Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Winnipeg Jets 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Durden, 26.06.2017 klo 17.02.

 1. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Suurin yksittäinen murhe viime kaudella todellakin oli maalivahtipeli. Sen jälkeen puolustuksen kapeus, joka oireili ajoittain epäorganisoidulla tavalla, joka tietenkin vaikutti myös osaltaaan maalivahtipeliin. Se että kansikuvapoika vietti tulokaskaudellaan hetken kakkosylivoimalla, tai että Maurice ei saanut etunenässä mustaa miestä kuriin ei kuitenkaan ole aivan sellaisia ongelmia, että pitäisi alkaa miettimään valmentajan erottamista.

  En itsekään pidä kaikista Mauricen ratkaisuista, mutta ei hän missään nimessä ole huono valmentaja. Omistaja haluaa nähdä mitä tapahtuu kun Mauricella on käytössään kaikki työkalut, kuten haluaa myös suuri osa siellä toisella puolella tellusta. Tottakai siellä on myös se jonnelauma, joka haluaisi vaihtaa valmentajaa vain vaihtamisen ilosta.
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mäkään en ihan ymmärrä kaikkia Mauricen ratkaisuja, mutta vaikuttaa kaikista fiksuimmalta NHL-valkulta mitä tähän ikään on tullu nähtyä. Eli sikäli tällaisena Jets-sympaanaja olen kyllä ihan tyytyväinen että Maurice jatkaa, varsinkin kun parempaakaan ei ole tarjolla.
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Sami Kapaselta kysyttiin kuka valmentaja on hänen esikuvansa ja mitä hän on häneltä oppinut. Kapasen vastaus oli Paul Maurice, joka oli ekat 7.5v hänen päävalmentajanaan NHLssä. KalPa-TV 7.9.2017 - Kannattajat kysyvät, päävalmentaja Sami Kapanen vastaa - YouTube

  Vieläkö Mauricen tunnistaa samoista piirteistä mistä Kapanen omana aikaan herrasta puhuu? Ainakin Samin puheista päätelen ja mitä hän on KalPaan tuonut tulevalle kaudelle vaikuttaa Maurice semmoiselta valmentajalta kuin pitääkin. Hyväntuulisuus, rentous, avous ja rehellisyys. Posin kautta eikä räyhäämistä.
   
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  EXCLUSIVE | 1-on-1 with Cheveldayoff - YouTube

  Tuossa Chevyn suht tuoreita mietteitä joukkueesta, tulevasta kaudesta ja monesta muusta. En tiedä onko Maurice voittava valmentaja mutta tuntuu olevan pelaajien keskuudessa pidetty.
   
 6. ijuka Jäsen

  Maurice on aina ollut hyvä puhumaan ja sanomaan oikeita asioita, hyvä haastatteluissa ja vaikuttaa tosi fiksulta jne. Mutta niin vaan hänen tuloksentekonsa ei vaan ole milloinkaan ollut kaivatulla tasolla. Itse olen sitä mieltä, että valmentajan on paljon tärkeämpää osata oikeasti valmentaa kuin puhua pehmoisia ja "sanoa oikeita asioita". Toivottavasti Cheveldayoff tekee oikean päätöksen jos ensi kauden alussa tuloksenteko takkuaa jälleen kerran.

  Training Campilla onkin tällä kaudella useampia mielenkiintoisia otteluita heti kättelyssä. Kaksi ottelua Wildia ja Oilersia vastaan ovat todella mielenkiintoisia Suomalaisten kannalta, ja toivottavasti niissä olisi joitain mielenkiintoisimpia Suomalaispelaajia(Laine?) pelaamassa. Ja toivon myös, että ottelut ovat katseltavissa suorana, jos vaikka hereillä sattuisi siihen aikaan olemaan.

  Ensimmäinen ottelu on kotipeli Wildiä vastaan, ja se onkin edessä jo seuraavana maanantaina.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 8. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
 9. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  FAN FEST | Player Panel 1 - YouTube

  No perskeles, niinhän näitä löytyy, ei pitäisi tarttua heti ensimmäiseen joka kohdalle osuu. :D Kovin on hiljainen tämä Jets-osio, toivottavasti kauden alettua puhuttavaa ja kirjoitettavaa riittää, positiivisessa mielessä.
   
 10. tuketuksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
  3-2 rankkareilla kuonoon Minnesotalta. Tulos on huono, huomioon ottaen molempien joukkueiden kokoonpanot, mutta täytyy tietenkin muistaa että harkkakauden ensimmäinen peli ja tuloksella ei hirveän kovaa merkitystä ole. Ylivoimaa riitti molemmille joukkueille kuten on oikeastaan kaikissa näissä preseasonin ensimmäisissä peleissä riittänytkin. Siitä syystä muutaman pelaajan peliajat olivat aivan väärännäköiset. Byfuglien pelasi muistaakseni lähes 30 minuuttia. Ja Kyle Connorin peliaika jäi alle 10 minuuttiin. Connor pelasi siitäkin huolimatta todella hyvin, mutta vaikea tuollaisella peliajalla on vaikutusta tehdä.

  Paul Maurice sai todella paljon negatiivista palautetta tuosta peluutuksesta, ja olen kyllä samaa mieltä. Ilman muuta olisi pitänyt vaikka antaa muillekkin puolustajille ylivoima-aikaa kuin Big Buffille. Ei mitään järkeä että Buff pelaa heti ensimmäisestä pelistä lähtien puolta tuntia. Ja Connorille tietenkin lisää ylivoima-aikaa. Olisi ilman muuta pitänyt laittaa edes joissain vaihdoissa esimerkiksi Armian tilalle ylivoimaan joka ei edes mitään ihmeellistä siinä saanut aikaan. Armia pelasi myös alivoimaa, joten Armialle kyllä tarpeeksi peliaikaa olisi tullut muutenkin.

  Onnistujia Winnipegiltä Lemiux, 2. kenttä, Poolman, Connorit(Kyle, ja Hellebuyck), alivoima

  Negatiivisempia asioita peluutus, ajoittain ylivoima, ykköskentän yhteispeli etenkin hyökkäyssuuntaan(tuon ketjun pitäsi olla hyökkäyssuuntaan jopa dominoiva), tehottomuus(tuota Minnesotan kokoonpanoa ja maalivahtikaksikkoa vastaan tuolla ylivoima- ja laukausmäärällä pitäisi saada enemmän maaleja aikaan).

  Ilmeisesti ke-to välisen yön pelissä Edmontonia vastaan vielä pelataan suht kovalla kokoonpanolla ja seuraavissa peleissä sitten nuorempaa kokoonpanoa kentälle.
   
 11. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Connor tulee myös satavarmasti saamaan vastuuta ylivoimalla. Harjoitusotteluita on jäljellä vielä monen monta. Hermostunutta oli Armian peli ylivoimalla ekat kaksi erää, mutta kolmannessa oli jo hyvä. Melkoisen odotettua epävarmuutta kun et ole kahteen vuoteen juurikaan ylivoimaa pelannut. Olen ainakin mielissäni siitä, että Armialle haetaan onnistumisia ylivoimapelissä koska ne avut on ehdottomasti siellä edelleen. Oli siellä niitä leftinkin kavereita jotka eivät saanet mitään ihmeellistä aikaan.

  Noin muuten pelissä ärsytti sen rikkonaisuus. Ei kerinnyt näkemään kuin pari hassua vaihtoa tasaviisikoin kolmosketjulta.
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Miltäs Paten pelaaminen noin muuten näytti, onko luisteluun tullut lisää terävyyttä?
   
 13. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  En lähtisi vielä ekan pelin perusteella arvioimaan mihin suuntaan liike on mennyt. Hieman oli kankeaa, kuten monella muullakin. Ihan OK pelin pelasi ja oli kiekollisena totutun hyvä. Ihan sellaisella tavalla tuon ykkösen peli ei lähtenyt rullaamaan kuin odotettiin. Pelin rikkonaisuudella oli varmasti myös osansa tuohon.
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Juu, siellä on saatettu mennä training campilla melko lujaa niin ei ihan herkimmillään liike ole. Vatman laittoi koosteen viime yön matsista tuonne Paten ketjuun ja hyvin pitkälle samalta näytti kuin viime kauden lopulla, muutama painava taklaus ja monta kiekkoa plekseihin. Yksi sentään meni tutusti kilahtaen putken kautta sisään. Olihan siinä ylivoimalla tonttia tehdä useampikin maali, niin Patella, Scheifilla ja monella muullakin.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  The Athleticin ennakkoa Jetsistä lukiessa törmäsin mielenkiintoiseen tilastoon. Paul Mauricen joukkueet ovat säännöllisesti olleet alle keskitason joukkueita erikoistilanteissa. Toki Maurice ei ole valmentanut huippujoukkuetta oikein ikinä, mutta silti tuo on vähän huolestuttavaa.
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Harkkapelissä on ainakin nyt rytissyt tuolla Tapparasta kopioidulla ylivoimakuviolla. Laine varmaankin opettanut, miten homma pelaa.

  Patrik Laine Talks About His 5-Point Night - YouTube

  Tässähän mies sen aika suoraan kertoo. Wheeler siis laitettu oikealle rightin pelintekijäksi (Kuusela 2016). Lisäksi viisikossa on kolme rightin laukaisu-uhkaa, Byfuglien viivassa (Plastino 2016), Laine vasemmalla (Laine 2016) ja Scheifele neliön keskellä (Karjalainen 2016). Adam Lowry maalin edessä "Lajusena".

  Täysin samat pelaajatyypit, kätisyydet ja roolitukset, mitä Tapparan ykkösylivoimassa playoffseissa 2016. Pelaajat pelaa vahvuuksillaan, yksinkertaista.

  ----- Lowry(L) (maalinedus)
  ---- Lajunen(L)

  Laine(R) --- Scheifele(R) --- Wheeler(R)
  Laine(R) -- Karjalainen(R) -- Kuusela(R)

  ------ Byfuglien(R)
  ------- Plastino(R)

  Hauska nähdä mihin Jetsin YV:-prosentit ensi kaudella muuttuvat, kun ylivoiman merkitys liigassa muutenkin ehkä tulee korostumaan erilaisen linjan myötä (jos se nyt oikeasti pysyy).
   
 17. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Tuli vilkuiltua taas vähän noita edellisiä drafteja ja täytyy kyllä todeta, että mielestäni aika hyvin Winnipeg on suoriutunut niistä viimeisinä vuosina. En tiedä katsonko asiaa kovasti värilasien läpi, kun olen joukkueen otteita paljon seurannut (Laineen takia, myönnän). Mutta tässä kärkipään varaukset vuodesta 2011 ja vertaukseksi saman vuoden ennen ja hieman jälkeen varattuja pelaajia. Klikkaamalla vuosilukua pääset draftsite.com:n sivuille, joissa on tehny ns. re-drafteja ja aika monissa tapauksissa alla lihavoidut Jetsien pelaajat ovat nousseet ylöspäin, vuonna 2013 jopa kaikki 30 parhaan joukkoon.

  Roslovic, Stanley ja Vesalainen mukana lähinnä siksi, että ovat ykköskierroksen varauksia, vaikka eivät ole NHL:ssä vielä pelanneet Roslovicin yhtä peliä lukuunottamatta.

  2011
  #7 Mark Scheifele

  (#1 Nugent-Hopkins, #2 Landeskog, #3 Huberdeau, #4 Larsson, #5 Strome, #6 Zibanejad, #8 Couturier, #9 Hamilton, #10 Brodin)
  #67 Adam Lowry

  2012
  #9 Jakob Trouba

  (#1 Yakupov, #2 R.Murray, #3 Galchenyuk, #4 G.Reinhart, #5 Rielly, #6 H.Lindholm, #7 Dumba, #8 Pouliot, #10 Koekkoek, #11 Forsberg, #12 Grigorenko, #13 Faksa, #14 Girgensons, #15 Ceci)
  #130 Connor Hellebuyck

  2013
  #13 Josh Morrissey

  (#1 MacKinnon, #2 Barkov, #3 Drouin, #4 Jones, #5 E.Lindholm, #6 Monahan, #7 Nurse, #8 Ristolainen, #9 Horvat, #10 Nichushkin, #11 Morin, #12 Domi, #14 Wennberg, #15 Pulock, #16 Zadorov, #17 Lazar, #18 Mueller, #19 Rychel, #20 Mantha)
  #43 Nic Petan
  #104 Andrew Copp


  2014
  #9 Nikolaj Ehlers

  (#1 Ekblad, #2 S.Reinhart, #3 Draisaitl, #4 Bennett, #5 Dal Colle, #6 Virtanen, #7 Fleury, #8 W.Nylander, #10 Ritchie, #11 Fiala, #12 Perlini, #13 Vrana, #14 Honka, #15 Larkin)

  2015
  #17 Kyle Connor

  (#1 McDavid, #2 Eichel, #3 D.Strome, #4 Marner, #5 Hanifin, #6 Zacha, #7 Provorov, #8 Werenski, #9 Meier, #10 Rantanen, #11 Crouse, #12 Guryanov, #13 Zboril, #14 DeBrusk, #15 Senyshyn, #16 Barzal, #18 Chabot, #19 Svechnikov, #20 Eriksson Ek, #21 White, #22 Samsonov, #23 Boeser, #24 Konecny)
  #25 Jack Roslovic

  2016
  #2 Patrik Laine

  (#1 Matthews, #3 Dubois, #4 Puljujärvi, #5 Juolevi, #6 Tkachuk, #7 Keller, #8 A.Nylander, #9 Sergachev, #10 Brown)
  #18 Logan Stanley

  2017
  #24 Kristian Vesalainen
   
 18. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Surullinen peli. Tuskin menestytään tälläkään kaudella jos puolustus- & maalivahtipeli on noin luokatonta. Eikö tän Masonin pitänyt olla ratkaisu maalivahtiongelmiin?
   
 19. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Winnipeg pelasi asiallisia harjoituspelejä ja maalejakin ropisi. Tosipeleissä kenties meni sitten kotihallissa pupu pöksyyn ja pasmat sekaisin. Saattoi olla kotikentän alkupainetta. En katsonut matsia, mutta en itse ole missään vaiheessa luottanut Masoniin ykkösvahtina. Treenipelien perusteella Hellebuyck on mennyt isoja askelia eteenpäin ja näytti minusta jo varsin vakaan rauhalliselta maalivahdilta. Mason on jotenkin aina ollut "levoton" vahti maalin suulla ja jos puolustus pelaa yhtä surkeasti kuin Winnipegin puolustus nyt pelasi, ei hänestä ole ollut pelastajaksi joukkueelleen. Byfuglien on puolustuksessa oma lukunsa ja ihmettelen, että miksi iso "puhveli" ei saa pidettyä edes Toronton "pikkumiehiä" kiinni maalin edessä. Mies pelaa edelleen itselleen, ei joukkueelle.

  Minusta Winnipegin suurin ongelma piilee kuitenkin Paul Mauricen valmennuksessa. Mies on on vain jotenkin vanhan liiton "äijävalmentaja", joka ei edusta modernia uutta kiekollista ja nopeaa pelityyliä NHL:sä. Joukkueen pelaaminen on Mauricen alaisuudessa olllut mielestäni aina raskassoutuista ja pelikuviot mielikuvituksettomia. Avaukset eivät lähde omasta päästä nopeasti ja älykkäästi kuten Tampan Cooperilla tai vaikkapa juuri Toronton Babcockilla. Hyökkäyspeli on pitkälle päätypelin kautta pelaamista, vaikka pientä kehitystä asiassa on tapahtunut.

  Maurice puhuu viisaita haastatteluissa ja on nokkela jutustelija, mutta asiat eivät vain siirry jäälle itse peliin. Mauricesta voi tulla vielä rasite kauden mittaan joukkueelle ja mistä tempaista uusi valmentaja, joka oikeasti saa nopeasti joukkueen haltun ja pelikuviot kohdalleen, jos Maurice ei siinä onnistu. Winnipegin kaudesta voi tulla pahimmassa tapauksessa surkea mahalasku, mutta yhden pelin perusteella ei kannata vielä tehdä lopullisia johtopäätöksiä. Katsotaan ensin ensimmäiset kymmenen peliä ja silloin on jo riittävästi näkemystä siitä että missä joukkue menee Mauricen alaisuudessa. Oli miten oli, voittoja on tultava varsin rapeaan tahtiin, että pudotuspeleistä ei tiputa pois jo syyskaudella.
   
 20. Sambody Jäsen

  Jets aloitti mielestäni pelin hyvin ja jo Toronton jäähyjenkin takia oli aika selvästikin niskan päällä pitkälle ensimmäistä erää. Sitten kolme pikamaalia erän lopulla ja peli oli käytännössä siinä. Sinänsä en Jets fanina vielä ranteita viiltelisi, mutta nuo typerät henkilökohtaiset virheet mistä Toronto rankaisi olisi karsittava. Käytännössä 4-0 tilanteeseen päätyivät yhden hienon yv-maalin ja kolmen oman virheen takia. Tuon jälkeen näytti selkäranka katkeavan ja odoteltiin pelin loppumista.
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Pupu meni pöksyyn siinä vaiheessa kun alun hyvä painostus ei tuottanut maalia ja kaveri latoi sitten heti ensimmäisellä omalla ylivoimallaan 0-1 taululle. Trouban jäähy oli täysin turha ja mies lahjoittikin momentumin vieraille jotka käyttivät sen todella tehokkaasti. Kauden avauspeli vasta, mutta tuttuja ongelmia viime kaudesta oli havaittavissa.
   
 22. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Puhuisin mieluummin imurista kuin tehokkaasti käytetyistä maalipaikoista.
  "I am Steve Mason, and I sound like this; SCHHWOOOOOOO"
   
 23. Hemekeke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blue Jackets
  En vaan käsitä tuota Masonia 4,1M hitillä, kun markkinoilla on Darling (4,75M) ja Raanta (1M). Tasonsa (huonoksi) todistanut 90-91 SV% veska mielummin, kuin kaveri jonka tarvitsee ottaa harppaus ykköseksi, mutta sen onnistuessa on varmasti parmepi ykkösveska kuin Mason ikinä tulee olemaan.
   
 24. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Vaan olivatko em. maalivahdit sitten oikeasti Jetsin saatavilla? Raanta liikkui osana isompaa pelaajakauppaa. Darling oli puolestaan saman divisioonan joukkueessa ja usein näillä joukkueilla on melko korkea kynnys tehdä pelaajakauppoja.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ja vaikka kuinka Darlingista tykkäsin, ei ole poika torjunut kertaakaan NHL-joukkueen ykkösmaalivahtina pidempää ajanjaksoa. Mielenkiinnolla odotan miten Scott suoriutuu, mutta Masonia ja Darlingia verratessa täytyy muistaa se, että ensin mainitulla on aikaisempia näyttöjä ykkösmaalivahdin tontilta. Esimerkiksi toissa kaudella Mason oli erinomainen Flyersissa, viime kaudella taas ei vakuuttanut yhtään.

  Onko Mason, onko Darling ja onko Raanta oikeasti hyviä maalivahteja vai systeemimaalivahteja? Darling sekä Raanta pelasivat yhden 2010-luvun parhaimman systeemin takana ja kehittyivät maalivahteina huimiin suorituksiin. Masonista en osaa sen enempää sanoa.