Mainos

Yhdysvaltain (n)ex(t)-presidentti Donald J. Trump

  • 3 602 134
  • 23 484

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Jerry Falwell Jr. Says He Will Lead Federal Task Force on Higher-Ed Policy - The Chronicle of Higher Education

Bannon, Falwell...melkosta sakkia kerää Trump. Opetus ja Falwell ei oikein mahdu samaan lauseeseen, vaikka hän johtaa Liberty Universityä. Siellähän on ilmeisesti esillä dinosauruksen fossiili, joka on muka kolmetuhatta vuotta vanha. Lähinnä opetuksellinen häpeä. Ja, jos sana Falwell ei sano mitään, niin googlettamaan.
Alla liitteenä pari aitoa kuvakaappausta Liberty Universityn oppikirjoista. Toinen "science textbook" ja toinen jostain kurssista nimeltä "Myths of homosexual agenda".

On syytä olla huolissaan, kun tällaisia ihmisiä tuodaan paikoilla, joiden aiheita he ovat lähinnä halventaneet.
-----------------------------

Kevennyksenä:

"INAUGURATION DAY" — A Bad Lip Reading of Donald Trump's Inauguration - YouTube


Life accordion to Donald Trump - YouTube


-------------------------------
 

Liitteet

  • libertytextbook.jpg
    libertytextbook.jpg
    219,2 KB · kertaa luettu: 299
  • libertytextbook2.jpg
    libertytextbook2.jpg
    54,2 KB · kertaa luettu: 301

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Googleta kapitalismi ja harjoita päättelyä
Eli sinä olet lukenut jonkun nettiartikkelin, jossa sanotaan Mooren olevan tekopyhä, omaksut mielipiteen sen perusteella, osaamatta itse perustella asiaa sen enempää. Selvä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota, kannattaako Moore tasapalkkion konseptia eli että työstä riippumatta kaikkien tulisi saada sama palkka? Kannattaako hän sitä ajatusta että kaikki palkkiot yli minimipalkan tulisi lahjoittaa pois? Olisiko antikommunisti tekopyhä ellei hän kieltäydy kommunistisen järjestelmän takaamasta työpaikasta?

Mainitsin yllä kommentoivani erityisesti Mooren lausunnon perusteella, jonka mukaan kapitalismia ei voi säädellä vaan se tulee eliminoida. En tietysti usko Mooren oikeasti seisovan sanojensa takana, mikä hänestä tekopyhän tekeekin. Antikommunistin kohdalla tässä suhteessa olisin valmis joustamaan tiettyyn pisteeseen: Aiemmin käytin Syksy Räsästä positiivisena esimerkkinä. Ei hänkään silti lahjoita 100% ajastaan tai tuloistaan, eikä ole tarviskaan. Hän pitää itsellään sen verran kuin omasta mielestään kohtuulliseen elämään tarvitsee. Kuulostaa aika paksulta, että antikapitalistille tällainen kohtuullinen elämä olisi kymmeniä miljoonia ja yhdeksän hulppeaa asuntoa. Sitä kyllä mielestäni kelpaa verrata esimerkissäsi potentiaaliseen kommunistisen järjestelmän tarjoamaan tehdastyöhön.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tietenkin se, että vastustaa kapitalismia mutta elää kuin pahin kapitalisti, on täyttä tekopyhyyttä.
Vastustaako Moore kaikkea kapitalismia (eli onko hän kommunismi), vai vastustaako hän kapitalismin epäkohtia ja kannattaa vastuullista markkinataloutta eli esim hyvinvointiyhteiskuntaa? Hän on dokumenteissaan nostanut esimerkiksi Kanadan ja Ranskan terveydenhuoltoa ja nuo eivät kumpikaan kommunistisia maita ole. Hän toki Kuubassakin kävi jossain, mutta nähdäkseni se oli enemmän kärjistys kuin aito ylistys Kuubaa kohtaan.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Tuotas noin, tällaista muslimirekisteriä ei (vielä) ole, joten siihen ei (vielä) voi liittyä. Mutta annetaan nyt hallinnolle edes jotain rauhaa, ei sitä kaikkea voi heti tehdä!

Bush jr oli joku tuollainen jos nyt oikein muistelen. No toivottavasti Maddy on ensimmäisten joukossa kun sellainen Trumpilta tulee... en pidätä hengitystä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niiden, jotka pohtivat Mooren suhdetta kapitalismiin, kannattaa yksinkertaisesti katsoa hänen elokuvansa. Olen katsonut, jokaisen. Kukin tekee niiden pohjalta oman tulkintansa. Minun tulkinta on, että Moore on hyvin brändännyt taloudelliset tavoitteensa, ja käyttää voiton maksimoimiseen yksittäisiä, osin todellisuudesta irroitettuja esimerkkejä, jotka hän yleistää käsittämään koko kapitalistisen yhteiskunnan toimintamekanismit. Näin menetellen hän on joillekin kapitalismin terävä kriitikko, ja meille muille pikemminkin lipevä, populistinen uskonlahkon pastori, jolla on vällillä ihan asiaakin saarnassaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli sinä olet lukenut jonkun nettiartikkelin, jossa sanotaan Mooren olevan tekopyhä, omaksut mielipiteen sen perusteella, osaamatta itse perustella asiaa sen enempää. Selvä.

Eli sinä ensin tulkitset minua loogisesti täysin väärin, esität kysymyksen johon olen jo vastannut, ja lopuksi heität käsittämättömän olkinuken osaamatta perustella tulkintaasi mitenkään. Selvä.

Capitalism - Wikipedia
"Capitalism is an economic system based on private ownership of the means of production and their operation for profit. Characteristics central to capitalism include private property, capital accumulation, wage labor, voluntary exchange, a price system, and competitive markets."

Yritän kuitenkin perustella: Mooren lausunto jota kommentoin, toteaa että kapitalismi on pahaa eikä pahaa voi säännellä vaan se tulee eliminoida --> kapitalismi tulee eliminoida. Voisi siis perustellusti sanoa, ettei Moore hyväksy kapitalismia. Se, että Moore tuottaa dokumenttielokuvia vapaille markkinoille levitykseen ja tekee siitä rahaa, on kapitalistista toimintaa. Etenkin, kun Moore puhuu että jokainen liiketoimintaan liittyvä päätös tulisi ajatella yhteisen hyvän kautta, voidaan kysyä miten yhteistä hyvää palvelee se, että huviloita omistava monimiljonääri Moore tienaa vielä lisää rahaa itselleen kapitalismin keinoin. Jos hänen dokumenttinsa tarkoitus on se kuin sen luulisi olevan, miksei hän käytä huomattavia varojaan ja saata tekelettä ilmaisjakeluun kaikkien saataville, jolloin uskottavuuden ja pointin luulisi olevan huomattavasti vahvempi.

Tekopyhyyden Wikipediamääritelmästä: "Hypocrisy is the contrivance of a false appearance of virtue or goodness, while concealing real character or inclinations..."

Moore oli ymmärtääkseni piilotellut varallisuuttaan julkisuudelta, mikä on täysin ymmärrettävää: On vaikea tehdä rahaa kapitalismin vastustamisella, jos on yleisesti tiedossa että on itse ökyrikas. Tietenkin hän on myös toistellut yhtenä ongelmana tuota, että 1% omistaa niin suuren osan maan varallisuudesta ja ollut osa "meitä" 99:ää prosenttia. Kuitenkin hän kuuluu itse tuohon prosenttiin ja on lopulta kai joutunut sen myöntämään sumutusyrityksien epäonnistuessa:

MICHAEL MOORE: I'm Not Part Of The 1%! - Business Insider
MORGAN: I need you to admit the bleeding obvious. I need you to sit here and say, I'm in the 1 percent, because it's important.
MOORE: Well, I can't. Because I'm not.
MORGAN: Because the validity of your argument -- you are, though.
MOORE: No, I'm not. I'm not.
MORGAN: You're not in if 1 percent?
MOORE: Of course I'm not. How can I be in the 1 percent?
MORGAN: Because you're worth millions.
MOORE: No, that's not true. Listen, I do really well. I do well. But what's the point, though? Isn't that --
MORGAN: I do, because I find it more interesting if you're in the 1 percent because I think you probably are.
MOORE: Yes. Yes.
MORGAN: You qualify.
MOORE: Right.
MORGAN: That you are railing against a lot of capitalist ideals.
MOORE: Well, then if you believe that about me, then that's really something, isn't it?
MORGAN: No, I'm asking if you accept that.
MOORE: That even -- that even though -- that even though I do well, that I don't associate myself with those who do well, I am devoting my life to those who have less and who have been crapped upon by the system. And that's how I spend my time, my energy, my money on trying to up-end this system that I think is a system of violence, it's a system that's unfair to the average working person of this country. And it was a mistake to ever give me a dime from the day Time Warner actually gave me money to buy "Roger and Me." ...I hope they rue the day that they ever allowed me up on a movie screens.

Voisi kysyä, miten esim. luksuskiinteistöjen osteleminen on elämänsä vähäosaisille omistamista. Ihan oikeasti, miten kova fani pitää olla ettei näe kyseisen kaverin tekopyhyyttä? Tähän jälleen kerran vertailuna aito pyhimys Syksy Räsänen, joka todella omistaa tulonsa ja aikansa vähempiosaisille sen sijaan että yrittäisi luoda sellaista kuvaa mediassa.

Moore on suoranainen oppikirjaesimerkki tekopyhyydestä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastustaako Moore kaikkea kapitalismia (eli onko hän kommunismi), vai vastustaako hän kapitalismin epäkohtia ja kannattaa vastuullista markkinataloutta eli esim hyvinvointiyhteiskuntaa? Hän on dokumenteissaan nostanut esimerkiksi Kanadan ja Ranskan terveydenhuoltoa ja nuo eivät kumpikaan kommunistisia maita ole. Hän toki Kuubassakin kävi jossain, mutta nähdäkseni se oli enemmän kärjistys kuin aito ylistys Kuubaa kohtaan.

Kuvani Mooren sanomisista on varmasti hyvin vaillinainen, ja kommentoin esille nostamieni lausuntojen valossa. Sinänsä osoittaa melkoista ristiriitaisuutta hänen jutuissaan, jos hän yhdessä henkäyksessä puhuu kapitalismin täydestä eliminoinnista ja toisessa ihannoi jotain pääosin kapitalistista yhteiskuntamallia. @Cobol esitti minusta ihan hyvän tulkinnan Mooren touhuista. Muistakaa, että tekopyhyys ei vielä tarkoita etteikö voisi olla oikeassa. Esim. se, että aiemmin käyttämäni naisia hakkaava isämmaampuolustaja sanoo ettei naisia saa sortaa tekee hänestä tekopyhän, mutta olen lausunnostaan kuitenkin samaa mieltä tästä huolimatta. Silloin kuin sanoma ei ole noin selvä, kannattaa kuitenkin tekopyhän henkilön kyseessä ollessa lukea ja miettiä juttu läpi kahteen kertaan. Esim. milloin Moore on oikeasti jotain mieltä ja milloin hän yrittää myydä itseään/elokuvaansa julkisuuden avulla, ja onko tällöin sanomisen taustalla juurikaan pyrkimystä objektiivisuuteen.

Saatan olla turhankin ankara tässä, mutta vastaavasti pidän minulle vastanneiden palstalaisten suhtautumista hämmästyttävän löperönä (tämä ei niinkään koske sinua @dana77 ). Paljon pienemmästäkin tekopyhyydestä ollaan kuitenkin kotimaan politiikassa varpaillaan kun kyseessä on ei mieluisa henkilö.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
1% prosentin
Kuvani Mooren sanomisista on varmasti hyvin vaillinainen, ja kommentoin esille nostamieni lausuntojen valossa. Sinänsä osoittaa melkoista ristiriitaisuutta hänen jutuissaan, jos hän yhdessä henkäyksessä puhuu kapitalismin täydestä eliminoinnista ja toisessa ihannoi jotain pääosin kapitalistista yhteiskuntamallia. @Cobol esitti minusta ihan hyvän tulkinnan Mooren touhuista. Muistakaa, että tekopyhyys ei vielä tarkoita etteikö voisi olla oikeassa. Esim. se, että aiemmin käyttämäni naisia hakkaava isämmaampuolustaja sanoo ettei naisia saa sortaa tekee hänestä tekopyhän, mutta olen lausunnostaan kuitenkin samaa mieltä tästä huolimatta. Silloin kuin sanoma ei ole noin selvä, kannattaa kuitenkin tekopyhän henkilön kyseessä ollessa lukea ja miettiä juttu läpi kahteen kertaan. Esim. milloin Moore on oikeasti jotain mieltä ja milloin hän yrittää myydä itseään/elokuvaansa julkisuuden avulla, ja onko tällöin sanomisen taustalla juurikaan pyrkimystä objektiivisuuteen.
Minusta on reilua sanoa, että Moore on populisti ja hänen lausuntonsa eivät kiistatta ristiriidattomia ole. Kuitenkin annan sen verran siimaa, että kun dokumentteja arvioidaan, niin niissä lausunnot eivät aina ole kirjaimellisesti otettavia, vaan rinnastukset ja kielikuvat ovat välillä yliampuvia. Se nimenomaan tekee hänestä populistin mutta ei vielä tekopyhää.

Mietin vielä tuota 1% asiaa. Löysin artikkelin vuodelta 2012 jossa kerrottiin että raja on yhdysvalloissa 700 000$ vuodessa (saattoi olla household-kohtainen). Moore on tehnyt dokumentteja kohta kolmenkymmentä vuotta ja jos hänen omaisuutensa on tuo 30 miljoonaa (oliko se vielä puntaa), niin hän on todnnäk nippanappa kirjaimellisesti prosentin joukossa. Osa saa rahaa perintöinä ja se hieman varallisuuden tarkastelua sinne suuntaan, joten siksi pelkkä ansioiden tuijottaminen ei riitä. Anyway kun koko termiä ajattelee, niin sen pitäisi nykyisin ehkä olla 0.1% jos alkuperäistä ajatusta ajatellaan eli superrikkaita.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1% prosentin

Minusta on reilua sanoa, että Moore on populisti ja hänen lausuntonsa eivät kiistatta ristiriidattomia ole. Kuitenkin annan sen verran siimaan, että kun dokumentteja arvioidaan, niin niissä lausunnot eivät aina ole kirjaimellisesti otettavia, vaan rinnastukset ja kielikuvat ovat välillä yliampuvia. Se nimenomaan tekee hänestä populistin mutta ei vielä tekopyhää.

Mietin vielä tuota 1% asiaa. Löysin artikkelin vuodelta 2012 jossa kerrottiin että raja on yhdysvalloissa 700 000$ vuodessa (saattoi olla household-kohtainen). Moore on tehnyt dokumentteja kohta kolmenkymmentä vuotta ja jos hänen omaisuutensa on tuo 30 miljoonaa (oliko se vielä puntaa), niin hän on todnnäk nippanappa kirjaimellisesti prosentin joukossa. Osa saa rahaa perintöinä ja se hieman varallisuuden tarkastelua sinne suuntaan, joten siksi pelkkä ansioiden tuijottaminen ei riitä. Anyway kun koko termiä ajattelee, niin sen pitäisi nykyisin ehkä olla 0.1% jos alkuperäistä ajatusta ajatellaan eli superrikkaita.

Economistin mukaan raja olisi ollut alle 400 000 vuodessa tulojen perusteella: http://www.economist.com/node/21543178
Varallisuuden perusteella, mikä on jo mielekkäämpi tarkasteluperuste, prosenttiin kuului vuonna 2009 yli 6,9 miljoonaa dollaria tai enemmän varallisuutta omaavat, jolloin kymmenien miljoonien omaisuudellaan Moore olisi aivan kirkkaasti rikkaimmassa prosentissa, kenties jopa rikkaimmassa kahdessadasosassa. Edelleen minusta kyse on tekopyhyyden oppikirjaesimerkistä. Jälleen en kohdista tätä sinuun, mutta on huvittavaa että (en puhu nyt niinkään tästä palstasta) samat ihmiset jotka naureskelevat ajatukselle että miljardööri-Trump voisi olla köyhän asialla, eivät näe mitään ongelmaa Mooren kommenteissa ja toimissa.

Olet ihan oikeassa, että alkuperäistä ajatusta palvelisi paremmin esim. promillesta puhuminen, sillä rikkaimman prosentin sisällä eriarvoisuus on huimaa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haluan vain kommentoida varallisuutta käytävään keskusteluun sen, että ei minua varallisuus itsessään haittaa, vaikka jokin miljardööri rakentaisi itselle kultaisen palatsin. Mutta siinä vaiheessa, kun rahalla alkaa saamaan paljon parempaa lääkehoitoa, koulutusta tai jopa oikeutta, niin ollaan metsässä. Ja niinhän tuolla Yhdysvalloissa taitaa jossain määrin olla ja tästä syystä koko valtion demokraattisuutta on syytä pohtia varallisuuden näkökulmasta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haluan vain kommentoida varallisuutta käytävään keskusteluun sen, että ei minua varallisuus itsessään haittaa, vaikka jokin miljardööri rakentaisi itselle kultaisen palatsin. Mutta siinä vaiheessa, kun rahalla alkaa saamaan paljon parempaa lääkehoitoa, koulutusta tai jopa oikeutta, niin ollaan metsässä.

Määritelmäsi mukaan ollaan sitten metsässä ja kunnolla. Äkkiseltään jotain 100 prosentissa maailman maita rahalla saa paljon parempaa lääkehoitoa, koulutusta ja varsinkin oikeutta.

Jos itse asiaa eli Trumpin politiikkaa katsotaan kerrankin Suomen kannalta, meillä on kaikki syyt toivoa Trumpin onnistuvan. Venäjä on iskenyt silloin kun USA on heikko. Pidän USA:n heikkoutuna myös sitä, jos Trump tekee ns. etupiirisopimuksia Putinin kanssa. Itse en tähän usko, vaan edelleen NATO:n voimaan. Venäjä on hyökännyt Volgogradista länteen katsottuna Georgiaan, sitten Ukrainaan ja valmistelee nyt todellista suurharjoitusta Valko-Venäjän kanssa tilanteessa, jossa Valko-Venäjä ei ole harjoituksesta niin kiinnostunut. Ainakaan Venäjän kaavailemassa mittaluokassa, Pelkoa herättää se, että Venäjän asevoimat on vuokrannut rautateiltä 4 162 junavaunua, joiden määränpää on Valko-Venäjällä. Viime vuonna vastaavaan harjoitukseen vaunuja varattiin vain 50. Myös Volgogradista länteen olevista maista Baltiassa on noussut paljon keskustelua Venäjän aikeista Trumpin aikakaudella. Baltiasta edelleen ylös, ja seuraavaksi tulee Suomi.

Historiallisesti voidaan sanoa II maailmansodan jälkeen, että USA:n asevoimat, USA:n ulkopolitiikka ja NATO ovat EU:n ja Suomen oman ulko- ja sisäpolitiikan ohella erittäin merkittävät tekijät siinä, että Venäjä pysyy Suomen suhteen rajojemme ulkopuolella.

Osaltani yllä oleva lause on määräävin tekijä toivoessani Trumpin onnistuvan. USA:n vajoaminen anarkiaan hyödyttää ainoastaan Venäjää (ja toki Kiinaa ja muitakin maita). Kun Venäjällä on vallassa Putin ja puhutaan avoimesti erilaisista historiallisten rajojen palautuksista vaikka sodalla, Trump on Suomen osalta ison kirstun vartija ja saa toivottavasti hoitaa työnsä rauhassa ilman, että vaaleissa hävinnyt osapuoli provosoi ihmisiä avoimeen kapinaan ja sitä kautta mm. Bannonin vastaukseen kansalliskaartilla.
 
Viimeksi muokattu:

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Maan korkea-arvoisin oikeusoppinut (eli attorney general) sanoi paatosta laittomaksi, vaikka varmasti tiesi etta se johtaa valittomiin potkuihin. Sillakin uhalla han teki niin. Useat tuomarit eri oikeuksissa ovat tuominneet paatoksen laittomaksi.

Laki sanoo suoraan etta tuollainen toiminta on laitonta.

Miksi minun pitaisi siis sinun mielipidettasi kunnioittaa noiden yli?


Ilmeisesti aiot kokonaan jattaa kommentoimatta tuohon keskusteluun rationaalisuudesta? Voisitko kertoa johtuuko tama siita etta ymmarsit taman olevan hyodyton ja haitallinen banni ja muutit mielipiteesi? Vai jatatko kommentoimatta koska mielipiteesi, jonka haluat pitaa, on rationaalisuutta vastaan etka halua lahtea perusteettomalla mielipiteella vaittelyyn faktoja vastaan?

Odotetaan niitä oikeuslaitosten päätöksiä asiasta ennen julistusta. Periaate "syytön kunnes toisin todistetaan" pätee myös presidenttiin.

Tämä ei kuitenkaan tarkota että hänen toimistaan pitäisi olla samaa mieltä, mutta on aivan typerää julistaa "näin se on koska olen sen tulkinnut".
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Määritelmäsi mukaan ollaan sitten metsässä ja kunnolla. Äkkiseltään jotain 100 prosentissa maailman maita rahalla saa paljon parempaa lääkehoitoa, koulutusta ja varsinkin oikeutta.

No joo, mutta tuo ongelma on joissain maissa pahempi kuin toisissa. Ja sanoisin, että esimerkiksi Suomen ja Yhdysvaltain välillä on vielä hiukan eroa tässä suhteessa. Ja tämä siis liittyy tuohon edellä mainittuun Mooren tekopyhyyteen. Jos yhteiskunta on sellainen, että vain varakkaimmat saavat kunnon terveydenhoitoa, koulutuksen ja haluamaansa oikeutta, on kyse enemmänkin yhteiskunnallisesta kehittymättömyydestä tai rappiosta, ei niinkään varallisuuseroista itsessään. Siksi myös rahan rooli politiikassa ja vaaleissa on äärimmäisen tärkeä tehdä läpinäkyväksi.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Minua vaivaa tuossa kiellossa eniten juuri se, että sehän ei siis ole päätös olla ottamatta pakolaisia noista maista, vaan päätös olla ottamatta ketään noiden maiden kansalaisia. Pelkästään pakolaisiin kohdistuvana tuo olisi paljon ymmärrettävämpi, vaikka silloinkin olisi kyllä tiettyjä sitoumuksia, joista USA:n kaltaisen valtion ei ole ihan tuosta vaan hyvä luistaa.

Nykyinen pakolaistilanne on kuitenkin kestämätön, eikä minustakaan ratkaisu voi olla, että kaikki saavat rynniä minne haluavat. Pakolaisvirta olisi pitänyt katkaista alkuunsa.

Kyllä. Voin kuitenkin 99%:sti arvata, että mikäli banni olisi koskenut vain pakolaisia niin sen jälkeen olisi ihan saman verran ihmisiä läpi eikä kukaan pakolais-statuksella. Eli siis lopputulos ei ole muuttunut miksikään.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
On rasistista puhua pakolaisvirrasta. Ihmiset eivät virtaa. Vesi virtaa. Käyttämällä tuollaista kieltä vain pönkität humanitaarisia maahanmuuttajia dehumanisoivaa asenneilmapiiriä. Pakolaiset eivät ole mikään luonnonilmiö, vaan he ovat ajattelevia, tuntevia ihmisyksilöitä.
Joo, mutta Eurooppaan heitä on virrannut(herkkikset voi lukea saapunut) ihan liikaa. Lisäksi näistä islamistisista maista saapuvilla on keskimääräistä isompia vaikeuksia sopeutua länsimaisiin yhteiskuntiin, ja itse pidän tilannetta sangen ongelmallisena. En pidä itseäni rasistina, vaikka näin sanonkin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joo, mutta Eurooppaan heitä on virrannut(herkkikset voi lukea saapunut) ihan liikaa. Lisäksi näistä islamistisista maista saapuvilla on keskimääräistä isompia vaikeuksia sopeutua länsimaisiin yhteiskuntiin, ja itse pidän tilannetta sangen ongelmallisena. En pidä itseäni rasistina, vaikka näin sanonkin.

Tuohan nyt oli täysi trollikirjoitus, mutta hyvin kuitenkin sanottu, koska noinhan se on.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Joo, mutta Eurooppaan heitä on virrannut(herkkikset voi lukea saapunut) ihan liikaa. Lisäksi näistä islamistisista maista saapuvilla on keskimääräistä isompia vaikeuksia sopeutua länsimaisiin yhteiskuntiin, ja itse pidän tilannetta sangen ongelmallisena. En pidä itseäni rasistina, vaikka näin sanonkin.

Ei se mitenkaan rasistista ole etta ymmartaa tuosta aiheutuvan ongelmia. Onhan se tilastollisestikin osoitettavissa etta tuollaisista kulttuureista tulevat eivat sopeudu yhta hyvin kuin esim. lansimaalaiset maahanmuuttajat.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ei se mitenkaan rasistista ole etta ymmartaa tuosta aiheutuvan ongelmia. Onhan se tilastollisestikin osoitettavissa etta tuollaisista kulttuureista tulevat eivat sopeudu yhta hyvin kuin esim. lansimaalaiset maahanmuuttajat.
On rasistista odottaa jonkin kulttuurien sopiutumisen olevan huonompaa siitä syystä, että he ovat jotain tiettyä rotua, tietyltä alueelta jne, vaikka siitä olisi kuinka tieteellistä näyttöä. Ihminen on yksilö.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
On rasistista odottaa jonkin kulttuurien sopiutumisen olevan huonompaa siitä syystä, että he ovat jotain tiettyä rotua, tietyltä alueelta jne, vaikka siitä olisi kuinka tieteellistä näyttöä. Ihminen on yksilö.
Miten voi olla rasistista odottaa jotain tieteellisen näytön perusteella? En tosin tiedä, onko väitteestäni tieteellistä näyttöä, mutta ihan yleisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös