Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Washington Capitals 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana JuiWSH, 11.05.2017 klo 05.55.

 1. Silky_hands Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans, Washington Capitals
  Hello darkness my old friend...

  Onhan se ikävää tulla kirjoittamaan uuden kauden ketjuun taas liian aikaisin. Tämä tippuminen kirpaisi näistä edellisen vuosien pettymyksistä kaikista eniten juurikin nyt sen takia, että materiaaliltaan noin kovaa joukkuetta ei tulla NHL:ssä lähipäivinä näkemään. Joukkue oli joka osa-alueelta valehtelematta täydellinen, mutta jälleen kerran Washington Capitalsin suurin vihollinen oli Washington Capitals. Kutosmatsin jälkeen pieni lapsenusko heräsi, sillä toissa kaudella homma mureni juuri kutospeliin Pittsburghissa. Game 7 olikin sitten Capitalsin surkein esitys tämän vuoden playoffeissa ja samalla Penguinsin paras. Jonkinlaiseksi trendiksi on muodostunut laukausten voittaminen, mutta samalla maaleissa häviäminen. Henkinen lukko on valtaisan suuri, sillä niillä laukaisumäärillä, joita Capitals otteluissa keräsi, olisi Pittsburgh tehnyt puolet enemmän maaleja ja mennyt neljässä tai viidessä pelissä tuosta jatkoon.

  Koska uusien pettymysten tuloa eteen taas ensi keväänä ei voi välttää, niin seuraavaksi joitain ajatuksia siitä, miten kauden 2017-2018 Capitals tulisi rakentaa. Palkkakatossahan on tällä hetkellä noin 23M kokoinen aukko, ja on sanomattakin selvää, että se tarkoittavaihtuvuutta.

  Maalivahdit:

  Holtby on selkeä ykkönen, piste.

  Grubauerin
  tilanne onkin mielenkiintoisempi. "Grubi" on todistanut pystyvänsä tarjoamaan luotettavaa paikkausta Holtbylle, mikä tarkoittaa edessä olevan huomattava palkankorotus. Las Vegasia on tarjottu monessa paikassa jo Grubauerin uudeksi osoitteeksi ja tämän on hyvin helppo nähdä tapahtuvan. Capitals ei ikinä lähde väkisin puskemaan Grubaueria ensi kauden rosteriinsa, sillä MacLellanilta löytyy paljon tärkeämpiäkin prioriteetteja kesäksi. Grubauer pystyy torjumaan aloittajan tasolla, joten olisi looginen uravalinta jatkaa seuraan, jossa vastuuta olisi reilusti luvassa.

  Puolustus:

  Pakiston osalta eniten keskustelua herättänee Orlovin tilanne. Orlov paransi huomattavasti oman pään peliään ja pystyi tarjoamaan hyvää tulitukea hyökkäykselle, mutta itse en silti vielä lähtisin kiinnittämään Orlovia pitkään sopimukseen. Yhden vuoden lappu vielä kouraan, minkä jälkeen tehtäisiin lopullinen päätös. Mikäli Orlov todistaisi ensi kaudella todella olevansa valmis kärkipakin rooliin, niin se mahdollistaisi esimerkiksi Carlsonista (joka meni muuten huomattavasti alaspäin) luopumisen, jonka sopimusneuvottelut tulevat puolestaan eteen vuoden kuluttua. Tosin on eri asia, suostuuko Orlov enää lyhyeen jatkoon. Lisäksi KHL-peikko on ilmeisesti tullut mukaan peliin. Olen varmasti ainut pessimisti Orlovin suhteen, mutta jotenkin en luota häneen vielä täysin 100-prosenttisesti. Tämän kanssa voi mennä pitkälle kesään.

  Nate Schmidt
  on kiinnitettävä. Luonnonlapsi, jonka pelillinen anti on ilo silmälle. Tuntematon nimi liigassa, mutta tuskin on kauaa, jos jatkaa loistavia otteitaan. Tulevaisuudessa pakiston rungon voisi muodostaa juurikin Schmidtin, Niskasen, Orlovin (ellei ota taka-askelia ja ylipäätänsä jatkaa Capitalsissa) sekä Boweyn ympärille.

  UFA-statuksen puolustajista Alzner on Orlovin tavoin hiukan kaksipiippuinen tapaus. Luotettava, mutta onko korvaamaton? Itse antaisin Alznerin testata markkinat, sillä hän tulee saamaan sieltä paljon isomman rahapinon kuin Washingtonista. Voi hyvinkin saada jopa samantyylisen sopimuksen, jonka Niskanen sai meiltä. Siihen touhuun ei kannata sitten lähteä mukaan Alznerin tarjoaman panoksen osalta, sillä mielestäni Alznerin tuottama anti joukkueelle pystytään täyttämään pelkästään sillä, kun muut ottavat hiukan lisää harppauksia oman pään pelissä.

  Kevin Shattenkirk
  ? He gone ja let's go Rangers!

  Lisätään vielä se, että Orpikin ulososto olisi kaiken kaikkiaan paras ratkaisu seuralle helpottamaan palkkatilaa. Toki vielä parempi vaihtoehto olisi treidaus esimerkiksi Arizonaan, mutta sitten mukaan joutuisi luultavasti myös antamaan jonkun nuoren pelaajan. Toki MacLellan on tehnyt kauppoja Capitalsin kannalta edullisesti ennenkin, joten toivoa on.

  Hyökkäys:

  Kuznetsov on kesän ykkösprioriteetti eikä siitä voi tinkiä. "Kuzya" on seuran kasvot silloin, kun 19 ja 8 jäävät pois. Sarjan taitavimpia pelaajia, joka pystyi tällä kertaa pitämään tasonsa myös playoffeissa. Kuznetsovin pitkä sopimus tulee nielemään palkkatilasta luultavasti 6-7 miljoonan kokoisen aukon. Tosin kuten Orlovin kohdalla, myös Kuznetsov on tietojen mukaan herättänyt kiinnostusta Venäjällä. Itse näkisin kuitenkin Orlovin lähdön paljon todennäköisempänä kuin Kuznetsovin.

  Burakovsky on Kuzyan ohella toinen hyökkäyksen nuorista tähdistä, jotka tulevat mitä luultavimmin jäämään. Kuznetsovin tavoin RFA-statuksella operoiva Burakovsky ei ole niin häikäisevä kuin 92, mutta potentiaali erityisesti maalintekoon on valtava. Toiveissa olisi, että "Burasta" saadaan tulevaisuudessa ykköskenttään 30 maalia kaudessa leipova hyökkääjä.

  Kolmas merkittävä RFA-pelaaja hyökkäyksen osalta on Brett Connolly. Connolly väläytteli runkosarjassa ja pidin häntä sellaisena pelaajana, joka kaikkien yllätykseksi ratkoo jonkun merkittävän playoff-ottelun meille. Miten kävi? Ei päässyt pelaamaan kuin seitsemässä pelissä, joissa kiikarit. Mielestäni Connollylle pystytään löytämään pätevä korvaaja esimerkiksi farmin puolelta (Barber?), joten hänen osaltaan jatkoa ei tarvitsisi tehdä.

  Kaksi vuotta sitten tulleet Williams ja Oshie ovat kuumia perunoita. Varmasti kaikki haluavat nähdä molemmat, etenkin Oshien, ensi kaudella Capitals-paidassa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Twitteristä poimitun tiedon mukaan Oshien sopimus olisi kuitenkin sanatarkasti lainaten "all but done" eli käytännössä allekirjoitusta vailla. Uutinen on helpottava, sillä Oshiella on allaan uran paras kausi täällä, mutta kuinka paljon uusi sopimus tulee syömään pelimerkkejä muiden osalta? On tietenkin mahdollista, että Oshie olisi tullut hiukan vastaan palkan suhteen, sillä mies oli itse todennut pitävänsä pääkaupungissa pelaamisesta.

  Williams puolestaan onnistui rikkomaan taikansa seiskapelien suhteen. Tuo tilasto oli varmasti isoin syy, miksi Williams ylipäätänsä hankittiin. Kyse ei edes ollut mistään taikauskosta tai sattumasta, sillä Williamsin tilastot noista peleistä ovat todella kovat. Nyt tuli kuitenkin 0+0 eikä kukaan näe Williamsia enää tekijänä, joka takuuvarmasti kääntää kaikki kuolemanottelut joukkueelleen. Williams pelasi hyvät kaudet, mutta 35-vuotiaana hänelle ei kannata lähteä maksamaan isoja rahoja. Williams testannee vapaat markkinat ja saanee sieltä isomman lapun kuin mitä Capitalsilta saisi.

  Kolmas UFA vakituisesta rosterista hyökkäyksen osalta on Winnik, jolle tuskin löytyy tilaa. Kuten lähes kaikki muutkin alakenttien pelaajat, myös Winnik hävisi tiukan paikan tullen täysin kuvasta eikä pystynyt tarjoamaan yllätysmomenttia tai tukea kahdelle kärkiketjulle. Viisainta olisi päästää irti.

  Lopuksi hyökäyksen osalta kannanotto koko jääkiekkomaailmaa puhuttavaan kysymykseen: pitäisikö Ovechkin kaupata? Tähän on simppeli vastaus, jonka perustelut löytyvät pitkälti tästä. Eri asia sitten on, mitä pitäisi tehdä kapteenin natsojen kanssa. Niiden poistaminen Ovechkinilta voisi jopa vapauttaa pelaamista, sillä hän saisi keskittyä vain ja ainoastaan oman tuotantonsa ylläpitämiseen. Toki se ei oikeuttaisi puolustuspään varasteluihin tai täysin selkärangattomaan pelaamiseen, lähinnä vain poistaisi taakkaa ja valokeilaa Ovechkinin ympäriltä. Sopii tietenkin kysyä, toisiko sitten esimerkiksi Bäckströmin nimeäminen kapteeniksi välitöntä menestystä playoffeissa ja minkälainen epäluottamuslause se olisi Ovechkinia kohtaan? Varoittava esimerkki löytyy Kingsistä, jossa Dustin Brownia pyrittiin herättelemään siirtämällä "C" Kopitarin rintaan, mutta lopputuloksena oli edelleen vain haamu entisestä Dustin Brownista ja Kopitarin tuotannon merkittävä tippuminen.

  Yhteenveto:

  Onneksi en ole itse GM:n paikalla tekemässä näitä päätöksiä. Itse haluaisin nähdä pitkälti saman rungon samoilla nimillä, vaikka moni on ehdottanut kärjen osalta pakan sekoittamista. Itse en kuitenkaan näe, että pelaajat kuten Ovechkin, Bäckström tai Kuznetsov ovat ongelma, vaan viime vuosina ongelmat ovat löytyneet nimenomaan syvyyspelaajien katoamisesta kuvasta ja jostain käsittämättömästä henkisestä jäätymisestä. Capitals pystyy yhä kasaamaan kovan joukkueen muutamaksi vuodeksi eteenpäin, jolle on mahdollista voittaa Stanley Cup. Suuret muutokset kuten Ovechkinin tai Bäckströmin treidaaminen voisivat olla niitä lopullisia niittejä, joiden kautta siirrytään uudelleenrakennusvaiheeseen. Varausvuorojen saaminen tai jonkun 18-vuotiaan tulevaisuuden nimen hankkiminen ei edistä joukkuetta yhtään sen enempää nyt, kun sillä on vielä mahdollisuuksia jäljellä. Katsotaan vaikka Ottawaa, joka lähes paineli finaaleihin. Monet pelaajat vain nostivat tasoaan silloin kun pitikin, mallioppilaina maalivahti Anderson ja Bobby Ryan. Nyky-NHL:ssä mestaruutta ei rakenneta hätäisillä treideillä, vaan pitkäjänteisellä työllä. Capitals on tehnyt työn, nyt sen pitäisi vain korjata sen hedelmät. Mikäli tämä ei onnistu, sanotaanko 3-5 vuoden sisään, niin silloin on aika palata lähtöruutuun.
   
 2. Jotain muuta Jäsen

  Lainaus:
  Eikös tuo tarkoita vapaasti suomennettuna " Kaikkea muuta kuin valmis"?
   
 3. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Niin minäkin sen aina olin ajatellut, mutta kun kyseinen artikkeli antoi koko ajan ymmärtää, että soppari on käytännössä varma, niin pakkohan se oli uskoa, että tarkoittaakin jotain muuta. Rouva sitten tsekkasi sanonnan sanakirjasta ja se tarkoittaakin samaa kuin "almost done" eli melkein valmista. Oli hällekin yllätys, vaikka englantia on aikanaan opiskellutkin ammattinsa pohjaksi.
   
 4. Jotain muuta Jäsen

  Jahas, ei päivääkään ilman uutta. No hyvä teille, koska Oshie on pelaaja, joka niitä tiukkoja pelejä pystyy voittamaan.
   
 5. sakkr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko ja NBA
  Lainaus:
  Anteeksi off topic, mutta tähän pitää ottaa hieman kantaa. Brown pelasi pisteiden valossa parhaan kauden sitten työsulun jälkeen. Olet kylläkin oikeassa Kopitarista, hänellä tippui taso rajusti.
   
 6. Silky_hands Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans, Washington Capitals
  Lainaus:
  Joo, kyllähän Brown nosti tasoaan, mutta hänellä olisi silti aineksia parempaakin. Ehkä haamu oli vähän turhan jyrkkä ilmaus.

  Tosin nyt puheet Ovechkinin kapteeniudesta ja sen menettämisestä voidaan unohtaa, sillä MacLellan oli eilen todennut toimittajille, ettei häneltä tulla poistamaan "C":tä. Lisäksi GM totesi, ettei organisaation suuriin intresseihin kuulu Ovechkinin pois treidaaminen, mutta huomautti silti tämänkin olevan mahdollisuus ehkä, jos englanninkielinen termi "hockey deal" joskus osuisi kohdalle. Siitä voi sitten vetää johtopäätöksiä, mitä tuo nyt loppujen lopuksi tarkoittaa. Vahva kuva tuossa kuitenkin oli, ettei Ovechkin ole mihinkään lähdössä.
   
 7. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Kyllä tulevan kauden top-4 puolustajat on melko selvät ainakin omaan silmään. Carlson, Schmidt, Orlov ja Niskanen jatkanee tällä tontilla ja näin ollen ei ole varaa katossa maksaa Alznerille ja Orpik nyt pitää savustaa luonnollisesti pois. Alzner ei ole korvaamaton tapaus ja kolmospariin toivon mukaan nousee joku, mutta kuka, on epäselvää tässä kohdin. Schmidt saadaan palkankorotuksesta huolimatta halvemmalla kuin Alzner ja nopealle Schmidtille on todella käyttöä nykypäivän kiekossa, joten ei pitäisi olla siis epäselvää tämän asian suhteen.
   
 8. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Leikin eilen vähän CapFriendlyn Expansion Draft -ohjelmalla ja aloin miettimään Capitalsin kohdalla sitä, kenet joukkue todennäköisimmin menettää Vegasiin. Itse poimin ensisijaisiksi vaihtoehdoiksi Grubauerin ja Schmidtin, mikäli Capitals menee 7+3-suojausvaihtoehdolla. Ja koska Schmidtin suoritukset näyttivät playoffeissa niin hyviltä omiin silmiini, niin poimin hänet mieluummin Vegasiin. Capitalsia paremmin tuntevat osaavat varmaan paremmin sanoa, kuinka todennäköinen skenaario tuo on tulevassa laajennusdraftissa. Lähinnä meinaan edellä mainitulla sitä, että kuinka todennäköisesti Capitalsin top4-pakistossa pelaa ensi kaudella TheKing8Hockeyn mainitsemat pelaajat.
   
 9. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Niin nyt jäi siis täysin taas laajennusdrafti pois muistista, joten ei tänne kannata väsyneenä laittaa yhtään mitään.
   
 10. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  No, mutta onhan tuossa vaihtoehtona sekin, että Vegas poimii joukkueeseensa mieluummin Grubauerin. Ja jos Capitals haluaa vielä varmistaa asian, ettei Schmidt lähde Vegasiin, niin MacLellan voi heittää mukaan vielä sopivan varausvuoron tai prospektin. En sitten tiedä, kuinka realistinen vaihtoehto tämä on.

  Vaikka en tunne Capitalsin tilannetta kovin hyvin, niin ainakin itse pitäisin tärkeämpänä säilyttää TOP4-pakin kuin kakkosmaalivahdin joukkueessa.
   
 11. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:
  No kyllähän tästä pieni twitter-myrsky nousi. Ei kukaan GM puhu ikinä tähtipelaajansa treidaamisesta. Ja vaikka sitä miettisikin, niin tapana on silti todeta pelaajan olevan koskematon. Ja nyt McLellan käytännössä toteaa, että Ovechkin on kaupan, jos saa kunnon vastineen.

  Vrt. Bergevin totesi taannoin, ettei hänen aikomuksensa ole treidata Subbania. Sanamuodosta nousi hirveä kohu, koska Bergevin ei suoraan ja yksiselitteisesti kiistänyt, että Subban olisi kaupan. Miten sitten kävi, en muista.

  Päinvastainen esimerkki on, kun Sweeneyltä kysyttiin toissakeväänä, että mitä suunnitelmissa ja Sweeney totesi että kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä, kukaan ei ole koskematon. Sitten lisäsi, että Patrice Bergeron ei tietenkään ole lähdössä mihinkään.
   
 12. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Kieltämättä ei mennyt tuo haastattelu kuten yleensä nuo menee, että todetaan pelaajan olevan koskematon. Toisaalta kun miettii niin en itse olisi kovin yllättynyt vaikka McLellan ihan oikeasti olisi valmis kuuntelemaan tarjouksia Ovechkinista. AO:lla on kumminkin alla melko vaatimaton kausi (varsinkin maalimäärän osalta verrattuna aikaisempiin kausiin ja koko uraan), ikää on 32 vuotta ensi kaudella ja Caps on nyt yrittänyt playoffeissa samoilla johtohahmoilla todella monta kertaa ja joutunut pettymään. Ja ei se seiskapeli kapteenilta ihan putkeen mennyt, molemmissa Pensin maaleissa huonoa pelaamista Ovechkinilta, semmoista jota ei voittavilta pelaajilta nähdä.

  Mutta Ovechkin ja Bäckström sekä kumppanit takaavat kumminkin sen, että aina runkosarjassa pääkaupungissa tapahtuu ja Caps pääsee kumminkin joka kevät hyvistä asetelmista yrittämään sitä pitkää kevättä, ehkä se joku kerta vielä toden sanoo? Paineet on toki valtavat näillä Capsin johtotähdillä aina keväisin kun häviäjän leima on vahvasti miesten otsassa leimattuna.
   
 14. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Nyt kun Pens on sweeppaamassa Predseillä lattiaa, niin voi ilman ylimielisyyttä todeta Capitalsin olleen toiseksi paras lätkän seurajoukkue maailmassa viimeisen kahden vuoden otannalla. Mutta ei siinä, rebuild äkkiä käyntiin kun nämä luuserit ei saa mitään aikaseen. Ovie lihoiksi, annetaan Vegasille vaikka joku vuoro että ottaa miehen palkan riesakseen, kunnon hockey deal.

  Alzner ja Winnik ei siis (odotetusti) jatka, Williams tod näk jatkaa matkaa ja Oshien kohdallakin toppuuteltiin että pitää ensin nähdä mihin cap nousee. Toki Oshien kohdalla voi toivoa että pidetään vähän peliä pystyssä jos on ajatuksena lyödä nimi paperiin vasta ED:n jälkeen.

  Connollya sijoiteltiin jo vahvasti kolmosketjuun joten katsottaneen se kortti loppuun. RFA-pelaajat ensisijaiset ongelmat muutenkin konttorilla ja jos ei aleja tule niin täyttänee capin jo hyvin lähelle kattoa.

  Walkerille kaksisuuntainen pelinavauksena. Voihan se jonkun pelin päästä kokeileen, mutta vaikea nähdä tässä vaiheessa että vakiorosterin paikkaa olisi valmis ottamaan.

  Omasta mielestä Schmidtin menetys ED:ssä pitää välttää ja harkitsisin jopa neljän pakin suojaamista ennemmin. Jos Johanssonin jättää suojaamatta on Vegasin aika vaikea keksiä perusteita hänen ottamatta jättämiselle ja MaJo on kuitenkin lähtökohtaisesti helpompi korvata kuin moni muu. Esim ufa-nipusta löytyy Williams, Sharp ja Vanek jotka irtois halvemmalla sopparillakin. GMBM ja GMGM on vanhoja frendejä ja BM oli sen verran ahkerasti Natelle sovittelemassa top4-roolia, että pieni toivo heräilee josko siellä ois joku diili tai ainakin tieto Vegasin tulevasta pikistä olemassa.. oma haave on silti edelleen se, että Vegas tekisi Alznerin kanssa diilin tuon lyhyen etulyönti-ikkunan aikana ja Vegasin varastus menisi siihen.

  Mitäs muuta.. rosteri tulee nimellisesti hiukan heikentymään jos ja kun Orpikin sopimusta ei saada irrotettua. Ei ole järkeä maksaa jo valmiiksi vähistä "asseteista" mitään pois vain cap-tilan takia, tai pitää ainakin olla suunnitelma tilan hyötökäytölle jo valmiina. Ja toisaalta, miks Vrana, Connolly & kumppanit ei voisi olla meidän Guentzel, sheary & kumppanit. Mun mielestä voidaan katsoa eka puolen kautta onko nuorisokaarti valmis ottamaan vastuuta (myös esim wilson ja bura) ja alkaa sitten siinä vaiheessa panikoimaan ennemmin ku panikoitasiin heti. Orpikkikin on taas helpompi dumpata muualle kun on eka makseltu pari-kolme milliä sopimuksesta pois.

  En oo huolissani, Capitals on contender ensi kaudelle.
   
 15. Silky_hands Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans, Washington Capitals
  Lainaus:
  Hyviä huomioita.

  Itse en silti lähtisi missään nimessä treidaamaan Ovechkinia pois. Kauppaan sisältyisi niin paljon riskejä, että se saattaa kostautua pikemminkin kuin palkita. Lisäksi Ovechkinilla on allaan yksi "huono" kausi, mikä tarkoittaa silti sen miehen kohdalla yli 30 maalia. 2010-luvun alussa Ovechkin veti pari vaisumpaa kautta, mutta nosti maalimäärät uudelleen työsulun jälkeen. Jos Ovechkinin ensi kausi on edelleen selkeästi vahvaa laskua, olisi kauppaa järkevää harkita. Kasista saisi parin heikommankin rykäisyn jälkeen vielä loistavan vastineen, joten turha kiirehtiä paniikkinappulaa painamaan.
   
 16. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Ovechkinilla huono kausi ? Ei minusta,
  Peliaikaa vähennettiin tai oikeammin tasoitettiin alemmille kentille, joten AO pelaa 10% vähemmän 5vs5:aa peliä. Systemaattisesti laukoo vähemmän ja syöttää enemmän, jolloin tehot siirtyvät maalisarakkeesta syöttöihin. Aavistuksen epäonnekas tänä vuonna maalitilanteissa, joten 33 maalia olisi normituurilla lähemmäs 40.

  Toisaalta Oshien 33 maalia oli taas semmonen tuuriräpellys eikä mikään viittaa siihen, että 30 maalia tulisi ylittymään ensi kaudella.
   
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Niin vähennettiinkö peliaikaa oikeasti sitten minkä takia? Sen takia ettei ole kykeneväinen pelaamaan kärkiketjun minuutteja? McLellan toteaa tuosta mm. että "Peli on nykyisin nopeaa. Sinun on pystyttävä karvaamaan. Takaa tulee paljon painetta. Hänen on muututtava sellaiseksi pelaajaksi ansaitakseen kärkiketjujen minuutteja."

  Washingtonissa ollaan aidosti huolissaan Alexander Ovechkinista - "Treenattava eri tavalla pysyäkseen mukana" - NHL Suomi
   
 18. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Ei se Ovechkinin kohdalla maaleista ole ikinä ollut kiinni, vaan löysistä takakarvoista ja muista ratkaisupaikkojen pupelluksista. Keskimääräisen NHL-pelaajan taso on vuonna 2017 sen verran kova, marginaalit niin pienet, ettei lahjakaskaan hyökkäyspään pelaaja saa enää pudotuspeleissä anteeksi tilanteiden pelaamista löysästi.

  En usko Ovechkinin treidaamiseen sen enempää kuin kukaan realistinen ihminen, kauppojen teko on nykyään niin vaikeaa, mutta mun mielestä kaikki viittaa siihen, ettei kyse ole enää siitä, että Ovechkinilla olisi kiveenhakattu asema Capsissa. Valmentaja kieltäytyi kommentoimasta Ovechkinin panosta hävityn seiskapelin jälkeen. Pelaajisto odottaa isoja liikkeitä ja Niskanen jopa sanoi suoraan, ettei usko pikkusäätöjen auttavan. GM toteaa, että treidi on mahdollinen.

  Ei tuollaisia kommentteja jaettaisi, jos Ovechkinilla olisi vahva asema ja omistajan varaukseton tuki. Silloin kun Trotz kieltäytyi kommentoimasta Ovechkinia, moni analyytikko piti sitä jopa valmentajan astumisena heikoille jäille. Pohjois-amerikkalaisen urheilukulttuuriin kuuluu tuollaisessa tilanteessa valehdella, todeta, että Ovechkin on hieno kapteeni, joka johdattti joukkonsa seiskapeliin asti, mutta valitettavasti ei riittänyt. Joukkueena voitetaan ja hävitään, kaikki voivat katsoa peiliin.

  Ilmeisesti kuitenkin Trotz jatkaa, kuten jatkaa MacLellan.

  edit: siinä yläpuolella hyvä viesti Walkinilta. Ymmärrän, että moni Caps-fani on Caps-fani pitkälti Ovechkinin takia, mutta jääkiekko on lopulta aika tunteetonta bisnestä, jossa joukkueen menestyminen on melkoisen tärkeää. En usko, että Capsin tomistolla ajatellaan juurikaan sitä, että joukkue on kuulunut parina vuotena putkeen ehkä jopa liigan top3:een ja että se on ihan kiva, vaan että eiköhän pääosa ajasta mene miettiessä, että miten helvetissä joukkue olisi parempi ja saataisiin nimet kannuun. Ja tässä vaiheessa, kaikkien pettymysten jälkeen, siellä on kaikki kortit pöydällä.
   
 19. JuiWSH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Tämä "myrsky" Ovien treidaamisesta alkoi (todennäköisesti) enemmänkin pienimuotoisesta klikkiotsikoinnista kuin varsinaisesti mistään MacLellanin kommentista. Kyllä, GM sanoi että kukaan ei ole koskematon, mutta Ovechkinin treidaamiseksi pitäisi tulla joku oikeasti hyvä kauppa. Tästä kuitenkin mm. NHL:n facebook-sivu päätti vetää otsikon "Trade of Alex Ovechkin not ruled out by Capitals", joka antaa kuvan siitä että hänen treidaamista todellakin mietittäisiin, kun taas MacLellanin kommentti on enemmänkin realismia jääkiekossa: oikean diilin sattuessa kohdalle kuka vain voi olla kaupan.
   
 20. Silky_hands Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans, Washington Capitals
  Lainaus:
  Ovechkinin kausi ei ollut huono, vaan se se oli miehen paras taso huomioiden pienoinen alisuoritus. Kaikki tietävät minkälainen tekijä Ovechkin on parhaimmillaan. Olisi täysin järjetöntä lähteä kauppaamaan seurahistorian ylivoimaisesti isointa tähteä heti, kun 50 maalia jäikin saavuttamatta ja peli meni muiltakin osin hiukan alaspäin.

  Ymmärrän, että totta ihmeessä ihmiset haluavat nähdä sellaisen megatreidin ja MacLellan heittää ilmoille kommenttia, sillä juuri tuota mediakin haluaa kuulla. Se oli kuitenkin myös hyvä viesti eritoten Ovechkinille itselleen, jotta hän tietää asemansa olevan vaakalaudalla, jos tulosta ei synny jatkossa. Itse näen MacLellanin kommentit nimenomaan tulevaisuuteen viittaavana, joissa viesti on: kehitä peliäsi muiden mukana ja johda joukkuettasi uusilla tavoilla tai myös sinä saatat olla liipaisimen alla.

  Kuten JuiWSH äsken totesikin, niin esimerkiksi Suomi-median otsikot olivat todella harhaanjohtavia niiden kommenttien jälkeen, täysin sama pisti omaankin silmään.

  Mitä taas Oshieen tulee, niin näen hänet samanlaisena voimatekijänä jatkossakin. Oshiella ei oikeastaan ole isoja heikkouksia pelissään ja hänen arvonsa mitataan monessa muussakin asiassa kuin 33:ssa maalissa. Oshie on viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka pystyy luomaan peliä sekä viimeistelemään itse. Lisäksi mies kykenee fyysiseen peliin ja jäähyntappoon. Ehdottomasti Kuznetsovin kanssa yksi kesän tärkeimpiä nimiä, joista kannattaa yrittää pitää kiinni.
   
 21. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Ovechkin on siitä erikoinen supertähti, että hänellä ei ole NMC-klausuuleja. Kaiken lisäksi vielä vain rajoitettu NTC ja vaikka sopimus oli monivuotinen niin se ei ole häntäsopimus. Eli Ovechkin on tarvittaessa helppo treidata. Vastine on sitten asia erikseen. Aika erikoinen sopimus kaverilta, joka ei välitä kuin itsestään.

  Sinällään tämä Ovechkinin sopimus on helpottanut Capsin toimintaa muutenkin. Kun parhaalla pelaajalla ei ole NMC:tä niin ei sitä aleta muillekaan tarjoamaan.
   
 22. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  Internetin ihmeellisessä maailmassa juttua, että Calgary Flames tarjonnut Oliver Kylingtonia, Sam Bennettia ja kahta first round pickiä Ovechkiniin. Tiedä sitten pitääkö kutiansa.
   
 23. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Itse odottaisin vielä hetken tällaisten lausuntojen kanssa.
   
 24. Jotain muuta Jäsen

  Lainaus:
  No sweeppiä ei tullut, mutta maanantaina tai viimeistään torstaina ensi viikolla on tuplat taulussa! Kärsivällisyyttä, hyvää kannattaa odottaa.
   
 25. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Kesän ilotulitus sai alkunsa kun viime yönä treidattiin vuoden 2018 vitospikki Tyler Graovacciin. Graovac pelaili viime kaudella Minnyssä jonkun verran ylhäällä ja teki jokusen maalinkin, mutta oli paljon BB:n hampaissa ja fancy-statsien mukaan sysipaska. Isokokoinen kuitenkin.

  Tällä hankinnalla nyt lähinnä varmistettiin että on riittävästi hyökkääjiä suojattavaksi ja saadaan Eller (tai Beagle) Vegasilta piiloon.

  Sinänsä Ellerin menettäminen olisi omasta puolesta ollut ihan +-0 tason expansion draft tulema, mutta vitospikit nyt on vitospikkejä. Varmaan semmoisen saa hommattua myöhemmin takasin jos kova tarve on.. Sinänsä ei vertaudu vaikka Natukan/Grubyn menettämiseen, että jokatapauksessa nämä olis ollut vapaana ja valittavissa jos Vegasin mieleen ovat. Ellerin vapaana olo tuohon tuskin vaikuttaa, jos nyt jostain syystä GMGM ei olisi Elleriä eritoten hamuillut. En siis ihan oo varma mitä tästä hurjasta kaupasta olla mieltä. Lähtökohtaisesti Graovac nyt kuitenkin voidaan nähdä Hershey-suuntimon syvyyshankintana joka voi jossain välissä stuntata ylhäällä jos tarve on. Suklaakaupungista on jokunen kuitenkin lähdössäkin, niin eiköhän tuo sinne mahdu.