trumpilla ja Putinilla on tässä yhteinen projekti meneillään. En väitä, että tekevät sitä yhdessä, mutta sama kaiku on molempien askelissa.

Mutta eihän tämäkään Suomessa juuri kiinnosta. Onko kyseessä sitten huonot toimittajat, vaikea sanoa, mutta vituttaa nämä Trump-vitsit ja hihittelyt jostain epäolennaisista asioista. Halutaanko niillä peitellä Trumpin todellista politiikkaa hyvässä ja pahassa, vai mistä on kyse. Toki voi olla, että suomalaiset ovat ansainneet @Vellihousu viittaaman nykästavan Trumpista. Mutta se on kokonaiskuvassa pieni osa, vaikka Suomessa tunnutaan ajattelevan, että juuri muuta ei olekaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta eihän tämäkään Suomessa juuri kiinnosta. Onko kyseessä sitten huonot toimittajat, vaikea sanoa, mutta vituttaa nämä Trump-vitsit ja hihittelyt jostain epäolennaisista asioista. Halutaanko niillä peitellä Trumpin todellista politiikkaa hyvässä ja pahassa, vai mistä on kyse. Toki voi olla, että suomalaiset ovat ansainneet @Vellihousu viittaaman nykästavan Trumpista. Mutta se on kokonaiskuvassa pieni osa, vaikka Suomessa tunnutaan ajattelevan, että juuri muuta ei olekaan.

Minä en seuraa mitään mediaa niin kattavasti, että osaisin heittää mitään kokonaisvaltaisia analyyseja aiheesta. Oma mutu on, että suomalaisen median ajoittainen pinnallisuus liittyen Trumpiin voi johtua ihan siitäkin, että "se on siellä kaukana eikä vaikuta meihin" tjsp. mikä on ehkä taas kytköksissä siihen että Suomessa ei ole ihan samanlaista analyyttista poliittisen median perinnettä kuin Yhdysvalloissa. Tässä peilautuvat myös kansan asenteet, esimerkiksi oman työpaikkani kahvipöydässä Trumpia taivastellaan viikoittain mutta harvapa noita suurempia yhteyksiä vaivautuu analysoimaan. Ja näin se on uskoakseni muuallakin.

Monet tämän ketjun vakiohahmoista seuraavat käsittääkseni asioita keskimääräistä paljon tarkemmin ja se voi synnyttää ajoittain myös vääristymää siitä, että kaikkea ei käsitellä. Esimerkiksi tämä uusi Saksan suurlähettiläs on kyllä ollut ihan hyvin esillä ja muistan että viime viikolla ihan Ylen pääuutisissakin mainittiin tulli-uutisten yhteydessä että Jenkkien taloudella menee juuri nyt paremmin kuin aikoihin.
 
Seuraan Trump-uutisia pääosin jenkeistä. CNN, NYT, WP jne. Sen olen huomannut, että jos vassari/liberaali pohjainen jenkkimedia (kuten WP, Washington Post) saa jotain positiivista Trumpista, se ei ole Suomessa uutinen. Mutta pienikin uutinen toiseen suuntaan saattaa olla. Hyvä esimerkki alkuvuodesta oli WP:n julkaisema selvitys Trumpin ja USA:n ensimmäisestä vuodesta talouden osalta. Siinä oli useita erilaisia mittareita ja WP päätyi siihen, että Trumpin luvut olivat häkellyttävän loistavat. En muista, että olisi Suomessa noteerattu. Ja kyseessä oli sentään aika iso asia verrattuna näihin höpötason negatiivisiin juttuihin, joita varsinkin YLE lähettää eetteriin.

Jostain syystä vaikeneminen toimii myös kääntäen. Hyvin vähän pohditaan Trumpin ulkopolitiikan terävöitymistä ja eräänlaista oikeistopopulististen, jopa osin äärioikeistolaisten ihanteiden nousemista esiin myös Euroopan suhteen. Saksassa Trumpin nimittämä USA:n suurlähettiläs on avoimen oikeistopopulistinen ja tukee vastaavia ryhmiä Euroopassa useilla eri tavoilla. En nyt kenties tietoisesti muista tuon lähettilään nimeä, enkä jaksa googlata, mutta hän on avoimesti ilmaissut tekevänsä työtä sen eteen, että oikeistopopulistit nousevat Euroopassa valtaan. Faktisesti tämä tarkoittaa myös sitä, että Venäjä saa yhä enemmän jalansijaa EU:n sisällä. Trumpilla ja Putinilla on tässä yhteinen projekti meneillään. En väitä, että tekevät sitä yhdessä, mutta sama kaiku on molempien askelissa.

Mutta eihän tämäkään Suomessa juuri kiinnosta. Onko kyseessä sitten huonot toimittajat, vaikea sanoa, mutta vituttaa nämä Trump-vitsit ja hihittelyt jostain epäolennaisista asioista. Halutaanko niillä peitellä Trumpin todellista politiikkaa hyvässä ja pahassa, vai mistä on kyse. Toki voi olla, että suomalaiset ovat ansainneet @Vellihousu viittaaman nykästavan Trumpista. Mutta se on kokonaiskuvassa pieni osa, vaikka Suomessa tunnutaan ajattelevan, että juuri muuta ei olekaan.

Itselle on tullut kuva, että Suomessa jokaisella medialla tulee sama määrä Trump-uutisia riippumatta siitä, että mitä siellä tapahtuu ja se uutisen valinta ja näkökulma on enemmän siitä toimittajasta kiinni joka niitä tekee ehkä ainoana toimenaan. Tämä toki hieman karrikoitua.

Eilen toki hesari teki jutun tuosta Saksan suurlähettiläästä. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005707417.html Ja olihan siitä joku juttu, kun Iranin päätöksen jälkeen "uhkaili" yrityksiä siellä jatkossa toimimisesta.

Toki Trumpista uutisointi on vaikeaa. Jos miettii sitä määrää uutisia, mitä siellä paikalliset mediat tekevät ja monet liittyvät toisiinsa tavalla tai toisella, on Suomessa hyvin vaikeaa vetää sitä kaikkea yhteen. Jos mennään vaikka amerikkalaiseen jalkapalloon ja Philadelphia Eaglesin kutsun perumiseen, niin taustoitusta tarvisi melko paljon. Niin polvistumiset kuin mestarijoukkueiden kutsumiset Valkoiseen taloon. Ja miten kyseisessä maassa urheilu on usein yhdistänyt yli puoluerajojen ja nyt presidentti käyttää sitä muodossa "olet minun puolella tai minua vastaan".

Talous on vaikea asia uutisoida. Mun mielestä sitä uutisoidaan liiaksikin poliitikoiden hyväksi. Suomessakin hallitus muistuttaa, miten talous noussut jne. Toisinaan niillä asioilla on hieman vaikutusta mainittuun suuntaan ja toisinaan ne asiat tapahtuvat niistä teoista huolimatta. Kuitenkin syyt ovat pääosin jossain muualla.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toki Trumpista uutisointi on vaikeaa. Jos miettii sitä määrää uutisia, mitä siellä paikalliset mediat tekevät ja monet liittyvät toisiinsa tavalla tai toisella, on Suomessa hyvin vaikeaa vetää sitä kaikkea yhteen.

Tämän olisi voinut lisätä edelliseen viestiini, materiaalia, vieläpä usein keskenään riitelevää, on tarjolla niin paljon että tiiviit, kattavat ja vieläpä puolueettoman analyyttiset, kaikkia suomalaisia sisällöltään tyydyttävät jutut eivät ole helppoja tehdä. Mikä ei tietenkään tarkoita etteikö pitäisi yrittää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mökillä ei tule niin täysin 100 % teholla seurattua mediaa, joten hyvä jos on ollut asioita esillä. Kiitokset @Vellihousu ja @steierwrass .

Ehkä täällä on parempi keskittyä vapaa-aikaan kuin sen pohtimiseen, miten Trumpin missio EU:n hajottamisesta ja oikeistopopulistien ja äärikonservatiivien vaikutusvallan lisäämisestä eurooppalaisten valtioiden keskuudessa sopii Putinin missioon EU:n hajottamisesta ja oikeistopopulistien ja äärikonservatiivien vaikutusvallan lisäämisestä eurooppalaisten valtioiden keskuudessa.

Ottaen huomioon sen, että Yhdysvallat on läntisen Euroopan maiden perinteinen liittolainen niin sananvapauden kuin sotilaallisen uskottavuuden osalta ja Putinin Venäjä länsimaisen demokratian vihollinen, edessä voi olla mielenkiintoiset ajat.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mökillä ei tule niin täysin 100 % teholla seurattua mediaa, joten hyvä jos on ollut asioita esillä. Kiitokset @Vellihousu ja @steierwrass .

Ehkä täällä on parempi keskittyä vapaa-aikaan kuin sen pohtimiseen, miten Trumpin missio EU:n hajottamisesta ja oikeistopopulistien ja äärikonservatiivien vaikutusvallan lisäämisestä eurooppalaisten valtioiden keskuudessa sopii Putinin missioon EU:n hajottamisesta ja oikeistopopulistien ja äärikonservatiivien vaikutusvallan lisäämisestä eurooppalaisten valtioiden keskuudessa.

Ottaen huomioon sen, että Yhdysvallat on läntisen Euroopan maiden perinteinen liittolainen niin sananvapauden kuin sotilaallisen uskottavuuden osalta ja Putinin Venäjä länsimaisen demokratian vihollinen, edessä voi olla mielenkiintoiset ajat.

Nämä Trumpin/Putinin mahdolliset missiot ovat toki käyneet ilmi ihan suomalaisellakin uutisoinnilla sille joka asioita viitsii miettiä, mutta pikkuisen pään raapimista se tietysti vaatii.

Minulla on tosin Trumpin kohdalla jäänyt pikkuisen hämäräksi, että mitkä ne hänen pitkän tähtäimen tavoitteensa yleensäkään ovat ja onko hänellä edes sellaisia. Vähän näyttää välillä siltä että ihan sama mitä tapahtuu kunhan hän saa olla itse huomion keskipisteenä. Onko perusajatus kenties se, että EU:n kaltaiset järjestelmät ja muut vastaavat vakiintuneet yhteistyön ja politiikan harjoittamisen muodot hidastavat liiaksi asioita, mitä ne sitten kulloinkin ovatkaan?

"Mielenkiintoista" tämä kaikki on tietysti sikäli että Putinilla todennäköisesti on näihin asioiden joku pidemmän tähtäimen suunnitelma.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Trumpin kampanjassa mukana olleen ja diilin Bob Muellerin kanssa tehneen George Papadopoulos’n vaimo päästänyt ilmoille mielenkiintoisen jutun => George teki sopparin FBI’n kanssa sillä perusteella, että häntä syytettäisiin Israelin vakoojaksi... Ei siis Russian Collusion vaan jotain ihan muuta?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Trumpin kampanjassa mukana olleen ja diilin Bob Muellerin kanssa tehneen George Papadopoulos’n vaimo päästänyt ilmoille mielenkiintoisen jutun => George teki sopparin FBI’n kanssa sillä perusteella, että häntä syytettäisiin Israelin vakoojaksi... Ei siis Russian Collusion vaan jotain ihan muuta?

No siis viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, että Mueller on keskittynyt tutkimaan Trumpin kampanjan yhteistyötä israelilaisten ja Saudi/UAE-tahojen kanssa. Samalla myös Trumpin käytös on muuttunut entistä kahjommaksi Muellerin tutkimusten suhteen.

Täytyy myös ottaa huomioon, että tuossa Steele Dossierissa oli mainittu siitä, että Trumpilla ja hänen kampanjallaan ei alunperin ollut varsinaisesti hirveästi sitä vastaan, että kiinnitettiin huomiota Venäjä-yhteyksiin, koska se vei huomioita epäilyttäviltä bisnessuhteilta kiinalaisten ja muiden kehittyvistä talouksista tulevien tahojen kanssa.
 
Trump on varmasti ansainnut kaiken sen loan mitä hänen niskaansa kaadetaan. Huonoin presidentti ikinä ja niin edelleen. Silti en täysin ymmärrä miksi TV1:n aamu-uutisissa mälvätään puolen tunnin välein hänen suhdettaan paikalliseen palloseuraan, sekä naureskellaan, kun mies ei osaa God Bless America -laulun sanoja – ei ainakaan pysty yhteislauluun osallistumaan.

Palaan vielä tähän. Ehkei Ylelle kuuluvaa toimintaa, mutta onhan tuo melko koominen tapahtumaketju. Presidentti peruu mestarijoukkueen kutsun, kun kaikki pelaajat eivät halua osallistua. (Kommentoi hieman polvistumisia, joita ei muuten mestarijoukkueessa ollut.) Järjestää tilalla juhlan kansallislaululle ja sen yhteislaulun mukana laulaa ehkä neljäsosan sanoista satunnaisina pätkinä. Varmaa materiaalia koomikoille.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Palaan vielä tähän. Ehkei Ylelle kuuluvaa toimintaa, mutta onhan tuo melko koominen tapahtumaketju. Presidentti peruu mestarijoukkueen kutsun, kun kaikki pelaajat eivät halua osallistua. (Kommentoi hieman polvistumisia, joita ei muuten mestarijoukkueessa ollut.) Järjestää tilalla juhlan kansallislaululle ja sen yhteislaulun mukana laulaa ehkä neljäsosan sanoista satunnaisina pätkinä. Varmaa materiaalia koomikoille.

Samaa mieltä, oli Yleltä tarpeetonta mälväämistä tai ei, tämä koko keissi kuvastaa hyvin paljon Trumpia ja hänen tapojaan hoitaa asioita.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
No siis viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, että Mueller on keskittynyt tutkimaan Trumpin kampanjan yhteistyötä israelilaisten ja Saudi/UAE-tahojen kanssa. Samalla myös Trumpin käytös on muuttunut entistä kahjommaksi Muellerin tutkimusten suhteen.

Täytyy myös ottaa huomioon, että tuossa Steele Dossierissa oli mainittu siitä, että Trumpilla ja hänen kampanjallaan ei alunperin ollut varsinaisesti hirveästi sitä vastaan, että kiinnitettiin huomiota Venäjä-yhteyksiin, koska se vei huomioita epäilyttäviltä bisnessuhteilta kiinalaisten ja muiden kehittyvistä talouksista tulevien tahojen kanssa.
Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että GP teki diilin jo aika päiviä sitten, eli Muellerin tiimi on tutkinut tätä ”haaraa” jo todella pitkään... Maybe there wasn’t any collusion with RUSSIA??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös