Washington Capitals (1.) – Columbus Blue Jackets (4.), Metropolitan 1. kierros

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Kyllähän tuo capsin playoff-surkeus on jo aivan historiallista. San Jose "Chokes" oli sentään SC-finaaleissakin. Noh pääseepähän ovechkin heti sentään lempipuuhaansa eli jahtaamaan skoda cupin kultaa. Katsotaan kuitenkin sarja ensin loppuun, sillä mitään ei ole (täysin) vielä ratkottu.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Mitä tähän taas sanoisi. Vaaralliset maalipaikat Caps 20 - Blue Jackets 8. Maalit 4-5. Jotenkin niin tuttua huttua. Seuraavan aloittaa varmaankin Holtby eikä se ainakaan omaa luottamusta lisää. Capsien saumat jatkoon tuskin ovat tämän jälkeen enää kuin sellaiset 10-20%, joten melkoisessa kuopassa joukkue taas on.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sanokaa nyt joku että tää on pahaa unta. Ei tota peliä voi hävitä. Yhtä päätä 70min ja turpaan tuli v#$%| taas.

Mä pistän jo pääni pensaaseen. Näillä demoneilla me ei kahta voittoa Columbuksesta oteta. Onnea vaan sinne Columbuksen faneille, teitä vastaan ei oikeen keksi mitään syytä murjottaa. Toivottavasti sama tehokkuus ja sama Bob löytyy Pensiä vastaan.

Advanced stats hiiret tykännee taas tästä sarjasta? Did we just got Halak’d, again?
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Kyllähän tuo capsin playoff-surkeus on jo aivan historiallista. San Jose "Chokes" oli sentään SC-finaaleissakin.
Kommentoidaan sen verran että on kyllä Capitalskin ollut finaaleissa. Vuonna 1998.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Mitä tähän taas sanoisi. Vaaralliset maalipaikat Caps 20 - Blue Jackets 8. Maalit 4-5. Jotenkin niin tuttua huttua. Seuraavan aloittaa varmaankin Holtby eikä se ainakaan omaa luottamusta lisää. Capsien saumat jatkoon tuskin ovat tämän jälkeen enää kuin sellaiset 10-20%, joten melkoisessa kuopassa joukkue taas on.
En nyt tiedä Capsien prosentuaalisista saumoista, mutta ainakin viime vuonna venyivät ihan hienosti seiskapeliin Penguinsia vastaan oltuaan alla 3-1. Ei tämä nyt ihan vielä ohi ole, mutta tuo Capsin maalivahtipeli on kyllä surullista katsottavaa. Viime ottelussakaan eivät Grubauer&Holtby pystyneet ryöstämään yhtäkään maalia, kun taas Bobrovsky venyi uskomattomasti pariinkin otteeseen. Jos Holtby onnistuisi kasaamaan itsensä kolmospeliin niin voitto voi sieltä tullakin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Columbus pelasi oikein hyvän vieraspelin, kolmannessa erässä Capsilla oli aikalailla all in meininki päällä ja kun sinitakit jäähyilivät niin maalipaikkoja syntyi kiitettävästi ja lopulta se tasoituskin. Ensimmäinen ja toinen erä oli sinitakeilta hyvää ja jatkoaika. Mitä tulee noihin maalivahdin estämisestä tulleisiin jäähyihin niin melkoista huumoria olivat.

Ei sarja ohi ole, mutta kyllä Capsilla melkoinen vuori on nyt kiivettävänä.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Ei se ehkä kaunein voitto ollut mutta kivahan se on palata Ohioon 2-muna tilanteesta. Toivottavasti tuomarilinja tasoittuu ja maalivahdinhäirintäfarssit olisivat nyt tässä tämän kauden osalta.

Kyllähän nutut ovat osoittaneet itseluottamuksen ja sisun olevan kohdallaan. Jotenkin tuli mieleen viime kevään sarja pingviinejä vastaan kun vietiin otteluja mutta hävittiin pelit. Nyt onneksi toisinpäin. Ja onhan Bobi karistanut playoff-mörkönsä, toivottavasti vire jatkuu.

Oli muuten nätti Andersonin maali, koko viisikko hyökkäyksessä mukana ja kiekko liikkui. Ja Folignon läpisyöttöä Atkinsonin maaliin aion makustella unissani vielä pitkään.

2-0 tilanteessa prosentit jatkoon menoon ovat 88%, eli Capseilla on 12% oljenkorsi.

Pistetään kanuuna laulamaan!
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Sarja Sinitakeille 0-2 ja hanskoja ollaan lyömässä tiskiin, mä häpeän. Vaikeamman kautta tässä nyt joudutaan toki punnertamaan, mutta luotan 100% siihen, että nämä kirvelevät tappiot käännetään voitoiksi jatkossa.

Surullista tässä on todeta se, että tämä sarja on viihdyttävyysluokaltaan huonoin sarja tällä hetkellä NHL:n pudotuspeleissä. Syynä tähän on mielestäni se, että kumpikaan joukkueista ei ole heilauttanut tahtipuikkoa sinne Playoff-tasolle. Viime vuonna Toronto suorastaan pakotti Capitalsin lisäämään kaasua ja sarjasta tuli viihdyttävä. Nyt sitä kaasun lisäämistä kumpikaan osapuoli ei ole tehnyt ja itse peli muistuttaa runkosarjaa.

***

Ja vitut mistään prosenteista. Se joukkue menee jatkoon kummalla 4 voittoa kerättynä. Niin kuin sanoin jo, luotan 100% siihen, että Capitals näyttää olevansa parempi joukkue (myös tulosten valossa).

Let’s Go Caps!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Joo sarja on kyllä ollut noihin muihin verrattuna todella vaisu. Verizonilla ei ole ollut mitään tunnelmaa ja pelaajat ovat pelanneet kuin harjoituspeleissä konsanaan. Viime yön peli näytti siltä, että Caps tasoittaa sarjan, mutta niin vaan Jackets meinasi voittaa jo varsinaisella ja jatkoilla sitten viimein iskivät. Holtbyn hyviä otteita vaatii, että sarja kääntyy.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jos tämä on taso niin sitten on.
Se mikä on hälyttävää on että taaskaan Capseillä ei ole juuri yhtään poff-ilmettä päällä. Kummallisella tavalla tuolla tuntuu pelaavan kylläinen joukkue.

Ohi tämä sarja ei vielä ole mutta paljon pitää tapahtua jotta jatkoon mennään. Sitä odotellessa.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Jos tämä on taso niin sitten on.
Se mikä on hälyttävää on että taaskaan Capseillä ei ole juuri yhtään poff-ilmettä päällä. Kummallisella tavalla tuolla tuntuu pelaavan kylläinen joukkue.

Ohi tämä sarja ei vielä ole mutta paljon pitää tapahtua jotta jatkoon mennään. Sitä odotellessa.
Oon vähän sitä mieltä, ettei se ole kylläisyyttä vaan ihan suoranaista vuosien luomaa epäuskoa omaan tekemiseen. Ei ole väliä vaikka mentäisiin 7-0-johtoon kun ryssitään sekin kuitenkin. Tuommoinen siellä takaraivossa on kaikilla runkoäijillä vuosien mittaan muotoutunut.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Toivottavasti tuomarilinja tasoittuu ja maalivahdinhäirintäfarssit olisivat nyt tässä tämän kauden osalta.
Mielestäni nuo kaksi ensimmäistä maalivahdin estämistä olisivat yksittäisinä rangaistuksina menneet ihan hyvän maun rajoissa, mutta kun nuo kolme nitoo yhteen samaan otteluun niin se oli jo vähän farssin makuinen. Viimeisessä maistui jo melko väkevästi vitsin ainekset.

UFC-Tomin maahanvienti oli ottelun käännekohta, luulisi tietävän jo että lähtee jo maineensa takia yhdeksän kertaa kymmenestä boksiin, ja tuolla yksipuolisella riepottamisella ihan oikeutetusti ainoana pelaajana myös. Wilsonin rangaistuksen seurauksena peli tasoihin ja Smith-Pellyn pehmoinen mailasta kiinnipitäminen toi ylivoiman josta Werenski siirsi sinitakit johtoon. Myöhemmin pelissä Seth Jones näytti kaikkien mailasta kiinnipitämisten esi-isän, kun Chiasson ohjasi kiekon tolppaan eikä päässyt jatkamaan Jonesin roikkuessa mailanvarressa. Tuo ei kuitenkaan oli selitys tappiolle, vaan Capitals hyötyi selkeästi tuomarilinjasta ja sai vipuvartta kääntää ottelun vielä itselleen. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan määrätietoisempi ja parempi Blue Jackets otti vahvan otteen ottelusarjan voitosta.

Jännä on ihmismieli, kun tappion jälkeen selitystä koetti hakea kaikesta muusta kuin oman suosikin suorittamisesta, mutta ei tuollaisen ottelun jälkeen ole mahdollista löytää syitä muualta vaikka yritys oli kova. Kaikkien näiden vuosien jälkeen usko Capitalsin selviämiseen tästä sarjasta on melko pohjassa ja pettymys paistattelee vahvasti päällimmäisenä mielessä. Ottelusarjan kääntämiseksi Caps tarvitsee seuraavan ottelun aloittavalta maalivahdilta väkevää tasonnnostoa. Lisäksi Vranan penkittämisellä vietiin yksi potentiaalinen hyökkäyspään ase pois käytettävistä. Connolly ja Chiasson ovat tällä hetkellä ne pelaajat joiden pitäisi olla liipasimella. Connolly etunenässä, hävinnyt edelliskauden tapaan playoffeissa kuin tuhka tuuleen. Toki Burakovskyn loukkaantuminen vapauttaa nyt paikan Vranalle kokoonpanossa niin että, puukädetkin saavat vapaasti tuhlailla maalipaikkoja.

Jos jotain fantasiointia tulevan ottelun kokoonpanosta harrastelen, niin Capsin ketjut voisivat näyttää vaikka tältä (ei toki ole tapahtumassa):

Ovechkin - Bäckström - Vrana
Stephenson - Kuznetsov - Oshie
Smith-Pelly - Eller - Wilson
Chiasson - Beagle - Connolly

Jerabek - Carlson
Orlov - Niskanen
Orpik - Kempny

Holtby
Grubauer
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jos se on niin että häviämisen kulttuuri on todellakin niin syvästi juurtunut että Caps on jäässä kun poffit alkavat niin sitten ei auta kun iso remppa kesällä. Eli ei enää kosmeettisia muutoksia vaan runko-äijää pihalle mahdollisuuksien mukaan ja uutta tilalle.
Noh, katsotaan nyt pari peliä vielä ja palataan tarvittaessa aiheeseen.
Toivottavasti ei tarvitse.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Kolmaskin meni jatkoille ja nyt niitä tarvittiinkin peräti kaks. Oikeestaan kovasti tasanen peli kyllä kaikin puolin ja tällä kertaa (kerrankin) pomppi meille. 3 vai 4 tolppaa Jacketsilla ja jatkomaali oikeen perinteinen räkäpomppu.

Näinhän tämä meilläpäin menee. Suuret haaveet, epäusko ja masennus, hiukan vielä toivoa, matto jalkojen alta. Seuraava peli tulee äkkiä ja melkolailla sama tilanne edelleen mitä se oli ennen tätä peliä. Voitto tarvitaan että tässä leikissä pysytään mukana.

Kuznetsov paransi jatkoeriin, mutta kyllä Kuz-Backs sentterikaksikko on ihan liian uninen tällä hetkellä. Nuo 2 kun saataisiin kunnolla hereille niin ehkä sittenkin. Oshie oli kyllä (taas) melko huono. Holtby hyvä.

Panarin ja Bobrovsky on kyllä tässä sarjassa tähän mennessä ihan omaa luokkaansa. Vauhtia näissä peleissä on piisannut reippaasti ja sen puoleen ahdasta ja ok-tasoista pleijarihokia, mutta ei näiden kahden välillä oikeen tunnu mitään vihaa löytyvän mikä todella herättäis sarjan henkiin.
 

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, TPS, K-Vantaa
mutta ei näiden kahden välillä oikeen tunnu mitään vihaa löytyvän mikä todella herättäis sarjan henkiin.
Juurikin näin. Outo fiilis pudotuspeleissä kun vastustajalla ei ole (vielä) yhtään pelaajaa jota tekisi mieli vihata. Toki aina kun Panarinit saa kiekon niin hiukan huolestuttaa mitä tapahtuu mutta muut kentät ei kyllä herätä juurikaan tunteita.

Hyvä sarja tästä voi vielä kehkeytyä ja kumpi vaan voi mennä jatkoon. Meillä on tosiaan aika monta kaveria vielä heräämättä, mutta saatiinpa ainakin yksi peli kotona lisää löytää tekemisen meininki. Iso asia on kuitenkin että Holtby sai nyt hyvän pelin alle!
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Yksi maali mielestäni Holtbyn piikkiin vaikka toki ansaitusti valittiin Capsien parhaaksi.
Bob on viemässä malivahtien kaksin- tai oikeastaan kolmintaistelun, eli vielä pitää parantaa.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kyllähän jatkoajalla huomasi selvästi, että nyt on halua voittaa tämä matsi ja luojan kiitos näin tapahtui! Tekihän tuo voitto hyvää ja on hieman helpompi hengittää. Nyt vaan ens matsiin sama voitonnälkä, mitä jatkoajalla nähtiin niin hyvä tulee.

Let’s Go Caps!!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tasaista on, nyt oli Capsin vuoro olla onnekkaampi kun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kiekko kävi raudoissa Panarinin toimesta ja jatkoajallakin Atkinson kilautti kerran tolppaan ja voittomaali oli onnekas. Elintärkeä voitto Capsille joka tapauksessa ja mielenkiintoista nähdä miten sinitakit tuosta toipuvat. Jos Washingtoniin lähdettäisiin tasatilanteessa 2-2 niin näkisin silloin Capsin suurena suosikkina menemään tästä parista jatkoon, sinitakkien on pakko hyödyntää toinen kotipeleistään ja se ensimmäinen vietiin jo.

Toivottavasti löytyisi vielä napsun verran tunnetta lisää peliin.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Oli semmoinen kutina ennen peliä että tämä todnäk hävitään, no tiukoille se meni. Ei se mitään, tunnelma sen kuin tiivistyy. Kahessa ekassa pomppi meille, nyt pomppi kaverille. Seuraavasta sisuuntunut voitto niin on kiva lähtee taas maailmalle.

Panarin pelasi jotain 31min kun taas Milano, Bjorkstrand ja Letestu alle 9 min. Älä Torttu nyt peluuta Artemia ihan loppuun, kaverin pitäisi jaksaa ratkoa otteluita pitkälle kevääseen.

Tämä oli mielestäni sarjan tähän asti paras peli, molemmilta osapuolilta. Tolpat tosiaan kolisivat ihan huolella. Vieläkun nutut pysyisivät poissa jäähyaitiosta niin 5vs5 peli me kyllä viedään. Sitä ootellessa...

Jos ei nuttujen kokoonpanosta löydy vihattavia pelaajia niin mites Tortorella sitten? Ees pikkuisen joku vähän vihaisi? Plokataan kuteja ja päivittämätön pelisapluuna jne...kestorusketus vielä voittaja-asenteen lisäksi prkl.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Ai niin ja Wennberg pitäisi saada äkkiä takaisin, Vanekki on ihan kujalla ilman Wennyä. Samoin Foligno joka yrittää ihan liikaa Wennyn saappaissa. Jenner on tuossa ketjussa ainut jolla kulkee, harmi kun ei saanut maalia Capsien sekoilusta.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Edelleenkin olen sitä mieltä kuin playoffs-arvauksessa, eli seiskapeliin mennee. Vierasjoukkue ei kyllä edelleenkään vakuuttanut mutta Holtby oli sentään aika hyvässä vireessä, ryösti nyt Grubauerin paikan ansaitusti. Jotenkin tuntuu siltä, että Caps pelaa paremman pelin torstaina kun kerran saivat helpottavan voiton alleen. Monet Capsin hyökkäyksestä ja puolustuksesta uinailevat ja pelaavat epävarmaa peliä. Puolustus on kyllä ihan kusessa tuon Panarinin kanssa.
 

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, TPS, K-Vantaa
Jos ei nuttujen kokoonpanosta löydy vihattavia pelaajia niin mites Tortorella sitten? Ees pikkuisen joku vähän vihaisi? Plokataan kuteja ja päivittämätön pelisapluuna jne...kestorusketus vielä voittaja-asenteen lisäksi prkl.
Totta, hyvä nosto sinänsä, Torts kyllä herättää monenlaisia muistoja... Enimmäkseen kuitenkin pidän Tortorellaa edelleen vitsinä valmentajaksi. Toki mies on johdattanut joukkonsa usein pudotuspeleihin, mutta ihan ykköskategoriaan en häntä nostaisi valmentajien rankingissa. Showmies kuitenkin henkeen ja vereen ja siitähän tässä kai on loppupeleissä kyse!

Jos tässä parissa sattuisi käymään huonosti Capitalsille niin ensi kerralla kohdatessa varmasti Jacketitkin varmasti herättää isompia tunteita, mutta paljon on tehtävä jotta kukaan pääsisi lähellekään Kadrin tai kenentahansapenguinsin tasoa.

Aika lailla kolmella ketjulla Columbus tosiaan hyökkäsi kotiavauksen, mutta puolustajia peluuttavat tasaisemmin kuin Capitals. Minun silmääni näytti että jatkoerissä alkoi Capsien jalka painaa kokonaisuutena enemmän, mutta en usko että tässä vaiheessa sarjaa vielä kuntotekijät tulevat isosti vastaan pudotuspelikonkareilla. Virheitä ei saisi tehdä väsyneenäkään; niistä kyllä rokotetaan armottomasti puolin ja toisin.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Enimmäkseen kuitenkin pidän Tortorellaa edelleen vitsinä valmentajaksi. Toki mies on johdattanut joukkonsa usein pudotuspeleihin, mutta ihan ykköskategoriaan en häntä nostaisi valmentajien rankingissa. Showmies kuitenkin henkeen ja vereen ja siitähän tässä kai on loppupeleissä kyse!
En pidä vitsinä ensimmäistäkään joukkueensa Stanley Cup-mestariksi johdattanutta valmentajaa. Joo, pelikirja vanheni käsiin jossain kohdassa, mutta siitä huolimatta. Ei tosiaan ehkä ykköskategorian valmentaja, mutta ei myöskään mikään vitsi. Ja kuten totesit, viihdyttävä kaveri.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Holtby otti juuri ne torjunnat mitä häneltä voiton eteen vaadittiin. Se osa-alue joka oli tähän asti heikoin, nousi tarvittavalle tasolle voiton haalimiseksi. Ovechkin oli myös ottelussa todella hyvä varsinkin puolustussuuntaan, vaikka seurantaketjussa oli jo laskettu miinuksia ja mitä ihmeellisemmällä tavalla ottelusarjan tilanne vyörytettiin Ovien harteille. Toki syyttävä sormi on pari kertaa Ovieen osoittaessa heristellyt ihan oikeaan suuntaan, mutta onhan näistä playoffeista ja eilisestä pelistä lällättely maukas vitsi. Oli Panarinin tasoitusmaalin jälkeen hyökkääjistä ensimmäisenä polvillaan blokkaamassa sinitakkien laukauksia oman maalivahdin rinnalla ja näytti kapteenillista esimerkkiä. Kaukana ollaan niistä ajoista mistä taas haihatellaan. Toki olen valmis myös henkilökohtaisesti Ovien otteista marisemaan tuttuun tapaan, jos sen aika näissä playoffeissa koittaa. Tähän mennessä ollut kuitenkin kokonaisvaltaisesti hyvällä tasolla.

Täytyy kyllä sanoa että se paniikki mikä Capsille iski tuon 2-2 tasoituksen jälkeen oli aivan katastrofaalinen. Siinä vaiheessa tuntui että sarja on pian 3-0 ja kausi ohitse. Sen verran huono luotto joukkuuen toimintaan on, ikävä kyllä. Varsinkin Panarinin ollessa kiekollinen tuon maalin jälkeen alkoi sellainen hihojen lepatus käsien täristessä että alta pois. Kuznetsov menetti kiekkoja hyökkäyssinisellä tolkuttomasti, vaikka usein on totuttu näkemään rauhallisia ja varmoja hyökkäysalueelle tuloja pehmeällä liu'ulla. Hotlbykin oli kaikkea muuta kuin rauhallinen kolmannen erän loppupuolella, mutta kokosi itsensä hyvin jatkoeriin.

Välipäivä maistuu varmasti joukkueille melko makealta tuon ottelun jälkeen, ja voi jopa tuntua että seuraava ottelu tulee liian aikaisin. Todella toivon että Capitalsin puristus mailasta hellittää hieman ja nelospeli olisi viihdyttävää kiekkoa. Nyt tuntuu että tuo Capsin takalukko vähentää pelien viihtyisyystasoa huomattavan paljon.

Columbuksesta täytyy sanoa että on vain hieno porukka katsella. Pelaajat eivät vaivu epätoivoon ja taistelevat valtavalla itseluottamuksella, oli tilanne mikä tahansa. Vaikka paljon puhutaan Capitalsin henkisestä heikkoudesta takavuosien haamujen kummitellessa olkapäillä, niin kyllä se on vastustajan hyvyyttä että Capitals on ollut niin suurissa vaikeuksissa ja hävinnyt molemmat ottelut, joita johtivat jo kahdella maalilla. Aivan liian vähän Ohiolaiset saavat krediittiä siitä mikä ottelusarjan tilanne tällä hetkellä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös