Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Erittäin tiukan Metropolitanin marssijärjestys selvisi viime yönä ja ensimmäisenä tästä divisioonasta paikan auringosta varmistanut Capitals ottaa mittaa Sinitakkien kanssa playoffien ensimmäisellä kierroksella. Mielenkiintoinen pari sinänsä, sillä joukkueet eivät koskaan aikaisemmin ole kohdanneet toisiaan pudotuspeleissä.

Otteluohjelma:

Date Time (ET) #1 Washington vs. #4 Columbus

Thursday, April 12 7:30 p.m. Columbus at Washington

Sunday, April 15 7:30 p.m. Columbus at Washington

Tuesday, April 17 7:30 p.m. Washington at Columbus

Thursday, April 19 7:30 p.m. Washington at Columbus

*Saturday, April 21 TBD Columbus at Washington

*Monday, April 23 TBD Washington at Columbus

*Wednesday, April 25 TBD Columbus at Washington
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Otteluohjelma:

Date Time (ET) #1 Washington vs. #4 Columbus

Sunday, April 15 7:30 p.m. Columbus at Washington
Tää peli voi myös alkaa klo 3.00. Riippuu kuulemma siitä voittaako Boston tänään vai ei. Jos voittaa, niin peli alkaa 3pm, muuten 7.30pm. Aikaisempi alkamisajankohta ois tietysti nannaa meille suomalaisille, mutta toisaalta Caps on yleensä niiin onneton noissa iltapäiväpeleissä, että ehkä ois parempi tuo normiaika kuitenkin?
 
.

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Piristävää saada uusi vihollinen, mutta kyllä Blue Jackets oli omalla listalla vaihtoehdoista ehkä se vähiten toivottu.

Kovassa vireessä ollut Jackets, kuten toki myös Caps. Eroakaan ei runkosarjassa montaa pistettä kuitenkaan ollut, joten mun mielestä tässä sarjassa ei selkeää ennakkosuosikkia ole. Kotiedun turvin pieni edge meille, mutta se on sitten ihan päivän kunnosta ja päivän pompuista kiinni tämä leikki.

Odottelen tiukkaa sarjaa, tuskin vähemmän kuin kuusi pelataan. Voittajaa odottanee sitten paluu arkeen eli pens @ second. Jännä kyllä että vaikka molemmilla on viime vuosina Vezinan voittanut kassari, niin isointa kysymysmerkkiä voi heitellä kummankin porukan tolppien väliin. Yhdistävä tekijä kuitenkin sekä Bobin että Holtsin kevään sulamiselle on poikkeuksetta ollut se Pens, ja siksi ainakin Bobrovskyn uskon olevan tasollaan tässä sarjassa. Holtbylla ollut muutenkin vaikea kausi joten saa nähdä kuka Capsien maalilla edes aloittaa. Grubauer oli runkosarjan lopulla ykkönen, mutta itse odottelen kyllä Holtbyä uuniin.

Dubinsky on kertaalleen Capsit game7ot maalilla tiputtanut, joten sieltäkin saadaan kaivettua lisää peikkoja mukaan. Muuten Jacketsin vahvuus tähän sarjaan on puolustus ja Capseille menee keskusta. CBJ:n erikoispeli on ollut heikomman puoleista runkosarjan osalta, mutta ne tilastot voi heittää sinne perinteiseen romukoppaan kun aletaan näitä pelejä tahkoamaan. Ja tuo kertoo ehdottomasti myös siitä kuinka hyvä nippu ne on ollut tasakentällisin.

Eli kaikin puolin jännä sarja tulossa. Toivotaan viihdyttävää sarjaa ja pleijarihengen mukaista draamaa ylilyönteineen kaikkineen, kunhan vaan jatkoonmenijä pääsisi Pensiä vastaan sitten täysin ehjänä. Viime vuonna Ovie otti kipeää polveen (kiitos Kadri) ja väitän että sillä oli aika iso osansa kakkoskierroksen näytökselle, joten mennäänpä tämä kerta terveen papereilla.

Tänä vuonna olen yrittänyt olla positiivinen, joten pakollinen veikkaus menköön 4-2 Capitalsille. Eihän kevät olis kevät jos Caps ei häviä Pensille.

Pahoittelut jo valmiiksi CBJn leiriin, en varmaan pysty oleen ihmisiksi koko sarjaa ja pari kolme trolli-viestiä lähtenee näppäimistöltä interwebin syövereihin :)
 
Viimeksi muokattu:
mi ikävyys, mi hämäryys
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Piristävää saada uusi vihollinen, mutta kyllä Blue Jackets oli omalla listalla vaihtoehdoista ehkä se vähiten toivottu.

Pahoittelut jo valmiiksi CBJn leiriin, en varmaan pysty oleen ihmisiksi koko sarjaa ja pari kolme trolli-viestiä lähtenee näppäimistöltä interwebin syövereihin :)
Onhan tämä lupaus? Trollaappa sen verta eläimellisesti että kynnys vastata haasteeseen ylittyy muiltakin kuin meikämandoliininlta.

Ihanaa kun ei tarvitse hikikarpalot otsalla pelätä Kesselin Phillin rannaria, Iso-A:n kanssa me (minä&Bob) kyllä pärjätään. Alkaisi jo.
 
Jos väittelet idiootin kanssa, pidä huoli ettei hän tee samoin.

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Columbus ei varmaan pistänyt pahakseen, kun viime hetkillä Penguins vaihtui Washingtoniin. Pittsburgh ei juuri playoffs-sarjoja ole tavannut helpolla hävitä kun taas Washingtonin playoffs-menestys on toisella tapaa historiallinen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tulee kova sarja ja ihan pakko katsoa nämä matsit. Caps on pieni suosikki kotiedun turvin, mutta kyllä sinitakeilla on myös potentiaalia jatkoon mennä. Ikävä tunne, että kumpi vain tästä sarjasta jatkoon painelee niin voi saada semmoisen buustin itselleen, että hieman väsynyt Pens (jos nyt siis jatkoon avauskierrokselta menevät) voi jäädä jopa jalkoihin seuraavalla kierroksella. Vaikka Columbuksella on nyt Panarin joukkueessa mukana niin taitotaso on silti Capsin puolella jopa selvästi. Kuznetsov, Ovechkin, Bäckström, Oshie ja Burakovsky tulevat pitämään sinitakkien puolustuksen kyllä kiireisenä jokaisena pelipäivänä. Columbuksen on oltava erikoistilanteissa todella hyvä, Bobin on pakko seistä päällään ja kotiotteluissa pitää saada hurmos päälle, siinä aseet voittoon.

Caps jatkoon 4-2.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jengi joka tippuu aina toisella kierroksella vs jengi joka ei ole koskaan voittanut playoff sarjaa.
Jengi jonka ikkuna sulkeutumassa vs jengi jonka ikkuna aukeamassa.
Minne vaaka kallistuu?

Siinä missä Capsien kärki on huomattavasti terävämpi niin nuttujen materiaali taas leveämpi niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.

Tasaista on, väitän että maalivahdit kallistaa veneen jommalle kummalle.
Tällä kertaa Bob on se vanha kunnon Vezina-Bob ja sarja Nutuille 2-4.
Dubuaa ilmiliekeissä.
 
Jos väittelet idiootin kanssa, pidä huoli ettei hän tee samoin.

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Vihdoinkin ne tosipelit alkavat ja se pitkä ja puuduttava runkosarja on saatu päätökseen. Blue Jackets tulee olemaan kova vastustaja, joka tekee sarjasti äärimmäisen jännittävän. Itse näen kotiedun lisäksi Capitalsilla olevan myös pienehkön materiaaliedun, sekä (paskasta playoff-menestyksestä huolimatta) enemmän kokemusta siitä miten playoff-sarja voitetaan. Blue Jackets ja itse John Tortorella tulevat kuitenkin olemaan todella vittumainen vastustaja niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla.

Joka tapauksessa, koen että edetäkseen Blue Jackets vaatisi todella onnistuneen suorituksen joukkueena, sekä Bobrovskyltä maagisen suorituksen maalilla. Pitää kuitenkin muistaa, että Bobrovsky kykenee ilmiömäisiin suorituksiin ja Capitals, noh, onnistuu myös halutessaan tekemään vastustajamaalivahdista ylitsepääsemättömän hyvän.

Itse näen tästä Capitalsin menevän jatkoon, mutta eipä tuo tappiokaan yllättäisi.
 

Caveman8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Jengi jonka ikkuna sulkeutumassa vs jengi jonka ikkuna aukeamassa.
Capitalsin ikkuna voi pysyä avoinna vielä yllättävän pitkään. Holtbyn treidaamisella voi aloittaa ja antaa Grubauerille esim 4v 4vmilj average. Sen jälkeen jos saa hierottua kaupan, jossa Bäckströmistä saa modernin top-2 sentterin takaisin, niin se olisi hienoa. Lisäksi Orpikin sopimus on tulossa päätökseen. Ihan kelvollinen prospektiosasto kehittyy siinä sivussa. Kun kolmen vuoden päästä Ovechkinin sopimus päättyy, niin hometown discount on selkeä mahdollisuus, jos pokaalia ei ole tullut.

Kuznetsov, Ovechkin, Bäckström, Oshie ja Burakovsky tulevat pitämään sinitakkien puolustuksen kyllä kiireisenä jokaisena pelipäivänä..
Ovechkin ja Kuznetsov kyllä. Muiden suhteen täytyy laittaa pieni kysymysmerkki. Bäckströmiä dissattiin kauden mittaan paljon, kun pisteitä ei tullut totuttuun tahtiin. Loppukaudesta on palannut tasolleen. Oshie oli kauden esimmäiset 65 peliä huono, mutta on sen jälkeen tehnyt noin puolet koko kauden maaleistaan. Burakovsky on ollut lähes koko kauden surkea, mutta ihan runkosarjan lopussa nosti tasonsa kohtalaiseksi. Kaikkien pelaaminen muuttui paremmaksi silloin, kun heistä tehtiin Capitalsin kakkosketju. Bäckström lähtee pleijareihin ensimmäistä kertaa selkeänä kakkossentterinä ja se voi olla hyvä juttu Capitalsille. Bäckströmin heikkoudet eli hitaus ja pehmeä fyysinen pelaaminen tulevat esiin negatiivisessa mielessä pudotuspeleissä.

Sarjasta voi tulla paljon samanlainen, kun caps-flyers ekalla kierroksella kaks vuotta sitten. Silloin caps ratkaisi sarjan käytännössä ylivoimalla ja siinä ei auttanut vaikka Neuvirth pelasi mahtavasti ja voitti pari peliä joukkueelleen. Caps ylivoima oli runkosarjassa seitsemänneksi tehokkain, mutta uskon et se tulee vaan parantamaan nyt tosipeleissä. Koostumus on pysynyt samana koko kauden, kun viime kaudella Shattenkirk tuli mukaan sekoittamaan loppukaudesta. Ovechkin blokataan tarkemmin pudotuspeleissä, mutta Carlsonilla viivassa on kova kausi alla (eniten pisteitä pakeista runkosarjassa). Oshien ohjaukset maalin edestä ja one timerit keskeltä ovat puuttuneet kokonaan, joten ne vois ottaa käyttöön nyt, kun mies on ruvennut tekemään maaleja. Ylivoiman hyviä tehoja puoltaa Blue Jacketsin alivoimatilasto, joka on sarjan neljänneksi huonoin.

Columbuksen mahdollisuudet riippuvat aika paljon Bobrovskysta ja onhan siinä hyvä kausi alla. Korpisalosta ei ole tainnut olla hirveästi apuja tällä kaudella, kun taas Capitalsilla on kaksi kovaa mokkea. Grubauer on pelannut niin hyvin, että en näe suurta merkitystä kummalla caps aloittaa. Vaikka otankin vastustajan hyvän vireen huomioon, niin uskon et tää sarja voi mennä selkeästikin Capitalsille.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Kuznetsov, Ovechkin, Bäckström, Oshie ja Burakovsky tulevat pitämään sinitakkien puolustuksen kyllä kiireisenä jokaisena pelipäivänä.
Nostaisin tähän kohtaan jokerikortiksi Tom Wilsonin, joka voi kääntää sarjan kumpaan suuntaan tahansa. On ollut vihdoin sillä tasolla mitä ykköskiepin varaukselta odotetaan, mutta toisaalta edelleen sieltä vielä välillä tahtoo (omasta ja välillä tuomarien tahdosta" löytyä se nelosketjun hämmentäjä-Wilson.
 
.

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Merkittävin ero näiden kahden joukkueen välillä runkosarjassa tuli erikoistilannepelaamisesta. Yli- ja alivoimaprosentit yhteenlaskettuna Caps oli noin yhdeksän prosenttiyksikköä parempi erikoistilanteissa kuin Jackets runkosarjassa. Columbus siis aika puhtaasti tasakentällisin hoiti itsensä pleijareihin. Ja kun tiedetään, että pleijareissa mennään monesti vankilasäännöillä, niin povaan yllätystä tästä sarjasta. Washingtonilla on eittämättä terävämpi kärki, mutta diggailen tuosta Columbuksen puolustuksesta ja annan myös pienen maalivahtiedun Columbukselle, vaikka Bobrovski floppasikin vuosi sitten. Toki jos Bobrovski loukkaantuu, niin Columbus on kusessa.
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Sinitakkien liputtajat ilmeisesti kovin vähissä tällä palstalla? Ainakin kausiketjusta päätellen montaa aktiivista kirjoittajaa ei löydy.
Eipä taida kovin montaa kannattajaa löytyä, ei. Harmi sinänsä, olisihan se mukavaa saada lukea joka joukkueesta tietoa niitä hyvin tuntevilta. Itselleni Blue Jackets on toinen suosikkiseura, mutta aikaa kokonaisten pelien seuraamiseen ei oikein ole, sillä Avalanchen aktiivinen seuraaminen vie ainakin itseltäni sen verran aikaa, että toisen joukkuen otteita ei ehdi tarkasti seuraamaan, näkemäni kokonaiset pelit tältä kaudelta ovat melko vähissä Blue Jacketsin kohdalla.

Mielenkiintoinen sarja tulossa, ja Caps ehdottomasti parempi vastustaja Blue Jacketsille kuin Pens. Minäkään en usko, että sarja ennen kuudetta peliä katkeaa, tasaista vääntöä luultavasti nähdään. Blue Jacketsin loppukauden lento lupaa hyvää, itse lähden melko luottavaisin mielin sarjaan. Joukkueen olisi nyt sopiva aika ottaa askelia eteenpäin viime kaudesta. Bobrovskyn pelatessa huipputasollaan on Sinitakkien mahdollista päästä pitkällekin. Puolustus on todella kova, johtohahmona luultavasti jonain vuonna Norris Trophyn top kolmosessa oleva Jones. Hyökkäys on se osa-alue, joka on joukkueessa selkeästi heikoin ja tietysti erikoistilanteet ovat ongelma. Panarin on tietysti iso parannus viime kauteen nähden hyökkäysosastolle, kuten myös Duboisin mukanaolo. Täydet mahdollisuudet tästä on mennä jatkoon.

4-2 Blue Jackets
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Tämä sarja oli jotenkin odotettavissa runkosarjan lopussa ja sieltähän se sitten tuli. On tosiaan mukavaa saada uusi vastustaja pudotuspeleihin, varsinkin kun WSH - CBJ kamppailut ovat olleet viihdearvoltaan hyviä matseja jo runkosarjassakin.

Täällä jo hyvin käyty läpi joukkueiden osa-alueita, mutta laitetaan nyt vielä omatkin näkemykset tulille.

Maalivahdit: Lähtökohtaisesti 50/50

Puolustus: Tämä osasto menee CBJ:n puolelle. Columbuksella vahva kuusikko, kun Capitalsilla taas melko vahvan nelikon jälkeen taso laskee.

Hyökkäys: Uskallan sanoa tämän osaston menevän jopa selkeästikin Capitalsille. Columbukselta toki löytyy tasavahvoja ketjukoostumuksia, mutta tähtiluokan pelaajat Panarinia ja varauksella Duboisia lukuunottamatta loistavat poissaolollaan.

Omiin on vahva luotto, Caps 4-1.

Spoiler <— Tämän linkin takaa löytyy kevään 2018 Playoffien kunkku, joka sovittelee kesällä takan reunalle Conn Smytheä.:)
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Grubauer aloittaa tolppien välissä. Odotettu ja yllättävä päätös yhtäaikaisesti :)

Mitä se sitten meinaa, niin paha sanoa yhtään mitään. Tää on ehdottomasti Gruun kovin testi tähän päivään mennessä. Hersheyssä Gru käsitykseni mukaan sai kunniaa nimenomaan kevään maalivahtina. Viime kaudella tuli kerran kesken pelin luukulle ja kaikki meni.

Beagle ollut vielä sivussa ja näyttäis siltä että Stephenson vetää nelosen keskustaa to-pe yöllä.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mielenkiintoinen ja etenkin viihdyttävä sarja toivottavasti luvassa. Itse kyllä pidän Blue Jacketsia todennäköisempänä jatkoonmenijänä tästä parista. Kelkan voi kylläkin nopeasti kääntää Bobrovsky, joka etenkin viime keväänä osoitti sellaista sekoilua tolppien välissä, että saman jatkuessa Capitals kävelee toiselle kierrokselle samalla tavalla kuin Penguins vuosi sitten. Maalivahtietu menisi selkeästikin Capitalsille, jos siellä Holtby ei olisi pelannut niin kovin vaisua runkosarjaa. Grubauer oli runkosarjassa hyvä, mutta pudotuspelit ovat aivan toinen maailma. Maalivahtiosaston vuoksi sarjassa voidaan kyllä nähdä kovaakin maali-iloittelua.

Puolustuksessa Blue Jacketsilla on mielestäni selkeä etu, jos vain siellä nuorten pelaajien päät kestävät. Capitals joutuu nojaamaan hyvin paljon alakerran kärkikolmikkoonsa ja sen jälkeen taso tippuu aivan liikaa.

Hyökkäyksessä Capitalsilla on etu Ovechkinin muodossa. Ylivoima-aikaa ei kannata hänelle liikaa suoda. Capitalsin terävämmän kärjen jälkeen Blue Jacketsin hyökkäys pystyy kyllä vastaamaan huutoon. 3. ja 4. kentät ovat selvästi parempia ja niiden merkistystä ei voi kevään peleissä vähätellä.

Toivon paljon vauhtia sekä viihdettä ja lopussa Blue Jacketsin jatkoon menoa seitsemännessä ottelussa.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Grubauer aloittaa maalilla
Washington Capitals name Philipp Grubauer Game 1 playoff starter

Ihan ymmärrettävää kun katsoo noita Holtbyn statseja.

Aika mielenkiintoinen sarja kun joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet menevä ristiin. Caps vahva erikoistilanteissa, Blue Jackets tasakentällisin. En tunne kauhean hyvin Blue Jacketsin joukkuetta, mutta Caps on ollut materiaaliltaan takavuosina joskus vahvempikin. Paljon ratkeaa Capsin osalta kotipeleihin, missä Caps saanee enemmän yv-aikaa. Vieraissa voi olla tosi vaikeaa kun tilanne kääntynee toisinpäin. Veikataan nyt optimistina, että kotietu riittää jatkoonpääsyyn.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Onkos muilla ongelmia löytää digiboksilla viasatin kanavilta tämän pelin kanavapaikkaa?

2:30 tulee kyllä eilisen Pens-Flyers röörin rassaus, joten olisko tuolla paikalla oikeasti meidän peli?

Se on kyllä jännä että joka kerta kun jonkun pelin tiedot on kateissa, niin se on aina capitals.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Yöllä mennään.

Toiveissa on, että näissä playoffeissa vihdoinkin mikään osa-alue ei pettäisi. Aiemmin joko ydinpelaajat, taustatuki, puolustus tai maalivahti on kukin vuorollaan pettänyt. Menestyminen vaatii onnistumisen jokaisella osa-alueella. Ja väkisin jossain vaiheessa(toivottavasti vain vähän aikaa) jokin tökkii niin se pitää pystyä paikkaamaan muiden esiin astumisella.

Helmikuussa oli back to back pelit, jotka jäi mieleen vauhdikkaina ja ennenkaikkea tasasina vääntöinä.

Grubauerilla sauma näyttää että kiekko tarttuu ja se on ihan oikea ratkasu tässä tapauksessa. Puolustus laajuuden turvin Jacketsille, kovemmat sentterit puolestaan löytyy Capitalsin leiristä ja ennen kaikkea Kuznetsovilla on vielä todistettavaa kevään peleistä. Pystyykö johdattamaan ketjunsa hyviin suorituksiin. Ja kun taustatuesta oli puhetta niin katseet kohdistuu Vranaan/Burakovskyyn joilta on syytä odottaa tehookkaampaa offensiivistä peliä. Kyllä tästä jatkoon mennään!!

Onko Beaglen paluusta tietoa? Saisi Chandlerin nopeuden siirrettyä laitaan ja Chiasson katsomoon. Toki saattaa Vranakin olla liipasimella jos ei kamppailupelaaminen riitä.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Onkos muilla ongelmia löytää digiboksilla viasatin kanavilta tämän pelin kanavapaikkaa?

2:30 tulee kyllä eilisen Pens-Flyers röörin rassaus, joten olisko tuolla paikalla oikeasti meidän peli?

Se on kyllä jännä että joka kerta kun jonkun pelin tiedot on kateissa, niin se on aina capitals.
Ei ole ongelma ainoastaan Capitals-peleissä, myös Avalanchen peleissä ja muillakin joukkueilla on ollut jos jonkinmoista ongelmaan. Kerran esimerkiksi ensimmäistä erää ei näkynyt ollenkaan, eikä ollut edes ainoa kerta. Kanavatietojakaan ei ole aina näkynyt extra-kanavista, eikä näy nytkään. Itse olen näissä tilanteissa tarkistanut DNA TV:n ohjelmatiedoista. Tämä peli näyttää tulevan kanavalta Viasat NHL Extra 2.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ei ole ongelma ainoastaan Capitals-peleissä, myös Avalanchen peleissä ja muillakin joukkueilla on ollut jos jonkinmoista ongelmaan. Kerran esimerkiksi ensimmäistä erää ei näkynyt ollenkaan, eikä ollut edes ainoa kerta. Kanavatietojakaan ei ole aina näkynyt extra-kanavista, eikä näy nytkään. Itse olen näissä tilanteissa tarkistanut DNA TV:n ohjelmatiedoista. Tämä peli näyttää tulevan kanavalta Viasat NHL Extra 2.
Oolrait, kiitokset tiedosta. Sinänsä sitten joutunee normi ”tallennus ja aamukahvit” rutiinista poikkeamaan, kun eihän tuota tallennukseen kuitenkaan saa kun ei ohjelmatietojakaan ole.. Eli yötöiksi menee..

Eipä tässä kyllä osaa päättää mitä ekalta matsilta odottaa. Toivottavasti nyt ei ainakaan Battle of Transsylvania tyylinen avaus tule, ainakaan väärinpäin.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Noin tunnin kulluttua päästään aloittamaan. Päälimmäisenä mielessä Capitals-hyökkäyksen bottom-6 ja alin pakkipari kysymysmerkkeinä. Jos alemmat ketjut ovat yhtä kuraa kuin mitä ollaan totuttu näkemään, voi tästä lähteä rantapallo-ostoksille hyvinkin pian.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Kirjoitellaas tässä pelin alla vähän CBJ-faninkin näkökulmaa.

Maalivahdit eivät omasta mielestä mene tasan, vaikka loppukaudesta Bobin otteet ovat vähän heilahdelleetkin. Holtby on tällä kaudella ollut (kai) heikko ja Grubauer on kuitenkin NHL-tasolla vielä aika paljon kaksinkertaista Vezina-voittajaa katsomattomampi kortti. Uskotaan, että Bobin ailahdelleet pudotuspeliotteet ovat johtuneet vain akuutista pingviiniallergiasta.

Puolustuksessa Columbus saa jalkeille kuusikon, josta Jack Johnson on vara penkittää. Kiekollisesti erittäin taitava puolustusosasto, jossa Jones ja Werenski luonnollisesti ahmivat suurimmat minuutit. NHL:n ehkä yksi aliarvostetuimmista pakkipareista, jolla maalintekopotentiaali myös erittäin suuri: molemmat painoivat 16 kaappia kuluneella kaudella. Ian Cole ja Savard pelaavat nimellisessä kakkosparissa ja Nutivaara sekä Murray kolmannessa. Varsinaista heikkoa lenkkiä puolustuksesta ei tällä kertaa löydy, muistissa on edelleen viime kevät kun jotain ruotsalaisia tulokkaita kaivettiin naftaliinista pleijareiden aikana. Ylivoimaa pelaavat luultavasti vain Jones ja Werenski eri koostumuksissa.

Hyökkäys Columbuksella on suhteellisen tasapaksu aivan kärkeä lukuun ottamatta. Artemi Panarin on viimeiset kuukaudet vetänyt aivan käsittämättömässä liekissä, ilman tätä miestä ei Columbuksessa tällä kaudella enää pelattaisi. Ykkösketjun keskellä rookie Pierre-Luc Dubois on vetänyt vahvan kauden, iso ja vahva voimahyökkääjä ei pelkää pelata kovaa ja tulee varmasti pyrkimään myös washingtontähtien ihon alle. Ketjun täydentää luottolaituri Atkinson. Muista ketjuista taitoa löytyykin rajallisesti. Sirtotakarajalla liittynyt Vanek tuo puuttuvaa maalintekovoimaa ja onkin parantanut erityisesti ylivoiman tehokkuutta. Erittäin heikon kauden pelannut Dubinsky on valahtanut jo nelosketjun laitaan ja kovin ihmeellisiä on mieheltä turhaa odottaa. Maaleja alaketjuista voi odottaa Vanekin lisäksi juuri loukkaantumisesta palanneelta Andersonilta, kapteeni Folignolta, sekä tanskan ihmemies Björkstandilta. Reservissä odottelee vielä 14 maalia iskenyt Sonny Milano, lähinnä jos Dubinskyn otteet jatkuvat yhä paskempina.

Columbuksen erikoistilanteet näyttävät paperilla huonoilta, mutta erityisesti ylivoima voi yllättää. Siirtotakarajan jälkeen se on ollut kuudenneksi parasta liigassa. Washingtonia ei ylivoimalle saa päästää ymmärrettävistä syistä montaakaan kertaa pelin aikana.

Playoffit ovat kiekkoseuraajan parasta aikaa ja toivotankin erittäin nautinnollista ja tunteikasta sarjaa molempien seurojen kannattajille. CBJ in 7.

E: Pelin jälkeen nopeat mietteet. Columbukselta kärkiosasto vastasi huutoon: Bobille meni yksi helppo, mutta kasasi tämän jälkeen itsensä erinomaisesti. Panarin, PLD, Vanek ja Jones Columbuksen parhaat kentällä. Ottelun aikana Anderson lensi ulos laitataklauksesta, josta pelikieltoa voi 1 peli tulla. Wennbergillä voi olla aivotärähdystä Washingtonin kaverin hyppytaklauksen jäljiltä, ei pelannut ainakaan loppupelissä. Ykkösyv toimii, alivoimakin suhteellisen hyvin.

Jones kellotti miehekkäät reilun 31 minuuttia peliaikaa, toiseksi eniten kentällä viihtyi (Andersonin ulosajon takia) Atkinson 25 minuutilla. Washingtonilla Orlov, Niskanen ja Carlson pelasivat 28 mieheen. Kuznetsov selkeästi vaarallisin Caps-pelaaja, tulee oleman tiukka kisa Panarinin ja Bobin kanssa ottelusarjan parhaan venäläisen tittelistä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy